PSClub - Hellas

Κινητήρας - 206 - Τοποθέτηση 2.0lt (από GTI ή RC) σε 206

Steve - Σαβ 27 Νοέ 2004, 02:36:44
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Τοποθέτηση 2.0lt (από GTI ή RC) σε 206
Ένα θέμα που θα μας απασχολήσει πολύ πιστεύω και που θα λύσει τις απορίες πολλών εδώ μέσα Wink

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν. Κάτοχος ενός XS 1.4 16v εδώ και 7 μήνες πλέον, το αμάξι δε λέω, έχει όσα ήθελα, και ακόμα παραπάνω. Όμως όλοι μέσα μας έχουμε το "need for speed"... πάντα θα θέλουμε κιάλλο Twisted evil

Ύστερα από την ζωή μου εδώ στο forum, έχω διαβάσει αρκετά που ούτε στους καλύτερους βελτιωτές δεν θα μπορούσα να τα μάθω Cool Μέσα σε αυτά, είναι και για τις μετατροπές του κινητήρα. Απότι έχω διαβάσει λοιπόν, το turbo, είναι η λύση για να εκτοξευθούν τα άλογα στα "ουράνια" Razz Υπάρχουν όμως 2 πολύ σημαντικοί παράγοντες: κόστος και αξιοπιστία Sad Το κόστος μεγάλο, η αξιοπιστία μικρότερη, τα έξοδα συντήρησης μεγαλύτερα... Crying or Very sad

Επόμενη λύση είναι η ατμόσφαιρα. Το αμάξι το αγόρασα 13.400 ευρώ (ας μιλήσουμε και λίγο με αριθμούς). Με 2.000 ευρώ παραπάνω περίπου έπαιρνα το 1.6 GTi. Τώρα λοιπόν, για να αλλάξω μοτέρ και να βάλω 1.6, ξέρω ότι είναι χάσιμο λεφτών και δεν θα μείνω και ευχαριστημένος από την δύναμη που θα πάρει το αμάξι. Πόσο μάλλον αν κάτσω να ασχοληθώ ατμοσφαιρικά στο 1.4 που έχω τώρα... Ξέρω, δεν θα έχω ανταγωνιστή μετά, αλλά θα είμαι ακόμα 1.4 Sad Άρα πάμε στο επόμενο, το οποίο είναι το 2λιτρο... (EW10J4 ε? Scratch ) Καλώς ή κακώς, διανύουμε την περίοδο multiplex. Πολλά πλεονεκτήματα, άλλα τόσα μειονεκτήματα όμως Sad Για να μπλέξουμε το θέμα λίγο περισσότερο, αρχίζω τις ερωτήσεις, τις οποίες θέλω απάντηση τεκμηριωμένη (όχι μόνο εγώ, αλλά και όσοι έχουνε μέσα τους το 2λιτρο μικρόβιο Twisted evil ). Για πάμε:

1) Είναι αυτονόητο νομίζω πως το engine bay δεν έχει κανένα πρόβλημα για να δεχθεί τον 2λιτρο ε?
2) Ποιό είναι το κόστος του 2λιτρου μοτέρ?
3) Πέραν ολόκληρου του μοτέρ, τί άλλο θέλει αλλαγή? (π.χ. Σασμάν, κορωνοπήνειο, εγκέφαλος, ημιαξόνια? Rolling eyes ) Μαζί με αυτά τα άλλα, πόσο πάει το κόστος στο σύνολο? Υπάρχει κάτι από το 1.4 που θα μπορώ να κρατήσω για να μειωθεί το κόστος αυτό?
4) Θα διατηρηθεί το trip computer, ο αυτόματος κλιματισμός και το σύστημα ABS? Θέλουνε επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου ή όχι?

Και χοντραίνουμε το θέμα περισσότερο...

5) Το μοτέρ από το RC είναι ίδιο με του απλού 2λιτρου? (EW10J4)
6) Αν ναι, λογικά θα υπάρχει μετατροπή σε RC... ή μήπως όχι?
7) Ποιό το κόστος ενός έτοιμου μοτέρ RC και ενός απλού 2λιτρου?
8) Αν ισχύει το 6, τότε από θέμα κόστους, συμφέρει να πάρεις έτοιμο το μοτέρ ή να το πάρεις και να το κάνεις RC?

Αυτές πιστεύω είναι οι πιο βασικές ερωτήσεις. Ας αφήσουμε τα περί αναρτήσεων, φρένων, ελαφρόματα βολάν και τροχαλίες αλουμινένιες για άλλο topic, και ας μείνουμε σε αυτήν την "βελτίωση" που αφορά το μοτέρ Wink

Εγώ πιστεύω πως τα συμπεράσματα που θα προκύψουνε θα είναι πάρα μα πάρα πολύ χρήσιμα για όλους, ελπίζοντας πως το topic αυτό κάποτε θα γίνει "sticky" Very happy

Let the party begin... Cool

Ο τίτλος του topic άλλαξε για να είναι πιο συγκεκριμένος.

Εκ της Mod Team
MEMsound

Touristas - Σαβ 27 Νοέ 2004, 09:18:39
Θέμα δημοσίευσης:
Λιπών δεν ξέρω από τιμές πόσο παίζει το μοτέρ αλλά αν όντως θες να κανείς τέτοια μετατροπή το καλύτερο για μένα είναι !!
Βρίσκεις ένα τροπετο ολόκληρο από τελευταίο 2λιτρο και το ρίχνεις στο δικό σου .
Τώρα θα μου πεις γιατί τροπετο !!!
Γιατί αν θα πάρεις μόνο το μοτέρ μετά θα ψάχνεις και για κιβώτιο το δικό σου δεν κάνει !
Σωλήνες A/C και υδραυλικού δεν είναι ίδιες και αλλά μικροπράγματα που θα χρειασθείς !!
Ενώ από την άλλη αν το έχεις ολόκληρο απλά ξηλώνεις το δικό σου και μετά τα πράγματα από το 2λιτρο τα ρίχνεις επάνω και είσαι έτοιμος !
Steve - Σαβ 27 Νοέ 2004, 15:17:52
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Λιπών δεν ξέρω από τιμές πόσο παίζει το μοτέρ αλλά αν όντως θες να κανείς τέτοια μετατροπή το καλύτερο για μένα είναι !!
Βρίσκεις ένα τροπετο ολόκληρο από τελευταίο 2λιτρο και το ρίχνεις στο δικό σου .
Τώρα θα μου πεις γιατί τροπετο !!!
Γιατί αν θα πάρεις μόνο το μοτέρ μετά θα ψάχνεις και για κιβώτιο το δικό σου δεν κάνει !
Σωλήνες A/C και υδραυλικού δεν είναι ίδιες και αλλά μικροπράγματα που θα χρειασθείς !!
Ενώ από την άλλη αν το έχεις ολόκληρο απλά ξηλώνεις το δικό σου και μετά τα πράγματα από το 2λιτρο τα ρίχνεις επάνω και είσαι έτοιμος !

Άργύρη σε ευχαριστώ για την απάντηση σου! Cool

Αν και λόγω των γνώσεων σου περί ηλεκτρονικών, περίμενα να μου απαντήσεις στο θέμα "εγκέφαλος" τί κάνουμε! Rolling eyes

Βασικά, "τροπέτο" τί εννοούμε? Scratch Το έχω ακούσει αρκετές φορές αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει Embarassed

Και φυσικά, το μεταχειρισμένο το απορρίπτω. Πάντα μιλάμε για καινούριο πράμα. Οπότε αυτό το "τροπέτο" δίνεται ολοκληρωμένο από την Peugeot? Ή κλάφτα χαράλαμπε? Sad
Touristas - Σαβ 27 Νοέ 2004, 15:36:06
Θέμα δημοσίευσης:
Κατά αρχήν για καινούργιο ξεχασε το …πολλαααααααα λεφτά .
Θα σου πω μόνο ότι όταν αγοράζεις ένα καινούργιο κινητήρα το μόνο που παίρνεις είναι το μπλοκ και η κεφαλή μονταρισμένα και τίποτα άλλο. Θα πρέπει λιπών μετά να αγοράσεις εισαγωγή – εξαγωγή – μπεκ – πλεξούδα – εγκέφαλο κτλ !
Τώρα όταν αναφέρουμε τροπετο μιλάμε για μισό αυτοκίνητο στην περίπτωση σου εσύ θες το εμπρός κομμάτι το οποίο έχει τα πάντα επάνω πολλές φορές και το ταμπλό.
Άρα αν θα βρεις ένα τροπετο από 2λιτρο βάζεις όλα τα πράγματα στο δικό σου !
Αν είναι και MUX το τροπετο ακόμα καλύτερα και λειτουργούν όλα κανονικά χωρίς πρόβλημα !
Baphomet - Σαβ 27 Νοέ 2004, 15:36:37
Θέμα δημοσίευσης:
αμα πας για καινουριο κινητηρα συμφερει πιο πολυ να πουλησεις το δικο σου και να παρεις RC καινουριο και παλι λιγοτερο θα κοστισει Wink
Ntinos - Σαβ 27 Νοέ 2004, 16:23:52
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορεις να βρεις τροπετο 2.0 και να το κουμπωσεις στο δικο σου μαζι με τις αναρτησεις και τα μπροστα φρενα και ισως το ταμπλο.
Την ιδια στιγμη θα βαλεις οτι βγαλεις απο το δικο σου στο τροπετο και θα το πας για πουλημα για να μειωσεις αρκετα το κοστος.
Αυτο βεβαια χρειαζεται να βρεις συνεργειο με χωρο και υπομονη να στο κανει και να δωσεις και παραπανω χρηματα εκτος κιαν το πουλησεις σε αυτους τους ιδιους.
Εγω παντως θα προτεινα να σκεφτεις την αγορα 1.6 16v ΝFX (απο rallye,saxo,gti)
Kαι οι τιμες εχουν πεσει και το μοτερακι βελτωνεται υστερα πολυ και το φτανεις 135 αλογα αξιοπιστα
Για τετοια μετατροπη πρεπει να εξασφαλισεις μαζι με το μοτερ και το σασμαν τον εγγεφαλο ΜΕ την πλεξουδα και φυσικα την εισαγωγη με την μηχανικη πεταλουδα (και τα ημιαξονια πολλες φορες αν και δεν νομιζω οτι κανουν των 106)
Με τον κλιματισμο δεν πρεπει να εχεις προβλημα,δες το αμαξι του 'προεδρου' σαν παραδειγμα που ειχε το faster παρουσιαση πριν μερικους μηνες.Καταργησαν το ηλεκτρονικο γκαζι και αλλαξαν τον εγγεφαλο,και υποθετω οτι ο κλιματισμος λειτουργει μια χαρα.

Σαν ιδεα η τοποθετηση του 1.6 πιστευω οτι ειναι καλη.
Και μαμα να το αφησεις το μοτερ εχει ροπες παντου,θα ειναι η μερα με τη νυχτα απο αποψη αποκρισης λογο μηχανικης πεταλουδας και στροφαρει με ανεση μεχρι τις 7000+
Τελος για να μην εισαι παρανομος αμα δηλωσεις το 1,6 θα εχεις μικρες διαφορες σε ασφαλεια και τελη,με το διλιτρο ετοιμασου να πληρωνεις 300 ευρο αυτοκολλητο και τουλαχιστον 650 ευρο ασφαλεια (την ποιο απλη).
Θα παρεις δηλαδη κατι σχετικα ιδιο σε αποδοση με μεγαλυτερο κοστος συντηρησης και αποκτησης.
Παντως ΟΤΙ και να κανεις το μοτερ που θαγορασεις να το πας για μετρηση συμπιεσης για να τσεκαρεις την κατασταση του.Μεγαλες διαφορες απο θαλαμο σε θαλαμο και χαμηλες τιμες συμπιεσης σημαινουν κοστη για επισκευες και κακη μεταχειρηση-συντηρηση.

Παντως για αλλη μια φορα παρατηρω αυτη την δυσκολια που υπαρχει στο να εστιαζουμε τις αγορες μας σε αυτο που χρειαζομαστε πραγματικα και οχι σε αυτο που νομιζουμε οτι θελουμε.
Με αυτα τα 14 χιλιαρικα θα ειχες παρει εξαρχης ενα διλιτρο σε καλη κατασταση αμα το εψαχνες λιγακι.Τωρα μπορει να πηρες καινουργιο 1.4 αλλα τι να το κανω αφου ετοιμαζεσαι σε μικρο χρονικο διαστημα να μονταρεις μεταχειρισμενα πραγματα με το αποτελεσμα να ειναι στο χερι του μηχανικου και διχως εγγυησεις.
Οτι και να σου εβγαζε ενα μεταχειρισμενο 2-3 χρονων θα το αλλαζες και θα ειχες και τα φρενα και τις αναρτησεις και τις ζαντες και τα οργανα και το κιβωτιο κτλ.
Και εγω σε τελικη αποψη θα πω οτι καλητερα να μην μπεις σε αυτη τη διαδικασια αλλαγων,λεφτα δεν θα παρεις ποτε πισω,οταν θα ψαχνεις να το πουλησεις θα το κοιτανε με μισο ματι κτλ.
Steve - Σαβ 27 Νοέ 2004, 16:36:56
Θέμα δημοσίευσης:
Χαίρομαι που μέσα σε αυτά τα 4 posts έχουνε ειπωθεί μόνο σοβαρά πράγματα Cool

Ntinos, τα τέλη κυκλοφορίας, για 2 κ. εκ. τα πληρώνω ίδια με το 2λιτρο Sad Όσο για τα ασφάλιστρα, μην ανησυχείς, το βολεύουμε το θέμα Wink Τα περί 16αριού μοτέρ, το έχω απορρίψει, δεν αξίζει τον κόπο ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ. Για άλλους ίσως είναι το όνειρο τους και καλά κάνουνε φυσικά! Very happy

Αργύρη, η εύρεση τροπέτου 2λιτρου είναι κάτι το οποίο ονειρεύονται πολλοί στην Ελλάδα, και δυστυχώς δεν υπάρχει τόση προσφορά (ακόμα... Sad ). Χώρια που όπως προανέφερε ο Ntinos πρέπει να κάνουμε και κάποιους ελέγχους γιατί τα πράγματα είναι σοβαρά! Sad

Οπότε καταλήγουμε στα λεγόμενα του Πέτρου. Και βασικά, μακάρι να μπορούσα να πάρω το 2λιτρο ή το RC από τη αρχή, αλλά δυστυχώς λόγω του ότι το αμάξι το ξεχρεώνω εγώ (με μια μικρή βοήθεια από τον father στην προκαταβολή Embarassed ) και έχω μια δουλειά στην οποία σήμερα είμαι, αύριο δεν είμαι, προτίμισα το σίγουρο 1.400άρι παρά το 2λιτρο και να κρέμομαι οικονομικά από μια κλωστή (τώρα που είμαι στα πρώτα βήματα οικονομικής ανεξαρτητοποίησης Wink )

Για να λέμε βέβαια και τα πράγματα με το όνομα τους:

Αν η μετατροπή μου σε 2λιτρο με νέο κινητήρα κόστιζε λοιπόν κάτω από 6500, θα το πάλευα. Αλλά απότι με πληροφορείτε, μάλλον "πλανάμαι πλάνην οικτρά" Cool Το ίδιο και με τα 11500 για το RC. Άρα πάμε για αγορά καινούριου αν και όταν με το καλό βρεθούνε τα λεφτά. Μέχρι τότε θα γεμίζω τον τρύπιο 1400άρη κουμπαρά μου με άλλα καλούδια! Wink

Αν και οι περισσότερες από τις ερωτήσεις μου στο πρώτο post δεν απαντήθηκαν, έχω ήδη κατατοπιστεί. Αλλά καλό θα ήταν από όσους ξέρουνε να δώσουνε μια απάντηση για να έχουμε και ακριβή νούμερα στο όλο θέμα! Very happy
Touristas - Σαβ 27 Νοέ 2004, 16:50:08
Θέμα δημοσίευσης:
Άντε για να μην έχεις παράπονο
Πάμε λιπών !
Smile Για την 1η ο χώρος είναι ίδιος δεν έχεις κανένα πρόβλημα
Για την 2η θα ξέρω από εβδομάδα στο περίπου κομπλέ μοτέρ με πλεξούδα εγκέφαλο και σαζμαν για την 3η εκτός από το ψυγείο του A/C άντε και του νερού αν είναι το μεγάλο όλα τα υπόλοιπα δεν κάνουν Τα ειμιαξωνια πρέπει να ταιριάζουν δεν είμαι σίγουρος, τα φρένα σου είναι αεριζόμενα όποτε τα αφήνεις ως έχουν για αρχή!
Και για τη 4η αν το μοτέρ είναι από πολυπλεξικο λειτουργούν όλα !
Wink
Όχι πως αν δεν είναι πολυπλεξικο δεν λειτουργούν απλά θέλει φτιάξιμο η πλεξούδα του κινητήρα! Wink
Sidobre - Σαβ 27 Νοέ 2004, 18:59:22
Θέμα δημοσίευσης:
Ntinos έγραψε:

Εγω παντως θα προτεινα να σκεφτεις την αγορα 1.6 16v ΝFX (απο rallye,saxo,gti)................
Τελος για να μην εισαι παρανομος αμα δηλωσεις το 1,6 θα εχεις μικρες διαφορες σε ασφαλεια και τελη,με το διλιτρο ετοιμασου να πληρωνεις 300 ευρο αυτοκολλητο και τουλαχιστον 650 ευρο ασφαλεια (την ποιο απλη).
Θα παρεις δηλαδη κατι σχετικα ιδιο σε αποδοση με μεγαλυτερο κοστος συντηρησης και αποκτησης.

O κινητήρας από το rallye, vts κλπ ΔΕΝ δηλώνεται διότι δεν έχει φορεθεί ποτέ στο 206. Ο νόμος λέει ότι δηλώνεται μόνο ότι έχει ήδη φορεθεί στο ίδιο μοντέλο.
volvos - Σαβ 27 Νοέ 2004, 19:14:50
Θέμα δημοσίευσης:
kαταρχην οταν εισαι ιδιου κυβισμου και αλλαξεις μοτερ αυτο δεν ειναι υποχρεωτικο να δηλωθει πλεον. δηλ. καποιος 1.6 μπορει να βαλει αλλο 1.6 π.χ απο ραλλυ χωρις να το δηλωσει. βεβαια αυτο ειναι λιγο κουκουρουκου.. αρκει ομως να εχεις ενα χαρτι μηχανολογου που να πιστοποιει οτι και αυτο το μοτερ ειναι ιδιου κυβισμου Wink οποτε ο μπατσος ησυχαζει και τελειωνει εκει το θεμα....αυτο ισχυει και για οποιον 2.0 θελησει να βαλει rc...
τωρα για μοτερ ραλλυ σe οποιοδηποτε αλλο 206 χρειαζεται χαρτι απο τη πεζο-μαλλον απο λαιον ελλας- οτι το εν λογω μοτερ μπαινει χωρις μετατροπες στο σασι και προκλησης αλλου κινδυνου και πα@$@παρια μεντολες....
δεν ειναι ακατορθωτο αρκει καποιος να εχει τις καταλληλες ακρες στη πεζο και να δωσει το αναλογο χαρτζηλικι...
απο τη στιγμη που θα το πετυχει αυτο ενας μετα ο δρομος ειναι ανοιχτος για ολους τους αλλους Wink
Touristas - Σαβ 27 Νοέ 2004, 19:45:31
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν σου δίνουν έγκριση αν το αυτοκίνητο δεν βγαίνει από το εργοστάσιο με των συγκεκριμένο κινητήρα που θες να βάλεις!!
Άσε τα χαρτζιλίκια ………. Twisted evil
Ααααχχχχχ για αυτό αυτή η χώρα πάει κατά διαόλου τα λαδώματα μας έχουν φάει !!
Evil
volvos - Σαβ 27 Νοέ 2004, 21:06:49
Θέμα δημοσίευσης:
αργυρη δεν σου δινουν εγκριση .......
μια απλη βεβαιωση ειναι αν δεν με απατα η μνημη μου απο ''καλοπαιδο'' που ετσι δικαιολογεισε διλιτρο μοτερ σε κορσα!!!!!
απλα το θεμα μετα ειναι ποιος θα τη δει Rolling eyes στο κ.α.κ που θα πας να βγαλεις εγκριση τυπου οπως εκανε και ο πολιτης.
δεν ειμαι
100%σιγουρος για τη διαδικασια ακρβως οπως την περιεγραψα γιατι ειναι πολλα τα χρονια αλλα πανω απο ολα θελει καλη ''διαθεση''
μπεεεε
pduke - Σαβ 27 Νοέ 2004, 23:38:56
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Δεν σου δίνουν έγκριση αν το αυτοκίνητο δεν βγαίνει από το εργοστάσιο με των συγκεκριμένο κινητήρα που θες να βάλεις!!
Άσε τα χαρτζιλίκια ………. Twisted evil
Ααααχχχχχ για αυτό αυτή η χώρα πάει κατά διαόλου τα λαδώματα μας έχουν φάει !!
Evil

και για να το κάνω πιο συγκεκριμένο, το 1.4 βγαίνει σαν 1.4 και δεν υπάρχει έγκριση για οποιαδήποτε αλλαγή κινητήρα πέραν του ίδιου ακριβώς που φορούσε όταν βγήκε από το εργοστάσιο, δηλαδή του 1.4 και μόνο αυτού!!
Αυτά είναι τα τυπικά τώρα από πλάγιες οδούς άλλο καπέλο...

Όσο για τους προβληματισμούς σου Steve το θέμα κόστους είναι δικό σου θέμα και δεν αφορά κανέναν.
Το τροπέτο είναι η καλύτερη λύση "αναβαθμίζω, παίζω μαθαίνω" και αν είναι ποιότητας και πέσεις και σε καλό μάστορα θα έχεις και καλό αποτέλεσμα.

2 στραβά στην υπόθεση
1.Τροπέτα RC δεν υπάρχουν πουθενά στην Ελλάδα ακόμα....( δεν είσαι ο μόνος που ψάχνει...)

2.λίγοι γνωρίζουν τον 2λιτρο(ew10j4)(πίστεψέ με) και ακόμη λιγότεροι τον 2λιτρο του RC(ew10j4s).

Πάντως ew10j4 εύκολα θα βρεις.

Από την άλλη βέβαια μπορείς να το πουλήσεις και να πάρεις το GT του fpug... Wink
Steve - Κυρ 28 Νοέ 2004, 01:56:03
Θέμα δημοσίευσης:
pduke έγραψε:
Όσο για τους προβληματισμούς σου Steve το θέμα κόστους είναι δικό σου θέμα και δεν αφορά κανέναν.

Splat

Πάρε μια για αρχή Cool Το θέμα κόστους απασχολεί πολλούς που θα ήθελαν να κινηθούνε στον ίδιο δρόμο. Και βέβαια οι ακριβείς τιμές, κάνουνε την ζωή μας καλύτερη και ευκολότερη Wink

pduke έγραψε:
Το τροπέτο είναι η καλύτερη λύση "αναβαθμίζω, παίζω μαθαίνω" και αν είναι ποιότητας και πέσεις και σε καλό μάστορα θα έχεις και καλό αποτέλεσμα.

2 στραβά στην υπόθεση
1.Τροπέτα RC δεν υπάρχουν πουθενά στην Ελλάδα ακόμα....( δεν είσαι ο μόνος που ψάχνει...)

2.λίγοι γνωρίζουν τον 2λιτρο(ew10j4)(πίστεψέ με) και ακόμη λιγότεροι τον 2λιτρο του RC(ew10j4s).

Μη μασάς Wink

pduke έγραψε:
Πάντως ew10j4 εύκολα θα βρεις.

Δεν διαφωνώ!

pduke έγραψε:
Από την άλλη βέβαια μπορείς να το πουλήσεις και να πάρεις το GT του fpug... Wink

Άμα είναι να το πουλήσω και να πάρω άλλο μεταχειρισμένο, κλάφτα χαράλαμπε. Παίρνω καινούριο να το ευχαριστιθώ κιόλας Wink

Anyway, ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες στο topic, διότι θα ήμουν ακόμα στο σκοτάδι Sad
206gti - Τετ 01 Δεκ 2004, 12:11:46
Θέμα δημοσίευσης:
pduke έγραψε:
...και για να το κάνω πιο συγκεκριμένο, το 1.4 βγαίνει σαν 1.4 και δεν υπάρχει έγκριση για οποιαδήποτε αλλαγή κινητήρα πέραν του ίδιου ακριβώς που φορούσε όταν βγήκε από το εργοστάσιο, δηλαδή του 1.4 και μόνο αυτού!!

φίλε μου την έγκροση την παίρνεις για το συγκεκριμένο "αυτοκίνητο" δηλ. 206, και όχι για το 206 1.4
δηλαδή παίρνεις ένα χαρτί από την peugeot που λέει ότι στο 206 μπαίνει από το εργοστάσιο μοτέρ δίλιτρο με τον κωδικό "..."
άρα και εσύ που έχεις 206 μπορείς να βάλεις αυτό το μοτέρ.

ενώ π.χ. αν είχες ένα cinquecento δεν θα μπορόυσες να βάλεις δίλιτρο, γιατί δεν έβγαινε ποτέ από το εργοστάσιο.

όλα αυτά βέβαια είναι τα νόμιμα, κατά τα άλλα με λίγο βύσμα και λίγα ευρώ, στην Ελλάδα μπορείς να δηλώσεις και cinquecento διλιτρο... Wink
pduke - Τετ 01 Δεκ 2004, 12:28:26
Θέμα δημοσίευσης:
206gti έγραψε:
pduke έγραψε:
...και για να το κάνω πιο συγκεκριμένο, το 1.4 βγαίνει σαν 1.4 και δεν υπάρχει έγκριση για οποιαδήποτε αλλαγή κινητήρα πέραν του ίδιου ακριβώς που φορούσε όταν βγήκε από το εργοστάσιο, δηλαδή του 1.4 και μόνο αυτού!!

φίλε μου την έγκροση την παίρνεις για το συγκεκριμένο "αυτοκίνητο" δηλ. 206, και όχι για το 206 1.4
δηλαδή παίρνεις ένα χαρτί από την peugeot που λέει ότι στο 206 μπαίνει από το εργοστάσιο μοτέρ δίλιτρο με τον κωδικό "..."
άρα και εσύ που έχεις 206 μπορείς να βάλεις αυτό το μοτέρ.

ενώ π.χ. αν είχες ένα cinquecento δεν θα μπορόυσες να βάλεις δίλιτρο, γιατί δεν έβγαινε ποτέ από το εργοστάσιο.

όλα αυτά βέβαια είναι τα νόμιμα, κατά τα άλλα με λίγο βύσμα και λίγα ευρώ, στην Ελλάδα μπορείς να δηλώσεις και cinquecento διλιτρο... Wink

Εντάξει ίσως έτσι (με χαρτί από Peugeot), αλλά ποια αντιπροσωπεία θα δώσει τέτοιο χαρτί?για να νομιμοποιήσει το κράτος ένα αυτοκίνητο που θα έχει πχ.ανάρτηση 1.1 και 2λιτρο μοτέρ?Ποιος μπορεί να ελέγξει αν το αυτοκίνητο είναι πια 2λιτρο νόμιμο σε όλα του?
αυτο είναι το σκεπτικό
-=N4X=- - Τετ 01 Δεκ 2004, 12:35:03
Θέμα δημοσίευσης:
Eγω θα κανω μια παρενθεση....μοτερ απο rc υπαρχουν στα τρικαλα γιατι το ειδα κ το σηζυτησα οταν πηγαμε με εναν φιλο να παρει τουρμπινα κ πολλαπλη μεταχειρα για uno.
Μαλλιστα οπως ειπε ο "παλιατζης" εχει δωσει ειδη αλλα δυο.
pduke - Τετ 01 Δεκ 2004, 12:36:50
Θέμα δημοσίευσης:
-=N4X=- έγραψε:
Eγω θα κανω μια παρενθεση....μοτερ απο rc υπαρχουν στα τρικαλα γιατι το ειδα κ το σηζυτησα οταν πηγαμε με εναν φιλο να παρει τουρμπινα κ πολλαπλη μεταχειρα για uno.

$$πόσο$$$

?????????
Ronin - Τετ 01 Δεκ 2004, 12:40:06
Θέμα δημοσίευσης:
-=N4X=- έγραψε:

Α πάρα πολυ ωραία...Τώρα που θα ανέβουμε προς τα εκεί,θα φορτώσουμε μερικά...

Εντύπωση βέβαια μου προκαλεί το γεγονός οτι ο συμπαθέστατος τρικαλινός έμπορος κινητήρων,εντόπισε κινητήρα απο RC ,και οχι μόνο αυτό,αλλα έχει πουλήσει και 2 μέχρι τώρα...

Καλά,δεν συζητώ βέβαια για το μηχανικό που θα τον μοντάρει στο αμάξι...
Ουτε και για τον ηλεκτρολόγο βέβαια (εμ αυτο που το βάζεις...)...

Πλεξουδοεγκέφαλο είχαν τα μοτέρ τουλάχιστον?
Steve - Τετ 01 Δεκ 2004, 14:41:01
Θέμα δημοσίευσης:
Τα 2 μοτέρ ήταν Ελληνικά ή τα έκανε εισαγωγή? Rolling eyes
DIMCHRI - Κυρ 05 Δεκ 2004, 21:01:44
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Τα 2 μοτέρ ήταν Ελληνικά ή τα έκανε εισαγωγή? Rolling eyes

και στείλε και ονοματεπώνυμο του τρικαλινού εμπόρου με πμ.

α!!!και τηλέφωνο.. Wink
Andreas - Δευ 22 Ιαν 2007, 16:21:19
Θέμα δημοσίευσης: Μετατροπή 1400 Σε 2000cc Gti
Άνοιξα αλλο θεμα μιας και προκεται για τελειως διαφορετικη ενεργεια
απο αυτη που αναλυσατε μια χαρα και σας ευχαριστω.

Θυμιζω
(Author :Laufu)
(Subject : 206 gti ή Rc )

Στο νεο θεμα μας.

Μιλησα με τον ξαδερφο μου (σαν αδερφος),που ειναι (απο οτι ακουω)
πολυ καλος μηχανικος και μου ανεφερε οτι μπορω να φτιαξω το δικο μου
ενα 1400 (8v) 5θυρο , 2λιτρο με αναρτησεις , φρενα κτλ κτλ με πολυ φτηνο κοστολογιο μιας και δεν θα παρει μια για προσωπικη εργασια.
(βεβαια κατι θα του δώσω)

Το κοστολογιο μου το εβγαλε χοντρικα 3000
για μηχανη 2000 Gti(την εχει βρει) αναρτησεις καλες (αυτος θα διαλεξει)
Φρενα , Δισκόφρενα μπρος πισω.

Επισης μου προτεινε επειδη εχει μια turbina απο cossworth 0.8 +
να μου την βαλει και αυτη(δωρο).Θα δώσει λεει σιγουρα αλλα 80 αλογα.Ετσι 80 +140 του gti =220.
Βεβαια αν βαλω την τουρμπινα θα χρειαστω 100% και ενα μπλοκε και ισως
και αλλα.

Αναλυτικα τιμές και υλικα περιμενω να μου πει εντος της εβδομαδας.
Θα μιλησω και τηλ. με τον Αργύρη να μου και αυτος την γνώμη του, αλλα
θα ηθελα και την δικη σας αποψη.

Ευχαριστω
Ανδρεας
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Δευ 22 Ιαν 2007, 21:43:27
Θέμα δημοσίευσης:
........ Confused Confused Confused Thumb Down

Δεν είναι τόσο απλά......

Μην ξεχνάς ότι άν καταφέρει να ρυθμιστεί σωστά

τα ......αθροιζόμενα Confused ....άλογα θα πρέπει να ΄΄περάσουν΄΄ ομαλά και ορθά στο δρόμο και αυτο είναι συνάρτηση πολλών και όχι μόνο ενός διαφορικού.

Φιλικά
gianic - Δευ 22 Ιαν 2007, 21:54:09
Θέμα δημοσίευσης:
εκτος απο τουρμπινα ο ξαδερφος θα χρειαστει πολλαπλη εξαγωγης , καινουρια εξατμιση , τρυπηματα καρτερ, χαμηλωμα συμπιεσης , αλλα μπεκ, να βρει λυση για το management....και καλη τυχη !

ενημερωνε μας αν επιλεξεις αυτον τον δρομο , θα χει ενδιαφερον
MEMsound - Τρι 23 Ιαν 2007, 08:47:37
Θέμα δημοσίευσης:
Το topic "Μετατροπή 1400 Σε 2000cc Gti" ενσωματώθηκε στο παρόν μιας και αναφέρεται στο ίδιο πράγμα.
Παρακαλώ να χρησιμοποιούμε την αναζήτηση πριν ανοίξουμε νέο τόπικ ενώ καλό είναι όταν το ανοίγουμε να το ανοίγουμε στην σωστή θεματική ενότητα.

Εκ της MOD Team
MEMsound

Για την τοποθέτηση έχουν αναφερθεί ορισμένα πράγματα πιο πάνω παλιότερα.
Χωρίς εργατικά η τιμή είναι υπερ αρκετή ώστε να γίνει δουλειά χωρίς τσιγκουνιές.
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ αυτός ο "ξάδελφος". Θα σου βρούμε εμείς... Wink (ανάλογα με τα γούστα σου)
Επίσης φρένα να βάλεις 283 από το RC.

Για το τούρμπισμα ΑΣΤΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑ!!
Ανεξάρτητα από την τοποθέτηση του κινητήρα και τα εργατικά για το σωστό τούρμπισμα θες τουλάχιστον άλλα 3~4χιλιάρικα (για καινούργια ανταλλακτικά/πρόγραμματα/μπεκ σουπαμουμουμες κλπ κλπ)
Βάλε πάνω το μοτερ "κάντο βόλτα" μάθε τι και πως και μετά που θα σου λείψουν τα άλογα (αν) τότε συζητάμε για αυξηση ισχύος.
Θα σου ρθει πιο ακριβά ίσως λόγω ορισμένων διπλών εργασιών αλλά θα αποφύγεις αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις που θα ζούσες αν πάς από τα 75ps στα 220τουρμπίσια...

Τέλος καλό θα ήταν για του τούμπισμα ή γενικά την βελτίωση του μοτερ να αναφερθούμε στα σχετικά τόπικ και όχι εδώ γιατί θα χαθούμε στο τέλος ενώ ήδη εκεί έχουν αναφερθεί ορισμένα πράγματα. Wink
Andreas - Τρι 23 Ιαν 2007, 11:55:34
Θέμα δημοσίευσης:
Ελα φιλε μου και εχασα την μπαλα.
Κοιταζα να βρω το θεμα και λεω "επππ που ειναι ???"
και κοιταζα τον καφε μηπως ειχε τιποτα μεσα...
Anyway με λιγο ψαξιμο το βρηκα...

Παμε λοιπον.....

Μιλησα εχθες με Αργυρη και μου ειπε και αυτος την γνωμη του τηλεφωνικα.

Θα βαλουμε ενα τροπετο απο gti 2λιτρο το οποιο θα κοιταξει να τα εχει ολα
για να μην ψαχνουμε απο εδω και απο εκει.
Αναρτηση θελω την δικη σου μανθο , και ενα αξονα με τα δισκοφρενα πισω.Αυτα και τιποτε αλλο.
(Αργοτερα βλεπω και το θεμα της τουρμπινας διοτι αν την βαλω με βλεπω
μονιμα στα χωραφια να κανω τον αγροτη)
Την δουλεια πολυ πιθανο να μου την κανει ο Αργυρης.
Τα σχολια σας επ αυτου + το θεμα της δηλωσης που με απασχολει λιγο.

Μου ειπε ο αργυρης οτι δεν θα εχω προβλημα μιας και το 206 φοραει 2λιτρο κινητηρα εργοστασιακα.Το θεμα που σκεφτομαι ειναι μηπως εχω προβλημα επειδη ειναι τετραπορτο , διοτι τετραπορτο 2λιτρο δεν υπαρχει.

Αλλα ο αργυρης χωρις να ειναι απολυτα σιγουρος μου ειπε δεν εχει σχεση
αν ειναι τετραπορτο , αλλα το μοντελο 206 αν φορα εργοστασιακα 2λιτρο κινητηρα.

Αυτα
Περιμενω σχολια σας

Ευχαριστω και παλι
Andreas - Τρι 23 Ιαν 2007, 11:58:17
Θέμα δημοσίευσης:
Να προσθεσω οτι μιλησα και με τον Αρη με το Rc τηλεφωνικα
και μου ειπε οτι του ειχε κανει το ιδιο με το δικο του 1400, και ηταν πολυ
ευχαριστημενος.

Οπως λεει και ο αργυρης συχνα "μονο βενζινα θα βαζεις"

Αυτα Smile
volvos - Τρι 23 Ιαν 2007, 12:01:34
Θέμα δημοσίευσης:
πριν κανεις οτιδηποτε δοκιμασε ενα rc...
ισως ανακαλεσεις οταν σε πανε βολτα Wink
Andreas - Τρι 23 Ιαν 2007, 12:22:37
Θέμα δημοσίευσης:
Βολτα θα παω σημερα με τον ΑΡΗ.
Ο οποιος εχω ενημερωθει απο καποιους απο εσας
οτι ειναι ο πιο γρηγορος και τρελος οδηγος.

Ο αργυρης ειναι ο touristas, ο οποιος επισης εχω ενημερωθει οτι
ειναι πολυ καλος μηχανικος.

Επισης να κανω μια παρατηρηση....

Αν η κοινωνια μας λειτουργουσε οπως λειτουργει αυτο το CLUB
,τουλαχιστον με οσα εχω δει εως τωρα, τοσο ανθρωπινα και ο ενας
να βοηθαει τον αλλο , τοτε θα πιστευα και τον μαυρο τυπο που λεει
και το "What a wonderful world".

Ε μην ξεχνιομαστε καιγομαι για την δηλωση (διαβασε πιο πανω)

merci Smile
volvos - Τρι 23 Ιαν 2007, 12:33:15
Θέμα δημοσίευσης:
gia να καταλαβεις οταν πας να το δηλωσεις στο κακ κοιτανε αν 206 με τη σειρα κινητηρα 1.4 που ειχες εχει ξαναπερασει μετατροπη σε διλιτρο με τη σειρα παραγωγης του κινητηρα που θα βαλεις.
επειδη κατα 995 εχει ξαναγινει θα γλυτωσεις αρκετα λεφτα και θα σου στοιχισει λιγοτερο η δηλωση! Wink

εχω μια αμφιβολια με αυτα που λενε περι οριου % στο τι κινητηρα μπορεις να βαλεις παραπανω σε κυβικα...αυτα μονο στο υπουργειο μπορεις να τα επιβεβαιωσεις.
ή ακομα καλυτερα στο κακ.
το κεντρο αναλυσης καυσαεριων βγαζει τις εγκρισεις τυπου -κανει δηλαδη αυτη τη διαδικασια της δηλωσης οταν δε εχει ξαναελχθει τετοια μετατροπη-
ειναι διπλα στο κτεο ελληνικου.
αν εισαι εκει κοντα περνα και ρωτα. ειναι πολυ καλοι ανθρωποι θα σε βοηθησουν...
Andreas - Τρι 23 Ιαν 2007, 12:36:48
Θέμα δημοσίευσης:
Με το οτι ειναι 4 πορτο δεν θα εχω προβλημα λες?

ειναι μονο θεμα κινητηρα και μοντελου ?
volvos - Τρι 23 Ιαν 2007, 12:38:27
Θέμα δημοσίευσης:
ναι...μονο αριθμους κινητηρων κοιτανε...
προβλημα θα ειχες αν ηταν cc... Wink
volvos - Τρι 23 Ιαν 2007, 12:46:45
Θέμα δημοσίευσης:
DE χρειαζεται να ελαφρυνουμε τιποτα...
εδω εχουμε πολεμο...

θα πεσουν κεφαλια.
θα καουν μοτερ... Laughing

για πες μια που μενεις?
Andreas - Τρι 23 Ιαν 2007, 12:58:33
Θέμα δημοσίευσης:
Περιστερι..

Αν κανεις κεφι να κανονισουμε να τα πουμε και απο κοντα θα χαρω ιδιαιτερως.
Απο την αλλη αν με ρωτας για να κανω τον διαιτητη μεταξυ του αγωνα
Μανθου - Παναγιωτη δεν εχει σημασια που μενω.
θα ερθω οπου θελετε , αρκει να ριξω και εγω μερικες. Very happy
volvos - Τρι 23 Ιαν 2007, 13:04:14
Θέμα δημοσίευσης:
ελα ντραφι τοτε στο γκαραζ-συνεργειο του μαστρο μανθου...
αληθεια το εχετε συζητησει να στο βαλει ο μανθος το μοτερ?

αν εισαι περιστερι και εχεις χρονο πεταξου καποια στιγμη απο εκει που σου ειπα...θα σου λυθουν αρκετες αποροιες για το δηλωμα.
δες τι θα σου πουνε και το ξανασυζηταμε πιο σοβαρα το εν λογω θεμα.
επισης να ξερεις οτι θα χρειαστεις ενα χαρτι-αποδειξη-τιμολογιο απο αυτον που θα σε προμηθευσει το μοτερ...αυτο το προσκομιζεις για το δηλωμα για να δουνε αν ειναι κλεμμενο! Wink
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Τρι 23 Ιαν 2007, 13:06:24
Θέμα δημοσίευσης:
Andreas έγραψε:
Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου για την αμεση απαντηση σου.

Οσο για τον μανθο ειναι αστερι παιδι αν εξαιρεσεις τον πυργολεβιε
που εχει στο αυτοκινητο Smile

(Ετσι για να ελαφρυνουμε λιγο το κλιμα)

Ο πυργολεβιές είναι εξαιρετικός και κάνει δουλειά!

Ειναι απο τα καλύτερα που έχει κάνει ο Μάνθος.
Andreas - Τρι 23 Ιαν 2007, 13:16:16
Θέμα δημοσίευσης:
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ έγραψε:
Andreas έγραψε:
Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου για την αμεση απαντηση σου.

Οσο για τον μανθο ειναι αστερι παιδι αν εξαιρεσεις τον πυργολεβιε
που εχει στο αυτοκινητο Smile

(Ετσι για να ελαφρυνουμε λιγο το κλιμα)

Ο πυργολεβιές είναι εξαιρετικός και κάνει δουλειά!

Ειναι απο τα καλύτερα που έχει κάνει ο Μάνθος.

ειναι εξαιρετικος και κανει δουλεια?

αυτο το σχολιο μπορει να θεωρηθει παρεξηγισιμο
απο κατι βρωμικα μυαλα σαν τα δικα μου .

Smile Smile

Αστειευομαι φυσικα.

Ναι φιλε ο πυργολεβιες ειναι μια χαρα αλλα επειδη δεν βρισκω ψεγαδι (ακομα) ειπα να βρω ενα Smile

Α και που σαι Μανθο , βαλε την αεροτομη την μικρουλα.
Ειναι ομορφο θα ειναι πενταμορφο , εκτος και αν δεν θες να το ματιασουμε Smile
Andreas - Τρι 23 Ιαν 2007, 13:19:29
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

αν εισαι περιστερι και εχεις χρονο πεταξου καποια στιγμη απο εκει που σου ειπα...θα σου λυθουν αρκετες αποροιες για το δηλωμα.
δες τι θα σου πουνε και το ξανασυζηταμε πιο σοβαρα το εν λογω θεμα.
επισης να ξερεις οτι θα χρειαστεις ενα χαρτι-αποδειξη-τιμολογιο απο αυτον που θα σε προμηθευσει το μοτερ...αυτο το προσκομιζεις για το δηλωμα για να δουνε αν ειναι κλεμμενο! Wink

οχι δεν το εχουμε συζητησει και δεν γνωριζω που το το συνεργειου του
μανθου.
Δεν ηξερα καν αν εχει.

Οσο για την δηλωση ναι θα παω να ρωτησω αν μπορω να την βαλω την 2λιτρη και σαφως θα κοιταξω να παρω τιμολογιο για την μηχανη.
Ευστοχη η συμβουλη σου.Κατι τετοια αυτονοητα ξεχναμε και βαραμε το
κεφαλι στον τοιχο μετα.

Ευχαριστω αγορινα ξανα !!!
MEMsound - Τρι 23 Ιαν 2007, 13:21:17
Θέμα δημοσίευσης:
Andreas έγραψε:
volvos έγραψε:

οχι δεν το εχουμε συζητησει και δεν γνωριζω που το το συνεργειου του
μανθου.
Δεν ηξερα καν αν εχει.

Δεν έχει... Rolling eyes Rolling eyes
Laughing Laughing Laughing
Andreas - Τρι 23 Ιαν 2007, 13:29:21
Θέμα δημοσίευσης:
Μα σκεφτομουν και εγω τοσα ειπαμε αυτο δεν θα μου ελεγες.

τωρα πλακα πλακα ενα καλο edo θα μου εκανε καλο.(ασχετο)

Τετοιες μερες και ειμαστε μπροστα σε Pcια
Anyway ας κανω ακομα εναν καφε
Lef205 - Τρι 23 Ιαν 2007, 18:46:59
Θέμα δημοσίευσης:
Μιας και ανδρεα θελεις να επιλεξεις μεταξυ 138 και 177 ιππων θα ηθελα να πω την αποψη μου.
Εχοντας οδηγησεις μαμα 206 1.6 (Σταυρου) 206 1.6 μονο με αναρτηση (παπι) 206 1.6 με αναρτηση μπλοκε 14/60 κλπ (βολβος) 206 2.0 μαμα και με αναρτηση (Μανθου) και μαμα ρου σου (Αρης), τελος μην ξεχνατε οτι ειχα 206, εστω ψψ και εγω και αγωνιστικο 106 οποτε καταλαβαινετε αν ειμαι σκληρος κρητης ή οχι.
Λοιπον, ολα τα παραπανω δε μου θυμησαν ουτε στο ελαχιστο το σπιρτοζικο γκαζιαρικο παιχνιδιαρικο 106 μου ΕΚΤΟΣ του rc!
Οταν εκανα βολτα του Αρη επαθα πλακα!Πραγματικα μηχανιμα βουνου και μαλιστα τελειως μαμα!Νευρικο απο μοτερ και αναρτηση,απιστευτα παιχνδιαρικο,δεν ειχαν να μου πουν τιποτε απο τη ζωη τους οι μικροτερες εκδοσεις οσο φτιαγμενες και να ηταν,εκτος ισως απο την πολυ ψαγμενη περιπτωση του Παναγιωτη.Το ρουσου ηταν το μονο 206 που μου θυμησε το μωρακι μου και αν καποια στιγμη χρειαστει να σταματησω τους αγωνες και παρω κατι να μου το θυμηζει, ή ρουσου ή ταπερ θα επαιρνα τιποτε αλλο.
Οσο για το θεμα 2.0 -1.6 προσωπικα μιας και ειμαι εραστης της αισθησης,διλιτρο δεν θα επαιρνα ποτε, μου τη σπαει που κρεμαει ψηλα, μου τη δινει που ειναι μπροστοβαρο και καθολου νευρικο σε σχεση με το 1.6 και τελος μου τη δινει να δινω 400 ευρω τελη και παραπανω ασφαλεια για να εχω μονο 138 αλογα τη στιγμη που ο ανταγωνισμος προσφερει περισσοτερα,για τα 177 του ρουσου,οκ αλλα οχι και για τα 138 του διλιτρου και τη ροπη ντιζελ που ψηλα χανεται.
Στο ρουσου απλα δεν ακουμπας βιδα,ουτε εξατμισεις ουτε εκκεντροφορια ουτε μπλοκε ουτε κατουρα ουτε σκ**α, ειναι διαμαντακι που ΜΟΝΟ το χαζευεις!
Andreas - Τρι 23 Ιαν 2007, 19:25:12
Θέμα δημοσίευσης:
Συγγνωμη που παρεμβαινω και παρακαλω να μην θεωρηθει οτι το παιζω δικηγορος κανενος.

Λευτερη καταρχην σε ευχαριστω πολυ για τα σχολια σου πριν που αφορα
και τον προβληματισμο μου.

Αναγκαστικα θα πω , για να ειμαι απολυτα ειλικρινης οτι συμπαθησα ιδιαιτερα τον Μανθο για το ποσο helpful ειναι και χρησιμος εδω μεσα.
Και ειναι και ο κυριως λογος που ηρθα στην Λεσχη .

Οταν ηρθα στην λεσχη συμπαθησα και σενα Λευτερη για μια
καλοσυνη που βγαζεις στην συμπεριφορα σου η οποια δεν ειναι επιτιδευμενη.

Τα λεω αναγκαστικα αυτα για να καταλαβετε οτι δεν κρινω εχοντας ευνοια
σε καποιον.

Πολλα πραγματα που ειπωθηκαν οτι ειπε ο Μανθος , θα δειτε οτι δεν τα ειπε.Καποια σχηματα λογου δεν μπορουν να θεωρηθουν απολυτα προσβλητικα διοτι εναν ανθρωπο τον κρινουμε επι της ουσιας.
Και η ουσια ειναι οτι αυτος ο ανθρωπος απο το λιγο που τον εχω γνωρισει
αλλα και καλη προθεση , τον θεωρω πολυ καλο χαρακτηρα με τα οποια ελατωματα που μπορει να εχει.(Και ποιος δεν εχει ?)

Δεν ειχα σκοπο να πω τα παραπανω ,
και πριν προσπαθησα να το ριξω στον χαβαλε για να μην στεναχωρηθει κανενας και να τελειωνει το θεμα εκει.

Ομως εκφρασεις οπως ντροπη σου και οτι θελουμε να σε κανουμε να τα περνεις για να γελαμε μαζι σου , δεν νομιζω οτι τα αξιζει.

Ας θεωρησουμε οτι ολοι εχουμε κακες στιγμες και δεν ειναι κακο να ζηταμε συγνωμη αλλα καλο και πολυ αντρικιο.(και σπανιο δυστηχως επισης).

Συγχωρεστε με αν καποιος νομισει το οτιδηποτε για μενα
αλλα δεν θελω να κατηγορισω κανεναν.

Αυτα τα λεω ιδιαιτερα στεναχωρημενος γι αυτα που διαβασα.

Να στε καλα
Lef205 - Τρι 23 Ιαν 2007, 19:41:49
Θέμα δημοσίευσης:
Ανδρεα μου μην αγχωνεσαι, με τον Μανθο μας συνδεει μια φιλια 2+ ετων και εχει καταλαβει το υφος του λογου μου.
Μπορει εδω μεσα να διαβαζονται "καπως" αλλα το υφος μου το καταλαβαινει. Wink
Andreas - Τρι 23 Ιαν 2007, 19:50:16
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν αγχωνομαι απλα στεναχωριεμαι.

Η καλη προθεση ειναι ολα τα λεφτα.
Ας την διαθετουμε λοιπον εκει που αξιζει.

Οσο για τα σχολια σου , δεν ξερω,
Καλος οδηγος για ενα RC δεν ειμαι
Ενω αν φτιαξω το δικο μου με ενα GTI 2λιτρο θα δω και μεγαλη διαφορα με το δικο μου και δεν θα ειναι τοσο αποτομο οσο το Rc.

Αυτα δεν τα ξερω , τα εχω αποκομισει απο οσα εχω διαβασει εδω και απο
οσο εχω μιλησει τηλεφωνικα με 2-3 απο εδω.

Ευχαριστω
Lef205 - Τρι 23 Ιαν 2007, 19:58:35
Θέμα δημοσίευσης:
Το υστερογραφο μου αναφερονταν σε αυτα που εχουν γραφτει εδω:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=9173&postdays=0&postorder=asc&start=60

Ανεξαρτητα απο την τελικη σου επιλογη,γιατι λες οτι δεν μπορεις να οδηγησεις
ρουσου?
Καταλαβαινεις οτι το να 300αριζεις με μια 1000αρα μηχανη ειναι πιο δυσκολο απο το να οδηγεις αυτοκινητο,εστω και γρηγορο! Wink
Παντως θα ειναι πολυ ωραιο προτζεκτ ενα 4πορτο 206 με μοτερ και παρελκομενα 2λιτρου! Wink
Andreas - Τρι 23 Ιαν 2007, 20:04:39
Θέμα δημοσίευσης:
για να 300ρισω μια μηχανη ειναι ευκολο και το εχω αμετρητρες φορες.

Στα αυτοκινητα ομως ειμαι ασχετος.
ΚΑι οταν μου λενε πολλοι, μεσα σε αυτους και ο Αρης με το Rc, οτι θελει
προσοχη για αν αφησεις λιγο το γκαζι στην στροφη μπορεις να παιζεις
το γυρω γυρω ολοι , ε τοτε λεω ωπ δεν ειμαστε για τετοια.

Μην ξεχνας οτι εχω διπλωμα 13 χρονια και εχω οδηγησει μονο 1 1/2.

Ετσι λοιπον αυτο , σε συνδιασμο οτι θελω περισσοτερα χρηματα κανω τουμπεκι και παω σε gti

Να πω και κατι για να γελασεις
σε εμφανιση το δικο μου , μου αρεσει περισοτερο απο οσα ρουσου εχω δει,
εκτος απο ενα μαυρο με 2 διπλες εξατμισεις απο γερμανια.

Αρα με το δικο μου και εναν καλο γρηγορο κινητηρα με οτι παρελκομενα
θα με κανουν ευτηχη
Steve - Τρι 23 Ιαν 2007, 21:03:55
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Εμένα πάλι θα μου άρεσε πάρα πολύ ένα 206 με μοτέρ από R1..... Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes

Ναι, μετά θα έχει χώρο στο engine bay Wink
gianic - Τρι 23 Ιαν 2007, 22:16:37
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Sidobre έγραψε:
Εμένα πάλι θα μου άρεσε πάρα πολύ ένα 206 με μοτέρ από R1..... Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes

Ναι, μετά θα έχει χώρο στο engine bay Wink

και καποιον απο πισω να σπρωχνει για να ξεκινησει
Blue Shark - Σαβ 10 Μάρ 2007, 17:19:21
Θέμα δημοσίευσης: ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΛΟΥΣ ΕΧΩ ΕΝΑ 206 1.6 ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΗΛ.ΓΚΑΖΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ 2.0 ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ. ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΤΡΟΠΕΤΟ 2.0GTI ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΜΑ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Very happy

Χρήστο καλώς ήρθες.
Θα σε παρακαλέσω
1ον να γράφεις μόνο με ελληνικά και όχι με κεφαλαία και
2ον πριν ανοίξεις ένα νέο θέμα να χρησιμποιήεις την "Αναζήτηση" για να δεις αν υπάρχει ήδη κάτι σχετικό.

Το τόπικ "ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ" ενσωματώθηκε στο παρόν.

Εκ της MOD Team
MEMsound

karmagos - Κυρ 29 Απρ 2007, 00:48:24
Θέμα δημοσίευσης: 206 - 2000cc διλιτρος
Ο διλιτρος ειναι μονο gti + rc η υπαρχει και απλο 2.0?
138-180 αντιστοιχα ειναι τα αλογα τους;
τι τιμες παιζουν περιπου;
Touristas - Κυρ 29 Απρ 2007, 07:10:17
Θέμα δημοσίευσης:
Υπάρχει το 2λιτρο με τα 138 =GTi
Και ο 2λιτρος με τα 180 = RC
karmagos - Κυρ 29 Απρ 2007, 10:16:36
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:

α μαλιστα,οποτε διλιτρο απλο μοτερ δεν υπαρχει..εγινε ευχαριστω..
vinman - Κυρ 29 Απρ 2007, 10:32:21
Θέμα δημοσίευσης:
karmagos έγραψε:
Touristas έγραψε:

α μαλιστα,οποτε διλιτρο απλο μοτερ δεν υπαρχει..εγινε ευχαριστω..

Tι εννοείς δίλιτρο απλό μοτέρ??
Αυτό με τους 138 απλό είναι...
karmagos - Κυρ 29 Απρ 2007, 10:41:33
Θέμα δημοσίευσης:
απλο εννοω με λιγοτερα αλογα χωρις χαρακτηρισμο gt - rc που ειναι σαν sport εκδοση..
vinman - Κυρ 29 Απρ 2007, 10:43:48
Θέμα δημοσίευσης:
Το gti στο 206 το δίλιτρο είναι ένας χαρακτηρισμός του μοντέλου και όχι του κινητήρα.....
Τον ίδιο κινητήρα φοράει και το 307 το δίλιτρο και το 407,αλλά δεν χαρακτηρίζονται κάπως...
karmagos - Κυρ 29 Απρ 2007, 10:55:47
Θέμα δημοσίευσης:
ναι απλα εγω τον χαρακτηρισμο gt (punto ας πουμε) τον ειχα σαν εξελιγμενο με πολλα αλογα..
Τεσπα..ξερετε περιπου τιμες για μηχανες gt-rc?
MEMsound - Κυρ 29 Απρ 2007, 10:59:51
Θέμα δημοσίευσης:
τροπέτο θες ολόκληρο μιας και χρειάζεσαι και πλεξούδες/σασμάν/εγκεφάλους/ημιαξόνια κλπ κλπ ....

υπολόγισε 2~3000 το gti
και 4~5000 το rc για κομπλέ μετατροπή...

οτιδήποτε άλλες τιμές ακούσεις είναι απλά "μισες" και θα σου βγάλουν κι άλλα έξοδα στην πορεία...
karmagos - Κυρ 29 Απρ 2007, 11:10:09
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
τροπέτο θες ολόκληρο μιας και χρειάζεσαι και πλεξούδες/σασμάν/εγκεφάλους/ημιαξόνια κλπ κλπ ....

υπολόγισε 2~3000 το gti

οτιδήποτε άλλες τιμές ακούσεις είναι απλά "μισες" και θα σου βγάλουν κι άλλα έξοδα στην πορεία...

δεν το ειχα ψαξει μεχρι προσφατα που ετυχε και μου ειπε ενα μαγαζι για διλιτρο κινητηρα δεν χαρακτηρισε gt - rc με 2500ε, αλλα ειναι γνωστος και με εγγυηση μεταχειρισμενο..μονο μηχανη θα ελεγε;
vinman - Κυρ 29 Απρ 2007, 11:19:55
Θέμα δημοσίευσης:
karmagos έγραψε:
MEMsound έγραψε:

υπολόγισε 2~3000 το gti

δεν το ειχα ψαξει μεχρι προσφατα που ετυχε και μου ειπε ενα μαγαζι για διλιτρο κινητηρα δεν χαρακτηρισε gt - rc με 2500ε, αλλα ειναι γνωστος και με εγγυηση μεταχειρισμενο..μονο μηχανη θα ελεγε;

Καλό θα ήταν να το ρωτήσεις να σου εξηγήσει ο ίδιος τι ακριβώς περιλαμβάνει...
Εμείς που να ξέρουμε?? Cool
karmagos - Κυρ 29 Απρ 2007, 11:21:59
Θέμα δημοσίευσης:
vinman έγραψε:
karmagos έγραψε:
MEMsound έγραψε:

υπολόγισε 2~3000 το gti

Καλό θα ήταν να το ρωτήσεις να σου εξηγήσει ο ίδιος τι ακριβώς περιλαμβάνει...
Εμείς που να ξέρουμε?? Cool

οχι ρε συ δεν ειπα να μου πειτε τιποτα,απλα το ανεφερα.
Εννοειται οτι αν ειναι να βαλω μηχανη θα ρωτησω τι καιπως..
Με 2λιτρο τι περισσοτερο πληρωνεις σε ασφαλειες κτλπ?
MEMsound - Κυρ 29 Απρ 2007, 11:32:13
Θέμα δημοσίευσης:
τελη 1,4~16 178ε
τελη 2λτ 374

ασφαλεια διαφορά γύρω στα 50~80ε ετησίως επιπλέον για το 2λιτρο ανάλογα με την αξία του αυτοκινητου/τα έτη κλπ κλπ
ενδεικτικά με ίδιες καλύψεις για καινούργιο με bonus 2 ή 3
206 gti 1,6 16ν (αξίας 16000) είναι περίπου 240ε/6μήνο
206 gti 2,0 (αξιας 18000) είναι περίπου 280ε/6μηνο

αλλά ας μην επεκταθουμε σε αυτά και ας περιοριστουμε στα τεχνικά εδώ.
karmagos - Κυρ 29 Απρ 2007, 11:35:25
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
τελη 1,4~16 178ε
τελη 2λτ 374

ασφαλεια διαφορά γύρω στα 50~80ε ετησίως επιπλέον για το 2λιτρο ανάλογα με την αξία του αυτοκινητου/τα έτη κλπ κλπ

ωραιος και διαφωτιστικος!
vinman - Κυρ 29 Απρ 2007, 12:57:48
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
τελη 1,4~16 178ε
τελη 2λτ 374

...372... Very happy
sps - Κυρ 29 Απρ 2007, 20:27:29
Θέμα δημοσίευσης:
vinman έγραψε:
MEMsound έγραψε:
τελη 1,4~16 178ε
τελη 2λτ 374

...372... Very happy

kai... 168 Laughing
MEMsound - Δευ 30 Απρ 2007, 10:24:27
Θέμα δημοσίευσης:
Laughing sorry δεν τα θυμόμουν καλά...
anyway λεπτομέρειες Cool
Baby_On_Board - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 14:14:21
Θέμα δημοσίευσης:
Για να μπει μοτερ απο ρουσου στο 1.6 gti ,τι χρειαζεται?
Σιγουρα δεν εχουμε βε σασμαν ,αλλα τα υπόλοιπα δεν τα γνωρίζω,(ψυγεια,
σωληνώσεις,εγκεφαλος και δεν ξέρω τι άλλο).Και βασικά ποια είναι τα
αναγκαία που θα πρέπει να γίνουν στο μοτερ?
Κόστος τοποθέτησης περίπου πόσο είναι,επίσης τι πρέπει να αγοράσει κανείς
καλύτερα τροπέτο ρούσου ή μπορεί συγκεκριμένα κομμάτια?Χρειάζεται και
ταμπλό? Με esp τι γίνεται?
drdino - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 14:22:19
Θέμα δημοσίευσης:
Baby_On_Board έγραψε:
Για να μπει μοτερ απο ρουσου στο 1.6 gti ,τι χρειαζεται?
Σιγουρα δεν εχουμε βε σασμαν ,αλλα τα υπόλοιπα δεν τα γνωρίζω,(ψυγεια,
σωληνώσεις,εγκεφαλος και δεν ξέρω τι άλλο).Και βασικά ποια είναι τα
αναγκαία που θα πρέπει να γίνουν στο μοτερ?
Κόστος τοποθέτησης περίπου πόσο είναι,επίσης τι πρέπει να αγοράσει κανείς
καλύτερα τροπέτο ρούσου ή μπορεί συγκεκριμένα κομμάτια?Χρειάζεται και
ταμπλό? Με esp τι γίνεται?

Mάλλον συνολικά συμφέρει να πουλήσεις το δικό σου και να πάρεις ένα έτοιμο ρουσου... Cool
Baby_On_Board - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 14:24:32
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι αν το κόστος είναι μικρό.
MEMsound - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 20:11:49
Θέμα δημοσίευσης:
για να εισαι 100% κομπλέ υπολόγισε 4~5000ε από τα οποία θα αφαιρέσεις ότι βγάλεις από την πώληση του 1,6 μοτερ/περιφερειακών σου

περισσότερες λεπτομέρειες για την μετατροπή =τι χρειάζεται δεν ξέρω,
την έχω δει όμως σε 5πορτο πρώην 1,1lt
drdino - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 20:32:03
Θέμα δημοσίευσης:
Μιλάμε για μηχανικά μόνο;
MEMsound - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 20:46:37
Θέμα δημοσίευσης:
μηχανοσασμανηλεκτρικα = χωρις καθισματα εσωτερικο κλπ
drdino - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 20:57:19
Θέμα δημοσίευσης:
...φρένα, αναρτήσεις κτλ κτλ. οκ... Cool
MEMsound - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 21:02:17
Θέμα δημοσίευσης:
σιγα τα λεφτα ρε μπου εχουν τα φρενα και οι αναρτήσεις άσε που δεν είναι εκεί το πρόβλημα
το 206 με τα 266 (1,6lt/2,0 gti) και DS2500 μια χαρά φρενάρει
επίσης τα αμορτισερ του rc δεν είναι κάτι extreme 240e εχουν + 2 ελατήρια αλλά υπάρχουν σαφώς καλήτερες επιλογές...
drdino - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 21:05:29
Θέμα δημοσίευσης:
αναρτήσεις σκεφτόμουν βασικά τον πίσω άξονα...

Προσωπικά αν είχα 206 απλό και σκεφτόμουν το rc, θα το έπαιρνα έτοιμο. (Θέλω να) πιστεύω πως ως σύνολο θα είναι καλύτερο από ένα 206 1,6 ας πούμε με μεταμόσχευση. Ή όχι; Confused
MEMsound - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 21:17:04
Θέμα δημοσίευσης:
καλά τα λες...

αλλα ο πίσω αξονας ειναι ανεξάρτητος και οποιος "στριβει" καλό θα ηταν να τον βάλει ανεξάρτητα με το πόσα κιβικά είναι το αμάξι του...

αν όμως σε ενδιαφέρουν τα άλογα του rc για την ευθεία (γιταί πχ τα αλογα του δικό σου 206 δεν σου φτάνουν και το 206 σου δεν "πάει" όσο θες) τον πίσω άξονα του rc δεν τον χρειάζεσαι Wink
Steve - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 21:17:36
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
το 206 με τα 266 (1,6lt/2,0 gti)

+ 1,4 16v XS
MEMsound - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 21:21:19
Θέμα δημοσίευσης:
ναι βρε και αυτά Laughing

(αλλα ας μην το πλατιάσουμε περαιτέρω το θέμα, το τόπικ αφορά την τοποθέτηση και όχι κουβέντα σχετικά με το αν αξίζει η όχι και γιατί...)
volvos - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 21:49:51
Θέμα δημοσίευσης:
μπαμπη...αστο
το δικο σου πουλιεται δε πουλιεται 10?
και 9 εγω σου λεω.
θες τουλαχιστον 6+για κομπλε μετατροπη.
τροπετο rc κομπλε με τα παντα αν θυμαμαι καλα απο παπαλουκα (εχει παρε τηλ) πρεπει να πηγαινουν χαλαρα 6 και δικα σου ....
+1 τοποθετηση
7.....συνολο χαλαρα!
και 9 που το εδωσες...

για δες αγγελιες ποσο πουλιονται.
αν και εγω λεω να κρατηθεις...και θα τα πουμε απο κοντα
κατι εχω στο νου μου Wink
Steve - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 22:15:31
Θέμα δημοσίευσης:
Αν δεις στις αγγελίες πώλησης έχει ένα RC 2ο χέρι με 14.500 ευρώ Wink
Baby_On_Board - Κυρ 01 Ιούλ 2007, 22:20:17
Θέμα δημοσίευσης:
Ok !! Πάνο μιλάμε και από κοντά.
Thanks.. Για τις ενημερώσεις...........
Είχα μια επαφή για να μου φέρουν απέξω και περιμένω να δω κομπλε το
τροπέτο πόσο θα μου πάει. Αν βέβαια διαπιστώσω πως θα έχω ό,τι ζητήσω
πρώτα...! Confused
Ακόμα δεν κάνω τίποτα. Έχω βάλει ένα όριο στο μυαλό μου και βλέπουμε.
Αν βγει όπως το έχω στο μυαλό μου θα κάνουμε όλοι παρτυ......
....Αλλά να ακούσω και πάνο πρώτα γιατί μπορεί να το κάνω νωρίτερα εγώ
προσωπικά παρτυ...

To είδα και το ρουσου για αυτο σκέφτομαι.... Scratch Scratch
volvos - Δευ 02 Ιούλ 2007, 08:03:16
Θέμα δημοσίευσης:
κοιτα και ο αλλος μας ελεγε για μοτερ rc με 2500
alla ηταν ενα σκετο μοτερ σαζμαν πλεξουδα εγκεφαλο και αυτα δεν τα ειδαμε ποτε..........

μπαμπη εγω στη θεση σου δε θα το συζηταγα ποτε. αν το βρεις καλα λεφτα το ττροπετο.παρτο και πουλα το!
επισης στα εξοδα παντα θα υπολογισεις και ενα 20% παραπανω.
δηλάδη σου ειπαν 6τροπετο+1εργασια
εεε βαλε και 20% παραπανω.

παντα θα σκασει μια πιπα... καμια βαση κανα ρουλεμαν κατι θα ειναι χαλασμενο-αρπαγμενο...

ασε που δε πουλιεται
λεφτα για να δηλωθει...

και το χειροτερο ειναι οτι τα μεταχειρισμενα τα δινουν πολυ φτηνα!
δεν αξιζει με τιποτα...
AlienHack - Τετ 26 Νοέ 2008, 13:50:32
Θέμα δημοσίευσης:
μεταφερθηκαν εδω τα σχετικά ποστ (μέχρι και αυτό) από εδώ

MOD Team / MEMsound

και ερχομαι να ερωτησω και εγώ (για να εχει θέμα ο Steve να μου την πει για το multiplex)

Στο δικο μου 206cc 1600 1TU5 JP4 109 PS (108 hp/80 kW)
μπαίνει ο EW10 J4 S 177 PS (174 hp/130 kW) ??

επισημένω οτι ειναι ΜΗ MULTIPLEX Tο δικο μου αν κανει διαφορα..

και μια ερώτηση.. ο EW10 J4 S 177 PS (174 hp/130 kW) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ TURBO έτσι? απλος ατμοσφαιρικός ειναι?
AlienHack - Τετ 26 Νοέ 2008, 15:17:18
Θέμα δημοσίευσης: Re: 307 - Αλλαγή κινητήρα σε 307 από 1,6lt 16ν σε 2,0lt &quo
leontokardos 30 έγραψε:
HELLO PAIDES!!!!
MOLIS GRAFTIKA KAI EGO STO CLUB. EXO ENA PEUGEOT 307 1.6 16V XSI .MIPOS XEREI KANIS EAN KOUMPONI TO MOTER TOU 2.O CC ME TA 180PS STO DIKO MOU Question

Leo , ο 1.6 ο δικος σου ειναι ο ιδιος με τον δικο μου ( ιδιος με του ντοκτορα Ntino? ) 110PS??
AlienHack - Τετ 26 Νοέ 2008, 16:22:19
Θέμα δημοσίευσης:
STEVE!! αν δεν μου γαμ... την ψυχολογία με το mULTIPLEX δεν μπορεις ε??

Laughing Laughing

σοβαρά τωρα, το 180hp μοτερ μπαινει σχετικά ευκολα? μαζι με τι αλλο πρεπει να το βαλω ? (τι δεν βολευει απο το 1.6) ?

αξονα μπροστα? κιβώτιο ταχυτ. ? εγκέφαλο?
ολα αυτα πρεπει να αλαχθούν?

δηλαδή αν βρώ κινητήρα multiplex θα μου περισσέυουν καλώδια? θα εχω πρόβλημα?

επίσης ποσο μπορει να παει ο κινητήρας και ποσο τα περαστικά? ρωταω χοντρικα να ξέρω... γιατί με 1500Ε παιρνω εναν rotrex απο εναν φιλο (τον εχει πανω σε 106 τωρα) με αλλα 1000-1500 τον περναω και αλλαζω και 1-2 πραματακια για καλυτερη αντοχη στις νεες πιέσεις.. με 2500-3000 εχω 160-170 αλογα (ισως και παραπάνω? ) με κομπρεσορα..

αν ειναι ο κινητήρας με τα εξτρα του και περαστια να μου βγει 5000 τι νβα το κανω? παιρνω και αλλο αμαξι...
Ghost Dog - Τετ 26 Νοέ 2008, 16:35:30
Θέμα δημοσίευσης:
Eιναι σχεδον ΑΔΥΝΑΤΟΝ να βρειτε το μοτερ με τα 180.... Wink
5.000 και λιγα λες..... Cool
Steve - Τετ 26 Νοέ 2008, 16:54:34
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:

Όλα αυτά, ΟΛΑΑΑΑΑΑ
AlienHack έγραψε:

Ναι θα έχεις πρόβλημα Very happy
Sidobre - Τετ 26 Νοέ 2008, 17:02:28
Θέμα δημοσίευσης:
Ghost Dog έγραψε:

Οταν σας έλεγα για ένα τροπέτο από την Ιταλία (206 RC) με 4.000 με κοιτάγατε σαν ηλίθιο. Επρεπε να είχα τα λεφτά να το έφερνα....
Touristas - Τετ 26 Νοέ 2008, 17:55:51
Θέμα δημοσίευσης:
Βρες ένα τροπέτο να τα έχει όλα τέλος.
Καλό θα ήταν πάντως να άλλαζες και την πλεξούδα του αμαξιού για να είναι όλα οκ.
Steve - Τετ 26 Νοέ 2008, 19:06:58
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Ghost Dog έγραψε:
Οταν σας έλεγα για ένα τροπέτο από την Ιταλία (206 RC) με 4.000 με κοιτάγατε σαν ηλίθιο. Επρεπε να είχα τα λεφτά να το έφερνα....

Μπλα μπλα μπλα μπλα...
WilDuck - Τετ 26 Νοέ 2008, 20:13:09
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
γιατί με 1500Ε παιρνω εναν rotrex απο εναν φιλο (τον εχει πανω σε 106 τωρα) με αλλα 1000-1500 τον περναω και αλλαζω και 1-2 πραματακια για καλυτερη αντοχη στις νεες πιέσεις.. με 2500-3000 εχω 160-170 αλογα (ισως και παραπάνω? ) με κομπρεσορα..

ΈΕΕΕΕΕΛΑΑΑ ??? Shocked Shocked Shocked Shocked

Οφ τόπικ, αλλά.... Για πες!!! Shocked
volvos - Τετ 26 Νοέ 2008, 20:20:48
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:

Laughing Laughing

σοβαρά τωρα, το 180hp μοτερ μπαινει σχετικά ευκολα? μαζι με τι αλλο πρεπει να το βαλω ? (τι δεν βολευει απο το 1.6) ?

επίσης ποσο μπορει να παει ο κινητήρας και ποσο τα περαστικά? ρωταω χοντρικα να ξέρω... γιατί με 1500Ε παιρνω εναν rotrex απο εναν φιλο (τον εχει πανω σε 106 τωρα) με αλλα 1000-1500 τον περναω και αλλαζω και 1-2 πραματακια για καλυτερη αντοχη στις νεες πιέσεις.. με 2500-3000 εχω 160-170 αλογα (ισως και παραπάνω? ) με κομπρεσορα..

αν ειναι ο κινητήρας με τα εξτρα του και περαστια να μου βγει 5000 τι νβα το κανω? παιρνω και αλλο αμαξι...

οσες ελπιδες εχεις να ξεχωρισεις τισ αντιστρεπτικες απο τις μπαρες στηριξης του πισω αξονα σου
τοσο ευκολα θα ξεχωρισεις το κομπρεσορα που θα σου πουλησει ο φιλος σε σχεση με το μοτερακι απο το μιξερ της γιαγιας σου

ΕΔΩ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΕΝΑ ΓΑΜΩΧΤΑΠΟΔΟ 6ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΖΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΑΠΑΡΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΡΕΣΟΡΑ ΠΟΥ ΔΕ ΞΕΡΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ γα** ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΟΥ ΣΤΟ 206?????????
WilDuck - Τετ 26 Νοέ 2008, 20:41:04
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ΕΔΩ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΕΝΑ ΓΑΜΩΧΤΑΠΟΔΟ 6ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΖΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΑΠΑΡΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΡΕΣΟΡΑ ΠΟΥ ΔΕ ΞΕΡΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ γα** ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΟΥ ΣΤΟ 206?????????

ΔΩΣΕ ΔΙΚΕ ΜΟΥΥΥ!!! 2gunfire 2gunfire 2gunfire

Roll eyes Laughing
Steve - Τετ 26 Νοέ 2008, 23:19:35
Θέμα δημοσίευσης:
Θα παρακαλέσω να μην με αντιγράφετε στο ύφος και στις βρισιές γιατί θα υπάρχουν κυρώσεις.

Εκ της Vrisidia-team
Steve

AlienHack - Τετ 26 Νοέ 2008, 23:30:49
Θέμα δημοσίευσης:
το γαμοχτάποδο οταν αποφασίσω να το βάλω θα το βαλω και θα το βαλω σωστα.. για να μην εχω σαν μερικους ατυχους προβληματα και γινει χειρότερο το αμαξι και ψαχνομαι μετα... απλος πριν το βάλω ηθελα να ξέρω 1000% τι ακριβος αλαζει τι μπαινει και πως.. αν πιστευεις οτι ειναι κακο αυτό ή λαθος προσεγγιση τι να πω...

οσο για τον ροτρεξ... το αμαξι το οδηγάω μερα παρα μερα... ξερω ποσα χιλιομετρα εχει κανει αυτος ο κομπρεσορας και αν αποδίδει καλα.. οποτε εσυ αν θελησεις να βαλεις ποτε σκασε 3000 εγω τον εχω με 1300-1500 κ ας ειναι και μεταχειρισμενος..

οσο για τον εγκεφαλο μου κτλ κτλ... δεν ειπα οτι ειναι plug & play η τοποθετηση κομπρεσσορα.. αλλα καπως θα μπει και στο δικό μου...

οσο για τις αντιστρεπτικες... σορυ ρε ΜASTER VOLVO που δεν γενήθηκα με κρανος και manual του 206 στο χερι.. Γιαυτο ρώτησα για να μάθω.. εχει που ξέρω μιλάω όταν δεν ξερω εχω τα @@ να ρωτήσω..
AlienHack - Τετ 26 Νοέ 2008, 23:32:44
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Θα παρακαλέσω να μην με αντιγράφετε στο ύφος και στις βρισιές γιατί θα υπάρχουν κυρώσεις.

Εκ της Vrisidia-team
Steve

... και ο STEVE εχει δικιο... μονο αυτος θα με μπινελικώνει εδω μεσα ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ??? Laughing
WilDuck - Πεμ 27 Νοέ 2008, 10:38:09
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:

Εκ της Vrisidia-team
Steve

W00t Rotfl Big wink
Pughell - Πεμ 27 Νοέ 2008, 11:23:38
Θέμα δημοσίευσης:
Alex εστω οτι εβαλες τον κομπρεσσορα του Γρηγορη,τα υπολοιπα που θα τα σεταρεις ρε φιλε; Question
Και μην μου πεις οτι θα το αφησεις να δουλευει οπως στον Γρηγορη... Confused

Ο κομπρεσσορας ειναι καλη λυση με "λογικο" κοστολογιο αλλα χρειαζεται και αλλα αρκετα πραγματα για να πεις οτι πηρες οτι πληρωσες.
Γιατι θα χρειαστεις 1500Ε για τον Rotrex,αλλα 500Ε για την μεταλλικη εισαγωγη του C2,αλλα 1000Ε για την εξατμιση συν τα εργατικα και τα εξοδα του προγραμματιστη με την προυποθεση παντα οτι τα εργοστασιακα ηλεκτρονικα ειναι σε θεση να καλυψουν τις αναγκες του μοτερ.
Εννοειται οτι θα χρειαστεις και μπεκ,κλπ,κλπ...

Και ολα αυτα για να βγαλεις 160-170 αλογα ωστε να εχεις και την στοιχειωδη αξιοπιστια χωρις να ριξεις χρηματα σε ειδικα πιστονια,μπιελες,κλπ,κλπ που θα ανεβασουν το κοστολογιο αλλα 1500Ε τουλαχιστον.

Οποτε αισιως εχεις φτασει στα 4000Ε(χωρις σφυρηλατα κομματια).
Ε,δεν νομιζω οτι αξιζει ρε... Sad

Χιλλιες φορες κανε το κλασσικο ΦΠΕ με ραλλοεκκεντρα που δεν σπαει-δεν χαλαει,εχει αψογο value for money και δεν ζηταει και καμια ιδιαιτερη υποδομη απο αναρτηση-μεταδοση προκειμενου να κινεισαι ανθρωπινα. Confused
AlienHack - Δευ 01 Δεκ 2008, 16:51:35
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
AlienHack έγραψε:

Laughing Laughing

οσες ελπιδες εχεις να ξεχωρισεις τισ αντιστρεπτικες απο τις μπαρες στηριξης του πισω αξονα σου
τοσο ευκολα θα ξεχωρισεις το κομπρεσορα που θα σου πουλησει ο φιλος σε σχεση με το μοτερακι απο το μιξερ της γιαγιας σου

Ειστε τυχεροι που ελειπα 3 μερες και δεν ειδα τι εγινε εδώ μεσα...

Καλά εγινε μπουρδ... το ποστ επειδή μιλησε ο Steve που όλοι ξερουμε κ αγαπαμε (ειναι λιγο υπερβολικός στον τροπο που γραφει οντως, και εγω οταν πρωτοήρθα στο forum αρπαχτηκα με μια απαντηση του αλλα μετα καταλαβα οτι ετσι λειτουργει και τον αγαπησα... τα φτιαξαμε κτλ.. , Wink Laughing ) με τον κλασικό του τρόπο και εμενα που σε ερώτηση-σχόλειο που εκανα πηρα την παραπανω απαντηση δεν πειραξε κανεναν γιατι δεν ημουν εδώ να κράξω ή να το συνεχισω-γκρινιάξω?

ειπα οτι αν κανει μονο 5000€ ο κινητηρας (+500 περαστικα?) δεν συμφαίρει οταν με 1500 παιρνω τον κομπρεσσορα ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ θα παει 3500€ ! και νομίζω οτι θα εχω και πολύ περισσοτερη ροπή απο τον ατμοσφαιρικό.

απλα λεω την σκεψη μου και περιμενω μια σοβαρή και επιχειρηματολογημένη απαντηση και ανταυτου ερχομαι και βλεπω το μπορδ... του steve- 307 s16 και εναν volvo να μιλαει ομορφα...

"ΕΔΩ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΕΝΑ ΓΑΜΩΧΤΑΠΟΔΟ 6ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΖΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΑΠΑΡΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΡΕΣΟΡΑ ΠΟΥ ΔΕ ΞΕΡΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ γα** ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΟΥ ΣΤΟ 206?????????"

sorry κιολας αλλα αν και δεν ειμαι newbe να παρεξηγηθώ ΠΑΡΑΤΑΥΤΑ μου καθησε καπως η απαντηση αλλα κυρίος ο τροπος... Crying or Very sad
AlienHack - Δευ 01 Δεκ 2008, 16:55:01
Θέμα δημοσίευσης:
Α και μην χρησημοποιήσει κανεις σαν επιχείρημα οτι ημουν off topic γιατι ανεφερα οτι μπαινω λιγο off topic με την ερώτηση μου αλλα το εκανα γιατι ΑΚΡΙΒΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ αναροτιομουν ανα θα αξιζε να κανω, ΑΚΡΙΒΟΣ τους ιδιους κινητήρες που θελει να αλαξει βαλει ο 307 s16.

και για να μην εκανα ΝΕΟ ποστ ροτώντας το ιδιο πραμα και ερχοτανε μετα ο STEVE Να μπινελικώνει οτι δεν κανω search εκανα το search μου και βγηγκα σε αυτο το ποστ για τον διλιτρο 180hp...
MEMsound - Δευ 01 Δεκ 2008, 22:45:18
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 307

AlienHack - Τρι 02 Δεκ 2008, 10:15:06
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 307

ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ!!!! ΔΕΣ ΤΟ ΤΟΠΙΚ!!! -> Κινητήρας ->"307 - Αλλαγή κινητήρα σε 307 από 1,6lt 16ν σε 2,0lt "180""

ΑΛΑΓΗ ΚΙΝΗΤΗΡΑ!!! ΚΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ!!! ΕΙΤΕ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟ 206 ΕΙΤΕ ΣΤΟ 307 ΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΡΟ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ!!!! ΟΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΛΟΥ?? εκτος τον κιλών του 307 που ισος ειναι παραπάνω (αν και εχω το 206 cc που ειναι βαρυ ετσι κιαλλιος και αυτο) ΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο leontokardos 30 ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ!! ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ THREAD ΔΗΛΑΔΗ " 206 - Αλλαγή κινητήρα σε 206 από 1,6lt 16ν σε 2,0lt "180" ?? ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΟΣ ΑΛΑΓΗ ΓΑΜΟΤΗ ΜΟΥ!!

"1600 1TU5 JP4 109 PS (108 hp/80 kW)
EW10 J4 S 177 PS (174 hp/130 kW) "

ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΒΓΑΛΑ ΕΓΩ OFF TOPIC ΤΟ THREAD KAI OI 6 ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ EINAI ΙΝ ΤΟΠΙC?? ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΡΕ??

MEMsound - Τρι 02 Δεκ 2008, 10:38:40
Θέμα δημοσίευσης:
καλά οτι πεις...

1ο) Tα 206 με τα 307 ειναι παρόμοια, δεν ειναι ιδια. Όταν λεμε 307 εννοούμε 307. Το 206 ειναι αλλο πράγμα ΙΔΙΩΣ ΤΑ ΜΗ-MULTIPLEX. Επίσης υπάρχει αυτό: 206 - Τοποθέτηση 2.0lt (από GTI ή RC) σε 206. Ο κινητήρας ειναι ιδιος, τα ηλεκτρικά ειναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ!

2ον) Τα κοκκινα τα χρησιμοποιούν οι MOD μονο προκειμένου να υποδείξουν κάτι... όλο αυτό το πολυχρωμο παραπάνω ειναι ενα "τσίρκο"...

3ον) Ναι την εβγαλες Offtopic και οι υπόλοιποι την χαλασαν τελειως.

αυτά.
MEMsound - Τρι 02 Δεκ 2008, 10:46:28
Θέμα δημοσίευσης:
επίσης.
υπήρχε ηδη αυτό το τόπικ για τα 307...
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=4899
αλλα κανεις δεν ασχολήθηλκε να το βρει...

το παρόν θα ενσωματωθεί σε εκείνο σε λίγο
AlienHack - Τρι 02 Δεκ 2008, 10:50:16
Θέμα δημοσίευσης:
sorry για τα κοκκινα...

ενσωματώστε τα τοτε...

και αφού ολο διαβασα το παραπανω ανεφερθεν ποστ
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=4305&postdays=0&postorder=asc&start=80

βγαζω το συμπέρασμα οτι οντως η αγορα τροπέτου RC και τοποθέτηση στο δικο μου Η και στο 307 Δεν συμφαίρει ασε που δεν βρίσκεις ευκολα Ελλαδα τροπετο RC.

Οπότε η λυση κομπρέσσορα ειναι μονόδρομος για "σχετικα" ευκολα αλογα...

ειπαμε 1500 o rotrex & μεταλικη εισαγωγή & προγραμα εγκεφαλου , εξαγωγή- εξάτμιση.. δεν μπορει να βγαίνει πολυ πανω απο τα 3000... ειδικά αν στο θεμα χταπόδι εξάτμηση μπουν μεταχειρισμένα (εγω εχω ηδη το χταποδι απο ραλυ..)

γνώμες...?
Stevon - Τρι 02 Δεκ 2008, 14:00:48
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=4995&postdays=0&postorder=asc&highlight=rotrex&start=0
Steve - Τρι 02 Δεκ 2008, 14:58:15
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Επίσης υπάρχει αυτό: 206 - Τοποθέτηση 2.0lt (από GTI ή RC) σε 206. Ο κινητήρας ειναι ιδιος, τα ηλεκτρικά ειναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

Είμαι έτη φωτός μπροστά...

Σαβ 27 Νοέ, 2004 02:36 Laughing
MEMsound - Τρι 02 Δεκ 2008, 15:27:46
Θέμα δημοσίευσης:
1 ετος φωτος ειναι 4 κανονικά χρόνια (και κάτι μέρες...) ?
για περισσότερο το ειχα!!!

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
AlienHack - Τετ 03 Δεκ 2008, 11:59:30
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
MEMsound έγραψε:
Επίσης υπάρχει αυτό: 206 - Τοποθέτηση 2.0lt (από GTI ή RC) σε 206. Ο κινητήρας ειναι ιδιος, τα ηλεκτρικά ειναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

Είμαι έτη φωτός μπροστά...

Σαβ 27 Νοέ, 2004 02:36 Laughing

Να κατι τετοια κανεις και μετα... RESPECT STEVE!! Cheers Silly Cheers Yahoo! Worthy Worthy Worthy Worthy

Πάντος οταν πηγα και το διαβασα και ειδα ποιος εκανε το thread... ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!!?? ΔΕΙΤΕ ΥΦΟΣ ΓΡΑΦΗΣ Ο STEVE!! Σαν κλαμενο γατακι!!
καμια σχεση με τωρα που ξεψάρωσε!! Laughing Rolling eyes
Steve - Τετ 03 Δεκ 2008, 12:03:09
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
Πάντος οταν πηγα και το διαβασα και ειδα ποιος εκανε το thread... ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!!?? ΔΕΙΤΕ ΥΦΟΣ ΓΡΑΦΗΣ Ο STEVE!! Σαν κλαμενο γατακι!!
καμια σχεση με τωρα που ξεψάρωσε!! Laughing Rolling eyes

Ε στα 19 μου δεν ήξερα τί ρεμάλια είχα να αντιμετωπίσω και τους μιλούσα ευγενικά Laughing
AlienHack - Τετ 03 Δεκ 2008, 12:22:38
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά που μεγάλωσες και εγινες ανθρωπος! (ή γουρουνι που σε λενε κ ποιο πάνω!! Laughing ) και έμαθες να συμπεριφέρεσαι... Wink Laughing
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες