PSClub - Hellas

Νέα - Peugeot 407 Coupe

Vaggelis - Τετ 25 Φεβ 2004, 22:19:33
Θέμα δημοσίευσης: Peugeot 407 Coupe
http://www.ams.gr/jpg/AMS/390/NEWS/2004.02.25407Sillo4.jpg
http://www.ams.gr/jpg/AMS/390/NEWS/2004.02.25407Sillo1.jpg
http://www.ams.gr/jpg/AMS/390/NEWS/2004.02.25407Sillo2.jpg
http://www.ams.gr/jpg/AMS/390/NEWS/2004.02.25407Sillo3.jpg

Σίγουρα ένα από τα πιο εντυπωσιακά εκθέματα του προσεχούς σαλονιού αυτοκινήτου της Γενεύης, θα είναι το κουπέ πρωτότυπο της γαλλικής εταιρείας, το οποίο και εφοδιάζεται με κινητήρα V6 3.0 λίτρων και κουβαλά αγωνιστική τεχνολογία, ενώ προϊδεάζει για τον αντικαταστάτη του 406 Coupe.

Το αυστηρά διθέσιο πρωτότυπο που ακούει στο όνομα 407 Silhouette είναι μία άσκηση της Γαλλικής εταιρείας που αφορά το αγωνιστικό μέλλον της φίρμας, αλλά συγχρόνως προϊδεάζει για τον πολυαναμενόμενο αντικαταστάτη του 406 Coupe, που ακόμα και σήμερα καταφέρνει και κλέβει τις εντυπώσεις. Το κουπέ αμάξωμα του πρωτοτύπου είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, ενώ όλη η τεχνολογία και τεχνογνωσία της εταιρείας, από τα διάφορα αγωνιστικά πρωταθλήματα έχει εφαρμοστεί πάνω στις λύσεις της συγκεκριμένης σπουδής.

Σχεδιαστικά το μπροστινό μέρος είναι σαφώς επιθετικότερο, από ότι του 407 στο οποίο και βασίζεται, ενώ η τεράστια εισαγωγή αέρα δίνει ένα ακραίο στιλιστικό αποτέλεσμα με τις δύο μικρότερες εισαγωγές στα πλαινά του προφυλακτήρα. Το πίσω μέρος χαρακτηρίζεται από την πιο συμπαγή σχεδίαση και την τεράστια αεροτομή η οποία και είναι κατασκευασμένη (και αυτή) από ανθρακονήματα. Όλο το αμάξωμα έχει «φουσκώσει» επιδεικτικά, ώστε να γίνεται αντιληπτός ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου μια βέβαια για να αναβαθμιστούν τα δυναμικά χαρακτηριστικά του και να χωρέσουν οι εξεζητημένες μηχανικές λύσεις.

Οι τελευταίες αναφέρονται στα διπλά αλουμινένια ψαλίδια σε όλους τους τροχούς, που συνδέονται άμεσα με το σωληνωτό πλαίσιο, στο σειριακό κιβώτιο των έξι σχέσεων, το οποίο και είναι τοποθετημένο στον πίσω άξονα και σε διαμήκη θέση και στον ειδικά εξελιγμένο τρίλιτρο εξακύλινδρο κινητήρα σε διάταξη V, που έχει ισχύ 320 ίππων. Οι διαστάσεις του 407 Silhouette είναι 4,67/7,9/1,37 (Μ/Π/Υ σε μέτρα), το μεταξόνιο του 2,72 μέτρα, ενώ η κίνηση περνάει στον πίσω άξονα και ο κινητήρας βρίσκεται στην σωστή, για αγωνιστικό, θέση. Στο κέντρο του αμαξώματος. Για αμιγώς αγωνιστική χρήση οι αναρτήσεις είναι πλήρως ρυθμιζόμενες ενώ σύστημα εισαγωγής και εξαγωγής ειδικά κατασκευασμένο για αν αντέχει υψηλές θερμοκρασίες.

Στο εσωτερικό η ατμόσφαιρα είναι αυτή που δηλώνει η σχεδίαση του αμαξώματος, δηλαδή άκρως πολεμική. Το τιμόνι περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ενδείξεις και τα χειριστήρια λειτουργιών, ενώ ακόμα και η αισθητική και η ποιότητα είναι ιδιαίτερα προσεγμένη. Το 407 Silhouette πατάει πάνω σε τροχούς διαστάσεων 235/35 για εμπρός και 265/30 για πίσω με 19 ιντσών ζάντες, ενώ και το σύστημα πέδησης είναι ειδικά κατασκευασμένο για το περιβάλλον που του αρμόζει. Που δεν είναι άλλο από τους αγώνες.

Πηγή: ams.gr
Ghost Dog - Τετ 25 Φεβ 2004, 22:23:15
Θέμα δημοσίευσης:
απλως γα**ΤΟ!!!!!!!!!! Shocked Very happy Very happy Very happy
Vaggelis - Τετ 25 Φεβ 2004, 22:30:21
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτή η άσπρη λουρίδα στην μέση, μου βάζει πονηρές ιδέες στο μυαλό........ Twisted evil Twisted evil Twisted evil
Ghost Dog - Τετ 25 Φεβ 2004, 22:34:46
Θέμα δημοσίευσης:
μονο η ασπρη αυτη λουριδα που βρισκεται στη μεση??? Shocked
το αμαξι ειναι μια απιστευτη πολεμικη μηχανη ακομα και χωρις αυτες!!! Twisted evil Twisted evil Razz Razz
Vaggelis - Πεμ 26 Φεβ 2004, 18:31:47
Θέμα δημοσίευσης:
Μερικές φώτο ακόμα......

"The 407 Silhouette concept car is an exercise in style transcending the dynamic and sporty personality of the new Peugeot 407. With a sufficiently extreme build, the 407 Silhouette concept car has the advantage of a three-part carbon body structure (hood, passenger compartment and engine) resting on a tubular chassis. Its front and rear fenders are enlarged and its hoops are a perfect match for its interior finish.

Streamlined for a daredevil rider, the 407 Silhouette concept car is endowed with a rear running board, vents, frontal air scoops and additional headlights… .Its aerodynamics were planned to the last detail. Altogether it spontaneously evokes the world of road travel towards which it’s destined and promises an intense driving experience.
"

....Απλά εξαιρετικό.......

Πηγή: peugeot-avenue.com
STELIOS - Πεμ 26 Φεβ 2004, 18:58:46
Θέμα δημοσίευσης:
Tι λετε παιδια, ενα απογευμα με το 407 στη πιστα της Monza ή ενα βραδυ με τη Μονικα Μπελουτσι ?
Sidobre - Πεμ 26 Φεβ 2004, 19:37:07
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Tι λετε παιδια, ενα απογευμα με το 407 στη πιστα της Monza ή ενα βραδυ με τη Μονικα Μπελουτσι ?

Ποιά Μόνικα ρε... τι να την κάνουμε την Μόνικα!

Οπως καταλάβατε αυτό είναι το επόμενο αυτοκινητάκι μου..!
Tomcat - Πεμ 26 Φεβ 2004, 20:21:58
Θέμα δημοσίευσης:
Eμένα πάλι γιατί με έχει τρελάνει αυτό το λιονταρακι στα πίσω φτερά..!!! Απίστευτο!
Touristas - Πεμ 26 Φεβ 2004, 20:47:57
Θέμα δημοσίευσης:
Μονικα?????? Razz ουυυυυυυυυυυυυυυ !!
Ειναι τερας τερας τερας Twisted evil
netblaster - Πεμ 26 Φεβ 2004, 23:04:00
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:

Μα και εννοειται ενα απογευμα με το 407 και τη Μονικα συνοδηγο!!! Very happy
Svstouk - Παρ 27 Φεβ 2004, 00:00:13
Θέμα δημοσίευσης:
Όταν η Πεζό σχεδιάζει τα ποιήματα της αυτοκίνησης, κύριοι, οι άλλοι απλά υποκλίνονται. Cool Cool
argonaftis - Παρ 27 Φεβ 2004, 08:56:29
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:

Με τέτοια ρόδα θα έχεις όχι μία αλλά 1001 Μόνικες Exclamation Exclamation Exclamation
sotamax - Παρ 27 Φεβ 2004, 18:45:14
Θέμα δημοσίευσης:
Σε απλά Γαλλικά:C'est magnifique... Cool Cool Cool Smile colors
pduke - Σαβ 28 Φεβ 2004, 01:25:18
Θέμα δημοσίευσης:
Μονικα και πάλι Μόνικα!!!!

Το παραπάνω λιοντάρι όλο και κάποιος σας θα το πάρει οπότε θα με πάει μια βόλτα....Την μελαχρινη και να την είχε κανείς σιγά μην μου την έδινε!!!!

kanelj - Σαβ 28 Φεβ 2004, 03:00:04
Θέμα δημοσίευσης:

ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΠΑΝΟ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΑΝΩ ! ! !

ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΜΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΚΑΜΜΙΑ FERRARI ΘΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙCA.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ:

παει το τοπικ το κατεστρεψα..... Laughing Laughing Laughing
STELIOS - Σαβ 28 Φεβ 2004, 12:04:33
Θέμα δημοσίευσης:
Αμαν πως παρασειρεται κανεις οταν μηλαει για γυναικες και αυτοκινητα. Πληροφοριακα ψυφιζω κι'εγω ΜΟΝΙΚΑ !!!
Ghost Dog - Σαβ 28 Φεβ 2004, 16:40:23
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:

παει το τοπικ το κατεστρεψα..... Laughing Laughing Laughing

φυσικα και το κατεστρεψες!!! Splat Εγω λεω απο<<407 Coupe (Η "μαμά" Peugeot πάλι τα κατάφερε)>> να το κανουμε <<Monica Bellucci, Keira_Knightley (η “μαμα” φυση παλι τα καταφερε!)>> Shocked Shocked Razz Razz Razz Razz Razz
netblaster - Πεμ 18 Μάρ 2004, 18:49:28
Θέμα δημοσίευσης:
Το παρων αυτοκινητο κινειται απο ενα τριλιτρο V6 320ps!!! Kαι ειναι ετοιμο να λαβει μερος σε κυπελλο που θα διοργανωσει η πεζο σε λιγο καιρο... Wink
HackerWerger - Δευ 29 Μάρ 2004, 18:26:37
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά το αμαξάκι δεν παίζεται! Shocked
Το είχα ξαναδεί πριν κάνα τρίμηνο αλλά όχι με τέτοιο bodykit!
Είναι το ομορφότερο αμάξι που έχω δει και ας μην έχει το αλογάκι πάνω! Smile
Δυστυχώς πολύ ακριβό για να το αποκτήσω! Sad

Όταν μαζέψω τα λεφτά θα έχει βγει το 409! Mr. Green Razz

Όσο για την Μόνικα;; Τι να κάνει μπροστά στην Katie Price.. Razz
nik7 - Τρι 15 Φεβ 2005, 16:21:09
Θέμα δημοσίευσης: To 407 Coupe θα βρίσκεται στη Γενεύη
Η επιλογή της Peugeot να παρουσιάσει το 407 Coupe στη Γενεύη ως concept προσθέτοντας και την λέξη Prologue στην πλήρη ονομασία του, φαντάζει περισσότερο ως τρυκ παρά ως ουσία. Κι αυτό, γιατί το 407 Coupe που θα ξεκινήσει να πωλείται στις αρχές του 2006, δεν αναμένεται να έχει ουσιαστικές διαφορές από το πρωτότυπο που θα βρίσκεται στην πόλη της Ελβετίας. Αξίζει να αναφερθεί πως ο σχεδιασμός έγινε αποκλειστικά από την Peugeot, σε αντίθεση με το 406 Coupe που είχε σχεδιαστεί από τον Pininfarina και διέφερε από την αισθητική γραμμή του 406.

Peugeot 407 Coupe Prologue
Στην περίπτωση του 407 Coupe, οι δεσμοί με το 407 είναι παραπάνω από εμφανείς, καθώς το μπροστινό τμήμα είναι σχεδόν ίδιο με της σεντάν έκδοσης. Οι περισσότερες διαφορές εντοπίζονται στο πίσω μέρος, όπου διαφέρουν τα φώτα και οι καμπύλες του αμαξώματος είναι σαφώς περισσότερες. Αρχικά, το 407 Coupe θα διατίθεται με 6κύλινδρους κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, των οποίων η απόδοση θα ξεπερνά τους 200 ίππους. Προς τα μέσα του 2006 πάντως, θα προστεθεί και μία μικρότερη έκδοση 2.2 λίτρων με ισχύ 160 ίππων.

Τέλος, να σημειωθεί πως η Peugeot θα έχει στη Γενεύη και τον αντικαταστάτη του 106 που θα ονομάζεται 107, καθώς επίσης και μία έκδοση ντίζελ 1.6 λίτρων του 206 CC, που θα ανταγωνίζεται το Tigra 1.3 ντίζελ στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές.

πηγή : automoto.flash.gr

poli omorfo pistevo to coupe alla gia na doume epitelous ti tha einai afto to 107 pou mas to exoun allaksei 100fores mia 1007 mia rc mia etsi mia giouvetsi..
netblaster - Τρι 15 Φεβ 2005, 21:19:33
Θέμα δημοσίευσης:
Ωστε αυτο θα ειναι το επομενο μεγαλο κουπε της Πεζο?!?!? Να πω την αληθεια μαρεσει περισσοτερο το 406Coupe... Δεν ξερω γιατι αλλα στην πανω φωτο απο την πορτα και πισω μου φαινεται καπως περιεργο!!! Να το δουμε και απο κοντα...
nik7 - Τρι 15 Φεβ 2005, 22:25:35
Θέμα δημοσίευσης:
apo tin piso porta kai piso mou thimizei tragika omos to Astra Coupe...
christhehealer - Τρι 15 Φεβ 2005, 22:53:29
Θέμα δημοσίευσης: Re: To 407 Coupe θα βρίσκεται στη Γενεύη
nik7 έγραψε:
gia na doume epitelous ti tha einai afto to 107 pou mas to exoun allaksei 100fores mia 1007 mia rc mia etsi mia giouvetsi..

Tα Χριστούγεννα στην Peugeot-Avenue στο Παρίσι υπήρχε και το 1007 και το 1007 RC live και έχω προσπέκτους και για τα δύο. Άρα αυτά σίγουρα υπάρχουν. Εάν βγει και 107 είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο. Wink
ΝΙΚΟΣ - Τετ 16 Φεβ 2005, 02:04:32
Θέμα δημοσίευσης:
Κανα RALLYE θα βγει ή να ξεκινησουμε το πλεξημο και τα παραμυθια μπροστα στο τζακι.. Rolling eyes
STELIOS - Τετ 16 Φεβ 2005, 02:20:37
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραιο ειναι δεν λεω, αν και το 406 μ'αρεσε πιο πολυ. Αλλα ρε γ_μωτο χαλασε ο κοσμος να το βγαλουν πισωκουνα, ετσι να γουσταρουμε λιγο.
dB - Τετ 16 Φεβ 2005, 08:59:30
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραίο το εργαλείο! το κ0λ@ρ@κ1 του μου θυμίζει κάτι από mastung ή ιδέα μου;
Vaggelis - Τετ 16 Φεβ 2005, 09:56:16
Θέμα δημοσίευσης:
Δυστυχώς, δεν είναι τόσο εντυπωσιακό όσο το πρωτότυπο 407 Coupe Silhouette που είχε παρουσιαστεί νωρίτερα....
Θα συμφωνήσω στο οτι μοιάζει λίγο με Astra Coupe στο σχέδιο και εγώ θα έλεγα οτι μοιάζει και λίγο σαν μεγαλύτερο 307 CC, χωρις ηλεκτρική οροφή και με μουρη 407....

Όσο για το 107, έχει ήδη παρουσιαστεί μαζί με τα C1 και Aygo
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=4326

To επόμενο Rallye θα είναι το 1007 RC με τον τουρμπο κινητήρα (συνεργασία με BMW) 1600-143 άλογα...
christhehealer - Τετ 16 Φεβ 2005, 12:47:29
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggelis έγραψε:
To επόμενο Rallye θα είναι το 1007 RC με τον τουρμπο κινητήρα (συνεργασία με BMW) 1600-143 άλογα...

Tο concept του Rallye είναι, να έχει η Peugeot ένα αυτοκίνητο που να μπορεί με μικρό κόστος να μετατρέπεται σε αγωνιστικό, με σκοπό να βάλει νέους αγωνιζόμενους στο παιχνίδι. Kάτι σαν EVO, στο πολύ πιο φθηνό.

Aπ' ότι θυμάμαι απ' τους κανονισμούς των rally και να με διορθώσουν οι Kοζανίτες εάν κάνω λάθος, οι turbo κινητήρες πολλαπλασιάζονται με κάποιο συντελεστή (1.4 ή 1.7) και άρα τρέχουν σε παραπάνω κατηγορίες. Mε λίγα λόγια ετοιμάζει ένας πιτσιρικάς ένα Rallye για N2 και λόγω turbo, βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με τα EVO και τα Impreza...

Eάν ισχύει το παραπάνω, τότε Rallye με turbo μοιάζει απίθανο και μάλλον θα πρέπει να κοιτάμε κατά τον 125άρι, για το επόμενο race-ready της Peugeot.

Oύρδα έγραψε:
Κανα RALLYE θα βγει ή να ξεκινησουμε το πλεξημο και τα παραμυθια μπροστα στο τζακι... Rolling eyes

Eσύ ξεκίνα το πλέξιμο... να μας φτιάχνεις καμιά κάλτσα να πηγαίνουμε στα χιόνια Laughing Laughing
nik7 - Τετ 16 Φεβ 2005, 16:58:18
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Ωραιο ειναι δεν λεω, αν και το 406 μ'αρεσε πιο πολυ. Αλλα ρε γ_μωτο χαλασε ο κοσμος να το βγαλουν πισωκουνα, ετσι να γουσταρουμε λιγο.

kai tote ti tha kanoun oi sinergiatzides?tha ginoun plextres?afou to mono eksodo pou exoune einai to diaforiko kathe 100 me 150 xil. xiliometra...
eno ta mprostokinita... exoun diafores vlakies eksoda.... anyway kai ego tha to ithela alla ....
Anonymous - Τετ 16 Φεβ 2005, 19:07:10
Θέμα δημοσίευσης:
Fotos
http://msn.autoweek.nl/newsimages.php?ID=3311&p=1&ref=
Lef205 - Πεμ 17 Φεβ 2005, 05:09:26
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer.

Aπ' ότι θυμάμαι απ' τους κανονισμούς των rally και να με διορθώσουν οι Kοζανίτες εάν κάνω λάθος, οι turbo κινητήρες πολλαπλασιάζονται με κάποιο συντελεστή (1.4 ή 1.7) και άρα τρέχουν σε παραπάνω κατηγορίες. Mε λίγα λόγια ετοιμάζει ένας πιτσιρικάς ένα Rallye για N2 και λόγω turbo, βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με τα EVO και τα Impreza...

Eάν ισχύει το παραπάνω, τότε Rallye με turbo μοιάζει απίθανο και μάλλον θα πρέπει να κοιτάμε κατά τον 125άρι, για το επόμενο race-ready της Peugeot.

[quote="Oύρδα έγραψε:
Κανα RALLYE θα βγει ή να ξεκινησουμε το πλεξημο και τα παραμυθια μπροστα στο τζακι... Rolling eyes

Φιλε μου οντως ισχυει αυτο που λες αλλα το 107 αν βγει υπερτροφοδοτουμενο θα τρεχει Ν3 λογω αλλαγης κατηγοριας οπως πολυ σωστα λες.Δεν θα τρεχει μαζι με ΕΒΟ γιατι αυτα ειναι Ν4.Θα τρεχει βεβαια μαζι με TYPE R . . .
Vaggelis - Πεμ 17 Φεβ 2005, 10:17:25
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
Vaggelis έγραψε:

Tο concept του Rallye είναι, να έχει η Peugeot ένα αυτοκίνητο που να μπορεί με μικρό κόστος να μετατρέπεται σε αγωνιστικό, με σκοπό να βάλει νέους αγωνιζόμενους στο παιχνίδι. Kάτι σαν EVO, στο πολύ πιο φθηνό.

ναι, Χρήστο, λάθος έκφραση χρησιμοποίησα......
το 1007 RC, θα είναι το επόμενο μικρό "γρήγορο" Gti της Peugeot....
όσο για τον 125άρη, έχεις δίκιο, γιατί κάτι πήρε το αυτί μου για μια τέτοια έκδοση του νέου 207...
akatanohtos - Πεμ 17 Φεβ 2005, 12:02:55
Θέμα δημοσίευσης:
ο βαγγελης λεει
Δυστυχώς, δεν είναι τόσο εντυπωσιακό όσο το πρωτότυπο 407 Coupe Silhouette που είχε παρουσιαστεί νωρίτερα....
Θα συμφωνήσω στο οτι μοιάζει λίγο με Astra Coupe στο σχέδιο και εγώ θα έλεγα οτι μοιάζει και λίγο σαν μεγαλύτερο 307 CC, χωρις ηλεκτρική οροφή και με μουρη 407....

και θα συμφωνησω μαζι του αλλα ομως εμενα μοθ ψιλοαρεσει
christhehealer - Πεμ 17 Φεβ 2005, 12:56:31
Θέμα δημοσίευσης:
Lef205 έγραψε:
Φιλε μου οντως ισχυει αυτο που λες αλλα το 107 αν βγει υπερτροφοδοτουμενο θα τρεχει Ν3 λογω αλλαγης κατηγοριας οπως πολυ σωστα λες.Δεν θα τρεχει μαζι με ΕΒΟ γιατι αυτα ειναι Ν4.Θα τρεχει βεβαια μαζι με TYPE R . . .

Δίκιο έχεις. Aυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, θα τρέχει σε κατηγορία με πιο έμπειρους οδηγούς και με σαφώς καλύτερα αυτοκίνητα.

Vaggelis έγραψε:
ναι, Χρήστο, λάθος έκφραση χρησιμοποίησα......
το 1007 RC, θα είναι το επόμενο μικρό "γρήγορο" Gti της Peugeot....
όσο για τον 125άρη, έχεις δίκιο, γιατί κάτι πήρε το αυτί μου για μια τέτοια έκδοση του νέου 207...

Bαγγέλη, σε όποια αντιπροσωπεία Peugeot και να πας, κάθε φορά έχουν κι από ένα "καινούριο Rallye". Όταν είχε πρωτοβγεί το δικό μου, πήγαν να μου το πουλήσουν σαν το νέο rallye. Tώρα που βγήκε ο 125άρης άρχισαν τα, "θα κυκλοφορήσει 206 με αυτόν τον κινητήρα και θα είναι το νέο rallye"... Aπό τα τελευταία hit, "πάρε το 307RC όταν βγει γιατί θα είναι αστέρι. Kαθηστερούν να το βγάλουν γιατί θέλουν να το κάνουν σαν το 306 GTI" !!!!!!!...

Άντε τώρα να ξέρω εγώ κι εσύ, τι απ' όλα αυτά είναι αλήθεια και τι ράδιο αρβύλα. Tο 407 Coupe, το έχουν οι 4T σε κίνηση και πίσω έχει φαρδιά κολώνα όπως το sedan. Kαμία σχέση με τις φωτογραφίες παραπάνω.

Kουβέντα να κάνουμε, να περνάει ευχάριστα η ώρα. Wink

Πάντως το 1007RC υπάρχει στο Παρίσι, μπορείς να το δεις, να πάρεις προσπέκτους και για τον κινητήρα του το προσπέκτους γράφει "D' autre part, le moteur 1.6 l associe a la boite de vitesses 2 Tronic developpe 140 ch (105 KW)."
Tώρα εάν είναι turbo κι εάν μπορείς να το παραγγείλεις, θα σε γελάσω και δεν θέλω. Laughing
vinman - Σαβ 26 Φεβ 2005, 07:30:29
Θέμα δημοσίευσης:
[b]Ωραιο και το 407 coupe....αλλα γιατι μου φαινεται οτι η sedan εκδοση ειναι πιο ομορφη?????
μαλλον επηρεασμενος θα ειμαι....................αρα οχι αντικειμενικος...........!!!!!!!!![
[/b
MEMsound - Κυρ 06 Μάρ 2005, 18:09:03
Θέμα δημοσίευσης:
Φωτογραφίες από έκθεση Γενεύης:

Peugeot 407 Prologue:
---- ----

(Μήπως θα έπρεπε όλο το τόπικ να μεταφερθεί στο "Νέα")
nik7 - Δευ 07 Μάρ 2005, 09:46:38
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound. έγραψε:

Peugeot 407 Prologue:
---- ----

ama oi admin theorisoun oti prepei ego den exo prob na to metafero kai monos mou... allios as to metaferoun ekeinoi...
vinman - Τετ 09 Μάρ 2005, 07:23:16
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound. έγραψε:

Peugeot 407 Prologue:
---- ----

Παντως απο οτι διαβασα (πραγμα που επαληθευει την πρωτη αναφορα στο topic) το 407 coupe θα περασει στην παραγωγη με καποιες διαφορες απο οτι το ειδαμε στην εκθεση της Γενευης...
Τωρα αν θα ειναι μεγαλες η'μικρες θα το δουμε στο προσεχες μελλον... Wink Wink
MEMsound - Τετ 09 Μάρ 2005, 09:36:30
Θέμα δημοσίευσης:
Ας ελπίσουμε ότι θα είναι τόσες οι αλλαγές ώστε όταν βγει στην παραγωγή να εντυπωσιάζει όσο και το 406coupe.
Προς το παρόν πάντως δεν μπορ΄να πω ότι πετυχαίνει κάτι τ΄τοιο χωρίς όμως να σημαίνει ότι δεν είναι όμορφο.
Απλά δεν σε αφήνει "με το στόμα ανοιχτό" όπως το 406coupe.
Lefty - Κυρ 17 Απρ 2005, 22:24:12
Θέμα δημοσίευσης:
γνωρίζει κανείς περι 407cc. Βρήκα 5-6 σελίδες στο ιντερνετ οι οποίες αναφέρουν διάφορα αλλα δυστιχώς στα νορβιγηκά η στα κινέζικα δεν μπορώ να τα καταλάβω.
nik7 - Κυρ 17 Απρ 2005, 22:38:39
Θέμα δημοσίευσης:
Lefty έγραψε:
γνωρίζει κανείς περι 407cc. Βρήκα 5-6 σελίδες στο ιντερνετ οι οποίες αναφέρουν διάφορα αλλα δυστιχώς στα νορβιγηκά η στα κινέζικα δεν μπορώ να τα καταλάβω.

http://www.worldlingo.com/en/websites/url_translator.html
kai pes mas kai mas...
vinman - Κυρ 31 Ιούλ 2005, 12:47:30
Θέμα δημοσίευσης:
Η Peugeot έδωσε στη δημοσιότητα των πρώτα στοιχεία για το 407 Coupe, που θα παρουσιάσει επίσημα στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο.
Το μήκους 4.815 mm, πλάτους 1.868 mm και ύψους 1.400 mm κουπέ χαρακτηρίζεται από την εταιρεία ως ένα πραγματικό τετραθέσιο, με πρόσθετο πλεονέκτημα το μεγάλο χώρο αποσκευών, η χωρητικότητα του οποίου φτάνει τα 400 λίτρα!
Οι αναρτήσεις είναι με διπλά ψαλίδια μπροστά και σύστημα πολλαπλών συνδέσμων πίσω.
Οι κινητήρες του ξεκινούν από τα 2.231 κ.εκ. (τετρακύλινδρος) με ισχύ 160 ίππων, ενώ την γκάμα συμπληρώνουν ένας ακόμα βενζινοκινητήρας 2.946 κ.εκ. 210 ίππων, όπως και ένας ντίζελ 2.780 κ.εκ. 205 ίππων.
Onfire Onfire Onfire Onfire Onfire Onfire Onfire Onfire
MEMsound - Τετ 03 Αύγ 2005, 13:07:48
Θέμα δημοσίευσης:
Ότι φώτο υπάρχει μέχρι στιγμής για το 407 Coupe:

http://img298.echo.cx/img298/7071/cu15gy.jpg
http://img200.echo.cx/img200/8763/cu20sc.jpg
http://img200.echo.cx/img200/651/cu39xd.jpg
http://img200.echo.cx/img200/8517/cu44el.jpg
http://img200.echo.cx/img200/8453/cu54yb.jpg
http://img200.echo.cx/img200/378/cu68gg.jpg
http://img200.echo.cx/img200/6259/cu74ek.jpg
http://img171.echo.cx/img171/4714/407coupe5wj.jpg
http://img289.echo.cx/img289/8904/cu12rj.jpg
http://img289.echo.cx/img289/3107/cu29kv.jpg
http://img289.echo.cx/img289/6510/cu34jv.jpg
http://img289.echo.cx/img289/6365/cu47cy.jpg

http://img124.echo.cx/img124/1116/photo0068wm.jpg

http://www.lionfreak.at/pics/neuheiten/COUPE407-01.jpg
http://www.lionfreak.at/pics/neuheiten/COUPE407-02.jpg
http://www.lionfreak.at/pics/neuheiten/COUPE407-04.jpg
http://www.lionfreak.at/pics/neuheiten/COUPE407-05.jpg Shocked

http://img124.echo.cx/img124/146/photo0013ol.jpg
http://img124.echo.cx/img124/2525/photo0129qg.jpg
http://img124.echo.cx/img124/1977/photo0078sz.jpg
http://img124.echo.cx/img124/1116/photo0068wm.jpg
http://img124.echo.cx/img124/2248/photo0057hm.jpg

http://pascalpierart.free.fr/photos/script/albums/userpics/10001/PEUGEOT%20407%20Coup%E9%20photo%2003.jpg

http://www.km77.com/marcas/peugeot/prototipos/prologue/gra/01.jpg
http://www.km77.com/marcas/peugeot/prototipos/prologue/gra/02.jpg
http://www.km77.com/marcas/peugeot/prototipos/prologue/gra/03.jpg
http://www.km77.com/marcas/peugeot/prototipos/prologue/gra/04.jpg
http://www.km77.com/marcas/peugeot/prototipos/prologue/gra/05.jpg
http://www.km77.com/marcas/peugeot/prototipos/prologue/gra/06.jpg
http://www.km77.com/marcas/peugeot/prototipos/prologue/gra/07.jpg
http://www.km77.com/marcas/peugeot/prototipos/prologue/gra/08.jpg
http://www.km77.com/marcas/peugeot/prototipos/prologue/gra/10.jpg
http://www.km77.com/marcas/peugeot/prototipos/prologue/gra/30.jpg

Επίσης εδώ έχει 36 σελίδες forum να διαβάσετε (δυστυχώς στα Γαλλικά...):
http://www.forum-peugeot.com/Forum/peugeot-407-coupe-prologue-14626-0.html

ακόμα:
http://www.auto-motor-sport.de/d/87985/d_ams_news_special_ha
http://www.carplanet.de/nachrichten/anzeigen.php?id=731
http://www.carplanet.de/nachrichten/bilder/731-9.jpg
http://www.carplanet.de/nachrichten/bilder/731-7.jpg
http://www.peugeotforum.at/

αυτά..... Laughing Laughing Cool
Vaggelis - Πεμ 04 Αύγ 2005, 09:31:38
Θέμα δημοσίευσης:
Η Peugeot παρουσιάζει το 407 Coupe

Οι Γάλλοι έδωσαν στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου τους μοντέλου, που παρουσιάζεται επίσημα στη Φρανκφούρτη και θα βρίσκεται στην αγορά στις αρχές του επόμενου χρόνου. Όπως αναμενόταν, το να βρεις διαφορές ανάμεσα στο 407 Coupe και το 407 Prologue concept που είχε παρουσιαστεί στη Γενεύη, δεν είναι και ότι πιο εύκολο, καθώς ήταν γνωστό πως το μοντέλο παραγωγής ελάχιστα θα διέφερε από το πρωτότυπο.

Η Peugeot περιγράφει το νέο της κουπέ ως μοντέλο υψηλού τουρισμού. Αν και ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί τιμές, αυτές αναμένεται να είναι λίγο υψηλότερες από τις αντίστοιχες εκδόσεις του σεντάν. Το γεγονός ότι οι τιμές θα συγκρατηθούν σε πιο λογικά επίπεδα σε σχέση με το 406 Coupe, οφείλεται εν πολλοίς και στο γεγονός ότι το νέο μοντέλο εξελίχθηκε από την ίδια την Peugeot και όχι από τον Pininfarina όπως είχε συμβεί στο προηγούμενο μοντέλο.

Πρόκειται για μία πολύ σωστή κίνηση, καθώς η εμφάνιση του 407 αποτελούσε την καλύτερη βάση από την οποία θα ξεκινούσε η εξέλιξη του Coupe. Επιπλέον, η Peugeot διαβεβαιώνει πως το εσωτερικό του 407 Coupe θα είναι πιο ξεχωριστό απ' ότι του προκατόχου του, αλλά σε μια πρώτη εκτίμηση από τις φωτογραφίες δεν προκύπτει κάτι το τόσο ξεχωριστό ή τέλος πάντων, κάτι που να αποτελεί τη φυσική συνέχεια της εντυπωσιακής εξωτερικής εμφάνισης.

Κατά το λανσάρισμα, θα διατίθενται δύο εκδόσεις βενζίνης, μία με κινητήρα 2.2 λίτρων και 160 ίππους και μία με κινητήρα V6 3.0 λίτρων και 211 ίππους. Για τους φαν του ντίζελ, θα υπάρχει μία έκδοση με έναν νέο κινητήρα 2.7 λίτρων απόδοσης 205 ίππων, που έχει εξελιχθεί από κοινού με τις Citroen και Ford.

(Σ.Σ. η κεντρική οθόνη πολλαπλών ενδείξεων στο ταμπλώ, είναι ίδια ακριβώς με αυτή του ...C4 2.0 180ps..... κατά τα άλλα το Coupé είναι ...εκπληκτικό...)

Πηγή: automoto.flash.gr
geopili - Πεμ 04 Αύγ 2005, 16:42:56
Θέμα δημοσίευσης:
Και στο Automotopress:

http://www.automotopress.gr/showarticle.asp?ID=2665
Sidobre - Πεμ 25 Αύγ 2005, 13:14:52
Θέμα δημοσίευσης:
Kαι η (γαμάτη) παρουσίαση της Peugeot

http://prelaunch.407coupe.peugeot.com/en/home.asp
MEMsound - Πεμ 25 Αύγ 2005, 13:23:59
Θέμα δημοσίευσης:
Όντως πολύ καλή!!!! Wink
vinman - Πεμ 25 Αύγ 2005, 23:22:37
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Όντως πολύ καλή!!!! Wink

....εως και εκπληκτικη θα ελεγα..... Wink Wink
( Onfire Onfire Onfire Onfire Onfire Onfire )
PHSYBORG - Σαβ 17 Σεπ 2005, 07:51:58
Θέμα δημοσίευσης: 407 coupe in da street

crusader - Σαβ 17 Σεπ 2005, 10:56:31
Θέμα δημοσίευσης:
Το topic με θέμα "407 coupe in da street" ενσωματώθηκε στο παρών.
MEMsound - Σαβ 24 Σεπ 2005, 13:35:41
Θέμα δημοσίευσης:
Το παραπάνω χρυσό 407 δεν είναι 407 coupe.
Είναι απλά ένα 406 Coupe με φουσκωμένα φτερά και εμπρός και πίσω φανάρια από 407 sedan.
Προσέχτε ότι το καπό του έχει τα ίδια "νεύρα" με αυτό
http://www.rsportscars.com/foto/2004paris/peugeot406silouhette_01.jpg Wink
COOL ALEXIS - Παρ 25 Νοέ 2005, 11:33:21
Θέμα δημοσίευσης:
Peugeot 407 Coupe V6 Driven
vinman - Παρ 25 Νοέ 2005, 17:58:12
Θέμα δημοσίευσης:
COOL ALEXIS έγραψε:
Peugeot 407 Coupe V6 Driven

Αααααααααααααααχ.... Cool
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Anonymous - Παρ 02 Δεκ 2005, 18:12:12
Θέμα δημοσίευσης:
Όνειρο θερινής νυκτός. Τι αξίζει άραγε να αγοράσει κανείς, το 406 Coupe ή το 407 Coupe?
MEMsound - Παρ 02 Δεκ 2005, 18:30:53
Θέμα δημοσίευσης:
Καταρχήν καλώς ήρθες!

Τώρα για τον προβληματισμό σου η απάντηση δεν είναι ευκολή μιας και τα δύο είναι πάρα πολύ καλά αυτοκίνητα.

Για εμένα το 407 Coupe δεν είναι ότι ήταν το 406 Coupe στην εποχή του...

Το 406 coupe ήταν αρκετά ριζοσπαστικό (σε σχεση με το 406 sedan) κάτι που μεταξύ των 2 407 δεν ισχύει

Ίσως να φταίει το πολύ "προχωρημένο" σχέδιο του 407 sedan που για να κάνει κανείς το 407 coupe ακόμα πιο προκλητικό θα έπρεπε να καταφύγει σε μάλλον ακραίους σχεδιασμούς που μάλλον δεν θα βοηθούσαν στις πωλήσεις.

Σκέψου ότι και τα 2 coupe απεθύνονταν σε αγοραστικό κοινό με σχετικό "χρήμα" στην τσέπη (που αυτοί σύνήθως είναι οι άνω των 40ετών) που ναι με θέλουν κάτι πρωτοποριακό αλλά όχι extreme.

Anyway κάπου στον όλο προβληματισμό μπλέκεται και όλη η σύγχρονη ηλεκτρονική τεχνολογία που έχει το 407 Coupe που στους περισσότερους αρέσει.

Παρόλα αυτά εγώ νομίζω ότι το 406c ήταν πιο καντά στην έννοια sport και coupe παρά το 407c αλλά αν "έπρεπε" να βάλω το χέρι στην τσέπη για να αγοράσω κάποιο από τα δύο θα προβληματιζόμουν πολυυυύ.

Όποτε βλέπω 406c στο δρόμο "μου τρέχουν τα σάλια" αλλά και όταν είδα το 407c στην έκθεση από κοντά μου γυάλισε....

Ίσως να φταίει το γεγονός ότι το 406c κυκλοφόρησε ελάχιστα να μου έχει δημιουργήσει ένα σχετικό θαυμασμό για την μοναδικότητά του (μαζί με το απιαστο όνειρο του V6 και τον "look like Ferrari by Pinifarina" σχεδιό του...).......

Πάντως είναι άξια η προσπάθεια στο 407c απλά για εμένα του λέιπει αυτό το "κάτι" ξεχωριστό του 406c. Wink

υ.γ. αν τυχόν ενδιαφέρεται κανείς στο Χαλάνδρι σε μια μάντρα έχει ένα 406c γαλάζιο...
Όποτε περναω από εκεί πάω από το απέναντι πεζοδρόμιο αλλιώς καθηστερώ χαρακτηριστικά..... Laughing
Anonymous - Παρ 02 Δεκ 2005, 18:44:01
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Τι ηλεκτρονικές καινοτομίες και καλούδια έχει το 407 coupe έναντι του 406 Coupe?

Πάντως το 406 μου άρεσε πιο πολύ και μένα...
vinman - Παρ 02 Δεκ 2005, 19:17:11
Θέμα δημοσίευσης:
Dr_Michael έγραψε:

Τι ηλεκτρονικές καινοτομίες και καλούδια έχει το 407 coupe έναντι του 406 Coupe?

Βασικα (και διορθωστε με αν κανω λαθος) οτι καινοτομιες εχει το sedan
τις εχει και το coupe 407....
Πολυ καλη οδικη συμπεριφορα που στο coupe με καπως διαφορετικες
ρυθμισεις γινεται ακομα καλυτερη,ρυθμιζομενη αναρτηση για το 3.0,
ESP,9 αεροσακους και πληθος απο ηλεκτρονικα και αλλα βοηθηματα
που κανουν τη ζωη σου στο αυτοκινητο πιο ευκολη... Wink
MEMsound - Παρ 02 Δεκ 2005, 19:24:44
Θέμα δημοσίευσης:
Άσε να το απαντήσουν οι "ειδήμωνες" του είδους Stevon, Touristas....

Με full details...
vinman - Παρ 02 Δεκ 2005, 19:26:53
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Άσε να το απαντήσουν οι "ειδήμωνες" του είδους Stevon, Touristas....

Με full details...

Εννοειτε αυτο... Wink Wink
Εξαλου δεν εγραψα πολλα... Laughing Laughing Laughing
Baphomet - Παρ 02 Δεκ 2005, 20:03:00
Θέμα δημοσίευσης:

Ασφαλές όσο κανένα!

Συνολική βαθμολογία 35,41 βαθμών, δηλαδή πέντε αστέρια, με ρεκόρ όλων των κατηγοριών με 16/16 βαθμούς στην προστασία ενήλικα σε περίπτωση μετωπικής πρόσκρουσης, απέσπασε το Peugeot 407 Coupe.

Αυτή η αναμφισβήτητη επίδοση οφείλεται κυρίως, στην άριστη συμπεριφορά της δομής του 407 Coupe, με διπλή ζώνη απορρόφησης της ενέργειας που εφαρμόζεται στο αμάξωμα στις μετωπικές συγκρούσεις και στις πλευρικές ενισχύσεις της πόρτας και του πλαισίου της. Αυτό το σύνολο συμπληρώνεται από τους επτά αερόσακους, από τους οποίους ένας βρίσκεται στην κολώνα του τιμονιού.

Η βαθμολογία των 42 βαθμών δίνει στο 407 Coupe τέσσερα αστέρια για την προστασία των παιδιών, και επιβεβαιώνει τη φροντίδα που παρέχει σε όλους τους επιβάτες του, ακόμη και τους πιο μικρούς.

Τέλος, με 14,73 βαθμούς το 407 Coupe κατακτά δύο αστέρια για την προστασία των πεζών.

Αιλουροειδές

Είναι όμορφο, κομψό, δυναμικό και... αιλουροειδές. Το Peugeot 407 Coupe απευθύνεται σε εκείνους που έχουν βαρεθεί τα μεγάλα τετράθυρα αμαξώματα και προτιμούν κάτι πιο δυναμικό και με πιο έντονη προσωπικότητα. Η αιλουροειδής όψη του ξεκινά από το απότομα κεκλιμένο εμπρός παρμπρίζ, συνεχίζεται στη χαμηλή οροφή και καταλήγει στην πίσω πόρτα αποσκευών με το ενσωματωμένο σπόιλερ.

Στο πολυτελές εσωτερικό του ξεχωρίζουν τα τέσσερα "αυτοτελή" καθίσματα, όντας σπορτίφ κατασκευή, ο επίσης σπορ πίνακας οργάνων με το αλουμινένιο περίγραμμα, όπως και η δερμάτινη επένδυση. Το ταμπλό είναι διαφορετικό από του σεντάν, υιοθετώντας έναν πιο δυναμικό σχεδιασμό με τα bucket καθίσματα και τις πινελιές αλουμινίου στα πλαστικά μέρη του. Όπως προαναφέρθηκε τα όργανα διαθέτουν περίγραμμα αλουμινίου που προσδίδει φινέτσα, το τιμόνι έχει τρεις ακτίνες και διάτρητο δέρμα στα πλευρικά τμήματα, ενώ μια διακόσμηση χρωμίου στην τρίτη ακτίνα του συνδυάζεται αρμονικά με τα αλουμινένια στοιχεία που βρίσκονται στον υπόλοιπο χώρο των επιβατών.

Οι τελευταίοι, είναι αρκετοί για τέσσερις επιβάτες, ενώ σε ικανοποιητικά επίπεδα είναι και ο χώρος των αποσκευών με χωρητικότητα 400 λίτρα.

Τελειώνοντας με το εσωτερικό, η θέση οδήγησης κρίνεται πολύ καλή και... βολική, αφού ο οδηγός έχει στη διάθεσή του πλήθος ρυθμίσεων, τόσο από το κάθισμα, όσο και από το τιμόνι που θα του επιτρέψουν να βρει τη ιδανική θέση.

Από 2,2 λίτρα!

Το Peugeot 407 Coupe εφοδιάζεται με τρεις συνολικά κινητήρες, δύο βενζίνης και έναν πετρελαίου. Ο... βασικός των 2,2 λίτρων είναι τετρακύλινδρος και αποδίδει 163 ίππους, ικανούς να κινήσουν αξιοπρεπώς το βαρύ γαλλικό αμάξωμα. Είναι κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο και - φυσικά - 16βάλβιδος. Οι επιδόσεις που ανακοινώνει η εταιρεία: 0-100 σε 9 δευτερόλεπτα και τελική που αγγίζει τα 220 χλμ./ώρα.

Η δεύτερη μονάδα που εξοπλίζει η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία του μεσαίο της Coupe, είναι ένας τρίλιτρος εξακύλινδρος σε σχήμα V. Η ονομαστική του ισχύς ξεπερνάει τα 200 άλογα (211), είναι προηγμένος τεχνολογικά (μεταβκλητός χρονισμός των βαλβίδων ή αλλιώς VVT) και μεταμορφώνει το 407 Coupe σε πραγματικά γρήγορο αυτοκίνητο, δεδομένου ότι πιάνει τα πρώτα 100 χλμ. σε μόλις 7 δλ., ενώ η τελική φτάνει τα 240 χλμ./ώρα.

Οσον αφορά τον τρίτο κινητήρα της... παρέας, έχουμε να κάνουμε με έναν καινούριο Diesel ΗDi V6 2,7 λίτρων και απόδοσης 204 ίππων, τον οποίο μέχρι τώρα συναντούσαμε στη ναυαρχίδα της Peugeot, το 607. Πρόκειται για μια αλουμινένια μονάδα με τέσσερις βαλβίδες στον κύλινδρο, δύο τουρμποσυμπιεστές χαμηλής αδράνειας, ένα intercooler, ενώ ενσωματώνει και το γνωστό από τη... ντίζελ τεχνολογία σύστημα ψεκασμού common rail.

Σύστημα Μετάδοσης

Το 407 Coupe εφοδιάζεται με εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, ανεξάρτητα με την έκδοση που θα επιλεχθεί και τον κινητήρα που την εφοδιάζει. Ο 2,2 λίτρων συνεργάζεται με ένα χειροκίνητο, ενώ ο diesel με αυτόματο. Ο βενζινοκινητήρας V6 μπορεί να συνδυαστεί και με τα δύο. Τόσο τα μηχανικά, όσο και τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων διαθέτουν έξι σχέσεις που προσαρμόζονται στα ειδικά χαρακτηριστικά ισχύος και ροπής κάθε κινητήρα.

Γαλλική συμπεριφορά

Για την ανάρτηση και τη συμπεριφορά που εξασφαλίζει στο 407 Coupe, ούτε λόγος να γίνεται, αφού είναι γνωστή η "ευαισθησία" και η προσοχή που δίνουν οι Γάλλοι σε αυτό τον τομέα. Ο μπροστινός άξονας "φοράει" διπλά ψαλίδια, όπως και το αγωνιστικό αυτοκίνητο της Peugeot στο WRC και η πίσω ανάρτηση είναι πολλαπλών συνδέσμων. Αναμφισβήτητα, λύσεις που προσφέρουν αυξημένη πρόσφυση, καλό κράτημα του αυτοκινήτου ακόμα και στο όριο και ικανοποιητική απόσβεση των ανωμαλιών του οδοστρώματος, παρά τη σπορτίβικη φιλοσοφία της κατασκευής.

Σύστημα Διεύθυνσης

Το σύστημα διεύθυνσης έρχεται απευθείας από το αδελφό 407 sedan/station wagon. Το ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα διεύθυνσης της έκδοσης 2,2 λίτρων είναι μεταβλητό και μία ηλεκτρικά ελεγχόμενη μονάδα ηλεκτροαντλίας ρυθμίζει την πίεση ανάλογα με την ταχύτητα του αυτοκινήτου.

Στις εξακύλινδρες εκδόσεις, η συνεχώς μεταβαλλόμενη υδραυλική υποβοήθηση παρέχεται από μία βαλβίδα που ελέγχεται από υπολογιστή. Αυτός λαμβάνει υπόψιν ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών και σε σύγκριση με τη βασική έκδοση των 2,2 λίτρων παρέχει περισσότερη υποβοήθηση στις χαμηλές ταχύτητες. Σε όλες τις εκδόσεις, πάντως, το τιμόνι είναι ρυθμιζόμενο σε ύψος και βάθος και βοηθάει στην εύρεση της κατάλληλης θέσης οδήγησης.

Φρένα

Η υποβοηθούμενη πέδηση σε όλα τα μοντέλα εξασφαλίζεται από εμπρός αεριζόμενους δίσκους και πίσω επίσης από δίσκους. Παρών και το σύστημα ΑΒS με το ESP, όπως και το σύστημα υποβοήθησης φρεναρίσματος (EFU). Οι τροχοί "φοράνε" ελαστικά διαστάσεων 215/55 σε 17άρες ζάντες στη βασική έκδοση, ενώ οι εκδόσεις V6 εξοπλίζονται με ζάντες ελαφρού κράματος διαμέτρου 18 ιντσών με ελαστικά 235/45. Σε υψηλά επίπεδα κυμαίνεται και η παθητική ασφάλεια με τους 7 αερόσακους από τη βασική έκδοση να προστατεύουν τους επιβαίνοντες, ενώ τη ζωή του οδηγού κάνουν ακόμη πιο εύκολη οι προβολείς Xenon.

Σχετικά με τις ανέσεις που προσφέρει το Peugept 407 Coupe, μάλλον θα υπερκαλύψουν τις απαιτήσεις του υποψήφιου αγοραστή, αφού διαθέτει ακόμη και ηχοσύστημα της JBL (προαιρετικά).

κείμενο: Χρήστος Σταθόπουλος
πηγή: www.sportime.gr

MEMsound - Τρι 06 Δεκ 2005, 15:13:56
Θέμα δημοσίευσης:
To τοπικ "To 407 Coupe θα βρίσκεται στη Γενεύη" ενσωματώθηκε εδώ.

Εκ της Mod Team
MEMsound

Stevon - Τετ 14 Δεκ 2005, 18:53:44
Θέμα δημοσίευσης:
.....................................407 COUPE............................................

Διαστάσεις

To 407 Coupe έχει μήκος 4,815m και πλάτος 1,868m. Το ύψος του είναι 1,39m , ενώ ο εμπρός και ο πίσω πρόβολος είναι 1,08m και 1,01m αντίστοιχα, ή + 5,5cm και +8,5cm σε σύγκριση με αυτούς της μπερλίνας.
Το εσωτερικό του χώρου επιβατών είναι 7,72m ή + 5,8cm μεγαλύτερο απο εκείνο του 406 Coupe.Παρομοίως , το πλάτος στο ύψος των αγκώνων στα μπροστινά καθίσματα έχει επεκταθεί σε 4,542m και στα πίσω καθίσματα σε 1,234m , δηλαδή +12,8cm και +14,2cm σε σύγκριση με το 406 Coupe(ποιός είπε ότι ένα Coupe ΔΕΝ μπορεί να είναι άνετο...???? )

Θέση Οδήγησης
Και εδώ όπως σε όλα τα 407 , η αρχιτεκτονική της θέσης οδήγησης εξασφαλίζει τέλεια τέλεια ευθυγράμμιση μεταξύ των πεντάλ , της κολώνας του τιμονιού και του καθίσματος.
Για να δοθεί σε αυτό το αυτοκίνητο μία πραγματική αίσθηση coupe , η θέση οδήγησης έχει χαμηλώσει κατα 20mm και έχει τοποθετηθεί προς τα πίσω κατα 9mm σε σύγκριση με αυτή των άλλων 407.

Δομή Αμαξώματος
Η δομή του coupe ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις αναφορικά με την ασφάλεια και την οδηγική ευχαριστηση, προσφέροντας στρεπτική ακαμψία ακόμη μεγαλύτερη απο αυτή της μπερλίνας . Με στρεπτικό φορτίο 100daNm να εφαρμόζεται στους άξονες , η τιμή παραμόρφωσης δέν υπερβαίνει τα 0,71 mrd , ένα αποτέλεσμα που δέν είχε επιτευχθεί έως τώρα σε κανένα απο τα αυτοκίνητα της εταιρείας.
Η πλατφόρμα παραγωγής , παρόλο που είναι ίδια με αυτή της μπερλίνας, έχει αναπτυχθεί ειδικά για να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο χαμηλότερο κάτα 4,4cm και , ώς άμεση συνέπεια , έχει κέντρο βάρους χαμηλότερο κατα 25mm.

Αυτά προς το παρών και μόλις βρώ χρόνο έρχονται και άλλα.
Anonymous - Τετ 14 Δεκ 2005, 19:38:29
Θέμα δημοσίευσης:
Από ποια τιμή ξεκινάει εδώ στην Ελλάδα;
Stevon - Τετ 14 Δεκ 2005, 19:59:26
Θέμα δημοσίευσης:
Ακόμα δέν υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας......

Οπότε δέν υπάρχουν και τιμές, ούτε καν ενδεικτικές.

Οποιοδήποτε νέο μάθω, θα το popstάρω Wink
MEMsound - Παρ 03 Μάρ 2006, 18:15:36
Θέμα δημοσίευσης:
Peugeot 407 Coupe 3.0 GT
vinman - Παρ 03 Μάρ 2006, 18:52:37
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Peugeot 407 Coupe 3.0 GT

Αυτά είναι.. Wink
DIMCHRI - Κυρ 09 Απρ 2006, 21:07:08
Θέμα δημοσίευσης:
Stevon έγραψε:
Ακόμα δέν υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας......

Οπότε δέν υπάρχουν και τιμές, ούτε καν ενδεικτικές.

Οποιοδήποτε νέο μάθω, θα το popstάρω Wink

από 36000 ξεκινάει το 2.2
Stevon - Δευ 10 Απρ 2006, 10:25:51
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:

Σωστός...και επειδή το αμέλησα...αναλυτικά....

407 2,2 Coupe Sport = 35.600?
407 2.2 Coupe Sport Pack = 39.900?
407 3.0 Coupe Sport = 42.600?
407 3.0 Coupe Sport Pack = 46.900?
407 3.0 Coupe Sport Tiptronic = 44.600?
407 3.0 Coupe Sport Pack Tiptronic = 48.900?

Μεταλλικό ή περλέ χρώμα = 400?

Παράδοση=
2,2 απλό ή Pack ετοιμοπαράδoτο
3,0 απλό ή Pack ειδική παραγγελία.
vinman - Δευ 10 Απρ 2006, 16:55:32
Θέμα δημοσίευσης:
Stevon έγραψε:
DIMCHRI έγραψε:

...................................................................
Παράδοση=

Κλείσε μου κάνα δυο ρε Σταύρο αφού είναι ετοιμοπαράδοτα....... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
bakclima - Δευ 10 Απρ 2006, 18:31:51
Θέμα δημοσίευσης:
το Σαββατο στη περιοχη του αεροδρομιου ειδα ενα μαυρο, απλα τελειο!!!!!
vinman - Δευ 10 Απρ 2006, 21:43:05
Θέμα δημοσίευσης:
bakclima έγραψε:
το Σαββατο στη περιοχη του αεροδρομιου ειδα ενα μαυρο, απλα τελειο!!!!!

Φτιάξε μας κι άλλο Γιωργάκη... Laughing Laughing
Stevon - Τρι 11 Απρ 2006, 08:50:35
Θέμα δημοσίευσης:
vinman έγραψε:
Stevon έγραψε:
DIMCHRI έγραψε:

Παράδοση=

Κλείσε μου κάνα δυο ρε Σταύρο αφού είναι ετοιμοπαράδοτα....... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Στάκα...και περίμενε.......

Έτοιμος....
Σου έκλεισα δύο ένα Or Blanc για τις καθημερινές βόλτες (για να μήν σκονιζεται) και ένα Noir Obsidien για τα Σου-Κού.....

Laughing Laughing Laughing Razz
christhehealer - Τρι 11 Απρ 2006, 10:21:48
Θέμα δημοσίευσης:
Συμπτωματικά είδα την τιμή της Brera 2.2. E41.000.

Πάλι θ' αναρωτιώμαστε σε λίγο καιρό, γιατί δεν κυκλοφορούν πολλά τέτοια... Laughing Laughing Laughing
DIMCHRI - Τρι 11 Απρ 2006, 20:14:36
Θέμα δημοσίευσης:
δεν κατάλαβα ...

πολύ ποιό ωραίο είναι το το 407 από την μπρέρα !!!!

βεβαια κανένα από τα δύο δεν θα κυκλοφορήσει πολύ γιατί παίζουν και άλλα καλά αμάξια και ποιό famous σε αυτή την κατηγορία χρημάτων οπότε ο έλληνας μαλλον δεν θα προτιμίσει πεζώ ή άλφα....
MEMsound - Τρι 11 Απρ 2006, 20:24:52
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
Συμπτωματικά είδα την τιμή της Brera 2.2. E41.000.

Πάλι θ' αναρωτιώμαστε σε λίγο καιρό, γιατί δεν κυκλοφορούν πολλά τέτοια... Laughing Laughing Laughing

αν και το έχω ξαναπει για την brera θα το ξαναπώ ιδίως εν συγκρίση με το 407 coupe:

Εεεεε συγνώμη αλλά η έμπνευση των Ιταλών "τελείωσε" μετά την μεσαία κολώνα (...το ίδιο σχεδόν έχουν κάνει και στην Alfa GT).

Μούρη κόλαση. Τέλεια. Υδονική Shocked Shocked Nod Thumb right κλπ κλπ

και μόλις δω το πίσω μερος ξενερώνω... Confused Puke right Puke right

Χάλια είναι. Thumb Down Thumb Down
DIMCHRI - Παρ 04 Αύγ 2006, 13:40:01
Θέμα δημοσίευσης:
Dr_Michael έγραψε:

Και μένα τώρα που το βλέπω καλύτερα μου αρέσει ποιό πολύ το 406 coupe !!
MEMsound - Παρ 04 Αύγ 2006, 13:44:25
Θέμα δημοσίευσης:
Arrow Cool υ.γ. Ευχαριστώ DIMCHRI αλλά και pappaki...
drioannis - Παρ 04 Αύγ 2006, 14:10:52
Θέμα δημοσίευσης:
Τεράστιο δεν είναι βρε παιδιά?Δεν το έχω δει από κοντά βέβαια αλλά πολύ μεγάλο μοιάζει.
vinman - Σαβ 05 Αύγ 2006, 09:19:24
Θέμα δημοσίευσης:
.......Θέλω και εγώ coupe.... Very happy Laughing Laughing Twisted evil
MEMsound - Σαβ 05 Αύγ 2006, 09:26:28
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΣΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΜΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ!!!!!!

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Stevon - Σαβ 05 Αύγ 2006, 09:34:58
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
ΕΣΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΜΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ!!!!!!

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Άσε το παιδί..να παίξει......γιατί του βάζεις τις φωνές...????Έεεεεεεεεε???? Question
MEMsound - Σαβ 05 Αύγ 2006, 09:41:37
Θέμα δημοσίευσης:
Laughing Laughing Laughing Laughing

(όταν εγώ του έλεγα για 406 coupe used μου έλεγε θέλω μόνο new...)
vinman - Σαβ 05 Αύγ 2006, 14:22:21
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:

Ενώ εσύ...............που ξέρεις τι θέλεις........ Silly Laughing Laughing Laughing Laughing

(και εννοείτε ότι όταν θέλω κάτι πρέπει να είναι μόνο new...)
MEMsound - Σαβ 05 Αύγ 2006, 14:25:27
Θέμα δημοσίευσης:
μισό γιατί μπερδεύτηκα.
μιλάμε για γυναίκες ή για peugeot....??
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
vinman - Σαβ 05 Αύγ 2006, 14:28:14
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
μισό γιατί μπερδεύτηκα.
μιλάμε για γυναίκες ή για peugeot....??
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Και για τα δύο... Twisted evil Laughing Twisted evil Laughing Twisted evil Laughing Twisted evil Laughing Twisted evil

(έτσι και το δεί η Σοφία...έχω να φάω παντόφλα...)
MEMsound - Σαβ 05 Αύγ 2006, 14:31:40
Θέμα δημοσίευσης:
.....στανταρ.....
αλλά σου χρειάζεται...

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

την κάνω για μπάνιο... θα λιώσω στον ήλιο και θα ονειρευτώ coupe-ς και λοιπά σερ-βίτσια...

vinman - Σαβ 05 Αύγ 2006, 14:38:47
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
.....στανταρ.....
αλλά σου χρειάζεται...

την κάνω για μπάνιο... θα λιώσω στον ήλιο και θα ονειρευτώ coupe-ς και λοιπά σερ-βίτσια...

Και εγώ σε 10 αναχωρώ για Λευκαντί όπου θα κάτσω μέχρι αύριο βράδυ.. Wink

...και επειδή δεν έχω coupe,θα βολευτώ με το sedan... Very happy
vinman - Παρ 25 Αύγ 2006, 10:59:33
Θέμα δημοσίευσης:
Arrow

Arrow

Arrow
MEMsound - Παρ 15 Ιούν 2007, 18:59:48
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/longtermtests/208820/peugeot_407.html

Peugeot 407 Coupe V6 HDi