f3d0n έγραψε: |
.... e tuners στο stage 4?.....(για νορμαλ οδηγηση παντα)... |
Παράθεση: |
Ελπίζουμε κι ευχόμαστε η αναβάθμιση να σας αρέσει, γιατί θα κουμπώνει σε όλους τους ΤΗΡ που γνωρίζουμε. Δώστε μου λίγο χρόνο και θα καταλάβετε τί εννοώ σε μερικές ημέρες! ![]() |
volvos έγραψε: |
και βεβαια στελιο ειναι δεδομενο οτι θα εμφανιστουν κακεντρεχεις που βγαλανε 800αλογα με τα ιδια πραγματα και θακοροιδευουν τις υπερsafe ρυθμισεις σας στα 270 αλλα δε θα πει κανενας στο δυσμοιρο πελατη οτι για να βγαλει αυτα θα πρεπει να ειναι με το ψεκαστηρι για το σιδερωμα που εχει η μανα μας πανω στο κουλερ της ωρα της δυναμομετρησης(ελπιζω να εχει τη φωτο το παιδι που την εβγαλε στο μαχα....) και δε θα πρεπει ποτε να πατησει τερμα γκαζι χωρις το προγραμματιστη μεσα γιατι δεν εφταιγαν οι ρυθμισεις για το μπαμ αλλα ο χρονισμος τα μπεκ η βενζινη και η κουλα που δ γαμηθηκε χτες βραδυ κλπ κλπ κλπ
κανεις δε δινει εγγυηση αλλα το θεμα ειναι να ελαχιστοποιουνται οι πιθανοτητες του μπαμ |
surgeon έγραψε: |
Η ερωτηση ειναι αν ενα κιτ κομπρεσσορα/τουρμπο ειναι εφικτο μηχανολογικα |
απο χαρτογραφηση (cooperS like), τι πιθανες δυσκολιες και γιατι βεβαια να μπλεξεις σε κατι τοσο πολυπλοκο? |
( Ηαπαντηση στο τελευταιο ειναι τραβηγμα απο χαμηλα η απλα επειδη ειμαστε βαρεμενοι και δε καθομαστε στα αυγαμας και θελουμε να τα καψουμε ![]() |
GIORGOS_207RALLYE_ έγραψε: |
για να μπει το τουρμπο 16g χριαζετε χταποδι???
και επισης θα ηθελα να ρωτησω αν μπωρει να μπει τουρμπο απο evo9/10 που ειναι και αυτα twinscroll???? |
bagosgt έγραψε: | ||
δεν χρειαζεται χταποδι για να μπει η τουρμπινα πανω(TDO5 16G),απλα ενα πλακακι για να πατησει στη μαμα πολλαπλη. απο εβο 9 δε ξερω τι πατημα εχει,κ πως ειναι η "εξαγωγη" που διωχνει τον αερα προς το ιντερκουλερ(καποια εβο "εδεναν" εκει με πλακακι κ οχι με κολαρο κ σφυχτηρα),αλλα απο subaru κανει κ ειναι πολυ ευκολο στην τοποθετηση ![]() |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: |
πως λειτουργεί η τουρμπίνα σε όλο το φάσμα στροφών; |
Το θέμα είναι να μάθουμε το κόστος της όλης βελτίωσης γιατί ακούγεται ενδιαφέρουσα! Και γιατί να επιλέξει κάποιος τη συγκεκριμένη και όχι μια 28r ή του RC για παράδειγμα; Θα ήθελα πολύ να ακούσω την άποψη του salex τεκμηριωμένη και επιπλέον μια γενική άποψη του ίδιου για το πως λειτουργεί η τουρμπίνα σε όλο το φάσμα στροφών;
Περιμένω τροφή για σκέψη ![]() ![]() ![]() |
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.. ![]() Τουλάχιστον έχουμε μαζεμένα τα πορίσματα ![]() |
salex έγραψε: | ||
Σάκη, έχουμε μαζεμένες μόνο γνώμες. Πορίσματα θα έχουμε όταν τοποθετηθεί σε περισσότερα του ενός αυτοκινήτου και λειτουργήσει απροβλημάτιστα για αρκετό καιρό. Το ότι στο δικό μου 207 λειτουργεί σωστά εδώ και 25.000χλμ είναι απλώς μια ένδειξη. Η απόδειξη θα φανεί μακροπρόθεσμα και στους υπόλοιπους. Κανείς δεν σχεδιασε τον κινητήρα για τέτοια επίπεδα ισχύος και θα ήταν αφελές να πούμε ότι είναι μια εξίσου ασφαλής βελτίωση με ένα πρώτο στάδιο ή οποιοδήποτε στάδιο με εργοστασιακή τουρμπίνα. Επειδή αυτή τη δουλειά με τα big turbo kit σε stock block την έχουμε κάνει πολλές φορές εδώ και αρκετά χρόνια σε διαφορετικούς κινητήρες αυτοκινήτων, το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεται υπομονή και παρατήρηση των πρώτων μέχρι να εξασφαλιστεί ότι όλα πηγαίνουν καλά. Το μηχανολογικό κομμάτι τους είναι το μόνο εύκολο και είναι έτοιμο. Όλο το project τελικά είναι ένα ενδιαφέρον μηχανολογικό πείραμα με πολύ καλές επιδόσεις, αλλά δεν είναι η λύση για τα προβλήματα του μέσου οδηγού 207 1.6 Turbo. Ούτε και στοχεύει σε ιδιοκτήτες με μικρό προϋπολογισμό. Τα big turbo kit είναι για ιδιοκτήτες που έχουν περίσσευμα χρημάτων, τους αρέσει να πειραματίζονται και θελουν κάτι διαφορετικό. Διαφορετικά για να μη μπλέξεις πουλάς το 207, δίνεις και λίγα χρήματα ακόμα και αγοράζεις ένα οποιοδήποτε άλλο δυνατό αυτοκίνητο που θα έχει προοπτική για μεγαλύτερα νούμερα ισχύος. Η αγορά των μεταχειρισμένων είναι τοσο φτηνή σήμερα που δεν αξίζει τον κόπο να ρίχνει κανείς λεφτά με το τσουβάλι σε ένα αυτοκίνητο που δεν πρόκειται να τα ξαναπάρει πίσω. |
![]() Και πάλι όμως ποτέ δεν είναι απόλυτο(ειδικά με stock block) διότι ο εκάστοτε ιδιοκτήτης πρέπει να ξέρει με τι έχει να κάνει και να το υποστηρίζει ανάλογα. |
![]() πρέπει να ξέρει σε ποιούς τομείς και γιατί είναι καλύτερη από μια stock τουρμπίνα RC ή μια hybrid k04(concept που έχετε υποστηρίξει νομίζω) γιατί όπως προανέφερες: Κανείς δεν σχεδιασε τον κινητήρα για τέτοια επίπεδα ισχύος και θα ήταν αφελές να πούμε ότι είναι μια εξίσου ασφαλής βελτίωση με ένα πρώτο στάδιο ή οποιοδήποτε στάδιο με εργοστασιακή τουρμπίνα. |
Αρα ποιές οι προοπτικές της; Η σφυριλάτηση του μοτέρ και μετά τι(σε σχέση με gt28rs που υποστηρίξαν άλλοι programmers); Διότι εφόσον το μοτέρ μείνει στοκ τα ωφέλοι σε απόδοση δεν είναι μεγάλα! Γι'αυτό ρωτάω αν αξίζει σε σχέση με τη μαμά RC. |
![]() |
Η 'βελτίωση΄ γενικά απευθήνεται σε όσους έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα οτί αυτό είναι το αυτοκίνητό τους και αυτό θα παραμείνει για ένα αρκετό χρονικό διάστημα. Κανείς δεν βελτιώνει εάν σκέφτεται πρώτα την πώληση! (κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου.. ![]() |
Κανείς δεν σχεδιασε τον κινητήρα για τέτοια επίπεδα ισχύος και θα ήταν αφελές να πούμε ότι είναι μια εξίσου ασφαλής βελτίωση με ένα πρώτο στάδιο ή οποιοδήποτε στάδιο με εργοστασιακή τουρμπίνα.
Αρα ποιές οι προοπτικές της; Η σφυριλάτηση του μοτέρ και μετά τι(σε σχέση με gt28rs που υποστηρίξαν άλλοι programmers); Διότι εφόσον το μοτέρ μείνει στοκ τα ωφέλοι σε απόδοση δεν είναι μεγάλα! Γι'αυτό ρωτάω αν αξίζει σε σχέση με τη μαμά RC. |
recife_rallye έγραψε: | ||
Εχω την εντυπωση ομως φιλε μου,οτι αυτο το μοτερ δεν σχεδιαστηκε ουτε για φουλ πρωτο σταδιο με 220 και 230 αλογα..αντεχουν ομως χωρις να κανουν κιχ,που σημαινει οτι μπορει και παραπανω.. Επιπλεον να μην ξεχναμε οτι ο γαλλος εβγαλε το ιδιο μοτερ με 200 αλογα στο ds3 και το rcz! Και θελω να πιστευω πως κανενας κατασκευαστης δεν βγαζει ενα μοτερ με 200 αλογα στην παραγωγη,χωρις να πιστευει οτι αυτοι που θα το παρουν το αμαξακι τους,θα βαλουν εστω ενα προγραμματακι στα 250 αλογα! Οποτε εμενα προσωπικα,ακομη και αν δεν ηξερα καθολου τον στελιο η οποιονδηποτε στελιο,με καθησυχαζει αυτο το γεγονος.. Οσο για το αν αξιζει η οχι νομιζω πως το ξερουν καλα τα περισσοτερα παιδια απο δω μεσα ![]() νταξ,δεν ειναι και σφυρηλατο αλλα παει πολυ καλα!! |
Εχω την εντυπωση ομως φιλε μου,οτι αυτο το μοτερ δεν σχεδιαστηκε ουτε για φουλ πρωτο σταδιο με 220 και 230 αλογα..αντεχουν ομως χωρις να κανουν κιχ,που σημαινει οτι μπορει και παραπανω.. Επιπλεον να μην ξεχναμε οτι ο γαλλος εβγαλε το ιδιο μοτερ με 200 αλογα στο ds3 και το rcz! Και θελω να πιστευω πως κανενας κατασκευαστης δεν βγαζει ενα μοτερ με 200 αλογα στην παραγωγη,χωρις να πιστευει οτι αυτοι που θα το παρουν το αμαξακι τους,θα βαλουν εστω ενα προγραμματακι στα 250 αλογα! Οποτε εμενα προσωπικα,ακομη και αν δεν ηξερα καθολου τον στελιο η οποιονδηποτε στελιο,με καθησυχαζει αυτο το γεγονος.. Οσο για το αν αξιζει η οχι νομιζω πως το ξερουν καλα τα περισσοτερα παιδια απο δω μεσα ![]() νταξ,δεν ειναι και σφυρηλατο αλλα παει πολυ καλα!! |
recife_rallye έγραψε: |
Εχω την εντυπωση ομως φιλε μου,οτι αυτο το μοτερ δεν σχεδιαστηκε ουτε για φουλ πρωτο σταδιο με 220 και 230 αλογα..αντεχουν ομως χωρις να κανουν κιχ,που σημαινει οτι μπορει και παραπανω.. |
abaleo έγραψε: | ||
|
ironman02 έγραψε: |
Έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα απ'ότι θυμάμαι πάντως στο 200άρι. Δεν είναι και ακριβώς το ίδιο.. |
Ο salex το είπε αυτό απο μόνος του, πρόσεξε λίγο καλύτερα τα λεγόμενα μου και θα καταλάβεις ότι δεν διαφώνησα κάπου, ερώτηση κάνω ![]() |
project έγραψε: |
παντως εγω και παλι θα εβαζα GT28RS.. Ειναι αψογη.. στο 1 bar εβγαλε 286 αλογα.. σπουλαρει "νωρις" , 3500 εχει φορτωσει και τα δινει ολα στις 3800 μεχρι κοφτη... Ειναι πολυ βολικη σε καθημερινη χρηση.. Σαν μαμα τουρμπο...Οκ οχι σαν twin-scroll αλλα σαν πραγματικο και δυνατο τουρμπο.. ![]() ![]() Ε |
παντως εγω και παλι θα εβαζα GT28RS.. Ειναι αψογη.. στο 1 bar εβγαλε 286 αλογα.. σπουλαρει "νωρις" , 3500 εχει φορτωσει και τα δινει ολα στις 3800 μεχρι κοφτη... Ειναι πολυ βολικη σε καθημερινη χρηση.. Σαν μαμα τουρμπο...Οκ οχι σαν twin-scroll αλλα σαν πραγματικο και δυνατο τουρμπο.. ![]() ![]() Εσυ Σαλιγκαρε τι θα ελεγες για μεγαλυτερη?? |
Καταρχήν θα μας κράξουν με αυτό που έγραψες εδώ και με το δίκιο τους(στο topic gt28r παρακαλώ να μεταφερθεί ![]() |
Μη γινεσαι γραφικος ![]() |
MEMsound έγραψε: |
θα αποφευχθουν οι παρεξηγησεις αν ειστε συγκεκριμενοι σε αυτο που γραφετε
αν μεινετε απλα στην αντιπαραθεση τις Χ τουρμπινας εναντι στην Ψ τουρμπινα και το δικαιολογησετε (οπως εγραψε πχ ο project) και δεν φυσικα ξεχνατε τα οσα εχει γραψει στα προυγουμενα ποστ του σαλεξ (μιας και δικο του εγχειρημα ειναι) σχετικα με το πως/τι/γιατι/κλπ κλπ δεν θα υπαρξει θεμα... τωρα αν καταληξετε παλι να τρωγεστε "etuner-ακηδες" vs "overload-ακηδες" ![]() ![]() ![]() ![]() |
bagosgt έγραψε: |
συντομα φιλε λευτερη θα ακολουθησεις κ εσυ...υπομονη ![]() |
μερικες φωτο προχειρες,πριν μαζευτει εντελως το αμαξι κ δε μπορουμε να δουμε τιποτα... |
μερικες φωτο προχειρες,πριν μαζευτει εντελως το αμαξι κ δε μπορουμε να δουμε τιποτα...τα πραγματα αργοτερα θα τοποθετηθουν οπως πρεπει,απλα τα βαλαμε προχειρα πανω για να μπει μπροστα το αμαξι...
http://img180.imageshack.us/img180/6066/05112010058.jpg http://img72.imageshack.us/img72/1680/05112010059.jpg http://img259.imageshack.us/img259/5139/05112010060.jpg να ευχαριστησω για ακομη μια φορα τον σαλεξ,που ηρθε αλιαρτο,κ βοηθησε στην συναρμολογηση της τουρμπινας χωρις το παραμικρο κοστος ![]() ![]() δε πειραζει,το αποτελεσμα μετραει κ περισσοτερες λεπτομερειες,μετα το στρωσιμο... ![]() |
αργει η τουρμπινα και δε μ αρεσει ![]() |
συντομα φιλε λευτερη θα ακολουθησεις κ εσυ...υπομονη ![]() |
SAKIS-LEMANS έγραψε: | ||||
χαχαχαχ! λες να έχουν κάνει την μαλ***α να μην στην στείλουν ως δώρο καινα πρέπει να πληρώσεις κανα 500άρικο για τελωνείο? |
...διονυση δεν ειναι ντεκατ,απλα ο καταλυτης μου εχει μετακομισει εδω κ 2,5 χρονια απο κατω,με αισθητηρες Λ κτλ να δουλευουν ολα κομπλε ![]() |
ευχαριστω παιδια.οπως ειπα δεν εχει τελειωσει ακομα.θα μπουν θερμοασπιδες,κ το μανιταρι θα μεταφερθει στο δασος...εεε καπου να παιρνει κρυο αερα ηθελα να πω.απλα τα βαλαμε για να μπει μπροστα.
διονυση δεν ειναι ντεκατ,απλα ο καταλυτης μου εχει μετακομισει εδω κ 2,5 χρονια απο κατω,με αισθητηρες Λ κτλ να δουλευουν ολα κομπλε ![]() |
οταν το στρωσεις πες μου να ερθω να το μετρησουμε..Αν δεν εχει σπασει το δικο μου μεχρι τοτε..χαχα.... |
Θα ερθω εγω,μην ανησυχεις!! ![]() |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: | ||||
Πάλι φωτιές άναψες Γρηγόρη ![]() Μην μέινουμε στις υποσχέσεις όμως! |
kostas207rc έγραψε: | ||||||
Εσύ Σάκη θα κάνεις τον ρεπόρτερ?? |
kostas207rc έγραψε: |
Χαχαχα τα έμαθα και τα δικά σου κουφαλίτσα...άντε με το καλό... ![]() |
salex έγραψε: |
Να ανεβάσω την δυναμομέτρηση (που λέγαμε); ![]() |
Να ανεβάσω την δυναμομέτρηση (που λέγαμε); ![]() |
φανταζομαι οτι η δυναμομετρηση θα ανεβει μεχρι τις 4400σαλ και μετα θα παιξουμε λοτο για το ποιος θα πιασει τα νουμερα...
βαγγο βαλε και ρουσου αυτοκολλητο |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIS-LEMANS έγραψε: |
ρε δεν ντρέπεστε όλοι σας εκεί από επάνω... παλιοκοντράκιδες!!!! Βάζετε αθώους ανθρώπους σε σκέψεις!!!! Ούστ! |
![]() ![]() ![]() Περισσότερες πληροφορίες στον Λεφ, τον τοπικό σας ντίλερ παράνοιας! |
kane έγραψε: |
Να, τετοια κανεις και ξεσηκωνεις τον αλλο... ![]() ![]() ![]() (ονοματα δε λεμε,υποληψεις δε θιγουμε) |
SAKIS-LEMANS έγραψε: | ||
ο "άλλος" έιναι στην τελική ευθεια! Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.... |
μια λιγακι πιο ολοκληρωμενη φωτο,με θερμοασπιδα κ οπως θα διαπιστωσει κ ο στελιος ιντερκουλερ για μετρημα... ![]() http://img190.imageshack.us/img190/5678/17112010064.jpg http://img529.imageshack.us/img529/1474/17112010065.jpg ενα εχω να πω,το αμαξι πατηναρει για πλακα,που να μπει κ η εξατμηση το σαββατο ![]() |
Γιατί πατηνάρει όμως; Του Γρηγόρη έχει μαμά set συμπλέκτη και δεν κάνει ούτε κιχ με τρελα χιλιόμετρα στη πλάτη! |
κ θα ρωτουσα τον γρηγορη αν εχει αλλαξει συμπλεκτη.ποσα κμ εχει το αμαξι του γρηγορη???εμενα παντως εχει 50000κμ κ απο τα πρωτα 1200κμ αρχισα τις κοντρες...λες να φταιει αυτο??? ![]() παντως μου το ειπε κ ο κολητος με το λεον οτι δε θα αντεξει.κ οχι τιποτα αλλο,το πρωι μου το ελεγε ο γρουσουζης ![]() ![]() αλλα το λεον δεν χαμπαριαζει καθολου απο δισκο,παρα τα αλογα κ τα πατηματα που του αλλαζει τα φωτα ![]() |
Βρε καλύτερα να πατινάρει ο δίσκος παρά να λυγίσει καμια μπιέλα.
Τουλάχιστον έτσι ξέρεις ότι δεν πρόκειται να κρατήσει τη ροπή του όταν ξεπερνάει κάποιο όριο. Από την άλλη πλευρά, ο δικός μου δίσκος είναι επίσης με 90.000χλμ (20.000χλμ με τη μεγάλη, 20.000χλμ με την μεσαία και άλλα 50.000χλμ με την μικρή τουρμπίνα) αλλά δεν έχει παραδώσει το πνεύμα ακόμα. Ίσως ο helix ή ο αντίστοιχος Sachs να είναι καλή λύση, αρκεί να μην είναι 3-4φτεροί και τέτοια ταρζανοϋπόθετα που σου προκαλούν προβλήματα στο γόνατο μετα από λίγο καιρό. Τελικά Σάκη είσαι η φωνή του Γρηγόρη; ![]() |
μακαρι να βγαλει αυτα που περιμενει αλλα...μετα απο καποιο σημειο τελειωνει η παροχη της τουρμπινας κ οσο κ να σηκωσει,δε βγαζει αλογα μονο ροπη.τωρα αν βγαλει 380+ να το πω σεναν φιλο με σφυριλατο αστρα οπισι,που με 2876 εχει βγαλει 380.να την δωσει κ να παρει μια 2860! |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: | ||
Αstra H opc 2.000cc και gt2876 μόνο 380 ![]() Τα 350 πάντως στο 1.5 είναι εφικτά από τη 28rs, από 1.5 και πάνω θέλει καλά περιφεριακά και φυσικά ένα σωστό coolerακι για να αποδώσει(εννούνται external και καλό boost controller)..μέχρι 1.8ct η τουρμπίνα αντέχει σίγουρα(έχω δεί και 2barα από τέτοιο τούρμπο) και κάποια παραπάνω άλογα θα βγούν οποσδήποτε! Μετά ένα set έκκεντρα και βλέπουμε.. Να σημειώσω ότι κακώς ακόμα έχει 63.5 catback ο Γρηγόρης! Υ.γ πές του φίλου σου να την ανταλλάξει με του Γρηγόρη! |
kane καπου καπως καποτε..¨"οταν βγαλουν 300 απο κλειστο μοτερ με μια σχετικη αξιοπιστια θα παρω 207!"
και ο καιρος ηρθε σταυρο |
kane καπου καπως καποτε..¨"οταν βγαλουν 300 απο κλειστο μοτερ με μια σχετικη αξιοπιστια θα παρω 207!"
και ο καιρος ηρθε σταυρο |
Αληθώς ο κύριος! Καιρός να λάμψει το αστέρι του κοντράκια ξανά! Η αλήθεια είναι ότι η μερτσέντα δεν του πήγαινε του πολίτη kane. Όταν οδηγήσει του Λεφ, ίσως να αλλαξοπιστήσει. |
mechanic έγραψε: |
Apla oso tha sou paei to "koustoumi" sto telos (an milame me stoxo ta 300kati panta) to idio tha sou kostisei ena soubarou metaxeiro i ena evo + to servis tous... mprostovaro RC me 200 aloga xoris na kremaei psila kai xoris na doseis ena karo lefta gia na to apoktiseis kai na vgaleis ayti ti dynami den sou kanei? (einai i best value for money diladi veltiosi) |
και επισης για πεστε μου ολοι οι εξυπνακηδες αν ριξει ο εβακιας οσα λεφτα εχετε ριξει εσεις για ολο το κιτ στο 207 ποσα αλογα φτανει???400ποσα???
αντε αλλο πεπη και αλλο πρεπει |
otan ομως σου ριξει ενα ταχυδρομικο κωδικα αυτα που θα τα λες?? |
Πραγματικά, +1
..... (Αν σου χαλάσει η Porsche (έδρανα στροφάλου) ή το Evo (πιστόνι/μπιέλα), πόσο μεγαλύτερο δάνειο θα χρειάζεται για επισκευή με λεφτά που δεν έχεις;) |
stef80 έγραψε: |
...cayman s... |
λοιπον επειδη κ εγω εφτασα σε σημειο να παω να κλεισω εβο,κ τελικα το ακυρωσα,οχι γιατι ειναι δυσκολη η αποκτηση του,αλλα επειδη ειναι δυσκολη η συντηρηση του.αντε να αλλαξεις τακακια στο εβο-σουμπαρου,αντε να κανεις σερβις,αντε να παρεις ενα ανταλλακτικο(μιας κ τα ιαπωνεζικα εχουν βαρβατα ανταλλακτικα),αντε να του βαλεις βενζινη,που αν δυσκολευεσαι να βαλεις σε ενα 207 B.T τοτε φαντασου καθε ποτε θα βγαζεις αυτα τα 4κινητα "τερατα".μηπως να πω για ασφαλεια κ τελη κυκλοφοριας η σας επεισα???
οποτε οταν μου περισσεψουν 2-3 χιλιαρικα,το κανω κ σφυριλατο κ τα ρεστα που θα μου μεινουν απο την συντηρη του,τα βαζω λαστιχα ![]() δε το συζυταμε,τα συγκεκριμενα αυτοκινητα ειναι ονειρο ζωης για καποιους σαν εμας,αλλα ετσι πως εγιναν τα πραγματα το 2010 κ ακομα χειροτερα το 2011,τοτε ανετα γινοται εφιαλτης,οποτε η θα μεινεις χωρις αμαξι η χωρις σπιτι.κ βγες μετα στη τηλ. κ πες οτι καταντησες μπατιρης,επειδη ειχες λοξα με τα γρηγορα αυτοκινητα ![]() |
μου θυμιζει το πραμα φιλο με σιερα 490αλογα που δουλευε 2.4..... πηγαμμε εκθεση αυτοκινητου βλεπει τοτε τη ντιαμπλο και αρχιζει το μονολογο ναι καλο ειναι αλλα εχει τα ιδια αλογα και τι να το κανω ειναι χαμηλο κλπ κλπ... |
de συγκρινονται ειναι εντελως ανομοια πραγματα σε ολους τους τομεις...
και ειδικα στο θεμα της οδηγικης ευχαριστησης πρεπει να ειναι καποιος απο βλακας εως επικινδυνα καναπεδακιας για να συγκρινει ενα μπροσθιοκινητο 300αλογα με αναρτηση και φρενα απο μοντελο 175αλογων με το ενα απο τα γρηγοροτερα point to point αμαξια που φτιαχτηκαν ποτε στην ιστορια της αυτοκινησης.....μιλαμε για τρελλη ιεροσυλια... |
manaros έγραψε: |
βαγγελη επειδη μπερδευτηκα εβαλες σφυριλατα τελικα η μονο μεγαλυτερο τουρμπο + εξατμιση + intercooler;το αποτελεσμα τελικα ειναι τα 298 που ακουγεται να λεει ο see through Στελιος η περιμενετε να ρυθμισετε τιποτα ακομα;και βεβαια θελουμε και βιντεο απο κοντερ οταν ανοιγει το πραμα! |
...
Ειναι εξωπραγματικοί οι ρυθμοί που μπορεί να κινηθεί ένα μαμα evo σε σχέση με οποιοδήποτε μαμα προσθιοκίνητο. |
Pughell έγραψε: | ||
Καλα,αυτο μην το λες παραεξω... ![]() |
αυτοι που εχουν τα λεφτα να παρουν εβο εχουν και να το συντηρουν και να το πανε...οιαλλοι που το πηραν απο σποντα ειναι τυπικοι ελληναρεες που η φυλη τους τεινει προς εξαφανιση και συναντονται μονο στο ελλαδισταν...σπανια πουλια |
με τις πιεσεις που δουλευει πλεον πρεπει να ειναι κααααατι παραπανω,τωρα το ποσο ακριβως αυτο θα το διαπιστωσουν οσοι ανοιξουμε ![]() σφυριλατα δεν εχω ακομα,αλλα το αμαξι ειναι πλεον αλλου.με την πρωτη ευκαιρια θα ανεβασω βιντεο με ανοιγμα,απλα περιμενω να "διαβασει" λιγο ακομα,μιας κ το αμαξι ειναι καπως...πως να το πω,δεν υπαρχουν λεξεις για το συγκεκριμενο συναισθημα ![]() |
android έγραψε: |
O εγκεφαλος θα δωσει εξετασεις για ΑΣΕΠ και διαβαζει
αντε βαγγο κ στο δημοσιο μετα το 207 |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: | ||||
Βρε Βάγγο, να ρωτήσω κάτι; Τι εννοείς περιμένεις να "διαβάσει" λίγο ακόμα; Τι ακριβώς δλδ., θέλει το χρόνο του το πρόγραμμα ή μπας και είναι σφυρί και το στρώνεις; ![]() Υ.Γ. πλακίτσα ![]() |
bagosgt έγραψε: | ||||||
οταν παρεις με το καλο το δικο σου αμαξι κ ασχοληθεις με τη βελτιωση του,τοτε θα καταλαβεις τι εννοω ![]() |
εγω σοβαρα στο ειπα,οχι γιατι παρεξηγηθηκα,αλλα γιατι ετσι ειναι.καθε αμαξι,παιρνει διαφορετικα,το καθε πραγμα που βαζεις πανω,κ πως αντιδρα σε αυτο ![]() |
Έχουν βγαλει κάτι μικρούς κυνόδοντες ήδη.
Ελπίζω να μην γίνει δράκουλας όταν μεγαλώσει. |
Το πρώτο μέλημα μας τώρα είναι να προλάβει να μεγαλώσει.
Όχι ότι προβλέπεται να πάει πουθενά περισσότερο με εργοστασιακό μοτέρ, αλλά να κάνει χιλιόμετρα έτσι χωρίς να μπει σε τροχιά κανένα πιστονι. |
Δε ξέρω ρε παιδιά σε αυτά τα άλογα (τα πολλά), αν παίζει ιδιαίτερο ρόλο από πλευράς αξιοπιστίας αυτή η "επίστρωση" έξτρα που έχουν τα πιστόνια του RC σε σχέση με το 150άρι.. |
Δε ξέρω ρε παιδιά σε αυτά τα άλογα (τα πολλά), αν παίζει ιδιαίτερο ρόλο από πλευράς αξιοπιστίας αυτή η "επίστρωση" έξτρα που έχουν τα πιστόνια του RC σε σχέση με το 150άρι.. |
android έγραψε: | ||
μπαλιτσες......που λεει κ ο μανθος τι 150 σε 300 τι 175 σε 300...λες η επιστρωση να κανει τπτ σε τετοια διαφορα.. |
Σπασμένα που έχουμε παρατηρήσει κυρίως? Σε 150άρια μοτέρ ή σε 175άρια?
Γιατί αν σχεδόν όλα τα σπασμένα έμβολα είναι από 150άρια και σχεδόν κανένα RC δεν έχει παρουσιάσει σπασμένο έμβολο, τότε ίσως παίζει κάποιο ρόλο και αυτή η επίστρωση.. ![]() Στατιστικά και μόνο γιατί δεν ξέρω που έχουν παρουσιαστεί γενικά σπασμένα έμβολα.. |
Βασικά η επίστρωση είναι η μόνη διαφορά που έχουν.
Γεωμετρικά είναι ίδια ακριβώς τα έμβολα του RC και των Rallye/GT. Θεωρητικάη επίστρωση τα κάνει πιο ανθεκτικά στο λιώσιμο. Αλλά κανένα έμβολο δεν έχει λιώσει ποτέ, με την παραδοσιακή έννοια. Όσα σπάνε κόβωνται στην άκρη πάνω από τον πύρρο εντελώς και καταρρέουν τα ελατήρια. Πυράκια γαρ = μεγάλη πίεση στο θάλαμο καύσης = είναι σαν να έχεις σηκώσει 3 bar πίεση. |
Αυτή η επίστρωση είναι στο πλαινο του πιστονιού(φούστες) ή στην επάνω επιφάνεια που έρχεται σε επαφή με την καύση? |
μπααααα,εγω πιστευω ετσι ομως ειμαι στο βιντεο,με 3 ατομα μεσα,με ενα πρωτο σταδιο,θα ειμαστε μαζι.... ![]() ![]() ![]() ![]() |
ναι γεια σου!!!απο αυτα που βγαζουν 250+... ![]() |
μετα απο τοσο καιρο κ τοση καμενη βενζινη,βρεθηκε καποιος να τραβηξει κ ενα βιντεο,αλλα δεν ειναι κ τοσο καθαρο,μιας κ δε μπορουσε να τραβηξει σταθερα ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=_onVfl6kj4s |
NoDsl έγραψε: | ||
Ασχολείστε με βλακίες. Δείτε εδώ συμπαθητικό 207 http://www.youtube.com/watch?v=xJt6S-2DUZM&feature=related βγαινει στα προτεινομενα βιντεακια μετα απο αυτο του Άκη ![]() |
κ που να δεις κ τις αλλες που ειναι η μια στα ανταλλακτικα |
![]() ![]() μπω μπω μπω!!!! Σακη πραγματικα δεν εισαι σε αυτο τον κοσμο ρε συ! Δεν εχει καμμια επαφη με 1ο σταδιο rc...καμμια ομως ![]() Μπραβο ρε βαγγο...respect |
μετα απο τοσο καιρο ...μπλα-μπλα-μπλα...
http://www.youtube.com/watch?v=_onVfl6kj4s |
μετα απο τοσο καιρο ...μπλα-μπλα-μπλα...
http://www.youtube.com/watch?v=_onVfl6kj4s |
kos_argyris έγραψε: |
Ωραίος baggo! Συγχαρητήρια, το εργαλείο γ...ει και δέρνει. Είναι προσβολή να συγκρίνουμε τέτοιο πράγμα με full rc . Κάνει 80-180 σε 9 με 10 δεύτερα με 3 άτομα μέσα και ανηφορίτσα όπως λέει ο baggos. Τέτοιους χρόνους ούτε εργοστασιακά των 300 αλόγων δε κάνουν! |
μετα απο τοσο καιρο κ τοση καμενη βενζινη,βρεθηκε καποιος να τραβηξει κ ενα βιντεο,αλλα δεν ειναι κ τοσο καθαρο,μιας κ δε μπορουσε να τραβηξει σταθερα ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=_onVfl6kj4s |
Ikaros! έγραψε: | ||
Εμενα παλι μου φαινεται υπερβολη αυτο εως πεταμενα λεφτα,βεβαια ο καθενας οτι γουσταρει κανει...πιστευω οτι το φιλτρο,προγραμμα,εξατμιση και ιντερκουλερ αξιζει...ειναι κομπλε...στο μυαλο σου ειναι οτι αλλαξες κατηγορια παλι 207 εχεις που παει γρηγορα στις ευθειες και στις στροφες δυσκολευεται λιγο τωρα...το αμαξι ηταν ειναι και θα ειναι χειροτερο απο ενα εβο,ιμπρεζα και ες 3...η ουσια αυτου του αυτοκινητου ειναι η ΟΔΗΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ σε συνδιασμο με ενα σβελτο μοτερακι...μαλλον δεν ξερουμε τι εχουμε αγορασει και το ποσα λεφτα δωσαμε...δεν κρινω τους e-tuners ειναι αψογοι σε ολα,η ιδεα δεν μου καθεται καλα... |
bagosgt έγραψε: | ||||
ενα πραγμα που δε καταλαβαινω ειναι γιατι μπερδευουμε τα πραγματα(οπως κ σε αλλο τοπικ).οταν μιλαμε για ευθειες,μιλαμε για ευθειες κ οχι στροφες(πραγμα που εχει αναφερθει σε αρκετα τοπικ)εγραψα πουθενα οτι το αμαξι μπαινει σε πιστα?οτι κυνηγαει χρονους?οτι ειναι για αναβασεις?? το εγραψα κ ποιο πανω κ το τονισα,οτι το αμαξι φτιαχτηκε μονο κ μονο επειδη μου αρεσει η βελτιωση.αν ηθελα χρονους σε πιστα,θα κρατουσα κ το 106 που ειχα(κ αν νομιζεις οτι το rc γυρναει πιο κατω απο 106 σε πιστα,αυριο εχει συναντηση καρτοδρομο ![]() επομενως,γιατι ο οποιοσδηποτε απο εμας,οταν δεν εχουμε σκοπο κ διαθεση να κανουμε κατι παρομοιο με καποιον αλλον αλλαζουμε θεμα κ το ριχνουμε αλλου??κ να το πω κ διαφορετικα,για καποιον αλλον που γουσταρεις στροφες,μπορει να ειναι υπερβολη να δωσει καποια λεφτα να βαλει ρυθμιζομενη αναρτηση.κ αν νομιζεις οτι ειναι πεταμενα λεφτα,ελα να δεις ποσα εχει φει το R1,για να βγαλει 168 ροδα ![]() ![]() η βελτιωση ειναι κατι που πρεπει να σου αρεσει κ να το αγαπας,τα λεφτα που ριχνεις πανω σε ενα οχημα,δε τα ριχνεις για να το κανεις καλυτερο απο ενα αλλο,ουτε περιμενεις να τα κανεις αποσβεση με τον καιρο.το κανεις γιατι σου αρεσει να ασχολησε κ να εχεις κατι διαφορετικο ![]() κ τωρα να μπουμε στο θεμα που εθιξες,εσυ πιστευεις οτι στα 800μ με το rc σου(αποτι ειδα στη υπογραφη σου),μπορεις να κυνηγησεις εβο κ S3 1ου σταδιου?οποτε γιαυτη την δουλεια κ μονο,αλλαζεις κατηγορια,δεν ειναι στο μυαλο σου ![]() παραδειγμα,για καποιον κατηγορια μπορει να ειναι ολες οι ξανθιες κοπελες(αδυνατες κ χοντρες)κ να πει οτι αλλαξε κατηγορια κ εκτος απο ξανθες παει κ με καστανες(παλι αδυνατες κ χοντρες). για καποιον αλλον ομως κατηγορια μπορει να ειναι οι ξανθες με κανονικο σωμα κ να αλλαξει κατηγορια κ να συνεχισουν να ειναι οι ξανθες αλλα με γυμνασμενο σωμα ![]() εφερα αυτο το παραδειγμα γιατι μπορει στα αυτοκινητα να εχουμε διαφορετικες αποψεις,αλλα σαν αντρες,πιστευω,στις γυναικες θα εχουμε οι περισσοτεροι την ιδια αποψη ![]() |
ela na syzitisoume kai gia ta epomena vimata ![]() |
εννοειτε φιλε θαναση,κ γιαυτο το λογο δε προχωρησα αμεσα στο χτισιμο του μοτερ.οποτε σιγα σιγα θα προχωρησουμε αν ολα πανε καλα.ηδη δε με ενθουσιαζει τοσο,οσο την πρωτη βδομαδα που τοφτιαξα.εξαλου,προσωπικη μου αποψη παντα,οταν δυναμωνεις ενα αμαξι,δε φτανει μονο το στησιμο του αυτοκινητου,αλλα κ η εξικοιωση του οδηγου με αυτο,σε μεγαλο βαθμο. |
Octane έγραψε: |
Κ το καλυτερο φαρμακο ειναι...να μην το χαιρεσαι καθε μερα , αλλα να αλλαζεις οχηματα (κατα προτιμηση πιο αδυναμα) , ωστε μετα να το χαιρεσαι παλι οπως την πρωτη φορα. ![]() (Κατι σαν τις γυναικες ενα πραμα ![]() ![]() ![]() |
AlienHack έγραψε: | ||
+100000000000 Εγραψες αδερφε!! με νοιωθεις!! ![]() |
οσοι ηρθαν στο καρτοδρομο σημερα(κατοχοι 207 που ειναι κ οι αμεσα ενδιαφερομενοι),εκαναν κ τεστ ντραιβ ![]() ![]() ![]() |
egefalos έγραψε: |
το έβαλες στην πιστα? ![]() |
ενα πραγμα που δε καταλαβαινω ειναι γιατι μπερδευουμε τα πραγματα(οπως κ σε αλλο τοπικ).οταν μιλαμε για ευθειες,μιλαμε για ευθειες κ οχι στροφες(πραγμα που εχει αναφερθει σε αρκετα τοπικ)εγραψα πουθενα οτι το αμαξι μπαινει σε πιστα?οτι κυνηγαει χρονους?οτι ειναι για αναβασεις?? το εγραψα κ ποιο πανω κ το τονισα,οτι το αμαξι φτιαχτηκε μονο κ μονο επειδη μου αρεσει η βελτιωση.αν ηθελα χρονους σε πιστα,θα κρατουσα κ το 106 που ειχα(κ αν νομιζεις οτι το rc γυρναει πιο κατω απο 106 σε πιστα,αυριο εχει συναντηση καρτοδρομο ![]() επομενως,γιατι ο οποιοσδηποτε απο εμας,οταν δεν εχουμε σκοπο κ διαθεση να κανουμε κατι παρομοιο με καποιον αλλον αλλαζουμε θεμα κ το ριχνουμε αλλου??κ να το πω κ διαφορετικα,για καποιον αλλον που γουσταρεις στροφες,μπορει να ειναι υπερβολη να δωσει καποια λεφτα να βαλει ρυθμιζομενη αναρτηση.κ αν νομιζεις οτι ειναι πεταμενα λεφτα,ελα να δεις ποσα εχει φει το R1,για να βγαλει 168 ροδα ![]() ![]() η βελτιωση ειναι κατι που πρεπει να σου αρεσει κ να το αγαπας,τα λεφτα που ριχνεις πανω σε ενα οχημα,δε τα ριχνεις για να το κανεις καλυτερο απο ενα αλλο,ουτε περιμενεις να τα κανεις αποσβεση με τον καιρο.το κανεις γιατι σου αρεσει να ασχολησε κ να εχεις κατι διαφορετικο ![]() κ τωρα να μπουμε στο θεμα που εθιξες,εσυ πιστευεις οτι στα 800μ με το rc σου(αποτι ειδα στη υπογραφη σου),μπορεις να κυνηγησεις εβο κ S3 1ου σταδιου?οποτε γιαυτη την δουλεια κ μονο,αλλαζεις κατηγορια,δεν ειναι στο μυαλο σου ![]() παραδειγμα,για καποιον κατηγορια μπορει να ειναι ολες οι ξανθιες κοπελες(αδυνατες κ χοντρες)κ να πει οτι αλλαξε κατηγορια κ εκτος απο ξανθες παει κ με καστανες(παλι αδυνατες κ χοντρες). για καποιον αλλον ομως κατηγορια μπορει να ειναι οι ξανθες με κανονικο σωμα κ να αλλαξει κατηγορια κ να συνεχισουν να ειναι οι ξανθες αλλα με γυμνασμενο σωμα ![]() εφερα αυτο το παραδειγμα γιατι μπορει στα αυτοκινητα να εχουμε διαφορετικες αποψεις,αλλα σαν αντρες,πιστευω,στις γυναικες θα εχουμε οι περισσοτεροι την ιδια αποψη ![]() |
kostas207rc έγραψε: |
Τέρας το 207 του Βάγγου....μόνο αυτό έχω να πώ...ας πει και ο Μάκης που το οδήγησε!!! |
Μόλις ανέβασα μερικές φωτογραφίες από την εγκατάσταση του κιτ.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι οδηγός εγκατάστασης, αλλά δίνει μια ιδέα του τί συμπεριλαμβάνει η τροποποίηση. http://www.etuners.gr/index.php?s=12&t=275 |
Σε καμία περίπτωση δεν είναι οδηγός εγκατάστασης, αλλά δίνει μια ιδέα του τί συμπεριλαμβάνει η τροποποίηση. http://www.etuners.gr/index.php?s=12&t=275 |
ρε λευτερη,ειδα οτι ποσταρες στην αρχικη σελιδα,κ νομιζα οτι ηρθαν τα πραγματα,κ σκεφτηκα "κοιτα να δεις,ηρθαν,κ ενα τηλεφωνο δε πηρε" ![]() υπομονη,μια βδομαδα εμεινε ![]() |
βαγγο εμεις θα λεμε κατω απο 300 και ασε το κοσμο να υποθετει...
θεμα ημερων να πουν οτι εισαι σφυριλατος αλλες τοσες οτι εσπασες ενα ειναι σιγουρο σε λιγο καιρο θα στριβουμε παρεα ΛΑΘΟΣ ![]() |
[
οι πιο πολλοι που πουλανε τα βελτιωμενα αυτοκινητα τους ειναι,οχι γιατι δεν αντεχουν κ ειναι ετοιμα να σπασουν,αλλα επειδη τους εχει κουρασει η παραπανω προσοχη κ συντηρηση του αυτοκινητου τους(κ σε ορισμενα,στην συντηρηση μπορει να περιληφθει κ επισκευη τουρμπινας,εαν προκειτε για ρουλεμανατη).κ αυτο παντα σε αυτοκινητα που ειναι σωστα φτιαγμενα κ οχι για αυτοκινητα,βαζω οτι βρω πανω ![]() |
volvos έγραψε: | ||
megali koybenta eipes.... |
Manavis207Gt έγραψε: |
Φιλε καλορυζικη η βελτιωση σου......Καλοστρωτο και "σιδερενιο"
Μπραβο Βαγγελη........Την καλυτερη κινηση εκανες....Μπραβο ![]() |
saikoe_39 έγραψε: |
ωραιο πραμα....αλλα σε αισθηση πως ειναι αραγε...????????
βλεπω εχει 200 αλογα στις 4000..... ερωτηση...με μπιελοπιστονα και χταποδι ποσα ps μπορεις να δεις υποθετικα..?? |
χαχα ποιον δουλευεις ρε
5-7 τραπεζι δυναμη...βγαλε και τη καλη στη φορα τωρα ![]() |
Octane έγραψε: | ||
Καποιος... ψηνεσαι Κωστακη?!? ![]() ![]() ![]() ![]() Αντε , προχωρα μηπως παρει κ ο τσιφουτοΜανος τιποτα απο σενα , γιατι τον βλεπω να μενει με ενα προγραμμα κ να ξερογλειφεται χρονια. ![]() ![]() ![]() |
ετοιμο κ το αδερφακι μας...
http://img715.imageshack.us/i/16022011121.jpg/ http://img220.imageshack.us/i/16022011122.jpg/ http://img138.imageshack.us/i/16022011123.jpg/ |
Steve έγραψε: |
Τί ξήλωμα καταλύτη γα** τα κεφάλια σας γα**... ![]() ![]() |
kostas207rc έγραψε: | ||
Τι θες να πεις? |
emena ή το μανθο γιατι δε μας καλεσε κανεις ρε κουφαλες? |
Jim207GT έγραψε: |
Θα απαντήσω εγώ για τον Κώστα μιας και το διατύπωσε χάλια και τον ξέρω πολύ καλά και αυτόν και τις απόψεις του για την βελτίωση, ο Κώστας θελει να πεί με την λέξη ξήλωμα=μεταφορά απο κάτω και αλλαγή με ποιό ελεύθερο.
Απλά πέταξε ένα ξήλωμα και τον πήραμε όλοι με τις πέτρες..... ![]() |
Δεν ξερω τι σκεφτονταν οι γαλλοι και οι γερμανοι οταν το σχεδιαζαν,αυτο που ξερω ειναι οτι το αμαξι δουλευει πολυ καλυτερα με αυτη την εφαρμογη,ακομη και απο μαμα και δεν υπερβαλλω καθολου ![]() Μονο αν το δειτε απο κοντα και το οδηγησετε,θα καταλαβετε τι εννοω... Το μοτερ κυριολεκτικα κελαηδαει ![]() |
Gιατι να μην περνανε?αν εχεις καταλυτη,δε βρισκω το λογο να μην περασουν.. |
makis106 έγραψε: |
Καλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα που ούτως ή άλλως είναι ![]() Το θέμα αφορά στη μετατροπή με τουρμπίνα, που όπως είπαμε δεν αποτελεί λόγο για τον οποίο θα μπορούσε να κοπεί το αμάξι, είτε σε γνωστό είτε σε άγνωστο. ...γιατί δεν έχουν όλοι γνωστό τον Ελληνάρα του ΚΤΕΟ... |
λιγος αερας στα λαστιχα |
drdino έγραψε: | ||
Εεεεεπ, αδιάβαστο σε ψάχνω, τα λίγα γραμμάρια που γλυτώνεις δεν πιάνουν μία μπροστά στις αυξημένες τριβές ![]() ![]() |
k...........
πλακα πλακα,το αμαξι μου ειναι καραεργοστασιακο απο εμφανιση.........,οποτε δε προκαλει ![]() ![]() |
Πέραν της πλάκας, οι μετατροπές big turbo σαν αυτή του Stage4 μπορούν να είναι νομιμότατες με τον κατάλληλο καταλύτη.
2/3 είμαστε με καταλύτη. Ένας κοντέυει να ξηλώσει και την εξάτμιση ![]() Κάρτα καυσαερίων πάντως βγάζουμε κανονικά και με το νόμο (οι με καταλύτη). Εξωτερικά η εμφανιση είναι επίσης stock κι έτσι η εξάτμιση δεν προκαλεί. |
Κωνσταντινε...στα εδω ΚΤΕΟ δε νομιζω οτι κοιτανε τετοια πραγματα...
μονο αριθμό κινητηρά/σασι...καυραερια...αν εχει τζογους το συστημα διευθυνσης/αναρτησης...και σαπια κομματια το σασι... |
ναι ρε παιδι μου
απλα δεν προκειτα καν κατσουν να σου μετρηστουν το ΑΡ της τουρμπινας ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
DimiP έγραψε: | ||
...εεε...χμ..γκουχ...γκουχ...χμ... ![]() ![]() |
γιατι ρε μητσε??? ![]() ![]() ![]() |
Κωνσταντινε...στα εδω ΚΤΕΟ δε νομιζω οτι κοιτανε τετοια πραγματα...
μονο αριθμό κινητηρά/σασι...καυραερια...αν εχει τζογους το συστημα διευθυνσης/αναρτησης...και σαπια κομματια το σασι... |
Τελικά αυτό το stage 4 διατείθεται πρός πώληση; ![]() |
Όχι Σάκη, το stage 4 προορίζεται μόνο για όσους βλέπουν το αυτοκίνητό τους αρκετά ώριμα ώστε να καταλαβαίνουν τα πιθανά προβλήματα και τις καταστροφες που μπορεί να προκύψουν, όπως και το ότι ένα μέρος της εγκατάστασης βασίζεται σε εξειδικευμένες τροποποιήσεις του μηχανικού, που δεν μπορεί να είναι τυχαίος. Όπως επίσης ότι υπάρχουν σαφείς περιορισμοί στην χρήση του αυτοκινήτου. Υπάρχουν πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις. Κολποσχέδια με μεγάλες τουρμπίνες και εργοστασιακούς κινητήρες φτιάχνουμε εδώ και χρόνια. Από τον καιρό που κάναμε μόδα τις αναβαθμίσεις με VF34 / VF22 σε κινητήρες 1.8Τ 20V, μέχρι τις Κ04 στα TFSI. Η αναβάθμιση σε τουρμπίνες Mitsubishi είναι πολύ απλή στο τεχνικό κομμάτι της. Φρόντισα να κρατήσω σχέδια και πρωτότυπα από ολα τα ανταλλακτικά που σχεδίασα και χρησιμοποίησα για να κάνω την αναβάθμιση στο αυτοκίνητό μου. Και το κόστος είναι απλώς αστείο. Αλλά δεν μας ενδιαφέρει να τα διαθέσουμε στο εμπόριο. Προγράμματα φτιάχνουμε και κάνουμε έρευνα για να δούμε ποιά είναι τα ασφαλή όρια αντοχής. Δεν θέλουμε να βάλουμε τον κοσμο σε πειρασμό και να τάξουμε λαγούς (sic) με πετραχήλια. Δεν υπάρχει λόγος να βάλουμε άλλη μια πηγή μπελάδων στο μυαλό μας για να φτιαχτούν Χ/Ψ/Ω αυτοκίνητα. Οι κινητήρες THP είναι αρκετά δυνατοί από μόνοι τους και φτάνουν σε πολύ καλό επίπεδο ισχύος με μια τουρμπίνα RC. Φτάνει τόσο, δεν χρειάζεται περισσότερο. Από εκεί και πέρα υπάρχουν τα σφυρήλατα έμβολα και διωστήρες, που αν μη τι άλλο είναι απαραίτητα για όσους πλησιάζουν τα 300 άλογα και θέλουν να έχουν το κεφάλι τους -σχετικά- ήσυχο. Οι πρωτοτυπίες και οι δοκιμές είναι μόνο για λίγους, εκπαιδευμένους και προσεκτικούς οδηγούς που πονάνε το αυτοκίνητό τους και καταλαβαίνουν σε τί τρυπάκι μπαίνουν. Μη κοιτάτε εμένα που του κάνω κακή χρήση συνειδητά. Ξέρω ότι αν χαλάσει δεν θα ζητήσω ευθύνη από κανένα άλλο παρά από το ξερό μου το κεφάλι. Όταν χαλάσει το αυτοκίνητο του πρώτου τυχαίου, τί θα του πούμε; Να πρόσεχες τα μπουζί σου; Να άλλαζες τα λάδια σου; Να είχες αλλάξει προαιρετικά τη βαλβίδα διαχείρισης πίεσης; Ξέρεις τί θα μου έλεγε: Μα δεν μου το είπες/δεν το ήξερα/δεν με προειδοποίησες. Άσε γιατί έξυπνους-πονηρούς/ανίδεους βρίσκουμε κατά εκατοντάδες. Ανθρώπους που να συνειδητοποιούν ότι η βελτίωση πληρώνεται και χρειάζεται συνέχεια χρήματα δεν βρίσκουμε. Όχι επειδή κάποιος πονηρός θα τους τα φάει, αλλά επειδή η αυτοκίνηση είναι ακριβό χόμπι. Όταν έχεις έναν κινητήρα με 300 άλογα αντί για 150, ό,τι και να πάθει φταίς ο ίδιος. Δεν το καταλαβαίνεις, δεν πειράζει. Να μην έχεις 300 άλογα τότε. Να έχεις 150. |
recife_rallye έγραψε: | ||||
+1000000 Τα big turbo ειναι για big pockets και για γερα στομαχια.. Τουλαχιστον για ατομα που ξερουν που να επεμβουν για να δημιουργησουν ενα σεβαστο συνολο για τη σωστη λειτουργια του μοτερ.. Αν δεν μπορεις η δε θελεις η δεν ξερεις να κανεις κατι τετοιο που προανεφερα,τοτε καλυτερα να μην το κανεις καθολου,γιατι δε θα φταιει κανεις αλλος παρα εσυ αν κανεις να παρεις το αμαξι σου 2 μηνες απ το συνεργειο! Εγω δεν μπορω να πω πολλα προς το παρον για την αξιοπιστια,καθως το εχω πολυ λιγα χιλιομετρα και το παραδειγμα μου δεν θα μπορουσα να το χαρακτηρισω ως ατιπροσωπευτικο λογω της χρησης μπιελων,αλλα παρ ολα αυτα δειχνει οτι διαχειριζεται πολυ ανετα αυτη τη δυναμη..δειχνει οτι αντεχει πολλα αυτο το μοτερ,αρκει να το συντηρεις σωστα και τακτικα! |
Σημερα που ειχα χρονο και σερφαροντας λιγακι στο σιτε των παιδιων (ετιουνερς) επεσε το ματι μου στο πλακακι της τουρμπηνας.
(οπου κρατωντας μια μικρη επιφυλαξη μιας και δεν την εχω ανα χειρας ωστε να ειμαι 100% σιγουρος) Εχω να κανω μια προταση. Στο επομενο προτζεκτ το πλακακι που βαζετε δοκιμαστε να το κανετε "απομιμιση" της πολλαπλης που βρισκεται πανω στο αμαξι. Μιας και στην υπαρχον κατασταση νομιζω οτι δεν γινεται πληρης εκμεταλευση των παλμων στα χαμηλα φορτια, καθως υπαρχουν επιστροφες απο τα "αντι" ωστικα κυματα. Αν οντως ειναι ετσι οπως το λεω και δεν κανω λαθος (γιατι παιζει να κανω λαθος μιας και δεν εχω δει την εγκατασταση απο κοντα) τοτε με καλυτερη διαμορφωση στο πλακακι θα εχετε λιγοτερο λαγκ και η τουρμπηνα θα αρχισει να αποδιδει απο ποιο χαμηλα φορτια χωρις να χασει καθολου ψηλα. |
οχι ρε,αυτο ηταν "παλια στο τεξας",που εβγαζα αλογα.τωρα ειμαι κομπλε ![]() |
Περιμενω τηλ να μου τα πεις... ![]() |
Δεν έχει τελειώσει ακόμη βρε ανυπομονοι άνθρωποι!
Είναι ενθαρρυντικό πάντως ότι ευτυχώς δεν χρειάζεται κόψιμο το καπώ για να μπει αυτή η τουρμπίνα, σε αντίθεση με τις Garrett πάνω στην μαμά πολλαπλή που χρειάζεται κόψιμο οπωσδήποτε. |
Ωπα εχασα επισοδειο??28αρα δεν εβαλε ο βαρυποδαρος?? ![]() |
Είναι ενθαρρυντικό πάντως ότι ευτυχώς δεν χρειάζεται κόψιμο το καπώ για να μπει αυτή η τουρμπίνα, σε αντίθεση με τις Garrett πάνω στην μαμά πολλαπλή που χρειάζεται κόψιμο οπωσδήποτε. |
ilianos έγραψε: |
ευτυχως. στο τσακ ηταν. Στελιο δλδ στα μινι το καπο ερχεται πιο κατω? η gt2560 δεν βρισκει καπο. η gt28rs ομως βρισκει ![]() |
Στο τσακ δεν λες τίποτα. Είναι εντελώς οριακά. Δυστυχώς στα Μίνι το καπώ χαμηλώνει εσωτερικά νωρίτερα από ό,τι στα 207. Είναι το σημείο που βρίσκεται το κάτω νεύρο του scoop. Οπότε χωρίς κοπτοραπτική, δύσκολα θα χωρέσει μεγαλύτερο turbo. Ακόμη και με αυτό τρομάξαμε, αλλά καθάρισε ο Μάμμος με τα κόλπα του. |
ilianos έγραψε: | ||||
γιαυτο φτιαχνεις ενα λουκανικακη και ξεμπερδεψες. ![]() εμενα η τουρμπινα απο το καπο απεχει πανω απο 6 ποντους. ![]() αφου ολα καλα και με τα μινι , μια χαρα τοτε. το project πολυ καλο. τωρα σε citroen μενει να το δοκιμασεις ![]() |
ilianos έγραψε: |
(...) φτιαχνεις ενα λουκανικακη (...) |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: | ||||||
![]() Kάτι έχασες. ![]() -> Μπράβο για άλλη μια φορά Στέλιο, γεμίσαμε stage 4.! |
Ευάγγελε, το μόνο που θέλω να μου δείξετε μετά είναι το βίντεο της εκτόξευσης. Άλλοι στέλνουν δορυφόρους, άλλοι σκεφτόμαστε να στείλουμε καμιά μπιέλα να τους κάνει παρέα στο διάστημα. |
ilianos έγραψε: | ||||
α και για να αναψω λιγο τα αιματα ,η τουρμπινα που εβαλαν στο μινι ειναι πιο ομορφη απο τη δικια σου και του Βαγγου ![]() ![]() πανεμορφη ![]() ![]() |
Παρωδια ειμαι του λογου μου ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Το μοναδικο 7αρι stage4 ![]() |
ilianos έγραψε: | ||
ακομα να το αλλαξεις?.. ![]() |
Manavis... Επιτέλους κατάφερα να βάλω τις φωτογραφίες του!
http://www.etuners.gr/index.php?s=13&t=349 Μην κοιτάτε το αργό τούρμπισμα στο δυναμόμετρο, είχε να κάνει με μερικές παραμέτρους του boost controller. Το αυτοκίνητο από τις 4000RPM έχει μέγιστη ροπή ![]() Σημαντική τροποποίηση σε σχέση με τα υπόλοιπα stage 4 : Χταπόδι! |
http://www.etuners.gr/index.php?s=13&t=349 Μην κοιτάτε το αργό τούρμπισμα στο δυναμόμετρο, είχε να κάνει με μερικές παραμέτρους του boost controller. Το αυτοκίνητο από τις 4000RPM έχει μέγιστη ροπή ![]() Σημαντική τροποποίηση σε σχέση με τα υπόλοιπα stage 4 : Χταπόδι! |
Ωραία δουλειά και πραγματικά πανέμορφο 207! Άντε να ανέβουν ψηλά και τα ταπεινά μας Γαλλάκια, έτσι με κλειστό μοτέρ για να μην μας τη λένε και οι vagίτες! ![]() Υ.Γ. Απλά μια "χαζή" παρατήρηση γιατί κάτι δέν καταλαβαίνω: Γιατί στο διάγραμμα από το dynapack βλέπω full boost μετά τις 5250? Η τουρμπίνα είναι 16G; |
Ορίστε και το Μini project που έγραψε ο Ιλιανός:
http://www.etuners.gr/index.php?s=13&t=351 Μη γελιέστε, όλα τα αυτοκίνητα που έχουν φτιαχτεί μέχρι σήμερα (εκτός του Λέφου) φορούν την ίδια τουρμπίνα. |
Βασικα, ωραιος ο Κωστας, που ειναι ο ιδιοκτητης του Μινι.
Χωρις την πρωτοβουλια, τη βοηθεια και την υπομονη του τιποτα απο ολα αυτα δεν θα ειχε γινει. |
Είναι ίδια μάρκα! ![]() |
τοτε κ ενα μπραβο στον κωστα.δε του λες να "περασει"απο το φορουμ να τον γνωρισουμε??η κ καμοια βολτα κανενα βραδυ? |
κανονισε καμια τιμη εργασιας σφυρηλατων,γιατι θελουν περισσοτερα για εργασια κ λιγοτερα για την αγορα τους ![]() |
Μετα από παρατήρηση των αυτοκινήτων που έχουν βελτιωθεί με αναβάθμιση μεγάλης τουρμπίνας κρατώντας τον κινητήρα με εργοστασιακά σωθικά τα τελευταία τρία χρόνια, υπάρχει η σκέψη να αρχίσουμε να το διαθέτουμε ως πακέτο βελτίωσης, με το κλειδί στο χέρι.
Γιατί η λύση της αναβάθμισης είναι αξιόπιστη για τον κινητήρα, το κιτ αντέχει σε χιλιόμετρα και το αυτοκίνητο παραμένει οδηγήσιμο. Ως παρενέργεια της αναβάθμισης γίνεται και πολύ πιο οικονομικό από ό,τι πριν. Η αναβάθμιση θα αφορά μόνο το turbo kit, την εγκατάσταση και τον προγραμματισμό του, για όσους έχουν ήδη intercooler και εξάτμιση από το σπιράλ και πίσω. Για τους υπόλοιπους, θα πρέπει τα παραπάνω να εγκατασταθούν οπωσδήποτε. Η τιμή υπολογίζουμε ότι θα είναι λίγο ακριβότερη από το να αγοράσει κανείς μια εργοστασιακή τουρμπίνα και να την εγκαταστήσει, γιατί σε κανένα δεν περισσεύουν χρήματα σήμερα. |
Αμα ειναι να τα βαλουμε μονοι μας φιλε κωστα,το αφηνω ετσι μεχρι να χαλασει μονο του,παρα να το χαλασω εγω ![]() |
νασαι καλα σακη.βεβαια το οτι θα καταφερω να τα παρω συντομα,δε παει να πει κιολας οτι θα φορεθουν κ αμμεσα.μαλλον απο σεπτεμβρη το βλεπω,γιατι ζητανε εργασια,περιπου οσο θελουν κ αγορα.
Αμα ειναι να τα βαλουμε μονοι μας φιλε κωστα,το αφηνω ετσι μεχρι να χαλασει μονο του,παρα να το χαλασω εγω ![]() |
michael-grivas έγραψε: | ||
Δηλαδή ρε Βαγγο πόσα ζητάνε για εργασία? |
Δηλαδή ρε Βαγγο πόσα ζητάνε για εργασία? |
ρωτησα σημερα κ η φλαντζα κεφαλης εχει 40 ευρω μονο |
Γιατί, τη μαμά έχεις σκοπό να βάλεις? Δεν θα ρίξεις συμπίεση? Ή θα το κάνεις από τα πιστόνια? Υπάρχει πάντως στην αγορά μια 5 "στρώσεων" και πιο ανθεκτική της μαμά. Δεν ξέρω τι μάρκα, αλλά είχε το λιοντάρι της peugeot πάνω. Νομίζω τη δίνει ο Καντερές. |
Για να κάνετε ένα αξιοπρεπές rebuild τον κινητήρα εκτός από έμβολα και διωστήρες χρειάζεστε: -Φλάντζα -Τσιμουχάκια βαλβίδων -Ελατήρια εμβόλων -Έδρανα διωστήρων -Καδένα και μουαγιε αν δεν τα έχετε αλλάξει ποτέ -Τεντωτήρα καδένας -Αντλία λαδιού -Καθαρισμός μπεκ -Καθαρισμός αυλών εισαγωγής -Θερμοστάτη (μη τυχόν κολλήσει ο παλιός και μετά τρέχεις και δεν φτάνεις) |
michael-grivas έγραψε: | ||||
Νομίζω πως με τα έμβολα που θέλει να βάλει ο Βαγγέλης θα ρίξει έτσι κι αλλιώς συμπίεση οπότε η μαμά φλάντζα είναι ότι πρέπει! |
Εντάξει όλα αυτά, αλλά γιατί να το λύσεις αφού ο κινητήρας αντέχει για ισχύ εως 300 ίππων.
Αν χαλάσει κάτι το καταλαβαίνω. Αν θέλεις περισσότερη ισχύ, μάλιστα. Για να κάνετε ένα αξιοπρεπές rebuild τον κινητήρα εκτός από έμβολα και διωστήρες χρειάζεστε: -Φλάντζα -Τσιμουχάκια βαλβίδων -Ελατήρια εμβόλων -Έδρανα διωστήρων -Καδένα και μουαγιε αν δεν τα έχετε αλλάξει ποτέ -Τεντωτήρα καδένας -Αντλία λαδιού -Καθαρισμός μπεκ -Καθαρισμός αυλών εισαγωγής -Θερμοστάτη (μη τυχόν κολλήσει ο παλιός και μετά τρέχεις και δεν φτάνεις) Τα γράφω γιατί όλα αυτά τα έχω μαζέψει εδώ και πολύ καιρό για το δεύτερο κινητήρα που φτιάχνω (γεια σου Δημοσθένη!). Αλλά που ολοκληρώνεται με ρυθμούς νυσταγμένης χελώνας. Βάλτε τα κάτω και υπολογίστε πόσο κάνουν. Εγώ θα έβαζα στον προυπολογισμό και μια αντλία βενζίνης υψηλής πίεσης, έτσι για να βρίσκεται μιας και σίγουρα μετά τα 100.000χλμ θα πάει περίπατο. Επίσης μια αντλία χαμηλής πίεσης, που το φίλτρο της θα έχει τιγκάρει ανεπιστρεπτί. Βάλτε προληπτικά και μια αντλία κενού γιατί δεν πρόκειται να ξεφύγει από τον κανόνα που λέει ότι μετά τις 100.000χλμ όλα χαλάνε. Και μην ακούσω βλακείες όπως "γιατί να τα αλλάξω όλα αυτά". Γιατί αν χαλάσει ένα από όλα αυτά θα πάρει μαζί του και τα υπόλοιπα και το μοτέρ θα πεταχτεί στα σκουπίδια όπως είναι. Διαφορετικά, κρατήστε τα χρήματά σας και αν ποτέ πάθε τίποτα, πάρτε ένα ολόκληρο μοτέρ να το ξαναχαρείτε. Ταπεινή μου γνώμη, αν είναι να κάνεις μια δουλειά, καλό είναι να την κάνεις ολοκληρωμένα. Διαφορετικά μην την κάνεις καθόλου. |
+ - Βίδες καπακιού-μπλόκ, απαραίτητα. - Στεγανωποιητικά λαστιχάκια μπέκ (τα δίνει το manual και είναι τσιμπημένη η τιμή τους), όχι απαραίτητα. - Φλάτζα ψευτοκάπακου (για αποφυγή διαρροών), όχι απαραίτητα. - Ασφάλειες βαβλίδων, όχι απαραίτητα. - Άχρωμα ελατήρια βαλβίδων (για αποφυγή misfires στους B.T.), όχι απαραίτητα. - Ωστήρια (αν έχουν χιλιόμετρα), όχι απαραίτητα. - Μέταλλα στροφάλου (καλού-κακού), όχι απαραίτητα. Συμπλήρωσα κάποια μικροπράγματα(όχι απολύτως απαραίτητα, ανάλογα με τη κρίση-τσέπη τους καθενός) έτσι για τα τυπικά. ![]() |
Εγώ λέω να αλλάξουμε και έναν κορμό μην κάνει κανένα ρήγμα και τρέχουμε! ![]() ![]() ![]() |
ΕΙΣΤΕ θεοι
τσακωνεστε απλα για να εχετε κατι να τρωγεστε ![]() ![]() ![]() ![]() |
Βαγγελη αν εξαιρεσεις την αντλια λαδιου και το θερμοστατη,ολα τα αλλα που λεει ο στελιος ειναι προφανες οτι θα αλλαχτουν και θα βαλεις επιπλεον και τα πραγματα που εγραψες εσυ παραπανω.
Δεν ειναι και τοοοσα πολλα παραπανω ουτε και ακριβα..αν και τωρα που τα ξαναβλεπω,μονο τις τσιμουχες των βαλβιδων δεν εχεις μεσα στο κολπο ![]() Με ολα αυτα δε νομιζω να ξεπερασεις το 600αρι. Μια χαρα εισαι.. ![]() |
michael-grivas έγραψε: |
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!! ![]() ![]() |
οποιος τα εχει να δωσει κ σε εμας... ![]() ![]() |
saikoe_39 έγραψε: |
120 euro εχουν τα ορινγκ για τα μπεκ....(βαστάτε κώλους) |
OnyX έγραψε: |
Δεν ειναι παραλογα αυτα που λεει ο Salex,συμφωνω σχεδον απολυτα μαζι του με μονη ενσταση την αντλια λαδιου (δεν ξερω πως λειτουργει στο 207 αλλα σε 3 rebuilt που εχω κανει στο Impreza δεν την αλλαξα ποτε παρα μονο την ανοιξα και την καθαρισα καλα).
Ειδικα σε μοτερ που θα δουλεψουν πιεση με ανεβασμενο κοφτη το βασικοτερο ολων ειναι να βαλεις ενα κιτ μεταλλων στροφαλου και μπιελων πχ acl race τετραμεταλικα: http://www.nolimitmotorsport.com/prod/AEB-4B7712H http://www.nolimitmotorsport.com/prod/AEB-5M2797H http://www.nolimitmotorsport.com/prod/AEB-1T7709 |
Τα συγκεκριμένα είχαν αστοχία σε αμάξι φίλου και πήγαν για πέταμα στρόφαλος-μπιέλα (που είχε τα μέταλλα που αστόχησαν) ενώ έγδαρε από ρινίσματα μέχρι και το πιστόνι. ![]() Συμφωνώ όμως σε αυτό που είπες ότι σε ένα καλό rebuild αξίζει η αλλαγή μετάλλων σε στρόφαλο (σε μπιέλες είναι δεδομένη η αλλαγή), ειδικά αν το μοτέρ θα δουλέψει με υψηλές καταπονήσεις (πίεση ή στροφάρισμα). Γενικά, τα εργοστασιακά μέταλλα στροφάλου δείχνουν να αντέχουν τις υψηλές καταπονήσεις ακόμα και με αρκετά χιλιόμετρα στη πλάτη τους (μιλώντας πάντα για τον 1.6thp) ενώ επίσης δεν γνωρίζω αν διατίθενται στην αγορά aftermarket για αυτό το μοτέρ. |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
νασται καλα!!!μας εκαψε ο ηλιος σημερα μιχαληηηηη!!! |
N207r έγραψε: |
Ναι αλά ειναι δυνατόν να έχεις 60.000 κ να το κάνει σφυρί κ να μην αλλάξεις αντλία λαδιού κ μεταλα στοφαλου? Θα το ξανά ανοίξεις στα 100.000 για να τα αλλάξεις τότε? |
Οποιος διαφωνει με το παρακατω post του Νικου(και μαζι και με αυτα που εγραψε αρχικα ο Στελιος) ειναι τουλαχιστον ηλιθιος για να μην πω τιποτα πιο χοντρο...
Δεν λεω,325Ε δεν ειναι λιγα αλλα οταν δινεις 1μιση-2 χιλιαρικα,τοτε δεν κολλας στα 325 που ειναι και το πρωτο πραγμα που εξασφαλιζει την σιγουρη λειτουργια του μοτερ και φυσικα δεν ανιχνευεται αν εχει προβλημα ή οχι.
|
Pughell έγραψε: |
Θες να σου πω γενικα ποσα μοτερ εχουν σπασει απο κακη λιπανση και δεν προλαβε καν να σβησει τον διακοπτη ο ιδιοκτητης;
Αν ειναι ενα πραγμα που δεν μπορεις να υπολογισεις και φυσικα δεν ανιχνευεται γιατι εχει πολυ σταδιακη πτωση,ειναι η πιεση λαδιου μιας και ακομα και με μανομετρο,δεν μπορεις να δεις ποτε θα πεσει και θα παρεις το μοτερ στο χερι... Ο καημος σας ειναι οι τουρμπινες και τα φιλτρα,οχι οι βασικοι παραγοντες που κανουν το μοτερ να δουλευει,ιδιαιτερα οταν μιλαμε για υπερδιπλασιασμο της αποδοσης του... |
τοτε αφου ξερεις τοοοοσα πολλα φιλε στελιο,θα 3ερεις κ οτι τα μεταλλα στροφαλου θα αλλαχτουν ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ.κ αμα μου βρεις τον λογο,τοτε θα κερδισεις λουκουμι ![]() ![]() ετυχε φιλε σαλεξ κ τα πηρα,αντε να δουμε ποτε θα τα βαλω πανω.τωρα το,σε τι θεση θα μπουν,εξαρταται απο τον μαστορα.... ![]() ![]() ![]() |
Ακριβως,για να μην τα γυρναμε,αφου κατανοεις οτι ειναι αναγκαια μια βελτιωμενη,φαντασου ποσο ανεπαρκης ειναι μια μαμα με ελλειπη παροχη απο φθορα...
Αυτο σου ειπε εμμεσα και ο Γιωργος,αμπαλε... |
τοτε αφου ξερεις τοοοοσα πολλα φιλε στελιο,θα 3ερεις κ οτι τα μεταλλα στροφαλου θα αλλαχτουν ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ.κ αμα μου βρεις τον λογο,τοτε θα κερδισεις λουκουμι ![]() ![]() ετυχε φιλε σαλεξ κ τα πηρα,αντε να δουμε ποτε θα τα βαλω πανω.τωρα το,σε τι θεση θα μπουν,εξαρταται απο τον μαστορα.... ![]() ![]() ![]() |
Το ματιάσατε το παιδί ρε!!
Και καλή να ήταν η αντλία τώρα θα κλατάρει! ![]() |
κ επειδη δεν υπαρχουν πολλοι,που θα κανουν αυτο που κανω εγω,ο μιχαλης,ο χρηστος,ο ιλιανος κ ο γρηγορης,τοτε δε χρειαζεται να αναλυσουμε περισσοτερο το τι πρεπει να κανουμε ΑΝ....!οπως στις αρχες,που δεν υπηρχε καν εξατμηση για το 207,ακουγατε τα 300 αλογα σαν διαστημοπλοιο,ετσι κ τωρα.οποτε πειτε μας καλη επιτυχια,κ αν σπασουμε,καλα να παθουμε,μην αγχωνεστε,ετσι κ αλλιως ουτε χορηγοι θα μπειτε κ θα χασετε λεφτα,αλλα ουτε θα σας ριξουμε ευθυνες οτι δε μας τα ειπατε! |
Καλα λεει ο Σταυρος οτι εισαι τερμα βλακας ωρες-ωρες... ![]() Καλα βρε γιδι,αμα η μαμα ειναι ανεπαρκης(και το κατανοεις κιολας),τοτε εχεις την απαιτηση να ανταπεξελθει στις απαιτησεις μια αντλια με πχ 3000-5000 ωρες λειτουργιας,δηλαδη με εμφανη σημαδια φθορας σε σχεση με μια καινουργια; Ειναι σαν να λες ξεκαθαρα "...ε,στα @@ μου,αμα σπασει,εσπασε,λεφτα υπαρχουν,θα φτιαξω αλλο...". ![]() |
Αλλα η βελτιωση ειναι σαν τις παρανομες σχεσεις και τον τζογο.Εγω τουλαχιστον ετσι την παρομοιαζω.Ξερεις οτι δεν πρεπει να το κανεις,αλλα το κανεις.Το κανεις για 1002 λογους και ο σημαντικοτερος απο αυτους ειναι επειδη το γουσταρεις.Ειδικα οταν ταπεινωνεις πορσικα οπως εκεινο οταν πηγαιναμε Βολο στην πανελληνια ![]() Αν ειχα χρηματα και απλα ηθελα ενα πιο γρηγορο αμαξι,θα τα εσκαγα να το παρω εξ αρχης,αλλα δεν θα ειχα ΤΙΠΟΤΑ απο τα παραπανω ![]() |
![]() Τίποτα δεν θα πάθει του παιδιού η αντλία, εδώ δεν έχει πάθει του Γρηγόρη με 130.000+ χιλιάδες km και λάδι ότι να'ναι! |
Steve έγραψε: | ||
|
|
Εγώ για να πω την αλήθεια του Γρηγόρη δεν το έχω κάνει βόλτα για να έχω προσωπική άποψη. ΑΛΛΑ… Έχω μιλήσει από κοντά με έναν φίλο του που έχει ένα ibiza fr 2860RS και μου είπε ότι το 207 βγαίνει μπροστά! |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: | ||||||
Σωστά, με το Νίκο έχεις μιλήσει. Είχαν πατήσει (φιλικά πάντα) όταν το FR ήταν κλειστό μοτέρ, 28rs και είχε δείξει 345ps maha. Το 207 έδειχνε πιο δυνατό παρά τα σχεδόν +100κιλά, βέβαια είχε περισσότερη πίεση (για να λέμε και του στραβού το δίκιο). Υ.Γ. Πρίν κάνει ροϊκή ο Γρηγόρης, γιατί έκτοτε τελείωσαν τα μπεκ. |
michael-grivas έγραψε: | ||||||||
Όπως και να έχει δεν λες αργό ένα 207 που βγαίνει μπροστά από ένα vag με ίδιες τουρμπίνες με 200 κυβικά πάνω και 100 κιλά ελαφρύτερο! |
μια ερωτηση....οταν δεν τελειωνουν τα μπεκ,κ βγαζεις μια Α ιπποδυναμη,οταν πειραζεις κατι,οπως καπακι,εκκεντρα η οτι αλλο μπορει να ειναι,κ τα τελειωνει σε μικροτερη πιεση απο πριν,αυτο δε παει να πει οτι βγαζει ιδια η περισσοτερη δυναμη με λιγοτερη πιεση?γιατι τοτε να πηγαινει χειροτερα??? ![]() |
Εσύ το χαβά σου, το έχεις δει από κοντά μήπως και το κρίνεις. ![]() |
Οντως αυτο σημαινει,απλα το οτι παει χειροτερα οφειλεται κατα πασα πιθανοτητα στην αδυναμια των παρελκομενων να ακολουθησουν τις ροικες ικανοτητες του μοτερ. Με λιγα λογια,σε δεδομενο φασμα,δεν παει χειροτερα,απλα απο καποιο σημειο και μετα που εξαντλουνται πραγματα οπως πχ μπεκ,αντλια,κλπ,λογικο να πηγαινει χειροτερα... |
Ναι,οκ,κατανοητο,απλα η ροικη απο μονη της δεν ειναι αρκετη για να εξαντλησει πχ το επιπλεον 10% των μπεκ(αν υποθεσουμε οτι δουλευουν στο 90% νωριτερα) ωστε να προκυψουν πυρακια.
Εκτος και αν ηταν ηδη στο overrun τους οποτε εκει ναι μεν χτυπαει πυρακια αλλα απο μικροδιαφορες και ηδη εξαντλημενα μπεκ,οχι γιατι η ροικη εκανε την μερα νυχτα... |
Σώπα βρε Νιόνιο, σφυρήλατο είναι. Αυτό έλειπε να διαλυθεί με 350 άλογα.
Εδώ τα εργοστασιακά και αντέχουν μια χαρα τα 300! Αν είναι να μπει κανεις σε έξοδα για λίγα άλογα, δεν υπάρχει κανένας λόγος. Εκτός κι αν σπάσει, οπότε δικαιολογείται η αναβάθμιση σε σφυρήλατα. |
Και δικλίδα ασφαλείας να έχεις μια του κλέφτη δυο του κλέφτη την τρίτη θα το πάρεις στο χέρι! |
το δοκιμασα παντου,σε καθε δρομο,περιφερειακο κ εθνικη,στη δευτερα δεν ανοιγει το εξτερναλ ![]() |
Βρε βάλε σκληρό ελατήριο να σου πω εγώ για πότε τουρμπίζεις.
Ούτως ή άλλως όλες οι big turbo εφαρμογές καθυστερούν χαμηλά σε 1η και 2α γιατί δεν βλέπουν ποτέ φορτίο κινητήρα ικανό για να σηκώσουν μεγάλη πίεση. Η πίεση σηκώνεται από τα καυσαέρια πολλαπλασιαστικά. Αν θέλεις να σπινιάρεις με 1η, βάζεις τη μαμά τουρμπίνα και είσαι άρχοντας! ![]() ![]() ![]() |
αν ολα πανε καλα,θα ανεβω με κωστακη ενα σ-κ θεσσαλονικη ![]() |
Ρε θα κατέβουμε από καμιά Θεσσαλονίκη για να δούμε... τον Βάγγο ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Αραξε εσυ,τους εχω προλαβει εγω..χρωσταω διαμονη στον βαγγο!! ![]() |
![]() ![]() |
Κωστακηηηηη!!!!!
Ψησου να ερθετε και θα εχει καλο χαβαλε και για τους δυο σας! Βαγγο σου εχω ενα καλο αμαξι για πατημα,ελα να τους δειξουμε πως πανε τα καλα 207 ![]() |
δε θα παμε αυτο το καιρο,σε κανενα 2μηνο θα παμε.και 10 ευρω τη βδομαδα να κραταμε,τα μαζεψαμε! |
στελιο σε ευχαριστω πολυ για τη καλη δουλεια κ το αποτελεσμα.πλεον το ειδα κ σε πραξεις ![]() |
saxouras έγραψε: |
καλησπερα. προς ενημέρωση και μονο.. οσο πιο σκληρο ελατήριο βάλετε στο external τοσο πιο πολυ πίεση θέλει για να ανοιξει.. |
Έβαλες ελατήριο στο external? ![]() |
gorilas 2O7 έγραψε: |
βαγγο σου ευχομαι και 2 bar να σηκωσετε και να ανοιξετε δρομους.ποιος το εφτιαξε μηχανολογικα?τα μπεκ πρεπει να τα τελειωσες. |
Μια αναβάθμιση μεγάλης τουρμπίνας σε 308. Η πρώτη στον κόσμο, από όσο γνωρίζω.
http://www.etuners.gr/index.php?s=13&t=397 Η τουρμπίνα είναι ακριβώς αυτή που συζητάμε με τον Μιχάλη. Garrett GTX2863 με κανονικό μαντέμι (όχι Tial). |
vaggelisgr έγραψε: |
Σακη σακη παντα περιεργος ... με την καλη εννοια.. ![]() ![]() Το αμαξι εχει πανω του οτι εχει κυκλοφορησει για 207 εντος και εκτος.. Φυσικα μοτερ σφυρηλατο, πιστονια, μπιελες, χιτωνια, και ολα τα συναφη, εξαλλου το λεει και η υπογραφη μου εδω και καιρο.. ![]() ![]() Για turbo επελεξα μια VF34 και σκοπος μου ειναι να την κανω και αυτη να τελειωσει και να παρω τα μεγιστα.. Ευχαριστω για τις ευχες σου παντως μιας και ολα τα παιδια εδω μεσα εδω και χρονια εχουμε φαει πολυ χρονο κοπο και χρημα για να φτασουμε ως εδω, ασχετα αν οι περισσοτεροι δεν το διαλαλουμε.. Οποτε εχουμε αλλον ενα εκπροσωπο μας στην Ηπειρο και τις γυρω περιοχες ![]() |
bagos έγραψε: |
αντε,καλοταξιδο βαγγο.τελικα αυτο που λεγαμε εστρωσε? |
φτασαμε σε σημειο μεχρι κ ο σαλιαρακης να εχει περισσοτερα ποστς.... ![]() |
συγνωμη φιλε μου,προσπαθω να προσαρμοστω ![]() ![]() ![]() |
Δηλαδή e-tuners είναι και αυτό; ![]() Όντως πολύ καλή δουλεία, φαίνεται να έχει δοθεί βάση στη λεπτομέρεια. Το μόνο που με χαλάει, είναι η διαδρομή της πρώτης σωλήνας μετά τη τουρμπίνα. |
ναι,το παλικαρι δεν ηθελε πανω απο 230 αλογα,γιαυτο κ εβαλε κ τοσο μικρη,οποτε δε μιλαμε για B.T αλλα για little turbo ![]() ![]() |
Εγώ βλέπω πάνω από την χοάνη μια φύσα να κόβει βόλτες ξέμπαρκη ![]() |
dimkeras έγραψε: | ||
Από τον θερμαντήρα των αναθυμιάσεων είναι. Ε, αυτό βρήκες κι εσύ να πεις! ![]() |
μονο ΑΕΚ έγραψε: | ||||
και τι κανει αυτο ακριβως? δε χρειαζεται να ναι πανω? γιατι βρηκα μια εισαγωγη απο ενα φιλο αλλα δε τη πηρα γιατι προσεξα οτι θα μου περισευε αυτη η φυσσα |
μονο ΑΕΚ έγραψε: |
τοτε δε λεμε την ιδια φυσα γιατι η εισαγωγη του φιλου (ραλλυ 150) εχει υποδοχη για τις αναθυμιασεις και παρολα αυτα εμενα (156) περισσευει ακομα μια φυσα |
Ωραίο ρε βαγγο το δυναμομετρησες?πρέπει να είναι 350 από ότι το είδα |
Έχει γίνει η πρόταση Κώστα |