PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

ΓΕΝΙΚΑ - ABS - Πολυεστέρας - FiberGlass - Ηard Polyurethane
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Εσωτερικό και Αμάξωμα Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Vini (Nick)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

*** Groupe PSA ***

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Τόπος: Athens

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 17 Ιούν 2003, 12:21:27    Θέμα δημοσίευσης: ΓΕΝΙΚΑ - ABS - Πολυεστέρας - FiberGlass - Ηard Polyurethane Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εχει κανείς γνώσεις Φυσικής? Question Αντοχή υλικών... Exclamation
Ποιος μπορεί να αναλύσει τα υλικά: ABS - Πολυεστέρας - FiberGlass - Ηard Polyurethane ? ? Question

Ποιο αντέχει περισσότερο στο χρόνο και στις κακουχίες ? Question
Ποιο ταιριάζει περισσότερο για σπόιλερ / προφυλακτήρα ή αεροτομή ή πλαινά μασπιέ ? Question
Με την βαφή τι γίνεται ? Question
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Vini (Nick)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

*** Groupe PSA ***

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Ιούν 2003, 07:53:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Kαταιγισμός απαντήσεων ... 491 γραμμένοι χρήστες ... και κανένας δεν έχει σχέση με το αντικείμενο ...
Κανείς δεν ξέρει δύο πράγματα από Αντοχή Υλικών και Φυσική ? ?

Απορώ ! ! ! ... όλοι πάτε και βάζετε σπόιλερς και αεροτομές και ότι σας πουλάνε το παίρνετε ? ? ?

Μήπως να σκεφτόντουσαν οι υπεύθηνοι του χώρου και καμιά συνεργασία με ειδήμονες του χώρου (φανοποιοί, μηχανικοί αυτοκινήτων, ηλεκτρολόγοι αυτοκινήτων), γιατί τελικά εδώ μάλλον επικρατεί η παραπληροφόρηση ... ή καθόλου πληροφόρηση ...

Και στην τελική ότι του κατέβει του καθενός κάθεται και γράφει ... και από το πολύ λέγε-λέγε (ή γράφε-γράφε) γίνεται βίωμα ...
Επιστροφή στην κορυφή
Ivang (Βαγγέλης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

206 1.6 16V

Ένταξη: 15 Νοέ 2002
Τόπος: Θεσ/νίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Ιούν 2003, 08:34:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Βασικά η διαφορά είναι μεταξύ των δύο:

ABS (εύκαμπτο πλαστικό δηλαδή είναι μαλακό, σε τυχόν μικροσυγκρούσεις
παραμορφώνεται αλλά επανέρχεται με ζέσταμα, σπάει δύσκολα και είναι
ελαφρύ)

Πολυεστέρας (βρίσκεται σε υγρή μορφή, απλά στην κατασκευή του χρειάζεται
ίνες, άλλοι το λένε πανί, ή το λεγόμενο fiberglass -ίνες άνθρακα-, είναι τόσο
σκληρός όσο πιο πολλές στρώσεις έχει αλλά και ταυτόχρονα πιο βαρύ, σε
συγκρούσεις δεν παραμορφώνεται αλλά σπάει, θρυμματίζεται, επισκευάζεται
όμως εύκολα διότι μπαλώνεις το κομμάτι που λείπει)

Σκληρή πολυουρεθάνη (απ' ότι ξέρω είναι σαν την πολυουρεθάνη που βάζουν
στις κατασκευές -αλουμίνια, πόρτες κτλ-, απλά η συγκεκριμένη χρησιμεύει
για κατασκευή καλουπιών όπου αργότερα το καλούπι θα χρησιμεύσει για να
κατασκευαστεί ο πολυεστερικός προφυλακτήρας)

Ελπίζω να βοήθησα λίγο, όσον αφορά το τι είναι καλύτερο αυτό εξαρτάται και
χωράει συζήτηση !!!

Επιστροφή στην κορυφή
Vini (Nick)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

*** Groupe PSA ***

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Ιούν 2003, 08:47:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Eυχαριστώ ρε συ Βαγγέλη! Wink
Ας βοηθήσουμε όλοι ρε παιδιά να εμπλουτίσουμε τα τεχνικά θέματα ... είναι καλό για όλους μας αλλά και για το πρεστίζ του χώρου ...

Εγώ από την πλευρά μου και μετά από ψάξιμο βρήκα το εξής ενδιαφέρον από τα αμαξώματα της F1 :

ΑΝΘΡΑΚΟΝΗΜΑΤΑ
Αν έπρεπε να διαλέξουμε μόνο μια επαναστατική ιδέα από όλες όσες έχουν εφαρμοστεί κατά καιρούς στη F1, τότε σίγουρα θα επιλέγαμε τη χρήση των ανθρακονημάτων. Όντας όχι μόνο εξαιρετικά ανθεκτικά αλλά κι απίστευτα ελαφριά, τα ανθρακονήματα πρωτοχρησιμοποιήθηκαν στις διαστημικές έρευνες της NASA. Στη κατασκευή τους μοιάζουν με το fiberglass διότι και τα δυο φτιάχνονται από φύλλα νημάτων τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο (επιστρώσεις). Το πλεονέκτημα των ανθρακονημάτων είναι ότι παρά την μεγάλη τους ανθεκτικότητα μπορούν και δημιουργούν εξαιρετικά πολύπλοκα καλούπια, όπως αυτό της εικόνας. Ακόμα ένα σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός πως οι αναρτήσεις δεν επιβαρύνονται με αχρείαστο βάρος, αφού τα ανθρακονήματα καθιστούν το αμάξωμα ιδιαίτερα ελαφρύ. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πως ενώ το μονοθέσιο δείχνει εξαιρετικά λεπτό κι εύθραυστο, εντούτοις είναι παραπάνω από ικανό να αντεπεξέλθει στις δυνάμεις που ασκούνται όταν κινείται με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 300 χμ/ώρα.

Στα πλεονεκτήματα του καταπληκτικού αυτού υλικού συγκαταλέγεται και η ιδιότητά του να θρυμματίζεται όταν σπάσει, με αποτέλεσμα η ενέργεια της πρόσκρουσης να διασκορπίζεται σε πολλά σημεία. Αν η ενέργεια επικεντρωνόταν σε ένα ή δυο σημεία μόνο, τότε η σφοδρότητα της σύγκρουσης θα ήταν πολλαπλά μεγαλύτερη και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και θανατηφόρα. Για να είμαστε ακριβείς, η χρήση ανθρακονημάτων στη κατασκευή του αμαξώματος έχει ήδη σώσει πολλές ζωές αφού έχει συμβάλλει καθοριστικά στην υλοποίηση του αποκαλούμενου "θαλάμου επιβίωσης", ευρύτερα γνωστού ως cockpit. Eίναι σχεδιασμένο να μένει ανέπαφο ακόμα κι αν το υπόλοιπο μονοθέσιο διαλυθεί.

Τί είναι το νήμα άνθρακα ?

Βασικά είναι ένα υλικό ανθεκτικότερο από το ατσάλι κι ελαφρύτερο από το αλουμίνιο.

Κατασκευάζεται από φύλλα άνθρακα και κυψέλες αλουμινίου, τοποθετημένα σε αντίθετη φορά για να εξασφαλιστεί μεγάλη αντοχή και προς τις 2 κατευθύνσεις.

Κατόπιν στεγανοποιείται πλήρως από αέρα και ψήνεται σε τεράστιους κλίβανους για να σκληρύνει.

Xρήση Άνθρακα

Η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκαν σύνθετα υλικά ήταν στη δεκαετία του '30, όταν ο Howard Hughes έφτιαξε το περίφημο αεροπλάνο Spruce Goose, "μπολιάζοντας" το πλαστικό με το ξύλο. Στη δεκαετία του '50 τα σύνθετα υλικά χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον στην διαστημική έρευνα, κυρίως από τη NASA η οποία στην διαρκή της αναζήτηση για ελαφρά αλλά ανθεκτικά υλικά πειραματίστηκε με πολλές και διάφορες αναμίξεις

Εκτός διαστημικής έρευνας η χρήση των σύνθετων υλικών ήταν ιδιαίτερα περιορισμένη, λόγω του αυξημένου της κόστους. Στη F1 χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά τη δεκαετία του '70.

Επί σειρά ετών οι σχεδιαστές μονοθεσίων προτιμούσαν το αλουμίνιο, ως το βασικό υλικό για τη κατασκευή των monocoques. Σιγά-σιγά στράφηκαν προς τα σύνθετα υλικά και το 1979 ο John Barnard -ο αρχισχεδιαστής της McLaren- παρουσίασε το MP4/1, πιάνοντας τον ανταγωνισμό στον ύπνο. Ήταν εξολοκλήρου κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά [ανθρακονήματα και kevlar - Χ.Κ.] και ζύγιζε μόλις 44 λίβρες, δηλαδή 40% λιγότερο από οποιοδήποτε άλλο αμάξωμα της εποχής... αν και στοίχιζε πολύ περισσότερο από αυτά. Το αμάξωμα έδειξε τις δυνατότητές του, όταν σχεδόν αμέσως ο John Watson κέρδισε το αγγλικό Grand Prix. Επίσης, στα χέρια του Andrea de Cesaris, αποδείχτηκε εξαιρετικά ανθεκτικό μιας και ο Ιταλός είχε το συνήθειο να τρακάρει όποιον... τοίχο ή δέντρο έβρισκε μπροστά του. Στη σοβαρή πλευρά του θέματος, το MP4/1 απέδειξε σε όλους ότι παρά το απίστευτα μικρό του βάρος ήταν παραπάνω από ικανό να προστατεύσει τον οδηγό ακόμα και σε προσκρούσεις υψηλών ταχυτήτων.

Η επιτυχία της McLaren στάθηκε αφορμή να ακολουθήσουν και οι άλλες ομάδες και τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι ιστορία. Σήμερα δεν υπάρχει μονοθέσιο που να μην κατασκευάζεται από ανθρακονηματα, συνήθως στις εγκαταστάσεις της εκάστοτε ομάδας.

πηγή: McLaren F1, http://migf1.256.gr
Επιστροφή στην κορυφή
shark_zak (ΖΑΧΑΡΙΑΣ)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

peugeot 206 1.4 (8V) QUIKSILVER 2002

Ένταξη: 09 Δεκ 2002
Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Ιούν 2003, 09:26:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τα ανθρακονηματα ειναι καλα...σαν ποιοτητα τα χρησημοποιουν και στης αγωνηστικες μηχανες και οχι μονο....
αλλα απο κοστος τι γινεται... Question
οσον αφορα τις μηχανες ξερω οτι ειναι αρκετα ακριβα.... Silly

"Εικονικό το γέλιο μου και με μεγάλο κόπο, το κάνω για να ξεγελώ τα μάθια των ανθρώπων..."
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ivang (Βαγγέλης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

206 1.6 16V

Ένταξη: 15 Νοέ 2002
Τόπος: Θεσ/νίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Ιούν 2003, 10:27:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η σκληρή πολυουρεθάνη χρησιμοποίείται συνήθως για τις αεροτομές, αν κανείς σας έχει δει καμιά σπασμένη αεροτομή θα δει ότι μέσα της είναι σαν αφρολέξ, αλλά πολύ πιο σκληρή, γι'αυτό είναι και ελαφριές, έχουν όμως την τάση ιδίως στις μεγάλες να παραμορφώνονται με τη ζέστη και να κάνουν κοιλιά ...

Τα ανθρακονήματα είναι ιδιαίτερα ακριβά και είναι μαλ*&ια να τα βάψεις γιατί όλο το look είναι να φαίνεται βερνικωμένο, βλέπε τρελλαμένους σε MAX power συναντήσεις στο εξωτερικό.

Οπότε το καλύτερο είναι πολυεστερικοί προφυλακτήρες, αν δείτε όμως ξένους από Αγγλία, Γερμανία ή και αλλού και τους συγκρίνετε με αντίστοιχους ελληνικούς θα καταλάβετε οτι οι ελληνικοί είναι μισοί στο πάχος (όπως πάντα ο Έλληνας προσπαθεί να βγάλει και από το υλικό) !

Εγώ πάντως θα προτιμούσα να παραγγείλω από έξω γιατί πιστεύω ότι πληρώνεις αυτό που παίρνεις. Στην Ελλάδα βγάζουν ένα αντίγραφο και το μοσχοπουλάνε, και με λιγότερο υλικό και πιο ακριβό ...

Επιστροφή στην κορυφή
Vini (Nick)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

*** Groupe PSA ***

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Ιούν 2003, 11:02:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Eγώ έχω παρατηρήσει ότι τα σπόιλερ (μπρος-πίσω-μασπιέ) από οίκους του εξωτερικού είναι από ABS ενώ τις αεροτομές τις φτιάχουν κυρίως από πολυεστέρα.
Ενώ έχω βρει και κατασκευαστή (LESTER) η οποία βγάζει για ορισμένα αυτοκίνητα μπροστινά σπόιλερ από FIBERGLASS ... σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές ... Ισως όμως το FIBERGLASS να μην ενδύκνειται για χρήση σαν σπόιλερ ...

Οι Ελληνες κατασκευαστές έχουν μία τάση στον πολυεστέρα, ο οποίος από ότι φαίνεται είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε χτυπήματα.
Επιστροφή στην κορυφή
Skull (Γιαννης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Ένταξη: 28 Δεκ 2002
Τόπος: Έδεσσα-Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 28 Μάϊ 2004, 12:24:27    Θέμα δημοσίευσης: ΓΕΝΙΚΑ - Πολυεστέρας vs Πλαστικό Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η πιο αστεια φαση για εμενα θα ηταν να βαζαμε εναν ιδιοκτητη μαγαζιου που πουλαει πλαστικα κοματια=spoilers και διπλα του καποιον που φτιαχνει πολυεστερικες κατασκευες και τις πουλαει κι ολας!!!!
Θα βγαζαμε τρελο γελιο καθ οτι και οι δυο υποστηριζουν με ιδια περιπου επειχειρηματα τα υπερ του υλικου τους και τα κατα του αλουνου!!!! Very happy

Εχω ακουσει για παραδειγμα απο καποιον που φτιαχνει πολυεστερικες κατασκευες και τις πουλαει,οτι ο πολυεστερας ειναι πιο γερος απο το πλαστικο...μου λεει "αδερφε πιασε απο εκει και λιγεσε το...ειδες!!!! Wink ","που να το κανει αυτο το πλαστικο"!!!! Laughing
Επεισις οτι ο πολυεστερας βαφετε καλητερα απο το πλαστικο και ευκολοτερα και ετσι δεν πεδευετε ο βαφευς και πληρωνεισ λιγοτερα!!!
Ακομα λεει και τα μιονεκτηματα του πλαστικου που οταν χτυπησεις,χτυπα ξυλο,το πλαστικο γινετε κοματακια και αιντε μετα να το συναρμολογισεις με την κολλα!!! Laughing
Ενω ο πολυεστερας,αν σπασει,συναρμολογητε πολυ πιο ευκολα και επιδιορθωνετε!!

Απο την αλλη ο ιδιοκτητη μαγαζιου που πουλαει πλαστικα κοματια=spoilers δεν θα σου πει τα πλεονεκτηματα του πλαστικου αλλα θα σου πει τα μειονεκτηματα του πολυεστερα...τα ιδια ακριβως θα σου πει με την αντιθετη αποψη!! Very happy

Τελικα δεν λεω μπορει να υπαρχουν ειδη πολυεστερα που να ειναι ανθεκτικα και πολυ καλα και ειδη πλαστικου,οπως του Gt,που να ειναι εξισου καλα!!!!

Εμεις ομως πως μπορουμε να τα ξεχωρησουμε???Τι πρεπει να προσεξουμε???

Εσεις τι γνωμη εχετε για ολα αυτα που ειπα???? Confused

(Για να εχει και λιγο πλακα το θεμα ανοιξα και δημοψηφισμα)

----------------------------
Skull - personal blog

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Skull στις Δευ 31 Μάϊ 2004, 21:11:32, 2 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
Kouzman (Yiannis)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 CC RG

Ένταξη: 26 Μάϊ 2003
Τόπος: Piraeus, Nea Smyrni, NYC

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 28 Μάϊ 2004, 16:19:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Carbon φιλε μου carbon... ή κανεις ή δεν κανεις... Cheers Cheers

2006 Wicked White Mitsubishi Evolution IX GSR
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Ntinos 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Saxo Vts-206 QUIKSILVER

Ένταξη: 14 Φεβ 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 28 Μάϊ 2004, 17:48:36    Θέμα δημοσίευσης: Re: Πολυεστέρας vs Πλαστικό Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Skull έγραψε:
Η πιο αστεια φαση για εμενα θα ηταν να βαζαμε εναν ιδιοκτητη μαγαζιου που πουλαει πλαστικα κοματια=spoilers και διπλα του καποιον που φτιαχνει πολυεστερικες κατασκευες και τις πουλαει κι ολας!!!!
Θα βγαζαμε τρελο γελιο καθ οτι και οι δυο υποστηριζουν με ιδια περιπου επειχειρηματα τα υπερ του υλικου τους και τα κατα του αλουνου!!!! Very happy

Εχω ακουσει για παραδειγμα απο καποιον που φτιαχνει πολυεστερικες κατασκευες και τις πουλαει,οτι ο πολυεστερας ειναι πιο γερος απο το πλαστικο...μου λεει "αδερφε πιασε απο εκει και λιγεσε το...ειδες!!!! Wink ","που να το κανει αυτο το πλαστικο"!!!! Laughing
Επεισις οτι ο πολυεστερας βαφετε καλητερα απο το πλαστικο και ευκολοτερα και ετσι δεν πεδευετε ο βαφευς και πληρωνεισ λιγοτερα!!!
Ακομα λεει και τα μιονεκτηματα του πλαστικου που οταν χτυπησεις,χτυπα ξυλο,το πλαστικο γινετε κοματακια και αιντε μετα να το συναρμολογισεις με την κολλα!!! Laughing
Ενω ο πολυεστερας,αν σπασει,συναρμολογητε πολυ πιο ευκολα και επιδιορθωνετε!!

Απο την αλλη ο ιδιοκτητη μαγαζιου που πουλαει πλαστικα κοματια=spoilers δεν θα σου πει τα πλεονεκτηματα του πλαστικου αλλα θα σου πει τα μειονεκτηματα του πολυεστερα...τα ιδια ακριβως θα σου πει με την αντιθετη αποψη!! Very happy

Τελικα δεν λεω μπορει να υπαρχουν ειδη πολυεστερα που να ειναι ανθεκτικα και πολυ καλα και ειδη πλαστικου,οπως του Gt,που να ειναι εξισου καλα!!!!

Εμεις ομως πως μπορουμε να τα ξεχωρησουμε???Τι πρεπει να προσεξουμε???

Εσεις τι γνωμη εχετε για ολα αυτα που ειπα???? Confused

Επειδη εχω βιβλια για υλικα και τις ιδιοτητες τους αν θελετε μπορω να βρω τις πραγματικες διαφορες σε νουμερα για αντοχη κτλ.
το θεμα ειναι να βρεθει τι πλαστικο ειναι αυτο, υπαρχουν πολλα ειδη,αν ειναι συνθετικο,pvc κτλ.
Επισης και στο ιντερνετ μπορουν να βρεθουν ευκολα οι ιδιοτητες των υλικων αν ξερετε ποια ειναι αυτα,οποτε δεν χρειαζεται να ακουσεις τι παπαριες θα σου πει ο καθε πωλητης που δεν ξερει την τυφλα του.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
stentor 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Ένταξη: 27 Μάρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 28 Μάϊ 2004, 19:43:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

O πολυεστερας βαφεται δυσκολοτερα του πλαστικου και οχι ευκολοτερα.
Εχει το θετικο οτι επισκευαζεται σε ενδεχομενο ατυχηματακι ομως μπορει εξισου ευκολα να "σκασει" με την παροδο του χρονου,ενω το πλαστικο δεν παθαινει τπτ.Αλλωστε δεν ειναι τυχαιο οτι ενα πλαστικο spoiler ειναι κατα πολυ ακριβοτερο ενος πολυεστερικου.Αν εχεις τα φραγκα πλαστικο,αλλιως ο πολυεστερας ειναι η επομενη καλυτερη λυση
Επιστροφή στην κορυφή
Skull (Γιαννης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 29 Μάϊ 2004, 18:30:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Βασικα εγω ενδοιαφερομαι για carcept!!!

Τωρα δεν ξερω τι υλικο ειναι τα πλαστικα spoilers της εταιριας,σε αυτο μπορουν να μας βοηθησουν μελη που το εχουν ηδη,αλλα τα πολυεστερικα που εχω δει διαφερουν κατα 50ευρο,μονο!!Αλλα στα πλαινα κοματια υπαρχει μεγαλη διαφορα! Crying or Very sad
Τον πολυεστερα που ειχα δει ηταν ασπρος και ανθεκτικος σε αντιθεση με αυτον που εχω που ειναι κακης ποιοτητας,οπως μου εχουν πει,και εχει χρωμα "ασταρι"(ή οπως αλλιως λεγετε η βαφη που περνιετε στα υλικα προτου βαφουν στο χρωμα της αρεσκιας μας)!

Οι διαφορες τους,οπως μου ειπαν,ειναι οτι ο "καλος" ειναι ανθεκτικος και βαφετε ευκολοτερα και απο πλαστικο ενω ο αλλος ειναι "της πλακας" και του βγαινει η πιστη σε αυτον που θα το βαψει...

Στανταρ ομως τα πολυεστερικα δεν εντεχουν στον χρονο??Δεν υπαρχει δηλαδη εξερεση?? Confused
Καταστηματαρχης με πολυεστερικα με ειχε διαβεβαιωσει το αντιθετο...

Skull - personal blog
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
MAG206cc1.6 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Ένταξη: 02 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 29 Μάϊ 2004, 18:57:22    Θέμα δημοσίευσης: οεοε Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

για να μη σου λεω πολλα. βαλε οτι ειναι πιο φτηνο. απλα επειδη ο πολυεστερασ εχει πολλα ειδη ποιοτητασ μπορει να φασ πακετο. ενας φιλος μου εβαλε πλαστικες μασκες απτο εξωτερικο. ειναι 5 εκατοστα απτο δρομο , οταν πεφτει σε λακουβα κανει κραπ και του βγαινει. δεν σπαει ομωσ και κανει κλουπ και τον ξαναβαζει. εγω εχω πολυεστερικα αλα δεν ειναι τοσο χαμηλα στο εδαφος. ενασ που εκανε πισω και με τρακαρε δεν επαθα ουτε γρατζουνια. γνωμη μου καλητερα πλαστικα αν ειναι πολυ χαμηλα με το εδαφος. αν ομωσ σε τρακαρει καποιοσ χτυπα ξυλο την πατησεσ και θα παρεισ μονο 150ε οσο εχει τησ μανασ του.
Επιστροφή στην κορυφή
Skull (Γιαννης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 29 Μάϊ 2004, 19:05:34    Θέμα δημοσίευσης: Re: οεοε Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

MAG206cc1.6 έγραψε:
για να μη σου λεω πολλα. βαλε οτι ειναι πιο φτηνο. απλα επειδη ο πολυεστερασ εχει πολλα ειδη ποιοτητασ μπορει να φασ πακετο. ενας φιλος μου εβαλε πλαστικες μασκες απτο εξωτερικο. ειναι 5 εκατοστα απτο δρομο , οταν πεφτει σε λακουβα κανει κραπ και του βγαινει. δεν σπαει ομωσ και κανει κλουπ και τον ξαναβαζει. εγω εχω πολυεστερικα αλα δεν ειναι τοσο χαμηλα στο εδαφος. ενασ που εκανε πισω και με τρακαρε δεν επαθα ουτε γρατζουνια. γνωμη μου καλητερα πλαστικα αν ειναι πολυ χαμηλα με το εδαφος. αν ομωσ σε τρακαρει καποιοσ χτυπα ξυλο την πατησεσ και θα παρεισ μονο 150ε οσο εχει τησ μανασ του.

Αυτο ειναι που σκεφτομαι και εγω...να βαλω οτι πιο φθηνο υπαρχει και ακομα και 10 ευρο που μπορω να κερδισω!!
Εσυ δεν εχεις κανενα παραπονο,ετσι?Αν θες πες μας τι ποιοτητας ειναι οι δικοι σου πολυεστερες! Very happy

Για το αλλο που λες του TED που απο αυτον του το αγορασα του πηγαν πισω καινουργεια πολυεστερικη μασκα ιδιας ποιοτητας με αυτην που ειχε απλα ηταν αβαφη!!!Αυτον τον προφυλακτηρα εχω τωρα! Very happy

Skull - personal blog
Επιστροφή στην κορυφή
PHSYBORG (HULK)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Pug 8v ''maximum attack''

Ένταξη: 24 Μάϊ 2003
Τόπος: In the VORTEX of HEAVEN!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 29 Μάϊ 2004, 20:52:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σημερα τρακαρα !
Το φτερο μπηκε ολο μεσα κ μαζι πηγε ο προφ μεσα επειδη τον τραβαει !
Πολυεστερικος κ ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ παρολο που εχει παει μεσα επειδη τον τραβαει το φτερο που μπηκε μεσα !

FULL THROTLE....

NEW forum at www.btt.20m.com
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
kovac (Χρήστος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 masturbisio!!!

Ένταξη: 13 Ιούλ 2003
Τόπος: Νίκαια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 30 Μάϊ 2004, 02:03:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

PHSYBORG έγραψε:
Σημερα τρακαρα !
Πολυεστερικος κ ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ παρολο που εχει παει μεσα επειδη τον τραβαει το φτερο που μπηκε μεσα !

Υποθέτουμε:
Δεν έχω δει και το χτύπημά σου βέβαια (όχι ότι έχω κάνει κι εμπειρογνώμονας), οπότε δεν μπορώ να ξέρω αν χτύπησε ο προφυλακτήρας ή όχι, αλλά με τον προφυλακτήρα δε χτύπησες, σωστά?

Ρωτάμε:
Αν όντως έγινε έτσι, τότε το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως αντέχει στο "τράβηγμα" από το φτερό κι όχι σε κάποιο "καθαρό" χτύπημα, σωστά πάλι?

Συμπεραίνουμε:
Καλά που σου έπαιξε π**στιά και κάποια ψυχή δηλαδή... Rolling eyes Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Wink .
(Πάλι σε έφτιαξα λέμεεεεε Razz Wink ).

Και τα παπούτσια μέσα...
ΒΤΤ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger
Skull (Γιαννης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 30 Μάϊ 2004, 21:37:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

PHSYBORG έγραψε:
Σημερα τρακαρα !

Ειληκρινα λυπαμαι Φιλιππε για υατο που σου συνεβει....

ΠΟλυεστερικα τα ειχες βαλει εσυ??? Confused
Νομιζα πλαστικα....

Τι ποιοτιτα ειναι???Οπτικα εννοω!! Very happy

Τα καλα νεα ειναι οτι αυτος που ειχε την αποκλειστικοτητα της carcept την εδωσε και ετσι τα μαγαζια θα τα περνουν απο πρωτο χερι και θα μπορουν να κανουν καλητερες τιμες....τωρα απο το 400αρι που δινανε το κοματι για να δουμε ποσο θα μπορει να τα δωσει....

Skull - personal blog
Επιστροφή στην κορυφή
DimiP 
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT

Ένταξη: 16 Απρ 2002
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 31 Μάϊ 2004, 08:33:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ειχα αγορασει φρυδακια απο Μαστρογιαννακη (30Ε/ζευγαρι) αβαφα πριν 1.5 χρονο περιπου.
τα εβαψα εγω και τα τοποθετησα.
ολα καλα.
μετα απο 2 καλοκαιρια ομως (βασικα μετα απο ενα καλοκαιρι) τα φρυδακια εχυν "πετσικαρει" δηλ. εχουν στραβωσει !
προφανως ηταν πολυεστερικα και οχι πλαστικα ε;;;

Επιστροφή στην κορυφή
Skull (Γιαννης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 31 Μάϊ 2004, 14:04:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

DimiP έγραψε:
ειχα αγορασει φρυδακια απο Μαστρογιαννακη (30Ε/ζευγαρι) αβαφα πριν 1.5 χρονο περιπου.
ολα καλα.
μετα απο 2 καλοκαιρια ομως (βασικα μετα απο ενα καλοκαιρι) τα φρυδακια εχυν "πετσικαρει" δηλ. εχουν στραβωσει !

Συστολη-διαστολη...γιατι μονο τα πολυεστερικα ή μονο τα πλαστικα συστελοντε???

Δημητρη οταν ηταν αβαφα πως εμοιαζαν?? Laughing
(Μην γελας γιατι μονο ετσι μπορεις να καταλαβεις τον πολυεστερα απο το πλαστικο...)

Skull - personal blog
Επιστροφή στην κορυφή
DimiP 
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT

Ένταξη: 16 Απρ 2002
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 01 Ιούν 2004, 08:02:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Skull έγραψε:
DimiP έγραψε:
ολα καλα.

Συστολη-διαστολη...γιατι μονο τα πολυεστερικα ή μονο τα πλαστικα συστελοντε???

Δημητρη οταν ηταν αβαφα πως εμοιαζαν?? Laughing
(Μην γελας γιατι μονο ετσι μπορεις να καταλαβεις τον πολυεστερα απο το πλαστικο...)

κατσε ρε μαστορα!
εγω ρωτησα απλα:αν το στραβωμα οφειλεται στο υλικο.
δηλ. αν ηταν απο πλαστικο π.χ. θα αντεχαν να μη στραβωσουν;;απλα πραγματα. γιατι και τα πλαστικα του 206 απο το εργοστασιο τρωνε τρελες θερμοκρασιες το καλοκαιρι αλλα δε στραβωνουν. (εκτος απο τις γρυλιες του προφυλακτηρα που στραβωνουν αλλα δε μας νοιαζει γιατι βαζουμε σιτα Twisted evil )
Wink

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Εσωτερικό και Αμάξωμα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης