PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Συμβουλές προστασίας του αυτοκινήτου από τις κλοπές

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
chatasos (Τάσος)
Developer - Administrator
Επίσημο Μέλος

Peugeot 207 1.6 (17V!) GT (2009)

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 18 Δεκ 2002, 15:36:57    Θέμα δημοσίευσης: Συμβουλές προστασίας του αυτοκινήτου από τις κλοπές Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Υπάρχουν ορισμένοι απλοί τρόποι, με τους οποίους μπορείτε να αποφύγετε την κλοπή του αυτοκινήτου σας:

* Τοποθετήστε συστήματα συναγερμού και κλειδαριών ασφαλείας του τιμονιού.
* Φυλάξτε το αυτοκίνητό σας, εάν είναι δυνατόν, σε γκαράζ του σπιτιού ή σε οργανωμένα και υπεύθυνα γκαράζ, τα οποία καταβάλλουν αποζημίωση σε περίπτωση κλοπής κ.λ.π.
* Καλύψτε το με κουκούλα.
* Επιλέξτε εξουσιοδοτημένο ή γνωστό σας συνεργείο για επισκευή.
* Τοποθετήστε ξεχωριστά κλειδιά για την τάπα βενζίνης.
* Μην αφήνετε δεύτερα κλειδιά και έγγραφα μέσα στο αυτοκίνητο.
* Όταν κατεβαίνετε, έστω και για λίγο από το αυτοκίνητό σας, να σβήνετε την μηχανή, να βγάζετε το κλειδί και να κλειδώνετε.
* Μην έχετε μαζί με τα κλειδιά του αυτοκινήτου και τα κλειδιά του σπιτιού σας. Αν σας κλέψουν το αυτοκίνητο, να μην σας κλέψουν και το σπίτι.
* Όταν αγοράζετε αυτοκίνητο από ιδιώτες, ελέγξτε την άδεια κυκλοφορίας αν είναι γνήσια και με μηχανικό, αν ο αριθμός πλαισίου είναι αυτός που αναγράφεται στην άδεια. Αν αγοράζετε μεταχειρισμένο ρωτήστε τον προηγούμενο κάτοχο σε ποια κατάσταση το πούλησε στο συνεργείο ή στον έμπορο. Είναι πολύ πιθανό να σας πουλήσουν κλεμμένο αυτοκίνητο.

Όταν κυκλοφορείτε με το αυτοκίνητο σας:

* Μην αφήνετε την τσάντα σας ή τον χαρτοφύλακά σας στην θέση του συνοδηγού ή στα πίσω καθίσματα. Από το ανοικτό παράθυρο, στο φανάρι που είσθε σταματημένοι, μπορεί να σας την πάρουν.
* Μην βιάζεστε να κατεβείτε για να δείτε το σπασμένο λάστιχο που σας λεει από το παράθυρο άγνωστος μοτοσικλετιστής. Όταν κατεβείτε θα σας αρπάξει την τσάντα ή θα σας κλέψει το αυτοκίνητο.

Όταν σταματήσετε το αυτοκίνητο σας:

* Μην αφήνετε μέσα τσάντες, φακέλους, ρούχα κ.λ.π. Θα σας σπάσουν το τζάμι και θα τα κλέψουν.
* Πάρετε μαζί σας το κασετόφωνο ή την πρόσοψή του. Αν είναι αξίας θα σας το πάρουν και θα σας κάνουν και ζημιά στο αυτοκίνητο.

Αν σας κλέψουν το αυτοκίνητο σας:

* Ειδοποιήστε αμέσως την αστυνομία και καταγγείλετε την κλοπή δίνοντας τον αριθμό κυκλοφορίας, τον αριθμό πλαισίου και κινητήρα και περιγράφοντας τα πράγματα που έχει μέσα.
* Όταν σας ειδοποιήσουν ότι βρέθηκε, ενημερώστε αμέσως την αστυνομία και μην το αγγίζετε. Πρέπει να ερευνηθεί από την Σήμανση.
* Ενημερώστε αμέσως την αστυνομία αν σας ζητούν χρήματα για την επιστροφή του αυτοκινήτου. Δεν δίνουμε ποτέ χρήματα. Συζητείστε ψύχραιμα με τους κλέφτες, σύμφωνα με τις οδηγίες της αστυνομίας, και αν πειστείτε πράγματι ότι έχουν το αυτοκίνητο, διότι σας περιγράφουν κάποιο πράγμα που μόνο εσείς γνωρίζετε ότι υπάρχει, τότε μεθοδεύεται η σύλληψή τους από την Αστυνομία. Ποτέ δεν έχουν πραγματοποιήσει τις απειλές που εκστομίζουν.
* Μην βάζετε αγγελίες γιατί γίνεστε εύκολα θύματα απατεώνων οι οποίοι δεν έχουν το αυτοκίνητό σας.

Πηγή : ydt.gr

Ο φορουμάρχης επέστρεψε παντρεμένος & ανανεωμένος!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
pezomania (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206 1.6 16V

Τόπος: Mandra

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Δεκ 2002, 09:19:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τάσο μου άργησες Crying or Very sad Crying or Very sad

Εμένα πρίν 3 βδομάδες μου σπάσανε το αμάξι και μου πήραν το κασετόφωνο!!!!!!! Crying or Very sad Crying or Very sad

Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΕΛΚΕΙ ΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Svstouk (Στέφανος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) Color Line (2002)

Ένταξη: 09 Αύγ 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Δεκ 2002, 18:56:42    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

pezomania έγραψε:
Τάσο μου άργησες Crying or Very sad Crying or Very sad

Εμένα πρίν 3 βδομάδες μου σπάσανε το αμάξι και μου πήραν το κασετόφωνο!!!!!!! Crying or Very sad Crying or Very sad

Είχες επάνω την πρόσοψη ή σου το έβγαλαν χωρίς αυτήν; Question

Κρίμα ρε φίλε Sad

Be ware! Lion within!
Επιστροφή στην κορυφή
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001

Ένταξη: 24 Μάϊ 2002
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 22 Δεκ 2002, 05:01:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αχ φίλε... Κρίμα ρε Γα**τ@!!
Θα 'θελα να άκουγα ότι κάποιος πέτυχε τον κλέφτη την ώρα της κλοπής. Ξύλο ανελέητο... Evil

Η κλεψιά θα τους φάει. Κανένας κλέφτης δεν μένει ατιμώρητος. Αργά ή γρήγορα έχει πάντα κακή κατάληξη.

Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης

Performance of Real Cardriving Club
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Svstouk (Στέφανος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) Color Line (2002)

Ένταξη: 09 Αύγ 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 22 Δεκ 2002, 10:39:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στο όλο θέμα περί κλοπής του αυτοκινήτου, να προσθέσω κάτι.

Φίλος μου έχει φτιάξει ένα αυτοσχέδιο immobilizer, που κατά τη γνώμη μου καθιστά την κλοπή του αυτοκινήτου (με άναμα του κινητήρα) αδύνατη.

Το παλικάρι έχει κόψει το καλώδιο της τροφοδοσίας και έχει βάλει ένα διακοπτάκι σε σημείο που μόνο αυτός γνωρίζει. Αρκεί ένα γύρισμα του διακόπτη για να αναρωτιέται επί ώρες ο επίδοξος κλέφτης γιατί δεν παίρνει το ρημάδι μπρος.... Wink

Be ware! Lion within!
Επιστροφή στην κορυφή
chatasos (Τάσος)
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 23 Δεκ 2002, 12:44:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Svstouk έγραψε:
Στο όλο θέμα περί κλοπής του αυτοκινήτου, να προσθέσω κάτι.

Φίλος μου έχει φτιάξει ένα αυτοσχέδιο immobilizer, που κατά τη γνώμη μου καθιστά την κλοπή του αυτοκινήτου (με άναμα του κινητήρα) αδύνατη.

Το παλικάρι έχει κόψει το καλώδιο της τροφοδοσίας και έχει βάλει ένα διακοπτάκι σε σημείο που μόνο αυτός γνωρίζει. Αρκεί ένα γύρισμα του διακόπτη για να αναρωτιέται επί ώρες ο επίδοξος κλέφτης γιατί δεν παίρνει το ρημάδι μπρος.... Wink

Το να σου κλέψουν ολόκληρο το αυτοκίνητο είναι πιο δύσκολο (είναι και οι συναγερμοί που τους αποθαρύνουν). Το πρόβλημα υπάρχει με τα διάφορα περιφεριακά του αυτοκινήτου και με πράγματα που έχεις αφήσει μέσα.

Πριν 3.5 χρόνια μου είχαν ανοίξει το παλιό αυτοκίνητο (χωρίς συναγερμό) μέρα μεσημέρι, σε δρόμο με κίνηση. Μου πήραν το ρ/κ αξίας 25.000 δρχ.!!!!
Το πρόβλημα ήταν στο ότι χάλασαν την κλειδαριά του συνοδηγού.
Μετά από 1 μήνα μου άνοιξαν την πόρτα του οδηγού με λοστό (!) για να πάρουν κάτι ψιλά που είχα στην θήκη μπροστά από τις ταχύτητες.

Συμπέρασμα: δεν αφήνουμε ποτέ πράγματα να φαίνονται μέσα στο αυτοκίνητο.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
pezomania (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206 1.6 16V

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 23 Δεκ 2002, 12:57:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το αμάξι μου το ανοιξανε στην Ερμού μεσημεριάτικά!!!! Είχα το sony με την πρόσοψη που κλείνει κάτι σαν ΜΑΣΚ της Kenwood.

Επιστροφή στην κορυφή
Vaggelis (Βάγγος - Ιδρυτικό μέλος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XR (2000)

Ένταξη: 10 Οκτ 2002
Τόπος: Αμπελογκάρντεν

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 23 Δεκ 2002, 13:21:38    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν σε βάλουν στο μάτι δεν σε γλυτώνουν ούτε συναγερμοί, ούτε μπαστούνια στο τιμόνι, ούτε τίποτα απο τα υπόλοιπα.
Πολύ καλή λύση για αυτούς που δεν έχουν γκαράζ είναι η κουκούλα.
Το δικό μου ειδικά, λόγω της αεροτομής αλοιώνεται το σχήμα και δεν καταλαβαίνει κανείς οτι είναι 206. Με προδίδουν όμως οι ζάντες, οπότε όλοι λένε οτι κάτι "ύποπτο" κρύβεται από εκεί κάτω!!
Τέλος πάντων, κάθε βράδυ που κοιμάμαι κάνω το σταυρό μου μη συμβεί τίποτα...

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
chatasos (Τάσος)
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 23 Δεκ 2002, 13:48:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

pezomania έγραψε:
Το αμάξι μου το ανοιξανε στην Ερμού μεσημεριάτικά!!!! Είχα το sony με την πρόσοψη που κλείνει κάτι σαν ΜΑΣΚ της Kenwood.

Είχα και εγώ ένα kenwood (με το mask) παλιότερα, αλλά πάντα την έβγαζα την πρόσοψη. Εκτός κάτω από το σπίτι μου γιατί βαριόμουν.

Γιώργο, συναγερμό δεν είχες?

Επιστροφή στην κορυφή
pezomania (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206 1.6 16V

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 23 Δεκ 2002, 16:46:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τάσο δεν έχω συναγερμό Crying or Very sad (Εμένα δεν έβγενε η πρόσοψη Twisted evil )

Επιστροφή στην κορυφή
alemao (Αριστείδης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Ένταξη: 28 Δεκ 2002
Τόπος: Γλυκα Νερα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 28 Δεκ 2002, 14:18:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγώ έχω κουκούλα αλλά την έχουν σηκώσει 3 φορές για να δουν το αμάξι από κάτω. Evil Evil Evil

Top Fuel Racing Club ...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης