PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

205; 106;

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
mvar 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

205XL

Ένταξη: 23 Ιούν 2005

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 23 Ιούν 2005, 22:55:44    Θέμα δημοσίευσης: 205; 106; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπερα και καλως σας βρηκα
Χαιρομαι που βρηκα ενα ελληνικο site που να ασχολειται με τα peugeot γενικα.
Ειμαι κατοχος ενος 205XL, '91 εδω και περιπου μια τριετια και θα ηθελα τη συμβουλη σας τωρα που σκεφτομαι να προβω στην αγορα νεου αυτοκινητου, με καπως περισσοτερα αλογα & κυβικα.

Τι ακριβως σκεφτονται αυτοι που τα σχεδιαζουν; Φυσικα ο καθενας εχει τα γουστα του...αλλα να...αυτοκινητα σαν το 205..το 106..το παλιο golf..δεν βγαινουν πλεον.
Τα νεα τουτού εχουν μια ταση να "φουσκωνουν"..Δειτε τι επαθε το Colt..ή το Swift.. (διαλεξα και εγω μοντελα τωρα). Διαολε, ακομα και το Civic χαλασε. Καλες οι καμπυλες αλλα λιγο κρατει ρε γμτ..κοψτε λιγο ογκο!
Χτυπαω το κεφαλι μου στον τοιχο που δεν προλαβα την τελευταια σειρα 106 πριν αποσυρθουν..Σκεφτηκα την περιπτωση του 206 αλλα δεν μου πολυαρεσει το σχεδιο του (να με συγχωρεσουν οι κατοχοι Smile )

Απο την αλλη, το απολυτο ονειρο μου ειναι ενα 205 gti/cti '93-'94..Με το XL, αν και μολις 58 μουλαρια, εχω διασκεδασει αφανταστα και αυτος ειναι ενας λογος που με κανει να κοιταω πρωτα προς την Peugeot.
Και πες οτι βρισκω..αξιζει το ρισκο της συντηρησης, δεδομενου οτι δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα να κανω επισκευες σε συνεργεια, της ταξεως των 200-300 ευρω/μηνα ;; Την πατησα μια φορα ηδη με το XL οταν καθε μηνα αλλαζα ημιαξονια, ψαλιδια κλπ...δευτερη δε νομιζω να αντεξω..

Γνωμες;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
netblaster (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)

Ένταξη: 14 Νοέ 2003
Τόπος: Αθήνα-Άλιμος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 23 Ιούν 2005, 23:29:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλως ηρθες!!! Wink

Πριν παρω το 206 μου οδηγουσα κεγω ενα 205 Cabrio CJ 1.4L!!! Απο το αυτοκινητο ημουν απολυτα ευχαριστημενος οσον αφορα το οδηγικο μερος (μετα και απο μερικες επεμβασεις), αλλα και απο την αξιοπιστια του, αφου παρα τα χρονια του και τις δυσκολες ωρες που περναγε δεν "εβγαλε" κατι σημαντικο!!!

Για να βρεις 205 GTi "μαμα" ειναι απο δυσκολο εως αδυνατο στην Ελλαδα!!! Για τα CTi δεν το συζηταω καν!!! Η αληθεια ειναι οτι αυτα τα αυτοκινητα ηταν και ειναι παραδειγμα προς μιμηση οδηγικα!!! Σκεψου ομως οτι ενα τετοιο αυτοκινητο θα εχει παραπανω εξοδα συντηρησης απο ενα πιο καινουριο!!! Πιο συχνα service, πιο επιρρεπες στις μικροβλαβες, μεγαλυτερη καταναλωση κτλ.!!! Οποτε μαλλον δεν σε συμφερει...

Απο κει και περα, το μονο πραγματικο φτηνο αυτοκινητο (για μενα) παραμενει ακομα και σημερα το "ραλλακι"!!! Ανεξαρτητα εκδοσης (προτιμω την 16ν λογω καλυτερου εξοπλισμου) ειναι κορυφαιο οδηγικα και εχει λογικο κοστος συντηρησης!!! Εγω στη θεση σου θα εκλεινα προς τα εκει, αφου ζητας κατι απολυτο και γρηγορο!!! Wink

Photobucket
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: Στροφοδιαδρομές

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 24 Ιούν 2005, 00:16:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

και γω 106 16ν θα σου πρότεινα μιας και το γκάζι και η αίσθηση που έχει αυτό το αμαξάκι δεν το βρήσκεις σε κανένα και καινούργιο.

Επίσης με σχετικά λογική χρήση δεν βγάζει μηχανικά προβλήματα.

Από εκεί και πέρα αν μιλάς για καινούργιο με σχετικό γκάζι το 2λιτρο 206 GTIU (όχι το RC) είναι μια πολύ περίπτωση ιδίως στην τιμή που έχει αυτήν την περίοδο (φυσικά το 206 βρήσκεις και σε μεταχειρισμένο)

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
Lef205 (Λευτέρης) (νομίζω)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 205 rallye/gti

Ένταξη: 07 Ιαν 2005
Τόπος: στους αγωνες

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 24 Ιούν 2005, 03:07:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Φιλε μου ειχα 205 καμπριο και ο θειος μου ετρεχε με 205.
Καταρχην θεωρω πως η οδικη συμπεριφορα του 205 ειναι απλα πολυ μπροστα σε σχεση με το 106 206 κλπ.Την εμπιστοσυνη που ενιωσα οδηγωντας αυτο το αυτοκινητο δεν την εχω νιωσει με κανενα.
Οσο αναφορα την αγορα 205 gti.Οταν αυτο το αυτοκινητο εισαγονταν στην Ελλαδα,υπηρχε το γνωστο προβλημα των τεκμηριων,με αποτελεσμα να συμβαινει το εξης.Ορισμενες αντιπροσωπειες και μηχανικοι,επισημα και ανεπισημα,εφερναν κιτ μετατροπων για 205 και ή πηγαινες το απλο 1.1 σου και εφευγες με μοτερ 1.9 , ή σε πολλες εκθεσεις εβρισκες την παραπανω μετατροπη ετοιμη.Το αποτελεσμα αυτου ειναι να μην υπαρχουν πολλα γνησια 205 1.9,αλλα και μετατροπες να βρεις,σιγουρα θα ειναι δευτερο χερι και σε οχι τοσο καλη κατασταση.Στη θεση σου θα επαιρνα ενα καλομεταχειρισμενο ραλλακι 2002 ή 2003 μοντελο,και θα ειχα 122 ολοζωντανα και ενα αυτοκινητακι δυο τριων ετων και θα τελειωνα εκει.Πριν πεις οτι ολα τα ραλλακια ειναι σκισμενα,σου λεω πως αν εχεις λιγο υπομονη,σιγουρα θα βρεις ενα πολυ καλο.
Φυσικα υπαρχει η τριτη animal Twisted evil λυση.
Κρατας το 205.Β
βαψιμο φρυδακια απο gti
αξονα gti
μοτερ απο ραλλακι κομπλε με αρκουδα
και δυο μπακετιες
μια τετραδα αναρτησεις.
Αν μετα απο αυτο,παψεις ποτε να χαμογελας,παρε lacetti.
Τελος τα 205 ειχαν χρονιο προβλημα ημιαξονιτιδας συνηθως αλυτο.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
ultra-one (Χάρης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 GTi 2004 Blue Recife :)

Ένταξη: 13 Οκτ 2004
Τόπος: Αθήνα Κέντρο Σταθμός Λαρίσης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 24 Ιούν 2005, 10:41:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Lef205 έγραψε:
Καταρχην θεωρω πως η οδικη συμπεριφορα του 205 ειναι απλα πολυ μπροστα σε σχεση με το 106 206 κλπ.

Πέστα Χρυσόστομε! Very happy

Οι περισσότεροι δεν έχουν οδηγήσει 205/309 και νομίζουν ότι τα 106 και μετέπειτα είναι αυτοκίνητα!
Για το 206 δεν το συζητάω. Θέλει πολυυυυυυυύ δουλειά για να γίνει 205/309 αν μπορεί να γίνει ποτέ...... Scratch

Επιτέλους το 206 μου άρχισε να γίνεται αυτοκίνητο Twisted evil
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
RASTAVIPER (THOMAS)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

TOP FUELER - 106 1.6(16)V

Ένταξη: 23 Νοέ 2004
Τόπος: JAMAICA

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 24 Ιούν 2005, 17:56:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ultra-one έγραψε:
Lef205 έγραψε:
Καταρχην θεωρω πως η οδικη συμπεριφορα του 205 ειναι απλα πολυ μπροστα σε σχεση με το 106 206 κλπ.

Οι περισσότεροι δεν έχουν οδηγήσει 205/309 και νομίζουν ότι τα 106 και μετέπειτα είναι αυτοκίνητα!
Για το 206 δεν το συζητάω. Θέλει πολυυυυυυυύ δουλειά για να γίνει 205/309 αν μπορεί να γίνει ποτέ...... Scratch

Καλα φιλε, μιλαμε ομως να εχει και φρενα το αμαξι, καθως και κανενα aircondition δεν ειναι και ασχημο η ηλεκτρικα παραθυρα...Και φυσικα ειναι και αλλα πραγματα που αξιζουν στο 106... Confused

ViPeR RaCiNg 2 > featuring Rallye 106, 1.6, 8V, NOW IN 16V EDITION!
www.tfrc.gr "ΠΟΙΑ ΠΙΣΤΑ,ΠΑΡΑΛΙΑ!"
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 205 rallye/gti

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 24 Ιούν 2005, 19:27:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

RASTAVIPER έγραψε:
ultra-one έγραψε:
Lef205 έγραψε:

Καλα φιλε, μιλαμε ομως να εχει και φρενα το αμαξι, καθως και κανενα aircondition δεν ειναι και ασχημο η ηλεκτρικα παραθυρα...Και φυσικα ειναι και αλλα πραγματα που αξιζουν στο 106... Confused

Eχεις υποψην σου οτι το 205 gti εχει ακριβως τις ιδιες δισκοπλακες με το 106?
Το 205 gti ειχε και αρκουδα και ηλ παραθυρα και κλειδαριες και ημιδερματινο σαλονι και και και. Wink

Σε καμια περιπτωση δεν ειπα οτι το 106 δεν ειναι πολυ καλο αυτοκινητο,ισα ισα ειναι ενα αυτοκινητο που αφησε εποχη.Απλα επειδη εχω συμβιωσει και με 106 και με 205,κατα την καθαρα προσωπικη μου αποψη,το 205 ειναι πιο καλο σε οδικη συμπεριφορα σε σχεση με ενα 106.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
mvar 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

205XL

Ένταξη: 23 Ιούν 2005

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 25 Ιούν 2005, 13:29:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Lef205 έγραψε:

Φυσικα υπαρχει η τριτη animal Twisted evil λυση.
Κρατας το 205.Β
βαψιμο φρυδακια απο gti
αξονα gti
μοτερ απο ραλλακι κομπλε με αρκουδα
και δυο μπακετιες
μια τετραδα αναρτησεις.
Αν μετα απο αυτο,παψεις ποτε να χαμογελας,παρε lacetti.
Τελος τα 205 ειχαν χρονιο προβλημα ημιαξονιτιδας συνηθως αλυτο.

δε βλεπω πως μπορει να τα κανει ολα αυτα καποιος χωρις να εχει μπαμπα-μαμα να χρηματοδοτεί ή να εχει παρει ενα αρκετα μεγαλο δανειο..ή να καθαριζει μια 1000αρα το μηνα :D

Βρηκα εναν στη Καλλιθεα που δινει 205 CTi 1,6 cabrio, του '84..τον παιρνω τηλεφωνο, μου λεει "φιλε το αμαξι ειναι τζιτζι, μπλα μπλα" του απανταω "ποσα χιλιομετρα εχει;" "64.000"
ντοϊνγκ :O
το δικαιολογησε οτι ηταν στο εξωτερικο και σε ακινησια..2.500 ευρω
τωρα τα δινεις ή δεν τα δινεις; βαζεις το χερι σου στη φωτια; μπα..

τελος παντων ισως στο μελλον οι κατασκευαστες καταλαβουν οτι η αγορα χρειαζεται και αυτοκινητα στο μεγεθος και στο στησιμο με αυτα τα παλια διαμαντια..μεχρι τοτε ομως, θα φαμε στη μαπα πολλα μπαλονακια..
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 205 rallye/gti

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 26 Ιούν 2005, 16:59:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πρωτα απο ολα πες μας ποσα σκεφτεσαι να διαθεσεις για αγορα αυτοκινητου ωστε να μπορεσουμε να σε βοηθησουμε! Wink
Οσο για το 205 που βρηκες εγω θα του εριχνα μια ματια,αν μαλιστα αυτος που το εχει ειναι και ο πρωτος ιδιοκτητης!Μπορει να ειναι οντως περιπτωση!

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης