PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Κατά πόσο βοηθούν οι Τεχνικές συζητήσεις στα Forum;
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
bob (γιαννης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

peugeot 106 1.3 rallye (8V) (2000)

Ένταξη: 26 Ιαν 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 17 Φεβ 2006, 17:15:29    Θέμα δημοσίευσης: Κατά πόσο βοηθούν οι Τεχνικές συζητήσεις στα Forum; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

*** Comments by Sidobre ***
Mε αφορμή την παρακάτω απάντηση του "bob" σχετικά με την διατύπωση ενός μηνύματος και την επέκτασή μου σχετικά με το είδος των δημοσιεύσεων που διαβάζουμε πήρα την πρωτοβουλία να ανοικτεί ένα καινούργιο θέμα, κατά πόσο πραγματικά βοηθούν όλες οι Τεχνικές Συζητήσεις σε όλα τα σημερινά Club αυτοκινήτου που έχουν κάποιο Forum όπου ο καθένας λέει την άποψή του.

Sidobre έγραψε:
bob έγραψε:
STELIOS έγραψε:

Επισης εχε υποψη σου οτι τωρα το κοντερ δεν δειχνει σωστα, χανει -3.3%. Δηλαδη στα 200 κοντερισια πας με 6.6 km/h ΛΙΓΟΤΕΡΑ.Επισης εχε υποψη σου οτι τωρα το κοντερ δεν δειχνει σωστα, χανει -3.3%. Δηλαδη στα 200 κοντερισια πας με 6.6 km/h ΛΙΓΟΤΕΡΑ.

να θεσω αλλιως την απορια μου ...
αν μπορεις ερμηνευσε μου την προταση (οσο μπορεις να στηριζεσαι σε αυτα που γραφει)...
"Επισης εχε υποψη σου οτι τωρα το κοντερ δεν δειχνει σωστα, χανει -3.3%. Δηλαδη στα 200 κοντερισια πας με 6.6 km/h ΛΙΓΟΤΕΡΑ."

ΥΓ (δεν εχω κατι με τον στελιο ουτε καν τον ξερω, απλα θα εξηγησω μετα την επιμονη μου)

Δεν βλέπω κάτι λάθος στην πρότασή του.... Rolling eyes

Απαντάει στο παιδί που έχει αλλάξει ελαστικά από 195-55-15 σε 195-50-15 να έχει υπ'όψη του ότι πλέον το κοντέρ του σε σχέση με πρινδεν δείχνει σωστά, αλλά "κλέβει" 3,3%, δηλαδή όταν θα δείχνει 200 (στα 200 κοντερίσια) το αυτοκίνητο θα πηγαίνει με 6,6 χλμ Λιγότερα (δηλαδή η ταχύτητά του θα είναι 193,4). Και αυτό συνβαίνει γιατί όντως το κοντερ διαβάζει από το γραναζάκι του διαφορικού και ενώ μετράει X περιστροφές όπως και πριν, η δυανυόμενη απόσταση πλέον είναι μικρότερη (άρα και τα χλμ/ω)

Κατάλαβες ότι λέει κάτι διαφορετικό;

Εκτός αν σημειώνεις την λέξει "χάνει" ενώ θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει την λέξη "κερδίζει"....

μα αυτο ακριβως λεω οτι ειναι το λαθος που λεει!
οτι στα 200 κοντερισια θα παει 193!!λαθος
θα παει 182 που εγραψες εσυ!!!!!1 λαθος σημαντικο
τα αλλα ειναι λεπτομερειες...
οταν λες οτι το κοντερ δειχνει λαθος σημαινει οτι πριν εδειχνε σωστα!!
δεν ισχυει αυτο γιατι και πριν εκλεβε απλα τωρα δειχνει ΠΙΟ λαθος ακομα!!!κατα 3,3%
επισης οταν λες χανεις -3,3 αν θελουμε να ειμαστε ολοσωστοι εννοουμε οτι κερδιζεις 3,3!!!
η σωστη εκφραση ειναι
χανεις 3,3 ή κερδιζεις -3,3!!!

πραγματικα δεν εχω καταλαβει οστελιος πως εννοει το 3,3
για να το καταλβουμε ας πουμε οτι μειωνουμε 30%(πες οτι βαζεις ενα θεοκοντο διαφορικο!!)
ΕΙΝΑΙ 3,3 ΑΠΟ ΤΑ 200 Ή 3,3 ΑΠΟ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΧΕ ΠΡΙΝ????????
ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ 3,3 ΑΠΟ ΤΑ 200 Ή 3,3 ΑΠΟ ΤΑ 188?????
αυτο ρωταω τοση ωρα απλα στ0 3,3% οι διαφορες ειναι πολυ μικρς και δεν ειναι αντιληπτες!!!

οσο για την επιμονη μου...
νομιζω καλο ειναι οσο γινεται να ειμαστε πιο ακριβολογοι γιατι αν λεμε στο περιπου καποιος που διαβαζει και δεν τα ξερει ουτε καν στο περιπου τοτε θα τα μαθει παλι στο περιπου και αυτο παει ετσι συνεχεια!
τουλαχιστον να γραφουμε κατι που
1)μπορουμε να το στηριξουμε
2)ξερουμε τι ακριβως ειναι, αλλιως ας λεμε "το εχω ακουσει οτι ειναι ετσι"

επισης οταν εχεις διαφωνια αποψεων δεν υπαρχει λογος να λες "δεν ειπα οτι το δικο σου ειναι λαθος" απλα να μπορεις να στηριξεις και να τεκμηριωσεις το δικο σου !(στελιο το ειχα ξεχασει στην αλλη ενοτητα...ειχες γραψει "ας κανει λιγο μπροστα ή πισω εξαλλου λιγο χρειαζεται.."καπως ετσι!μα πισω πως θα κανει αν δεν μπαινει οπισθεν, επισης αν ειναι ευθεια παλι δεν μπορει να κανει πισω)

ξαναεπισημαινω οτι δεν εχω κατι προσωπικο με τ στελιο απλα ηταν η αφορμη για την κουβεντα αυτη

με οση μεγαλυτερη ακριβεια μιλας τοσο λιγοτερο θα παρερμηνευεσαι και τοσο λιγοτερο θα μπερδευονται τα πραγματα!!εδω ηταν ασημαντο το ολο ζητημα!
δηλαδη αν υπηρχε και κανενα σοβαρο θεμα τι θα γινοταν...
καποιο παιδι μου το ειπε αυτο ..."εμ και μεις δεν πιεζουμε τους συνεργειατζιδες οποτε λενε οτι θελουν αυτοι, μας πειθουν αμεσως και δεν καθονται να ψαξουν τα πραγματα!!"
οταν ομως τους πεις γιατι να βαλω αυτο και οχι το αλλο τοτε αρχιζουν...
"ακου που σου λεω λες να μην ξερω εγω.."(κλασσικη ατακα)
"αφου το εβαλε ο κιτσος και δεν ηταν καλο..."
"εε το αλλο δεν κανει δεν υπαρχει γιατι..."
"θελεις να ερθεις μηπως να κανεις εσυ αυτη τη δουλεια..."
και αλλες πολλες ωραιες ατακες που ολοι μας κατα καιρους εχουμε ακουσει αλλα προσωπικα πολυ σπανια ακουω εστω και την προσπαθεια να δικαιλογησει το γιατι ειναι ετσι ή αλλιως!!! Evil Evil οταν τους στριμωξεις λιγο αρχιζουν τα δικα τους

συγγνωμη για το ασχετο κειμενο... Embarassed απλα με επιασε η φλυαρια....

παντα φιλικα γιαννης Very happy

.."detail separates winners from just runners"...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Sidobre (Τάσος)
Πρόεδρος - Webmaster
Πρόεδρος - Webmaster
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 XS evo2

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 17 Φεβ 2006, 17:42:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Συγνώμη για το Off Topic αλλά θέλω να το αναφέρω...

Βασικά θίγεις ένα τεράστιο θέμα "ακριβολογίας" που ομολογώ το έχω αφήσει έξω από την ζωή μου για να μην στραβωθώ. Σε όλα αυτά τα Forum (από διάφορα Club) όπου διαβάζω υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις:

Ανθρωποι που εκφράζονται σωστά και έχουν γνώσεις: Ποσοστό 1%
Ανθρωποι που εκφράζονται λάθος αλλά έχουν γνώσεις: Ποσοστό 5%
Ανθρωποι που εκφράζονται σωστά αλλά έχουν λάθος γνώσεις: Ποσοστό 40%
Ανθρωποι που εκφράζονται λάθος και έχουν λάθος γνώσεις: Ποσοστό 50%
Διάφορες άλλες περιπτώσεις το υπόλοιπο 4%
(κατά προσέγγιση όλα αυτά... για να μην παρεξηγηθώ)

Λοιπόν δεν με νοιάζει καθόλου για το 60% όσων γράφουν αλλά εκνευρίζομαι αφάνταστα όταν διαβάζω αυτό το 40%.... Ιδιαίτερα όταν έχουν και έντονο το ελληνικό στοιχείο του ξερολισμού.

Σοβαρά σου μιλάω, προτιμώ να διαβάζω κάποιον που δεν ξέρει να γράφει και ρωτάει, παρά να κάτσω να ασχοληθώ με κάποιον που έχει τις δικές του αμπελοφιλοσοφίες βαθιά ριζωμένες στο κεφάλι του και δεν αναγνωρίζει ότι μπορεί κάποιος άλλος να έχει και δίκιο...

Ε, σε πληροφορώ ότι αυτό το 40% έχει με τον τρόπο του καταφέρει αυτό το 1% των σοβαρών ανθρώπων να σταματήσει να συζητάει μέσω forum.

Με λίγα λόγια, προτιμώ να διαβάζω τον STELIO που έχει καλές γνώσεις και απαντάει ΜΟΝΟ όπου γνωρίζει, έστω και αν κάνει εκφραστικά λαθάκια για Α Β λόγους (ένας εκ των οποίων το αντιμετωπίζουμε όλοι μας, μήν γνωρίζοντας με τί διάθεση θα διαβάσει κάποιος το μήνυμά μας) παρά ένα σκασμό άλλους που τεκμηριώνουν άψογα την λάθος αντίληψή τους για ένα θέμα.... Rolling eyes

Πάντως σωστή η παρατήρησή σου, ορθότατη και από εμένα δεκτή! Wink

To παρόν μήνυμα θα αυτοκαταστραφεί εντός της ημέρας για ευνόητους λόγους (off-topic)

If everything seems under control, you're just not going fast enough...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
bob (γιαννης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 17 Φεβ 2006, 18:17:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Sidobre έγραψε:
Συγνώμη για το Off Topic αλλά θέλω να το αναφέρω...

Βασικά θίγεις ένα τεράστιο θέμα "ακριβολογίας" που ομολογώ το έχω αφήσει έξω από την ζωή μου για να μην στραβωθώ. Σε όλα αυτά τα Forum (από διάφορα Club) όπου διαβάζω υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις:

Ανθρωποι που εκφράζονται σωστά αλλά έχουν λάθος γνώσεις: Ποσοστό 40%
Ανθρωποι που εκφράζονται λάθος και έχουν λάθος γνώσεις: Ποσοστό 50%
Διάφορες άλλες περιπτώσεις το υπόλοιπο 4%
(κατά προσέγγιση όλα αυτά... για να μην παρεξηγηθώ)

Λοιπόν δεν με νοιάζει καθόλου για το 60% όσων γράφουν αλλά εκνευρίζομαι αφάνταστα όταν διαβάζω αυτό το 40%.... Ιδιαίτερα όταν έχουν και έντονο το ελληνικό στοιχείο του ξερολισμού.

Σοβαρά σου μιλάω, προτιμώ να διαβάζω κάποιον που δεν ξέρει να γράφει και ρωτάει, παρά να κάτσω να ασχοληθώ με κάποιον που έχει τις δικές του αμπελοφιλοσοφίες βαθιά ριζωμένες στο κεφάλι του και δεν αναγνωρίζει ότι μπορεί κάποιος άλλος να έχει και δίκιο...

Ε, σε πληροφορώ ότι αυτό το 40% έχει με τον τρόπο του καταφέρει αυτό το 1% των σοβαρών ανθρώπων να σταματήσει να συζητάει μέσω forum.

Με λίγα λόγια, προτιμώ να διαβάζω τον STELIO που έχει καλές γνώσεις και απαντάει ΜΟΝΟ όπου γνωρίζει, έστω και αν κάνει εκφραστικά λαθάκια για Α Β λόγους (ένας εκ των οποίων το αντιμετωπίζουμε όλοι μας, μήν γνωρίζοντας με τί διάθεση θα διαβάσει κάποιος το μήνυμά μας) παρά ένα σκασμό άλλους που τεκμηριώνουν άψογα την λάθος αντίληψή τους για ένα θέμα.... Rolling eyes

Πάντως σωστή η παρατήρησή σου, ορθότατη και από εμένα δεκτή! Wink

To παρόν μήνυμα θα αυτοκαταστραφεί εντός της ημέρας για ευνόητους λόγους (off-topic)

Τασο συμφωνω απολυτα με το off topic! Embarassed
ως προς τα ποσοστα λογικα φαινονται αν και δεν το εχω ψαξει το θεμα
Διαφωνω και συμφωνω μαζι σου στο οτι καποιος μπορει να τεκμηριωσει σωστα τη λαθος γνωση του...εξηγουμαι...
ολα τα πραγματα-θεματα που αφορουν στο αυτοκινητο ειναι βαθος βαθος ολα μαθηματικα (ακομα και η φυσικη ειναι μαθηματικα)!οποτε δεν μπορει κανενας να τεκμηριωσει λαθος τα μαθηματικα!!!ή ξερεις ή δεν ξερεις!!!δεν υπαρχει μεση λυση
τωρα αν καποιος δεν γνωριζει και τον πεισει καποιος που επισης δεν γνωριζει, απλα που μπορει να χειρησθει καλα την ελληνικη γλωσσα ειναι αλλο θεμα!!!!μετα ειναι θεμα του πρωτου να κατσει να ψαξει κατα ποσο αυτα που ακουει ισχυουν ή οχι και να μην φαει "μασημενη τροφη"

ως προς τον "στελιο" εγω προσωπικα δεν ειδα πουθενα καμια ερωτηση του στα συγκεκριμενα θεματα παρα μονο διατυπωσεις...
το 1% εγω πιστευω φευγει απο τα διαφορα site για παρα πολλους λογους...
απο τους βασικοτερους ειναι οτι δεν μπορουν να μεταφερουν καπως τις γνωσεις τους σε ατομα που εχουν τα "αυτια τους κλειστα"!!και στην τελικη λενε τι θα κανω τον αγιο παντελεημονα...??οποιος θελει ας μαθει και οποιος νομιζει οτι ξερει ας μεινει σε αυτα που ξερει!!

οπως ειδες ο προσανατολισμος του δικου μου πσοτ ηταν να πει οτι δεν ειναι παντα αυτο που βλεπεις αλλα και ισως λιγο πιο βαθος με σκοπο τελικο να ξερεις εσενα καλυτερα τι σου γινεται για να μη σε πιανουν κοροιδο (οσο αυτο ειναι ειναι εφικτο)
οπως βλεπω το δικο σου το ποστ στρεφεται σε ατομα καποιων κατηγοριων με αποτελεσμα (για μενα) να μην εχει καποιο οφελος εκτος του να γινει δεικτικο!
επισης ως προς τον "ελληνικο ξερολισμο" που αναφερεις..
δεν καταλαβαινω γιατι να παρεξηγεις καποιον που λεει τι ξερει και οχι καποιον που ξερει λαθος (με το δεδομενο οτι εσυ ξερεις οτι ο 1ος ξερει σωστα)
δηλαδη το 1% πως θα πεισει το υπολοιπο 99%?????δεν κινδυνευει να παρεξηγηθει ως ξερολας????δηλαδη πως θα πρεπει να τα μεταφερει??
(ξερολας για μενα ειναι καποιος που ΝΟΜΙΖΕΙ πως εχει αποψη για ολα αλλα δεν μπορει να τα στηριξει με ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ και οχι τι μου φαινεται κτλ...)

ξαναματαλεω πως με το στελιο δεν εχω τιποτα και αυτο που εκανα σε ολα τα ποστσ μου ειναι οτι απλα τον ρωτουσα πραγματα σε αυτα που ελεγε, σχεδον τιποτα παραπανω!

αν θελεις δεν εχω προβλημα να συνεχιστει το θεμα σε αλλο topic
παντα φιλικα γιαννης Very happy

Επιστροφή στην κορυφή
Sidobre (Τάσος)
Πρόεδρος - Webmaster
Πρόεδρος - Webmaster
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 XS evo2

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 17 Φεβ 2006, 18:55:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Συμφωνώ ότι το μήνυμά μου είναι "¨δεικτικό" και ουσιαστικά δεν βοηθάει μια κατάσταση, αλλά είμαι από τους ανθρώπους που πρώτα πρέπει να εντοπίσουν την υπαιτιότητα και μετά σύμφωνα με αυτή να δίνονται οι σωστές βάσεις για την μείωση του φαινομένου.

Ανοίγοντας λοιπόν ένα καινούργιο θέμα ώστε να μην είμαστε "Off-topic" θέλω να εξετάσουμε λίγο το ενδεχόμενο αν τελικά οι Τεχνικές συζητήσεις κάνουν καλό και μέχρι ποιό βαθμό.

Κατ'αρχήν ξεκαθαρίζοντας την θέση μου, θεωρώ ότι σίγουρα οι συζητήσεις "μας" καλό κάνουν. Σίγουρα ένας ενήμερος άνθρωπος είναι πολύ καλύτερα από κάποιον που ότι του πουν θα το κάνει. Ομως απο τις κατά καιρούς "πλοηγήσεις" μου σε διάφορα Forum (όχι μόνο το δικό μας) έχω παρατηρήσει τα εξής:

1. Πολλές φορές συζητάμε με την μορφή "κουβέντα να γίνεται", όπου παραθέτουμε τις απόψεις μας (περιορισμένες η όχι) και πολλές φορές τόσο εξονυχιστικά που τελικά αποπροσανατολιζόμαστε και χάνουμε την ίδια την ουσία.

2. Προσπαθώντας να είμαστε "επιφυλακτικοί" απέναντι στα τυγχόν "φίδια" (όπως εχουμε συνιθήσει να λέμε) έχω παρατηρήσει ότι φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε ζωντανά παραδείγματα και να μην τα πιστεύουμε (ΟΚ για το συγκεκριμένο αναφέρομαι σε βελτιώσεις)

3. Ακούγοντας πολλές διαφορετικές απόψεις (πολυγνωμία) έχω παρατηρήσει ότι μία μερίδα ανθρώπων στο τέλος προβληματίζεται περισσότερο, αμφιβάλοντας τελικά για την οποιαδήποτε κίνηση (Παράδειγμα η επιλογή ελαστικών που όλοι έχουμε διαφορετική γνώμη του καλού λάστιχου)

4. Παρατηρώ ανθρώπους που αμφισβητούν κάποιο "έργο" χωρίς οι ίδιοι να έχουν να αντιπαραθέσουν κάτι αξιόλογο.

5. Τέλος, κάτι που με ανησυχεί αρκετά, είναι γνώμες ανθρώπων που με δεδομένη εφράδια λόγου τους, οδηγούν ανθρώπους σε ορισμένες (και ευτυχώς ελάχιστες μέχρι στιγμής) λανθασμένες κινήσεις.

Αυτά για αρχή και θα ήθελα πολύ να ακούσω γνώμες αρκετών ανθρώπων...

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
brz20 (Κωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 307 1.6 (16V) XSi (2004)

Ένταξη: 04 Οκτ 2005
Τόπος: Τρικαλα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 17 Φεβ 2006, 20:10:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγω παντως πιστευω οτι οι τεχνικες συζητησεις βοηθουνε παρα πολυ στα Forum.
Δεν εχει τυχει να μιλησω σε αλλα Forum.Γιατι ενω εχω γραφτει σε 2 ακομα δεν τα εχω συνηθησει ποτε λογο του οτι δεν υπακουν σε κανονες.Οταν εχεις συνηθησει να γραφεις και να διαβαζεις ελληνικα σε ενοχλουν τα greeklish.Πιστευω οτι εχουμε ενα απο τα πιο οργανομενα Forum αυτην την στιγμη.
Θα αναφερθω καθαρα στο δικο μας λοιπον.Μετα απο 700 περιπου δημοσιευσεις σε διαφορα θεματα εδω εχω μαθει παρα παρα πολλα πραγματα που με εχουν βοηθησει στην καθημερινη μου ενασχολιση με το αυτοκινητο.Μου εχουν λυθει παρα πολλες αποριες που ειχα πριν μιλησω με ολους εσας.Εμαθα για τις λεπτομεριες του Turbo και της αναρτησης,ωστε να ξερω στο μελλον τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω σωστα το αμαξι μου.Εμαθα τι διαφορα εχει τελικα η ροπη απο την ιπποδυμαμη.
Αν και καμια φορα και εγω το επαιξα καπως "ναι αυτο το ξερω" και τελικα δεν το ηξερα.Ολα μεσα στο παιχνιδι ειναι.Απο την συζητηση εγινα πολυ καλυτερος.

The Ubuntu it's a way of life.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
bob (γιαννης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 18 Φεβ 2006, 04:42:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μολις τωρα κατα τυχη το προσεξα οτι ανοιξες αλλο θεμα Smile
νομιζω ειναι αρκετα ενδιαφερον να ακουστουν ανοιχτα αποψεις για το συγκεκριμενο θεμα!

Συμφωνω πααααρα πολυ με αυτο που ειπε ο κωσταντινος οτι..."μεσα απο την κουβεντα μαθαινεις"...
νομιζω το πιο καλο ειναι να διαφωνεις ωστε να βρεθει η λυση
αν ολοι συμφωνουν τοτε ειναι λιγο ..υποπτο

ως προς αυτα που γραφεις sidobre..
εχεις απολυτο δικιο οτι μπορει καποιος που δεν ξερει να μπερδευετει απο τα απειρα που ακουει γυρω του και τυχερος θα ειναι αν πεσει σε καλη επιλογη!!
βεβαια υπαρχει και η περιπτωση του να μη ρισκαρεις τιποτα και να μην ασχοληθεις!!(αλλα οποιος εχει μικροβιο ρισκαρει!!! Laughing )

οτι μερικοι κουβεντιαζουν καποια θεματα υπερβολικα λεπτομερως νομιζω οτι ναι μεν ξεφευγει αλλα για οσους μπορουν να ακολουθησουν εχει σοβαρο νοημα!!(πχ για τα λαδια μπορεις να μιλας απειρα, οπως και για το συντονισμο των εξατμισεων.ας πουμε για το οτι εβαλα neon καποια στιγμη θα τελειωσει η κουβεντα συντομα.Σαφως και τα clubs-sites πρεπει να εχουν ολων των ειδων τις κουβεντες γαι οποιον θελει να ακουσει-διαβασει)

αυτο που λες οτι καποιοι δεν πιστευουν και την πραγματικοτητα ειναι οντως...πραγματικοτητα!!Το θεμα τελικα ειναι να ξερεις ΤΙ ειναι αυτο που κανεις και ΓΙΑΤΙ το κανεις καθως και ΓΙΑΤΙ αυτο που εκανες απετυχε ή πετυχε.Για να φτασεις ως εκει υπαρχουν νομιζω δυο επιλογες...
ή να ριξεις ενα καρο λεφτα και αφου παθεις να μαθεις (αν και οχι παντα)
ή να εισαι τυχερος και να βρεθεις διπλα σε ανθρωπους που το εχουν κανει και ειναι διατεθημενοι να σου μεταφερουν καποια πραγματα!!
βεβαια θα πρεπει και εσυ να εχεις καποια βαση ωστε ως ενα βαθμο να κρινεις τι ειναι αυτα που σου λεει ο αλλος ωστε να τον θεωρησεις "εγκυρη πηγη"!!!Μεχρι τοτε καλο ειναι να ακους μεχρι να αποδειχθει ο αλλος "μουφας" και οχι να εχεις παροπιδες!!!
Προσωπικα τις περισσοτερες λιγες γνωσεις μου τις οφειλω σε (βασικα) 2-3 ατομα που προσφερθηκαν να μου ανοιξουν τα αρκετα κλειστα στην αρχη ματια μου.
Μαζι με το "βομβαρδισμο" πληροφοριων που δεχομουνα προσπαθουσα να φιλτραρω με τις μεχρι τοτε γνωσεις μου αυτα που ακουγα και να κραταω τα (διασταυρωμενα) σωστοτερα (εννοειται τα περισσοτερα ήταν τεκμηριωμενα ή και σε πραξη εφαρμοσμενα!!
στην αρχη κλασσικα προσπαθουσα μεσω των περιοδικων και της "ραδιο αρβηλας" να βγαλω ακρη με αποτελεσμα λιγο πανω απο μηδεν!

Shocked (αυτο το καταλαβα οταν εφτασα να καταλαβω καποια πραγματα)
μετα σταθηκα τυχερος (για να μην πω τιποτε αλλο..) και γνωρισα τα παραπανω ατομα που τα θεωρω πααααρααα πολυ ψαγμενα (τον καθε ενα στον τομεα του...μου ετυχαν και διαφορετικοι τομεις.. Laughing αυτο ειναι τυχη)
βεβαια ποσοι εχουν την ευκαιρια να βρεθουν σε ανθρωπους που οχι μονο γνωριζουν αλλα εχουν και την ορεξη και την αφιλοκερδια να σου προσφερουν τη γνωση τους
νομιζω λιγοι, οποτε οι περισσοτεροι ειναι στο σταδιο του τι λενε τα περιοδικα πχ τα οποια εχουν ιχνη αφιλοκερδιας!!! Evil
νομιζω αυτη ειναι η πιο ευαλωτη "ομαδα του μηχανοκινητου αθληαματος"
κυκλοφορει τετοια εσκεμενη παραπληροφορηση που ειναι να τραβας τα μαλλια σου!!(καλα δε λεμε για ασχετοσυνη ειδικα απο συνεργεια... Evil )
οποτε απο ολους μας προσοχη μεγαλη!!

για να μην κουρασω αλλο θα ελεγα πως καλο ειναι καποιος που τωρα ξεκιναει στο χωρο αυτο να "ξυπναει" απο την αρχη και να ειναι υποψιασμενος (εστω με το να ακουει 2-3 αποψεις) γιατι ο χωρος δεν ειναι καθολου αγιος!!!!αν μπορει να εχει και διπλα του καποιον που ξερει να τον οδηγει λιγο θα ηταν το καλυτερο!!

Επιστροφή στην κορυφή
bob (γιαννης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 18 Φεβ 2006, 05:04:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Α κατι αλλο σημαντικο που ξεχασα να αναφερω πριν...
συνηθως αν εχετε παρατηρησει αυτοι που ειναι πραγματικα γνωστες και καλοπληρωτες...(εννοω απο "πειραματα" που κανουν) ή δε γραφουνε στα forum ή γραφουνε αλλα πολυ επιλεκτικα και συνηθως λιγα πραγματα!
Απο τη μια μπορω να το καταλαβω γιατι θα επρεπε να γραψουν ολοκληρα κατεβατα αλλα απο την αλλη θα μπορουσαν στοιχειωδως να βοηθησουν τους νεους να μην πεσουν σε παγιδες!! πραγματικα το θεωρω κριμα να εχεις πληρωσει μια βλακεια επιλογη και να μην παραθετεις στον αλλο τη γνωμη σου!!!
ολα ειναι πολυ λεπτα θεματα!!

ως προς αυτο που ειχε γραψει ο τασος καποια στιγμη, καποιοι πολυ πολυ γνωστες εφυγαν απο τα forum (ενος αλλου δε θελω να αναφερω ονομα) απλα γιατι ηθελαν να μεταφερουν ολες τις γνωσεις τους γρηγορα και μετα βαρεθηκαν ολη αυτη τη διαδικασια!!
Shocked

καλο ειναι αν ενδιαφερεται καποιος για ενα θεμα να ψαξει σε διαφορα forums να δει ποιος φαινεται να μιλαει σωστα και να βρει posts του!! Laughing (ειναι δοκιμασμενη λυση... Cool ) αλλα για να πεις οτι κανεις καλη δουλεια να εχεις διαβασει και συ τιποτα πριν, ωστε να ξερεις πoιος περιπου λεει τα σωστα...

η αμεροληψια και η τεκμηριωση ειναι το α και το ω ή το ω και το α..

νομιζω θα ειχε ενδιαφερον να ακουστουν αποψεις για μεχρι τωρα εμπειριες μελων απο forums αλλα και οχι μονο

Επιστροφή στην κορυφή
brz20 (Κωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 18 Φεβ 2006, 13:34:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ετσι ειναι.Πρεπει να εχεις πολυ ανοιχτα τα αυτια σου και τα ματια σου για να γινεις οσο το δυνατον καλυτερος.

bob έγραψε:
Το θεμα τελικα ειναι να ξερεις ΤΙ ειναι αυτο που κανεις και ΓΙΑΤΙ το κανεις καθως και ΓΙΑΤΙ αυτο που εκανες απετυχε ή πετυχε.Για να φτασεις ως εκει υπαρχουν νομιζω δυο επιλογες...

ή να ριξεις ενα καρο λεφτα και αφου παθεις να μαθεις (αν και οχι παντα)
ή να εισαι τυχερος και να βρεθεις διπλα σε ανθρωπους που το εχουν κανει και ειναι διατεθημενοι να σου μεταφερουν καποια πραγματα!!

Πηρα αυτο το κομματι απο την δημοσιευση σου για να σας εξηγησω γιατι μου εκανε καλο η συζητηση που εχω μαζι σας εδω και 5 μηνες.

Οταν πηρα το αμαξι μου εκανα βολτα σε διαφορα μαγαζια βελτιωσης για να βρω διαφορες λυσεις.Με καποιον απο αυτους εγινα "φιλος" και τα λεγαμε πολυ συχνα.Καθε μερα σχεδον.Ειχα περασει αρκετα πραγματα αλλα παντα υπηρχε καποιο λαθακι.Οταν ηταν να περασω μεμβρανες του ειπα οτι θελω να βαλω μαυρες και του αφησα εκει το αμαξι μολις το πηρα ειχε κιτρινοπρασινες με πολυ καθρεφτη και ηταν και χαλια περασμενες.Σε συζητησεις που ειχαμε πριν απο αυτο το σκηνικο μου ελεγε οτι σκουπα δεν μπαινει στο 307 γιατι δεν ειχε στο μαγαζι του.Η ταδε αναρτηση ειναι η καλυτερη.Και αλλα πολλα.
Αναγκαστηκα να αλλαξω πολλα απο αυτα που ειχα κανει.Αρα εδωσα διπλα λεφτα.

Αν ειχα μπει απο την αρχη εδω ή ειχα βρει εξω απο εδω τα καταλληλα ατομα για να μου ανοιξουν τα ματια δεν θα εφτανα σε αυτο το σημειο.Γι'αυτο πιστευω οτι μεσα απο ολες τις συζητησεις μας βγαινει κατι καλο.Για εναν και μονο λογο.Γιατι ολοι θελουμε το καλυτερο για το αμαξι μας.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
pezomania (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206 1.6 16V

Τόπος: Mandra

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 20 Φεβ 2006, 11:27:11    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πολύ ωραίο θέμα!

Η γνώμη μου είναι ότι κάθε club θα πρέπει να "προστατεύει" τα μέλη του από τους πολλούς μουφατζίδες που κυκλοφορούν στην αγορά της βελτίωσης του αυτοκινήτου.
Επειδή έχω μπει και έχω διαβάσει και άλλα forum, θα πρέπει να σας πω ότι το δικό μας όσο αφορά το κομμάτι της γνώσης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και την προστασία των μελών του με σωστές πληροφορίες, είναι από τα λίγα που το κάνει τόσο καλά!
Και αυτό επειδή κάποιοι άνθρωποι εδώ μέσα, έψαξαν ΠΟΛΥ και βρήκαν ανθρώπους με γνώσεις, ξόδεψαν ώρες και χρήματα μαζί τους για να έχουμε εμείς εδώ έτοιμες γνώσεις και πληροφορίες για τα αγαπημένα μας αυτοκίνητα.
Τώρα αν κάποιοι δεν μπορούν να δεχτούν ότι υπάρχουν άλλοι πιο καλά πληροφορημένοι από αυτούς και εμμένουν στις δικές τους ιδέες, δυστυχώς θα μάθουν με τον δύσκολο και τον πολυέξοδο τρόπο.
Εγώ πάντως με τη σειρά μου και δοθεί σας της ευκαιρίας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα αυτά τα παιδιά που ξόδεψαν προσωπικό χρόνο και χρήματα, για να βρω εγώ εύκολα και ακούραστα έτοιμες λύσεις για το αυτοκίνητό μου.

Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΕΛΚΕΙ ΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.
Επιστροφή στην κορυφή
ultra-one (Χάρης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 GTi 2004 Blue Recife :)

Ένταξη: 13 Οκτ 2004
Τόπος: Αθήνα Κέντρο Σταθμός Λαρίσης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 20 Φεβ 2006, 11:35:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Sidobre έγραψε:

Τάσο θάλεγα πάντως ότι στο δικό μας φόρουμ οι πιο πάνω αριθμοί είναι μεγαλύτεροι! Cool
Νομίζω ότι έχουμε αρκετό κόσμο με γνώσεις και πιστεύω ότι αυτά τα δύο νούμερα στο δικό μας φόρουμ μπορεί να είναι και >15% του συνόλου. Thumb Left

Επιτέλους το 206 μου άρχισε να γίνεται αυτοκίνητο Twisted evil
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Sidobre (Τάσος)
Πρόεδρος - Webmaster
Πρόεδρος - Webmaster
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 XS evo2

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 20 Φεβ 2006, 12:03:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ultra-one έγραψε:

Νομίζω ότι έχουμε αρκετό κόσμο με γνώσεις και πιστεύω ότι αυτά τα δύο νούμερα στο δικό μας φόρουμ μπορεί να είναι και >15% του συνόλου. Thumb Left

Δεν διαφωνώ με αυτό που λές, αλλά να θυμίσω ότι έχουμε εγγεγραμμένα 2709 άτομα στο forum εκ των οποίων το 80% τουλάχιστον διαβάζουν "τακτικά".

Τέλος πάντων, το θέμα και η ουσία αυτής της συζήτησης που ξεκίνησα είναι για να βρούμε ένα δόκιμο τρόπο να ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΜΕ εμείς οι ίδιοι, όπως επίσης να βρούμε τρόπους να ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΑ.

Επιστροφή στην κορυφή
bob (γιαννης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 20 Φεβ 2006, 12:31:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Sidobre έγραψε:

Τέλος πάντων, το θέμα και η ουσία αυτής της συζήτησης που ξεκίνησα είναι για να βρούμε ένα δόκιμο τρόπο να ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΜΕ εμείς οι ίδιοι, όπως επίσης να βρούμε τρόπους να ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΑ.

Συμφωνω!!
Το θεμα ειναι πως (?) θα μπορεσει καποιος που τωρα μπαινει στο χωρο ή χορο
να ξεδιαλεξει τις πληροφοριες που ειναι απειρες??Εκει νομιζω ειναι ολη η ιστορια
να δωσω ενα παραδειγμα..
ποσοι θεωρουν τα bilstein group N για το 106 καλο αμορτισερ και ποσοι πιστευουν οτι ειναι μεγα λαθος για χρηση δρομου (εννοειται με το setup που ερχεται απο εταιρια)?
βαζω στοιχημα οτι θα ακουστουν πολλες τεκμηριωσεις. Πως ο αμοιρος νεος που παιρνει ενα 106 πχ θα αποφασισει τι να βαλει οταν ακουει απο σχεδον ολους οτι.."ποπο βαλτο και με χαμηλωμα και θα στριβει τραπεζι Confused .."
πιστευω αν με καποιον τροπο λυθει αυτο το θεμα τοτε θα γινει η κατασταση ποοολυυυ καλυτερη στο χωρο της βελτιωσης-μετατροπης.
ενας τροπος ειναι να ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ απο το θεμα "αισθησης" και να παμε στο θεμα μετρσης!!
θα μου πει καποιος οτι και εκει μπορει να μπει ο ανθρωπινος παραγοντας (ποσοστα, λαδωματα κτλ)
βεβαια στο θεμα αισθησης μπαινει 1000% οποτε η μετρηση ειναι καλυτερη!
για παραδειγμα..
λεμε ενα αμορτισερ ειναι καλυτερο απο ενα αλλο..
τι σημαινει αυτο?ειναι πιο γρηγορο το αυτοκινητο?ειναι πιο ανετο?..
και για τα δυο υπαρχει μεθοδος μετρησης οποτε η αισθηση παει περιπατο!!
βαζω εκκ/ρους..ειναι πιο γρηγορο?πιο οικονομικο?πιο ..τι?
παλι δεν ειναι μετρησιμα???αρα παει παλι η αισθηση (δε συζηταμε σε θεματα μοτερ ποσο απατα η αισθηση!!!!)
μηπως πρεπει να ξεφυγουμε λιγο απο το οτι τα εβαλε ο Χ και ειναι τραπεζι (γιατι μετα μπορει να καθεσαι σε τραπεζι και να κλαις τη μοιρα σου) και να παμε στο πιο μετρσιμο του "πηγα σε δυναμομετρο και εκανα πριν και μετα και εβγαλε ταδε.." ή με το ενα και με το αλλο στην πιστα εκανε ταδε χρονο" ή μετρησα αποσταση 100-0 και ειδα ταδε διαιφορες!!

ειναι καποια πραγματα που δε χωρουν αμφισβητιση!!!αλλο που μερικες φορες δε τα δεχομαστε για διαφορους λογους!

γνωμη μου ειναι (ως παθων )οτι το ματι ή το αυτι ξεγελουν... Shocked

(υγ. το ματι μπορουμε να το χρησιμοιουμε στις ..κοπελες γυρω μας ..εκει σιγουρα δεν πεφτει εξω οποτε μετα .."βλεποντας" και "κανοντας" Cool το ματι εκει ειναι πρωτευοντας παραγοντας επιλογης στο αυτοκινητο οχι παντα Laughing )

ξεφυγα λιγο.. Embarassed

τα συγχρονα περιοδικα εχουν αξιολογες μετρησεις συγκρισεις!(βεβαια και εκει τιθεται θεμα εμπιστοσυνης) που μπορεις να βασιστεις (σε μερικα)
πλεον η προσβαση σε πιστες, δυναμομετρα, αμορτισερομετρα, ζυγαριες κτλ εχει γινει πολυ ευκολη και οικονομικη οποτε μπορουμε και μονοι μας να δουμε με τα ματια μας καποια πραγματα!!Οι μετρησεις κανουν (τις περισσοτερες φορες) τη ζωη μας ευκολοτερη!
προσωπικα να μιλησω οτι τα τελευταια 3 χρονια εχω ακουσει πραγματα που εχουν αναθεωρησει εντελως τις μεχρι τοτε "ραδιοαρβληλικες" αποψεις μου!
ειδα οτι σχεδον τιποτα δεν ειναι τυχαιο στα αυτοκινητα και οτι πηγαζει απο ερευνα και μελετη!!

Επιστροφή στην κορυφή
brz20 (Κωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 20 Φεβ 2006, 13:32:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Θα συμφωνισω απολυτα με τα λεγομενα σου.Εισαι πολυ σωστος.
Οι αριθμοι ειναι αυτοι που λενε την απολυτη αληθεια και οχι το γουστο καποιου που εχει φορεσει ενα set σπορ αναρτησεων ή εκκεντροφορους.Το χειροτερο ειναι να προσπαθει ο καθε "βελτιωτης" να σε πεισει οτι το γουστο του ειναι το καλυτερο.Εχω ακουσει πολλα τετοια παραδειγματα απο παιδια που πεταξαν αρκετα λεφτα δεξια και αριστερα ακουγοντας λαθος γνωμες.

Επιστροφή στην κορυφή
bob (γιαννης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 20 Φεβ 2006, 14:01:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Eπισης ενα αλλο πολυ βασικο κομματι ειναι το ΠΩΣ θα μπορεσεις να περασεις τις εμπειριες-γνωσεις σου..εξηγουμαι..
αν αλλαξω εγω εκκ/ρους πχ και αλλαξει και ο κωσταντινος δε σημαινει οτι οι δικοι μου ειναι οι σωστοι και οι αλλοι λαθος
μπορει να ειναι ετσι
μπορει να ειναι και οι δυο λαθος
μπορει και οι δυο σωστοι!!
αν και οι δυο ειναι σωστες επιλογες (δε λεει τιποτα αν ο ενας εδωσε 2 αλογα παραπανω μεγιστη ισχυ!!)θα πρεπει να εξηγησουμε (αν θελουμε να βοηθησουμε) ολες τις παραμετρους της βελτιωσης καθως και τα υπερ και τα κατα της!!Τιποτα δεν ειναι τελειο στη βελτιωση!!Σχεδον παντα καπου κερδιζεις καπου χανεις!!Επισης πρεπει να επισημαινουμε το κοστος της βελτιωσης (value for money) γιατι πχ αν εγω βαλω ενα προγραμμα με 1200 ευρω για 3 αλογα ναι μεν εχω ο,τι καλυτερο αλλα (προσωπικα) πιστευω δεν αξιζει,οποτε αφησε το μαμα!!
προφανως η εταιρια για να κανει καποιες επιλογες εχει βγαλει κοστος-αξιπιστια-εξοδα συντηρησης κτλ...
οποτε και μεις σε καθε μετατροπη-βελτιωση καλο θα ειναι να τα σκεφτομαστε πρωτα εκτος και αν καποιον δεν το ενδιαφερουν τα εξοδα παρα μονο το πειραμα (υπαρχουν αρκετοι τετοιοι!!που κανουν συνειδητα λαθος επιλογες για να εξακριβωσουν το λαθος!!!

καποια στιγμη κωσταντινε λες οτι εγινες "φιλος" με τον μαστορα σου!
προσωπικα πιστευω πως κατι τετοιο ειναι πολυ σπανιο και μακαρι να υπηρχε αλλα νομιζω καλυτερα να εχεις μια ΣΩΣΤΗ σχεση μαστορα-πελατη και μετα τα υπολοιπα!γιατι ειναι τοσο αθλιοι μερικοι που πουλανε φιλια πρωτα και μετα λες εσυ.."ε δε θα ακουσω το φιλο μου.."

Επιστροφή στην κορυφή
Tomcat (Στελιος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1400 QS (V8) 55,927 kW+

Ένταξη: 30 Μάϊ 2002
Τόπος: Αθήνα-Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 21 Φεβ 2006, 01:44:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγκυκλοπαιδικά.... FORUM = χώρος ανταλλαγής απόψεων ...και όχι χώρος διαφήμισης Απόψεων

Τα θέματα τεχνικού χαρακτήρα.... είναι συζητήσεις που κατα κύριο λόγο θα πρέπει να βοηθούν τους άπειρους οδηγοuς - μέλη στο πως να αντιμετωπίσουν προβλήματα - παγίδες στις μετατροπές των αυτοκινήτων και λιγότερο ...στην παρουσιάση εξαρτημάτων ως η "Απόλυτη Μετατροπή"

Το να ψάχνουμε το ΑΠΟΛΥΤΟ TOPIC όπου οι απόψεις όλων θα είναι απόλυτα σωστές είναι λάθος.... Αυτό είναι θέμα της ΒΑΣΗΣ ΓΝΩΣΕΩΝ όπου απαιτείται προσεκτική - εξειδικευμένη επιλογή των συγγραφέων των θεμάτων.

Πολλοί από μας , ίσως να μην είχαμε ασχοληθεί καθόλου με το θέμα αυτοκίνηση αν δεν υπήρχε το FORUM και οι γνώσεις που κατατίθονται κάθε μέρα! Ακόμα και η λάθος άποψη αποτελεί εμπειρία ......γιατί κάποια στιγμή θα διορθωθει από κάποιον που έχει ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ .

Είναι λάθος πάντως , να μπούμε στην διαδικασία να ομαδοποιήσουμε ... τα μέλη σε κατηγορίες με βάση το επίπεδο γνώσης κάθε μέλους και την αξιοπιστία των POST του....όπως παραπάνω............γιατί . Το μόνο που θα πετύχουμε είναι ..... ΛΙΓΟΤΕΡΗ Κινητικότητα - POSTs στο FORUM και ειδικότερα από τα νέα άπειρα μέλη!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
kanelj (Γιαννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

PEUGEOT 206 1.6 8v rallye 109+ ?

Ένταξη: 27 Μάρ 2003
Τόπος: Γαλατσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 21 Φεβ 2006, 02:21:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλα επειδη ολοι τα ιδια λεμε με διαφορετικα λογια ας τα πω και εγω με τα δικα μου!

Οπως ειχε πει και καποιος απο δω μεσα:"To forum οσον αφορα τα μελη του,ειναι μια συρικνωση της κοινωνιας που ζουμε καθημερινα"
Πολυ σωστο τελικα αυτο!
Γιάυτο και μονο ειναι λογικο να υπαρχουν εδω γνώστες,ασχετοι,ξερολες,σπαστικοι,ακομα και αγενεις!
Το θεμα ομως ειναι οτι δεν χρειαζεται να γραφουν ολοι για κατι χωρις να το γνωριζουν!Αυτο γινεται να πραγματοποιηθει?
Να γραφει ο καθενας μονο και μονο αυτα που ξερει για να μην υπαρχει παραπληροφορηση!
Δυσκολο αλλα γινεται!
Πως θα γινει ομως κατι τετοιο αν μερικοι (αναμεσα και ο Προεδρος) δεν υποστηριζουν τοσο πολυ το forum σαν τροπο εκμαθησης ορισμενων πραγματων?!?!
Εννοειται οτι τα πραγματα θα ηταν καλυτερα αν ολοι αυτοι που μιλαμε καθημερινα μεταξυ μας,τα λεγαμε απο κοντα!
Ομως αυτο δεν γινεται παντα!
Μην ξεχνατε επισης,οτι ο γραπτος λογος μενει!
πχ..."τι ισχυει για το ταδε?!Κατσε καπου εδω ηταν γραμμενο,θα το βρω"
Ολοι εχουμε πει παρομοιες φρασεις!
Αρα δεν μπορουμε σε καμια περιπτωση οτι δεν προσφερει το forum γνωσεις!
Απλα δεν ειναι παντα ολα σωστα!

YΓ1:γιατι δεν προχωραμε λιγο περισσοτερο το θεμα "Βαση γνωσεων"???

ΥΓ2:Διαφωνω καθετα με το πρωτο κειμενο που εγραψε ο Προεδρος και μου κανει εντυπωση που το εγραψε!
Confused

Φιλικα παντα αλλα και σοβαρα! Wink

www.secret-rooms.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
Tomcat (Στελιος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1400 QS (V8) 55,927 kW+

Ένταξη: 30 Μάϊ 2002
Τόπος: Αθήνα-Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 21 Φεβ 2006, 03:06:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

H παραπάνω άποψη σου κανέλλη... είναι γελοία και αστήρικτη...ΑΠΑΙΤΩ..αμέσως να φακελωθείς στην κατηγορία 4 ...με τον όχλο!!! Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy (μην παρεξηγηθεί κανείς....και έχουμε άλλα...)

Πάντως πλάκα στην πλάκα ....όντως το FORUM είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας.....από την πλευρά.. Κ.Κ.Ε. - ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ σίγουρα !!!

Ανθρωποι που εκφράζονται σωστά και έχουν γνώσεις: Ποσοστό 1%-5% Ψηφοφόροι ΚΚΕ
Ανθρωποι που εκφράζονται λάθος αλλά έχουν γνώσεις: Ποσοστό 5% Ψηφοφόροi ΣΥΝ
Ανθρωποι που εκφράζονται σωστά αλλά έχουν λάθος γνώσεις: Ποσοστό 40% Ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ
Ανθρωποι που εκφράζονται λάθος και έχουν λάθος γνώσεις: Ποσοστό 50% Ψηφοφόροι ΝΔ - ΔΕΞΙΟΙ
Διάφορες άλλες περιπτώσεις το υπόλοιπο 4% (Ουτε καν Αντιπροσωπεύονται στην Βουλή ..τι να λέμε τώρα)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Road_Runner (Νικόλας) (ο Παγκόσμιος)
Ειδ. Γραμματέας
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 OMG

Ένταξη: 27 Νοέ 2005
Τόπος: Pyongyang

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 21 Φεβ 2006, 05:33:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σωστός ο Στέλιος..... Laughing Laughing Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
bob (γιαννης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 21 Φεβ 2006, 07:57:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Tomcat έγραψε:

Τα θέματα τεχνικού χαρακτήρα.... είναι συζητήσεις που κατα κύριο λόγο θα πρέπει να βοηθούν τους άπειρους οδηγοuς - μέλη στο πως να αντιμετωπίσουν προβλήματα - παγίδες στις μετατροπές των αυτοκινήτων και λιγότερο ...στην παρουσιάση εξαρτημάτων ως η "Απόλυτη Μετατροπή"

Το να ψάχνουμε το ΑΠΟΛΥΤΟ TOPIC όπου οι απόψεις όλων θα είναι απόλυτα σωστές είναι λάθος.... Αυτό είναι θέμα της ΒΑΣΗΣ ΓΝΩΣΕΩΝ όπου απαιτείται προσεκτική - εξειδικευμένη επιλογή των συγγραφέων των θεμάτων.

Στελιο αν παρουμε τελειως λογικα και ψυχρα,ισως, τον ορισμου του "νεου μελους" θα μπορουσαμε να πουμε πως ειναι καποιος που ειναι "νεος" στο χωρο αυτο (μιλαω για τα νεα απειρα μελη και οχι απαραιτητα για τους νεους εγγεγραμμενους) οποτε δεν εχει εμπειριες!!
μην εχοντας εμπειριες
1)δεν μπορει να εκφερει ΓΝΩΜΗ για καποια θεματα (μιας και δεν εχει εμπειριες, γιατι αν ειχε δε θα ηταν νεος)
2)η "δουλεια" του ειναι να εχει προβληματισμους απο οσα ακουει ή θελει να κανει και να τους διατυπωνει (αν δεν ειναι ηδη απηντημενοι στα τοπικ!!)
3)να φιλτραρει οσο μπορει καλυτρεα τις πληροφοριες και να κανει ο,τι εκεινος ΤΕΛΙΚΑ θεωρει σωστοτερο!
που σημαινει πως "ολοι χωρανε σε ενα τοπικ!!!"
το θεμα απο την οχι ψυχρη μερια του ομως ειναι αλλο..
ο καθε ενας και ειδικα ο πρωτοεμφανιζονος εχει τη χαρα-πορωση-...-
να πει και αυτος την αποψη του σε καποιο θεμα απο αυτα που ακουει γυρω
οποτε θα πρεπει υπευθυνοι του club ή οσοι τελος παντων εχουν ορεξη να παρουν θεση σε αυτα που ειπε.Μα εννοειται οτι πρεπει να ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ και λαθος γνωμες γιατι οταν ακους πολλα "ναι ναι" κατι βρωμαει... Shocked

με αυτο που λες για το απολυτο τοπικ προσωπικα δε συμφωνω...
οταν ξεκιναει ενα τοπικ εννοειται πως θα ακουγονται τα παντα
επειτα θα γινονται διορθωσεις μεχρι που να "τεινει" στο σωστο Laughing
μα αν ανακυκλωνονται συνεχεια λαθος αποψεις τοτε παμε στο ΤΣΑΤ και οχι στο ΤΟΠΙΚ (μα αλλιως πια η εννοια του τοπικ εκτος απο το να μπαινει καποιος μεσα και να ψαχνει πχ για εξατμισεις και να βρει ΣΩΣΤΕΣ λυσεις και ΟΧΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ λυση (ultimate ειναι της bp μονο :lol )(αν θελουμε κουβεντα, οπως ειπε ο τασος τοτε ας ανοιχτουν αλλα τοπικ οπως πχ αυτο που μιλαμε τωρα αλλα οχι για τεχνικα θεματα που εκει νομιζω χωρανε αποριες-απαντησεις μονο ).
καποιος που δεν εχει ιδεα μηχανολογιας αμφιβαλλω πολυ για το αν θα κατσει να ασχοληθει με τη "βαση γνωσεων" μιας και δε θα βγαλει ακρη οπως και δεν ξερω τι τελικα θα του προσφερει αν δεν μπορει να την καταλαβει!!
οσο καλυτερα γνωριζει καποιος τη βαση γνωσεων ομως τοσο ευκολοτερα μπορει να τηην μεταδοσει με αλλους τροπους πιο απλους (για φαντασου στελιο να ερχοταν ο ζανικος ή οποιος ζανικος και να σου ελεγε ο,τι γουσταρε πιστευεις θα βγαζαμε ακρη???? Shocked Laughing )εννοειται πως αν θελεις να εχεις ενα ολοκληρωμενο club-site θελεις και τις βασεις (αυτο που ειχα γραψει στον τασο οτι θελει και την μεγαλη λεπτομερεια μερικες φορες)

προσωπικα πιστευω πως σκοπος του "νεου χρηστη" ειναι να μπει να 1)ψαξει 2) να ρωτησει 3)να σχολιασει 4)να κανει πραξη και μετα 5)να αναφερει την πραξη του (και οχι να ξεκινησει απο το 5 που εκανε καποιος αλλος φιλος του)

αλλα οπως ειπε και ο γιαννης (και συμφωνω απολυτα!!!!!) το φορουμ ειναι μια κοινωνια που πρεπει και εχει ολους τους χαρακτηρες με τη δυσκολια ομως του γραπτου λογου (συχνες παρεξηγησεις χωρις λογο μιας και δεν υπαρχει αμεσως αντιλογος ή για αλλους λογους!
ΥΓ στα περισσοτερα συμφωνω απολυτα με το συνονοματο!! Laughing

νομιζω ενδιαφερον θα ειχε να ακουστουν και γνωμες απο μελη που βρισκονται σε θεση αναζητησης στοιχειων απο το club

Επιστροφή στην κορυφή
Sidobre (Τάσος)
Πρόεδρος - Webmaster
Πρόεδρος - Webmaster
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 XS evo2

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 21 Φεβ 2006, 11:35:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αλλο ένα παράδειγμα κακής εντύπωσης σε ένα forum... ο λόγος που έγραψα το πρώτο ποστ, δεν είναι να καταδείξω ούτε τις κατηγορίες ούτε να κατηγορήσω το 90%. Είναι καθαρά στατιστική.

Με την στατιστική μπορείς να βοηθήσεις το 90% σιγά σιγά να πλησιάσει το 1% και να πλησιάσεις το 1% ώστε να βοηθήσει το 90% Wink

Με λίγα λόγια, όπως έγραψα και λιγο πιο πάνω, θα ήθελα να ακούσω διάφορες απόψεις -εκτός από την δική μου- με όποιο κόστος, ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι!

Aυτό δεν νομίζω να είναι κακό.

Και όχι δεν απαξιώνω το forum, αλλά με την μορφή που έχουν πάρει τα forum σήμερα ανα την ελλάδα διαφέρουν αρκετά από το ιδανικό. Π.Χ. προσωπικά το ιδανικό θα ήταν να υπάρχουν Α. Γενικού περιεχομένου συζητήσεις όπου κάθε ένας θα μπορούσε να συζητά ελεύθερα -και αυτό μέχρι ένα όριο... αυτοκίνησης, μιας και είμαστε Αθλητικός σύλλογος αυτοκινήτου- και Β. Τεχνικού περιεχομένου συζητήσεις όπου κάθε άνθρωπος που έχει απορίες ή προβλήματα να μπορεί να τα αντιμετωπίσει υπεύθυνα και όχι με ράδιο αρβύλες.

Το πρόβλημα για εμένα επικεντρώνεται στο Β. όπου χρειάζεται ένα καλό φιλτράρισμα πληροφοριών ώστε να μπορεί ο αναγνώστης να πάρει μέσα από την συζήτηση αυτά που πρέπει.

Τώρα για τις προσωπικές συζητήσεις και πολύ Γενικού περιεχομένου, υπάρχχουν τα chat και βέβαια η πολύ καλή παρέα που κάνουμε κάθε Πέμπτη στην Λέσχη.. Wink

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης