Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
kostas207cc (κωστας) Μέλος

peugeot 207cc 1.6 ep6
Ένταξη: 13 Ιαν 2010 Δημοσιεύσεις: 195
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 07 Φεβ 2013, 13:59:24 Θέμα δημοσίευσης: προβλημα με νεο τεντωτηρα καδενας |
|
|
γεια σε ολους.εχω ενα 207cc 1,6 ep6 120 αλογα.καθε πρωι χτυπαγε η καδενα οποτε αποφασισα να την αλλαξω με τον νεο τεντωτηρα με κωδικο 0829 G3 τον εβαλα πανω και το αμαξι χτυπαγε σαν τρελο ακομα και ζεστο το αφησα λιγη ωρα τα ιδια.τον εβγαλα εβαλα τον παλιο και σταματησε το χτυπημα αθορυβο βεββαια ηταν ζεστο αλλα με τον νεο χτυπαγε υπερβολικα πολυ ζεστο κρυο.καμμια
συγκρινωντας τους δυο τεντωτηρες ο παλιος ειναι πολυ μαλακος ενω ο νεος σκληρος.οταν τουςπαταω ο παλιος δεν κανει θορυβο ενω ο νεος κανει κρακ κρακ το ελατηριο.καμμια ιδεα παιδια?? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

peugeot 207cc 1.6 ep6
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 07 Φεβ 2013, 19:33:48 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
κανενας παιδια καμμια ιδεα? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
vasilisalessia (vasilis) Τρελλαμένο μέλος

peugeot307 1.4 16v
Ένταξη: 07 Σεπ 2010 Δημοσιεύσεις: 539
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 07 Φεβ 2013, 19:46:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
πηγαινε το εκει που σου το βαλανε να σου αλλαξουνε το ανταλακτικο.μηπως επεσες σε μαπα ανταλακτικο?καδενα κοιταξες?μηπως εχει παρει μεντα?μετρανε και κσδενα και τετοια.. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

peugeot 207cc 1.6 ep6
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 07 Φεβ 2013, 19:52:07 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
το αλλαξα ο ιδιος.η καδενα δεν ειναι γιατι αν ηταν χαλαρωμενη με τον νεο τεντωτηρα θα εκανε λιγοτερο θορυβο αλλα δεν θα σταματουσε εντελως.ο νεος τεντωτηρας δουλευει κανονικα δεν κολλαει και ειναι οντως πιο σκληρος αυτο που δεν ξερω ειναι αν κατα την συμπιεση του ειναι φυσιολογικο να κανει θορυβο κρακ κρακ αυτος κανει |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
recife_rallye (lefos) Έχω ξεφύγει !!!

e-tuners stage4 from north
Ένταξη: 03 Σεπ 2008 Δημοσιεύσεις: 2420
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 07 Φεβ 2013, 22:58:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Με αλλαγη τεντωτηρα ξαναελεγχεις χρονισμα..δεν ειναι και τοσο απλα τα πραγματα.Δεν σημαινει οτι θελεις χρονισμα,αλλα αυτο προβλεπεται.
Παμε για καμμια οδικη δοκιμη επιτελους? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

peugeot307 1.4 16v
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 07 Φεβ 2013, 23:06:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
kostas207cc έγραψε: | το αλλαξα ο ιδιος.η καδενα δεν ειναι γιατι αν ηταν χαλαρωμενη με τον νεο τεντωτηρα θα εκανε λιγοτερο θορυβο αλλα δεν θα σταματουσε εντελως.ο νεος τεντωτηρας δουλευει κανονικα δεν κολλαει και ειναι οντως πιο σκληρος αυτο που δεν ξερω ειναι αν κατα την συμπιεση του ειναι φυσιολογικο να κανει θορυβο κρακ κρακ αυτος κανει |
εισαι ιδιωτης η πουλας αυτοκινητα? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

peugeot 207cc 1.6 ep6
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 07 Φεβ 2013, 23:13:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
δεν χρειαζεται χρονισμα το αμαξι.και δεν ειναι απαραιτητο οταν βγαινει ο τεντωτηρας με προσοχη να κλειδωθουν οι εκκεντροφοροι.δεν βγαινει η αλυσιδα απο τα δοντια για να αλλαξει θεση ο εκκεντροφορος η ο στροφαλοφορος.στην περιπτωση μου το χρονισμα ειναι οκ.ττποτα απο τα δυο δεν ειμαι.εχω τελειωσει μηχανικος ηλεκτρολογος και λατρης των αυτοκινητων απο παιδι και δουλευα σε συνεργειο χρονια |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

peugeot 207cc 1.6 ep6
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 07 Φεβ 2013, 23:19:39 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
δεν τιθεται θεμα χρονισματος.απλα ειχα θορυβο στην καδενα οταν ηταν κρυο μεχρι να ανεβασει λαδι.θεωρησα σωστο να αλλαχτει ο τεντωτηρας αλλωστε εχω 100000 χλμ sto service box με αριθμο πλαισιου μου εβγαλε αυτον τον τεντωτηρα και μονο ο οποιος ειναι ο αναβαθμισμενος.ομως οταν μπηκε χτυπαγε πραπανω και ζεστο ισως απο υπερβολικο τεντωμα στην καδενα?????
Έχει επεξεργασθεί από τον/την kostas207cc στις Πεμ 07 Φεβ 2013, 23:20:26, 1 φορά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

peugeot307 1.4 16v
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 07 Φεβ 2013, 23:20:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
πηγαινε σε αντιπροσωπεια και ζητα να δεις εαν εχουνε αλλο τεντωτηρα για να δεις εαν εχει προβλημα ο δικος σου ακομα και αν ειναι καινουργιος.μηπως ειχε πηδηξει κανα δοντι πριν η αλυσιδα?η εχει τριφτει κανα δοντι και στο κανει με το καινουργιο που ειναι πιο σκληρο?παντως σε αυτες τις μηχανες ακομα και μια μοιρα εαν χασουνε ακουγεται. κοιτα και για το χρονισμα καλου κακου..ακομα και αν κρατας τα σημεια τα σωστα χανουνε παλι λιγο. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

peugeot 207cc 1.6 ep6
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 07 Φεβ 2013, 23:23:03 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
τα δοντια φαινοντουσαν μια χαρα και οι γλυστρεσ ολοκληρες.ισως να επεσα σε ελλατωματικο τεντωτηρα αυτο μου περασε απο το μυαλο.fuel trims δεν εχω ανεβασμενα η μειωμενα ουτε πτωση αποδοσης.ο θορυβος τησ καδενας δεν νομιζω να παιζει ρολο με το χρονισμα.να επισημανω με τον παλιο πανω δεν κανει κιχ μολις περασουν λιγα δευτερολεπτα.αν ηταν θεμα δοντιων οι καδενας γλυστρας θα εκανε και με τον παλιο η λογω της μεγαλυτερης συσφιξης εγινε εμφανες?? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

peugeot307 1.4 16v
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 07 Φεβ 2013, 23:33:30 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
με το παλιο μπορει να μην ακουγοτανε γιατι απλα οντως ελαστικοτατος μπορει και να χοροπηδουσανε(δε νομιζω θα ειχες σοβαρη βλαβη) η να τριιβοτανε και να ακουγοτανε μονο ο τρακτερισμος που ειχες.
και με το καινουργιο να ακουγεται πολυ παραπανω..
για μενα πηγαινε να δεις εαν οντως εχει προβλημα ο δικος σου τεντωτηρας.αν οχι κοιτα την αλυσιδα μετα αφου λες οτι ολα τα αλλα ειναι οκ.
αλλα απο οτι θυμαμαι και τα παιδια εδω μεσα αλλαζουνε γλιστρες κλπ συν ελενχουνε και χρονισμο προληπτικα.τεσπα κανε το ενα ενα.. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

peugeot 207cc 1.6 ep6
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 08 Φεβ 2013, 14:16:04 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
παιδια πηγα τον νεο τεντωτηρα πισω και δεν ειχαν καπποιον αλλο και μου ειπαν ετσι κανει.αλλα δεν τουσ πολυ πιστευω.εχει κανεις συμπιεσει τον νεο τεντωτηρα κανει θορυβο κρακ κρακ????ο παλιος δεν κανει παντως.ειναι φυσιολογικο να κανει ετσι?? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

peugeot 207cc 1.6 ep6
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 08 Φεβ 2013, 14:18:52 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
κανει κρακ κρακ σαν να κολλαει οχι ηχο απο το ελατηριο που συμπιεζεται??ειναι νορμαλ αυτο?? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

peugeot 207cc 1.6 ep6
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
makis106 (makis) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 THP Rallye (2008)
Ένταξη: 15 Μάϊ 2007 Δημοσιεύσεις: 2966
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 08 Φεβ 2013, 14:55:19 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κώστα η αλήθεια ειναι οτι δεν θυμαμαι αν ο καινουργιος μου εκανε ετσι, αλλα και ετσι να κανει απο φυσιολογικο, για ποιο λόγο να παιζει οταν δουλευει ο κινητηρας? Η δουλεια του ειναι να τανίζει την καδένα οσο πρεπει και μετα να μενει σταθερός. δεν εχει λογο να παιζει μεσα εξω ωστε να ακουγεται. ποσο μαλλον ο τελευταιος που ειναι κ πιο σκληρός...
Μηπως παιζει κατι άλλο? φοβαμαι οτι θα πρεπει να το λυσεις... 
etuned |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

peugeot 207cc 1.6 ep6
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 08 Φεβ 2013, 15:06:52 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
σταθερος δεν νομιζω μενει παιζει εστω λιγο.ξερεις που κολλαω??αν ειχε αλλο προβλημα με τον παλιο που ειναι βουτηρο θα εκανε πιο πολυ.δεν ειναι λογικο να βαζεις πιο σκληρο και να κανει παραπανω.επισης λεφτα για πειραματα δεν υπαρχουν δηλαδη να αλλαζω καδενες γλυστρες και αν.δυστυχως.να σε ρψτησω κατι αλλο οταν εβαλες τον καινουργιο ακουγες παραπανω το συρσιμο που κανει η καδενα πανω στην γλυστρα??ενα βζιν καπως ετσι??το περιεργο ειναι οτι εκανε οπως κανει πριν ανεβασει λαδι.λεω κατσε μεχρι να γεμισει αλλα δεν σταματουσε ακομα και μετα απο ωρα.και το κρακ που κανει ειναι ακριβως σαν αυτο που εκανε.γι αυτο ρωταω μηπως καπποιος τον εχει συμπιεσει και εκανε τον ιδιο θορυβο.με τον παλιο παντως κανει μονο οταν ειναι κρυο και ελαχιστα υπενθυμιζω.ετσι θα μεινει μου φαινεται.γιατι αλλιως μιλαμε για μεγαλοοοο κοστος |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 08 Φεβ 2013, 15:25:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εγω πιστευω οτι δεν πρεπει να παιζει. μπορει να ειναι καποιο προβλημα που να το ζοριζει περισσότερο η παραπανω πιεση και να ακουγεται πιο πολυ.
Διαφορά στον ηχο με τον καινουργιο τεντωτηρα δεν καταλαβα.
Δοκιμασε παντως αν εχεις τη δυνατοτητα να πας σε μια ακομη αντιπροσωπεια να συμπιέσεις εναν καινουργιο, τουλαχιστον να αποκλεισεις το προβληματικο ανταλλακτικο.
Πάντως κοστος χρονισμου με σετ, τεντωτηρα και εργατικα, ακομη και σε αντιπροσωπεια, γυρω στο 200άρι πάει πλέον...
etuned |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

peugeot 207cc 1.6 ep6
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 08 Φεβ 2013, 15:49:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
αν ειναι εως 250 καλα ειμαστε αλλα στο δικο μου εχει βγαλει αλλο κωδικο και για τα γραναζια του μεταβλητου εχει και εισαγωγη και εξαγωγη και αυτα πανε 170 και τα δυο.η λαιον υπαρχει ακομα???ποσο παιρνουν για χρονισμα? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 08 Φεβ 2013, 15:58:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
kostas207cc έγραψε: | αν ειναι εως 250 καλα ειμαστε αλλα στο δικο μου εχει βγαλει αλλο κωδικο και για τα γραναζια του μεταβλητου εχει και εισαγωγη και εξαγωγη και αυτα πανε 170 και τα δυο.η λαιον υπαρχει ακομα???ποσο παιρνουν για χρονισμα? |
Στην αλλαγη σετ χρονισμού, δεν ειναι απαραιτητη η αλλαγη των γραναζιών του μεταβλητου απ'οσο ξέρω, εκτός και αν εχουν πρόβλημα, που σπανια εχουν. Συνήθως αλλαζονται βιδες εκκεντροφόρων/στροφάλου, γραναζάκι στροφάλου, μουαγιε, που κοστιζουν κατω απο 100. Για λάιον δεν ξέρω.
etuned |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

peugeot 207cc 1.6 ep6
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 08 Φεβ 2013, 16:09:20 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
καδενα και γλυστρες και τεντωτηρας συν αυτα που πες φανταζομαι??οκ ευχαριστω πολυ μαλλον ετσι θα γινει γιατι να αγορασω εγω τα εργαλεια δεν με συμφερει,μακη εισαι και "γειτονας"εχω εξοχικο σαγιαδα και ηταν να ανεβω αλλα τωρα με αυτο αναβαλεται |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|