PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Προβλημα Συντονισμου (90-100Km/h)

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
mindtrap (ΧΑΡΗΣ)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

206

Ένταξη: 26 Οκτ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 11 Δεκ 2005, 03:31:54    Θέμα δημοσίευσης: Προβλημα Συντονισμου (90-100Km/h) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΓΩ,ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ,ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ 206.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΤΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΧΕΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ.
ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΕΙΝΑΙ 1100cc ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ '01 KAI ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑ : ΜΕΤΑΞΥ 90 ΚΑΙ 100 ΧΛΜ/ΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΤΡΕΜΟΥΛΟ,ΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΤΙΝΙΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ 1ον)ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΥΤΗ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΑΡΚΕΤΑ,Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ
2ον) ΑΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ Η ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ ΑΝΤΟΙΣΤΙΧΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ
Κ 3ον)ΟΤΑΝ ΧΕΚΙΝΑΩ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΤΡΙΜΕΝΟ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΟΛΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΘΟΡΥΒΟ ΣΑΝ ΝΑ ΚΛΩΤΣΑΕΙ ΚΑΤΙ.
ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΕΦΥΓΑ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΗ ΜΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.
ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΜΙΑΞΟΝΙΟ.ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΝ.ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ..
ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ,ΜΟΥ ΤΟ ΚΟΙΤΑΝΕ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΜΗΧΑΝΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΦΘΑΡΕΙ.ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ.ΞΑΝΑΦΕΥΓΩ,ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΜΑΤΑΙΑ ΟΜΩΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ "ΧΑΒΑ".
ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΩ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΠΡΩΤΟΝ ΜΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ "ΑΥΤΟΙ" ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΤΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.ΔΙΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΔΟΚΙΜΗ:
ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΡΑΜΠΑ.ΚΡΑΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΙΑ ΡΟΔΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΓΩ ΕΔΙΝΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΓΚΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΤΑ 90ΧΛΜ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕ,ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ,ΑΛΛΑ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΛΜ.ΕΤΣΙ ΛΟΠΟΝ ΞΕΚΟΥΜΠΩΣΕ ΤΟ ΕΝΑ ΗΜΙΑΞΟΝΙΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΠΑΝΕΛΑΒΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ!ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΡΩΤΑΩ,ΣΑΝ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ,ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΛΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΟ/Α ΗΜΙΑΞΟΝΙΟ/Α, ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ??
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001

Ένταξη: 24 Μάϊ 2002
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 11 Δεκ 2005, 10:57:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η αρχική διάγνωση για ημιαξόνιο ήταν λογική υπόθεση. Η αλλαγή της βάσης μηχανής θα έγινε προφανώς γιατί θα την είδαν φθαρμένη και θα υπέθεσαν ότι μπορεί να κουνιέται η μηχανή και να συντονίζεται σε κάποια ταχύτητα.
Αφού λοιπόν δεν ήταν αυτά και σύμφωνα με το τεστ που έκανες με τον μηχανικό σου, δε μένει παρά να προέρχεται μέσα από το σασμάν. Κάτι ελαφρώς στραβό-φαγωμένο-αζυγοστάθμητο(λόγω φθοράς) υπάρχει που στα 90χαω εμφανίζεται λόγω συντονισμού (μοιάζει με τον αζυγοστάθμητο τροχό που σε κάποια χαω χειροτερεύει το τρέμουλο στο τιμόνι).
Και μια που το έφερε ο λόγος, μήπως στο παρελθόν κυκλοφόρησες για πολύν καιρό με αζυγοστάθμητο τροχό και σου προκάλεσε εσωτερική φθορά στο σασμάν;

Και κάτι άλλο πιο απλό: Τσέκαρες μήπως έχεις στραβό κάποιο μουαγιέ-ακραξόνιο;

Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης

Performance of Real Cardriving Club
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: Στροφοδιαδρομές

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 11 Δεκ 2005, 12:21:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Χάρη καταρχήν καλως ήρθες.
Θα σε παρακαλέσω να κάνεις μια "επεξεργασία" στο πόστ σου καινα το γράψεις με μικρούς χαρακτήρες μιας και δεν επιτρέπονται τα κεφαλαία.

Εκ της MOD Team
MEMsound

Τώρα σχετικά με το πρόβλημα που έχεις.
Ζυγοστάθμιση έχεις κάνει στους τροχούς?
Ή μάλλον όχι απλά ζυγοστάθμιση. Τους έχεις ελέγξει αν είναι ίσιοι?
Μήπως έχεις πέσει σε καμιά λακούβα ή έχεις καβαλήσει κανένα πεζοδρόμιο και έχει "πάρει" ο τροχός??

Κατά τ' άλλα θα συμφωνήσω με τον Μίλτο ότι αν δεν είναι από ημιαξόνιο (ή ζυγοστάθμιση) τότε το μόνο που μένει είναι το σασμάν... Wink

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
brz20 (Κωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 307 1.6 (16V) XSi (2004)

Ένταξη: 04 Οκτ 2005
Τόπος: Τρικαλα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 21 Δεκ 2005, 18:55:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εμενα μου εκανε εναν συντονισμο αλλα ολα τα αλλα δεν τα εκανε.Κανε μια ζυγοσταθμιση ομως γιατι μπορει να ειναι απο τα λαστιχα.Εμενα εχουν στραβο πελμα οσο παραξενο και αν σου φαινετε αυτο.

The Ubuntu it's a way of life.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
Road_Runner (Νικόλας) (ο Παγκόσμιος)
Ειδ. Γραμματέας
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 OMG

Ένταξη: 27 Νοέ 2005
Τόπος: Pyongyang

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 28 Δεκ 2005, 18:38:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εκτός από την ζυγοστάθμηση, τσέκαρε και τον μπιλιοφόρο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης