Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Δημήτριος (Δημήτρης) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 XS 1.6 16v (2001)
Ένταξη: 24 Ιαν 2003 Δημοσιεύσεις: 751 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 12 Μάϊ 2003, 15:25:32 Θέμα δημοσίευσης: 206 - Ψεκαστήρες λαδιού |
|
|
Έχω ακούσει πως οι 1,6 16v κινητήρες της Peugeot διαθέτουν ψεκαστήρες λαδιού κάτω ακριβώς από τους κυλίνδρους (για να ψεκάζεται λιπαντικό απευθείας μέσα στον κύλινδρο). Ξέρετε αν ισχύει αυτό;
Εαν ισχύει, ο συγκεκριμένος κινητήρας θα ανεβεί ακόμα περισσότερο στην υπόληψή μου...
Επίσης ξέρω ότι χρειάζεται λιγότερο από 3 λίτρα λαδιού (αφού μαζί με το φίλτρο λαδιού απαιτεί 3,25 λίτρα) για την λίπανσή του, πράγμα που υποδηλώνει τις πολύ υψηλού επιπέδου μηχανουργικές κατεργασίες του (μικρές τραχύτητες, μειωμένες λειτουργικές ανοχές). Βέβαια αυτό μπορεί να ισχύει για όλους τους κατασκευαστές και να μην αποτελεί διάκριση της Peugeot... 
Ένα 206 την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Alex Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XT (1999)
Ένταξη: 24 Ιούλ 2002 Δημοσιεύσεις: 1037 Τόπος: Αθήνα - Μαρούσι
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 12 Μάϊ 2003, 21:52:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σε τι ωφελει το να ψεκαστει λαδι ΜΕΣΑ στον κυλινδρο? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Ntinos Τρελλαμένο μέλος

Saxo Vts-206 QUIKSILVER
Ένταξη: 14 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 417
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 13 Μάϊ 2003, 04:27:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
μαλλον εννοεις πισω απο το πιστονι ωστε να λιπαινονται τα κινουμενα μερη και περισσοτερο τα ελατηρια γιατι μεσα στον κυλινδρο αμα ψεκαζε λαδι (πανω απο το πιστονι ε?) θα ειχαμε ενα νεο κινητηρα που καιει λαδια απο τα 0 χλμ
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Δημήτριος (Δημήτρης) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 XS 1.6 16v (2001)
Ένταξη: 24 Ιαν 2003 Δημοσιεύσεις: 751 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 13 Μάϊ 2003, 14:15:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ntinos έγραψε: | μαλλον εννοεις πισω απο το πιστονι ωστε να λιπαινονται τα κινουμενα μερη και περισσοτερο τα ελατηρια γιατι μεσα στον κυλινδρο αμα ψεκαζε λαδι (πανω απο το πιστονι ε?) θα ειχαμε ενα νεο κινητηρα που καιει λαδια απο τα 0 χλμ |
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΤΩ (Η ΠΙΣΩ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ) ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΕΜΒΟΛΟ!!!
Ο ψεκαστήρας που περιγράφω βρίσκεται στον "πάτο" του κυλίνδρου για να ψεκάζει λιπαντικό απευθείας στα τοιχώματά του...(δεν χρησιμοποιούνται δηλαδή οι οπές λιπάνσεως του στροφαλοφόρου άξονα)
Όπως και να έχει το θέμα, ισχύει αυτό που είπα; Δηλαδή υπάρχουν τέτοιοι ψεκαστήρες στον κινητήρα; Ρωτάω από περιέργεια...
Ένα 206 την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|