PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

307 + 1 προβλήματα

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
zafeirop (Αναστάσης)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 307 1.4 (8V) XR (2001)

Ένταξη: 30 Αύγ 2005

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 30 Αύγ 2005, 03:10:31    Θέμα δημοσίευσης: 307 + 1 προβλήματα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Χαιρετώ το club.

Είμαι καινούριος, έχω ένα 307 από τα πρώτα που ήρθανε Ελλάδα (Σεπτέμβριος 2001) και θα θελα να γράψω για τα προβλήματα που με απασχολούνε.

1. Τον χειμώνα (και μόνο τον χειμώνα) με θερμοκράσιες κάτω από 18-19 βαθμούς και συγκεκριμένα στις 2700-2900 χιλ. στρ./λεπτό συντονίζει κάτι που ακούγεται μέσα στην καμπίνα. Ο ήχος εντοπίζεται στο σημείο όπου είναι το ταμπλώ της ψηφιακής οθόνης, κάπου στο κέντρο δλδ και βαθιά μέσα. Όσες φορές πήγα να το δείξω, κάναμε βόλτα με τον μηχανικό αλλά ο ήχος πάπαλα! Είναι ένα πολύ ενοχλητικό γκουρ-γκουρ-γκουρ που ακούγεται που σε κάνει να νόμιζεις ότι άδικα έδωσες τα φράγκα σου ρε γμτ! Όταν είσαι σταματημένος δεν ακουγεται...

2. Εδώ και αρκετό καιρό, όταν πάω να αλλάξω από πρώτη σε δευτέρα ή να βγάλω νέκρα από κάποια άλλη ταχύτητα, το στροφόμετρο βουτάει στις 500 χιλ. στρ./λεπτό και μετά επανέρχεται στις 900 αλλά τυχαίνει και κάποιες φορές να σβήσει η μηχανή! Η βουτιά που κάνουν οι στροφές είναι πολύ απότομη. Το πρόβλημα είναι πιο έντονο όταν έχω AC ανοιχτό και όταν έχει πολύ ζέστη. Στο συνεργείο που επισκέφθηκα, μου συνδέσανε τον εγκέφαλο και πειράξανε τον ρυθμιστή στροφών μπας και σιάξει αλλά τπτ, μου είπανε πως θα χρειαστώ ανταλλακτικό. Μάλιστα, όταν έκανε reset στο συγκεκριμένο όργανο ακούστηκε ένας περίεργος ήχος από την μηχανή, σαν τρυπάνι. Κάτι δεν πήγαινε καλά με το έμβολο στο ρυθμιστή μου είπε το παλικάρι...

Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει με τον θόρυβο ρε παιδιά τι να πω? Τάμα θα κάνω δλδ... Δε ξέρετε πόσο σπαστικό είναι! Κρίμα. Sad

Εως τώρα έχω 43500 χλμ και αντιμέτωπισα εκτός από τα παραπάνω:

1. Kαμμένο ποντενσιόμετρο AC 25000 χλμ
2. Περιστροφική (κόρνα φλας κλπ) 8000 χλμ
3. Σιλανσιέ γουργουρίζει στο απότομα άφημα γκαζιού 0 χλμ
4. Τρελαίνεται ο αισθητήρας θερμοκρασίας και δείχνει -20 βαθμούς 35000χλμ
5. Πολλές καμμένες λάμπες 0 χλμ

Ευχαρισώ παίδες.
Καλημέρα

My brain is runnin lean
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
bouboulis (Δημήτρης)
Μέλος
Μέλος

307 1.4 XS

Ένταξη: 18 Φεβ 2003
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 02 Σεπ 2005, 13:39:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έχω το ίδιο αυτοκίνητο (μον. 6/2002) και τα μόνα προβλήματα που έχω αντιμετωπίσει είναι ο θόρυβος από την εξάτμιση (βλέπε ζουαν), κάτι που πλέον συνήθισα και μια ελλατωματική φλασιέρα, η οποία είχε αλλαχτεί εντός εγγύησης και από τότε δεν παρουσίασε πρόβλημα. Να σου πω επίσης ότι αυτή τη στιγμή το αμάξι έχει 70000 (και κάτι ψιλά) km σε διάφορες συνθήκες και είναι σαν καινούριο. Αν δεν κάνω λάθος είσαι από Θεσ/νίκη, οπότε μπορούμε να βρεθούμε και να μου δείξεις τι ακριβώς συμβαίνει μήπως και βοηθήσω. Όπως και να έχει πάντως κάνε υπομονή, όλα λύνονται!

Have Fun!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
zafeirop (Αναστάσης)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 05 Σεπ 2005, 04:27:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

bouboulis έγραψε:
Έχω το ίδιο αυτοκίνητο (μον. 6/2002) και τα μόνα προβλήματα που έχω αντιμετωπίσει είναι ο θόρυβος από την εξάτμιση (βλέπε ζουαν), κάτι που πλέον συνήθισα και μια ελλατωματική φλασιέρα, η οποία είχε αλλαχτεί εντός εγγύησης και από τότε δεν παρουσίασε πρόβλημα. Να σου πω επίσης ότι αυτή τη στιγμή το αμάξι έχει 70000 (και κάτι ψιλά) km σε διάφορες συνθήκες και είναι σαν καινούριο. Αν δεν κάνω λάθος είσαι από Θεσ/νίκη, οπότε μπορούμε να βρεθούμε και να μου δείξεις τι ακριβώς συμβαίνει μήπως και βοηθήσω. Όπως και να έχει πάντως κάνε υπομονή, όλα λύνονται!

Σ'ευχαριστώ bouboulis για την υποστήριξη...

Ναι όντως είμαι από Θεσσαλονίκη, ίσως κάποια στιγμή να βρεθούμε να ανταλλάξουμε απόψεις.

Σχετικά με την φλασιέρα που είπες, μου την αλλάξανε και μένα εντός εγγύησης (Στόικος) αλλά μετά από καιρό παρουσίασε άλλο προβλημα:
Δε δουλεύει η 3η σκάλα των καθαριστήρων. Είναι θέμα επαφής. Με το που γυρνάω τον διακόπτη στη 3η σκάλα οι καθαροστήρες γυρνάνε γρήγορα αλλά μετά από λίγο πέφτει η ταχύτητα στη 2ή σκάλα. Ο διακόπτης όμως είναι ακόμη στην 3η. Αν τον πειράξω λίγο, αν τον κουνήσω δεξιά αριστερά φτιάχνει για κανά 2 δευτερόλεπτπα, αλλά μετά ξανά τίποτα.

Embarassed Crying or Very sad

My brain is runnin lean
Επιστροφή στην κορυφή
DrJekyll (Αλέκος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Ένταξη: 30 Νοέ 2004
Τόπος: Serres

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 05 Σεπ 2005, 09:10:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

zafeirop έγραψε:
Ναι όντως είμαι από Θεσσαλονίκη, ίσως κάποια στιγμή να βρεθούμε να ανταλλάξουμε απόψεις.

Σήμερα Δευτέρα έχουμε συνάντηση...αν θέλεις πέρνα!

zafeirop έγραψε:
Σχετικά με την φλασιέρα που είπες, μου την αλλάξανε και μένα εντός εγγύησης (Στόικος) αλλά μετά από καιρό παρουσίασε άλλο προβλημα:
Δε δουλεύει η 3η σκάλα των καθαριστήρων. Είναι θέμα επαφής. Με το που γυρνάω τον διακόπτη στη 3η σκάλα οι καθαροστήρες γυρνάνε γρήγορα αλλά μετά από λίγο πέφτει η ταχύτητα στη 2ή σκάλα. Ο διακόπτης όμως είναι ακόμη στην 3η. Αν τον πειράξω λίγο, αν τον κουνήσω δεξιά αριστερά φτιάχνει για κανά 2 δευτερόλεπτπα, αλλά μετά ξανά τίποτα.

Embarassed Crying or Very sad

Μήπως αυτό γίνεται όταν σταματάς σε φανάρι????
Γιατί τότε αυτόματα οι υαλοκαθαριστήρες χαμηλώνουν ταχύτητα και όταν ξανα-αποκτήσεις ταχύτητα μπαίνουν σε γρήγορη λειτουργία πάλι....τουλάχιστον στο δικό μου...
Επιστροφή στην κορυφή
bouboulis (Δημήτρης)
Μέλος
Μέλος

307 1.4 XS

Ένταξη: 18 Φεβ 2003
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 09 Σεπ 2005, 14:56:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

307Lucifer έγραψε:
Γιατί τότε αυτόματα οι υαλοκαθαριστήρες χαμηλώνουν ταχύτητα και όταν ξανα-αποκτήσεις ταχύτητα μπαίνουν σε γρήγορη λειτουργία πάλι....τουλάχιστον στο δικό μου...

... Και στο δικό μου και φαντάζομαι σε όλα τα 307, ε κύριε Tourista? ...

Have Fun!!
Επιστροφή στην κορυφή
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

Ένταξη: 15 Φεβ 2004
Τόπος: Νικαια-Περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 09 Σεπ 2005, 17:19:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

bouboulis έγραψε:
307Lucifer έγραψε:

Όταν είναι στην διακοπτόμενη αλλάζει η συχνότητα που λειτουργούν.
Όταν είναι στην τρίτη σκάλα δεν σταματάνε από όσο έχω δει και στο δικό μου , εξάλλου το παιδί λέει ότι αν πειράξει το μοχλό επανέρχεται και δουλεύουν.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
zafeirop (Αναστάσης)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 10 Σεπ 2005, 01:45:11    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Touristas έγραψε:
bouboulis έγραψε:
307Lucifer έγραψε:

Όταν είναι στην διακοπτόμενη αλλάζει η συχνότητα που λειτουργούν.
Όταν είναι στην τρίτη σκάλα δεν σταματάνε από όσο έχω δει και στο δικό μου , εξάλλου το παιδί λέει ότι αν πειράξει το μοχλό επανέρχεται και δουλεύουν.

Παιδιά όχι, δεν είναι ο αυτόματος ρυθμστής συναρτήσει της ταχύτητας. Έχετε δίκιο όμως έπρεπε να το διευκρινίσω.

Πρέπει να είναι θέμα μηχανικής φύσεως όπου η PEUGEOT μου είπε πως πρέπει να αλλαχθεί όλη η φλασιέρα (~ 150+ Ευρώ).
Κρίμα δλδ.

Λέτε να το ψεκάσω με κανά spray? Μήπως ξεκολλήσει ο διακόπτης? Μππααααα εεε;

My brain is runnin lean
Επιστροφή στην κορυφή
brz20 (Κωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 307 1.6 (16V) XSi (2004)

Ένταξη: 04 Οκτ 2005
Τόπος: Τρικαλα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 05 Οκτ 2005, 01:31:10    Θέμα δημοσίευσης: Re: 307 + 1 προβλήματα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Φιλε και εγω εχω ακριβως το ιδιο προβλημα!Δεν ξερω απο που προερχετε.Εμενα μου το παρουσιασε μετα την αλλαγη φιλτρου.Βαρελακι BMC!Στις 3.000 με 3.200 και αργη επιταχυνση το ακοω.Νομιζω οτι προερχετε απο το φιλτρο.Σαν να βρησκει καπου.Τωρα που ακουσα για ταμπλο σκεφτομαι να το κανω φυλλο και φτερο το γαλλακι μου.Καπου θα το πετυχω.Αν παντως πας απο συνεργειο και μαθεις απο που ειναι και το λυσεις να δημοσιευσεις την λυση.

The Ubuntu it's a way of life.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
zafeirop (Αναστάσης)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 05 Οκτ 2005, 01:48:33    Θέμα δημοσίευσης: Re: 307 + 1 προβλήματα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

brz20 έγραψε:
Φιλε και εγω εχω ακριβως το ιδιο προβλημα!Δεν ξερω απο που προερχετε.Εμενα μου το παρουσιασε μετα την αλλαγη φιλτρου.Βαρελακι BMC!Στις 3.000 με 3.200 και αργη επιταχυνση το ακοω.Νομιζω οτι προερχετε απο το φιλτρο.Σαν να βρησκει καπου.Τωρα που ακουσα για ταμπλο σκεφτομαι να το κανω φυλλο και φτερο το γαλλακι μου.Καπου θα το πετυχω.Αν παντως πας απο συνεργειο και μαθεις απο που ειναι και το λυσεις να δημοσιευσεις την λυση.

Καλησπέρα φίλε.

Χαίρομαι που έχω και παρέα Rolling eyes

Την περίπτωση αυτή με το βαρελάκι, μου την ανέφερε και ένας ταξιτζής για το ΙΧ αμάξι του. Μπορεί να μην είναι τυχαίο.

Τις προάλλες που πήγα, τους το ξαναανέφερα και μου είπανε όταν το ξανακάνει να βάλω τέρμα το κλιματαστικό Question
Σε περίπτωση όπου δεν σταματήσει ο θόρυβος υποσχέθηκαν ότι θα το δούνε. (Ίσως την αλλή φορά μου πούνε να βάλω τέρμα τη μουσική...)

Πάντως τώρα που ο καιρός είναι ακόμη ζεστός δεν παρατηρείται. Μόνο κάτω από 18 βαθμούς.

Να επισημάνω πως σε εμένα ακούγεται γύρω στις 2700 rpm. Και κάποιες φορές με 1η στις 1300-1400 αλλά πρέπει να επιταχύνεις πραγματικά αργά. Μάλλον είναι η 1η αρμονική. Λογικά θα συντόνιζε και στις 3900 με αυτό το σκεπτικό αλλά ας μη το σκεφτούμε έτσι μαθηματικα. Shocked

Εννοείται όταν έχω νέα θα ενημερώσω.

My brain is runnin lean
Επιστροφή στην κορυφή
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 (ΑΝΤΩΝΗΣ)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

PEUGEOT 307 1600cc

Ένταξη: 05 Νοέ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 05 Οκτ 2005, 10:45:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

καλημερα πεζουκλες,

το δικο μου το πεζο ειναι 6/2002 βεβαια εγω δεν το κινω πολυ και εχω 22.000χλμ και μου εχει βγαλει τα εξησ προβληματα
3 φορεσ αλλαγη ζουαν
1 φορα αλλαγη διακοπτη
1 φορα αλλαγη δισκο πλατο και ρουλεμαν και βεβαια οπωσ βλεπετε ειναι και το χειροτερο προβλημα που μου ετυχε για καινουριο αυτοκινητο μονο με 15.000χλμ και μου κοστισε περιπου 400ευρω.

Αυτο που θελω να επισημανω ειναι μεγαλη προσοχη στα εξουσιοδοτημενα συνεργεια και μακρια απο την AUTOMOTIVO στην Πειραιως χωρισ να θελω να επιρεασω κανεναν αυτο το συνεργειο μου εκανε μεγαλη ζημια το οποιο βεβαια ενημερωσα την Λιον γραπτοσ και ονομαστικοσ, δυστιχωσ παιδια η αντιμετωπιση τουσ ηταν απαραδεκτη το προβλημα ηταν το εξησ οταν πηγαινα να αλλαξω ταχυτητεσ σκαλωνανε ασχημα με αποτελεσμα να παω μια ημερα σε αυτο το φοβερο συνεργειο και τουσ ανεφερα το προβλημα και μου ειπανε οτι μαλλον οι βαλβολινεσ εχουν παρει υγρασια το αναεφερα σε αλλα συνεργεια και γελαγανε μαζικα και πεσ αυτο αστο το κορυφαιο που μου την εδωσε ασχημα ειναι οταν μου ειπανε ετσι ειναι τα γαλλικα αυτοκινητα ακουσον ακουσον.
και βεβαια το μοναδικο πραγμα που μου κανανε ηταν να μου αλλαξουνε τισ βαλβονεσ χρεωση 33ευρω βεβαια το αποτελεσμα μηδεν.
Το αποκορυφομα την επομενη μερα παιδια εμεινα και αρχιζει η ταλαιπωρια φωναζω την οδικη το πηρανε και τουσ ειπα να το πανε στν DAKAR να επισημανω οτι το συγκεκριμενο συνεργειο ειναι ενα απο τα καλυτερα και φανηκε απο τον τροπο αντιμετωπιση τουσ συγχαρητηρια με εξυπηρετησανε αμεσα

ΑΝΤΩΝΗΣ PEUGEOT 307
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης