PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Οδηγικές Αναζητήσεις
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3 ... 17, 18, 19  Επόμενη
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!


Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001

Ένταξη: 24 Μάϊ 2002
Δημοσιεύσεις: 3657
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 03 Ιούν 2002, 04:19:38    Θέμα δημοσίευσης: Οδηγικές Αναζητήσεις Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η Τέχνη του Οδηγείν
Ασφαλής Οδήγηση, Οδήγηση με γράμμες, Οδήγηση μετά το όριο

Η Ασφαλής Οδήγηση είναι αυτό ακριβώς που υποδηλώνει. Η μετακίνηση στους δρόμους με απόλυτο γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια, προσωπική (σωματική υγεία-ακεραιότητα) και υλική (Αυτοκίνητο, Περιουσιακά στοιχεία) τόσο του οδηγού όσο και των άλλων (οδηγών και μη).

Η Ασφαλής Οδήγηση εμπεριέχει στοιχεία κοινωνικού χαρακτήρα παρόμοια με της καθημερινής μας ζωής οπουδήποτε αλλού (σπίτι, δουλειά, γήπεδο κτλ). Άρα μέσω αυτής εκδηλωνόμαστε και εκφραζόμαστε ψυχικά. Εάν είμαστε στεναχωρημένοι, χαρούμενοι, δυστυχισμένοι, ευτυχισμένοι, αδιάφοροι, συγκεντρωμένοι, κουρασμένοι, ξεκούραστοι, μεθυσμένοι, νηφάλιοι κλπ, υπάρχει και η ανάλογη επίπτωση στην Οδήγηση που μπορεί και να πάψει να είναι Ασφαλής. Επίσης χαρακτηριστικά της ιδιοσυγκρασίας μας μπορεί να καθορίσουν τον τρόπο που οδηγούμε: Νευρικότητα, Ψυχραιμία, Εγκράτεια, Διορατικότητα, Ευγένεια, Υπομονή, Επιμονή, Εργατικότητα, Τεμπελιά κλπ. Το ίδιο και η υγεία μας, ένα απλό συνάχι, πυρετός, αδιαθεσία, μία αντιβίωση για χ λόγο, μπορεί να αλλάξουν τελειώς τον τρόπο που οδηγούμε.
Το αξιοσημείωτο με όλα αυτά είναι ότι ο άνθρωπος σαν οδηγός δύσκολα συνειδητοποιεί την επίπτωση της κατάστασής του στην οδήγηση κι αυτό γιατί η οδήγηση είναι μία καθημερινή ενέργεια που έχει περάσει στον άνθρωπο πλέον ως μηχανική συνήθεια. Οδηγεί χωρίς να σκέπτεται τις κινήσεις του.
Άρα, εδώ καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ σημαντικό το πώς θα μάθουμε να οδηγούμε όσο ακόμη η οδήγηση δεν μας έγινε συνήθεια. Γιατί ότι μάθουμε θα περάσει στις μηχανικές μας οδηγικές κινήσεις - σκέψεις. Είναι καλό λοιπόν και για όσους έχουν αποκτήσει τη μηχανική συνήθεια του Οδηγείν, να μην σταματήσουν να σκέπτονται αλλά να περάσουν στις συνήθειές τους έναν τρόπο οδήγησης που κρίνουν ως ασφαλέστερο σύμφωνα με αυτά που καθημερινά μαθαίνουν είτε άμεσα είτε έμμεσα μέσω τρίτων.

Παράδειγμα 1: Είναι καλό να φοράμε τη ζώνη ασφαλείας. Αλλά μας ενοχλεί όταν τη φοράμε. Συνήθεια είναι και τίποτα άλλο. Την απόδειξη αυτού θα την αισθανθείτε εάν για λίγες ημέρες επιβάλλετε στον εαυτό σας να τη φορέσει. Ξαφνικά, μια μέρα θα διαπιστώσετε ότι τη φοράτε τελείως μηχανικά χωρίς προσπάθεια και ότι όταν δεν τη φοράτε αισθάνεσθε άβολα.
Παράδειγμα 2: Όταν νιώθουμε το αυτοκίνητο να υπερστρέφει η σωστή αντίδραση (σε γενικές γραμμές πάντα) είναι να στρίψουμε το τιμόνι στο εξωτερικό της στροφής για να μην εκτροχιαστούμε. Αρχικά αυτό το σκεφτόμαστε και το εμπαιδώνουμε ως έμμεση εμπειρία στη σκέψη μας. Αυτό αρκεί για τους περισσότερους οδηγούς. Εάν θέλουμε να το εμπαιδώσουμε ως άμεση εμπειρία τότε:
1) Τρέχουμε στους δρόμους σαν τρελλοί και εάν είμαστε τυχεροί και μας τύχει υπερστροφή μπορεί και να τη γλιτώσουμε, εάν όμως μας τύχει υποστροφή τότε θα φύγουμε έξω γιατί δεν μάθαμε τι πρέπει να κάνουμε στην περίπτωση αυτή.
2) Αγοράζουμε ή νοικιάζουμε ένα αγωνιστικό και πάμε για να μάθουμε τα πάντα και τελειώνουμε μια κι έξω με το βάσανο.
3) Δοκιμάζουμε σε μία από τις πίστες που έχει φτιάξει το Υπουργείο Συγκοινωνιών, σε συνεργασία με την ΕΛΠΑ, τους κατά τόπους Δήμους και την αρωγή ειδικών, και μαθαίνουμε με ασφάλεια.
3) Πάμε σε δρόμο με άπλετη ορατότητα, με κλειστές στροφές και με ανύπαρκτη κίνηση έτσι ώστε να δοκιμάσουμε την τύχη μας με λίγα χιλιόμετρα στο ταχύμετρο (υπάρχουν στροφές που και με 25χλμ γλυστράς) χωρίς να κινδυνέψουμε.
4) Δεν κάνουμε τίποτα. Τηρούμε αυστηρά τον ΚΟΚ και περιμένουμε να μας συμβεί το κακό και τότε θα δούμε τί εστί υπερστροφή εκτός και αν συμβεί η ρημάδα η υποστροφή οπότε μπορεί να αποδημήσουμε εις τον Κύριο και έτσι να μην χρειάζεται να μάθουμε να οδηγούμε. Αλλά γιατί να κινδυνολογούμε άδικα, το κακό σε μας θα συμβεί; Από τότε που γεννηθήκαμε στους άλλους συμβαίνει.
---
Άσχετα με το τί λέει η λογική μας οφείλουμε να τηρούμε τον ΚΟΚ κατά γράμμα. Ετσι, εάν ποτέ μας συμβεί ατύχημα δεν θα φταίμε εμείς αλλά ο άλλος (που ήταν μεθυσμένος, μάλωνε με τη γυναίκα του, του έπεσε το τσιγάρο στο σαλόνι, του πάτησε ο σκύλος το γκάζι, του έκανε πί_α η γκόμενα, είδε έναν παλιό φίλο στο απέναντι πεζοδρόμιο, που είδε ένα φοβερό συνολάκι σε μια βιτρίνα, που βαφόταν στο καθρέπτη, που τον πήρε ο ύπνος, που μιλούσε στο κινητό, ή τέλος που έτρεχε περισσότερο απ' όσο του επέτρεπαν οι οδηγικές του ικανότητες ή οι οδηγικές συνθήκες, δηλαδή ένας υπερβολικά βλάκας). Εμείς όμως θα οδηγούμε σύμφωνα με το Νόμο.

"Ενθάδε κείτε ο αδικοσκοτωμένος νομοταγής οδηγός που τόσο άδικα του πήρε τη ζωή ο ασυνείδητος του διπλανού τάφου". Εξάλλου η ασφάλεια θα αποζημιώσει τους τυχόν εναπομείναντες απογόνους.

Να τηρείτε τον ΚΟΚ αυστηρά. Εάν δείτε τον από πίσω ασυνείδητο να πλακώνεται στα φρένα προσπαθώντας να μην πέσει πάνω σας επειδή είδατε το πορτοκαλί και σταματήσατε έγκαιρα όπως προβλέπει ο νόμος, μη διανοηθείτε να πατήσετε το γκάζι για να τον βοηθήσετε να μη σας χτυπήσει, ακόμη κι αν έχετε χώρο μπροστά γιατί θα περάσετε το κόκκινο παρανομώντας κι ο τροχονόμος (η κάμερα τώρα ή στο άμεσο μέλλον) απέναντι καραδοκεί και άντε να εξηγήσεις τ' ανεξήγητα. Εξάλλου ο από πίσω φταίει πάντα και η ασφάλεια θα σας καλύψει.

Ταξιδεύετε αυστηρά πάντα σύμφωνα με τα όρια ταχύτητος. Εάν τυχόν κάποιος ασυνείδητος σας πλησιάσει ιλλιγγιωδώς και θελήσει να σας περάσει ενώ διατηρείτε τη μέγιστη επιτρεπόμενη από το νόμο ταχύτητα, μην κάνετε δεξιά για να προσπεράσει, αυτός είναι ο παράνομος κι όχι εσείς. Συνεχίστε κανονικά τον δρόμο σας σα να μη συμβαίνει τίποτα. Εάν θέλει να προσπεράσει είναι πρόβλημά του κι όχι δικό σας. Ας βγει στο αντίθετο ρεύμα όταν είναι άδειο και να περάσει ο παράνομος, κι αν σκοτωθεί σε μετωπική, έ, τά'θελε ο κώλος του. Τώρα αν σας πάρει κι εσάς παραμάζωμα, αυτό μην το σκέπτεσθε, τέτοια σύμπτωση σ' εσάς θα τύχει;
---
ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
Η Ασφαλής Οδήγηση δεν έχει σχέση με τα όρια κίνησης που θέτει ο ΚΟΚ. Αλλά, ο ΚΟΚ είναι μεν το αρχικό αλλά στην ουσία είναι και το τελικό στάδιο στο οποίο θα πρέπει να καταλήξει όποιος οδηγός θέλει να θεωρεί τον εαυτό του ασφαλή οδηγό, διαφορετικά θα καταλήξει να χάσει το δίπλωμα και την αξιοπρέπειά του. Όπως και ο νά'χει ο Νόμος είναι υπεράνω όλων, πρέπει να είναι, όσο ειρωνικό κι αν σας φαίνεται αυτό.

Μαθαίνοντας να σκέπτεστε και να ενεργείτε ως οδηγοί κι όχι ως μεταφορείς κρεάτων, μαθαίνοντας δηλαδή την Τέχνη του Οδηγείν, τότε και μόνο θα είστε σε θέση να τηρείτε τον ΚΟΚ με ασφάλεια χωρίς να κινδυνεύετε ούτε εσείς αλλά ούτε και οι άλλοι συνειδητοποιημένοι και μη.

Η Ασφαλής Οδήγηση χωρίζεται σε δύο αλληλένδετα μέρη, Στο νοητικό και στο πρακτικό. Το ένα ενυπάρχει στο άλλο. Δεν πράττω χωρίς σκέψη, αλλά και ολοκληρώνω την σκέψη ως σωστή επιλογή σε πράξη.
Εμείς μπορούμε να συζητάμε για τις διάφορες τεχνικές οδήγησης. Έννοιες όπως Υπερστροφή, Υποστροφή, "με τα τέσσερα", πρέπει να τις ξεκαθαρίσουμε. Ποιά φαινόμενα τις προκαλούν; Πώς ελέγχονται; Πώς αντιμετωπίζονται; Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται εξαρτώνται τόσο από τον οδηγό όσο και από το αυτοκίνητο αλλά και από τις συνθήκες. Όταν φτάσουμε στο σημείο να προκαλούμε, να χρησιμοποιούμε αλλά και να προλαβαίνουμε εμείς την τεχνική κι όχι αυτή εμάς τότε θα μπορούμε να θεωρούμε τον εαυτό μας Πραγματικό Οδηγό.

Προσωπικά, σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ τον εαυτό μου Πραγματικό Οδηγό. Προσπαθώ εδώ και χρόνια να το πετύχω αλλά είναι πολύ δύσκολο, ώρες - ώρες υπεράνθρωπο. Δεν αρκεί να είσαι π.χ. Κανκούνεν, αυτός τρέχει σε ειδικές διαδρομές, εμείς οδηγούμε σε δημόσιους δρόμους. Για μένα ο Πραγματικός Οδηγός ίσως να είναι καλύτερος κι από τον Κανκούνεν (δεν προδικάζω τον Κανκούνεν ως οδηγό σε δημόσιους δρόμους) και εγώ απέχω έτη φωτός από τον Κανκούνεν. Ίσως αυτοί που αφιερώνουν τη ζωή τους στους αγώνες να έγιναν τελικά και Πραγματικοί Οδηγοί, κι αυτό μέσα και από πνευματικές διεργασίες αυτοεκτίμησης, αλληλοσεβασμού και μηχανοκίνητου ρεαλισμού όπως μόνο αυτοί νιώθουν τα όρια που τους επιβάλλει η Φύση σε κάθε προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν την Υπέρβαση.

Εμείς ας προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι. Ο ένας από τον άλλο. Ο ένας για τον άλλο.

Κι ας προκαλέσω κάποια ερωτήματα.
Τί είναι η Οδήγηση με γραμμές; Η Οδήγηση μετά το όριο; Τί σημαίνει Υπερστροφή; Υποστροφή; Το 206 μας είναι υπερστροφικό. Αυτό τί σημαίνει; Ότι δεν υποστρέφει; Ή ότι είναι ένα προσθιοκίνητο εν γένει υποστροφικό με δυναμικά (ή μήπως παθητικά) υπερστροφικά χαρακτηριστικά; Έχετε νιώσει την υπερστροφή του; Σε τι διαφέρει από την υπερστροφή πισωκίνητου; Πώς ελέγχεται; Υπάρχει τρόπος να προκαλέσουμε εμείς την υπερστροφή όταν αισθανθούμε ότι ενδέχεται να προκληθεί υποστροφή λόγω κακής εκτίμησης της ταχύτητας εισόδου; Πώς μετατρέπουμε εξελισσόμενη υποστροφή σε υπερστροφή;

Δεν είναι ανάγκη να απαντηθούν τα ερωτήματα που έκανα. Ερέθισμα έδωσα. Δώστε εσείς το ρυθμό. Όπως αισθάνεστε καλύτερα. Φιλοσοφήστε εάν θέλετε. Πείτε τη γνώμη σας για τη συμπεριφορά του Έλληνα Οδηγού. Ο Γερμανός είναι καλύτερος οδηγός;
Εδώ εκφράζεστε. Σχολιάζετε. Σκέπτεστε. Πέρα από αεροτομές, ελατήρια και φιλτροχοάνες.

Ρωτήστε κι απαντήστε. Συζητήστε. Ρυθμίστε τη ροή. Κι εγώ θα ακολουθώ.


Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης

Performance of Real Cardriving Club
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Sidobre (Τάσος)
Πρόεδρος - Webmaster
Πρόεδρος - Webmaster
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 XS evo2

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Δημοσιεύσεις: 6846
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 03 Ιούν 2002, 22:21:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παράθεση:
....Δώστε εσείς το ρυθμό.


Nτάπ, ντούπ, ντάπ, ντούπ, ντάπ, ντούπ, ντάπ, ντούπ!

Multi color Multi color Multi color Multi color Multi color Multi color Multi color

Θα ξεκινήσω και εγώ με την ασφάλεια.

Είμαι της άποψης ότι ένας καλός οδηγός πρέπει να έχει σωστή οδηγική παιδεία. Η παιδεία όμως δεν έρχεται από μόνη της. Πρέπει να ψάξουμε από μόνοι μας.

Το δεύτερο που χρειάζεται είναι σεβασμός. Πρώτον προς τον εαυτό μας και ύστερα προς τον συνάνθρωπό μας.

Και εξηγώ. Οταν πιάνουμε ένα τιμόνι στα χέρια μας θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν κυκλοφορούμε μόνοι μας.

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ

Ξεκινώντας λοιπόν με αυτόν τον χρυσό κανόνα έχουμε μια βάση για αλληλοσεβασμό. Αν λοιπόν δεν σ'αρέσει να σε πατάνε ως πεζός τα αυτοκίνητα στην διάβαση, την επόμενη φορά θα προσέξεις αν δεις κάποιον πεζό να μην τον πατήσεις.
Αν δεν σ'αρέσει να σου κάνουν χαρωτικές σφήνες στην εθνική οδό ή σου κολάνε χιλιοστά από πίσω ενώ πηγαίνεις με 120 (οριο της εθνικής), τότε σίγουρα δεν θα τα κάνεις και εσύ στο μέλλον.

Σκηνικό: Πηγαίνεις στην εθνική με αρκετά. Αριστερή λουρίδα πάντα (έχω την αίσθηση ότι όλοι οι Ελληνες είναι κομμουνιστές...όλο αριστερά πάνε!).

Για σκεφτήτε τώρα, πότε κοιτάμε στον καθρέπτη; Οποτε το θυμηθούμε; Κάθε 5 λεπτά; Οταν ο άλλος από πίσω μας αναβοσβήνει τα φώτα;

To αντίθετο τώρα. Ερχόσαστε εσείς από πίσω. Πότε περιμένετε να κάνει στην άκρη αυτός ο βλάκας που δεν λέει να πάει πιο κεί;

Το δεύτερο σημαντικό για την ασφάλεια όλων είναι η εγρήγορση και ο (αυτό)έλεγχος.

Γύρω μας δεν πρέπει να υπάρχει τίποτα που να μας αποσπά την προσοχή (μην κοιτάς την φούστα ρε!). Γύρω μας δεν πρέπει να υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ τυφλό σημείο. Είναι προτιμότερο να αγοράσετε ένα "εκπαιδευτικό" καθρέπτη (ναι αυτούς που πουλάνε με το μέτρο) παρά να νιώθετε ανασφάλεια από τα μηχανάκια που περνάνε "ξώφαλτσα" και αναρωτιέσται από πού βγήκαν!

Προσπαθήστε να βλέπετε τους άλλους σαν "βλάκες" γιατί δεν ξέρετε ποτέ τι Μαλ@@κία θα κάνουν. Μην στεναχωριέστε... και οι άλλοι το ίδιο κάνουν.

Αφήνετε πάντα μια πιθανότητα για κάτι απρόοπτο. Εχετε βρεθεί ποτέ σε αυτοκίνητο με σκασμένο μπροστινό λάστιχο; Η μήπως έχετε αποφύγει ποτέ σκύλο με 140; (θα κάνατε ακόμα τούμπες!)

ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΑΠ'ΟΛΑ: ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΜ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ.

Το αυτοκίνητο δεν είναι ένα μηχάνημα που μας πάει όπου του πούμε. Είναι μια προέκταση του εαυτού μας (... στις γυναίκες πρέπει να το πούμε αυτό).

Οσο πιο καλά γνωρίζουμε τον εαυτό μας, τόσο πιο ισορροπημένο άτομο είμαστε.
Οσο πιο καλά γνωρίζουμε το αυτοκίνητό μας, τόσο πιο ισορροπημένος οδηγός είμαστε.

End of Part I. Η συνέχεια μετά την ξεκούραση.



If everything seems under control, you're just not going fast enough...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
chatasos (Τάσος)
Developer - Administrator
Developer - Administrator
Επίσημο Μέλος

Peugeot 207 1.6 (17V!) GT (2009)

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Δημοσιεύσεις: 2612
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 04 Ιούν 2002, 06:08:14    Θέμα δημοσίευσης: Re: Οδηγικές Αναζητήσεις Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Miltellas έγραψε:

1) Τρέχουμε στους δρόμους σαν τρελλοί και εάν είμαστε τυχεροί και μας τύχει υπερστροφή μπορεί και να τη γλιτώσουμε, εάν όμως μας τύχει υποστροφή τότε θα φύγουμε έξω γιατί δεν μάθαμε τι πρέπει να κάνουμε στην περίπτωση αυτή.
2) Αγοράζουμε ή νοικιάζουμε ένα αγωνιστικό και πάμε για να μάθουμε τα πάντα και τελειώνουμε μια κι έξω με το βάσανο.
3) Δοκιμάζουμε σε μία από τις πίστες που έχει φτιάξει το Υπουργείο Συγκοινωνιών, σε συνεργασία με την ΕΛΠΑ, τους κατά τόπους Δήμους και την αρωγή ειδικών, και μαθαίνουμε με ασφάλεια.
3) Πάμε σε δρόμο με άπλετη ορατότητα, με κλειστές στροφές και με ανύπαρκτη κίνηση έτσι ώστε να δοκιμάσουμε την τύχη μας με λίγα χιλιόμετρα στο ταχύμετρο (υπάρχουν στροφές που και με 25χλμ γλυστράς) χωρίς να κινδυνέψουμε.
4) Δεν κάνουμε τίποτα. Τηρούμε αυστηρά τον ΚΟΚ και περιμένουμε να μας συμβεί το κακό και τότε θα δούμε τί εστί υπερστροφή εκτός και αν συμβεί η ρημάδα η υποστροφή οπότε μπορεί να αποδημήσουμε εις τον Κύριο και έτσι να μην χρειάζεται να μάθουμε να οδηγούμε. Αλλά γιατί να κινδυνολογούμε άδικα, το κακό σε μας θα συμβεί; Από τότε που γεννηθήκαμε στους άλλους συμβαίνει.


Φίλε Μιλτιάδη (ελπίζω να το πέτυχα)...
Θα συμφωνήσω με τα περισσότερα από όσα έχεις γράψει, αλλά θα εκφράσω
τις διαφωνίες μου στο 1 και στο δεύτερο 3.
Τα συγκεκριμένα δεν θα έπρεπε ποτέ (κατά την άποψή μου πάντα) να περάσουν
από το μυαλό μας. Θα πρέπει να το εκπαιδεύσουμε ανάλογα, εφαρμόζοντας
κάποιο ή κάποια από τα υπόλοιπα που έχεις αναφέρει, έτσι ώστε όταν έρθει η κακιά στιγμή
να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι (αν κάτι τέτοιο μπορεί
να γίνει).

Παράθεση:
Ταξιδεύετε αυστηρά πάντα σύμφωνα με τα όρια ταχύτητος. Εάν τυχόν κάποιος ασυνείδητος σας πλησιάσει ιλλιγγιωδώς και θελήσει να σας περάσει ενώ διατηρείτε τη μέγιστη επιτρεπόμενη από το νόμο ταχύτητα, μην κάνετε δεξιά για να προσπεράσει, αυτός είναι ο παράνομος κι όχι εσείς. Συνεχίστε κανονικά τον δρόμο σας σα να μη συμβαίνει τίποτα. Εάν θέλει να προσπεράσει είναι πρόβλημά του κι όχι δικό σας. Ας βγει στο αντίθετο ρεύμα όταν είναι άδειο και να περάσει ο παράνομος, κι αν σκοτωθεί σε μετωπική, έ, τά'θελε ο κώλος του. Τώρα αν σας πάρει κι εσάς παραμάζωμα, αυτό μην το σκέπτεσθε, τέτοια σύμπτωση σ' εσάς θα τύχει;


Επειδή η πλειψηφία από εμάς οδηγεί στην Ελλάδα, θα πω, από προσωπική
εμπειρία, πως το παραπάνω δεν είναι και η καλύτερη λύση.
Αυτός που βρίσκεται από πίσω θα τα "έχει πάρει στο κρανίο" και δεν
νομίζω πως αξίζει να "σκοτωθείς" όπως σωστά λες επειδή ο άλλος
έκανε βλακεία.
Είναι πολύ καλύτερα να μετακινηθείς στην αμέσως δεξιότερη λωρίδα και
να τον αφήσεις να περάσει, παρά να του κάθεσαι μπροστά και να του
σπας τα νεύρα. Γιατί δυστυχώς ο Έλληνας οδηγός είναι και τσαμπουκάς
οπότε αν του τη δώσει υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βγείτε χαμένοι
και οι δύο.
Προτιμότερο είναι να φερθείς ευγενικά, όσο και αν σου κοστίζει αυτό σε
"μαγκιά/τσαμπουκά/ανωτερότητα", παρά να χτυπάς το κεφάλι σου εκ των
υστέρων.

Και θα τελειώσω με κάτι που έχω αποφανθεί μετά τα ολίγα χρόνια μου
στο τιμόνι...
Για να "επιζήσεις" μέσα στη ζούγκλα της ασφάλτου, εκτός από όλα αυτά
που ανέφερε ο φίλος miltellas, θα πρέπει να μάθεις να ψυχολογείς και τις
κινήσεις των άλλων είτε αυτοί είναι πεζοί είτε οδηγοί.
Και αυτό το μαθαίνεις στον δρόμο....
Οπότε καλό είναι να έχεις προετοιμαστεί πριν βγεις εκεί.



Ο φορουμάρχης επέστρεψε παντρεμένος & ανανεωμένος!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
p206Mike (Μιχάλης)
Αντιπρόεδρος
Επίσημο Μέλος

207 RC Lemans & 107 Trendy

Ένταξη: 29 Μάϊ 2002
Δημοσιεύσεις: 2071
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 04 Ιούν 2002, 13:02:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

THA SIMFWNISW STA PERISSOTERA APO AUTA POU LETE ALLA EXW ENTONES PARATHRHSEIS SXETIKA ME TIN ODIGISI STIS ETHNIKES ODOUS KAI GENIKOTERA SE ODOUS TAXEIAS KYKLOFORIAS........
I ARISTERI LORIDA FILOI MOU DEN EINAI GIA NA PIANEIS TO ORIO KAI NA PIGAINEIS ANEMELOS,,,,,IDIAITERA OTAN EISAI MONOS STON DROMO KAI ME 200 NA PIGAINEIS PIANEIS TIN MESEA,,,,,,,KAI TIN ARISTERI TIN EXEIS ELEUTHERI OTAN MPOREIS ,,,,,,LOIPON KRAZW KAI KSANAKRAZW OSOUS KOLLIMENOUS PIANOUN TO ORIO STIN ETHNIKI KAI KOLLANE ARISTERA ,,,,,,O ALLOS MPOREI NA EXEI ANAKGI,,,NA PAEI GRIGORA,,,,KAI STIN TELIKI DEN EINAI EPIKINDINI ODIGISI I GRIGORI ODIGISI IDIAITERA AN EXEIS ERGALEIO....(KANW LATHOS?) ALLA EINAI TA EPIKINDINA OPWS METHISMENOI ODIGOI SE NTALIKES KAI MALISTA ALLODAPOI KAI XWRIS DIPLWMA,,,,,KATI ALBANOI SOURWMENOI ME LADA KAI MERCEDES,,,,,KATI GYNAIKES POU BGAINOUN KAI KANOUN ANASTROFI STHN ETHNIKI KAI OUTO KTHE EKSIS,,,,,AYTA EINAI TA EPIKINDINA FLOI MOU,,,,,GIA NA KLEISW THEWRW MEGA LATHOS TIN SYMBOULI POU DWSATE POU LEEI OTI AN PIGAINEIS ARISTERA KAI ME TO ORIO NA MIN KANEIS DEKSIA.....LATHOS PAIDAKIA,,,,,,,,,,AUTO EINAI TO EPIKINDYNO OPWS EPISIS EINAI EPIKYNDINO O ALLWS POU PAEI ME TA POLLA XILIOMETRA APO PISW NA MIN PERIMENEI ARISTERA PEAZONTAS TA FWTA NA KANEI DEKSIA O MPROSTA ALLA NA BGAINEI PATIMENOS NA ALLAZEI LWRIDA KAI NA TON PROSPERNA APO DEKSIA,,,,,,,,PERIMENW APOPSEIS,,,,,,,
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Sidobre (Τάσος)
Πρόεδρος - Webmaster
Πρόεδρος - Webmaster
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 XS evo2

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Δημοσιεύσεις: 6846
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 04 Ιούν 2002, 13:17:04    Θέμα δημοσίευσης: Re: Οδηγικές Αναζητήσεις Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παισιά μάλλον δεν διαβάσατε καλά το μήνυμα του Miltella!

To κάνω Quote και το τονίζω
Miltellas έγραψε:
Η Τέχνη του Οδηγείν
Ταξιδεύετε αυστηρά πάντα σύμφωνα με τα όρια ταχύτητος. Εάν τυχόν κάποιος ασυνείδητος σας πλησιάσει ιλλιγγιωδώς και θελήσει να σας περάσει ενώ διατηρείτε τη μέγιστη επιτρεπόμενη από το νόμο ταχύτητα, μην κάνετε δεξιά για να προσπεράσει, αυτός είναι ο παράνομος κι όχι εσείς. Συνεχίστε κανονικά τον δρόμο σας σα να μη συμβαίνει τίποτα. Εάν θέλει να προσπεράσει είναι πρόβλημά του κι όχι δικό σας. Ας βγει στο αντίθετο ρεύμα όταν είναι άδειο και να περάσει ο παράνομος, κι αν σκοτωθεί σε μετωπική, έ, τά'θελε ο κώλος του. Τώρα αν σας πάρει κι εσάς παραμάζωμα, αυτό μην το σκέπτεσθε, τέτοια σύμπτωση σ' εσάς θα τύχει;


Δηλαδή με την κοινή λογική αν κάθεσαι στην αριστερή και είναι όλη δικιά σου ή θα σκοτωθεί αυτός ή θα πάρει και εσένα μαζί. Τι μένει; να κάνεις σαν καλός χριστιανός στην άκρη!

Το ίδιο αναφέρω και εγώ λέγοντας ότι όλοι οι Ελληνες είναι κομμουνιστές! Γιατί πηγαίνουν όλοι αριστερά!

Τέλος ο κώδικας ΚΟΚ καθορίζει ότι η Αριστερή λωρίδα είναι λωρίδα προσπεράσεων και όχι πορείας. Μόνο σε περίπτωση που κωλύεται η κίνηση στις υπόλοιπες λωρίδες επιτρέπεται να κινήσαι σε αυτή.



If everything seems under control, you're just not going fast enough...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
p206Mike (Μιχάλης)
Αντιπρόεδρος
Επίσημο Μέλος

207 RC Lemans & 107 Trendy

Ένταξη: 29 Μάϊ 2002
Δημοσιεύσεις: 2071
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 04 Ιούν 2002, 13:21:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

SIMFWNW MAZI SOU SIDROBE KAI APO OTI KATALABAINW MALLON SYMFWNEIS KAI SY MAZI MOU,,,,,,GIATI ETSI EINAI TO SWSTO,,,,ALLA EINAI TA EPIKINDINA,,,,EKSALLOU KAPOU PREPEI NA AMOLISOUME KAI MEIS TA 145 ALOGAKIA MAS NA KSEDWSOUN AN DEN TO SANIDWSOUME STHN ETHNIKI KAI MALISTA ARISTERI LWRIDA TOTE POU???? STA STENAKIA SAN KATI m@L@@@@KES POU TREXOUN MES TA STENA KAI MALISTA APOGEUMATA POU TA PAIDAKIA PEZOUN STOUS DROMOUS???????
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Sidobre (Τάσος)
Πρόεδρος - Webmaster
Πρόεδρος - Webmaster
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 XS evo2

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Δημοσιεύσεις: 6846
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 04 Ιούν 2002, 13:40:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

p206mike έγραψε:
...EKSALLOU KAPOU PREPEI NA AMOLISOUME KAI MEIS TA 145 ALOGAKIA MAS NA KSEDWSOUN AN DEN TO SANIDWSOUME STHN ETHNIKI KAI MALISTA ARISTERI LWRIDA TOTE POU????


Προσωπικά θεωρώ την Εθνική πολύ επικίνδυνη για να τρέξεις και ιδιέταιρα με ταχύτητες άνω των 150 (εεεπ! πάλι παράνομος 8O ) Από την μία μπορεί οποισδήποτε να πέσει πάνω σου ανα πάσα στιγμή και από την άλλη μπορεί να μείνεις χωρίς δίπλωμα για κανένα χρόνο!

Η αλήθεια πάντως είναι ότι προτιμώ τα βουνά...
Αδρεναλίνη φούλ, κίνδυνος για άλλους ελάχιστος (αν ξέρεις τον δρόμο και είναι άδειος) και έχεις να κάνεις μόνο με τον εαυτό σου.... κιααι το αυτοκίνητό σου.

Εκεί θα φανούν τα άλογά σου, όχι στην Εθνική που θα πατάς μόνο το γκάζι.



If everything seems under control, you're just not going fast enough...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
DimiP 
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!


Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT

Ένταξη: 16 Απρ 2002
Δημοσιεύσεις: 5257
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 04 Ιούν 2002, 18:21:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

NAI NAI !!!
BOYNA STROFES KAI PROSPERASMATA STA TZIPAKIA POY PHGAINOYN MPROSTA.
EINAI PARANOMO AYTO?


Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Sidobre (Τάσος)
Πρόεδρος - Webmaster
Πρόεδρος - Webmaster
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 XS evo2

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Δημοσιεύσεις: 6846
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 05 Ιούν 2002, 23:46:18    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

KEΦΑΛΑΙΟ ΙΙ - Γνωρίζω το Αυτοκίνητό μου.

Όταν αγοράζουμε μια ηλεκτρονική συσκευή, το πρώτο πράγμα που διαβάζουμε προτού το θέσουμε σε λειτουργία, είναι οι οδηγίες χρήσης.
Αυτό είναι λογικό, ιδιαίτερα αν έχει διάφορα κουμπάκια που να μην καταλαβαίνουμε την χρήση τους.

Το ίδιο συμβαίνει και με το αυτοκίνητο. Αν μια τηλεόραση ή ένα στερεοφωνικό έχουν ένα βαθμό περιπλοκότητας, φανταστείτε τι μπορεί να εμπεριέχει ένα αυτοκίνητο.

Ηλεκτρονικά συστήματα, Εγκέφαλοι, ασφάλειες, κουμπάκια, Multiplexing, ABS και φανταστείτε αυτά είναι τα πιο κατανοητά "Κινέζικα" που έχει ένα αυτοκίνητο.

Άρα λοιπόν, καινούργιο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμάσω, αλλά πριν ας διαβάσω τι λες.

Παίζουμε και μαθαίνουμε! Τι κάνει αυτό χμμμμ, τι λέει το βιβλίο;... Α! αυτά είναι τα alarm! Ωπ τα βρήκα!

Λοιπόν το βιβλίο χρήσης λέει αρκετά ενδιαφέροντα πραγματάκια από το να κατανοήσουμε που βρίσκεται το κάθε τι, ως πότε χρειάζεται να κάνουμε συντήρηση στο αυτοκίνητό μας.

Κάπως έτσι είναι το πρώτο στάδιο της γνώσης του αυτοκινήτου.

Kάποιοι όμως βλέπουν το αυτοκίνητο ως κάτι περισσότερο από "μέσο μεταφοράς". Άλλοι το ερωτεύονται και του κάνουν συνέχεια δώρα, άλλοι το χαϊδολογάνε και άλλοι ψάχνονται πως να το κάνουν "δολοφονική μηχανή".

Ωραία όλα αυτά. Θα αφήσετε όμως να του βάλει χέρι ερήμην κάποιος επιτήδειος χρηματοφαγάνας; Εμ, νομίζω ότι και η βελτίωση απαιτεί ένα νέο επίπεδο γνώσης.

Όσο ανεβαίνουμε σε βελτίωση, τόσο πρέπει να ανεβαίνουμε και σε μάθηση!

Αντί λοιπόν να εμπιστευόμαστε με κλειστά τα μάτια κάποιον που σας βλέπει ως κινητό πορτοφόλι, ανοίγουμε τα μάτια μας και βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας.

- Έχω ακούσει ότι κάνει για το αυτοκίνητό μου το τάδε αμορτισέρ, θα πει κάποιος κοινός πιτσιρικάς που θέλει να κάνει το αυτοκινητάκι του όπως αυτά που βλέπει στην τηλεόραση!

Εδώ λοιπόν γεννάται το ερώτημα: Σε τι μου χρειάζεται μια άλλη ανάρτηση. Ίσως και λίγο διαφορετικά: Τι είναι η ανάρτηση;

Άρα λοιπόν για να βάλουμε χέρι στο αυτοκίνητο μας, καλό θα είναι να γνωρίζουμε σε τι βάζουμε χέρι και τι θα αλλάξει. Αυτός ο κανόνας ισχύει για όλα τα μηχανικά και μη μέρη που αλλάζουμε στο αυτοκίνητό μας.

Αυτό θα χρησιμεύσει και κάπου αλλού: Στα Service!

- Γιατρέ, το αυτοκίνητό μου κάνει γκουχ γκουχ!
- Χμμ, Ωραία, θα αλλάξεις καπάκι μηχανής, σασμάν και ψυγείο που είναι απαραίτητα για να ξαναδουλέψει σωστά το αυτοκίνητό σου. Κόστος; μόνο 2.000 ευρώ!
- Μα; Τόσο πολύ κοστίζει ο βήχας;
- Εμ τι μπρίκια κολλάμε;

Αυτή θα μπορούσε να ήταν μια σκηνή σε κάποιο συνεργείο καλής πίστης!

Στο χέρι σας (και στο μυαλό σας) είναι να το αλλάξετε!

End of Part II ? Καλό βράδυ!



If everything seems under control, you're just not going fast enough...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
pugsang (Μάκης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!


Peugeot 207 Rallye

Ένταξη: 26 Απρ 2002
Δημοσιεύσεις: 1292
Τόπος: Ραφήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 06 Ιούν 2002, 08:30:36    Θέμα δημοσίευσης: Re: Οδηγικές Αναζητήσεις Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Miltellas έγραψε:
Η Τέχνη του Οδηγείν
Ταξιδεύετε αυστηρά πάντα σύμφωνα με τα όρια ταχύτητος. Εάν τυχόν κάποιος ασυνείδητος σας πλησιάσει ιλλιγγιωδώς και θελήσει να σας περάσει ενώ διατηρείτε τη μέγιστη επιτρεπόμενη από το νόμο ταχύτητα, μην κάνετε δεξιά για να προσπεράσει, αυτός είναι ο παράνομος κι όχι εσείς. Συνεχίστε κανονικά τον δρόμο σας σα να μη συμβαίνει τίποτα. Εάν θέλει να προσπεράσει είναι πρόβλημά του κι όχι δικό σας. Ας βγει στο αντίθετο ρεύμα όταν είναι άδειο και να περάσει ο παράνομος, κι αν σκοτωθεί σε μετωπική, έ, τά'θελε ο κώλος του. Τώρα αν σας πάρει κι εσάς παραμάζωμα, αυτό μην το σκέπτεσθε, τέτοια σύμπτωση σ' εσάς θα τύχει;


Ελπιζω ο φιλος Miltellas να εγραψε το συγκεκριμένο κομματι με μια χιουμοριστική διάθεση.Σε διαφορετική περίπτωση θα στεναχωρηθώ παρα πολύ που καποιος νεος ανθρωπος εχει τις αποψεις των παπούδων μας.Απλα θα θυμίσω 2 πράγματα:
1.Το διαφημιστικό σποτακι"Τον σκοτωσε καποιος που οδηγούσε αργα & αριστερά"
2.Το ταξίδι των 4Τροχων απο Αθηνα-Θεσσαλονικη με ενα Calibra με αυστηρη τήρηση των οριων ταχυτητας(οπου ελεγε 10 πηγαίναν με 10) με διάρκεια 12 ωρων.Δηλαδη Miltellas τοσο θα κανεις & εσυ οταν κατεβεις για το Acropolis?

Για μενα ειναι φοβερα εκνευριστικό να καβαλαει καποιος αριστερή λωρίδα και να μην κανει δεξια με τιποτα.Ναι τρεχω του σκοτωμου και συνεχως πανω απο 180 στην Εθνική αλλα αυτο ειναι δικαίωμα μου.Η αριστερη ειναι μονο για προσπεράσεις.Δεν εχει κανενας δικαώμα να την κανει κτήμα του.Δηλαδη τοσο υποτιμιτικό ειναι να κανεις δεξια για να περασει καποιος που παει πιο γρήγορα.Τι θα καταφερεις με το να του σπασεις τα νευρα.Εμενα μου την δινει αφανταστα που ενω ο αλλος σε βλεπει οτι ερχεσαι γρήγορα σε γράφει στα @ρχ@@ια του και με αναγκαζει να αφήσω 5 χιλιαρικα τακακι και 5 χιλιαρικα λαστιχο κατω τη στιγμή που ξερω οτι με εχει δει.Δηλαδη εγω δεν θα τον περασω απο δεξια απο πανω απο κατω απο οπου βρω τελος παντων?Γιατι να μην με διευκολύνει.Ας κανουμε την ζωη μας πιο ομορφη και ευκολη στους δρομους.Να ειστε σιγουροι οτι αυτοι οι εκνευριστικοί που τρεχουν του σκοτωμου στις Εθνικες & στις στροφές δεν θα ηταν τοσο εκνευριστικοί αν δεν το ήθελαν αυτοι που τους εκνευρίζουν.


pedal to the metal
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!


Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001

Ένταξη: 24 Μάϊ 2002
Δημοσιεύσεις: 3657
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 07 Ιούν 2002, 02:38:22    Θέμα δημοσίευσης: Παρεξήγηση.. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

:mad: Παιδιά έγραφα πάνω από μια ώρα και έπεσε ο server και όλα πήγαν στο βρόντο. :mad: Τα πήρα στο κρανίο. :mad:

Τέλος πάντων, περιγραφικά...
Στο post εκκίνησης έχω ειρωνικό ύφος. Ο Sidobre με κατάλαβε (στο μυαλό μου είσαι;!) Wink

Λέω, λέω και ξαναλέω. :mad:
..............
............
Και πάλι λέω, λέω! :mad:
.........
Και λέω! :mad:
...
:mad: ΓΜΤ! :mad:
:mad: Μου κόπηκε η όρεξη τώρα. Θα επανέλθω όμως δριμύτερος!! Wink


Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης

Performance of Real Cardriving Club
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Sidobre (Τάσος)
Πρόεδρος - Webmaster
Πρόεδρος - Webmaster
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 XS evo2

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Δημοσιεύσεις: 6846
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 07 Ιούν 2002, 11:15:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αρκετοί έχουν πρόβλημα με μεγάλα Post!

Συμβουλή: Οποιος θέλει να γράψει ένα μεγάλο Post καλό είναι να το γράφει πρώτα σε ένα πρόγραμμα κειμένου και μετά να το κάνει copy-paste στο παράθυρο του Post.

Είναι κρίμα να χάνεται τόσος κόπος γραψίματος!



If everything seems under control, you're just not going fast enough...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!


Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001

Ένταξη: 24 Μάϊ 2002
Δημοσιεύσεις: 3657
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 10 Ιούν 2002, 00:16:46    Θέμα δημοσίευσης: Θέση οδήγησης Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η Θέση οδήγησης
Smile


Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης

Performance of Real Cardriving Club


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Miltellas στις Δευ 08 Ιούλ 2002, 02:23:38, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!


Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001

Ένταξη: 24 Μάϊ 2002
Δημοσιεύσεις: 3657
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 10 Ιούν 2002, 00:23:54    Θέμα δημοσίευσης: Θέση Οδήγησης Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έπεσε πάλι ο Server αλλά αυτή τη φορά το έγραψα στο Notepad και το έσωσα σε txt. Χε! Χε! Wink
Ορίστε λοιπόν...

Smile
Η Θέση οδήγησης

Ποιά θέση οδήγησης προτιμάτε;
Οδηγάτε σε άνετη-ξαπλωτή θέση, σε όρθια ή μήπως σε μια ενδιάμεση θέση;
Ποιά θεωρείτε την πιο σωστή;
Ποιά πλεονεκτήματα καταλαβαίνετε ότι σας δίνει η θέση οδήγησης που έχετε;

Προσωπική άποψη:
8)
Οδηγώ σε σχεδόν όρθια θέση, στη λεγόμενη αγωνιστική για όσους καταλαβαίνουν. Αισθάνομαι ότι μου δίνει τη δυνατότητα να ελέγχω πλήρως το αυτοκίνητο σε οριακές καταστάσεις και ότι παίρνω την μέγιστη δυνατή ανάδραση. Επίσης με δυσκολεύει να χαλαρώνω πέρα από κάποιο σημείο. Αυτό το θεωρώ πλεονέκτημα, παρ'ότι είναι πιο κουραστικό. Όμως, στην πράξη δεν με κουράζει στο ταξίδι όσο θα περίμενε κανείς (ίοως και να μου φαίνεται επειδή τη συνήθισα, χρόνια τώρα) και δεν καταπονείται η μέση μου από τη σκληρή ανάρτηση. Αυτή η θέση αισθάνομαι ότι μου δίνει περισσότερη ευκινησία, ταχύτητα και ακρίβεια στις κινήσεις των άκρων.

Σαν εικόνα, οδηγώ με τα χέρια αρκετά λυγισμένα που μου επιτρέπουν τις μεγάλες και δυναμικές κινήσεις (και χωρίς να κινδυνεύω να φάω αγκωνιά στα πλευρά) και με τα πόδια επίσης λυγισμένα έτσι ώστε όταν πατώ το συμπλέκτη να εξακολουθεί να μην τεντώνει το αριστερό. Φυσικά, η θέση μου δεν έχει καμία σχέση με την αστεία εικόνα που βλέπετε, σε κάποιες γυναίκες κυρίως, που οδηγούν με το τιμόνι στα δόντια.

Η ξαπλωτή θέση τα μόνα πλεονεκτήματα που πιστεύω ότι δίνει, είναι η καλύτερη οπτική γωνία στους πλαϊνούς καθρέπτες, και πιο εφετζίδικη, άνετη και κυριλέ εμφάνιση στους άσχετους και στις γκόμενες. Από κει και πέρα θεωρώ ότι είναι στα πάντα η χειρότερη θέση και επιπλέον έχεις και τον αυξημένο κίνδυνο να νυστάξεις πιο εύκολα εάν είσαι κουρασμένος.

Μια ενδιάμεση θέση θεωρώ ότι είναι επίσης σωστή εφόσον όμως δεν επιζητούμε τα μέγιστα από την οδήγηση αλλά επιθυμούμε ένα συνδυασμό θέσης ετοιμότητος και άνεσης.

Αυτά για την ώρα...


Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης

Performance of Real Cardriving Club


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Miltellas στις Δευ 08 Ιούλ 2002, 02:19:43, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Sidobre (Τάσος)
Πρόεδρος - Webmaster
Πρόεδρος - Webmaster
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 XS evo2

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Δημοσιεύσεις: 6846
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 10 Ιούν 2002, 01:17:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σωστός ο φίλος Miltellas....

H Προσωπική μου θέση οδήγησης:

Kάθισμα (και μέση) σε ορθή γωνία ώστε να μην καταπονείται η μέση είτε από κραδασμούς είτε από αρκετές ώρες ταξείδι.

Aπόσταση από το τιμόνι τέτοια ώστε τα χέρια να είναι αρκετά λυγισμένα και κατά την στρέψη του τιμονιού ίσα - ίσα να μην τεντώνει το χέρι όταν αυτό βρίσκεται στην κορυφή του τιμονιού. Aυτό εξυπηρετεί ακριβώς σε αυτό που είπε και ο Miltellas, δηλαδή είναι τέτοια η θέση που βοηθάει να γίνονται ανά πάσα στιγμή δυναμικές κινήσεις, όπως επίσης η δύναμη στρέψης να προέρχεται από τον συνδυασμό μυών όλου του χεριού (μπράτσο- χήνα-καρπός) και από το σώμα και όχι μόνο από τον ώμο (όταν δηλαδή το χέρι είναι τεντωμένο). Aυτό επιτρέπει καλύτερη κατευθυντικότητα και σταθερότητα.

Eπίσης τα πόδια θα πρέπει να είναι σε τέτοια θέση ώστε να μην κουράζονται, να μην χρειάζεται να τεντωθούν, αλλά και να μήν βρίσκουν σε κανένα σημείο του ταμπλό.

Nα σημειώσω ότι σε περίπτωση ατυχήματος αν τα χέρια είναι τεντωμένα κινδυνεύουμε από θρυματισμό του αγκωνα λόγω ισχυρής πίεσης.


Πάντως σήμερα ανακάλυψα ένα σχεδιαστικό λάθος στα πεντάλ του 206 (προσωπική άποψη και ίσως συνήθεια που μπορεί και να βελτιωθεί)

Kάνωντας σήμερα μια κατάβαση από ορεινή περιοχή (δρομος χωρίς αυτοκίνητα και με καλή ορατότητα αλλά με μεγαλο όμως κίνδυνο εξόδου και πτώση σε...γκρεμό) αποφάσισα να κατέβω χρησιμοποιώντας το δεξί στο γκάζι και αριστέρό σε φρένο (αγωνιστικός συνδυασμός ποδιών για αμεσότερη αντίδραση). Δυσκολευτικα πολύ στην αλλαγή ταχυτήτων και εναλλαγή αριστερού - δεξιού ποδιού στο φρένο λόγω περιορισμένης απόστασης. Δηλαδή όταν χρειάζεται να αλλάξεις ταχύτητα φρενάροντας πρίν από στροφή επανέρχεται το δεξί στο φρένο και μετά από την αλλαγή πάλι αριστερό στο φρένο. Eκεί ακριβώς με ενόχλησε η αρκετά μικρή απόσταση που έχουν τα πεντάλ μεταξύ τους. Σίγουρα με λίγο συνήθεια θα στρώσουν τα πράγματα..αλλά.

Πάντως ΠPOΣOXH!! μην δοκιμάσετε για πρώτη φορά αριστερό πόδι φρένο σε δρόμο με κίνηση. Eγώ πλέον το έχω ψιλομάθει, αλλά όταν το κάνεις για πρώτη φορά το αυτοκίνητο κοκαλώνει διότι το αριστερό δεν έχει μάθει λόγω συμπλέκτη να πατάει μαλακά! Πάει μία και έξω.



If everything seems under control, you're just not going fast enough...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Αλεξ@νδρος (Αλέξανδρος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος


Peugeot 206 1.4(8V) XS 4/2004

Ένταξη: 20 Απρ 2002
Δημοσιεύσεις: 936
Τόπος: Παλαιό Ηράκλειο

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 11 Ιούν 2002, 18:09:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καταρχας ακουστε τον Sidobre.Ημουν στην Μεγ. Αλεξανδρου και πηγαινα προς χωματερη Λιοσιων οταν ειχα την φαεινη ιδεα να δοκιμασω το αγωνιστικο στυλ..Το αποτελεσμα ενω εγω νομιζα οτι το αριστερο μου ποδι παταει σαν της γατας αυτο προσγειωθηκε σαν τσαρουχι με αποτελεσμα μεγαλοπρεπες κοκκαλωμα.Ευτυχως που ηταν ευθεια και δεν ερχοταν κανεις απο πισω.Παλαιοτερα οδηγουσα ενα κλικ πιο μπροστα απο την μεσαια θεση για πιο σπορ οδηγηση-οντως εχεις πιο γρηγορες αντιδρασεις ομως επειδη το αριστερο ποδι ειναι πιο κοντα στο ξεκουραστηρι το σπρωχνει με αποτελεσμα να ψιλοπιανεται.Τωρα μπορω να πηγαινω γρηγορα στην μεσαια θεση η οποια για μενα ειναι ως εξης¨οταν και τα δυο χερια ειναι στο τιμονι στην 3 και 9η ωρα οι αγκωνες να ειναι ελαφρως λυγισμενοι χαλαροι και οχι τεντωμενοι.Οταν το αριστερο μονο πιανει το τιμονι στην 12η ωρα και το δεξι ειναι στις ταχυτητες αυτο να ειναι σχετικα τεντωμενο(το αριστερο ε).Η μεση να ειναι σχεδον σε ορθη γωνια (ελαφρο λυγισμα προς τα πισω)Το αριστερο ποδι να μην τεντωνεται οταν παταει μεχρι κατω τον συμπλεχτη και οταν παταει το ξεκουραστηρι να μην τον ζουλαει.Γενικα τα ποδια να ειναι ελαφρως ανοικτα.Επισης γουσταρω να εχω το καθισμα λιγο πιο ψηλα(μου εχει μεινει απο την κλουβα του πεθερου μου-αλλη αισθηση να κοιτας απο πανω).Τελος να θυμισω οτι το μαξιλαρακι πρεπει να ειναι η κορυφη του στο ιδιο υψος με την κορυφη του κεφαλιου για να προστατευει τον αυχενα(απο το φαινομενο μαστιγιου ιδιως σε τρακαρισμα απο πισω .Δυστυχως οι περισσοτεροι το εχουν τερμα κατω δηλ. λαθος.Α και πολλες φορες οδηγω με το αριστερο χερι στο τιμονι και το δεξι κραταει αντισταση στο καθισμα του συνοδηγου(οι κλισεις του 1100 βλεπετε -ε δεν ειναι και τα καθισματα σπορ)


Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!


Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001

Ένταξη: 24 Μάϊ 2002
Δημοσιεύσεις: 3657
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 12 Ιούν 2002, 10:54:44    Θέμα δημοσίευσης: Αριστερό στο φρένο Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Την τελευταία φορά τελικά το μήνυμά μου πρόλαβε να φύγει πριν πέσει ο server. Το δεύτερο είναι το επιμελημένο και ολοκληρωμένο.

Αλέξανδρε, τη ψάχνεις βλέπω, δεν πτοείσαι με τίποτα! Wink

Πάντως έχει σημασία και η σωματική διάπλαση του καθενός (ύψος, μήκος χεριών-ποδιών). Αν και η Peugeot είναι από τις εταιρίες που φτιάχνουν αυτοκίνητα ρίχνοντας αρκετή προσοχή στη θέση του οδηγού (πχ 106 Rallye), μπορεί κάποιος να μή μπορεί να βρει την τέλεια θέση, ειδικά εάν δεν είναι μεταξύ 1,70 και 1,90 (δεν είμαι απόλυτος). Να μην απογοητευτεί, απλώς να βρει τη θέση που νιώθει πιο άνετη και ασφαλής. Πάντως Sidobre δε νομίζω ότι έκανε λάθος η Peugeot. Το 206 σου δεν προορίζεται για αγωνιστική χρήση, όσο κι αν επιμένεις για το αντίθετο Laughing . Στα αγωνιστικά αυτοκίνητα έχουν ρυθμιζόμενα πεντάλ ακριβώς γι αυτό το λόγο.

Η οδήγηση με τα δύο πόδια εκατέρωθεν προϋποθέτει εκτός από την πολλή εξάσκηση και κατάλληλη ρύθμιση στα ποδωστήρια (πεντάλ). Σκεφθείτε ότι για να πατήσετε φρένο με το αριστερό πρέπει να το πάρετε από την ευθεία του και να χαλάσετε την ισορροπία σας. Με πολλή εξάσκηση πάντως θα το καταφέρετε, όπως το κατάφερναν και οι παλιοί οδηγοί αγώνων (οι σημερινοί οδηγοί αντιμετωπίζουν σαφώς λιγότερα εργονομικά προβλήματα).

Θεωρητικά η τέλεια οδήγηση εφαρμόζεται με την τεχνική αυτή, αλλά: Κατά την εκμάθηση (και όχι μόνο), το δεξί πόδι πρέπει να μην φεύγει από το γκάζι γιατί το μπουρδούκλωμα είναι θέμα χρόνου και η διαδρομή πρέπει να είναι γνωστή και χωρίς εκπλήξεις όπως οι ειδικές διαδρομές και οι πίστες. Διαφορετικά θα αποσυντονίζεστε συχνά όταν θα πρέπει να επιβραδύνετε εκτάκτως με ταυτόχρονο συνδυασμό κατεβασμάτων όπως λέει ο συν-οδηγός Sidobre, άλλο το να συντονίζεσαι για μια στροφή κι άλλο για έναν αδιάφορο καθημερινό και συχνά απρόβλεπτο οδηγό. Μπορείτε όμως να μάθετε ως εξής: Σε γνωστή και ήσυχη διαδρομή να μετακινείτε το αριστερό πόδι στο φρένο αφού κατεβάσετε την επιθυμητή ταχύτητα στο κιβώτιο και φρενάρετε ακολουθώντας τον κλασσικό τρόπο και μετά να στρίψετε με ταχύτητα τέτοια ώστε να είναι μεν υψηλή αλλά σαφώς κάτω των ορίων σας και μετά επιχειρήστε τον έλεγχο με γκάζι-φρένο. Έτσι θα καταλάβετε πάρα πολλά για την συμπεριφορά του αυτοκινήτου σας και τον έλεγχό του στις στροφές, αυτό είναι το πιο σίγουρο. Όποιος πάντως το πρωτοπροσπαθήσει θα θυμηθεί αμέσως τα λόγια του Sidobre.

Για να μην απογοητευτείτε σας ενημερώνω ότι ο Gronholm δεν χρησιμοποιεί την τεχνική αυτή, αλλά γι αυτό και στα ασφάλτινα δεν μπορεί να πιάσει τον τρελλό (Πανιζί), αλλά και ποιός μπορεί; Στην Κορσική, απ'ότι είδα και άκουσα στην τηλεόραση, προσπάθησε να τη χρησιμοποιήσει και πονοκεφάλιασε... Τα πρωταθλήματα όμως τα παίρνει... Περίπτωση ο τύπος! Είναι σα να εμφανίστηκε ένας οδηγός στη Formula 1 χωρίς να περάσει από τα καρτ και να παίρνει τα πρωταθλήματα (καλά αυτό ειδικά δε νομίζω να το δείτε ποτέ).


Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης

Performance of Real Cardriving Club
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!


Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001

Ένταξη: 24 Μάϊ 2002
Δημοσιεύσεις: 3657
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 22 Ιούν 2002, 02:29:37    Θέμα δημοσίευσης: Προς ChristheHealer και όποιον ενδιαφέρεται Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Smile
Θεραπευτή, σε βλέπω ορεξάτο κι αυτό μόνο καλό κάνει.
Smile
Με αυτά που απάντησες έπιασα τον παλμό σου και επικροτώ με κάποιες συγκεκριμένες ενστάσεις. Δεν κατάλαβα όμως εάν εσύ έπιασες τον δικό μου.

Και εξηγούμαι:
8)
Είπες ότι κάνω μόνο σχόλια. Μάλλον δεν έπιασες το πνεύμα μου...
Με αποκάλεσες "ειδικό". "Ειδικό" όμως σε τι; Θα σε διευκολύνω...Θεωρώ τον εαυτό μου "ειδικό" σε θέματα οδήγησης και μόνο. Όσον αφορά το μέσο όρο οδηγών φυσικά. Μπορώ να εκτιμήσω οδηγικά κάποια βελτίωση και να τη μεταφέρω ως εμπειρία σε όποιον ενδιαφέρεται. Δεν έχω να πω φυσικά τίποτα περισσότερο από έναν πολύ ψαγμένο καθημερινό οδηγό (σπάνιο αλλά υπαρκτό), πόσο μάλλον από τακτικό οδηγό αγώνων... Σε τεχνικά θέματα υπάρχουν και πιο ειδικοί εδώ μέσα.
8)
Είναι αλήθεια πως ίσως να είμαι ρομαντικός οδηγός αλλά δεν θα σταματήσω να φαντάζομαι ένα πλανήτη γεμάτο με δρόμους τόσους πολλούς που να μπορεί να έχει ο καθένας τον δικό του. Αυτό όμως είναι ουτοπία και έτσι αρκούμαστε στην μεταξύ μας συμβίωση όσο διαφορετικές δυνατότητες κι αν έχουμε σαν οδηγοί ή και σαν αυτοκίνητα. Χώρια που ο περισσότερος κόσμος που οδηγεί κάνει αγγαρεία στο τιμόνι κι όχι οδήγηση. Έτσι είμαστε όλοι αναγκασμένοι να συμβιώσουμε αλλά και να δώσουμε χώρο τόσο στον επικίνδυνα καβλόγκαζο όσο και στον επικίνδυνα αδιάφορο.
8)
Σε πίστες κι εγώ εξελίχθηκα και μάλιστα σε αγώνες (καρτ), τελειοποιήθηκα δυστυχώς όμως στους δημόσιους δρόμους όπου ισχύουν πολύ πιο πολύπλοκοι κανονισμοί (γραπτοί και άγραφοι) απ'ότι στους αγώνες όπου συγκριτικά τα πράγματα είναι σαφώς πιο απλά. Χώρια που στους αγώνες δεν κινδυνεύει η ζωή σου, στους δρόμους όμως ναι όπως και όλων των άλλων οδηγών, καλών και κακών.
8)
Πίστες χρειαζόμαστε συν-οδηγοί μου κι όχι πίστα. Σας φτάνει η πίστα Μεγάρων, ολόκληρη Αθήνα; Η Στερεά Ελλάδα; Η Πελλοπόνησος; Η Κρήτη; Τί να την κάνουμε οι Βορειοελλαδίτες την πίστα Σερρών; Ποιός να πρωτοπάει; Φιλοξενεί όλους τους αγώνες μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών. Ολόκληρη η Β. Ελλάδα μία πίστα;;!!! Και αν κατοικείς στο νομό Σερρών έχει καλώς, εμείς οι υπόλοιποι που πρέπει να πληρώσουμε διπλά για να ξεκαβλώσουμε μισή ωρίτσα (φτάνει και παραφτάνει!); Και κάθε πότε θα πηγαίνουμε οι καβλόγκαζοι, μία το τρίμηνο; Άσε καλύτερα... Δοθείσης ευκαιρίας ξεκαβλώνω όπου βρώ και με ασφάλεια πλέον, γιατί ο καλός Θεούλης με άφησε να ζήσω όταν ήμουν πιτσιρικάς για να μάθω και να δίνω και καμιά συμβουλή σε άλλους ομοιοπαθούντες! Μεγάλες κουβέντες δεν λέω! Έπρεπε να έχω σκοτωθεί ή να σκοτώσω αρκετές φορές στο μακρινό οδηγικό μου παρελθόν... Δόξα τω Θεό και τον ευχαριστώ! Λυπάμαι μόνο που σε αυτοί τη χώρα οι θερμοκέφαλοι νέοι πρέπει να κινδυνεύουν παράφορα και μαζί τους κι εμείς οι υπόλοιποι. Κάποιοι επιμένουν να θέλουν τη νεολαία μας να πεθαίνει στην άσφαλτο, και να επικαλούνται αιωνίως την "υπερβολική ταχύτητα" χωρίς να ντρέπονται.
8)
Δεν είσαι θερμοκέφαλος ChrisTheHealer, είσαι ορθολογιστής και είσαι τυχερός γι αυτό. Έχεις τη σωφροσύνη αλλά και το φόβο μέσα σου κι αυτό σε σώζει. Δεν είναι όλοι οι νέοι σαν και σένα. Είναι όμως τρομερά οδυνηρό αυτούς τους θερμοκέφαλους νέους κάποιοι κρατικοδίαιτοι να τους δολο-φονούν εν ψυχρώ κατ' εξακολούθηση, μην πράττοντας το ευνόητο, επικαλούμενοι ανεύθυνα την κακή παιδεία και γονική ανατροφή. Και στο εξωτερικό οι νέοι είναι καβλόγκαζοι (=νέοι στην ψυχή με ανυποχώρητη γενετήσια ορμή για έκκριση αδρεναλίνης μέσω της υψηλής ταχύτητας) αλλά το κράτος τους έφτιαξε δρόμους αλλά και πίστες παντού για να ξεδίνουν και να μάθουν εκεί. Δεν αρκεί ένα SafeTrack στην Αθήνα για να μάθουν όλοι οι νέοι της Ελλάδος να οδηγούν σωστά. Μην ξεχνάς επίσης ότι όλοι αυτοί που σε δίδαξαν και όχι μόνο, έμαθαν με αρωγό την κ**λα τους για γκάζι κι όχι σε SafeTrack, αλλά όπως κι εγώ στους δρόμους και στους αγώνες. Πόσοι νέοι με όρεξη θα τρέξουν σε αγώνες; 89 συμμετοχές στο Ακρόπολις, μόνο οι 29 ήταν Έλληνες, αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα εν Ελλάδι. Είσαι τυχερός που πήγες νωρίς από κει και δεν χρειάστηκε να περάσεις αυτά που πέρασα εγώ για να μάθουμε τα ίδια. Βέβαια θαρρώ πως ούτως ή άλλως βρίσκομαι πλέον σε τέτοιο οδηγικό επίπεδο που δεν χρειάζομαι όσο άλλοι το SafeTrack, ίσως να μπορούσα και να διδάξω εκεί, αλλά σαν παιδί του δρόμου δεν χωράω σε τέτοια Πανεπιστήμια ούτε σαν μαθητής ούτε σαν δάσκαλος. Ας μην αυταπατώμεθα, όσοι θερμοκέφαλοι περάσουν από το SafeTrack θα αρχίσουν κάποια στιγμή να εκφράζουν την οδηγική τους παιδεία στους δρόμους γιατί πίστες δεν θα βρίσκουν και σε αγώνες δεν θα μπορούν ούτε σε όνειρο να συμμετάσχουν. Και τα καρτ ακόμη κοστίζουν για το νέο που ο μπαμπάς δεν έχει ή δεν θέλει. Αυτοί που προτείνουν καρτ για οικονομία, μάλλον δεν ξέρουν ή ξεχνούν πόσο δύσκολα βγαίνει το μεροκάματο. Και μην μου πει κανείς για δεξιοτεχνία, σε κάποιους μπορεί να αρέσει, πολλοί όμως μένουν παγερά αδιάφοροι. Και δεν είναι τόσο οικονομικό εφόσον θελήσει κάποιος να το πάρει στα σοβαρά.
Κάποιοι εδώ μέσα έχουν φτιάξει το δικό τους νοητό SafeTrack που χωρίς να υποτιμούν ή να υποβιβάζουν την ανυπολόγιστη αξία του πραγματικού, είναι σε θέση να προσφέρουν αφιλοκερδώς με τις εμπειρίες τους και τις απόψεις τους ο καθένας εκεί που μπορεί, με ειλικρίνεια και αυτοκριτική, σε όλους όσους καλοπροαίρετα θέλουν να μάθουν αλλά και να προσφέρουν αυτό που μπορούν με τη σειρά τους. Καλώς ήρθες συν-οδηγέ στο δικό μας SafeTrack. Δώσε και σώσε.
8)
Διαφωνώ όμως ριζικά μαζί σου ChrisTheHealer, που δεν θέλεις να μάθεις τα όρια του αυτοκινήτου σου. Σ' αυτό στοιχηματίζω ότι θα συμφωνούσαν μαζί μου και όλοι οι εκπαιδευτές του SafeTrack. Δικαίωμά σου φυσικά κι επιλογή σου. Βρίσκομαι σαφώς σε άλλο μήκος κύματος. Ας σχολιάσουν άλλοι εάν θέλουν. Θα σου πώ μόνο μία γνωστή παροιμία: "Μάθε τέχνη κι άστηνε, κι αν πεινάσεις πιάστηνε". Να είσαι σίγουρος πως εάν κάποια στιγμή πεινάσεις θα την θυμηθείς. Ξανασκέψου το!
8)
Για το θέμα της βελτίωσης του 206, διακωμωδείς αδίκως κάτι που εύκολα εξηγείται. Το 206 είναι καλοστημένο από τη μάνα του, με συμβατικές απλές φτηνές σε κόστος λύσεις. Εδώ η Peugeot χρησιμοποίησε ολοφάνερα την εμπειρία της και μόνο. Δεν αναρωτιέσαι γιατί κοστίζει τόσο φτηνά ένα τόσο καλοστημένο αυτοκίνητο (κυρίως για το 1.6 και το 2.0); Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί το εκπληκτικό Clio 2.0 κοστίζει 8.9εκ δρχ ενώ το 206 2.0 μόλις 6.2εκ δρχ; Μα επειδή η Renault χρησιμοποιεί σαφώς καλύτερες και ακριβότερες λύσεις και ανάλογα υλικά! Η Renault στην ουσία είναι μία βελτιωμένη και ακριβότερη Peugeot. Είναι εταιρίες με διαφορετική προσέγγιση στο ίδιο θέμα. Απευθύνονται, με πλήρη σεβασμό, σε αγοραστές με κοινή επιθυμία αλλά διαφορετικό βάθος τσέπης. Οτιδήποτε σχεδόν και εάν βελτιώσεις στο 206 θα βάλεις κάτι σαφώς καλύτερο από το εργοστασιακό και θα δεις άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα. Η Peugeot μας έδωσε πολύ καλή βάση. Επιλογή μας είναι το εάν θα την εκμεταλλευτούμε.
8)
Τέλος, δεν έχω ούτε ζάντα, ούτε μπούκα, αλλά έχω φιλότιμο. Στο δρόμο είμαι μάγκας από τους λίγους, άνδρας ευγενής, δεν ρισκάρω, δείχνω το δρόμο, σέβομαι τους πάντες, δεν ενοχλώ κανέναν εκτός από τον εγκέφαλο ορισμένων, παραμερίζω στους γρηγορότερους και προσπερνώ τους αργότερους, αναγνωρίζω τους καλύτερους, απαντώ στις προκλήσεις και δεν είμαι εγωιστής, ξέρω και να χάνω. Η οδήγηση είναι το χόμπυ μου, είναι ένα νόημα στη ζωή μου.
Οι δρόμοι είναι για όλους, και για τον παππού και για το νέο, και για τον άπειρο και για τον έμπειρο, και για τον άσχετο και για τον πιλότο. Αλλά πάνω από όλους είναι ο Θεός. Κι όταν έρθει η ώρα μου θα με πάρει κι ας μην πάω γυρεύοντας. Και καλά θα κάνω να μην πάω ποτέ... Γιατί όταν πάω τα βάζω με το Θεό, κι ο Θεός δεν ξέρει κανείς μέχρι πότε θα μου τη χαρίζει...

Smile


Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης

Performance of Real Cardriving Club
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
pezomania (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!


206 1.6 16V

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Δημοσιεύσεις: 1231
Τόπος: Mandra

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 25 Ιούν 2002, 08:22:06    Θέμα δημοσίευσης: Re: Προς ChristheHealer και όποιον ενδιαφέρεται Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Miltellas έγραψε:
Smile
8)
Τέλος, δεν έχω ούτε ζάντα, ούτε μπούκα, αλλά έχω φιλότιμο. Στο δρόμο είμαι μάγκας από τους λίγους, άνδρας ευγενής, δεν ρισκάρω, δείχνω το δρόμο, σέβομαι τους πάντες, δεν ενοχλώ κανέναν εκτός από τον εγκέφαλο ορισμένων, παραμερίζω στους γρηγορότερους και προσπερνώ τους αργότερους, αναγνωρίζω τους καλύτερους, απαντώ στις προκλήσεις και δεν είμαι εγωιστής, ξέρω και να χάνω. Η οδήγηση είναι το χόμπυ μου, είναι ένα νόημα στη ζωή μου.
Οι δρόμοι είναι για όλους, και για τον παππού και για το νέο, και για τον άπειρο και για τον έμπειρο, και για τον άσχετο και για τον πιλότο. Αλλά πάνω από όλους είναι ο Θεός. Κι όταν έρθει η ώρα μου θα με πάρει κι ας μην πάω γυρεύοντας. Και καλά θα κάνω να μην πάω ποτέ... Γιατί όταν πάω τα βάζω με το Θεό, κι ο Θεός δεν ξέρει κανείς μέχρι πότε θα μου τη χαρίζει...

Smile


ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ( ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΡΙΣΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ) ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ Ο MILTELLAS ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΡΕ γα**το!


Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΕΛΚΕΙ ΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
christhehealer (Celebrity)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!


Jazzmobile

Ένταξη: 19 Ιούν 2002
Δημοσιεύσεις: 3066
Τόπος: Αθήνα - Γκύζη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 25 Ιούν 2002, 11:27:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

΄Hταν το 1999 θαρρώ, σε ένα ντέρμπι Oλυμπιακού - Παναθηναϊκού (4-2) όταν ο Kαραπιάλης φεύγει στην αντεπίθεση από εμφανή θέση οφσάιτ και λίγο πριν φτάσει στην μεγάλη περιοχή με ένα ψιλοκρεμαστό φαλτσαριστό σουτ κράμασε τον Bάντσικ και πέτυχε το τέταρτο γκόλ. Aν ο διαιτητής είχε σημειώσει το οφσάιτ η Eλλάδα θα είχε χάσει την ευκαιρία να απολαύσει ένα υπέροχο γκολ.

Eάν όταν έγραφα αυτό:
Παράθεση:
Posted: Fri Jun 21, 2002 13:14    Post subject: Miltella ανάγνωσμα πρόσχομεν.....
------------------------------------------------------------------------
Που να είμαστε Vini; Kράσαρε ο H/Y στη δουλειά και ο Miltellas μόνο σχόλια αντί να βοηθήσει ως ειδικός επί του θέματος.


o Miltelas είχε στο μυαλό του αυτό:

Παράθεση:
Επάγγελμα: 1ος Τεχνικός Η/Υ στα καταστήματα Future στη Θεσσαλονίκη. (Sidobre σιωπή!) Εάν μπορώ θα βοηθήσω όποιο μέλος του 206 club έχει πρόβλημα με τον υπολογιστή του με δωρεάν συμβουλές και εάν μένει Θεσσαλονίκη δωρεάν εργασία.


όπου φυσικά έκανα χιούμορ (πρατικά αδύνατον να με βοηθήσει την συγκεκριμένη στιγμή όσο και να το ήθελε), δεν θα είχε ανοίξει αυτό το πολύ ωραίο topic στο forum. Γιατί πάνω από τις μηχανές (Peugeot 206), είναι ο άνθρωπος και εν προκειμένω ο άνθρωπος-οδηγός!


Περισσότερα σε λίγο επί του θέματος.
Wink Wink Wink Wink
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3 ... 17, 18, 19  Επόμενη
Σελίδα 1 από 19

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Extra Development/Design by Chatasos & Sidobre

© 2002-2006 PSClub - Hellas (Πληροφορίες : info@psclub.gr)

Page generation time: 0,3576s (PHP: 85% - SQL: 15%) - SQL queries: 18 - GZIP enabled - Debug on