PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Ford Iosis Concept

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Νέα Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Vaggelis (Βάγγος - Ιδρυτικό μέλος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XR (2000)

Ένταξη: 10 Οκτ 2002
Τόπος: Αμπελογκάρντεν

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 05 Σεπ 2005, 10:09:37    Θέμα δημοσίευσης: Ford Iosis Concept Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η Ford θα παρουσιάσει στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, το Iosis. Πρόκειται για ένα καινούριο concept-προπομπό για το τι θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια από τον αμερικανικό κολοσσό. Το Iosis είναι ένα τετραθέσιο σπορ αυτοκίνητο που πάτησε στα χνάρια του SAV, του concept που παρουσίασε η εταιρεία στη Γενεύη πριν από λίγους μήνες.

Oπως προαναφέρθηκε, στο εν λόγω πρότζεκτ θα βασιστούν τα επόμενα μοντέλα του Αμερικανού κατασκευαστή που προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά, ενώ όπως δηλώνει ο Μάρτιν Σμιθ, εκπρόσωπος της εταιρείας, "αποκαλούμε τον σχεδιασμό του κινητικό, διότι πιστεύουμε ότι εκφράζει την ενέργεια στην κίνηση".

Η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Ford βρίσκει... ανταπόκριση στον εξωτερικό σχεδιασμό του αυτοκινήτου. Τα πλαϊνά του αμαξώματος είναι μέσα... στα νεύρα, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, προσδίδοντας έτσι στο Iosis δυναμικό χαρακτήρα, ενώ χαρακτηριστική είναι και η μάσκα του αυτοκινήτου. Η Ford δείχνει να εγκαταλείπει το οβάλ σχήμα και να προσανατολίζεται σε πιο κλασικές επιλογές. Το κλου, όμως, είναι τα φωτιστικά σώματα τόσο εμπρός, όσο και πίσω, αλλά και ο μπροστινός αεραγωγός που ανεβαίνει ψηλά στον προφυλακτήρα.

Το πίσω μέρος του αμερικάνικου κουπέ είναι απόλυτα εναρμονισμένο με την όλη φόρμα του αυτοκινήτου. Σφηνοειδή φανάρια με μικρό παρμπρίζ υποδηλώνουν τη σπορτίφ φύση της κατασκευής. Καλά, άγια κι ωραία όλα τα παραπάνω, αλλά μόλις το Iosis ανοίγει τις πόρτες του, ανοίγουν και τα στόματα όσων το βλέπουν. Και οι τέσσερις πόρτες του ανοίγουν προς τα πάνω, για πρώτη φορά έστω και σε πρωτότυπο, δίνοντάς του την εικόνα πουλιού έτοιμου να πετάξει προς την ελευθερία.

Στο ίδιο ύφος και το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Το μάτι πέφτει... παντού, αφού όλα έρχονται από το... 2020 και βάλε. Και εδώ, όμως, υπάρχει κάτι που κλέβει τις εντυπώσεις. Το τιμόνι κυριολεκτικά "ξεφεύγει". Παρόμοια έμπνευση δεν έχουμε δει έως τώρα ακόμα και στις παραδοσιακές πολυτελείς σπορ κατασκευές από Ιταλία, Γερμανία. Οι Αμερικανοί έκαναν εκπληκτική δουλειά. Ούτε καν το σχήμα του (του τιμονιού) δεν είναι όπως το ξέρουμε, αφού μοιάζει με... οκτάγωνο. Η στεφάνη του είναι "χορταστική", ειδικά στις πλαϊνές επιφάνειές της, ενώ το κάτω μέρος του τιμονιού "λείπει"! Αλλη μία καινοτομία είναι οι δύο μεγάλες λαβές που σχηματίζονται, θυμίζοντας κάτι από πηδάλιο αεροπλάνου ή ακόμη και... Φόρμουλα 1.

Οσον αφορά τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί, δεν θα μπορούσε να είναι άλλα από δέρμα και αλουμίνιο, ενώ σχετικά με τα ηλεκτρονικά και λοιπά συστήματα του Iosis, έχει εφαρμοστεί η τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Αν αναρωτηθήκατε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κουπέ της Ford, κάντε λίγη υπομονή μέχρι την έκθεση της Φρανκφούρτης, όπου και θα γίνουν γνωστοί οι κινητήρες που έχουν επιλεγεί.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
shark_zak (ΖΑΧΑΡΙΑΣ)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

peugeot 206 1.4 (8V) QUIKSILVER 2002

Ένταξη: 09 Δεκ 2002
Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 05 Σεπ 2005, 10:25:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Απο το όνομα του και μόνο "IOSIS" φαίνεται ότι είναι αρρώστια... Wink Silly

"Εικονικό το γέλιο μου και με μεγάλο κόπο, το κάνω για να ξεγελώ τα μάθια των ανθρώπων..."
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ultra-one (Χάρης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 GTi 2004 Blue Recife :)

Ένταξη: 13 Οκτ 2004
Τόπος: Αθήνα Κέντρο Σταθμός Λαρίσης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 05 Σεπ 2005, 10:36:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

shark_zak έγραψε:
Απο το όνομα του και μόνο "IOSIS" φαίνεται ότι είναι αρρώστια... Wink Silly

Αν βγει ποτέ σε παραγωγή να είσαι σίγουρος ότι για Ελλάδα-Κύπρο θα του αλλάξουν το όνομα όπως έγινε με το Seat Malaga που το έκαναν Gredos!!!!!!! Laughing Laughing Laughing Laughing

Επιτέλους το 206 μου άρχισε να γίνεται αυτοκίνητο Twisted evil
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Νέα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης