Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
DimiP Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT
Ένταξη: 16 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 5257 Τόπος: Πειραιάς
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 10 Δεκ 2005, 01:20:24 Θέμα δημοσίευσης: Περίεργα συμπτώματα σε Απόδοση & Κατανάλωση |
|
|
τα συμπτωματα ειναι τα εξης: (οσο ασχετα κιαν ειναι)
1. σταγονιδια απο την εξατμηση στο πατημα του γκαζιου (υγρασια; ακαυστη βενζινη; )
2. θορυβος τραχυς και διακοπτομενος απο την εξατμηση (σε καμια περιπτωση οπως ομαλος και μπασσος οπως πριν)
3. αισθητα μειωμενη αποδοση σε σχεση με 2 μηνες πριν
4. η βενζινη "καιγεται" για την πλακα της και ενω "φουλαρω" μετα 2 μερες (κανω τα ιδια χιλιομετρα οπως παλια) ο δεικτης κατεβαινει 2 και 3 κουτακια (2/3 ρεζερβουαρ σχεδον).
παλαιοτερα εβαζα ΒΡ (απλη αμολυβδη) με την οποια ημουν ευχαριστημενος, αλλαξα για δοκιμη προσφατα σε SHELL απλη αμολυβδη (περιεργως φθηνοτερη)
υπαρχει περιπτωση να ειναι μαπα η βενζινη;
τι λετε;
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
brz20 (Κωνσταντίνος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 307 1.6 (16V) XSi (2004)
Ένταξη: 04 Οκτ 2005 Δημοσιεύσεις: 4519 Τόπος: Τρικαλα
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 10 Δεκ 2005, 02:54:48 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Η βενζινη παιζει μεγαλο ρολο.Εγω απο τοτε που το πηρα εχω βαλει μονο δυο φορες απλη(την μια ο πατερας μου).Και τοτε που ηταν πανακριβη εβαζα 100αρα!!!Ειναι πολυ πιο οικονομικη και μεσα στην πολη οσο περιεργο και αν ακουγετε.Η χαμηλη αποδοση μπορει να οφειλετε στο οτι το αμαξι ειναι μπουκομενο.Το λειτουργεις παντα στις χαμηλες στροφες?Καν'το που καιπου και κανενα ανοιγμα.
The Ubuntu it's a way of life. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
Ένταξη: 18 Οκτ 2003 Δημοσιεύσεις: 2664
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 10 Δεκ 2005, 10:50:32 Θέμα δημοσίευσης: Re: περιεργα συμπτωματα |
|
|
DimiP έγραψε: | τα συμπτωματα ειναι τα εξης: (οσο ασχετα κιαν ειναι)
1. σταγονιδια απο την εξατμηση στο πατημα του γκαζιου (υγρασια; ακαυστη βενζινη; ).... |
Αυτο που σταζει απ΄την εξατμηση ειναι νερο (οσο περιεργο και αν φενεται). Το αποτελεσμα οποιασδιποτε τελειας καυσης ειναι δυοξειδιο του ανθρακα και νερο. Βεβαια επειδη δεν υπαρχει πρακτικα τελεια καυση εχουμε και τα μονοξειδια και ολα τα αλλα ρυπογονα που βγαζουν οι βενζινοκινητηρες. Anyway, απ'την εξατμηση μας βγαινει βασικα δυοξειδιο του ανθρακα και νερο σε μορφη ατμου. Τωρα με το κρυο συχνα τυγχαινει μερος του ατμου να γινεται νερο μεσα στην εξατμηση.
Βενζινη σιγουρα δεν ειναι γιατι υπαρχει ο καταλυτης στη μεση απ'τον οποιο δεν περναει ακαυτη βενζινη (ουτε φλογες οπως κατα καιρους εχουμε ακουσει).
Για τα υπολυπα 2,3,4 δεν ξερω τι να σου πω....
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 11 Δεκ 2005, 02:24:50 Θέμα δημοσίευσης: Re: περιεργα συμπτωματα |
|
|
STELIOS έγραψε: | DimiP έγραψε: | τα συμπτωματα ειναι τα εξης: (οσο ασχετα κιαν ειναι)
1. σταγονιδια απο την εξατμηση στο πατημα του γκαζιου (υγρασια; ακαυστη βενζινη; ).... |
Αυτο που σταζει απ΄την εξατμηση ειναι νερο (οσο περιεργο και αν φενεται). Το αποτελεσμα οποιασδιποτε τελειας καυσης ειναι δυοξειδιο του ανθρακα και νερο. Βεβαια επειδη δεν υπαρχει πρακτικα τελεια καυση εχουμε και τα μονοξειδια και ολα τα αλλα ρυπογονα που βγαζουν οι βενζινοκινητηρες. Anyway, απ'την εξατμηση μας βγαινει βασικα δυοξειδιο του ανθρακα και νερο σε μορφη ατμου. Τωρα με το κρυο συχνα τυγχαινει μερος του ατμου να γινεται νερο μεσα στην εξατμηση.
Βενζινη σιγουρα δεν ειναι γιατι υπαρχει ο καταλυτης στη μεση απ'τον οποιο δεν περναει ακαυτη βενζινη (ουτε φλογες οπως κατα καιρους εχουμε ακουσει).
Για τα υπολυπα 2,3,4 δεν ξερω τι να σου πω.... |
ok ευχαριστω γιατι ψιλοανησυχησα με το νερο που πεταγε. 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 11 Δεκ 2005, 02:26:08 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
brz20 έγραψε: | Η βενζινη παιζει μεγαλο ρολο.Εγω απο τοτε που το πηρα εχω βαλει μονο δυο φορες απλη(την μια ο πατερας μου).Και τοτε που ηταν πανακριβη εβαζα 100αρα!!!Ειναι πολυ πιο οικονομικη και μεσα στην πολη οσο περιεργο και αν ακουγετε.Η χαμηλη αποδοση μπορει να οφειλετε στο οτι το αμαξι ειναι μπουκομενο.Το λειτουργεις παντα στις χαμηλες στροφες?Καν'το που καιπου και κανενα ανοιγμα. |
πιστεψε με μονο μπουκωμενο απο τις χαμηλες δεν ειναι.
τωρα αν μπουκωσε απο την κακη βενζινη δεν ξερω 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Miltellas (Μίλτος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001
Ένταξη: 24 Μάϊ 2002 Δημοσιεύσεις: 3657 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Steve (30cm) (Moderator) Άντε γεια !!!

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER
Ένταξη: 21 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 16341 Τόπος: Ψεσσαλονίκη
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 12 Δεκ 2005, 00:44:58 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Steve έγραψε: | Αυτό πήγαινα να πώ τώρα βασικά και με πρόλαβε ο Μίλτος
Λες να τέζαρε ο map-sensor?
Ή λες να κάνω καλά που δεν έχω βάλει ποτέ Shell στο αμάξι μου?  |
θα το κανω αλλα εαν συνεβεναι κατι τετοιο δεν θα επρεπε να δειχνει περισσοτερα και σαφεστερα συμπτωματα ;
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 13 Δεκ 2005, 12:49:31 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Steve έγραψε: | "Θα το κάνεις" ποιό?  |
αυτο που "θα ελεγες αλλα σε προλαβε ο Μιλτος" βρε γκαου
το τσεκ για τους αισθητηρες που λεει πιο πανω εννοω! 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
zafeirop (Αναστάσης) Μόλις έγραψα

Peugeot 307 1.4 (8V) XR (2001)
Ένταξη: 30 Αύγ 2005 Δημοσιεύσεις: 48
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 15 Δεκ 2005, 14:01:23 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Steve έγραψε: | ...
Ή λες να κάνω καλά που δεν έχω βάλει ποτέ Shell στο αμάξι μου?  |
Δε νομίζω να είναι σύμπτωση. Με το που έκοψα τη κοχίλα απλή 95αρα και άρχισα να βάζω άλλες εταιρίες, το αμάξι τραβάει από χαμηλότερα. Πριν βάραγε πυράκια κάτω από 1500. Τώρα μόνο κάτω από 1200 μπουκώνει.
Ερώτηση: Ποιο είναι το ταξιτζίδικο στυλ οδήγησης? 
My brain is runnin lean |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|