PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

307 - Εγκέφαλος και πλεξούδα Group N από Peugeot Sport

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
bouboulis (Δημήτρης)
Μέλος
Μέλος

307 1.4 XS

Ένταξη: 18 Φεβ 2003
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 14 Ιούν 2005, 00:18:25    Θέμα δημοσίευσης: 307 - Εγκέφαλος και πλεξούδα Group N από Peugeot Sport Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Λοιπόν... μου πρότεινε κάποιος σαν μια πολύ καλή αρχική βελτίωση την τοποθέτηση του εγκεφάλου και της πλεξούδας που φοράν τα Group N κατευθείαν από την Peugeot. Το κόστος από ότι είπε είναι περίπου στα 1000E και στο δικό του που είναι 1.6 16V δίνει περίπου 20 άλογα. Η ερώτηση που έχω να κάνω σε όσους ξέρουν (Αργύρη για σένα χτυπάει η καμπάνα) είναι αν όντος κοστίζει τόσο και πόσο μπορεί να αποδώσει στον δικό μου κλασικό 1.4 8V κινητήρα. Αυτό που μ' αρέσει σ'αυτή τη βελτίωση είναι ότι δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα-έχει εγγυημένο αποτέλεσμα. Περιμένω απαντήσεις και αν έχω γράψει καμμια κοτσάνα μην βαράτε! Ευχαριστώ!

Have Fun!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Sidobre (Τάσος)
Πρόεδρος - Webmaster
Πρόεδρος - Webmaster
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 XS evo2

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 14 Ιούν 2005, 00:35:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δημήτρη μου θα σε απογοητεύσω.

Καταρχήν ο φίλος που στο είπε, μάλλον και ο ίδιος δεν έχει καταλάβει και πολλά. Κατ'αρχήν για τί αυτοκίνητο μιλάμε που πήρε 20 άλογα από ένα διαφορετικό management κινητήρα;

Το κυριότερο είναι ότι οι συγκεκριμένοι εγκέφαλοι φοράνε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα (και δίνουν τον εγκέφαλο ώστε να μην χρειάζεται επαναπρογραμματισμός) για συγκεκριμένο set-up. Ετσι ο εγκέφαλος αυτός πάει σετάκι με τους εκκεντροφόρους της Peugeot Sport. O εγκέφαλος λοιπόν είναι miniGroupA.

O μόνος εγκέφαλος που είναι GroupN είναι από το RC που δεν νομίζω να κατάφερε να το βάλει πάνω... Θα ήθελα να το δώ αυτό!

Με λίγα λόγια και καλό είναι να γίνει σε όλους συνείδηση είναι ότι όταν μιλάμε για πρόγραμμα (με οποιαδήποτε μορφή είναι αυτό) μιλάμε για αλλαγή στην διαχείρηση του κινητήρα. Συνήθως πρόγραμμα φοράμε όταν αλλάζουμε βασικά μέρη του κινητήρα (εκκεντροφόρους κλπ).

Στην απλή του μορφή, οι προγραμματιστές (συνήθως στα chip-tunning) αφαιρούν τα "οικονομικά" στοιχεία του κινητήρα, αλλάζοντας την αναλογία βενζίνης/αέρα σε πιο "εκρηκτική" αναλογία. Εκεί η αναβάθμιση δεν υπερβαίνει συνήθως το 7-10% (και ίσως είναι και η πιο αισιόδοξη άποψη αφού η πραγματικότητα δείχνει έως 6%).

If everything seems under control, you're just not going fast enough...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
kanelj (Γιαννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

PEUGEOT 206 1.6 8v rallye 109+ ?

Ένταξη: 27 Μάρ 2003
Τόπος: Γαλατσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 14 Ιούν 2005, 09:09:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αψογη διευκρινιση Exclamation Wink

www.secret-rooms.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
bouboulis (Δημήτρης)
Μέλος
Μέλος

307 1.4 XS

Ένταξη: 18 Φεβ 2003
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 14 Ιούν 2005, 13:28:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ευχαριστώ για την απάντηση! Λέω και εγώ... με ένα πρόγραμμα +20 άλογα? Κρίμα πάντως.

Have Fun!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER

Ένταξη: 21 Απρ 2003
Τόπος: Ψεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 14 Ιούν 2005, 17:21:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Sidobre έγραψε:
Ετσι ο εγκέφαλος αυτός πάει σετάκι με τους εκκεντροφόρους της Peugeot Sport. O εγκέφαλος λοιπόν είναι miniGroupA.

Μήπως θέλει και εκείνη την φθηνότατη αλουμινένια εισαγωγή Peugeot Sport μαζί? Smile

https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Lef205 (Λευτέρης) (νομίζω)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 205 rallye/gti

Ένταξη: 07 Ιαν 2005
Τόπος: στους αγωνες

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 15 Ιούν 2005, 04:39:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

kanelj έγραψε:
Αψογη διευκρινιση Exclamation Wink

Eυτυχως που εχουμε τον τασο και μας ξεστραβωνει,γιατι η
"κινητη εγκυκλοπαιδεια" του κλαμπ (οπου εγκυκλοπαιδεια βλεπε pugsang) εχει να ποσταρει εδω και κατι μηνες. Crying or Very sad Sad Crying or Very sad Sad Crying or Very sad Sad Rolling eyes

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης