Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
netblaster (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)
Ένταξη: 14 Νοέ 2003 Δημοσιεύσεις: 1763 Τόπος: Αθήνα-Άλιμος
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 17 Ιούν 2005, 23:15:18 Θέμα δημοσίευσης: Περίεργος θόρυβος απτο τιμόνι... |
|
|
Οταν στριβω το τιμονι με το αυτοκινητο σταματημενο, κατα τη διαρκεια της περιστροφης ακουγονται μερικες φορες κατι "χτυποι"!!! Το κανει ανεξαρτητα απο τη μερια που το στριβω!!!
Στην Πεζω μου ειπαν οτι προερχεται απο τα ελατηρια!!! Επειδη, λεει, τα λαστιχα μου ειναι καινουρια φερνουν μεγαλυτερη αντισταση κατα το στριψιμο (αναλογα με την ασφαλτο) και αυτο εχει ως αποτελεσμα να δημιουργειται ενας μικρος κραδασμος που μεταφραζεται σε "χτυπο" μεταξυ πιατελου και ελατηριου!!!
Ειναι φυσιολογικο??? 
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Δημήτριος (Δημήτρης) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 XS 1.6 16v (2001)
Ένταξη: 24 Ιαν 2003 Δημοσιεύσεις: 751 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 19 Ιούν 2005, 09:47:35 Θέμα δημοσίευσης: Re: Περίεργος θόρυβος απτο τιμόνι... |
|
|
netblaster έγραψε: | Οταν στριβω το τιμονι με το αυτοκινητο σταματημενο, κατα τη διαρκεια της περιστροφης ακουγονται μερικες φορες κατι "χτυποι"!!! Το κανει ανεξαρτητα απο τη μερια που το στριβω!!!
Στην Πεζω μου ειπαν οτι προερχεται απο τα ελατηρια!!! Επειδη, λεει, τα λαστιχα μου ειναι καινουρια φερνουν μεγαλυτερη αντισταση κατα το στριψιμο (αναλογα με την ασφαλτο) και αυτο εχει ως αποτελεσμα να δημιουργειται ενας μικρος κραδασμος που μεταφραζεται σε "χτυπο" μεταξυ πιατελου και ελατηριου!!!
Ειναι φυσιολογικο???  |
Α! Ακριβώς αυτόν τον θόρυβο άκουγα και στο FIAT 127 που είχαμε παλιά. Όπου και να το πήγα μου είπαν το ίδιο πράγμα (αυτό που λες και εσύ), χωρίς να δείχνουν ιδιαίτερη ανυσηχία.
Απλά μου επισήμαναν ότι αν ήθελα να το κάνω να μην ακούγεται, θα έπρεπε να βγάλω τα αμορτισέρ για να μπεί γράσσο ή να αλλαχθούν τα πιατάκια.
Το αυτοκίνητο εκείνο φορούσε "πλατιά" ζαντολάστιχα (από 135/80 13 σε 155/70 13) και αμορτισέρ (κόκκινα) - ελατήρια της Kayaba (ούτε και 'γω δεν ήξερα που τα βρήκε ο μηχανικός που μας τα 'βαλε). Μην γελάτε με τα νούμερα αυτά! Το αυτοκινητάκι πήγαινε γ@μιώντας!!! (σε κλειστές στροφές μόνο, όπου δεν απαιτούνται μεγάλες ταχύτητες, έτσι;)
Μάλλον δεν είναι κάτι σημαντικό.
Ένα 206 την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|