Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Alex Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XT (1999)
Ένταξη: 24 Ιούλ 2002 Δημοσιεύσεις: 1037 Τόπος: Αθήνα - Μαρούσι
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 14 Δεκ 2002, 04:43:27 Θέμα δημοσίευσης: Τα φωτα σας.. |
|
|
Προχθες ειμουν πισω απο εναν συναδελφο (206ακια) ο οποιος ειχε καμμενο το δεξι πισω φως πορειας... Εκεινη την ωρα σκεφθηκα.. "χμμ .. εμενα ακομα δεν μου χει καει κανενα φωτακι.. Και το χω τοσον καιρο..."..
Τι το θελα; Μεσα σε λιγοτερο απο 24 ωρες καηκε και το δικο μου πισω δεξι φως !! Σαν παρενθεση να σας υπενθυμησω τη δυναμη των σκεψεων που κανουμε... Γι'αυτο να σκεπτομαστε οσο πιο θετικα μπορουμε...
Λοιπον πισω στο θεμα μας.. Εψαξα στο manual να δω τι παιζει με το φως και βρηκα τη διαδικασια αλλαγης.. Τωρα το μονο που μου λειπει ειναι το λαμπακι για να το βαλω.. Τωρα aυτο πρεπει να το παρω απο Peugeot ή το εχουν παντου? (πχ βενζιναδικα, ηλεκτρολογοι κτλ...). Στο manual παντως ειχε συγκεκριμενο "νουμερο" ανταλλακτικου (δεν το θυμαμαι τωρα) αν και δεν νομιζω οτι μονο η peugeot βγαζει λαμπες...
Για πειτε τι ξερετε (μερος διαθεσης/τιμη/συμβατοτητα/μαρκες)... (αν εχει αλλαξει κανεις φυσικα.. ή ειμαι ο πρωτος?) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Miltellas (Μίλτος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001
Ένταξη: 24 Μάϊ 2002 Δημοσιεύσεις: 3657 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT
Ένταξη: 16 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 5259 Τόπος: Πειραιάς
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 14 Δεκ 2002, 16:29:46 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
πηγαινε σε οποιοδηποτε καταστημα με αξεσουαρ αυτ/του και παρε ενα ιδιο.
Ακομη και σε ενα ηλεκτρολογειο αν ζητησεις θα σου πουλησουν λογικα.
Δεν ειναι αναγκη να το αγορασεις απο την Peugeot.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Αλεξ@νδρος (Αλέξανδρος) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4(8V) XS 4/2004
Ένταξη: 20 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 936 Τόπος: Παλαιό Ηράκλειο
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 14 Δεκ 2002, 18:21:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Tης Πεζω ειναι philips και κανει περιπου 500 δραχμες(τοσο πηρα το φλας-αν θυμαστε που ηταν το ενα πιο ασπρο απο το αλλο?)
Παντως εμενα 3 χρονια δεν μου εχει καει τιποτα
ΦΤΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ να μη με ματιασω :D
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Byron206 (Αρης) Δραστήριο μέλος

Peugeot 206 1.6 (16v) GTi (2003)
Ένταξη: 06 Ιούν 2002 Δημοσιεύσεις: 294 Τόπος: Αθήνα Βύρωνα
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Δεκ 2002, 10:01:14 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εγω παντως εχω αλλαξει λαμπακια και στα μπροστα φλαςςςς και στα πισω επειδη της μαμα του με τον καιρο ασπριζουν (και τα στρουμφ αμα θελουν σε γραφουν) και εβαλα λαμπακια που δεν ειναι βαμενο το γυαλι τους αλλα ειναι ψημενο σε πορτοκαλι χρωμα.
Επισης την Παρασκευη μου καϊκε το εμπρος δεξι και πηγα σε ενα φιλο ηλεκτρολογο και εκανα αλλαγη, μαλιστα εβαλε τις λαμπες αλογωνου που ειναι πιο ασπρο το χρωμα τους και οντως φωτειζουν καλυτερα.
Τωρα για το ιστορικο της ολικης καταστασης να ξερουμε ολοι εδω κανονικα αν μας σταματησουν στρουμφ και καποιο λαμπακι μας εχει καει μας κοβουν προστιμο διοτι σου λενε οτι εισαι υποχρεωμενος να εχει απο μια λαμπα ανταλλακτικη μεσα στο αμαξι σου.
Εγω μαλιστα με την πρωτη ευκαιρια θα κανω ενα κουτι με ολες τις λαμπες.....αλλα ρε παιδια πραγματικα σας λεω ο φιλος που αλλαξε την λαμπα απο την πλευρα του σηνοδηγου βλαστημησε διοτι ο χωρος ειναι περιορισμενος απο το δοχειο νερου για τα τζαμια.
Αντε να σου πει ο μπατσος "καντο μονο σου" και μαλιστα πριν σε πιασω εγω......
Ερωτηση ρητορικη: Ποσοι απο ολους εμας ξερουν να αλλαζουν λαμπες στα 206 μας??????
BYRON206 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
chatasos (Τάσος) Developer - Administrator

Peugeot 207 1.6 (17V!) GT (2009)
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 2612 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Δεκ 2002, 15:58:58 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Byron206 έγραψε: |
Τωρα για το ιστορικο της ολικης καταστασης να ξερουμε ολοι εδω κανονικα αν μας σταματησουν στρουμφ και καποιο λαμπακι μας εχει καει μας κοβουν προστιμο διοτι σου λενε οτι εισαι υποχρεωμενος να εχει απο μια λαμπα ανταλλακτικη μεσα στο αμαξι σου.
|
Γράφει ο ΚΟΚ κάτι τέτοιο?
Byron206 έγραψε: |
Ερωτηση ρητορικη: Ποσοι απο ολους εμας ξερουν να αλλαζουν λαμπες στα 206 μας?????? |
Εγώ πάντως έμαθα by the hard way, και μπορώ να πω ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο.
Ο φορουμάρχης επέστρεψε παντρεμένος & ανανεωμένος! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Alex Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XT (1999)
Ένταξη: 24 Ιούλ 2002 Δημοσιεύσεις: 1037 Τόπος: Αθήνα - Μαρούσι
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Δεκ 2002, 16:59:38 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ειμουν εξω τωρα και προσπαθησα να αλλαξω το λαμπακι (πισω δεξι φως θεσης-παρκινγκ-πορειας)
Ειχε ο πατερας μου απ'το δικο του και απ'οτι ειδα ήταν ιδια.. και απ'οσο καταλαβα το συγκεκριμενο λαμπακι ειναι Universal... με τον ιδιο κωδικο παντου (P21/5W)
Δυσκολευτηκα να ξελασκαρω την πεταλουδα του φαναριου με το μπουλονοκλειδο γιατι ειναι σε πολυ ασχημο σημειο αλλα τελικα το εβγαλα, πηρα το φαναρι μεσα στο σπιτι μου, το επεξεργαστηκα, το ανοιξα.. Ειδα οτι το λαμπακι δεν φαινοταν καμενο αλλα το αλλαξα.. Στη συνεχεια βγηκα εξω το συνδεσα στη φυσα και ειδα οτι παλι δεν αναβει.. Μετα απο δοκιμη 5-6 λαμπακια σκεφθηκα οτι ειναι η ασφαλεια.. Ανοιξα το κουτι των ασφαλειων κατω απ'το τιμονι και με το χαρτη του Manual βρηκα την Ασφαλεια #35. Απ'οσο εγραφε ειναι "Δεξι εμπρος και πισω φως σταθμευσης".. Κατεβαινω απ'το αμαξι και κοιταω και οντως δεν αναβε ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΠΡΟΣΤΑ.. Κοιταω την ασφαλεια - κομμενο το συρματακι... Επειδη προς το παρων δεν ειχα ασφαλεια 10Α εβαλα ενα συρματακι λεπτο (πιο λεπτο απ'της ασφαλειας) μεταξυ στα 2 ποδαρακια της ασφαλειας ωστε να γεφυρωσει το ρευμα και ετσι να κανω τη δουλεια μου προσωρινα..
Τελος καλο ολα καλα.. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Miltellas (Μίλτος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001
Ένταξη: 24 Μάϊ 2002 Δημοσιεύσεις: 3657 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Ady (Αδριανός) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XS (2001)
Ένταξη: 03 Σεπ 2002 Δημοσιεύσεις: 1468 Τόπος: Αθήνα - Ν. Ερυθραία
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 17 Δεκ 2002, 10:13:16 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Alex έγραψε: | Ειμουν εξω τωρα και προσπαθησα να αλλαξω το λαμπακι (πισω δεξι φως θεσης-παρκινγκ-πορειας)
Ειχε ο πατερας μου απ'το δικο του και απ'οτι ειδα ήταν ιδια.. και απ'οσο καταλαβα το συγκεκριμενο λαμπακι ειναι Universal... με τον ιδιο κωδικο παντου (P21/5W)
Δυσκολευτηκα να ξελασκαρω την πεταλουδα του φαναριου με το μπουλονοκλειδο γιατι ειναι σε πολυ ασχημο σημειο αλλα τελικα το εβγαλα, πηρα το φαναρι μεσα στο σπιτι μου, το επεξεργαστηκα, το ανοιξα.. Ειδα οτι το λαμπακι δεν φαινοταν καμενο αλλα το αλλαξα.. Στη συνεχεια βγηκα εξω το συνδεσα στη φυσα και ειδα οτι παλι δεν αναβει.. Μετα απο δοκιμη 5-6 λαμπακια σκεφθηκα οτι ειναι η ασφαλεια.. Ανοιξα το κουτι των ασφαλειων κατω απ'το τιμονι και με το χαρτη του Manual βρηκα την Ασφαλεια #35. Απ'οσο εγραφε ειναι "Δεξι εμπρος και πισω φως σταθμευσης".. Κατεβαινω απ'το αμαξι και κοιταω και οντως δεν αναβε ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΠΡΟΣΤΑ.. Κοιταω την ασφαλεια - κομμενο το συρματακι... Επειδη προς το παρων δεν ειχα ασφαλεια 10Α εβαλα ενα συρματακι λεπτο (πιο λεπτο απ'της ασφαλειας) μεταξυ στα 2 ποδαρακια της ασφαλειας ωστε να γεφυρωσει το ρευμα και ετσι να κανω τη δουλεια μου προσωρινα..
Τελος καλο ολα καλα.. |
Πάρε κόσμε τσάμπα τεχνικές συμβουλές........
Υποκλίνομαι Alex πολυμήχανε !!!!!!!!
Τσαφ...τσουφ...τσαφ...τσουφ... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
1.1 i love you (Γιάννης) Δραστήριο μέλος

C3 1.6 Elegance
Ένταξη: 06 Ιούν 2002 Δημοσιεύσεις: 233 Τόπος: Πόρτο-Ράφτη
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Δεκ 2002, 22:58:03 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Νά'στε καλά βρε παιδιά Μου λύσατε την απορία σχετικά με τα φλάς και τη διαφορά των χρωμάτων τους.Βλέπετε η Πεζώ Χαλκίδας είναι απαράδεκτη.Σήμερα πήγα και μου άλλαξαν το λαμπάκι της μικρής σκάλας και όταν τους είπα για το μικροπρόβλημα των φλάς μου είπαν οτι έπρεπε να αλλάξω όλο το φανάρι Μα τι περιμένεις, δεν ήξεραν καν οτι το τασάκι είναι φωτιζόμενο  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|