PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Λίπανση-Καθαρισμός Ηλιοροφής

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
vanvan (vangelis)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

206 XS

Ένταξη: 20 Ιούν 2004
Τόπος: Νεα Σμύρνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 02 Μάρ 2005, 09:20:41    Θέμα δημοσίευσης: Λίπανση-Καθαρισμός Ηλιοροφής Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κάπου έχει γραφεί κάτι σχετικό από κάποιον μερακλή που έλεγε πώς και με τι
αλλά έψαξα , βρήκα όλα τα διάφορα posts με τους διάφορους τριγμούς και τσικ (ηλιοροφή , εταζέρα, πόρτα , παρθύρια κτλ) , αλλά δεν μπόρεσα να ξαναβρώ το συγκεκριμένο. Για αυτό παρότι είναι κουρασμένο θέμα παρακαλώ φωτίστε με:
Λίπανση ραγών ηλιοροφής : στις ράγες και πιασίματα? Γράσσο, λάδι ποδηλάτου Wet lube (για να είναι λεπτόρευστο και wet lube για να κρατά σε υγρασία)? Να βάλουμε και κανά WD 40 πρίν, να φάει την γλίτσα? ΝΑ βάλω φριτέζα με σογιέλαιο? Να βάλω με λίπανση και με ραβδώσεις για extra plausure?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

Ένταξη: 15 Φεβ 2004
Τόπος: Νικαια-Περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 02 Μάρ 2005, 09:31:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Με το μαλακό να μην πονέσει !!Laughing LaughingWink
Κάνε ένα καθαρισμό στους οδηγούς της οροφής να φύγει ότι βρόμα υπάρχει και μετά λίγο λάδι !
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
crusader (Σπύρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Ένταξη: 26 Μάρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 02 Μάρ 2005, 11:38:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στις γωνίες που είναι δύσκολες βάλε και λίγο γλώσσα Βαγγέλη Laughing Laughing Laughing

®
Επιστροφή στην κορυφή
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: Στροφοδιαδρομές

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 02 Μάρ 2005, 13:31:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγώ πάλι όταν του έβαλα λάδι έτριζε χειρότερα από πρίν!
Τελικά το σκούπισα και του έβαλα με μια μικρή σπάτουλα λιγο γράσο στους οδηγού και ησύχασε τελείως.

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
STELIOS 
Moderator

Little Bastard

Ένταξη: 18 Οκτ 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 02 Μάρ 2005, 21:40:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το γρασω ειναι η καλητερη λυση ΑΛΛΑ τωρα που θ'αρχισει να ανοιγει ο καιρος μαζι και η ηλιοροφη μας, να ξερεις πως στο γρασο κολαει η σκονη και μετα γινεται χειροτερα και πιο δυσκολο να το καθαρισεις. Η καλυτερη λυση που εχω βρει εγω ειναι το λαδι σε μορφη σπρεϊ.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 02 Μάρ 2005, 21:58:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το έχω υποψη μου αυτό για την σκόνη και τις "κολλητικές" σχέσεις τις με το γράσσο.
Για τον λόγω αυτό και γω στην αρχή δοκίμασα λάδι (όσι σε σπρέι όμως) και έκανε περισσότερο θόρυβο από πριν.

Στην αρχή (πριν το λάδωμα) όταν έκλεινε ή άνοιγε έκανε ένα ψιλό ήχο σαν τρίξιμο αλάδωτης πόρτας αλλά και κατά την κίνηση του αυτοκινήτο ακούγονταν τριγμοί από τις στρεβλώσεις του αμαξώματος και την τριβή μεταξύ των πλαστικών βάσεων της ηλιοροφής και των οδηγών (απίστευτα ενοχλητικό).

Μετά το λάδωμα στο άνοιξε/κλείσε αντί για τέτοι "ψιλό" τρίξιμο έκανε πιο έντονο σαν τράνταγμα ας πούμε αλλά και κατά την κίνηση και οι τριγμοί παρέμειναν.

Αναγκάστικα να σκουπίσω όσο μπορούσα το λάδι και έβαλα λίγο γράσσο στους οδηγούς με πολύ μικρή σπάτουλα.

Τότε σταμάτησαν όλοι οι θόρυβοι και τριγμοί.
Το σπρεί λαδιού δεν το έχω δοκιμάσει αλλά για να το λες εσύ κάτι θα ξέρεις.

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
STELIOS 
Moderator

Little Bastard

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 02 Μάρ 2005, 22:14:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

MEMsound. έγραψε:
Το έχω υποψη μου αυτό για την σκόνη και τις "κολλητικές" σχέσεις τις με το γράσσο.
Για τον λόγω αυτό και γω στην αρχή δοκίμασα λάδι (όσι σε σπρέι όμως) και έκανε περισσότερο θόρυβο από πριν.

Στην αρχή (πριν το λάδωμα) όταν έκλεινε ή άνοιγε έκανε ένα ψιλό ήχο σαν τρίξιμο αλάδωτης πόρτας αλλά και κατά την κίνηση του αυτοκινήτο ακούγονταν τριγμοί από τις στρεβλώσεις του αμαξώματος και την τριβή μεταξύ των πλαστικών βάσεων της ηλιοροφής και των οδηγών (απίστευτα ενοχλητικό).

Nαι, ακριβως τα ιδια κ'εμενα. Το ξαναλεω, η καλητερη λυση ειναι το γρασο αλλα εμενα μου μαζευε πολυ σκουπιδι και το καταργησα.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vanvan (vangelis)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

206 XS

Ένταξη: 20 Ιούν 2004
Τόπος: Νεα Σμύρνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Μάρ 2005, 07:34:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Thanks to all. Μιλάμε για ΤΗΝ άμεση ανταπόκριση! Θα του περάσω ένα αστάρι μετά ένα μίνιο και μετά γρασάρω (με άρωμα μπανάνα).
Επιστροφή στην κορυφή
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Μάρ 2005, 09:17:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

vanvan έγραψε:
.....Θα του περάσω ένα αστάρι μετά ένα μίνιο και μετά γρασάρω (με άρωμα μπανάνα).

Είναι και αυτό μια λύση αλλά έχω κάποιες αμφιβολίες για το αποτέλεσμα.... Silly

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Stevon ("Κουμπάρος" John Φυστίκη...)
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων
Επίσημο Μέλος

VF7 + VF3 = P.S.A.

Ένταξη: 22 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Μάρ 2005, 09:28:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

STELIOS έγραψε:
Η καλυτερη λυση που εχω βρει εγω ειναι το λαδι σε μορφη σπρεϊ.

Επίσης σπρέ'ι' υγρή σιλικόνη...μαζέυει ελάχιστη σκόνη έως καθόλου και είναι πολύ αποδοτική σε όλους τους τριγμούς.Εγώ έχω βρεί την υγειά μου σε ταμπλό , παράθυρα Ηλιοροφή(όταν είχα το 106) κτλ...

Δέν προλάβαμε να το "τουρμπίσουμε" και μας άφησε ο 3ος...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
STELIOS 
Moderator

Little Bastard

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 04 Μάρ 2005, 17:15:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σημερα επληνα τ'αμαξι μου και επι την ευκαιρια λαδωσα και την ηλιοροφη μιας και ο καιρος επιτρπει "ανοιγματα". Λοιπων το σπρεϊ ειναι σε πορτοκαλι - ασπρη φιαλη και ειναι SILICONE SPREY, Synthetic Polymer Lube (εχει και καλαμακι για να ψεκαζεις πιο συγκεντρωμενα).
Επεισης απο γνωστο μου εμαθα πως καλο ειναι και το.... Johnsons Baby Oil !!! Ναι το γνωστο Baby Oil που παιρνεις απ'το σουπερ μαρκετ. Ειναι αρκετα παχυρευστο, λυπαινει πολυ καλα και δεν μαζευει τη σκονη οπως κανει το γρασο. Ειναι λιγο δυσκολο ομως να το βαλεις κατευθειαν απ'τη συσκευασια γιατι δεν βολευει το στωμιο.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης