Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
gianic (Γιάννης) Τρελλαμένο μέλος

mx-5 1.8
Ένταξη: 02 Ιούλ 2004 Δημοσιεύσεις: 835 Τόπος: Αγ.Παρασκευη
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 16 Μάϊ 2005, 23:38:24 Θέμα δημοσίευσης: Map sensor καπουτ ... |
|
|
Υστερα απο κομπιασματα αναλογα με τα κεφια , αλεπαλληλα σβησιματα και γενικης δυσλειτουργιας του κινητηρα αποφασισα να επισκεφτω το γνωστο συνεγειο στη λιολιοσιων .
συνδεει το diag και βγαζει προβλημα στον map sensor , οπως ακριβως ειχα υποθεσει . λεω τι κανουμε ? σβησιμο του προβληματος απο την μνημη και βλεπουμε . λεω αν το ξανακανει τι γινεται ? - ε αμα το ξανακανει φερτο να αλλαξουμε αισθητηρα .- μα σημερα φευγω ταξιδι και φοβαμαι , λεω !
οφειλω να ομολογησω πως η σιωπη του δεν με καθυσηχασε καθολου.
το αμαξι πηγαινε ανελπιστα καλα . τραβαγε οπως πριν και γενικα ημουν χαρουμενος .
ξεκινησα λοιπον ωντας φοιτητης να παω σημερα στην πατρα απο αθηνα ολος χαρα που θα μπορω και γω πια να προσπερναω και γενικοτερα να πηγαινω αξιοπρεπως , συναντησα ενα αλλο cc και τελικιαζαμε παρεουλα για αρκετη ωρα στην κορινθου 210 στο καντραν . ολα καλα λεω . ουτε στεγνωνει ουτε κομπιαζει !
με το που μπηκα πατρων εβλεπα το δεικτη της βενζινης να ειναι στο τελευταιο τεταρτο και ειπα να ηρεμησω . σταθερα με 90 λοιπον 4-6 lt/100 δεξια δεξια και απολαμβανα τη βολτα μου .
σιγα αρχισαν να ξεπροβαλλουν και τα διοδια ...αφηνω γκαζι για να κατεβασω ταχυτητα πολυυυυυ χαλαρα και ετσι απλα ο κινητηρας εσβησε . πανικοβληθηκα γιατι το τιμονι ειχε σκληρυνει και γρηγορα γρηγορα βαζω μπρος . φτανω στα διοδια και καθε φορα που αφηνα το γκαζι εσβηνε . και πανω στον πανικο μου αρχισα να ψαχνω 2,50 αναμεσα σε 5λεπτα 10λεπτα και 20λεπτα. εκει που εψαχνα σβηνει παλι . ξαναβαζω μπρος . δινω γκαζι για να μη σβησει τπτ . ξανασβηνει . γκαζι δεν εδινε αρκετο . ερχονται τα πρωτα μπινελικια απο τους πισω μου και με τη σειρα
μου εκανα ηλιθιες προσευχες για να ξεκολλησω απο τα διοδια και να κανω δεξια σε ενα παρκινγκ .
προφανως εισακουστηκαν -το που δεν ξερω- και κανω δεξια . ανοιγω το καπο . τραβαω γκαζιες και σβηνει ξανα . βαζω μπρος , με το ζορι κραταγε ρελαντι κι αυτο ασταθες . δινω μια βαθεια γκαζια . παρατηρησα η σκουπα δεν ακουγοταν . λεω την πουτσισαμε johnny. πισω μου ακριβως ηταν οδικη βοηθεια και ηρθε το παλλικαρι να με βοηθησει λεγοντας απο μεσα μου οτι αν βρει τι ειναι θα τον κερασω cookies που ειχα για την λιγουρα .
μου λεει η βενζινη φταιει . (θα θελες) . βγαζει τη σκουπα και κλεινει το σωληνα με το χερι του και μου λεει να κραταω σταθερα 3000 στροφες . αφου ξεμπουκωσε-μπουκωσε δεν καταλαβα, βαζουμε τη σκουπα . ριχνω βαθειες γκαζιες γκαριζε η σκουπα . αποκριση μια χαρα και ρελαντι αψογο . λεω χιλια ευχαριστω και κανω μια θεαματικη εκκινηση . εκει που πηγαινα κυριλε με προσπερναει ενα stilo . λεω για να δουμε . κατεβαζω 4η πατημενο το γκαζι και το αμαξι δεν αντιδρουσε οπως θα πρεπε . αρχισε τα ιδια παλι . η σκουπα βουβη λες και ειχα τον παπα πανω με ολους τους πνιχτες . κανω δεξια στο παρκινγκ . ανοιγω το καπο και βλεπω το σωληνα μετα τη σκουπα να χει τσακισει προς τα μεσα και να χει φραξει τη διοδο . ρε τον μαλ**α λεω . δεν ειχε τι να ρουφηξει ο κινητηρας φαινεται την ωρα που εφραζε με την παλαμη του την εισαγωγη και ρουφαγε τον ιδιο το σωληνα προς τα μεσα ! τελοσπαντων . βγαζω τα παντα απο την πεταλουδα και μετα σπρωχνω με ενα κατσαβιδι τον σωληνα γιατι δεν αφταναν τα δαχτυλα μου και το ξαναβαζω πανω . βιδωνω τους σφιγκτηρες βαζω μπρος . φευγω αξιοπρεπεστατος . η σκουπα ουρλιαζε παλι . και λεω για αλλη μια φορα ολα καλα ! αμ δε . αρχισαν παλι τα κομπιασματα και πηγαινα ετσι μεχρι την πατρα .
αφου μπηκα στο κεντρο σε καθε φαναρι που σταματαγα εσβηνε . αναβω τη μηχανη και κραταγα σταθερα το γκαζι . ακριβως διπλα μου σχεδον σε ολα τα φαναρια κατι μπατσοι και νομιζαν οτι θε ξεκινησω σπινιαροντας αλλα δεν τους εκανα τη χαρη .
μεσα στη μιζερια μου λεω αυριο το αμαξι θα μπει στο εξουσιοδοτημενο και να κοψουν το λαιμο τους . εγω θελω το αμαξι μου οπως πριν !
παρκαρω , ανεβαινω σπιτι μου , ανοιγω το pc και γραφω την ιστορια μου . η αληθεια ειναι οτι παρασυρθηκα λιγο αλλα ειμαι πολυ στεναχωρημενος φιλοι μου και επρεπε να τα βγαλω καπου.
μηχανικα το μονο που εχω αλλαξει στο αμαξι ειναι η σκουπα . λογικα αυτη μου προκαλεσε τη ζημια ... αν ειχατε παρομοια φαινομενα ενημερωστε με .
bye bye cc , welcome miata
Fuck army... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Lef205 (Λευτέρης) (νομίζω) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 205 rallye/gti
Ένταξη: 07 Ιαν 2005 Δημοσιεύσεις: 3142 Τόπος: στους αγωνες
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 17 Μάϊ 2005, 00:25:01 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Tα εχουμε πει οτι τα πεζω ειναι ευαισθητα οσο αναφορα τους σενσορες μοτερακια ρελαντι κλπ.Το 205 σε καθε λακκουβα εσβηνε εξαιτιας παλι ενος σενσορα.Ειναι σαν ευαισθητες Παριζιανες!(που ερωτευεσαι παραφορα και οσο σου κανουν τη ζωη δυσκολη τοσο περισσοτερο κολλας!)
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
gianic (Γιάννης) Τρελλαμένο μέλος

mx-5 1.8
Ένταξη: 02 Ιούλ 2004 Δημοσιεύσεις: 835 Τόπος: Αγ.Παρασκευη
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 17 Μάϊ 2005, 14:04:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
σημερα αλλαχθηκε ο map sensor σχεδον τσαμπα , 5 λεπτα υποθεση .
Ολα καλα . το αμαξι παει να σαν να εχει παρει 10 αλογα . απιστευτο !
bye bye cc , welcome miata
Fuck army... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Touristas (Αργύρης) Τεχνικός Σύμβουλος
Peugeot Geopolis RS 300
Ένταξη: 15 Φεβ 2004 Δημοσιεύσεις: 3273 Τόπος: Νικαια-Περιστέρι
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 17 Μάϊ 2005, 14:06:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
giannis_cc έγραψε: |
Ολα καλα . το αμαξι παει να σαν να εχει παρει 10 αλογα . απιστευτο ! | Λογικό είναι αφού δουλεύει κανονικά τώρα  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|