Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
MEMsound Υπεύθυνος Συνεργασιών

206gti
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 31104 Τόπος: Στροφοδιαδρομές
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 22 Ιαν 2005, 10:04:38 Θέμα δημοσίευσης: H Daewoo έγινε Chevrolet |
|
|
Απο automoto.flash.gr
Το να αλλάζει μία εταιρία αυτοκινήτων όνομα, δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά και ειδικά σε τέτοια έκταση, όπως στην περίπτωση της Daewoo που πλέον τα μοντέλα της θα διατίθενται με τα σήματα της Chevrolet στο αμάξωμά τους. Εκτός από ασυνήθιστο όμως, κάτι τέτοιο αποτελεί και μεγάλο ρίσκο για μία εταιρία, καθώς από τη στιγμή που δημιουργείται, καλλιεργεί ή προσπαθεί να καλλιεργήσει ένα συγκεκριμένο προφίλ, να απευθυνθεί σε μία συγκεκριμένη κατηγορία αγοραστών. Αυτό είναι κάτι που εύκολα μπορεί να ανατραπεί με την αλλαγή ονόματος, πόσο μάλλον τη στιγμή που το νέο όνομα δεν συναντάται πρώτη φορά, αλλά έχει τη δική του ιστορία και πορεία στο χώρο του αυτοκινήτου.
Η Chevrolet λοιπόν, είναι μία αμερικάνικη μάρκα με αρκετά μικρό όγκο πωλήσεων στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς τα μοντέλα που διαθέτει στη γκάμα της είναι θα μπορούσαμε να πούμε πολύ ειδικά. Τζιποειδή μεσαίων διαστάσεων για τα δεδομένα των ΗΠΑ, αλλά υπερμεγέθη για την ευρωπαϊκή πραγματικότητα (Trailblazer, Blazer, Tahoe), είτε σπορ τύπου Corvette, ήταν τα μοντέλα που συναντούσε κανείς ρίχνοντας μια ματιά στους πίνακες της Chevrolet. Βέβαια, θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως τα μοντέλα που μέχρι σήμερα είχαν σήματα της Daewoo και από αύριο θα έχουν της Chevrolet, δεν θα κατασκευάζονται στις ΗΠΑ, ούτε θα αποτελούν μέρος της γκάμας της αμερικάνικης Chevrolet.
Εδώ ακριβώς είναι και το μεγάλο ερώτημα. Οι άνθρωποι της Chevellas πλέον, τόνισαν κατά την πρώτη τους επίσημη συνέντευξη τύπου ως εκπροσώπων της νέας εταιρίας, ότι τα αποτελέσματα ερευνών στο αγοραστικό κοινό αναφορικά με την αλλαγή του ονόματος, τους κάνουν ιδιαίτερα αισιόδοξους για την πορεία της Chevrolet στην Ελλάδα. Μακάρι για τους ίδιους να είναι έτσι, ωστόσο πριν από οτιδήποτε άλλο, καλό είναι να ρίξουμε μια ματιά στο πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση από την επόμενη μέρα. Η Daewoo ήταν μία εταιρία που επεδίωκε να εισάγει στην αγορά αυτοκίνητα με υψηλό δείκτη value for money. Αυτοκίνητα ως επί το πλείστον προσιτά στον καταναλωτή, πλην όμως αξιοπρεπή στην πλειοψηφία των τομέων στους οποίους κρίνεται ένα αυτοκίνητο.
Η Chevrolet, ως όνομα, αναμφίβολα δεν έχει σχέση με κάτι τέτοιο. Το να πιστεύει κανείς πως από τη στιγμή που το όνομα αυτό αποπνέει μεγαλύτερο κύρος από το όνομα Daewoo, θα σημάνει ταυτόχρονα και μεγαλύτερη διεισδυτικότητα και αύξηση των πωλήσεων, είναι μία άκρως επιφανειακή προσέγγιση. Χωρίς να έχω πρόθεση να κάνω το συνήγορο του διαβόλου, μία διαφορετική εκδοχή από την αύξηση του μεριδίου αγοράς, θα ήταν η απαξίωση του ονόματος Chevrolet στην αγορά. Εδώ ακριβώς είναι το σημείο που κρίνονται όλα. Από αύριο, ο αγοραστής που θα κληθεί να καταβάλλει ένα -έστω και ελαφρώς- αυξημένο αντίτιμο για την απόκτηση π.χ. ενός Chevrolet Matiz ή Lacetti, θα προσδοκά δικαίως και την πρόσβαση σε ένα αναβαθμισμένο αυτοκίνητο απ' ότι είχε στο μυαλό του όταν αγόραζε Daewoo.
Η αλλαγή και μόνο του σήματος, δεν αρκεί για να δικαιολογήσει και αύξηση τιμής, γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως αν έβαζες σε ένα Fiat σήματα Ferrari, θα μπορούσες να το πουλήσεις 100 φορές ακριβότερα. Το παράδειγμα εκτός από τυχαίο, είναι και υπερβολικό, έτσι ώστε να γίνει κατανοητή η λογική (ή αν θέλετε ο παραλογισμός). Οι άνθρωποι της Chevrolet, σίγουρα κάνουν καλά που αισιοδοξούν για την πορεία της νέας μάρκας στην ελληνική αγορά. Μόνο που για να γίνει αυτό, θα πρέπει αφενός να ξεκινήσει μία διαρκής αναβάθμιση των μοντέλων τους σε τομείς που φαίνονται και δια γυμνού οφθαλμού και αφετέρου να αλλάξουν σταδιακά και τα ονόματά τους.
Πολύ καλό το Matiz, το Lacetti και το Nubira, αλλά οι αντικαταστάτες τους θα πρέπει να έχουν διαφορετικά ονόματα, καθώς όπως και να το κάνουμε, είναι και αυτό μία σημαντική παράμετρος της εικόνας που έχεις στο μυαλό σου για το κάθε μοντέλο. Από την άλλη πλευρά, εξασφαλίζεις πιο συγκεκριμένους και πιο δίκαιους όρους σε όσους έχουν αγοράσει το κάθε μοντέλο σε διαφορετικές περιόδους. Αντί δηλαδή να μπαίνεις στη λογική να υποστηρίξεις πως το Chevrolet Matiz έχει υψηλότερη αξία μεταπώλησης από το Daewoo Matiz, θα ήταν καλύτερα να του έχεις αλλάξει όνομα, έτσι ώστε να καταστεί σαφές πως πρόκειται για άλλο μοντέλο.
Είπαμε όμως, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην αυγή της δημιουργίας μιας νέας εταιρίας, στην οποία και ευχόμαστε καλή επιτυχία. Και όπως είπαμε και παραπάνω, μπορεί κάλλιστα να πετύχει, αρκεί να μην επιδιώξει να εισπράξει τα θετικά αυτής της αλλαγής ονόματος «αναίμακτα», χωρίς δηλαδή, να δώσει στον καταναλωτή ένα προϊόν που θα χαρακτηρίζεται από αναβάθμιση ανάλογη με εκείνη του ονόματος.
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ultra-one (Χάρης) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 GTi 2004 Blue Recife :)
Ένταξη: 13 Οκτ 2004 Δημοσιεύσεις: 1792 Τόπος: Αθήνα Κέντρο Σταθμός Λαρίσης
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 23 Ιαν 2005, 02:16:41 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αφου η Daewoo ανήκει στην General Motors ίσως να το έκανε αυτό για να ανεβάσει το ίματζ της........
’λλαξε ο Μανωλίος και τα φόρεσε αλλοίως! 
Επιτέλους το 206 μου άρχισε να γίνεται αυτοκίνητο  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Vaggelis (Βάγγος - Ιδρυτικό μέλος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XR (2000)
Ένταξη: 10 Οκτ 2002 Δημοσιεύσεις: 1865 Τόπος: Αμπελογκάρντεν
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 24 Ιαν 2005, 09:39:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ήταν πολύ έξυπνη κίνηση, από πλευράς GM, η μετονομασία της Daewoo σε Chevrolet...
Ειδικά σε χώρες, όπως η Ελλάδα, οπου μετράει πολύ το image του αυτοκινήτου, είναι πολύ σημαντικό να λες οτι αγόρασες ένα Chevy Matiz, παρά να λες οτι αγόρασες ένα Daewoo (λες και αγοράζεις κλιματιστικό ακούγεται...)
Αναμένεται λοιπόν αύξηση τως -ήδη ικανοποιητικών- πωλήσεων στην Ελλάδα...
  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
crusader (Σπύρος) Έχω ξεφύγει !!!

Ένταξη: 26 Μάρ 2004 Δημοσιεύσεις: 2806
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 24 Ιαν 2005, 11:23:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Έχω την ίδια άποψη με τον Βαγγέλη. Πιστεύω πως η κίνηση αυτή θα τους αποφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα κυρίως όσον αφορά τις πωλήσεις στην χώρα μας.
® |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
TZAG Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206CC 1.6 (16V) (2002)
Ένταξη: 25 Σεπ 2002 Δημοσιεύσεις: 451 Τόπος: Theva
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 24 Ιαν 2005, 12:08:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΜΜΜΜ, ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ!! 
Minus the roof, the sky is the limit.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
netblaster (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)
Ένταξη: 14 Νοέ 2003 Δημοσιεύσεις: 1763 Τόπος: Αθήνα-Άλιμος
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 24 Ιαν 2005, 20:59:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Γελιο εχει το σποτακι που παιζει τωρα... Εκει που αρχιζει την ιστορια της chevrolet και δειχνει κλασσικες αμερικανικες στιγμες με τις κλασσικες αμερικανικες μαουνες ξαφνικα, η εικονα γινεται εγχρωμη και απο τις μαουνες παμε στα matizακια και στα aveo...
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT
Ένταξη: 16 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 5259 Τόπος: Πειραιάς
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 25 Ιαν 2005, 08:15:23 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
εγω παλι γιατι πιστευω οτι τα μοντελα της daewoo θα φυγουν σε 3-4 χρονια (ισως και νωριτερα) και θα βγουν αλλα με αλλα ονοματα και θα αρχισουν να ερχονται και τα Αμερικανικα πιο κοντα...;
μηπως παιχτει τιποτα και με τη φορολογια ;
δεν ξερω αλλα δε νομιζω η gm ή η chevrolet να εκανε ολο αυτο το θεμα για να πλασαρει matiz και laceti...
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
zippy (Βασιλης) Δραστήριο μέλος

206 1.6 GTI (2004)
Ένταξη: 08 Μάρ 2004 Δημοσιεύσεις: 267 Τόπος: newcastle & Αθηνα
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 31 Ιαν 2005, 18:14:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εγω ρε παιδια οταν ακουω chevrolet μου ερχονται στο μυαλο τα θηρια.Με 5000 και 6000 κυβικα.Ξερετε αυτα που πατας το γκαζι και ακουγετε ενα εργοστασιο να δουλευει.
Τωρα το ματιζ εμενα δεν μου κανει για chevrolet ενω το ειδα και αυτο. Τι να πει κανεις
zippy the lion |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|
|
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|