PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

ΠΡΟΤΑΣΗ: Αναθεώρηση των περιεχομένων του Forum

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ανακοινώσεις - Ερωτήσεις - Παρατηρήσεις Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Sidobre (Τάσος)
Πρόεδρος - Webmaster
Πρόεδρος - Webmaster
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 XS evo2

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Δημοσιεύσεις: 6846
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 25 Νοέ 2004, 10:40:30    Θέμα δημοσίευσης: ΠΡΟΤΑΣΗ: Αναθεώρηση των περιεχομένων του Forum Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Mε προσωπική πρωτοβουλία, θα ήθελα να εκφράσω κάποιες απόψεις, ώστε να συζητηθεί ένα θέμα πάρα πολύ σοβαρό. Αφορά τα περιεχόμενα των μηνυμάτων που εμπλουτίζουν το Forum.

Από την αρχή της λειτουργίας (ακόμα και του πρώτου forum) ο κυριότερος στόχος, ήταν η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων, όπου κάθε μέλος θα μπορεί να βρεί χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα προβλήματά του, τις ανησυχίες του ή λύσεις για τα όνειρά του. Στην αρχή και μέχρι σήμερα, οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα, προέρχονταν από υπόλοιπα μέλη, που είχαν ήδη συναντήσει ένα πρόβλημα, είχαν ήδη τολμήσει κάτι και γίνεται μια συζήτηση μέσω αυτών των εμπειριών.

Οσο με τον καιρό αυξάνονται τα μέλη, αυξάνεται και η πολυγνωμία, που ορισμένες φορές (αν όχι τις περισσότερες) είναι υποκειμενικά σωστή όμως αποδεικνύεται στην πράξη ότι δεν είναι η καλύτερη ή η απόλυτα σωστή.

Ετσι αρκετές φορές στο παρελθόν, με πιό έντονο το πρόβλημα σήμερα, αυτή η πολυγνωμία, έχει προκαλέσει σύγχηση, αντιπαραθέσεις και μια συζήτηση πάνω σε θέματα που δεν οδηγεί πουθενά.

Αποτέλεσμα αυτών, είναι ότι με τον καιρό το Forum, έχει χάσει την εγκυρότητά του, έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι δημοσιεύσεις που γίνονται καθημερινά που οι περισσότερες είναι φλύαρες και μή ουσιώδης, ο κόσμος που προσπαθεί να παρακολουθήσει σοβαρά θέματα, έχει χάσει το ενδιαφέρον του με σοβαρό αντίκτυπο στην γενική εικόνα αλλά και την ουσία του Forum.

Eπειδή το Forum εξακολουθεί να είναι ένας από τους κύριους στόχους ενημέρωσης των μελών και παροχής σοβαρών γνώσεων, ιδεών και προτάσεων, εν'ολοίγης μίας σοβαρής Βάσης Γνώσεων σχετικά με το αυτοκίνητο, θα πρέπει όλοι εμείς να σκεφτούμε τρόπους αντιμετώπισης των παραπάνω προβλημάτων.

Η δική μου πρόταση, μετά από αρκετή σκέψη αφορά:

- Σταδιακή μείωση (ο καθένας από μόνος του) των περιττών δημοσιεύεων που αφορούν φήμες, μή σοβαρών δημοσιεύσεων, μη τεκμηριωμένων απόψεων και λοιπών άρθρων που μειώνουν την σοβαρή εικόνα μιας βάσης δεδομένων

- Τον εμπλουτισμό θεματικών ενοτήτων από τεχνικούς και ανθρώπους του χώρου

Π.Χ.:
-> Νέα θεματική ενότητα, "Ρωτήστε τους ειδικούς" όπου κάθε φορά θα θέτονται ερωτήσεις προς ένα συγκεκριμένο άνθρωπο του χώρου, ταυτόχρονα με μια σύντομη συνέντευξή του.
-> Εμπλουτισμος Βάσης δεδομένων από ανθρώπους του χώρου με τεκμηριωμένες απόψεις με τα κυριότερα θέματα που ήδη έχουν τεθεί. Για παράδειγμα τα θέματα "φίλτρα σκούπες κλπ" ή η "ανάρτηση" θα μπορούσε κάλλιστα να τεκμηριωθεί από κάποιον /ή κάποιους καταξιωμένο/ους ανθρώπους του χώρου που θα αναλύσουν τα θέματα σε βάθος, λύνοντας κάθε απορία ακόμα και στο πιο δύσπιστο μέλος.

- Παρουσίαση αυτοκινήτων μελών του Club εις βάθος.
Με φωτογραφίες, μετρήσεις και αναλύσεις των μετατροπών που έχουν κάνει, την αξία τους και την αξιολόγησή τους έτσι ώστε να δίνεται πραγματική εικόνα όσων έχουν κάνει ή να δίνει ιδέες στους υπόλοιπους.

Και αυτά είναι λίγα σε σχέση με αυτά που μπορούμε σιγά σιγά να προσφέρουμε έτσι ώστε να μην προκαλείται σύγχηση στον αναγνώστη, ή έλλειψη ενδιαφέροντος σχετικά με την ανάγνωση ή την παραμονή του στο Forum.



If everything seems under control, you're just not going fast enough...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Δημοσιεύσεις: 31098
Τόπος: Στροφοδιαδρομές

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 25 Νοέ 2004, 11:16:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τασο θα συμφωνησω μαζι σου στα παραπανω και πιστευω πως το σημαντικοτερο ειναι η μειωση των "χαζομημυματων/δημοσιευσεων" που κατα καιρους ολοι μας εχουμε κανει.
Ομως επειδη το forum ειναι μια πολυ "όμορφη μορφή" επικοινωνιας θα υπαρχουν μεσα σε αυτο αστεια, πειραγματα, γελια και οτι αλλο υπαρχει στην καθημερινη μας ζωη και τα οποια προφανως ειναι καλοδεχουμενα για να μην πω απαραιτητα.
Πρεπει ομως να τα περιοριζουμε στις αντιστοιχες θεματικες ενοτητες και να μην "ανταλλασουμε ντοματες" καθε φορα που συζηταμε για την εισαγωγη ή την εξαγωγη του κινητηρα...!
Θεωρω πως πρεπει καθε δημοσιευση πρεπει να ειναι ουσιωδης και σοβαρη οταν αναφερεται σε τεχνικα θεματα και οι "πλακες" να γινονται στον αντιστοιχο χωρο.
Οπως επισης και να προσπαθουμε σε καθε δημοσιευση να μην ξεφευγουμε απο το θεμα της συζητησης αλλα και να μην επαναλαμβανουμε κατι που εχει ηδη γραφτει αναμασσοντας το.
Τωρα απο τους Mods δεν ξερω αν ειναι εφικτη μια σχετικη εκκαθαριση των δημοσιευεων (εχω την αισθηση οτι ειναι αρκετα πολυπλοκο) αλλα αν μπορουσε γα γινει θα βοηθουσε αρκετα.
Αυτα.
Τωρα για τους ειδικους του χωρου ειναι προφανως καλοδεχουμενοι και σιγουρα μπορουν να προσφερουν αφου εχουν γνωσεις που οι περισσοτεροι απο μας δεν εχουμε.
Οτι και να κανουμε προς αυτην την κατευθυνση ειναι θετικο.


η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
nikapos 
Μέλος
Μέλος


rallye - 307

Ένταξη: 15 Ιαν 2003
Δημοσιεύσεις: 117
Τόπος: athens

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 26 Νοέ 2004, 10:45:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Συμφωνώ με τον Τάσο, αν κι εγώ έχω πέσει κατά καιρούς στην παγίδα να γράψω κάτι χωρίς ουσία μόνο και μόνο για να πω κάτι ή να μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου μαζί με άλλους πεζάκηδες.

Εκ των υστέρων καταλαβαίνω ότι αυτό δημιουργεί τα προβλήματα που ανέφερε ο Τάσος - και μάλιστα αυτή ήταν η απάντηση κάποιων φίλων που τους ρώτησα γιατί δεν μπαίνουν. μου απάντησαν "έχεις δει τι γράφουν? τι να μπούμε να κάνουμε εκεί μέσα? "

βέβαια από την άλλη όλα τα φόρουμ έχουν παρόμοια προβλήματα.

Οπότε το καλύτερο, 'οπως είπε κι ο Τάσος, αυτοσυγκράτηση.

(το ξέρω ότι αυτό το ποστ δεν προσθέτει τίποτα παραπάνω, αλλά επειδή το θέμα σηκώνει καταγραφή αντιδράσεων , κατέθεσα τη δική μου)


pour que l' automobile soit toujours un plaisir
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
nickzotos (Νίκος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος


206 1400 (8V) ΧΤ 2001

Ένταξη: 07 Ιούν 2004
Δημοσιεύσεις: 824
Τόπος: ΝΙΚΑΙΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 26 Νοέ 2004, 11:51:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Συμφωνω μαζι σας..ομως πιστευω πως η σελιδα ειναι λιγο μπερδεμα..ειδικα για νεους χρηστες ή επισκεπτες..Δλδ πιστευω πως μια μικρη ανασυγκρωτηση της σελιδας θα ηταν μια λυση αυτοσυγκρατηση γιατι θα βρισκαμε ποιο ευκολα : που ειναι μονο για τεχνικα θεματα απο τεχνικους,που θα ρωτησουμε για καποιον με παρομοιο προβλημα αλλα που ειναι ενας απλος πεζακιας και οχι ειδικος και που θα κανουμε χαβαλε! Very happy !








http://www.quad-atv.gr

Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ, ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ!!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
DimiP 
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!


Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT

Ένταξη: 16 Απρ 2002
Δημοσιεύσεις: 5257
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 26 Νοέ 2004, 16:12:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ας μην ξεχναμε οτι το forum δεν ειναι βαση γνωσεων αλλα forum! που σημαινει ελευθερη επικοινωνια και δημοσιευματα (κατω απο κανονες νομιμοτητας) οσο παραξενα ή αστεια ή σοβαρα ειναι αυτα.

Απο κει και επειτα στο χερι μας ειναι ο περιορισμος των topics που ανοιγονται ενω ήδη υπαρχουν, των posts που ξεφευγουν απο το θεμα του topic και των posts που κατα κοινη ομολογια δεν εξυπηρετουν τιποτα αλλα γραφονται ετσι...χαριν γουστου.

Φυσικα το να παρουμε τις "γνωσεις" απο το forum και να τις μεταφερουμε στη βαση γνωσεων ειναι και παλι στο χερι μας, χωρις ομως να κανουμε το forum το ιδιο βαση γνωσεων.

κατα τη γνωμη μου αλλο το ενα αλλο το αλλο, αλλο σκοπο εξυπηρετει το ενα , αλλο το αλλο. Wink


Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
christhehealer (Celebrity)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!


Jazzmobile

Ένταξη: 19 Ιούν 2002
Δημοσιεύσεις: 3066
Τόπος: Αθήνα - Γκύζη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 29 Νοέ 2004, 14:24:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Θα συμφωνήσω με τον Nτιμιπή. H ακριβής μετάφραση της λέξης forum από τα Aγγλικά στα Eλληνικά είναι "βήμα δημόσιου διαλόγου". Tο ότι ο δημόσιος διάλογος είναι πηγή γνώσεων, είναι μια ιστορία που ξεκινάει από την Aρχαία Aγορά, εκεί δίπλα στο Θησείο...

Aπό τη στιγμή που αυτός ο χώρος, ορίζεται ως forum, ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαλέγεται με τους υπόλοιπους. Όσο υπάρχει διάλογος, αυτός ο χώρος είναι ζωντανός. Όταν σταματήσει ο διάλογος τότε αυτός ο χώρος έχει πεθάνει και δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Θα πει κάποιος, μα το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων; Δεν θα πρέπει να ορίσουμε κάποιο κριτήριο για να το κρίνουμε; Ως προς τον τρόπο που γράφει κάποιος κάτι; Tο 99% εδώ μέσα έχει οφθαλμοφανές πρόβλημα να εκφραστεί γραπτώς. Mην πω για το πόσοι, άλλα διαβάζουν κι άλλα καταλαβαίνουν...

Ως προς αυτά που γράφει; Όταν αγοράσεις ένα αυτοκίνητο και αποφασίζεις να επέμβεις, μιλάμε για customizing. Άρα κάθε γνώμη που στον έναν είναι σωστή, σε κάποιον άλλο είναι τελείως λάθος. To να πιάσω κάποιον και να του πω, θα κάνεις αυτό στο αυτοκίνητό σου, γιατί αυτό είναι "αντικειμενικά σωστό", είναι σαν να προσπαθώ να μάθω ένα γουρούνι να τραγουδάει. Στο κάτω - κάτω της γραφής, ότι επέμβαση κάνει κάποιος στο αυτοκίνητό του, την κάνει με δική του ευθύνη και δικά του έξοδα. Δικό του είναι το αυτοκίνητο, δικαιωμά του να το κάνει όσο καραγκιόζη θέλει.

O καλύτερος αναρτησάς του πλανήτη (Zώτος), λέει ότι κυρίαρχο ρόλο για το στήσιμο ενός αυτοκινήτου για αγώνα, παίζει η γνώμη του οδηγού. Άρα τι θα πει τεκμηριωμένη άποψη; Aλλιώς οδηγώ εγώ, αλλιώς ο Ronin. Άλλη χρήση κάνω εγώ στο αυτοκίνητό μου, άλλη ο Ronin. Πως υπάρχει "αντικειμενική άποψη" που να καλύπτει και τους δυό μας; Yπάρχει "αντικειμενική άποψη", σαφώς. Mία για μένα και μία για τον Ronin...

Tι πιο υγιές να καταθέσουμε και οι δυο τις απόψεις μας, ώστε κάποιος τρίτος να κρίνει ποια είναι πιο κοντά στα γούστα του, από το να έρθει ο "σοφός του χωριού" και να πει "αυτό να κάνετε γιατί αυτό κάνω εγώ, 400 χρόνια".... Όσο σωστή είναι η γνώμη του καλλιτέχνη, άλλο τόσο σωστή είναι και η δικιά μας. Eμείς μιλάμε από την πλευρά του χρήστη και αυτός από την πλευρά του μηχανικού. As Zotos says: και οι δυο γνώμες έχουν την ίδια βαρύτητα.

Eάν κάποιος δεν θέλει να διαβάσει όλο το διάλογο που έχει γίνει μέχρι τώρα πάνω σ' ένα θέμα, δεν είναι πρόβλημα του forum. Mάλλον δικό του είναι. Eπίσης εάν σε κάποιον δεν αρέσει αυτό που διάβασε πάλι δεν είναι πρόβλημα του forum. Eάν κάποιος δεν έχει διάθεση να κάνει διάλογο και ν' ακούσει αντίθετη άποψη από αυτή που έχει, το forum ως κοινότητα δεν μπορεί να κάνει κάτι γι' αυτό.

Όπως και ο καθένας μας έχει δικαίωμα να ξανασυζητήσει εκ νέου, ένα θέμα που έχει ήδη αναλυθεί στο παρελθόν. Άλλη ήταν η εμπειρία μας τότε, άλλη είναι τώρα. Eκτός και εάν, από τότε δεν έχουμε αποκτήσει επιπλέον εμπειρία, οπότε αυτό είναι ένα πρόβλημα....

Mην ξεχνάμε ότι οι δεινόσαυροι εάν είχαν flexibility δεν θα χανόντουσαν στο πέρασμα των χρόνων.

Thank you.


Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
DimiP 
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!


Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT

Ένταξη: 16 Απρ 2002
Δημοσιεύσεις: 5257
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 29 Νοέ 2004, 16:28:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

christhehealer έγραψε:
Θα συμφωνήσω με τον Nτιμιπή. .
.
.
.


σαν πολυ συμφωνουμε εμεις οι 2 ολο και συχνοτερα και ....προβληματιζομαι Wink

christhehealer έγραψε:

.
.
Mην ξεχνάμε ότι οι δεινόσαυροι εάν είχαν flexibility δεν θα χανόντουσαν στο πέρασμα των χρόνων.

Thank you.


τι ακριβως δεν ειχαν οι δυνοσαυροι ; Laughing Laughing Laughing με πεθανες Wink


Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Vaggelis (Βάγγος - Ιδρυτικό μέλος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!


Peugeot 206 1.4 (8V) XR (2000)

Ένταξη: 10 Οκτ 2002
Δημοσιεύσεις: 1865
Τόπος: Αμπελογκάρντεν

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 29 Νοέ 2004, 16:40:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

DimiP έγραψε:
christhehealer έγραψε:
Θα συμφωνήσω με τον Nτιμιπή. .
.
.
.


σαν πολυ συμφωνουμε εμεις οι 2 ολο και συχνοτερα και ....προβληματιζομαι Wink


ανησυχητικό αυτό........ Rolling eyes Laughing Laughing

DimiP έγραψε:
christhehealer έγραψε:

.
.
Mην ξεχνάμε ότι οι δεινόσαυροι εάν είχαν flexibility δεν θα χανόντουσαν στο πέρασμα των χρόνων.

Thank you.


τι ακριβως δεν ειχαν οι δυνοσαυροι ; Laughing Laughing Laughing με πεθανες Wink


για να καταλάβεις φίλε ΝτιμιπήπουγραφειςτουςδεινοσαυρουςμεΥψιλον, είναι αυτό που λέμε 0% Meriva... Laughing Laughing Laughing Wink


Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ανακοινώσεις - Ερωτήσεις - Παρατηρήσεις Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Extra Development/Design by Chatasos & Sidobre

© 2002-2006 PSClub - Hellas (Πληροφορίες : info@psclub.gr)

Page generation time: 0,5678s (PHP: 14% - SQL: 86%) - SQL queries: 18 - GZIP enabled - Debug on