PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Περίεργος ήχος απο μηχανή...! Help!

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
StAkIS (Χρήστος)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) XR (2000)

Ένταξη: 29 Σεπ 2002
Τόπος: Αργυρούπολη,Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 30 Σεπ 2002, 11:56:02    Θέμα δημοσίευσης: Περίεργος ήχος απο μηχανή...! Help! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Λοιπόν, να δω αν θα καταφέρω να σας δώσω την εικόνα του προβλήματος!

Αρχικά, στο παρελθόν, έιχα πρόβλημα με το δυναμό, ακουγόταν δηλ. στην επιτάγχυνση με οποιαδήποτε ταχύτητα μέσα ένας επαναλαμβανόμενος αρμονικά ήχος κάτι σαν τρακτέρ, κάτι σαν να ακούς σκαραβαίο(!!!). (Όχι δεν έκανα το αμάξι μου, όπως ο Ινδός στην διαφήμιση, απ'την αρχή ήταν 206 :) )

Έτρεξα και μετά από απίστευτη ταλαιπωρία βρέθηκε ο μηχανικός που μου έλυσε το πρόβλημα (ΕΨΙΛΟΝ). Το είχε δει άλλη μια φορά το ίδιο πρόβλημα, σε 206 πάλι! (Τυχερός μες στην ατυχία μου). Χρειαζόταν, αν θυμάμαι καλά, να μετατοπίσει λίγο το δυναμό, κάτι που υπήρχε στις προδιαγραφές του service του αυτοκινήτου σε αντίστοιχο πρόβλημα! Τέλος πάντων, έτσι και έγινε και φτιάχτηκε!

Γιατι τα λέω τα παραπάνω,ε;

Τώρα τους τελευταίους μήνες (πλησιάζω τα 40.000χλμ) ακούω από την μηχανή πάλι έναν αντίστοιχο, σε πολύ μικρότερο βαθμό ήχο, πάλι στις επιταγχύνσεις, ο οποίος ακούγεται πιο έντονα στις ανηφόρες! Σαν ο κινητήρας(;), το δυναμο(;) δεν ξέρω να μην ακούγεται αρμονικά! Μπορεί να είναι πάλι το δυναμό, αλλά δεν ξέρω! Πάντως δεν είναι φυσιολογικός, δεν έιναι έντονος, το προσέχει κανείς οταν δεν έχει πολύ φασαρία έξω, που σημαίνει ότι, όταν πάω το αμάξι για το service των 40.000χλμ, κάτι μου λέει οτι θα φύγω απογοητευμένος!

Διευκρινίζω, ότι όταν το αμάξι δουλεύει στο ρελαντί, ή όταν πατάω γκάζι μόνο, δεν ακούγεται κανένα πρόβλημα από την μηχανή, μόνο εν κινήσει!

Για αυτό, plz, αν σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο, ή αν γνωρίζετε κάτι για αυτό βοηθήστε με...

206 Θαύματα Του Κόσμου Σε Ενα!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Slash (Ντάνης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) XT (2001)

Ένταξη: 25 Ιούλ 2002
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 30 Σεπ 2002, 15:53:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Χμμ. Confused
Εφόσον δεν το κάνει εν κινήσει, ή πατώντας γκάζι ή στο ρελαντί, άρα η μέθοδος (και η εμπειρία) λέει: κοιτάμε τα κινούμενα μέρη. Αν ήταν το δυναμό πάλι θα το άκουγες και στο ρελαντί.
Και αφού στο παρουσιάζει και στις ανηφόρες περισσότερο, κοίταξε λίγο τους συνδέσμους στη ρόδα σου από την κρεμαγιέρα (ζοάν λέγεται; ), τα αμορτισέρ σου επίσης. Προσπάθησε να εντοπίσεις από που ακούς το θόρυβο.
Δεν θέλω να πιστεύω οτι είναι θέμα σαζμάν (το κακοποιείς; ), ή και δίσκος (συμπλέκτης) ή πλατώ, που τρώνε τα ζόρια σε τέτοιες καταστάσεις. Παρατηρείς πουθενά στην φάση της επιτάχυνσης σε κάποιο φάσμα των στροφών σου να χάνεις στροφές ή δύναμη;

I live my life a 1/4 mile at a time...for those 10 seconds or less...I'm free
Επιστροφή στην κορυφή
StAkIS (Χρήστος)
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 30 Σεπ 2002, 18:51:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Slash έγραψε:
Χμμ. Confused
Εφόσον δεν το κάνει εν κινήσει, ή πατώντας γκάζι ή στο ρελαντί, άρα η μέθοδος (και η εμπειρία) λέει: κοιτάμε τα κινούμενα μέρη. Αν ήταν το δυναμό πάλι θα το άκουγες και στο ρελαντί.
Και αφού στο παρουσιάζει και στις ανηφόρες περισσότερο, κοίταξε λίγο τους συνδέσμους στη ρόδα σου από την κρεμαγιέρα (ζοάν λέγεται; ), τα αμορτισέρ σου επίσης. Προσπάθησε να εντοπίσεις από που ακούς το θόρυβο.
Δεν θέλω να πιστεύω οτι είναι θέμα σαζμάν (το κακοποιείς; ), ή και δίσκος (συμπλέκτης) ή πλατώ, που τρώνε τα ζόρια σε τέτοιες καταστάσεις. Παρατηρείς πουθενά στην φάση της επιτάχυνσης σε κάποιο φάσμα των στροφών σου να χάνεις στροφές ή δύναμη;

Φίλε Slash, δυστυχώς αυτό που λέω και ίσως δεν το έκανα κατανοητό, είναι ότι ο θόρυβος ακούγεται εν κινήσει και κυρίως όταν το αμάξι ζορίζεται, για παράδειγμα σε επιτάγχυνση σε ανηφορικό δρόμο! Δεν ξέρω, δε νομίζω ότι χάνει δύναμη, αλλά αυτό φαινόμενο ακούγεται άπό 2.500 στροφές και πάνω! Ο ήχος από μπροστά γιατί μου θυμίζει αρκετά την περίπτωση με το δυναμό, που μπορεί να θέλει κάποια ρύθμιση πάλι, ίσως! Το σίγουρο είναι ότι αν ο κινητήρας δουλεύει στο ρελαντί και ανοίξω το καπώ δεν ακούω κάποιο ζόρισμα σε ιμάντα! Δεν ξέρω επίσης αν έχει κάποια σχέση, αλλά εκτός των άλλων όταν βάζω μπρος με κρύο κινητήρα ακούγεται στο ρελαντί - από μπροστά πάλι - και ένα "ρρρρρρρρρρ" (δεν ξέρω πως να το περιγράψω), το οποίο μάλλον είναι δυναμό ή ιμάντας, αλλά ο ήχος αυτός φεύγει μετά από καποιο μικρό χρονικό διάστημα!

Όσο αφορά το χάσιμο δύναμης, σε ευθεία, δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο στην επιτάγχυνση, και ιδίως στο "λιώσιμο" του αυτοκινήτου Wink

Καμμιά φορά ίσως, αλλά και από κακό χειρισμό σε συνδιασμό αλλαγής ταχύτητας και πατήματος γκαζιού από 1η σε 2α κάνει ένα "κόψιμο στην ταχύτητα" το αμάξι, λογικό όμως διότι του στέλνω απότομα μεγάλη ποσότητα βενζίνης, εφόσον δεν υπάρχει άπαλό πάτημα γκαζιού, αλλά νευρικό!

Ό ήχος πάντως είναι μηχανικός και δεν προέρχεται από αμορτισέρ, κρεμαγιέρα ή συνδέσμους στη ρόδα! Neutral

Να διευκρινήσω ότι ο θόρυβος που λέμε ακούγεται επιταγχύνοτας και σε ίσιο δρόμο, και όσο κατηφορίζει μειώνεται! Κάτι "ζορίζεται", αλλά τι; Sad

Επιστροφή στην κορυφή
Αλεξ@νδρος (Αλέξανδρος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4(8V) XS 4/2004

Ένταξη: 20 Απρ 2002
Τόπος: Παλαιό Ηράκλειο

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 01 Οκτ 2002, 19:14:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μηπως ειναι λασκα ο ιμαντας?]

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
StAkIS (Χρήστος)
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 01 Οκτ 2002, 21:38:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Alexandros έγραψε:
Μηπως ειναι λασκα ο ιμαντας?]

Φίλε Αλέξανδρε, αν εννοείς τον ιμάντα του δυναμό τον είχα αλλάξει μαζί με το δυναμό, πριν κανά 10μηνο, όταν έτρεχα για το πρόβλημα που ανέφερα! Ωστόσο, αν έχει λασκάρει, δε θα παρουσιαζόταν και σε άλλους τομείς πρόβλημα, ίσως στα ηλεκτρικά; Βέβαια θα το έχω υπόψιν μου, μήπως και έχεις δίκιο. Thanx! Wink

Επιστροφή στην κορυφή
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001

Ένταξη: 24 Μάϊ 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 02 Οκτ 2002, 03:50:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στάκη, μυρίζομαι δίσκο πλατώ, ημιαξόνιο, ή σασμάν, με τη σειρά κόστους σε χρήμα... Αν μπορούσα να τ'ακούσω κιόλας... Crying or Very sad

Πήγαινε βρες τον μηχανικό σου στην Citroen στο Χαϊδάρι! (Στο είπα κι αλλού)

Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης

Performance of Real Cardriving Club
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
StAkIS (Χρήστος)
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 02 Οκτ 2002, 12:13:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Miltellas έγραψε:
Στάκη, μυρίζομαι δίσκο πλατώ, ημιαξόνιο, ή σασμάν, με τη σειρά κόστους σε χρήμα... Αν μπορούσα να τ'ακούσω κιόλας... Crying or Very sad

Ωωωχ(!) Sad Θα πάω Miltella, είναι το πιο σωστό, αρκεί να καταφέρω να μάθω σε ποια Citroen ακριβώς, πήγε!

Επιστροφή στην κορυφή
Svstouk (Στέφανος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) Color Line (2002)

Ένταξη: 09 Αύγ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 02 Οκτ 2002, 21:22:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

StAkIS έγραψε:
Miltellas έγραψε:

Ωωωχ(!) Sad Θα πάω Miltella, είναι το πιο σωστό, αρκεί να καταφέρω να μάθω σε ποια Citroen ακριβώς, πήγε!

Kι όταν τον βρεις, θυμήσου κι εμάς τα ταλαίπωρα παιδιά του club που προσπαθούμε να βρούμε μηχανικό κι ηλεκτρολόγο και πες το μας please!!
Wink Wink

Be ware! Lion within!
Επιστροφή στην κορυφή
StAkIS (Χρήστος)
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Οκτ 2002, 00:01:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Να είσαι σίγουρος Svstouk, ότι θα σας τον πω! Smile

Πάντως Miltella, δεν αν είναι κάτι από αυτά που λες, δεν θα έπρεπε να παρουσιάζει και "άλλα" περίεργα το αυτοκίνητο; Ας πούμε κάποιο πρόβλημα στον συμπλέκτη, ή στην επιτάγχυνση ή κάπου αλλού;

Δεν ξέρω, αλλά μετά από βόλτα πάλι σήμερα, μου "μυρίζει", δυναμό ή κάποιος ιμάντας!

Ωστόσο, εκτός των άλλων, με οποιαδήποτε ταχύτητα μέσα σε σταδιακή επιτάγχυνση και γύρω στις 1700-1800 στροφές, κάπου ακούγεται ένας βόμβος, αριστερά μπροστά και κάτω, λες και κάτι συντονίζει! Λέτε να έχει καμμιά σχέση; Question

Επιστροφή στην κορυφή
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001

Ένταξη: 24 Μάϊ 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Οκτ 2002, 01:00:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Όπως και να έχει Στάκη, δεν μπορώ να εκφέρω σαφή άποψη για το πρόβλημά σου. Απλά, και μόνο που μου λες ότι το πρόβλημα σου εμφανίζεται κατά την φάση παραγωγής έργου από τον κινητήρα, με κάνει να σκεφτώ ότι κάτι μηχανικό τον ζορίζει. Neutral

Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης

Performance of Real Cardriving Club
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Slash (Ντάνης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) XT (2001)

Ένταξη: 25 Ιούλ 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Οκτ 2002, 01:44:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κάνε το εξής απλό πείραμα Stakis για να διακρίνεις τι παίζει και να δεις προς τα που να στραφείς.
Πείραμα συμπλέκτη-πλατώ:
Βάλε την μιά ρόδα του αυτοκινήτου σου σε κάποιο χαμηλοϋψο πεζοδρόμιο, ή βάλε κάποια μεγάλη πέτρα μπροστά. Βάλε πρώτη και άφησε σιγά σιγά συμπλέκτη χωρίς να πατάς γκάζι. Αν σου σβήσει, ή ανεβείς το εμπόδιο, τότε ο δίσκος σου είναι μια χαρά και μην τον πειράζεις. Αν έχεις αφήσει το συμπλέκτη και το αυτοκίνητο τρεμοπαίζει μπρος πίσω, κάτι φθαρμένο έχεις. Εκτός από αυτό, με αυτό τον τρόπο θα δεις που συντονίζει και σε τι δύναμη, διότι ο εγκέφαλος με σταθερή απόκριση στον συμπλέκτη θα προσπαθίσει να ανεβάσει μόνος του στροφές για να αποκριθεί, και άρα θα βγάλει ροπή.
Αλλιώς, με βάση το ιστορικό σου, ίσως να έχεις ελαττωματικό δυναμό, και πάνε κάπου να στον κοιτάξουν. Αν είσαι γραμμένος σε καμιά οδική βοήθεια, πχ Express Service, πάνε από ένα κέντρο ελέγχου τους, εκεί που κάνουν την διάγνωση για ΚΤΕΟ, και πες το και το μου συμβαίνει. Θα κατέβει από κάτω και θα δει. Αν θες κατέβα κι εσύ να δεις (θα εκπλαγεις να δεις το μοτέρ σου να δουλεύει κι εσυ να βλέπεις από κάτω τι παίζει), αν και ίσως σου πει να μείνεις μέσα για να δίνεις γκαζάκι να βλέπει αυτός που συντονίζει. Wink
Εγώ πάντως μέχρι τώρα για οποιαδήποτε αμφιβολία είχα και έχω, πρώτα το πάω στην Express και μετά στην Lion, γιατί στην Express μπορώ να δω κι εγώ τι παίζει, ενώ εκεί το κοιτάς πίσω από την τζαμαρία.

I live my life a 1/4 mile at a time...for those 10 seconds or less...I'm free
Επιστροφή στην κορυφή
StAkIS (Χρήστος)
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Οκτ 2002, 12:37:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Slash έγραψε:
Κάνε το εξής απλό πείραμα Stakis για να διακρίνεις τι παίζει και να δεις προς τα που να στραφείς.
Πείραμα συμπλέκτη-πλατώ:
Βάλε την μιά ρόδα του αυτοκινήτου σου σε κάποιο χαμηλοϋψο πεζοδρόμιο, ή βάλε κάποια μεγάλη πέτρα μπροστά. Βάλε πρώτη και άφησε σιγά σιγά συμπλέκτη χωρίς να πατάς γκάζι. Αν σου σβήσει, ή ανεβείς το εμπόδιο, τότε ο δίσκος σου είναι μια χαρά και μην τον πειράζεις. Αν έχεις αφήσει το συμπλέκτη και το αυτοκίνητο τρεμοπαίζει μπρος πίσω, κάτι φθαρμένο έχεις. Εκτός από αυτό, με αυτό τον τρόπο θα δεις που συντονίζει και σε τι δύναμη, διότι ο εγκέφαλος με σταθερή απόκριση στον συμπλέκτη θα προσπαθίσει να ανεβάσει μόνος του στροφές για να αποκριθεί, και άρα θα βγάλει ροπή.
Αλλιώς, με βάση το ιστορικό σου, ίσως να έχεις ελαττωματικό δυναμό, και πάνε κάπου να στον κοιτάξουν. Αν είσαι γραμμένος σε καμιά οδική βοήθεια, πχ Express Service, πάνε από ένα κέντρο ελέγχου τους, εκεί που κάνουν την διάγνωση για ΚΤΕΟ, και πες το και το μου συμβαίνει. Θα κατέβει από κάτω και θα δει. Αν θες κατέβα κι εσύ να δεις (θα εκπλαγεις να δεις το μοτέρ σου να δουλεύει κι εσυ να βλέπεις από κάτω τι παίζει), αν και ίσως σου πει να μείνεις μέσα για να δίνεις γκαζάκι να βλέπει αυτός που συντονίζει. Wink
Εγώ πάντως μέχρι τώρα για οποιαδήποτε αμφιβολία είχα και έχω, πρώτα το πάω στην Express και μετά στην Lion, γιατί στην Express μπορώ να δω κι εγώ τι παίζει, ενώ εκεί το κοιτάς πίσω από την τζαμαρία.

Φίλε Slash, σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου, θα κάνω αυτό που λες και θα σου πω! Ενημερωτικά, πάντως αν ανηφορίζει ο δρόμος, πράγμα που δοκίμασα πριν από κανα 2 μέρες, και κάνω αυτό που λές, το αμάξι με πάει, χωρίς πρόβλημα, άρα μάλλον προσανατολίζομαι για πρόβλημα σε δυναμό! Θα δούμε! Confused

Διάβασε το νέο topic, που άνοιξα να μάθεις κάποια πράγματα και να μου πεις την γνώμη σου! Idea

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης