PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

"Δεξιοτίμονες" απορίες...

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  

Έχετε οδηγήσει ποτέ σε χώρα που οδηγούν από την αριστερή λωρίδα? (εκτός της Ελλάδας...χεχε...)
Ναι
33%
 33%  [ 6 ]
Όχι και θα το ήθελα
11%
 11%  [ 2 ]
Όχι και δε με απασχολεί
55%
 55%  [ 10 ]
Σύνολο Ψήφων : 18

Συγγραφέας Μήνυμα
kovac (Χρήστος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 masturbisio!!!

Ένταξη: 13 Ιούλ 2003
Τόπος: Νίκαια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 14 Οκτ 2004, 23:02:18    Θέμα δημοσίευσης: "Δεξιοτίμονες" απορίες... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι απορίες που έχω, μιας και πολλοί από εδώ έχουν βρεθεί σε χώρες του εξωτερικού (που οδηγούν "ανάποδα"), ώστε αν χρειαστεί να οδηγήσουμε σε αυτές τις χώρες να ξέρουμε και τι προσέξουμε.

1.Στην Αγγλία (και στην Κύπρο μας νομίζω Very happy ), που οδηγούν "ανάποδα", ισχύει η εκ δεξιών προτεραιότητα?
2.Υπάρχουν άλλες διαφορές, και αν ναι ποιες?

Ευχαριστώωω...

Και τα παπούτσια μέσα...
ΒΤΤ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger
netblaster (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)

Ένταξη: 14 Νοέ 2003
Τόπος: Αθήνα-Άλιμος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 14 Οκτ 2004, 23:43:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Aσε παιδι μου, εμεις ειμαστε πιο προοδευτικοι!!! Οδηγουμε προς οποια κατευθυνση θελουμε-μας βολευει, δινουμε προτεραιοτητα σε οποιον θελουμε, συνηθως σε αιθεριες υπαρξεις, αλλιως στον εαυτο μας!!! Laughing Μπορουμε με λιγα λογια να οδηγησουμε παντου και παντα!!! Wink

Photobucket
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
DimiP 
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT

Ένταξη: 16 Απρ 2002
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 15 Οκτ 2004, 00:01:26    Θέμα δημοσίευσης: Re: "Δεξιοτίμονες" απορίες... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

kovac έγραψε:
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι απορίες που έχω, μιας και πολλοί από εδώ έχουν βρεθεί σε χώρες του εξωτερικού (που οδηγούν "ανάποδα"), ώστε αν χρειαστεί να οδηγήσουμε σε αυτές τις χώρες να ξέρουμε και τι προσέξουμε.

1.Στην Αγγλία (και στην Κύπρο μας νομίζω Very happy ), που οδηγούν "ανάποδα", ισχύει η εκ δεξιών προτεραιότητα?
2.Υπάρχουν άλλες διαφορές, και αν ναι ποιες?

Ευχαριστώωω...

τι σε επιασε τωρα;
θα πας στην Αγγλια ;;
καλα,
παντως και στην Ιαπωνια οδηγουν αναποδα (για εμας) Cool

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
kimon (Κίμων)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 206 1.1 Color Line

Ένταξη: 21 Σεπ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 15 Οκτ 2004, 07:13:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν εξαιρέσεις ότι ψάχνεις τον εσωτερικό καθρέπτη δεξιά και ότι στην όπισθεν από συνήθεια γυρνάς το κεφάλι δεξιά και καρφώνεσαι στο παράθυρο, δεν έχει και μεγάλες διαφορές. Όλα τα άλλα είναι ίδια (π.χ.οι ταχύτητες είναι ακριβώς στην ίδια θέση σαν να είσαι σε αυτοκίνητο σαν τα δικά μας). Για τις προτεραιότητες δεν θυμάμαι, αλλά στην Αγγλία τουλάχιστον δεν θα προβληματιστείς, καθώς η σήμανση είναι τέλεια. Θυμάμαι μόνο ότι στις πλατείες (roundabouts) που είναι πολλές και έχουν την λογική διασταυρώσεων χωρίς φανάρια, προτεραιότητα έχει όποιος κινείται μέσα και όχι αυτός που εισέρχεται.

Α, ξέχασα να πω ότι έχει και πολλές κάμερες....

Mazda MX 5 MK 2.5 Brilliant Black
Peugeot 206 1.1 Color Line
Επιστροφή στην κορυφή
crusader (Σπύρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Ένταξη: 26 Μάρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 15 Οκτ 2004, 09:10:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μπας και έχεις σκοπό να κάνεις κανά HOW TO : "Μεταφορά του τιμονιού σας από αριστερά --> δεξιά" και μας το φέρνεις απ' έξω - απ' έξω??? Shocked Rolling eyes

®
Επιστροφή στην κορυφή
Recifees (Γιαννης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

206 BlueBird 1.600.000 κεκ

Ένταξη: 07 Νοέ 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 15 Οκτ 2004, 09:28:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

crusader έγραψε:
Μπας και έχεις σκοπό να κάνεις κανά HOW TO : "Μεταφορά του τιμονιού σας από αριστερά --> δεξιά" και μας το φέρνεις απ' έξω - απ' έξω??? Shocked Rolling eyes

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Με την ρόδα στον αέρα ...
Επιστροφή στην κορυφή
COOL ALEXIS (Aleki)
Τμήμα Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

C3 Cowmooflage

Ένταξη: 10 Μάϊ 2004
Τόπος: Fathercare

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 15 Οκτ 2004, 10:05:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Την πρώτη και τελευταια φορά που οδηγησα δεξιοτιμονο ηταν στην Αγγλια που εκανα μετακομιση σ'ενα φιλο!!! Το οχημα ήταν ενα Μercedes Sprinter!!! Ε ρε γελια στην αρχη πηγαινα να μην πω πως μετα απο σχεδον 1000χλμ εστρωσα και το πηγαινα τσιτα! Μεχρι που αναβε κι ενα λαμπακι για υπερθερμανση!!! Που πηγαινα ο κακομοιρης!!!

Θέλω ένα και ένα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
kazanovas (giannis)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

206 1.6 Gti

Ένταξη: 30 Νοέ 2003
Τόπος: Ζωγράφου-Ιωάννινα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 15 Οκτ 2004, 11:29:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

προσέξτε μην ξεχαστειτε και πατε να αλλάξετε καμια ταχύτητα και ανοιξετε την πόρτα... Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
Recifees (Γιαννης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

206 BlueBird 1.600.000 κεκ

Ένταξη: 07 Νοέ 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 15 Οκτ 2004, 14:31:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν ξέρω για Αγγλία κτλ αλλά ξέρω απο οδηγούς ανάλογους που βρέθηκαν Ελλάδα και τους παίζαμε φώτα για να αλλάξουν λωρίδα Shocked Laughing και μετά το θυμόταν ότι δεν είναι Αγγλία και γυρίζανε ξανα στη σωστή λωρίδα

Με την ρόδα στον αέρα ...
Επιστροφή στην κορυφή
kovac (Χρήστος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 15 Οκτ 2004, 20:02:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

crusader έγραψε:

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Xαλαρά! Razz

Όχι βρε παιδιά, απλά το είχα απορία και είπα να ρωτήσω μιας και δεν ξέρω! Very happy

Και τα παπούτσια μέσα...
ΒΤΤ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger
SnakeMJK (Ζήσης)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)

Ένταξη: 27 Φεβ 2003
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 15 Οκτ 2004, 23:32:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μία φορά οδήγησα δεξιοτίμονο κ είχα τσακίσει το δεξί μου χέρι... σε κάθε αλλαγή το κοπάναγα στην πόρτα Razz

Επιστροφή στην κορυφή
Vaggelis (Βάγγος - Ιδρυτικό μέλος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XR (2000)

Ένταξη: 10 Οκτ 2002
Τόπος: Αμπελογκάρντεν

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 16 Οκτ 2004, 01:05:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγώ τη μόνη φορά που οδήγησα δεξιοτίμονο, ήταν ένα Mitsubishi Lancer 1600 Group N, στην πίστα των Μεγάρων.....
Ευτυχώς, λόγω ροπής, δεν χρειαζόταν πολλές αλλαγές, αλλά όταν έπρεπε να αλλάξω ταχύτητα, γινόταν το πανηγύρι....
Στα χειρόφρενα, η κατάσταση ήταν το ίδιο δραματική....
Ευτυχώς που δεν είμαι Άγγλος.....

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
STELIOS 
Moderator

Little Bastard

Ένταξη: 18 Οκτ 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 16 Οκτ 2004, 16:19:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στο αμαξι ολα ειναι ιδια με εξαιρεση το τιμονι (φησικα). Τα πενταλ ειναι ιδια σε διαταξη αλλα λιγο παραξενα γιατι εμεις εχουμε συνηθισει το γκαζι ακριβως κατω απο το δεξι ποδι και λιγο δεξια αλλα στα δεξιοτιμονα ειναι λιγο πιο προς το κεντρο (γιατι στα δεξια ειναι ο θολος του δεξιου τροχου).

Οι προσπερασεις γινονται απο δεξια, η δεξια λοριδα ειναι η γρηγορη.

Στη πλατεια εχει προτεραιοτητα αυτος που ειναι μεσα οχι αυτος που μπαινει.

Επισης προτεραιοτητα εχει αυτος που σου ερχεται απο αριστερα (γιαυτο ισχυει το παραπανω με τη πλατεια).

Την πλατεια την παιρνεις απο αριστερα προς τα δεξια (με τη φορα του ρολογιου).

Στην Αγγλια -
Τα φαναρια εχουν πορτοκαλι και πριν το κοκκινο και πριν το πρασινο (πριν το πρασινο αναβουν κοκκινο και πορτοκαλι μαζι για να μην μπερδευονται)

Αν κορναρεις στα φαναρια η χωθεις μπροστα απο ολους η κανεις οπιαδηποτε ελληνικη εξηπναδα εχεις γινει ρομπα !!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
kovac (Χρήστος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 18 Οκτ 2004, 03:27:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

kimon έγραψε:
Θυμάμαι μόνο ότι στις πλατείες (roundabouts) που είναι πολλές και έχουν την λογική διασταυρώσεων χωρίς φανάρια, προτεραιότητα έχει όποιος κινείται μέσα και όχι αυτός που εισέρχεται.

Ευχαριστώ Κίμωνα. Very happy Wink

STELIOS έγραψε:
Στο αμαξι ολα ειναι ιδια με εξαιρεση το τιμονι (φησικα). Τα πενταλ ειναι ιδια σε διαταξη αλλα λιγο παραξενα γιατι εμεις εχουμε συνηθισει το γκαζι ακριβως κατω απο το δεξι ποδι και λιγο δεξια αλλα στα δεξιοτιμονα ειναι λιγο πιο προς το κεντρο (γιατι στα δεξια ειναι ο θολος του δεξιου τροχου).

Οι προσπερασεις γινονται απο δεξια, η δεξια λοριδα ειναι η γρηγορη.

Στη πλατεια εχει προτεραιοτητα αυτος που ειναι μεσα οχι αυτος που μπαινει.

Επισης προτεραιοτητα εχει αυτος που σου ερχεται απο αριστερα (γιαυτο ισχυει το παραπανω με τη πλατεια).

Την πλατεια την παιρνεις απο αριστερα προς τα δεξια (με τη φορα του ρολογιου).

Στην Αγγλια -
Τα φαναρια εχουν πορτοκαλι και πριν το κοκκινο και πριν το πρασινο (πριν το πρασινο αναβουν κοκκινο και πορτοκαλι μαζι για να μην μπερδευονται)

Αν κορναρεις στα φαναρια η χωθεις μπροστα απο ολους η κανεις οπιαδηποτε ελληνικη εξηπναδα εχεις γινει ρομπα !!!!

Thumb right Wink

Και τα παπούτσια μέσα...
ΒΤΤ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης