Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Έχετε οδηγήσει ποτέ σε χώρα που οδηγούν από την αριστερή λωρίδα? (εκτός της Ελλάδας...χεχε...) |
Ναι |
|
33% |
[ 6 ] |
Όχι και θα το ήθελα |
|
11% |
[ 2 ] |
Όχι και δε με απασχολεί |
|
55% |
[ 10 ] |
|
Σύνολο Ψήφων : 18 |
|
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
kovac (Χρήστος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 masturbisio!!!
Ένταξη: 13 Ιούλ 2003 Δημοσιεύσεις: 1201 Τόπος: Νίκαια
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 14 Οκτ 2004, 23:02:18 Θέμα δημοσίευσης: "Δεξιοτίμονες" απορίες... |
|
|
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι απορίες που έχω, μιας και πολλοί από εδώ έχουν βρεθεί σε χώρες του εξωτερικού (που οδηγούν "ανάποδα"), ώστε αν χρειαστεί να οδηγήσουμε σε αυτές τις χώρες να ξέρουμε και τι προσέξουμε.
1.Στην Αγγλία (και στην Κύπρο μας νομίζω ), που οδηγούν "ανάποδα", ισχύει η εκ δεξιών προτεραιότητα?
2.Υπάρχουν άλλες διαφορές, και αν ναι ποιες?
Ευχαριστώωω...
Και τα παπούτσια μέσα...
ΒΤΤ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
netblaster (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)
Ένταξη: 14 Νοέ 2003 Δημοσιεύσεις: 1763 Τόπος: Αθήνα-Άλιμος
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 14 Οκτ 2004, 23:43:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Aσε παιδι μου, εμεις ειμαστε πιο προοδευτικοι!!! Οδηγουμε προς οποια κατευθυνση θελουμε-μας βολευει, δινουμε προτεραιοτητα σε οποιον θελουμε, συνηθως σε αιθεριες υπαρξεις, αλλιως στον εαυτο μας!!! Μπορουμε με λιγα λογια να οδηγησουμε παντου και παντα!!! 
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT
Ένταξη: 16 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 5257 Τόπος: Πειραιάς
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 15 Οκτ 2004, 00:01:26 Θέμα δημοσίευσης: Re: "Δεξιοτίμονες" απορίες... |
|
|
kovac έγραψε: | Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι απορίες που έχω, μιας και πολλοί από εδώ έχουν βρεθεί σε χώρες του εξωτερικού (που οδηγούν "ανάποδα"), ώστε αν χρειαστεί να οδηγήσουμε σε αυτές τις χώρες να ξέρουμε και τι προσέξουμε.
1.Στην Αγγλία (και στην Κύπρο μας νομίζω ), που οδηγούν "ανάποδα", ισχύει η εκ δεξιών προτεραιότητα?
2.Υπάρχουν άλλες διαφορές, και αν ναι ποιες?
Ευχαριστώωω... |
τι σε επιασε τωρα;
θα πας στην Αγγλια ;;
καλα,
παντως και στην Ιαπωνια οδηγουν αναποδα (για εμας) 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kimon (Κίμων) Μόλις έγραψα

Peugeot 206 1.1 Color Line
Ένταξη: 21 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 13
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 15 Οκτ 2004, 07:13:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αν εξαιρέσεις ότι ψάχνεις τον εσωτερικό καθρέπτη δεξιά και ότι στην όπισθεν από συνήθεια γυρνάς το κεφάλι δεξιά και καρφώνεσαι στο παράθυρο, δεν έχει και μεγάλες διαφορές. Όλα τα άλλα είναι ίδια (π.χ.οι ταχύτητες είναι ακριβώς στην ίδια θέση σαν να είσαι σε αυτοκίνητο σαν τα δικά μας). Για τις προτεραιότητες δεν θυμάμαι, αλλά στην Αγγλία τουλάχιστον δεν θα προβληματιστείς, καθώς η σήμανση είναι τέλεια. Θυμάμαι μόνο ότι στις πλατείες (roundabouts) που είναι πολλές και έχουν την λογική διασταυρώσεων χωρίς φανάρια, προτεραιότητα έχει όποιος κινείται μέσα και όχι αυτός που εισέρχεται.
Α, ξέχασα να πω ότι έχει και πολλές κάμερες....
Mazda MX 5 MK 2.5 Brilliant Black
Peugeot 206 1.1 Color Line |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
crusader (Σπύρος) Έχω ξεφύγει !!!

Ένταξη: 26 Μάρ 2004 Δημοσιεύσεις: 2806
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 15 Οκτ 2004, 09:10:19 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μπας και έχεις σκοπό να κάνεις κανά HOW TO : "Μεταφορά του τιμονιού σας από αριστερά --> δεξιά" και μας το φέρνεις απ' έξω - απ' έξω??? 
® |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Recifees (Γιαννης) Τρελλαμένο μέλος

206 BlueBird 1.600.000 κεκ
Ένταξη: 07 Νοέ 2003 Δημοσιεύσεις: 491
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 15 Οκτ 2004, 09:28:23 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
crusader έγραψε: | Μπας και έχεις σκοπό να κάνεις κανά HOW TO : "Μεταφορά του τιμονιού σας από αριστερά --> δεξιά" και μας το φέρνεις απ' έξω - απ' έξω???  |

Με την ρόδα στον αέρα ... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
COOL ALEXIS (Aleki) Τμήμα Συνεργασιών

C3 Cowmooflage
Ένταξη: 10 Μάϊ 2004 Δημοσιεύσεις: 2776 Τόπος: Fathercare
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 15 Οκτ 2004, 10:05:10 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Την πρώτη και τελευταια φορά που οδηγησα δεξιοτιμονο ηταν στην Αγγλια που εκανα μετακομιση σ'ενα φιλο!!! Το οχημα ήταν ενα Μercedes Sprinter!!! Ε ρε γελια στην αρχη πηγαινα να μην πω πως μετα απο σχεδον 1000χλμ εστρωσα και το πηγαινα τσιτα! Μεχρι που αναβε κι ενα λαμπακι για υπερθερμανση!!! Που πηγαινα ο κακομοιρης!!!
Θέλω ένα και ένα  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kazanovas (giannis) Νέος χρήστης

206 1.6 Gti
Ένταξη: 30 Νοέ 2003 Δημοσιεύσεις: 93 Τόπος: Ζωγράφου-Ιωάννινα
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 15 Οκτ 2004, 11:29:31 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
προσέξτε μην ξεχαστειτε και πατε να αλλάξετε καμια ταχύτητα και ανοιξετε την πόρτα...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Recifees (Γιαννης) Τρελλαμένο μέλος

206 BlueBird 1.600.000 κεκ
Ένταξη: 07 Νοέ 2003 Δημοσιεύσεις: 491
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 15 Οκτ 2004, 14:31:32 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δεν ξέρω για Αγγλία κτλ αλλά ξέρω απο οδηγούς ανάλογους που βρέθηκαν Ελλάδα και τους παίζαμε φώτα για να αλλάξουν λωρίδα και μετά το θυμόταν ότι δεν είναι Αγγλία και γυρίζανε ξανα στη σωστή λωρίδα
Με την ρόδα στον αέρα ... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 15 Οκτ 2004, 20:02:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
crusader έγραψε: | Μπας και έχεις σκοπό να κάνεις κανά HOW TO : "Μεταφορά του τιμονιού σας από αριστερά --> δεξιά" και μας το φέρνεις απ' έξω - απ' έξω???  |
Xαλαρά!
Όχι βρε παιδιά, απλά το είχα απορία και είπα να ρωτήσω μιας και δεν ξέρω! 
Και τα παπούτσια μέσα...
ΒΤΤ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
SnakeMJK (Ζήσης) Άντε γεια !!!

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)
Ένταξη: 27 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 5109 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 15 Οκτ 2004, 23:32:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μία φορά οδήγησα δεξιοτίμονο κ είχα τσακίσει το δεξί μου χέρι... σε κάθε αλλαγή το κοπάναγα στην πόρτα 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Vaggelis (Βάγγος - Ιδρυτικό μέλος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XR (2000)
Ένταξη: 10 Οκτ 2002 Δημοσιεύσεις: 1865 Τόπος: Αμπελογκάρντεν
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 16 Οκτ 2004, 01:05:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εγώ τη μόνη φορά που οδήγησα δεξιοτίμονο, ήταν ένα Mitsubishi Lancer 1600 Group N, στην πίστα των Μεγάρων.....
Ευτυχώς, λόγω ροπής, δεν χρειαζόταν πολλές αλλαγές, αλλά όταν έπρεπε να αλλάξω ταχύτητα, γινόταν το πανηγύρι....
Στα χειρόφρενα, η κατάσταση ήταν το ίδιο δραματική....
Ευτυχώς που δεν είμαι Άγγλος.....
  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
Ένταξη: 18 Οκτ 2003 Δημοσιεύσεις: 2664
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 16 Οκτ 2004, 16:19:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Στο αμαξι ολα ειναι ιδια με εξαιρεση το τιμονι (φησικα). Τα πενταλ ειναι ιδια σε διαταξη αλλα λιγο παραξενα γιατι εμεις εχουμε συνηθισει το γκαζι ακριβως κατω απο το δεξι ποδι και λιγο δεξια αλλα στα δεξιοτιμονα ειναι λιγο πιο προς το κεντρο (γιατι στα δεξια ειναι ο θολος του δεξιου τροχου).
Οι προσπερασεις γινονται απο δεξια, η δεξια λοριδα ειναι η γρηγορη.
Στη πλατεια εχει προτεραιοτητα αυτος που ειναι μεσα οχι αυτος που μπαινει.
Επισης προτεραιοτητα εχει αυτος που σου ερχεται απο αριστερα (γιαυτο ισχυει το παραπανω με τη πλατεια).
Την πλατεια την παιρνεις απο αριστερα προς τα δεξια (με τη φορα του ρολογιου).
Στην Αγγλια -
Τα φαναρια εχουν πορτοκαλι και πριν το κοκκινο και πριν το πρασινο (πριν το πρασινο αναβουν κοκκινο και πορτοκαλι μαζι για να μην μπερδευονται)
Αν κορναρεις στα φαναρια η χωθεις μπροστα απο ολους η κανεις οπιαδηποτε ελληνικη εξηπναδα εχεις γινει ρομπα !!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 18 Οκτ 2004, 03:27:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
kimon έγραψε: | Θυμάμαι μόνο ότι στις πλατείες (roundabouts) που είναι πολλές και έχουν την λογική διασταυρώσεων χωρίς φανάρια, προτεραιότητα έχει όποιος κινείται μέσα και όχι αυτός που εισέρχεται. |
Ευχαριστώ Κίμωνα.
STELIOS έγραψε: | Στο αμαξι ολα ειναι ιδια με εξαιρεση το τιμονι (φησικα). Τα πενταλ ειναι ιδια σε διαταξη αλλα λιγο παραξενα γιατι εμεις εχουμε συνηθισει το γκαζι ακριβως κατω απο το δεξι ποδι και λιγο δεξια αλλα στα δεξιοτιμονα ειναι λιγο πιο προς το κεντρο (γιατι στα δεξια ειναι ο θολος του δεξιου τροχου).
Οι προσπερασεις γινονται απο δεξια, η δεξια λοριδα ειναι η γρηγορη.
Στη πλατεια εχει προτεραιοτητα αυτος που ειναι μεσα οχι αυτος που μπαινει.
Επισης προτεραιοτητα εχει αυτος που σου ερχεται απο αριστερα (γιαυτο ισχυει το παραπανω με τη πλατεια).
Την πλατεια την παιρνεις απο αριστερα προς τα δεξια (με τη φορα του ρολογιου).
Στην Αγγλια -
Τα φαναρια εχουν πορτοκαλι και πριν το κοκκινο και πριν το πρασινο (πριν το πρασινο αναβουν κοκκινο και πορτοκαλι μαζι για να μην μπερδευονται)
Αν κορναρεις στα φαναρια η χωθεις μπροστα απο ολους η κανεις οπιαδηποτε ελληνικη εξηπναδα εχεις γινει ρομπα !!!! |

Και τα παπούτσια μέσα...
ΒΤΤ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|