PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Πως οδηγούν στο εξωτερικό

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Γιωργος77 (Γιώργος)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

206 1.6 16V XS

Ένταξη: 21 Δεκ 2002
Τόπος: ΑΘΗΝΑ - ΨΥΧΙΚΟ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 24 Σεπ 2004, 16:07:12    Θέμα δημοσίευσης: Πως οδηγούν στο εξωτερικό Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τους τελευταίους μήνες βρίσκομαι στο εξωτερικό για δουλειά. Συγκεκριμένα βρίσκομαι στη Γαλλια κοντά στα σύνορα με την Ελβετία και φυσικά έφερα το Πεζάκι μου πίσω στη χώρα που γεννήθηκε.

Όλο αυτό τον καιρό είχα την ευκαιρία να παρατηρήσω οτι παρόλο που εμείς έχουμε μια εξιδανικευμένη εικόνα για την οδηγική συμπεριφορα των Ευρωπαίων (τουλάχιστον εγω ετσι;) στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Για παράδειγμα βλέπω καθημερινά, παρα πολλες φορες επικινδυνα έως ηλίθια προσπεράσματα, παραβιάσεις λωρίδων, στροφές χωρίς προειδοποίηση, σταμάτημα - ξεκίνημα χωρίς φλάς κλπ.

Επίσης καβάλημα πεζοδρομίου με άπειρη φόρα , καβάλημα διαχωριστικής νησίδας, κλπ.

και τελικά έχω βγάλει το συμπέρασμα οτι όταν δεν αισθάνονται τον μπάτσο να καιροφυλακτεί, επιδίδονται σε οποιαδήποτε Μ....κια τους έρθει στον εγκέφαλο.

Τελικά μήπως δεν πρέπει να κατηγορούμε τους Έλληνες για την οδήγηση τους; Μήπως μόνοι μας έχουμε φτιάξει αυτή τη φήμη; Εγώ τους βρίσκω πολυ καλύτερους από τους Γάλλους πάντως!

Βέβαια για να λέμε και την άλλη όψη του νομίσματος, εδω υπάρχει διαφορά στη νοοτροπία των οδηγών σε άλλα θέματα. Για παράδειγμα όταν περνάει πεζός σταματάνε όλοι, όταν έρχεται ασθενοφόρο ξέρουν πώς να κάνουν στην άκρη κλπ.

Μηπως τελικά απλά μου λείπει η Ελλαδάρα μας;

Έχει κανένας παρόμοια εμπειρία;

Περιμένω σχόλια.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Makis77 (Μάκης)
Μέλος
Μέλος

206 1.6 GTi (Αυγ 2003)

Ένταξη: 07 Ιούλ 2003
Τόπος: Περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 24 Σεπ 2004, 16:16:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μια ερώτηση:
Πόσο καλύτερα κρατάει το 206 στην ευρωπαϊκή άσφαλτο;
Στη Γερμανία έτυχε να είμαι επιβάτης σε BMW 320 σε δρόμο με στροφές και βροχή. Νόμιζα ότι έχει κόλλα ο δρόμος.

Day Dreamer
Flying Low
Looking For The Big L
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
BTS (Πέτρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Λουλακί Κατερπίλαρ

Ένταξη: 30 Οκτ 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 24 Σεπ 2004, 18:13:36    Θέμα δημοσίευσης: Re: Πως οδηγούν στο εξωτερικό Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γιωργος77 έγραψε:
Τους τελευταίους μήνες βρίσκομαι στο εξωτερικό για δουλειά. Συγκεκριμένα βρίσκομαι στη Γαλλια κοντά στα σύνορα με την Ελβετία και φυσικά έφερα το Πεζάκι μου πίσω στη χώρα που γεννήθηκε.

Όλο αυτό τον καιρό είχα την ευκαιρία να παρατηρήσω οτι παρόλο που εμείς έχουμε μια εξιδανικευμένη εικόνα για την οδηγική συμπεριφορα των Ευρωπαίων (τουλάχιστον εγω ετσι;) στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Για παράδειγμα βλέπω καθημερινά, παρα πολλες φορες επικινδυνα έως ηλίθια προσπεράσματα, παραβιάσεις λωρίδων, στροφές χωρίς προειδοποίηση, σταμάτημα - ξεκίνημα χωρίς φλάς κλπ.

Επίσης καβάλημα πεζοδρομίου με άπειρη φόρα , καβάλημα διαχωριστικής νησίδας, κλπ.

και τελικά έχω βγάλει το συμπέρασμα οτι όταν δεν αισθάνονται τον μπάτσο να καιροφυλακτεί, επιδίδονται σε οποιαδήποτε Μ....κια τους έρθει στον εγκέφαλο.

Τελικά μήπως δεν πρέπει να κατηγορούμε τους Έλληνες για την οδήγηση τους; Μήπως μόνοι μας έχουμε φτιάξει αυτή τη φήμη; Εγώ τους βρίσκω πολυ καλύτερους από τους Γάλλους πάντως!

Βέβαια για να λέμε και την άλλη όψη του νομίσματος, εδω υπάρχει διαφορά στη νοοτροπία των οδηγών σε άλλα θέματα. Για παράδειγμα όταν περνάει πεζός σταματάνε όλοι, όταν έρχεται ασθενοφόρο ξέρουν πώς να κάνουν στην άκρη κλπ.

Μηπως τελικά απλά μου λείπει η Ελλαδάρα μας;

Έχει κανένας παρόμοια εμπειρία;

Περιμένω σχόλια.

Η πρώτη φορά που οδήγησα στο εξωτερικό, ήταν πέρσι τον Νοέμβριο στην Γαλλία, όντας απεσταλμένος του περιοδικού στο οποίο εργαζόμουν, στην παρουσίαση του 206 1.4 16V Wink . Πολύ οργανωμένο οδικό δίκτυο,ιδιαίτερα στην επαρχία. Είναι πολύ δυσκολότερο να κάνεις λάθος από ότι στην Ελλάδα, και όλα κυλάνε με λιγότερη προσπάθεια, εκνευρισμό και κίνδυνο. Bέβαια, όλη αυτή η οργάνωση και τάξη, σε κοιμίζει οδηγικά...
Οι λωρίδες στενές, αλλά η άσφαλτος πολύ καλή.

Τα "καλά" κομμάτια, με απανωτές φουρκέτες ήταν πολύ σπάνια, αφού ο κανόνας είναι οι ευθείες ανηφόρα-κατηφόρα και οι καμπές διαρκείας, σαν γρήγορο σιρκουί.

Η οδήγηση των ντόπιων γενικά ήταν πιο ήπια από τη δικιά μας, τουλάχιστον στην επαρχία. Μέσα στην πόλη. είναι αλλιώς και εκεί βλέπεις αρκετές χοντράδες, που μπροστά τους δεν πιάνουμε μία.
Η χειρότερη οδήγηση που έχω δει έιναι στην Γερμανία, ενώ θυμάμαι και τους ταξιτζήδες του Παρισιού που πραγματικά ρισκάριζαν οδηγώντας άτσαλα και άμυαλα (θυμάστε την καλόγρια με το 2CV στις ταινίες του Λουί Ντε Φινές; Κάτι τέτοιο...).

Πιστεύω πάντως πως οι καλοί Έλληνες οδηγοί είναι περισσότεροι σε αναλογία πληθυσμού και καλύτεροι από τους αντίστοιχους Γάλλους, Ιταλούς, Γερμανούς κτλ, διότι οδηγούν σε δρόμους καρμανιόλες σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς και μαθαίνουν να προφυλάσονται και να αντιδρούν καλύτερα. Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι μόνοι μας βγάλαμε το όνομα για την κακή μας οδική συμπεριφορά...

www.euphemus.eu
Επιστροφή στην κορυφή
Val (Maria)
Μέλος
Μέλος

Ένταξη: 24 Ιούν 2004
Τόπος: Αthens

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 24 Σεπ 2004, 18:28:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το ονομα οτι ειμαστε χαλια οδηγοι πιστευω κ εγω οτι το φτιαξαμε μονοι μας, οπως και σε αλλα θεματα που πιστευουμε σαν Ελληνες οτι ειμαστε πολυ πισω απο αλλους λαους. Και μην ξεχνατε οτι τα αυτοκινητα αργησαν να ερθουν στη χωρα μας οταν πρωτοεμφανιστηκαν στην παραγωγη, καθοτι ειμασταν κ απο τις πλεον φτωχες χωρες. Αρα οι αλλοι λαοι εχουν και το πλεονεκτημα οτι αρχισαν να ερχονται σε επαφη με τα αυτοκινητα(και σαν οδηγοι και σαν πεζοι)νωριτερα απο εμας... Idea
Οχι βεβαια οτι δε μας λειπει η σωστη συμπεριφορα σε ορισμενα οδηγικα θεματα.
Γνωμη μου οτι οι επομενες γενιες Ελληνων θα ειναι ισως σε υψηλοτερα στανταρ απο Ευρωπαιους, με τη σωστη εκπαιδευση βεβαια Exclamation

Shark Attack...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
kavaliotis (Μάκης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 307 cc 1.6

Ένταξη: 01 Ιούν 2003
Τόπος: Καβάλα - Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 25 Σεπ 2004, 04:21:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παντως Αγγλια που ημουνα φοιτητης και ειχα νοικιασει αμαξι καποιες φορες για ταξιδια κτλ, οι οδηγοι εκει ειναι πολυ βαρεμενοι... Βαριομουνα να τους ακολουθω απο πισω ιδιως σε κατι χωρια που δεν μπορεις να προσπερασεις για χιλιομετρα λογω στενοτητα των δρομων... Δεν ειδα ουτε εναν να τρεχει και ολα πηγαινουνε νορμαλ. Αυτο και μονο με εκανε να μην θελω να μεινω εκει και γινω σαν αυτους!!!!!! Για τελικη ταχυτητα ενταξει στους αυτοκινητοδρομους ητανε και οδηγοι που τρεχουνε, αλλα το αμαξι πηγαινε ομαλα... Δεν ξερω, εγω περιμενα να βραδιασει καπως να κανω καμμια σφηνα, κανα χειροφρενο, κατι ρε παιδι μου... Αλλωστε το αμαξι εκτος απο μεταφορικο μεσο υποτιθεται οτι ειναι και "αποδραση", ετσι δεν ειναι??? ...

StreetRacing is NOT a crime!
Επιστροφή στην κορυφή
DimiP 
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT

Ένταξη: 16 Απρ 2002
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 25 Σεπ 2004, 07:11:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

...μπαίνει ο ξάδελφος στο 206 και μετα απο λιγα δευτερολεπτα αμηχανιας και γελειου με ρωταει ποσα αλογα ειναι και τι κινητηρα εχει...ακολουθουν τα πικροχολα σχολια, λιγα γελεια ακομα, κ.λ.π κ.λ.π Embarassed Embarassed
αποφασιζουμε να ξεκινησουμε και παμε βολτιτσα.
το 206 δινει οτι εχει και δεν εχει και αληθεια κινειται αξιοπρεπώς για τα κυβικα του.
φοραει και τα καλα του τα ηχεια και γενικα δεν μας ντροπιαζει...
που θελω να καταλήξω;
υπομονη!

λεει ο ξαδελφος...-> "δεν μου το δινεις να το οδηγησω να δω τι γινεται?"
-> αντε να στο δωσω!
ειναι και με ταχυτητες οποτε θα το 'φχαριστηθεις!

στον Καναδα εχει ενα αυτοματο

εντυπωσεις
μετα απο λιγες στιγμες εξοικιωσης το πηγαινε καλα
ηταν νυχτα και γενικα ηταν προσεκτικος
οταν φτασαμε σε πλατεια, δεν ηξερε τι να κανει! Twisted evil oh yes! δεν εχουν πλατειες με τη δικη μας εννοια και δεν ηξερε πως να μπει και που να παει Laughing Laughing Laughing Laughing
κατα τη διαδρομη και μολις πηρε το κολαϊ, τα ειδε ολα!
παρκαρισμενα 2πλοσειρα με αλαρμ, μηχανακια με πιτσαδορους να σφηνωνονται, ταξι να σταματανε οπου θελουν, απειρα δεντρα να κρυβουν τα σηματα κυκλοφοριας, λιγοι πεζοι να κατεβαινουν στο δρομο, παρκαρισμενα που κρυβουν την ορατοτητα στα στενα και τα σταυροδρομια, κτηρια που κρυβουν τα σταυροδρομια αφου εχουν 20 ποντους πεζοδρομιο μονο, και αλλα ...
με λιγα λογια...εφριξε!
αν και μηχανικα το αμαξι το πηγαινε , δυνοπαθησε γιατι οι συθηκες δεν ηταν σωστες και ασφαλεις για οδηγηση!!!
στο τελος μου λεει: "εσεις τελικα οδηγειτε καλυτερα, γιατι μαθαινετε να οδηγειτε σε αντιξοες συνθηκες"
"αφου μπορειτε και οδηγειτε εδω, οτε μπορειτε παντου!"

το ιδιο δεν συμβαινει με εμας.

οντως στον Καναδα , καμια σχεση!

τελος παντων το θεμα ειναι πως και οι Ευρωπαιοι κανουν λαλακιες στην οδηγηση και ειναι μυθος οτι οι Ελληνες δεν οδηγουν καλα.
παντου υαρχουν καλοι και κακοι, ανθρωποι που οδηγουν σωστα και με ασφαλεια και αλλοι οχι.

παντως γεγονος ειναι πως οδηγουμε σε πραγματικα αντιξοες συνθηκες με αποτελεσμα οταν βγουμε εκτος συνορων οπου τουλαχ. οι συνθηκες βελτιωνονται να ....ζωγραφιζουμε Twisted evil

Επιστροφή στην κορυφή
Γιωργος77 (Γιώργος)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

206 1.6 16V XS

Ένταξη: 21 Δεκ 2002
Τόπος: ΑΘΗΝΑ - ΨΥΧΙΚΟ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 25 Σεπ 2004, 20:00:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Makis77 έγραψε:
Μια ερώτηση:
Πόσο καλύτερα κρατάει το 206 στην ευρωπαϊκή άσφαλτο;
Στη Γερμανία έτυχε να είμαι επιβάτης σε BMW 320 σε δρόμο με στροφές και βροχή. Νόμιζα ότι έχει κόλλα ο δρόμος.

Κρατάει πολυ καλά. Οι δρόμοι 'οσο στενοι και να είναι έχουν αρκετά φρέσκια άσφαλτο.

Πάντως υπάρχουν και μπαλώματα και καθιζήσεις του οδοστρώματος στην άκρη πολλών επαρχιακών δρόμων και διάφορες κακοτεχνίες. Αλλά επίσης υπάρχει και υπηρεσία η οποία τις σημειώνει συστηματικά και έχω δει επισκευές οδοστρώματος αστραπή, μέσα σε μισή μέρα!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης