PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Πρόβλημα με τον κινητήρα σε 106 1.6 16V

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
o-400 (vasilis)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Peugeot 106 1.6 8v (1.6 16v) 1997

Ένταξη: 10 Μάρ 2007
Τόπος: samos/lamia

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Σεπ 2015, 19:20:45    Θέμα δημοσίευσης: Πρόβλημα με τον κινητήρα σε 106 1.6 16V Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπέρα σε όλους..
Λοιπόν..έχω τον εν λόγω κινητήρα επάνω σε "καρότσα" από 106 1.6 rallye 8V.

Το μοτέρ δούλευε απροβλημάτιστο μέχρι πριν 2 χρόνια περίπου που αναγκάστηκα να παρατήσω γενικά το αυτοκίνητο λόγο ενός προβλήματος υγείας με την μέση.(απαγορευόταν να οδηγήσω)

Στα 2 αυτά χρόνια λοιπόν το αυτοκίνητο δεν πήρε ούτε μια φορά μπροστά.

Προχτές του έβαλα καινούρια μπαταρία,συμπλήρωσα λίγο νερό στο ψυγείο και συμπλήρωσα επίσης λίγο λάδι στον κινητήρα..ήταν λίγο ποιο κάτω από την μέση και συμπλήρωσα όσο είχα φτάνοντας το στην μέση μεταξύ κατώτερου σημείου και ανώτερου.

Το έβαλα λοιπόν μπροστά περιμένοντας να ανεβάσει θερμοκρασία κανονικά και γενικά να δω αν είναι όλα κομπλέ.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα..θερμοκρασία νερού σχεδόν στα κόκκινα (φοβήθηκα και το έσβησα πριν φτάσει κόκκινο)..το βεντιλατέρ δεν άνοιξε όταν έφτασε στην μέση του δείκτη θερμοκρασίας νερού όπως έπρεπε.
Το αφήνω λίγο να κρυώσει ανοίγω την τάπα του ψυγείου νερού..κρέμα καφέ σαν φράπες μέσα στα νερά..στο καπάκι βαλβίδων όμως "καθαρό" το μοτέρ..όσο φαινόταν τέλος πάντων βγάζοντας την τάπα.

Αφαίρεσα τα νερά του ψυγείου και έβαλα καθαρό νερό...το ξανά βάζω μπροστά..
Θερμοκρασία πάλι στο κόκκινο..το βεντιλατέρ πάλι δεν άνοιξε..το σβήνω.

Αφήνω να "πέσουν" τα λάδια..

Τραβάω δείκτη λαδιού και τα λάδια είναι στην κάτω γραμμούλα του δείκτη.
Προφανώς τα λάδια πέρασαν στο σύστημα ψύξης και σε μεγάλη ποσότητα.

Υπόψιν..ο θερμοστάτης δεν είναι κολλημένος..τον έβγαλα τελείως.

Τι βλάβη πιθανόν έχει?Λόγο ακινησίας έπαθε κάτι η φλάτζα κεφαλής?Υπάρχει περίπτωση να έχει πάθει κάποια άλλη ποιο χοντρή ζημιά και το κόστος να είναι απαγορευτικό?Το κόστος για άνοιγμα του καπακιού είναι υποφερτό..ρωτάω για να μην δώσω πεταμένα λεφτά ανοίγοντας το υπάρχον μοτέρ..να ψάξω κατευθείαν για άλλο.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
geo106xs (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)

Ένταξη: 26 Φεβ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Σεπ 2015, 19:42:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπερα Βασιλη.
Το αυτοκινητο σου,εχει το υγροψυκτο ψυγειο λαδιου;
Αν ναι,κατα 99% εχει τρυπησει και σου περναει λαδια στα νερα! Η θερμοκρασια ανεβηκε τοσο γρηγορα,γιατι βουλωσε το ψυγειο σου απο τη λαδιλα.

Οφ τοπικ,απο Σαμο εισαι;

....Αλλοτινές μου εποχές...
Επιστροφή στην κορυφή
o-400 (vasilis)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Σεπ 2015, 20:45:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Όχι από Λαμία είμαι αλλά μένω Σάμο λόγο δουλειάς.
Έχει ψυγείο λαδιού το 106?Δεν το ήξερα..που θα το δω αυτό?Σε ποια θέση είναι?

Στο αυτοκίνητο μόνο το μοτέρ άλλαξα..από 1.6 8V..σε 1.6 16V..όλα τα τα υπόλοιπα είναι από το 8V..αν παίζει κάποιο ρόλο.

Επιστροφή στην κορυφή
geo106xs (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Σεπ 2015, 20:55:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κοιτα εκει που ειναι το φιλτρο λαδιου,αν εκει που βιδωνει το φιλτρο,φευγουν δυο σωληνες οι οποιοι καταληγουν στο πανω κολαρο του ψυγειου νερου(κατω απο τη σκουπα),τοτε ο κινητηρας σου,εχει ψυγειο λαδιου.
Αν λοιπον εχει,βγαλ'το απο το αυτοκινητο και τα δυο μικρα λαστιχενια κολαρα,γεφυρωσε τα.

Το αυτοκινητο σου,το εβλεπα παλιοτερα,μετα εξαφανιστηκε,για το λογο που ανεφερες προφανως... Ελπιζω η μεση σου να ειναι ενταξει πλεον!

Επιστροφή στην κορυφή
o-400 (vasilis)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Σεπ 2015, 21:54:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Από ότι κατάλαβα αυτό είναι το "καλό" σενάριο σωστά?Να φταίει το ψυγείο λαδιού...αν δεν είναι αυτό?

Επιστροφή στην κορυφή
geo106xs (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Σεπ 2015, 22:07:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δυσκολο να φταιει κατι αλλο! Οποτε,δεν ειναι το καλο σεναριο,ειναι σχεδον σιγουρα το μοναδικο! Ενας τροπος να ξερεις αν εχει ο κινητηρας σου ψυγειο λαδιου,ειναι αν ειχε a/c...

Επιστροφή στην κορυφή
o-400 (vasilis)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 20 Σεπ 2015, 15:32:42    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τελικά τρύπησε το ψυγείο λαδιού...αυτό έφταιγε.
Αρκετό παίδεμα έπειτα να καθαρίσει το ψυγείο και ο κορμός του κινητήρα από τα λάδια..αλλά συνήλθε. Very happy

Επιστροφή στην κορυφή
geo106xs (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 20 Σεπ 2015, 18:34:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Thumb Left

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης