Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
dragiotis Μόλις έγραψα
206 1,1
Ένταξη: 14 Νοέ 2003 Δημοσιεύσεις: 8 Τόπος: Γουδι
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Ιούν 2004, 09:47:23 Θέμα δημοσίευσης: Βενζίνη - τόσο καθαρή? |
|
|
To Σαββατο το βραδυ, περνωντας μια βολτα απο τον Πειραια, κινηση χαμος, και με λαμπακι αναμμενο απο ωρα για να μου θυμιζει την σταθμη της βενζινης μου, εβαλα απο ενα βενζιναδικο (ΕΤΕΚΑ) στον Πειραια στον δρομο απο εκκλησια προς Καραισκακη....
Λεω δεν βαζω 5-10 Ευρω, μην ειναι καμμια μαπα ?
(μονο 100αρα ΒΡ εβαζα μεχρι τωρα)...
Λοιπον....Αποτελεσμα?
Το αμαξι πεταγε...Απιστευτο.
Οχι οτι εβαλε φωτια στην ασφαλτο, (1.1 ειναι) αλλα ειδικα στις μεσαιες ακουγε τρελλα...
Οχι τιποτα αλλα, ειναι και μακρυα για να βαζω βενζινη απο κει.
Αν κανενα μελος ειναι απο Πειραια, ας κανει ενα τεστακι και να μας πει την γνωμη του... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
SnakeMJK (Ζήσης) Άντε γεια !!!
Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)
Ένταξη: 27 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 5108 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Ιούν 2004, 10:25:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ναφθαλίνη;
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
shark_zak (ΖΑΧΑΡΙΑΣ) Έχω ξεφύγει !!!
peugeot 206 1.4 (8V) QUIKSILVER 2002
Ένταξη: 09 Δεκ 2002 Δημοσιεύσεις: 2116 Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑ
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Ιούν 2004, 10:36:34 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
SnakeMJK έγραψε: | ναφθαλίνη; |
κανει τοσο διαφορα... και ποια η φθορα του αυτοκινητου...
"Εικονικό το γέλιο μου και με μεγάλο κόπο, το κάνω για να ξεγελώ τα μάθια των ανθρώπων..." |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
SnakeMJK (Ζήσης) Άντε γεια !!!
Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)
Ένταξη: 27 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 5108 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Ιούν 2004, 10:46:19 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μία φορά που έβαλα βενζίνη από γνωστό "ναφλαλινά" ( καβάλας και θηβών) το αμάξι πέταγε! 2 δευτερόλεπτα κάτω στο 0-100! Όσο για φθορά πρέπει να κάνει μεγάλη ζημιά στον κινητήρα... (αλλά για μία φορά δεν πειράζει μωρέ :D)
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Ιούν 2004, 12:05:08 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
SnakeMJK έγραψε: | Μία φορά που έβαλα βενζίνη από γνωστό "ναφλαλινά" ( καβάλας και θηβών) το αμάξι πέταγε! 2 δευτερόλεπτα κάτω στο 0-100! Όσο για φθορά πρέπει να κάνει μεγάλη ζημιά στον κινητήρα... (αλλά για μία φορά δεν πειράζει μωρέ :D) |
για κανενα ταξιδι μονο δηλ. ειναι καλη....
"Εικονικό το γέλιο μου και με μεγάλο κόπο, το κάνω για να ξεγελώ τα μάθια των ανθρώπων..." |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Kouzman (Yiannis) Τρελλαμένο μέλος
Peugeot 206 CC RG
Ένταξη: 26 Μάϊ 2003 Δημοσιεύσεις: 710 Τόπος: Piraeus, Nea Smyrni, NYC
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Ιούν 2004, 14:36:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
η ναφθαλινη ειναι ενας παλιος τροπος για να αυξανουν τα οκτανια στη βενζινη... ωστοσο δεν ειναι και τοσο καλο μιας και ειναι δυσκολο και χρειαζονται ειδικες γνωσεις στις αναλογιες...
επιπλεον το μοτερ την ακουει λιγο ιδιως αν ειναι νορμαλ...
2006 Wicked White Mitsubishi Evolution IX GSR |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
DimiP Άντε γεια !!!
Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT
Ένταξη: 16 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 5257 Τόπος: Πειραιάς
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Ιούν 2004, 16:05:13 Θέμα δημοσίευσης: Re: Βενζίνη - τόσο καθαρή? |
|
|
dragiotis έγραψε: | To Σαββατο το βραδυ, περνωντας μια βολτα απο τον Πειραια, κινηση χαμος, και με λαμπακι αναμμενο απο ωρα για να μου θυμιζει την σταθμη της βενζινης μου, εβαλα απο ενα βενζιναδικο (ΕΤΕΚΑ) στον Πειραια στον δρομο απο εκκλησια προς Καραισκακη....
Λεω δεν βαζω 5-10 Ευρω, μην ειναι καμμια μαπα ?
(μονο 100αρα ΒΡ εβαζα μεχρι τωρα)...
Λοιπον....Αποτελεσμα?
Το αμαξι πεταγε...Απιστευτο.
Οχι οτι εβαλε φωτια στην ασφαλτο, (1.1 ειναι) αλλα ειδικα στις μεσαιες ακουγε τρελλα...
Οχι τιποτα αλλα, ειναι και μακρυα για να βαζω βενζινη απο κει.
Αν κανενα μελος ειναι απο Πειραια, ας κανει ενα τεστακι και να μας πει την γνωμη του... |
αν εβαλες τηv superplus της ΕΤΕΚΑ το επιβεβαιωνω οτι ειναι πολυ καλη βενζινη. Σε καθε γεμισμα μου το 206 ανταποκρινονταν αμεσα και φαινοταν να ..."πεταει" . πραγματικα πολυ καλη βενζινη αλλα πολυ ακριβη τωρα πια!
εφτασε να εχει 89.5 λεπτα απο 81-82 που ειχε.
απο την αλλη η 95+ κινιτρον της ΕΚΟ με μολις 77 λεπτα που βαζω δεν δειχνει εξαιρετικη και μαλλον "τρωγεται" ευκολα θα ελεγα.
αληθεια στο 95+ , το "+" τι σημαινει ;;;
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
dragiotis Μόλις έγραψα
206 1,1
Ένταξη: 14 Νοέ 2003 Δημοσιεύσεις: 8 Τόπος: Γουδι
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Ιούν 2004, 21:31:19 Θέμα δημοσίευσης: Re: Βενζίνη - τόσο καθαρή? |
|
|
DimiP έγραψε: | απο την αλλη η 95+ κινιτρον της ΕΚΟ με μολις 77 λεπτα που βαζω δεν δειχνει εξαιρετικη και μαλλον "τρωγεται" ευκολα θα ελεγα.
αληθεια στο 95+ , το "+" τι σημαινει ;;; |
Oτι σε οποιαδηποτε περιπτωση, δεν προκειται η βενζινη που ψωνιζεις να ειναι κατω απο 95 οκτανια. Μπορει δηλαδη, να ειναι και 96.... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
netblaster (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!
Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)
Ένταξη: 14 Νοέ 2003 Δημοσιεύσεις: 1763 Τόπος: Αθήνα-Άλιμος
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Ιούν 2004, 22:47:34 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το 95+ σημαινει οτι η βενζινη, αναλογα με την παρτιδα, θα ειναι απο 95,κατι μεχρι 97 οκτανια και επισης περιεχει και μερικα καθαριστικα!!! Εγω εβαζα απλη Shell, αλλα τωρα που εχουν ανεβει στα υψη οι τιμες και μονο η ΕΚΟ τις μειωσε, ειπα να τη δοκιμασω (με 76 λεπτα δυσκολα βρισκεις επωνυμη βενζινη πλεον) και μαλλον θα γινω θαμωνας των πρατηριων ΕΚΟ!!! Παρατηρησα και μια ελαφρια βελτιωση παραλληλα, ειδικα στις μεσαιες!!!
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Vaggelis (Βάγγος - Ιδρυτικό μέλος) Έχω ξεφύγει !!!
Peugeot 206 1.4 (8V) XR (2000)
Ένταξη: 10 Οκτ 2002 Δημοσιεύσεις: 1865 Τόπος: Αμπελογκάρντεν
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 11 Ιούν 2004, 08:10:38 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Kαι εγώ ομολογώ οτι αν και είχα άσχημο παρελθόν με πρατήρια της ΕΚΟ, λόγω του "καλπασμού" των τιμών, αναγκάστικα να βάλω την ΕΚΟ 95+ και η αλήθεια είναι οτι και εγώ παρατήρησα μια μικρή βελτίωση σε σχέση με την απλή ΒΡ 95 που χρησιμοποιούσα για κάποιο διάστημα.......
Βέβαια, όπως αναφέρθηκε, πρέπει να παίζει και κάποιο ρόλο και η παρτίδα....
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
DimiP Άντε γεια !!!
Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT
Ένταξη: 16 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 5257 Τόπος: Πειραιάς
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 11 Ιούν 2004, 08:31:33 Θέμα δημοσίευσης: Re: Βενζίνη - τόσο καθαρή? |
|
|
dragiotis έγραψε: | DimiP έγραψε: | απο την αλλη η 95+ κινιτρον της ΕΚΟ με μολις 77 λεπτα που βαζω δεν δειχνει εξαιρετικη και μαλλον "τρωγεται" ευκολα θα ελεγα.
αληθεια στο 95+ , το "+" τι σημαινει ;;; |
Oτι σε οποιαδηποτε περιπτωση, δεν προκειται η βενζινη που ψωνιζεις να ειναι κατω απο 95 οκτανια. Μπορει δηλαδη, να ειναι και 96.... |
μπορει να ειναι και 96 ε;;
ωραια !!! χεχεχεχε, πρεπει να βρω τις τυχερες μου μερες για να βαζω βενζινη ε;;
πλακα πλακα η 95+ της ΕΚΟ με την χαμηλη της τιμη ειναι αξιοπρεπεστατη βενζινη.
μονο που ειδα να "φευγει" απο το τεποζιτο σχετικα γρηγορα! παρατηρησε κανεις κατι αναλογο η βαρυνε ξαφνικα το δεξι μου ποδι και παταει το γκαζι παραπανω;
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
netblaster (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!
Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)
Ένταξη: 14 Νοέ 2003 Δημοσιεύσεις: 1763 Τόπος: Αθήνα-Άλιμος
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 11 Ιούν 2004, 10:38:36 Θέμα δημοσίευσης: Re: Βενζίνη - τόσο καθαρή? |
|
|
DimiP έγραψε: |
...μονο που ειδα να "φευγει" απο το τεποζιτο σχετικα γρηγορα! παρατηρησε κανεις κατι αναλογο η βαρυνε ξαφνικα το δεξι μου ποδι και παταει το γκαζι παραπανω; |
Aπο τη στιγμη που φουλαρα με την ΕΚΟ εχω κανει γυρω στα 300km με ολα τα πιθανα "σεναρια" (Αττικη οδο 120-140km/h, και πολη με λιγη κινηση, αλλα και με μερικα "κολληματα" που και που, καθως και δυο-τρια ανοιγματα) και ουσιαστικη διαφορα σε σχεση με την 95αρα Shell δεν ειδα!!! Θα περιμενω να δω ποσα km θα μου βγαλει...
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 14 Ιούν 2004, 12:43:33 Θέμα δημοσίευσης: Re: Βενζίνη - τόσο καθαρή? |
|
|
DimiP έγραψε: | μονο που ειδα να "φευγει" απο το τεποζιτο σχετικα γρηγορα! παρατηρησε κανεις κατι αναλογο η βαρυνε ξαφνικα το δεξι μου ποδι και παταει το γκαζι παραπανω; |
Και εγω την ιδια εντυπωση εχω, δεν το εχω παρατηρησει και πολυ αλλα τωρα που το λες θα το κοιταξω....λες...
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
vangsgr (Vangelis) Μέλος
206xs 1,6(16v)
Ένταξη: 19 Ιούν 2003 Δημοσιεύσεις: 147 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 16 Ιούν 2004, 07:48:19 Θέμα δημοσίευσης: Re: Βενζίνη - τόσο καθαρή? |
|
|
DimiP έγραψε: | μονο που ειδα να "φευγει" απο το τεποζιτο σχετικα γρηγορα! παρατηρησε κανεις κατι αναλογο η βαρυνε ξαφνικα το δεξι μου ποδι και παταει το γκαζι παραπανω; |
Κι εγώ το έχω παρατησρήσει. Όταν το τρέχεις μάλιστα, "βλέπεις τον δείκτη να κατεβαίνει" |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
kanelj (Γιαννης) Έχω ξεφύγει !!!
PEUGEOT 206 1.6 8v rallye 109+ ?
Ένταξη: 27 Μάρ 2003 Δημοσιεύσεις: 2206 Τόπος: Γαλατσι
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 11 Φεβ 2005, 13:20:57 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
κατι ξεκαρφωτο αλλα δεν ηξερα που να το γραψω.....
Με την αλλαγη του προγραμματος του εγκεφαλου του αυτοκινητου μου παιζει να ειναι προγραμματισμενος να δουλευει σωστα ΜΟΝΟ με 100αρα βενζινη?
Το λεω αυτο γιατι παρατηρησα οτι με απλα αμολυβδη το αυτοκινητο εχει αρυθμιες στο ρελαντι καμια φορα,οπως επισης και δεν τραβαει αισθητα τοσο οσο με σουπερ αμολυβδη....
ισχυει κατι τετοιο???
www.secret-rooms.gr
Έχει επεξεργασθεί από τον/την kanelj στις Σαβ 12 Φεβ 2005, 08:08:18, 3 φορές συνολικά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
ultra-one (Χάρης) Έχω ξεφύγει !!!
Peugeot 206 1.6 GTi 2004 Blue Recife :)
Ένταξη: 13 Οκτ 2004 Δημοσιεύσεις: 1792 Τόπος: Αθήνα Κέντρο Σταθμός Λαρίσης
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 11 Φεβ 2005, 15:20:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
SnakeMJK έγραψε: | Μία φορά που έβαλα βενζίνη από γνωστό "ναφλαλινά" ( καβάλας και θηβών) το αμάξι πέταγε! 2 δευτερόλεπτα κάτω στο 0-100! Όσο για φθορά πρέπει να κάνει μεγάλη ζημιά στον κινητήρα... (αλλά για μία φορά δεν πειράζει μωρέ :D) |
Παιδιά ΠΡΟΣΟΧΗ με τη ναφθαλίνη διότι τα κατάλοιπα από τη ναφθαλίνη στα πιστόνια και στα τοιχώματα των κυλίνδρων "κρυσταλλώνουν" όταν κρυώσει ο κινητήρας και μετα ΓΔΕΡΝΟΥΝ σαν γυαλόχαρτο!
ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ να βάλετε ναφθαλίνη!
Επιτέλους το 206 μου άρχισε να γίνεται αυτοκίνητο |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
ultra-one (Χάρης) Έχω ξεφύγει !!!
Peugeot 206 1.6 GTi 2004 Blue Recife :)
Ένταξη: 13 Οκτ 2004 Δημοσιεύσεις: 1792 Τόπος: Αθήνα Κέντρο Σταθμός Λαρίσης
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 11 Φεβ 2005, 15:55:52 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Παιδιά ΠΡΟΣΟΧΗ με τη ναφθαλίνη διότι τα κατάλοιπα από τη ναφθαλίνη στα πιστόνια και στα τοιχώματα των κυλίνδρων "κρυσταλλώνουν" όταν κρυώσει ο κινητήρας και μετα ΓΔΕΡΝΟΥΝ σαν γυαλόχαρτο!
ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ να βάλετε ναφθαλίνη!
Επιτέλους το 206 μου άρχισε να γίνεται αυτοκίνητο |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
kanelj (Γιαννης) Έχω ξεφύγει !!!
PEUGEOT 206 1.6 8v rallye 109+ ?
Ένταξη: 27 Μάρ 2003 Δημοσιεύσεις: 2206 Τόπος: Γαλατσι
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 12 Φεβ 2005, 08:08:33 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
kanelj έγραψε: | κατι ξεκαρφωτο αλλα δεν ηξερα που να το γραψω.....
Με την αλλαγη του προγραμματος του εγκεφαλου του αυτοκινητου μου παιζει να ειναι προγραμματισμενος να δουλευει σωστα ΜΟΝΟ με 100αρα βενζινη?
Το λεω αυτο γιατι παρατηρησα οτι με απλα αμολυβδη το αυτοκινητο εχει αρυθμιες στο ρελαντι καμια φορα,οπως επισης και δεν τραβαει αισθητα τοσο οσο με σουπερ αμολυβδη....
ισχυει κατι τετοιο??? |
Ευτυχως που απαντησατε σε μενα........
www.secret-rooms.gr |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
Ghost Dog (John Φυστίκης) Ταμίας
206 wRC + 2008 allure 1.2 puretech 130
Ένταξη: 18 Ιούν 2002 Δημοσιεύσεις: 5423 Τόπος: Μερικεεές στροφές μπροστά...(\στη χωρα που γεννηθηκε ο πολιτισμος)
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 12 Φεβ 2005, 18:23:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Με την αλλαγη του προγραμματος του εγκεφαλου του αυτοκινητου μου παιζει να ειναι προγραμματισμενος να δουλευει σωστα ΜΟΝΟ με 100αρα βενζινη? |
Γιαννη εχω την εντυπωση οτι μπορεις εσυ να καθορισεις το κατα ποσο το προγραμμα θα <<βασιζεται>> σε 100αρα βενζινη ή σε απλη... (πριν γινει ο προγραμματισμος)
Αν ειχες κανει ομως κατι τετοιο με το που θα εβαζες 95αρα εστω και μια φορα το αμαξι θα <χτυπουσε> πειρακια μονομιας... (δεν ειναι και πολυ πρακτικο)
kanelj έγραψε: |
ισχυει κατι τετοιο??? |
Αυτο νομιζω οτι ισχυει για οοοολα τα αυτοκινητα, ακομα και οταν δεν ειναι φτιαγμενα |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
MEMsound Υπεύθυνος Συνεργασιών
206gti
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 31099 Τόπος: Στροφοδιαδρομές
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Φεβ 2005, 03:47:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ισχυει κατι τετοιο??? |
Προφανώς!!!
έχει να κάνει με την έναση και την ευκολία που ανφλέγεται το μίγμα στο θάλαμο καύσης.
Σε ατμοσφαιρικό μοτέρ με σχετικά ύψηλή συμπίεση (όχι φτιαγμένο τούμπανο....) πιστεύω η διαφορα στην απόδοση μιας απλής αμόλυβδης σε σχέση με μια 100αρα θα είναι γύρω στα 3-4 άλογα.
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
|