Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
ROLAND GARROS (PARIS) Μέλος

Renault Megane CC (έπαθα και έμαθα)
Ένταξη: 12 Μάρ 2004 Δημοσιεύσεις: 185 Τόπος: ATHENS
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 03 Δεκ 2004, 10:35:34 Θέμα δημοσίευσης: Megane CC VS 206CC Roland Garros |
|
|
Όπως λεπόν με παροτρύνατε...
Ανοίγω το σχετικό τόπικ για τις διαφορές αναμέσα στις παπαρούνες και τα τριαντάφυλλα...
Το τριαντάφυλλο αγαπητοί συνclubites έχουν τριάντα φύλλα συνήθως κόκκινα και μάλιστα γερά πάνω στο κοτσάνι.
Έτσι λοιπόν και το Megane CC είναι ενα αυτοκίνητο πιο συγχρονο, σαφέστερα πιο γερό οπτικά και πρακτικά καθώς και πιο ήσυχο.
Αντίθετα, οι παπαρούνες με 4 φύλλα πιο ασθενή επίσης όμορφα λέλουδα!
Δεν λέω... κουκλι το 206cc αλλά σαν παπαρούνα... χάλαγε σαν μουρλό. Η οροφή ανετα παρομοιάζεται με τα φύλλα ...
Γενικότερα, το Megane είναι ένα αυτοκίνητο που δείχνει την διαφορά χρημάτων του σε σχέση με το 206. Θα με ρωτήσετε που? Ε πολύ απλά... ΠΑΝΤΟΥ.
Η ποιότητα κατασκευής δείχνει οτι δεν θα σε προδώσει ποτέ απο τριγμούς. Όλα τα πλαστικά μέρη στο ταμπλό είναι μαλακά λες και θέλουν να σε χαϊδέψουν. Τα καθίσματα είναι ISOFIX και τρομακτικά αναπαυτικά και τα δέρματα είναι από πολύ καλή ποιότητα δέρματος (δεν ιδρώνει ο κώλος το καλοκαίρι)
Από πλευράς εξοπλισμού το δικό μου τουλάστιχον, έχει τα πάντα πλήν σε σχέση με το 206 αναδιπλούμενους ηλ καθρέπτες... Έχει όμως και την κάρτα Renault η οποία είναι άκρως εντυπωσιακή... Η γυάλινη οροφή είναι κάτι ακόμη πιο εντυπωσίακο στον υπόλοιπο εξοπλισμό αλλά η μεγάλη διαφορά με το 206 είναι όταν δοκιμάζεις να ανοίξεις την οροφή.
Είναι απίστευτο οτι ενώ πρώτα έπρεπε να απασφαλίσεις την οροφή και μετά να ακούσεις το γρύλισμα γκρρρρρρρρρρρρργκβζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ και στο τέλος το γκαπ που σκάει η οροφή είτε στο πραμπριζ είτε μεσα στο χώρο αποσκευών...
Τώρα, πατάς το κουμπί, τα αθόρυβα ηλ παράθυρα κατεβαίνουν και τα 4 ταυτόχρονα, και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικάσια και να άκούσεις το μπιπ από το βομβητή, δεν ακούς ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!!!
υπάρχει ειδικός μηχανισμός που φρενάρει την οροφή όταν φτάνει στο τέλος της διαδικασίας ώστε να μην ακούγεται κανενα άσχημο χτύπημα...
Οδηγικά το 206 ήταν σίγουρα πιο νευρικό μιας που ήταν και πιο ελαφρύ. αλλά μην νομίζετε και με τρελές διαφορές. Τα ωραία με το megane έρχονται όμως με την ελαστικότητα του κινητήρα ο οποίος αποκρίνεται σε οποιοδήποτε κάλεσμα με το γκάζι σε όλες τις στροφές πράγμα που χαμηλά με το 206 δεν υπήρχε ούτε απάντηση.
Το θεωρώ περιττό να πω ότι με το 206 σε περίπτωση ταξιδιού με έστω φυσιολογικές ταχύτητες 140- 160χλμ/ωρα δεν υπήρχε πιθανότητα να μιλήσεις στο κινητό από το θόρυβο (με κλειστή οροφή). ενώ χθές καταλάθος πήγαινα με 205 στην Αττική και μιλούσα σαν να ήμουν στο γραφείο μου (με το bluetootth φυσικα αλλιώς θα πήγαινα σαν τον Ντοντι και την Νταϊάνα)
Από πλεύρας φρένων και τα δύο αυτοκίνητα είναι απίστευτα χωρίς ιδιέταιρες διαφορές. Μπορώ να πώ πως ότι είχε χρειαστεί να αντιμετωπίσω με το 206 με είχε βγάλει ασπροπρόσωπο όπως όμως και το megane. Στην οδικη συμπεριφορά το 206 είναι σαφώς πιο έντονο. Αισθάνεσαι οτι το φοράς και οτι μπορείς να κάνεις ταχυδακτυλουργικά σε αντίθεση με το megane που ένω έχει την όρεξη με τις αναρτήσεις του (και πλεόν με το χαμήλωμα που του πέταξα ΑΡΕΧ 4 πόντοι) ο όγκος του δεν του επιτρέπει πάρα πολλά.
Συνολικά το Megane είναι ένα ολοκληρωμένο Cabrio - Coupe αυτοκίνητο που μπορείς να έχεις κάλλιστα για πρώτο αυτοκίνητο σε αντίθεση με το 206 που πρέπει να είσαι πολύ μοναχικός. Και τα δύο είναι αυτοκίνητα που μπορείς να ευχαριστηθείς πολύ εύκολα με διάφορους τρόπους.
Και για να κλείσω... χτες κάναμε στησίματα με τον κολλητό μου που έχει 307cc Με πρόγραμμα και σκούπα... και την έφαγε για μισή καρότσα (είναι και μεγάλη όμως ) και τράβαγε τα μαλλία του...
Για οποιοδήποτε Show μη διστάσετε 
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΣΧΗΜΑ Ε?
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
christhehealer (Celebrity) Έχω ξεφύγει !!!

Jazzmobile
Ένταξη: 19 Ιούν 2002 Δημοσιεύσεις: 3066 Τόπος: Αθήνα - Γκύζη
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 03 Δεκ 2004, 11:33:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Όλα καλά όλα ωραία και καλορίζικος και καλοτάξιδος, δεξία και πίσω απ' το λεωφορείο, αλλά ρε αδερφέ αυτό μου έκανε εντύπωση:
Τα καθίσματα είναι ISOFIX και τρομακτικά αναπαυτικά και τα δέρματα είναι από πολύ καλή ποιότητα δέρματος (δεν ιδρώνει ο κώλος το καλοκαίρι)
Tο αυτοκίνητο το πήρες 9 Nοεμβρίου, σήμερα έχουμε 2 Δεκεμβρίου, πώς κατάφερες μέσα σε ένα μήνα το χειμώνα να βγάλεις συμπέρασμα τι γίνεται στον καύσωνα τον Iούλιο με 40 βαθμούς Kελσίου ;
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 03 Δεκ 2004, 11:38:04 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
heheheh την περίμενα αυτή την παρατήρηση...
το αυτοκίνητο το παρέλαβα στις 13/11 και στις 15 είχε 28 βαθμούς έξω... σε αντίστοιχη θερμοκρασία με το peugeot και φορώντας κουστούμι... το αποτελεσμά ηταν πολύ βρεγμένο
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΣΧΗΜΑ Ε?
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
christhehealer (Celebrity) Έχω ξεφύγει !!!

Jazzmobile
Ένταξη: 19 Ιούν 2002 Δημοσιεύσεις: 3066 Τόπος: Αθήνα - Γκύζη
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 03 Δεκ 2004, 12:02:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Όταν θα μπεις με 28 βαθμούς τον Iούλιο τα ξανασυζητάμε... μέχρι τότε ισχύει η παροιμία "καινούριο κοσκινάκι μου κλπ."
Για την ιστορία η μόνη εμπειρία που έχω από δερματινα σαλόνια είναι από ένα MGF. Tα δέρματα τα βάζουν στην Connolly... τι να ξέρουν κι αυτοί από δέρματινα σαλόνια...
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 03 Δεκ 2004, 12:16:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
εγω πάντως σου μιλάω για διαφορά τεράστια ανάμεσα σε μια βδομάδα ... λες να είναι τόσο μεγάλη?
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΣΧΗΜΑ Ε?
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
MEMsound Υπεύθυνος Συνεργασιών

206gti
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 31104 Τόπος: Στροφοδιαδρομές
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 03 Δεκ 2004, 12:53:32 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Παρη καλοταξιδο το νεο σου Megane cc.
Προσωπικα το θεωρω μια παρα πολυ καλη επιλογη και μου αρεσει καπως περισσοτερα απο 307cc (κυριως γιατι με χαλαει ο κwλος του 307cc) και αν δεν ηταν τοσο ακρβο θα το ειχα παρει αντι για το 206xs 1,6. Θα κανω και μια αρατηρηση.
Καλή η συγκριση του παλιου 206cc με το νεο σου Megane cc αλλα μηπως δεν ειναι απολυτος ισαξια αυτοκινητα ουτε στην τεχνολογια, ουτε στο μεγεθος αλλα ουτε και στην τιμη.Και εξηγουμαι:
1ον.Το 206cc ειναι ενα μοντελο που κυκλοφορει εδω και 4-5 χρονια κατασκευασμενο με την τοτε τεχνολογια (με μικρες παραλλαγες και βελτιωσεις στην πορεια). Αντιθετα το Megane cc δεν κυκλοφορει ουτε χρονο και η τεχνολογια με την οποια εχει κατασκευαστει ειναι πολυ πιο νεα.
2ον. Το Megane ειναι σαφως μεγαλυτερο απο το 206 με προφανη πλεονεκτηματα στην ανεση και τους χωρους (σχεδον κανονικα πισω καθισματα και οχι δειγματα(...) και χαοτικος χωρος αποσκευων...
3ον. Το 206 στα 1600 κιβικα κανει περιπου 20.000ε ενω το Megane περιπου 26.000.
Για ολους αυτους τους λογους το megane ειναι στην κατυγορια του 307 και με αυτο μαλλον πρεπει να γινονται συγκρισεις.
Βεβαια εσυ συγκρινεις εμπειριες "συμβιωσης" με ενα αυτοκινητο και δεν κανεις ερευνα αγορας...
Εγω παντως θελω μια βολτα με το Megane!
Παρεπιποτοντως τοσο πιο δυνατο απο το 307 ειναι ή φιλος σου δεν το ξενικησε καλα (κλπ κλπ κοντραδικες δικαιολογιες...)??
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την MEMsound στις Δευ 06 Δεκ 2004, 12:08:20, 1 φορά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Kouzman (Yiannis) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 CC RG
Ένταξη: 26 Μάϊ 2003 Δημοσιεύσεις: 710 Τόπος: Piraeus, Nea Smyrni, NYC
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 03 Δεκ 2004, 13:12:02 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
καθως κατοχος και ενος megane cabrio 1.4 16v (προς το παρον) μπορω να παρεμβω...
καταρχιν συγχαρητηρια για την αγορα σου. Εκανες σωστα...
οσον αφορα την κοντριτσα με το 307 ειναι σχεδον λογικο το αποτελεσμα μιας και το μοτερ του μεγκανου ειναι πιο ροπατο αλλα και το αμαξωμα ειναι και λιγο πιο ελαφρυ...
οσον αφορα την ποιοτητα απλα θα πω οτι σε σχεση με το 206 ειναι χαωδης και σκεφτητε πως εγω εχω το προηγουμενο μοντελο...
επισης φιλε μου αν θυμαμαι καλα ειχες πει πως το αμαξι σου πηγε 29 χηνες? μα πως? ποιο μοντελο ειναι?
αν θελεις δωσε μας μερικα χαρακτηριστικα του καια οτι εξτρα εχεις βαλει...
2006 Wicked White Mitsubishi Evolution IX GSR |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 03 Δεκ 2004, 13:15:46 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Οι σύγκριση προέκυψε μετά από παρότρυνση άλλου μέλους. Φυσικά δεν ειναι ισάξια αυτοκίνητα μιάς που τότε είχα αγοράσει το 206cc το είχα πάρει 22000 ασχετως οτι τώρα κάνει 20370 και το megane το αγόρασα 28810 με δέρματα ESP και σύστημα παρκαρίσματος...
Επίσης η κόντρα ήταν σωστή χωρίς ESP και τα δύο με εκκίνηση με μικρό σπινάρισμα κλπ κλπ
η διαφορά ηταν μεγάλη τόσο που εντυπωσίασε και εμένα!
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΣΧΗΜΑ Ε?
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 03 Δεκ 2004, 13:17:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Η συγκριση οχι ΟΙ συγνώμη για οσα μάτια επεσαν στο πάτωμα προσπαθω ταυτόχρονα να παραιτηθω από την δουλειά μου...lololol 
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΣΧΗΜΑ Ε?
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ultra-one (Χάρης) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 GTi 2004 Blue Recife :)
Ένταξη: 13 Οκτ 2004 Δημοσιεύσεις: 1792 Τόπος: Αθήνα Κέντρο Σταθμός Λαρίσης
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 03 Δεκ 2004, 13:36:33 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το 206CC και το Megane CC είναι αυτοκίνητα διαφορετικής κατηγορίας.
Το Megane σίγουρα είναι Upgrade σε σχέση με το 206CC.
Οποιεσδήποτε συγκρίσεις όμως πρεπει να γίνονται με το 307CC!!!
Επιτέλους το 206 μου άρχισε να γίνεται αυτοκίνητο  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 03 Δεκ 2004, 14:26:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
οποιος διαφωνει με την συκγκριση ας δει στο τοπικ Antio 206 καλωσηθρες megane cc oti υπάρχει σχετικη παρότρυνση για την συγκριση.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΣΧΗΜΑ Ε?
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
TZAG Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206CC 1.6 (16V) (2002)
Ένταξη: 25 Σεπ 2002 Δημοσιεύσεις: 451 Τόπος: Theva
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 08 Δεκ 2004, 12:23:57 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΕΙΡΗΝΗ παιδιά! Μην βαράτε. Το παλικάρι είχε το 206 CC και το άλλαξε με το megane. Είναι κακό να δούμε τι διαφορές μπορεί να έχει το ένα με το άλλο μέσα απο την εμπειρία κάποιου που τα είχε και τα δύο; (ΕΚΤΩΣ απο το οτι είναι άλλη κατηγορία, αυτό το ξέρουμε). 
Minus the roof, the sky is the limit.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Kouzman (Yiannis) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 CC RG
Ένταξη: 26 Μάϊ 2003 Δημοσιεύσεις: 710 Τόπος: Piraeus, Nea Smyrni, NYC
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 08 Δεκ 2004, 12:28:41 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ultra-one έγραψε: | Το 206CC και το Megane CC είναι αυτοκίνητα διαφορετικής κατηγορίας.
Οποιεσδήποτε συγκρίσεις όμως πρεπει να γίνονται με το 307CC!!! |
μην νομιζεις οτι το αποτελεσμα θα αλλαξει ιδιαιτερα... το megane ειναι απλα καλυτερο...
2006 Wicked White Mitsubishi Evolution IX GSR |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
p206Mike (Μιχάλης) Αντιπρόεδρος

207 RC Lemans & 107 Trendy
Ένταξη: 29 Μάϊ 2002 Δημοσιεύσεις: 2071 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 08 Δεκ 2004, 15:46:31 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Kouzman έγραψε: | ultra-one έγραψε: | Το 206CC και το Megane CC είναι αυτοκίνητα διαφορετικής κατηγορίας.
Οποιεσδήποτε συγκρίσεις όμως πρεπει να γίνονται με το 307CC!!! |
μην νομιζεις οτι το αποτελεσμα θα αλλαξει ιδιαιτερα... το megane ειναι απλα καλυτερο... |
Kαι πιο άσχημο μήπως? λέω μήπως...? 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
COOL ALEXIS (Aleki) Τμήμα Συνεργασιών

C3 Cowmooflage
Ένταξη: 10 Μάϊ 2004 Δημοσιεύσεις: 2776 Τόπος: Fathercare
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 08 Δεκ 2004, 16:23:19 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
To Μegane CC δεν ακολουθεί την σχεδιαστική φιλοσοφία των 3θυρων Megane με αποτέλεσμα να είναι πιο ουδέτερο οπτικά! Το 307 από την άλλη είναι ένα από τα λίγα αυτοκίνητα του οποίου το πίσω μέρος είναι πιο όμορφο από το εμπρός! Είναι κάτι πολύ σπάνιο γιατι σύμφωνα με τους σχεδιαστές το πίσω μέρος είναι πολύ πιο δύσκολο να σχεδιαστεί απ'ότι το εμπρός!
Θέλω ένα και ένα  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
pduke (Πάνος) Έχω ξεφύγει !!!

206 GT 2.0 16V
Ένταξη: 17 Ιούλ 2002 Δημοσιεύσεις: 1311 Τόπος: Scholarington(Duke of..)
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 08 Δεκ 2004, 16:55:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
COOL ALEXIS έγραψε: | To Μegane CC δεν ακολουθεί την σχεδιαστική φιλοσοφία των 3θυρων Megane με αποτέλεσμα να είναι πιο ουδέτερο οπτικά! Το 307 από την άλλη είναι ένα από τα λίγα αυτοκίνητα του οποίου το πίσω μέρος είναι πιο όμορφο από το εμπρός! Είναι κάτι πολύ σπάνιο γιατι σύμφωνα με τους σχεδιαστές το πίσω μέρος είναι πολύ πιο δύσκολο να σχεδιαστεί απ'ότι το εμπρός! |
ναι εχθρέ του δάσους αλλά .....
δεν μιλάμε για το 307!!!!!!!!!!
GT όπως Μέγας Τουρίστας
Don't forget the boogie ... and those marvellous bastards ! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
COOL ALEXIS (Aleki) Τμήμα Συνεργασιών

C3 Cowmooflage
Ένταξη: 10 Μάϊ 2004 Δημοσιεύσεις: 2776 Τόπος: Fathercare
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 08 Δεκ 2004, 17:03:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το πνεύμα του αγριγούρουνου σε κατατρέχει!!!
Το ξέρω ότι δεν μιλάει για το 307 στην αρχή αλλά η συζήτηση στη συνέχεια συμπεριλαμβάνει και αυτό!!!
Θέλω ένα και ένα  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|