BaggosKr (Baggelhs) Μόλις έγραψα

Peugeot 106 XR 1994
Ένταξη: 03 Δεκ 2021 Δημοσιεύσεις: 1
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 03 Δεκ 2021, 20:01:01 Θέμα δημοσίευσης: [ΠΡΟΒΛΗΜΑ]ΚΛΩΤΣΙΣΜΑ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ |
|
|
Καλησπέρα σε όλους.
Αρχικά, ευχαριστώ για όσους ασχοληθούν με το θέμα μου.
Είμαι σχετικά καινούριος οδηγός. Αγόρασα πριν 4 μήνες ένα Peugeot 106 XR 1994 μοντέλο.
Προσεγμένο, πάντα τα service στην ώρα τους από τον προηγούμενο.
Αυτές τις μέρες όμως μου έβγαλε ένα πρόβλημα.
Πείτε οως είμαι στο φανάρι, έχω νεκρά, το ρελαντί πέφτει από 900-800 που δουλεύει κανονικά, στα πολύ παρακάτω,με αποτέλεσμα είτε να σβήσει, είτε μόνο του να γκαζώνει στις 1100-1200 στροφές.
Επίσης, κλωτσάει λες και σε χτυπάει νταλίκα από πίσω, στην 1η και στην 2η με λίγα χιλιόμετρα. Ας πούμε ότι θα στριψω, θα κατεβάσω σε 2α, και αρχίζει ο κλωτσος. Όλα υπέροχα όμως στην πορεία όταν έχει χιλιόμετρα το αμάξι ή δίνω γκάζι.. Κανένα απολύτως πρόβλημα.Πρώτο πράγμα, αγοράζω φίλτρο βενζίνης, το περνάω, τα ίδια.
Πάω στο συνεργείο, μου αλλάζει μπουζοκαλωδια μιας και ήταν φαγωμένα, αλλάζει και τα μπουζι. Όμως το πρόβλημα παραμένει.
Σήμερα έβαλα 100αρα και έριξα ένα υγρό καθαρισμού στο ντεπόζιτο, και βλέπω το ρελαντί έστρωσε.
Όμως το κλωτσισμα παραμένει.
Παρατήρησα πως στο φανάρι, έχω νεκρά, μόλις τσι.πησω λίγο το γκάζι, έπεσαν οι στροφές και έσβησε. Το ίδιο και στην 1η με 2α, ρολλαρει το αμαξι, μόλις χαϊδέψω λίγο γκάζι, κλωτσάει.
Μου είπανε πως τα γαλλικά βγάζουν πρόβλημα στο μοτερακι του ρελαντί. Ο μηχανικός μου είπε πως βλέπει ότι έχει θέμα εκεί πέρα.
Όμως, το ανταλλακτικό κοστίζει 40 ευρώ χωρίς μαστορικα. Πριν το αγοράσω να ακούσω 2-3 γνώμες από γνώστες των Peugeot.
Να αναφέρω πως το μοτεράκι του ρελαντί φαίνεται να το άλλαξε ο προηγούμενος.
Είχε κάποιος το συγκεκριμένο αμάξι να μου πει αν αυτά τα συμπτώματα έρχονται από το μοτερακι του ρελαντί?
Πεταλούδα δεν καθάρισε ο μηχανικός, με είπε ότι δεν έχει εκεί πρόβλημα και ας του το ζήτησα να το κάνει. Θα το ζητήσω όμως σε λίγο καιρό που θα το πάω για service, όπως και μπεκ κλπ.
Ευχαριστώ προκαταβολικά. |
|