PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Θερμοκρασία λαδιού 106

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
JBouks (Giannis)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 106 1.4 (8V) XR (1993)

Ένταξη: 14 Σεπ 2019
Τόπος: Άρτα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 04 Σεπ 2020, 23:34:41    Θέμα δημοσίευσης: Θερμοκρασία λαδιού 106 Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς αν μπορώ να αλλάξω τον αισθητήρα πίεσης λαδιού με αισθητήρα θερμοκρασίας λαδιού στο 106 ; Αναφέρομαι σε αυτόν που είναι στο κάτω μέρος του μπλοκ. Στο Κάρτερ μου δεν υπάρχει αισθητήρας ούτε υποδοχή για αισθητήρα. Έχω 106 xr αλλά έχω όργανα από xsi και θέλω να τραβήξω ένα καλώδιο ώστε να έχω και ένδειξη θερμοκρασίας λαδιού.
Αν ξέρει κάποιος τι χρώμα αισθητήρα πρέπει να βρω θα βοηθούσε πολύ (προσπαθώ να βγάλω άκρη με τον Haynes).

Το πεζό μου και τίποτε άλλο !!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
sotos 106xs (Σωτηρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

Peugeot 106 s1 BlueBullet

Ένταξη: 18 Μάρ 2010
Τόπος: Somewhere In Time

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 06 Σεπ 2020, 12:44:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν χρειάζεται να αλλάξεις τον αισθητήρα πίεσης, απλά πρέπει να προσθέσεις αυτόν της θερμοκρασίας. Υπάρχει και της στάθμης αν θέλεις να είναι πλήρως λειτουργικά τα όργανα του XSi.
Της θερμοκρασίας λαδιού είναι μπλέ με κωδικό 1338.09.
Θα χρειαστείς κάρτερ απο XSi ή Rallye 1.3 άν έχεις μαντέμι ή αλουμίνιο αντίστοιχα. Διαφορετικά στο κάρτερ που έχεις, κάνεις πατέντα για να κάτσει ο αισθητήρας.
Για τον στάθμης η θέση βρίσκεται δίπλα στο φίλτρο λαδιού-απλά βγάζεις την βίδα, εκεί πάλι παίζει ρόλο τί κάρτερ έχεις για το τι αισθητήρα θα βάλεις.
Τέλος άν έχεις την ένδειξη βενζίνης στην δεξιά πλευρά του καντράν, θα πρέπει να αλλάξεις την θέση των καλωδίων γιατί του XSi/Rallye είναι στο κέντρο.

Τέλος Εποχής
Επιστροφή στην κορυφή
Svstouk (Στέφανος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) Color Line (2002)

Ένταξη: 09 Αύγ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 06 Σεπ 2020, 17:01:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγώ παλιά στο 206 είχα βάλει τέτοιο όργανο και μετά από πολλή σκέψη αποφάσισα να μην τρυπήσω το κάρτερ, αλλά πήρα μια δεύτερη τάπα λαδιών, την πήγα σε μηχανουργείο στη Λ.Αθηνών μαζί με τον αισθητήρα θερμοκρασίας λαδιών, μου την τρύπησε και μετά ήθελε απλώς λίγη προσοχή στην αλλαγή λαδιών.

Διαρροή δε θυμάμαι να είχα ή αν είχα θα ήταν αμελητέα.

Το όργανο πάντως θυμάμαι δούλευε μια χαρά (και κάπου το έχω ακόμα ενθύμιο Wink )

Be ware! Lion within!
Επιστροφή στην κορυφή
Hellas4x4 (Antonis)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 306 1.6 (16V) Champion (2000)

Ένταξη: 22 Απρ 2017

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 07 Σεπ 2020, 14:46:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σε αυτές τις σειρές Peugeot η μπλε φίσα είναι για θερμοκρασία λαδιών, η πράσινη για στάθμη και η κίτρινη και για τα δύο...

Live to Fly - Ride to Live

Hellas 4x4
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
JBouks (Giannis)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 12 Σεπ 2020, 12:53:25    Θέμα δημοσίευσης: Θερμοκρασία λαδιού 106 Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπέρα σε όλους! Τελικά βρήκα τον αισθητήρα (μπλε με 1 πινακι ) και μια ταπα Κάρτερ μήπως χρειαστεί να κάνουμε την πατέντα με το τρύπημα της ταπας που είπατε και πήγα στο συνεργείο! Το παιδί εκεί μου είπε καλύτερα να μην τρυπήσουμε ούτε Κάρτερ ούτε τάπα και να βάλουμε τον αισθητήρα πάνω στο μπλοκ δίπλα στο φίλτρο λαδιού που έχει υποδοχή. (Σε μένα είναι ταπωμενη σε κάποια άλλα έχουν αισθητήρα στάθμης εκεί). Του είπα να το δούμε από βδομάδα...
Εσείς τι θα κάνατε ;;; Θα δείχνει σωστά αν μπει δίπλα στο φίλτρο που λέει αυτός ;;;

Επιστροφή στην κορυφή
geo106xs (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)

Ένταξη: 26 Φεβ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 16 Σεπ 2020, 08:37:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δε γινεται να μπει εκει που λες, γιατι δεν αρκει το μηκος του αισθητηρα να "διαβασει" σωστα. Αυτο που μπορεις να κανεις, ειναι να βρεις απο 14ρι kfw ή kfv, αισθητηρα με 3 επαφες, ο οποιος μπαινει στη θεση που αναφερεις και εχει διπλη λειτουργια, θερμοκρασια λαδιου και σταθμη (αρκει να το συνδεσεις). Θα το βρεις σε μοντελα οπως το 206 μετα του 2000, xsara mk2 κλπ, αρκει να εχουν το αλουμινενιο 14ρι.

....Αλλοτινές μου εποχές...
Επιστροφή στην κορυφή
JBouks (Giannis)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 16 Σεπ 2020, 15:03:45    Θέμα δημοσίευσης: Θερμοκρασία λαδιού 106 Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπέρα,
Τελικά στο συνεργείο είδαμε οτι ο αισθητήρας όντως δε διαβαζει σωστά στην θέση του στάθμης πάνω απ' το φίλτρο λαδιού. (τσάμπα λύσε δέσε ταμπλώ Razz )
Στο μηχανουργείο δεν μπορουν να τρυπήσουν την τάπα του κάρτερ μιας και η τάπα έχει σπείρωμα 16ρι και ο αισθητήρας 14ρι και δε θα μείνει στο τέλος καθόλου τάπα να τον κρατάει...
Μου πρότειναν στο τέλος τρύπημα του κάρτερ στο σημείο δίπλα και λίγο πάνω απ' την τάπα όπως είναι και στα μαμά ή 2η λύση να μπεί αντάπτωρας και πάνω να κατσει ο αισθητήρας αλλά θα βγαίνει αρκετά έξω απ' το κάρτερ και φοβάμαι μη βρεί σε καμια λακούβα.
Θα κοιτάξω μήπως βρω αυτόν τον διπλό αισθητήρα στις κοντινές μάντρες να τον δοκιμάσω ελπίζω να τον πουλανε μονο του... (υποθέτω ένα καλώδιο θα πάει για στάθμη, ένα για θερμοκρασία. Το 3ο είναι γείωση ;; γιατί στο δικό μου γείωση κάνουν οι σενσορες πάνω στο μπλοκ το ίδιο). Θα το ψάξω και θα ενημερώσω !

Επιστροφή στην κορυφή
geo106xs (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)

Ένταξη: 26 Φεβ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 16 Σεπ 2020, 15:07:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο αισθητηρας αυτος, χρησιμοποιει, 2 καλωδια για τη σταθμη και 1 για τη θερμοκρασια, γειωνει κανονικα πανω στον κορμο. Δε θυμαμαι ποιες επαφες ειναι ποιες, αλλα αν δε βγαλεις ακρη θα ψαξω να σου βρω.

....Αλλοτινές μου εποχές...
Επιστροφή στην κορυφή
Hellas4x4 (Antonis)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 306 1.6 (16V) Champion (2000)

Ένταξη: 22 Απρ 2017

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 27 Σεπ 2020, 16:29:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο αισθητήρας με το 1 πινάκι, γειώνει όντως πάνω στο μοτέρ, αλλά αυτό είναι για τα τριφισα μοντέλα...
Στα μονόφισα θέλει τον αισθητήρα με τα 2 πινάκια...
Η πάνω τρύπα είναι μόνο για τον αισθητήρα με τα 3 πινάκια (κίτρινο) που είναι για στάθμη και θερμοκρασία... Για να διαβάζει σωστά όμως πρέπει να είναι για το συγκεκριμένο μοτέρ!!!
Αλλιώς βάζεις πράσινο αισθητήρα εκεί με 2 πινάκια για την στάθμη (πάλι είναι συγκεκριμένος για κάθε μοτέρ), και μπλε αισθητήρα με 2 πινάκια στο κάρτερ για θερμοκρασία.
Αν παίξεις με τους 2 αισθητήρες η γείωσή τους είναι κοινή...

Live to Fly - Ride to Live

Hellas 4x4
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης