PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Σφάλμα P0109 σε 207 RC

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
kos_argyris (kostas)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 rc (2008)

Ένταξη: 08 Απρ 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 26 Σεπ 2018, 18:57:24    Θέμα δημοσίευσης: Σφάλμα P0109 σε 207 RC Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπέρα...έχω εδώ και μέρες σφάλμα με κωδικό P0109-Manifold Absolute Pressure/Barometric Pressure Circuit Intermittent σε 207 rc με 140000 χιλιόμετρα.
Συμπτώματα...αστάθεια στο ρελαντί και βαράει κάτι μικρογκαζιές μόνο του...πιο ψηλά με χαμηλά φορτία έχει μια μικροαστάθεια...πχ αν έχω σταθερή ταχύτητα με το cruise χωρίς ιδιαίτερο φορτίο στον κινητήρα...με φορτίο δε βλέπω κάποια διαφορά. Την αστάθεια την είχα περισσότερο καιρό...τα σφάλμα το έβγαλε εδώ και λίγες μέρες...μέσω obd το είδα-δε μου βγαλε κάτι στην οθόνη.
Εν τω μεταξύ άλλαξα προληπτικά τον MAP στην πολλαπλή αλλά δεν έφταιγε αυτός. Πριν μερικές μέρες καθάρισα και βαλβίδες εισαγωγής-μόνος μου...ελπίζω να μην έκανα καμιά πατάτα- το αμάξι εμφανώς βελτιωμένο ψηλά (άρα δε νομίζω να υπάρχει κάποιο θέμα με εντόσθια)αλλά η αστάθεια συνεχίζεται. Πίεση σηκώνει κανονικά σε πατήματα απ οτι είδα μέσω obd. Τα ltfm στο μηδέν τις τελευταίες μέρες που το κοιτάω...τόσο μηδενικές που αναρωτιέμαι αν τα μετράει!
Καμιά ιδέα τι να πρωτοκοιτάξω...πεταλούδα?...διαρροή αέρα?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

Ένταξη: 05 Δεκ 2006
Τόπος: Nikaia/Argyroupoli

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 27 Σεπ 2018, 07:34:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

koita την μπριζα στον μαπ της εισαγωγης εκει εχει γινει κατι
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
kos_argyris (kostas)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 rc (2008)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 27 Σεπ 2018, 19:34:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πράγματι Γιάννη...κάτι παίζει με τον αισθητήρα αυτόν (ή την πρίζα του ή καλωδίωση)...τον αποσύνδεσα πριν λίγο και το πήγα μια βόλτα...μου έβγαλε βέβαια depollution κ έγινε ατμοσφαιρικό...αλλά ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν τα θέματα στο ρελαντί. Κ οι υπόλοιποι δείκτες σταθεροποιήθηκαν...λ...stft κλπ που πριν έπαιζαν σαν τρελοί. Σ ευχαριστώ για τη συμβουλή σου.

Κ η πλάκα είναι ότι αύριο έχω κλείσει κτεο πρωι πρωι...με συνδεδεμένο τον αισθητήρα κ τον λ να τρελαίνεται δε βλέπω να βγάζω κάρτα καυσαερίων...μου φαίνεται θα τον αφήσω ασύνδετο!
Επιστροφή στην κορυφή
salex (Στελιος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

3008 (ex 207 GT)

Ένταξη: 21 Οκτ 2006
Τόπος: Παλλήνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 27 Σεπ 2018, 20:46:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν τυχόν καθάρισες μόνος σου τις βαλβίδες και μετά ως δια μαγείας εμφανίστηκαν τα προβλήματα: Ρίξε μια ματιά μη τυχόν έχεις διαρροή στην πολλαπλή εισαγωγής.
Από ένα τσακισμένο λαστιχάκι μέχρι μια βίδα που δεν έχει σφιχτεί αρκετά.

Η παραμικρή διαρροή θα σου χαλάσει την υποπίεση και το ρελαντί καθώς και θα σου δημιουργεί προβλήματα σε μερικό φορτίο.

Όταν αποσυνδέεις τον map sensor ο εγκέφαλος γυρίζει σε λειτουργεία με στροφές και γωνία πεταλούδας, για αυτό φαινομενικά είναι εντάξει - αν και ατμοσφαιρικός. Η διαρροή μπορεί να έχει παραμείνει. Επειδή κουτσοδουλεύει δε σημαίνει ότι είναι και εντάξει.

http://www.etuners.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
kos_argyris (kostas)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 rc (2008)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 27 Σεπ 2018, 21:53:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Θα το τσεκάρω κ αυτό Στέλιο για παν ενδεχόμενο - το θέμα με το ρελαντί βέβαια το είχα και πριν τον καθαρισμό...αλλά δεν είχε βγάλει κάποιο σφάλμα...ούτε στη peugeot που το χα πάει είδαν κάτι...οπότε δε πήγαινε το μυαλό μου κάπου συγκεκριμένα. Οπότε άλλαξα τον map στην πολλαπλή μπας κ έφταιγε αυτός...δεν έφτιαξε...έκανα κ τον καθαρισμό για να πάρουμε κανα χαμένο άλογο και μήπως κ φτιάξει κ η αστάθεια...αλλά δεν. Κ το σφάλμα το πέταξε μερικές μέρες μετά κ όχι συνεχόμενα...το σβησα δλδ κ μετά δε θυμάμαι αν το ξαναεμφάνισε. Τέσπα..θα δω τι παίζει με τον αισθητήρα...θα κάνω κ ένα leak test...κ βλέπουμε...συνεργείο θα ανοίξω στο τέλος Very happy
Ευχαριστώ κ πάλι για τις συμβουλές
Επιστροφή στην κορυφή
salex (Στελιος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

3008 (ex 207 GT)

Ένταξη: 21 Οκτ 2006
Τόπος: Παλλήνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 29 Σεπ 2018, 14:50:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κώστα, αν τυχόν δεν έχεις αλλάξει ποτε πεταλούδα, μπορεί να είναι προάγγελος ότι ετοιμάζεται να αποδημίσει εις κύριον.

Οι πεταλούδες όταν αποκτήσουν τζόγο τότε βλέπεις να κάνουν τα δικά τους στο ρελαντί και στο απαλό πάτημα του γκαζιού. Μέχρι που μια ωραία μέρα σου ρίχνει ένα Management faulty και μένεις σε safe mode ώσπου να την αλλάξεις.

http://www.etuners.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
kos_argyris (kostas)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 rc (2008)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 21 Οκτ 2018, 17:30:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τελικά η πεταλούδα ήταν η ένοχη...την άλλαξα χθες κ επανήλθαν όλα στην ηρεμία τους...γύρω στα 33kpa πίεση εισαγωγής στο ρελαντί από τα 28 με 40 που διάβαζε πριν...η αστάθεια έφυγε... και γωνία πεταλούδας στο ρελαντί 14.5% από το 19% πριν την αντικατάσταση. Ανησυχούσα λίγο γτ την αλλαγή την έκανα μόνος μου...οπότε δεν θα έκανα κάποια ηλεκτρονική ρύθμιση της πεταλούδας όπως διάβαζα ότι ίσως χρειάζεται...αλλά φαίνεται ότι δουλεύει σωστά. ¶ξιο αναφοράς τα ltft τα οποία ανέβηκαν από το 0% πριν στο 6,5% μετά από καμιά 80αριά χλμ οδήγησης...χάρηκε η πεζούμπα από τον πολύ αέρα κ άρχισε να μοιράζει καύσιμο στους κυλίνδρους? Laughing ...ελπίζω ότι θα σταθεροποιηθεί
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης