PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Peugeot 206 GTi 1.6 2004 - BSI Problem

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Roulitsas 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Ένταξη: 28 Αύγ 2013

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 13 Ιαν 2015, 17:38:05    Θέμα δημοσίευσης: Peugeot 206 GTi 1.6 2004 - BSI Problem Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπέρα σας,

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και θα ήθελα την άποψή σας καθώς διάβασα αρκετά δεξιά και αριστερά.

Έχει πάθει βλάβη η πλακέτα BSI, παρουσιάζοντας πολλά προβλήματα (π.χ. άνοιγμα των φώτων πορείας μόνα τους, μη λειτουργία της κόρνας όταν τα φώτα πορείας είναι αναμμένα, μην λειτουργία των φλάς όταν επίσης τα φώτα πορείας είναι αναμμένα κ.α.).

Θεώρησα ότι το πρόβλημα προέκυψε από τα Xenon που είχαν τοποθετηθεί περίπου το 2009, και εδώ και 1 1/2 μήνα μου έκανε κουλά. Αφαιρέθηκαν το Σάββατο που μας πέρασε τα φώτα και μπήκαν στην θέση τους κανονικές λάμπες.

Το πρόβλημα με τις παρενέργειες της BSI όχι μόνο παρέμειναν αλλά πολλαπλασιάστηκαν με αποτέλεσμα ακόμα και με το κλειδί εκτός μίζας με την πόρτα ανοιχτή, το BSI νομίζει ότι τα φώτα είναι ανοιχτά και "σκούζει".

Με τα πολλά, βρήκα το p/n από την Peugeot με κωδικό 6580FP. Το κόστος πολύ μεγάλο πραγματικά. Απο την άλλη, η BSI είναι κενή και προγραμματίζεται όπως διάβασα, σχετικά εύκολα.

Βρήκα μεταχειρισμένη με πολύ καλό κόστος αλλά... έχω την μεγάλη απορία.....

Μπορεί να γίνει άδειασμα και προγραμματισμός της εκ νέου με τα keys τα δικά μου και ότι άλλο χρειάζεται ή πρέπει αναγκαστικά να αλλαχθεί ταυτόχρονα ECU και φυσικά κλειδιά;

Θα με γλιτώσετε από πολύ άγχος με την απάντηση σας.

Σας ευχαριστώ θερμά,
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Nik_psa (Νικόλας)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

ZX 16v-ΑΧ GTi-XANTIA TURBO ACTIVA-PONY

Ένταξη: 09 Οκτ 2009
Τόπος: Άνω Μοχανάσιανα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 13 Ιαν 2015, 18:05:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Είσαι σίγουρος ότι το αυτοκίνητο χρειάζεται ΒSI και όχι κάτι άλλο;
Μπορεί να ξεκλειδωθεί με το ανάλογο κόστος αλλά αν δεν είναι καλή ή συμβατή τι γίνεται;

www.drakonakis.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

Ένταξη: 05 Δεκ 2006
Τόπος: Nikaia/Argyroupoli

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 13 Ιαν 2015, 18:20:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μηπως θες μοναδα διακοπτων και οχι bsi λεω εγω τωρα....!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Manos206 
Moderator
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 02 Ιούν 2010
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 13 Ιαν 2015, 19:06:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Giannis307 έγραψε:
Μηπως θες μοναδα διακοπτων και οχι bsi λεω εγω τωρα....!

++++++++ Κλασσικα προβληματα μοναδας διακοπτων...

http://www.facebook.com/sarakinikorooms
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Roulitsas 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 14 Ιαν 2015, 09:22:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλημέρα και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας έως τώρα.

Οι απαντήσεις σας παραπέμπουν σε μονάδα διακοπτών δεκτό.

Το θέμα είναι ότι τα συμπτώματα είναι αρκετά και δεν τα είχα αναφέρει όλα για να μην κουράζω. Ενδεικτικά:

1) Ανάβεις τα φώτα πορείας. Ανάβεις τους προβολείς ομίχλης. Οι προβολής ομίχλης μετά από 3" κλείνουν και τα πορείας παραμένουν ανοιχτά.

2) Ανάβεις τα φώτα πορείας. Ανάβεις τη μεγάλη σκάλα των φώτων (προβολείς). Η μεγάλη σκάλα των φώτων, κλείνει μετά από 3" και τα πορείας παραμένουν ανοιχτά.

3) Ανάβεις τα φώτα πορείας. Η κόρνα δεν λειτουργεί. Κλείνεις τα φώτα πορείας, η κόρνα λειτουργεί κανονικά.

4) Τα προαναφερθέντα με τα φλάς. Δλδ, ανάβεις τα φώτα πορείας το αριστερό φλας δουλεύει για 3" και σταματάει, το δεξί σχεδόν ποτέ δεν λειτουργεί.

5) Ανάβεις τα φώτα πορείας. Ο πίσω υαλοκαθαριστήρας με όπισθεν δουλεύει 3" και σταματάει. Αν τα φώτα πορείας είναι κλειστά, λειτουργεί κανονικά.

Κατά καιρούς με την ενεργοποίηση της μίζας (αφού πάρει μπρος το αμάξι), βγάζει ENGINE IMMOBILAZER FAULT, και FAULT για τους δύο αερόσακους. Στα δε όργανα στο ταμπλό, οι βελόνες χτυπιούνται (είχα κάνει και ένα post παλαιότερα, όπου από τα πολλά χτυπήματα η βελόνα της θερμοκρασίας, έχασε το κέντρο της και δείχνει αντί για 90 περίπου στους 70 βαθμούς).

Το αυτόματο κλείδωμα απο το τηλεχειριστήριο, λειτουργεί όποτε θέλει.

Όλα τα προηγούμενα, απο ότι έχω διαβάσει ελέγχονται απο την BSI. Δεν είμαι μηχανικός, δεν είμαι ηλεκτρολόγος αλλά το γεγονός ότι τα συμπτώματα έχουν χρονική διάρκεια περίπου στα 3", μου κάνει κάτι για ηλεκτρονικό και όχι απλά για διακόπτη. Ο διακόπτης δεν ξέρει να μετράει έτσι δεν είναι; Εκτός αν λόγο βλάβης του διακόπτη, η BSI τρελαίνεται και κάνει τα κουλά της. Φανταστείτε οτι κάποιες φορές, ενώ είμαι εν κινήση αν ανοίξω φώτα, συμβαίνουν αυτά που σας λέω σε αυτή την παράγραφο, στο ταμπλό (σπάνιο φαινόμενο αλλά έχει συμβεί 5-6 φορές).

Να προσθέσω ότι όταν τα φώτα πορείας είναι κλειστά και είμαι π.χ. μόνο με τα μικρά, δεν έχω κανένα πρόβλημα στο αυτοκίνητο.

Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά για να μην πάω ξυπόλητος στα αγκάθια, θα ήθελα την συνέχεια των συμβουλών σας.

Σας ευχαριστώ θερμά όλους για τις έως τώρα απαντήσεις σας.
Επιστροφή στην κορυφή
Manos206 
Moderator
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 14 Ιαν 2015, 09:28:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ειχα τα περισσοτερα απο οσα ειπες μεχρι το "5)" και εφταιγε η μοναδα διακοπτων.. Για το immobiliser και το κεντρικο κλειδωμα δεν ξερω να σου πω. Οι αρχικες παρτιδες του 206 ειχαν θεμα με τις μοναδες διακοπτων παντως..

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
p206xs2 (Γρηγόρης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 1.6 (16V) XS (2003)

Ένταξη: 02 Οκτ 2003
Τόπος: Αθήνα, Νέος Κόσμος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 14 Ιαν 2015, 16:16:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Είχα παρόμοια συμπτώματα (αν όχι ακριβώς τα ίδια) με τα φώτα και την κόρνα και όντως ήταν η μονάδα διακοπτών.

Από τότε που την αντεκατέστησα (δυστυχώς υψηλό κόστος), τα προβλήματα λύθηκαν.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Roulitsas 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 14 Ιαν 2015, 16:40:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα παιδιά.

Θα κοιτάξω πλέον και για την μονάδα διακοπτών.

Το κόστος για την BSI, είχα καταφέρει και το είχα βρει με διψήφιο νούμερο περίπου στα 70€. Απο αντιπροσωπεία κενή ήταν στα €482 τελική.

Μακάρι να καταφέρω να βρω στο ίδιο κόστος και την μονάδα διακοπτών γιατί οι καιροί είναι πραγματικά δύσκολοι.

Μήπως τυγχάνει να έχει κανένας τον κωδικό (P/N) για να αρχίσω να ψάχνομαι; Είναι μοντέλο 2004 (αγορά 9/2004) GTi 1.6 με τα 110HP. Το Multiplex όπως το καταλαβαίνω...

Σας ευχαριστώ για όλα και πάλι.
Επιστροφή στην κορυφή
p206xs2 (Γρηγόρης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 1.6 (16V) XS (2003)

Ένταξη: 02 Οκτ 2003
Τόπος: Αθήνα, Νέος Κόσμος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 14 Ιαν 2015, 17:58:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Roulitsas έγραψε:
Μήπως τυγχάνει να έχει κανένας τον κωδικό (P/N) για να αρχίσω να ψάχνομαι; Είναι μοντέλο 2004 (αγορά 9/2004) GTi 1.6 με τα 110HP. Το Multiplex όπως το καταλαβαίνω...

Υποχρεωτικά πας με βάση τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου. Ρωτάς σε κατάστημα με ανταλλακτικά, δίνεις αριθμό πλαισίου και σου λένε ποιο είναι ακριβώς το ανταλλακτικό.

Επιστροφή στην κορυφή
Manos206 
Moderator
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 14 Ιαν 2015, 18:03:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αντιπροσωπεια η μοναδα διακοπτων επαιζε γυρω στα 250 απ οτι θυμαμαι..

Επιστροφή στην κορυφή
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

Ένταξη: 05 Δεκ 2006
Τόπος: Nikaia/Argyroupoli

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 15 Ιαν 2015, 15:23:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

μοναδα διακοπτων ειναι φιλε μου....
Επιστροφή στην κορυφή
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER

Ένταξη: 21 Απρ 2003
Τόπος: Ψεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 16 Ιαν 2015, 00:21:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Roulitsas έγραψε:
Μακάρι να καταφέρω να βρω στο ίδιο κόστος και την μονάδα διακοπτών γιατί οι καιροί είναι πραγματικά δύσκολοι.
Και άμα δε βρεις εσύ, θα σου βρούμε εμείς Wink

https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli
Επιστροφή στην κορυφή
sps (Spyros)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

206 XS Ε10

Ένταξη: 22 Δεκ 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 16 Ιαν 2015, 10:11:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γνωρίζει κανεις αν στη μοναδα διακοπτων μπορει να αλλαχθει μονο ενα μερος της και οχι ολη, πχ μονο ο διακοπτης των φλας?

Messinian Houses
Επιστροφή στην κορυφή
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER

Ένταξη: 21 Απρ 2003
Τόπος: Ψεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 16 Ιαν 2015, 12:52:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σπύρο είναι μια ολοκληρωμένη πλακέτα, δεν έχει επιμέρους τμήματα μέσα Sad

Δεν είναι δική μου φωτογραφία αλλά επειδή λύσαμε μονάδα για το αγωνιστικό, είναι έτσι ακριβώς:

http://i57.tinypic.com/2q04zr6.jpg

https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli
Επιστροφή στην κορυφή
z@ck! (Ζαχαριας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

Citroen AX... soon eurofighter !

Ένταξη: 21 Αύγ 2007
Τόπος: Οπου λαχει ....

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 16 Ιαν 2015, 13:40:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Χαζη ερωτηση..... αλλα το πας συχνα για πλυσιμο το αμαξι?

As I lay rubber down the street, I pray for traction I can keep, but if I spin and start to slide, please dear lord protect my ride.!!!
DRIVE IT LIKE YOU STOLE IT!!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
Roulitsas 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 19 Ιαν 2015, 16:33:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

z@ck! έγραψε:
Χαζη ερωτηση..... αλλα το πας συχνα για πλυσιμο το αμαξι?

Εξαρτάται πως ορίζεται το συχνά.

Περίπου μια φορά τον μήνα νομίζω ότι το πάω.

Έως την Παρασκεύη θα έχω κινηθεί να δω τι ακριβώς παίζει, γιατί νωρίτερα... δεν υπάρχουν τα $$$ για επισκευές... Sad
Επιστροφή στην κορυφή
Lewnidask 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Ένταξη: 10 Ιούλ 2018

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 10 Ιούλ 2018, 13:11:02    Θέμα δημοσίευσης: Re: Peugeot 206 GTi 1.6 2004 - BSI Problem Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το εφτιαξες φιλε? Γιατι εχω ακριβως το ιδιο προβλημα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης