PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Φλάντζα κεφαλής;; Πως το καταλαβαίνω;;

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
birbilakos (Βασίλης)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Peugeot 206 1.4(8V) Roland Garros (2003)

Ένταξη: 13 Αύγ 2007
Τόπος: Πάτρα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 20 Αύγ 2008, 16:13:22    Θέμα δημοσίευσης: Φλάντζα κεφαλής;; Πως το καταλαβαίνω;; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπέρα φίλοι.

Πρόσφατα πήγα το αμάξι σε ένα γνωστό συνεργείο του πατέρα μου (εξειδικευμένο σε citroen - peugeot) για τακτικό έλεγχο. Αφού διόρθωσαν κάτι ψιλοθεματάκια που υπήρχαν μου ήρθε στο κεφάλι το νέο: το τουτού έχει πρόβλημα με τη φλάντζα κεφαλής... Γιατί; Βρέθηκαν "λάδια" στο δοχείο του ψυγείου.

Θέλω να ρωτήσω πως μπορώ να καταλάβω αν όντως έχει κάψει φλάντζα το αμάξι ή μήπως θα σκάσω τα 300+ ευρώ τζάμπα.

Κοιτάζοντας στο δοχείο του ψυγείου βλέπω ένα "καφετί" υγρό. Δεν μπορώ να πως όμως ότι βλέπω λάδι εκεί... Υπάρχει κάποια άλλη ένδειξη στο χώρο της μηχανής που μπορώ όντως να επιβεβαιώσω τη βλάβη;; Δεν έχω παρατηρήσει αξιοσημείωτη αύξηση της θερμοκρασίας από τη στιγμή της διάγνωσης του προβλήματος και ύστερα. Ο δείκτης θερμοκρασίας στέκεται κοντά στους 90 βαθμούς και ίσως λίγο παραπάνω αν μετά από κίνηση μείνει στο ρελαντί το αμάξι. Επίσης, το παραφλού δεν γνωρίζω αν ποτέ έχει αλλαχτεί (ίσως αυτό εξηγεί το καφετί χρώμα).

Υπάρχει καμία ιδέα;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
giannis27 (Σερραίος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

peugeot 207 rc !!

Ένταξη: 18 Νοέ 2007
Τόπος: serres

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 20 Αύγ 2008, 23:29:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

αν μέσα στο ψυγείο υπάρχουν ίχνη λαδιού τότε είναι φλάντσα !
άνοιξε το καπάκι του ψυγείου λαδιού λογικά στις άκρες θα φαίνονται τα ίχνη λαδιού!
βάλτου δάχτυλο Laughing

those who can Do
those who can't teach or that they think..............
Επιστροφή στην κορυφή
ath7 (Χαρης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

corsa B

Ένταξη: 22 Φεβ 2008
Τόπος: Περιστερι-Κηπουπολη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 20 Αύγ 2008, 23:37:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

giannis27 έγραψε:
άνοιξε το καπάκι του ψυγείου λαδιού λογικά στις άκρες θα φαίνονται τα ίχνη λαδιού!

Nερου εννοεις μαλλον!

..
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
birbilakos (Βασίλης)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 21 Αύγ 2008, 09:59:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μορέ και δάχτυλο του βαλα και σύριγγα για να να δω τι είναι το υγρό στην επιφάνεια... υποθέτω ότι έχει λίγο λαδάκι, δεν μπορώ να πω ότι είναι πήχτρα στο λάδι αλλά πιθανό να έχει μικρή διαρροή.
Αυτό που ήθελα να μου απαντήσει κάποιος είναι αν θα δω και τπτ άλλα συμπτώματα, π.χ. λάδια κάπου, ώστε να το επιβεβαιώσω.

Btw, πήγα σήμερα στον Κοκκινόπουλο (Peugeot Patras) και μου είπαν πως μάλλον η φλάντζα είναι στην αρχή του τέλους της και δεδομένου ότι το λάδι είναι πολύ λίγο (το κοίταξε) μάλλον έχω αρκετά χλμ. ακόμα πριν να αναγκαστώ να την αλλάξω (από αύξηση της θερμοκρασίας μου είπαν ότι θα το καταλάβω).

Το περίεργα "ευχάριστο" είναι όμως η τιμή που μου έδωσε για την αλλαγή της... 220-230 E.
Και επειδή μου φάνηκε λίγο (πως γίνεται στο εξωτερικό συνεργείο να μου δίνουν +80Ε από την αντιπροσωπεία??), ρώτησα τι περιλαμβάνει και νομίζω μου είπαν τα ίδια που μου είπε και ο "συνεργάς": φλαντζες, πλανάρισμα, υγρό ψυγείου, καθάρισμα, κ.λπ. Είναι λογικό ή μήπως "κάποιο λάκκο έχει η φάβα"??
Επιστροφή στην κορυφή
STELIOS 
Moderator

Little Bastard

Ένταξη: 18 Οκτ 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 21 Αύγ 2008, 14:56:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ετσι οπως τα λες, πραγματι φενεται να θες φλατζα. Μην περιμενεις να δεις το λαδι οπως θα το εβλεπες στο μπουκαλι, εχει μεινει μεσα στο κινητηρα, εχει ψηθει ξανα και ξανα και ξανα οποτε εχει αραιωσει και μαυρισει.

Οσο για τη τιμη, η φλατζα ως ανταλακτικο (για το 1.4 8ν) εχει 20 ευρω. Εδω ολη η δουλεια ειναι η εργασια η οποια ειναι στανταρ. Ανοιγουν το καπακι, "ξινουν" οτι εχει μεινει απο τη παλια φλατζα στο καπακι και το block, τοποθετουν τη καινουρια και ξανακλεινουν το μοτερ.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ath7 (Χαρης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

corsa B

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 21 Αύγ 2008, 15:00:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ειναι δυσκολο να το κανει μονος του στο μοτερ του 206? Rolling eyes Rolling eyes

..
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
STELIOS 
Moderator

Little Bastard

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 21 Αύγ 2008, 15:35:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ε αν ξερεις 5 πραγματα ΚΑΙ εχεις τα σωστα εργαλεια το κανεις και μονο σου. Αλλιος καλυτερα μην πειραματιστεις για 1η φορα...

Μην ξεχνας οτι οταν θα βγαλεις και ξαναβαλεις τη κεφαλη πρεπει εκτως των αλλων να χρωνισεις και τον εκκεντροφορο με το στροφαλο (αλλιος θα εχεις καινουρια φλατζα και αχρηστο μοτερ...ειρωνια ε ? Confused ) . Αυτο θελει γνωση και καποια εργαλεια...

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ath7 (Χαρης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

corsa B

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 21 Αύγ 2008, 15:49:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

STELIOS έγραψε:
πρεπει εκτως των αλλων να χρωνισεις και τον εκκεντροφορο με το στροφαλο

Εχεις δικιο!

Καλυτερα σε μαστορα να ξερεις και ποιον θα βρισεις!

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

..
Επιστροφή στην κορυφή
birbilakos (Βασίλης)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 21 Αύγ 2008, 16:01:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η τιμή δλδ που μου δώσανε θα λέγατε ότι είναι λογική; Και κάτι άλλο: Πρέπει να προσέξω κάτι, π.χ. να τονίσω ότι πρέπει να γίνει; Δεν θέλω π.χ. ύστερα από 10.000 χλμ. να έχω πάλι τα ίδια ή χειρότερα... Rolling eyes
Επιστροφή στην κορυφή
STELIOS 
Moderator

Little Bastard

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 21 Αύγ 2008, 21:53:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

H τιμη της Peugeot ειναι λογικη ας πουμε, αλλα θε περιμενα σε εξωτερικο συνεργειο να ειναι φτηνοτερα...

Επιστροφή στην κορυφή
imaginas 
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 307 1.4 (8v) (2001)

Ένταξη: 06 Αύγ 2009
Τόπος: Peristeri

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 30 Ιούν 2018, 06:08:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σε peugeot 307 1400cc 75hp ο μηχανικός διαπίστωσε ελάχιστο λάδι στο παγούρι του παραφλού.Πολύ λίγο.Πιθανόν να χρειαστεί μου είπε αλλαγή φλάτζας.Τι κόστος έχει μια τέτοια επισκευή για να έχω ένα σημειο αναφοράς;

My photogallery!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
action_peugeot (Τηλεμαχος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

406 V6 24VALVE / 207 thp / 207 hdi

Ένταξη: 06 Μάϊ 2003
Τόπος: Νικαια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 03 Ιούλ 2018, 22:28:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Περίπου 250 €

ACTION SPORT PEUGEOT CITROEN RENAULT DACIA
ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑΣ ΤΗΛ.& ΝΙΚ.
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ PEUGEOT CITROEN RENAULT DACIA
ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΦΑΝΟΒΑΦΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
ΚΑΥΚΑΣΟΥ 51 ΝΙΚΑΙΑ
2105617306 2105697890
6947123587 Τηλέμαχος
Υγραεριοκίνηση
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
imaginas 
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 307 1.4 (8v) (2001)

Ένταξη: 06 Αύγ 2009
Τόπος: Peristeri

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 04 Ιούλ 2018, 05:44:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ευχαριστώ!

My photogallery!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vamvakoolas (kostis)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

307cc

Ένταξη: 30 Ιούν 2008
Τόπος: Athens

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 04 Ιούλ 2018, 08:42:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

STELIOS έγραψε:
Ετσι οπως τα λες, πραγματι φενεται να θες φλατζα. Μην περιμενεις να δεις το λαδι οπως θα το εβλεπες στο μπουκαλι, εχει μεινει μεσα στο κινητηρα, εχει ψηθει ξανα και ξανα και ξανα οποτε εχει αραιωσει και μαυρισει.

Οσο για τη τιμη, η φλατζα ως ανταλακτικο (για το 1.4 8ν) εχει 20 ευρω. Εδω ολη η δουλεια ειναι η εργασια η οποια ειναι στανταρ. Ανοιγουν το καπακι, "ξινουν" οτι εχει μεινει απο τη παλια φλατζα στο καπακι και το block, τοποθετουν τη καινουρια και ξανακλεινουν το μοτερ.

συμφωνω απολυτα το ανταλλακτικο ειναι και φθηνο και μεταξυ μας μια πλαστικη βαση ειναι.

Η ολη υποθεση εκτος της τιμης των εργατικων ειναι να μη κανει #$@α ο "μαστορας". Αν και μου ετυχε φλατζα....ενω πηγα να το επισκευασω τελικα εκατσε...πωληση του ιχ Laughing

εγω να σου πω την αληθεια ειτε θα πηγαινα αντιπροσωπεια ειτε σε μαστορα που το εχει το αθλημα και γνωριζω ποιοτητα δουλειας του

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης