PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Check oil level

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Rallyestas (Rallye_REEE)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

207 Rallye facelift

Ένταξη: 02 Μάρ 2013
Τόπος: Athina

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 18 Μάϊ 2018, 14:21:32    Θέμα δημοσίευσης: Check oil level Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπερα, εχω κανει 2.500 χιλιομετρα απο την τελευταια αλλαγη λαδιων (που εγινε 6 μηνες πριν)...προχθες μου αναψε λαμπακι check oil level που μου ειχε αναψει και παλιοτερα πριν την αλλαγη πριν 6 μηνες. κοιταξα στην βεργα να δω το λαδι την οποια δεν πολυ καταλαβαινω κιολας γιατι ειναι μαυρη και δεν βγαζω και πολυ ακρη, αν και μου φανηκε οτι το λαδι ηταν πανω στην μπιλια την πανω πανω δηλαδη σαν να ειναι γεματο...και το κοιταξα και την επομενη που εκανα μεγαλη διαδρομη και ηταν ζεστο και το αφησα κανα μισαωρο να πεσει λιγο η θερμοκρασια του για να το ελεγξω...μου φανηκε οτι ηταν στην πανω μπιλια το λαδι...εκτος αν κανω λαθος γιατι ειναι μαυρη η βεργα...το περιεργο ειναι οτι μετα την τελευταια μετρηση εχθες μετα τη μεγαλη βολτα μολις το αφησα και το μετρησα, βαζω το κλειδι για να φυγω και μου βγαζει oil ok σαν να μην τρεχει τιποτα...και το κοιταξα και το απογευμα που παλι ελεγε οκ και σημερα το πρωι και το μεσημερι....τωρα φευγοντας απο δουλεια βαζω το κλειδι να φυγω και τσουπ, παλι check oil level... παιζει να τα εχει παιξει καποιος αισθητηρας? ή καιει και δεν το καταλαβαινω εγω στη βεργα επειδη ειναι μαυρη και δεν το βλεπω? απλα μου φανηκε περιεργο που δυο μερες εδειξε check oil level, δυο μερες μετα ελεγε oil ok κανονικα και τωρα το μεσημερι ξανα εγραφε check oil level...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Gotcha (George)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

F20 πετρέλης

Ένταξη: 06 Ιούν 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 18 Μάϊ 2018, 14:32:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σκουπισε καλα την βεργα και κανε μια σωστη μετρηση. Το λαδι πρεπει να ειναι εκει που ειναι η πανω μπιλια. Με καλο φως και καλο σκουπισμα δεν γινετε να κανεις λαθος. Αν το λαδι ειναι ΟΚ, τα εχει γτυσει ο αισθητηρας που ελεγχει την σταθμη.
Επιστροφή στην κορυφή
Hellas4x4 (Antonis)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 306 1.6 (16V) Champion (2000)

Ένταξη: 22 Απρ 2017

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 18 Μάϊ 2018, 20:55:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν τα λάδια σου είναι σωστά, τότε μπορεί να έχει πιάσει και μούργα ο αισθητήρας!!! Wink

Live to Fly - Ride to Live

Hellas 4x4
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Rallyestas (Rallye_REEE)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

207 Rallye facelift

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 20 Μάϊ 2018, 15:00:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

λοιπον παρασκευη δεν το χρησιμοποιησα καν το αμαξι...εχθες το βραδυ βγηκα βολτα και πηγα με το αμαξι βαζω το κλειδι το γυρναω και μου γραφει oil ok το κανονικο δηλαδη παλι, σαν να μην τρεχει τιποτα...λεω νταξει μια ετσι μια αλλιως...παω την βολτα μου κλπ...στο γυρισμο απο την βολτα, βαζω το κλειδι και μου γραφει check oil level... δεν μπορουσα να ελεγξω και τα λαδια βραδυ και ή θα το κανω μια βολτα μετα να δω οταν ζεσταθει τα λαδια (αν τα καταλαβω στη βεργα αυτη) ή απο Δευτερα θα τα παω να τα δει ενας μαστορας εδω κοντα να τελειωνουμε...αν και λογικα αν ηταν θεμα λαδιων υποθετω δεν θα αναβε τη μια μερα oil ok και την επομενη check oil level...κατι αλλο παιζει λογικα...αν ηταν λαδι λογικα θα αναβε μονιμα...
Επιστροφή στην κορυφή
Rallyestas (Rallye_REEE)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

207 Rallye facelift

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 20 Μάϊ 2018, 15:00:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Hellas4x4 έγραψε:
Αν τα λάδια σου είναι σωστά, τότε μπορεί να έχει πιάσει και μούργα ο αισθητήρας!!! Wink
τι εννοεις μουργα? δεν το επιασα...
Επιστροφή στην κορυφή
Hellas4x4 (Antonis)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 306 1.6 (16V) Champion (2000)

Ένταξη: 22 Απρ 2017

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 21 Μάϊ 2018, 21:48:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μαζεύει ο αισθητήρας ακαθαρσίες και δεν δουλεύει σωστά...

Live to Fly - Ride to Live

Hellas 4x4
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Rallyestas (Rallye_REEE)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

207 Rallye facelift

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 23 Μάϊ 2018, 12:13:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Λοιπόν, πήγα εχθές τελικά σε ένα φίλο μου μηχανικό να το δει αυτός γιατί δεν καταλάβαινα 100% τη βέργα... Μου είπε ότι ήταν στην κάτω κάτω μπίλια γιαυτό δεν το έβλεπα καλά.... Και ότι λείπει σχεδόν περίπου 1 λίτρο λάδι... Συμπλήρωσε 800 ml επειδή ήταν ζεστό.... Σε 2500χλμ δεν είναι πολύ αυτή η κατανάλωση;
Επιστροφή στην κορυφή
broulis (nikos)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 207 rallye (THP)

Ένταξη: 23 Μάϊ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 28 Μάϊ 2018, 16:16:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

καλώς τον...άλλος ένας στο club της " φριτέζας"...Τεχνικά είσαι στο όριο που δίνει η Peugeot. Πρακτικά ναι είναι πολύ η κατανάλωση...Ξεκίνα απο τσιμουχάκια ή ακόμα και 5-40 λάδι που προτείνουν αρκετοί και βάζει η BMW στα mini με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα...Δυστυχώς το μοτέρ αυτό καίει λάδι και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό...
Επιστροφή στην κορυφή
Atmovat (Γιάννης)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 207 Rallye 1.6T

Ένταξη: 30 Δεκ 2009
Τόπος: Στοκχόλμη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 28 Μάϊ 2018, 17:25:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Όπως έχει ειπωθεί πολλές βάζοντας πιο "χοντρό" λάδι απλά κρύβεις το πρόβλημα δεν το λύνεις και μπορεί να δημιουργήσεις αλλού προβλήματα (π.χ. turbo). Αν δε θες να βάλεις το χέρι στην τσέπη απλά συμπλήρωνε με το λάδι που προτείνει η Peugeot, διαφορετικά τα τσιμουχάκια είναι ο νούμερο ένα ύποπτος όπως λέει και ο broulis.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
chrisklad (xristos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

peageοt 308

Ένταξη: 26 Ιούν 2017

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 28 Μάϊ 2018, 18:59:45    Θέμα δημοσίευσης: λαδια που προτεινει η peugeot Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τι λαδια προτεινει η Peugeot?
Επιστροφή στην κορυφή
Atmovat (Γιάννης)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 207 Rallye 1.6T

Ένταξη: 30 Δεκ 2009
Τόπος: Στοκχόλμη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 28 Μάϊ 2018, 19:57:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W-30
TOTAL QUARTZ ENERGY 9000 0W-30

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=11226[/url]
Επιστροφή στην κορυφή
Rallyestas (Rallye_REEE)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

207 Rallye facelift

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 28 Μάϊ 2018, 22:48:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

το βιβλιαρακι εμενα παντως δεν γραφει στο 0w30 αυτο το λαδι (που και γω τα δυο πρωτα ετη το total quartz energy 9000 εβαζα...ομως δεν γραφει αυτο το βιβλιαρακι μου). και δεν ξερω αν εκανα και κακο που εβαζα αυτο το 0w30 τα δυο πρωτα ετη γιατι ειναι για προδιαγραφεςA3/A4 ενω το βιβλιαρακι μου για 0w30 γραφει total quartz energy ineo first 0w30 που ειναι με c2 προδιαγραφη ή αλλο λαδι που καλυπτει αυτό λεει : Β71 2312 δηλαδη προδιαγραφες c2. και σε αλλη σελιδα μου λεει αυστηρα προδιαγραφες c2 ή c3 και πουθενα δεν λεει Α3/Α4 που ειναι το τοταλ κουαρτζ ενερτζυ 9000 που οππως ειπα και γω τα πρωτα δυο ετη επειδη το διαβασα εδω μεσα αυτο εβαζα...και δεν ξερω αν φταιει εν μερη και αυο που ηταν αλλων προδιαγραφων λαδι και μηπως εκανε καμια λαλακια στο μοτερ τις πρωτες ωρες λειτουργιας του μιας και μετα τα 1600 χλμ εβαλα αυτα τα τοταλ και επειτα για 2 ετη συνεχισα να τα βαζω...τωρα τα τελευταια ετη το γυρισα στο 0w30 της καστρολ που ειναι C3. (μιας και το εβρισκα ενω το τοταλ ποτε δεν το εβρισκα και το εψαχνα κανα διμηνο παντα). τελος παντων το θεμα ειναι ή συνεχιζω με castrol edge 0w30 που βαζω και θα καιει ενα λιτρο στα 2500χλμ ή κανω αυτο που μου προτεινε ο μηχανικος να παω δηλαδη στο επομενο που προτεινει ο κατασκευαστης, στο 5w30.. (και λογικα ή της καστρολ ή της motul) το τοταλ 5-30 δεν ειναι καλο οσο τα δυο προηγουμενα...αυτο πρεπει να σκεφτω μεχρι το σερβις σε 2-3 μηνες...αν θα παω στο 5w30...

υ.γ τα τσιμουχακια τι ειναι? γιατι ειμαι ασχετως με αυτα...επισης τι κοστος εχουν τα τσιμουχακια για αλλαγη? αν χρειαστει οντως?
Επιστροφή στην κορυφή
android (γιωργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

207 gt

Ένταξη: 30 Αύγ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 28 Μάϊ 2018, 23:26:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

οταν βγηκε το μοτερ μας 2007 δεν υπηρχαν τα ineo first.Απλα εσυ το πηρες αρκετα μετα.Παντως θα ηταν καλο αν ειχες αρχισει μ αυτα αν και νομιζω θα ηταν πολυ δυσκολο να τα βρεις ελλαδα τα πρωτα χρονια οταν πηρες το αμαξι
Τι 0-30 τι 5-30 το ιδιο θα καιει,υπαρχη και 0w40 castrol που παλι θα το καιει αντε να βγαλει 300-500 χλμ παραπανω
Καπακι ρεκτιφιε θελει αλλα μην νομιζεις θα γινουν και θαυματα
Αν εισαι τυχερος μετα μπορει να καιει 1 λιτρο στα 5000 η ενα στα 3500
Επιστροφή στην κορυφή
Rallyestas (Rallye_REEE)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

207 Rallye facelift

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 29 Μάϊ 2018, 00:25:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

android έγραψε:
οταν βγηκε το μοτερ μας 2007 δεν υπηρχαν τα ineo first.Απλα εσυ το πηρες αρκετα μετα.Παντως θα ηταν καλο αν ειχες αρχισει μ αυτα αν και νομιζω θα ηταν πολυ δυσκολο να τα βρεις ελλαδα τα πρωτα χρονια οταν πηρες το αμαξι
Τι 0-30 τι 5-30 το ιδιο θα καιει,υπαρχη και 0w40 castrol που παλι θα το καιει αντε να βγαλει 300-500 χλμ παραπανω
Καπακι ρεκτιφιε θελει αλλα μην νομιζεις θα γινουν και θαυματα
Αν εισαι τυχερος μετα μπορει να καιει 1 λιτρο στα 5000 η ενα στα 3500

μπα τα ineo first τα εβρισκα πολυ πιο ευκολα ακομα και σε συνεργεια τα ειχαν...το θεμα ειναι οτι δεν ειχα διαβασει το manual και ελεγα αφου λενε εδω τοσοι οτι βαζουν τα τοταλ κουαρτζ ας παρω αυτα..εφοσον λενε οτι ειναι το καταλληλοτερο λαδι...δεν νομιζω ωστοσο να εφταιξε αυτο τοσο πολυ..αλλα απο την αρχη επρεπε να βαζω c2/c3 λαδια και οχι τα κουαρτζ που ειναι α3/α4...αλλα αφου καιει σε ολους οπως βλεπω δεν νομιζω οτι εφταιξε αυτο τοσο πολυ...τωρα λεω στο επομενο σερβις μηπως βαλω τα αντιστοιχα καστρολ που βαζω τωρα αλλα στο 5w30 αυτη τη φορα και να δω πως θα παει...απλα αυτο που με τσαντιζει ειναι οτι το προσεχω τρελα απο την πρωτη στριγμη με πανακριβα λαδια και ξυδια και εχωντας τωρα μονο 23 περιπου χιλιαδες χλμ (22 κατι για την ακριβεια) να καιει 1 λιτρο στις 2500χλμ. το θεωρω τρελο...δηλαδη αν δεν το προσεχα και το πηγαινα και το παρατουσα στο σερβις να βαζουν οτι ναναι τι θα εκαιγε? 1 λιτρο στα 500χλμ? ελεος...τελος παντων..θα δω με το λαδι μηπως αλλαξει κατι και βλεπουμε...στην επομενη αλλαγη...
Επιστροφή στην κορυφή
android (γιωργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

207 gt

Ένταξη: 30 Αύγ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 30 Μάϊ 2018, 18:05:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

παντως υπαρχουν πολλες μουφες σε τοταλ καστρολ
Ισως να ξεραθηκαν τα τσιμουχακια λογο χλμ ισως οδηγοι να μην ειναι καλοι
Παντως εγω του 08 μεχρι 140 150 χιλ χλμ ειχα 1 λιτρο στις 3000
Και τσεκ οιλ απο αλλαγη σε αλλγη ειδα στα 90 χιλ
Τα ιδια τοταλ που βαζες κ εσυ εβαζα
Πριν βγουν τα first το βιβλιαρακη της πεζο αυτα ελεγε
Στο μοτερ σου δεν αλλαξε τιποτα απο τοτε,απλα βγαλαν αλλο λαδι και ηθελε σμπρωξιμο μαλλον
Επιστροφή στην κορυφή
Rallyestas (Rallye_REEE)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

207 Rallye facelift

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 31 Μάϊ 2018, 11:02:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

android έγραψε:
παντως υπαρχουν πολλες μουφες σε τοταλ καστρολ
Ισως να ξεραθηκαν τα τσιμουχακια λογο χλμ ισως οδηγοι να μην ειναι καλοι
Παντως εγω του 08 μεχρι 140 150 χιλ χλμ ειχα 1 λιτρο στις 3000
Και τσεκ οιλ απο αλλαγη σε αλλγη ειδα στα 90 χιλ
Τα ιδια τοταλ που βαζες κ εσυ εβαζα
Πριν βγουν τα first το βιβλιαρακη της πεζο αυτα ελεγε
Στο μοτερ σου δεν αλλαξε τιποτα απο τοτε,απλα βγαλαν αλλο λαδι και ηθελε σμπρωξιμο μαλλον

καλα ναι...αλλά δυστυχως τις μουφες δεν μπορουμε να τις ξεχωρισουμε...παιρνουμε οτι μας δινουν δυστυχως..δεν μπορουμε να κανουμε και χημικο ελεγχο...να ανοιξω μοτερ και τετοια για να δω τι φταιει με 22 χιλ. χλμ αυτη τη στιγμη δεν παιζει να το κανω παντως.. τα τσιμουχακια και οι οδηγοι που λες φαινονται χωρις να ανοιχτει κατι? (δεν ξερω αν ειναι ασχετο αυτο που ρωταω αλλά ειμαι εγω ασχετος με αυτα και δεν ξερω καν που βρισκονται αυτα...)
τωρα οσον αφορα το λαδι, δεν ξερω αν εφταιξε το κουρατζ 0-30 που ηταν αλλου τυπου στην αρχη αν και δεν νομιζω ενα λαδι για δυο ετη να εκανε τη ζημια...και εφοσον στο 90% καιει λαδι το μοτερ αυτο. τωρα ετσι και αλλιως απο το 3ο ετος και μετα εβαζα τα καστρολ edge 0w30, που ειχαν και τις σωστες προδιαγραφες. το ολο θεμα τωρα που πρεπει να σκεφτω μεχρι το επομενο σερβις ειναι αν θα μεινω στο καστρολ 0w30 ή να παω στο 5w30 οπως προτεινε και ο μηχανικος μου...δεν ξερω πραγματικα...βεβαια και το 5-30 προτεινεται στο βιβλιαρακι οποτε δεν βλεπω το λογο που θεωρειται απο καποιους τοσο κακο να παμε στο 5-30...εγω το σκεφτομαι καθαρα μηπως πρεπει να το αφησω λιγο ακομα και να παω αργοτερα στο 5-30...που θα παλιωσει και αλλο το μοτερ..αλλά με 1 λιτρο στις 2500-3000 χλμ είναι πεταμενα λεφτα να συμπληρωνω συνχεια λαδι...και επιπλεον δεν ξερω αν του κανω και χειροτερο κακο με αυτον τον τροπο...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης