Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
imaginas Δραστήριο μέλος

Peugeot 307 1.4 (8v) (2001)
Ένταξη: 06 Αύγ 2009 Δημοσιεύσεις: 229 Τόπος: Peristeri
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 14 Οκτ 2017, 17:05:37 Θέμα δημοσίευσης: 307 - Ολίσθηση σε φρενάρισμα παρά το ABS se 307 1400 8ν |
|
|
Σήμερα είχα την άσχημη εμπειρία να έχω μια επαφή με σταματημένο αυτοκίνητο.Φρενάρισε,σε απόσταση 100μ περιπου τον αντιλήφθηκα,φρενάρω,μπαίνει το ABS,κρατάω πατημένο το φρένο αλλά παρόλαυτά το αμάξι γλυστράει και χτυπάω ελαφρά τον εμπρόσθιο.Δεν είχα μεγάλη ταχύτητα 40-50χαω.Προσωπικά θεωρώ ότι υπαίτιος είναι ο δρόμος που δεν έχει καθόλου πρόσφυση.Είναι για όσους ξέρουν ο δρόμος που πάει από Βραυρώνα στη Λούτσα.Τα φρένα τα έχω αλλάξει πρόσφατα σχετικά,καινούριες δισκόπλακες,καινούρια τακάκια,υγρά φρένων.Τα ελαστικά είναι ενός έτους με 13000χλμ περίπου.Άλλη μια φορα μου είχε συμβεί κάτι παρόμοιο στη Θηβών.Και πάλι ολίσθηση παρόλο το ABS.Έχει συμβεί σε άλλον κάτι τέτοιο;
My photogallery! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Mono AEK (χρήστος) Έχω ξεφύγει !!!

rcz thp 156 ...και κατι παραπανω!
Ένταξη: 09 Ιούν 2014 Δημοσιεύσεις: 1050 Τόπος: Ιλιον
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 14 Οκτ 2017, 19:48:23 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μα όταν μπαίνει το abs το αμάξι ολισθαινει αυτή είναι η δουλειά του
AntiBlockingSystem που σημαίνει ότι δε μπλοκάρει τους τροχούς |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
imaginas Δραστήριο μέλος

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 14 Οκτ 2017, 20:28:52 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Όταν μπαίνει το ABS δεν είναι λογικό να γλυστράει το αμάξι.
My photogallery! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Giannis307 (Giannis???) Έχω ξεφύγει !!!

308 Thp130
Ένταξη: 05 Δεκ 2006 Δημοσιεύσεις: 3967 Τόπος: Nikaia/Argyroupoli
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Οκτ 2017, 10:36:39 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
imaginas έγραψε: | Όταν μπαίνει το ABS δεν είναι λογικό να γλυστράει το αμάξι. |
Πραγματικα μερικοι εδω μεσα πρεπει να τα πουλησετε και να κυκλοφοριεται με τα μεσα ΜΟΝΟ! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
imaginas Δραστήριο μέλος

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Οκτ 2017, 10:41:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Giannis307 έγραψε: | imaginas έγραψε: | Όταν μπαίνει το ABS δεν είναι λογικό να γλυστράει το αμάξι. |
Πραγματικα μερικοι εδω μεσα πρεπει να τα πουλησετε και να κυκλοφοριεται με τα μεσα ΜΟΝΟ! |
Σαν εσένα δηλαδή...
Το ABS αποτρέπει το μπλοκάρισμα των τροχών,αν έχει πρόσφυση ο δρόμος το αυτοκίνητο δε γλυστράει αλλά κινείται ελεγχόμενα.Αν γλυστρήσει,όπως όταν δεν έχει ABS δεν υπάρχει έλεγχος.Αυτό που μου συνέβει εχθές ήταν σαν να ήμουν σε παγωμένο χιόνι χωρίς αλυσίδες.Μπήκε το ABS και το αμάξι "έπλεε".Έχω πατήσει φρένο πανικού στην Αττική Οδό και το αμάξι κόλλησε κάτω και το έστριψα και φυσικά δεν έπεσα στον μπροστά.
My photogallery! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
imaginas Δραστήριο μέλος

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

308 Thp130
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Οκτ 2017, 11:02:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
imaginas έγραψε: | Giannis307 έγραψε: | imaginas έγραψε: | Όταν μπαίνει το ABS δεν είναι λογικό να γλυστράει το αμάξι. |
Σαν εσένα δηλαδή...
Το ABS αποτρέπει το μπλοκάρισμα των τροχών,αν έχει πρόσφυση ο δρόμος το αυτοκίνητο δε γλυστράει αλλά κινείται ελεγχόμενα.Αν γλυστρήσει,όπως όταν δεν έχει ABS δεν υπάρχει έλεγχος.Αυτό που μου συνέβει εχθές ήταν σαν να ήμουν σε παγωμένο χιόνι χωρίς αλυσίδες.Μπήκε το ABS και το αμάξι "έπλεε".Έχω πατήσει φρένο πανικού στην Αττική Οδό και το αμάξι κόλλησε κάτω και το έστριψα και φυσικά δεν έπεσα στον μπροστά. |
Σε χαμηλες ταχυτητες και σε δρομο γυαλι η αποσταση φρεναρισματος με abs διπλασιαζεται ισως και τριπλασιαζεται....σε υψιλες ταχυτητες ειναι ελενξιμο και ποσο μαλλον στην αττικη οδο οπου εχει απο τα πιο καλα οδοστρωματα...
Και ναι λογικο ειναι να κανει λες και εισαι στο χιονι ειδηκα στου δρομους που περιγραφεις οπου παντα γλιστρανε...εκει δεν θες abs το χερι του θεου θες...περαν αυτου δεν σχολιαζω την πρωτη σου προταση γιατι γελανε και οι πετρες... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
imaginas Δραστήριο μέλος

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Οκτ 2017, 11:14:15 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αντί να παραδεχτείς ότι έκανες λάθος κι έγραψες
Παράθεση: | Πραγματικα μερικοι εδω μεσα πρεπει να τα πουλησετε και να κυκλοφοριεται με τα μεσα ΜΟΝΟ!
|
Πας να βγεις και από πάνω.Αν είχες γράψει αυτό που έγραψες στο τέλος από την αρχή θα ήταν καλύτερα.Τώρα για να βλέπεις ότι οι πέτρες γελάνε κάτι δεν πάει καλά.
My photogallery! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

308 Thp130
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Οκτ 2017, 11:16:38 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Kαναμε και edit....νταξ παω με τις υπολοιπες πετρες να ξασπρισω στον ηλιο!  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Hellas4x4 (Antonis) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 306 1.6 (16V) Champion (2000)
Ένταξη: 22 Απρ 2017 Δημοσιεύσεις: 634
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 20 Οκτ 2017, 21:13:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Giannis307 έγραψε: |
Σε χαμηλες ταχυτητες και σε δρομο γυαλι η αποσταση φρεναρισματος με abs διπλασιαζεται ισως και τριπλασιαζεται.... |
Συνάδελφε... Εξ όσων γνωρίζω, δεν ισχύει το παραπάνω...
Εάν ίσχυε το ABS θα ενεργοποιόταν αναλόγως την ταχύτητα του αυτοκινήτου...
Όλα είναι φυσική: με τη τριβή ολίσθησης έχει μεγαλύτερη απόσταση, έναντι της οριακής τριβής...
Live to Fly - Ride to Live
Hellas 4x4 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|