Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Politicalscientist Μόλις έγραψα

Peugeot 206 1.4i 2001
Ένταξη: 04 Σεπ 2017 Δημοσιεύσεις: 31
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 04 Σεπ 2017, 18:06:59 Θέμα δημοσίευσης: Συνεχής διαρροή λαδιού στο κάτω μέρος (φωτο) |
|
|
Καλησπέρα σε όλους!
Εδώ και 3 χρόνια έχω μία συνεχής διαρροή που βρέχει το κάτω μέρος του κινητήρα.
Δεν μπορώ να εντοπίσω από που προκύπτει η διαρροή και το έχω πάει κανά δυό φορές σε ειδικούς που μου είπαν ότι δεν είναι τίποτα και να μην ανησυχώ.
Ωστόσο, έχω αποφασίσει να βρώ τι ακριβώς φταίει ώστε να προχωρήσω σε επιδιόρθωση πριν μου κάνει μεγαλύτερη ζημιά.
Από όσα έχω διαβάσει στο φορουμ κατά καιρούς... οι περισσότερες διαρροές οφείλονται σε τσιμούχες ημιαξονίου, εκκεντροφόρου ή στροφάλου.
-Αν είναι τελικώς βαλβολίνη και τρέχει 3 χρόνια (σε μικρή ποσότητα μεν αλλά επικίνδυνη) δεν υπάρχει η περίπτωση να μείνει κάποια στιγμή το σασμάν από βαλβολίνες και να φαγωθεί ? (από ζημιά των 50-80 να πάει στα 300)
-Αν είναι λάδι τι μπορεί να οφείλεται για την διαρροή στον κινητήρα?
Όποια άλλη άποψη, κρίση ή εκτίμηση αποδεκτή.
*παραθέτω και τις φωτογραφίες από το κάτω μέρος του κινητήρα.
https://i.imgur.com/gSFp3is.jpg
https://i.imgur.com/701fcFU.jpg
https://i.imgur.com/5NLdq14.jpg
https://i.imgur.com/ne29XUC.jpg |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Giannis307 (Giannis???) Έχω ξεφύγει !!!

308 Thp130
Ένταξη: 05 Δεκ 2006 Δημοσιεύσεις: 3967 Τόπος: Nikaia/Argyroupoli
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 05 Σεπ 2017, 15:34:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Φλατζα κεφαλής φίλε μου....κλασικό πρόβλημα στα 8βαλβιδα όπως και στα 16 βαλβίδα 1.4 με πεζω μοτέρ....και κόστος περίπου από 200 έως 250 ανάλογα τι άλλο θα χρειαστεί να γινει |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 206 1.4i 2001
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 05 Σεπ 2017, 15:44:32 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Giannis307 έγραψε: | Φλατζα κεφαλής φίλε μου....κλασικό πρόβλημα στα 8βαλβιδα όπως και στα 16 βαλβίδα 1.4 με πεζω μοτέρ....και κόστος περίπου από 200 έως 250 ανάλογα τι άλλο θα χρειαστεί να γινει |
Αποκλείεις δηλαδή το ενδεχόμενο να είναι βαλβολίνη από κάποια τσιμούχα όπως μου έλεγαν?
Δεν έχω κανένα θέμα με θερμοκρασίες πάντως. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

308 Thp130
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 05 Σεπ 2017, 16:01:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ίσως να χάνεις και από το σαζμαν αλλά από τις φωτός δεν μπορώ να σου πω γιατί δεν φαίνεται το σαζμαν ούτως ή άλλως....δεν χρειάζεται να ανεβάσει θερμοκρασία για να λιώσει η φλατζα σε αυτά.... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 206 1.4i 2001
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 05 Σεπ 2017, 16:50:10 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Giannis307 έγραψε: | Ίσως να χάνεις και από το σαζμαν αλλά από τις φωτός δεν μπορώ να σου πω γιατί δεν φαίνεται το σαζμαν ούτως ή άλλως....δεν χρειάζεται να ανεβάσει θερμοκρασία για να λιώσει η φλατζα σε αυτά.... |
Ο μηχανικός με μία πρώτη εκτίμηση είχε πεί ότι είναι τσιμούχα. (το υγρό του έκανε περισσότερο για βαλβολίνες)
Η φλάτζα είναι σίγουρα στα τελευταία της γιατί τα νερά έχουν βρωμιές. (είχα βάλει και κάποιο υγρό που υποτίθεται θα έσωζε την φλάτζα)
Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής: Μην αλλαχτούν τσιμούχες και είναι τελικά από φλάτζα και γίνει μία τρύπα στο νερό.
Υπάρχει κάποιος τρόπος που να οδηγήσει σε 100% διάγνωση? (πολλά ζητάω εε) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

308 Thp130
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 05 Σεπ 2017, 16:59:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
To οτι θελει φλατζα ειναι γεγονος....ο μηχανικος σου τωρα ας κανει οτι κρινει σε πρωτη φαση και μετα βλεπετε |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
vamvakoolas (kostis) Τρελλαμένο μέλος

307cc
Ένταξη: 30 Ιούν 2008 Δημοσιεύσεις: 979 Τόπος: Athens
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 12 Σεπ 2017, 08:45:10 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
μαλλον θα συμφωνησω με Γιαννη γιατι σαν απο ψηλα φαινεται η διαροη
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 206 1.4i 2001
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 15 Σεπ 2017, 00:07:14 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τελική διάγνωση:
-Τσιμούχα ημιαξονίου
-Τσιμούχα στροφάλου
Η τσιμούχα ημιαξονίου αντικαταστάθηκε με νέα που είχε και περίεργο σχηματισμό (έχουν βγάλει νέες τσιμούχες πιό ανθεκτικές με δόντια στην εσωτερική πλευρά).
Η στροφάλου δυστυχώς δεν αντικαταστάθηκε λόγω χρόνου και θα επισκευαστεί κάποια άλλη στιγμή.
Σημειωτέον, αλλάχθηκαν τα παραφλού που βγήκαν καθαρά παρά μία παλαιά εκτίμηση περί φλάτζας.
Απλά θέλω να τονίσω το εξής:
Πέρσι, τέτοια εποχή περίπου... εντοπίστηκαν ίχνη πηχτού υγρού στα παραφλού και έτσι για να μην πάμε απευθείας για φλάτζα βάλαμε ένα ειδικό υγρό που υποτίθεται στεγανοποιούσε την φλάτζα.
Πράγματι, το υγρό έκανε δουλειά και 1 χρόνο και τρείς μήνες μετά (σήμερα) που έγινε και η αντικατάσταση υγρών ΔΕΝ εντοπίστηκαν ίχνη λαδιού ΚΑΘΟΛΟΥ.
Εντυπωσιακό κατ'εμέ.
Οπότε, μέχρι στιγμής την γλυτώσαμε την φλάτζα καθώς οι θερμοκρασίες μας είναι φυσιολογικές.
Για όποιον ενδιαφέρεται το υγρό ήταν σε ένα μπουκαλάκι μωβ με μακρόστενο λαιμό.
Όποιος έχει να συμπληρώσει κάτι δεκτό φυσικά!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|