PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Απογοητευση μετά από δυναμομετρηση σε 207 rallye
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Fragos GT (Fragos GT)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Ένταξη: 13 Ιούλ 2017

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 13 Ιούλ 2017, 21:24:25    Θέμα δημοσίευσης: Απογοητευση μετά από δυναμομετρηση σε 207 rallye Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπέρα φίλοι μου
Είμαι κάτοχος ενός 207 rallye με 118.000 χλμ, μοντέλο του 2008, το αγόρασα μεχειρισμενο το 2011 με 65.000. Το τελευταίο καιρό παρατηρούσα ότι το αμάξι δεν τράβαγε ΚΑΘΟΛΟΥ, δούλευε πολύ νοχελικα και αργοστροφα.Από τότε ξεκίνησα να διαβάζω στα φόρουμ να βρω κάποια άκρη στο τι μπορεί να είναι καθώς τα συνεργεία που επισκεπτομουνα και οι αντιπροσωπείες δεν μου έβρισκαν τίποτα. Διαβάζοντας κάποια άρθρα σχετικά με τις επικαθίσεις καμένου λαδιού πάνω στις βαλβίδες εισαγωγής μπήκα σε σκέψεις. Τελικα βεβαιωθηκα οτι το αμάξι είχε όντως αυτό το προβλημα. Το πηγα συνεργείο για καθαρισμο στο καπάκι και όλα τα μέρη αυτου, αλαχθηκαν μόνο φλάντζες και τσιμουχακια βαλβίδων καθώς το κόστος για να αγοράσω σετ χρονισμού ήταν αδύνατο για τη τσέπη μου(γύρω στα 350€). Ο μάστορας μου είπε ότι η καδένα μου και γενικα ο χρονισμός ήταν σε καλή κατάσταση και δεν χρειαζόταν αλλαγή. Μετά από 4 μέρες εργασιας ετοιμάστηκε, στο δρόμο πήγαινε σαφος καλύτερα από πριν αλλά και πάλι δεν είχα την αίσθηση ότι οδηγάω 150 άλογα αμαξι.
Πραγματικά είμαι πολύ μπερδεμένος και απογοητευμένος καθώς στη δυναμομετριση που έκανα σήμερα τα αποτελέσματα με έκαναν να παγοσω...131.5 άλογα έδειξε ο υπολογιστής, τα υπόλοιπα 18.5 που είναι??
Στη συντήρηση ήμουν πολύ τακτικος, πάντα το δούλευα με 100αρα και ξεκούραστα στο δρόμο χωρίς πολλά πατήματα. Έχω αλλάξει μόνο το φίλτρο αέρος με μια φίλτρο χοάνη και τελικό στην εξάτμιση+ μεσαίο καζανάκι. Δεν φοράει πρόγραμμα. Από βλάβες μόνο το σωληνάκι τις τουρμπίνας έχει αλαχθει.
Εσείς από την εμπειρία σας τι θα κάνατε στη θέση μου; Τι μπορεί να φταίει; Έχω διαβάσει 20 διαφορετικούς λογους, είμαι λίγο χαμένος

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Fragos GT στις Παρ 14 Ιούλ 2017, 04:48:22, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
android (γιωργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

207 gt

Ένταξη: 30 Αύγ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 13 Ιούλ 2017, 21:35:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ανεβασε μια φωτο απο το δυναμομετρο
Απο καταναλωση λαδιου πως εισουν πριν και πως εισαι τωρα?

Εβγαλες καπακι αρα και τουρμπινα,την τσεκαρες?
Προκαταλυτη ειδες τον εβγαλες?
Επιστροφή στην κορυφή
Fragos GT (Fragos GT)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 13 Ιούλ 2017, 21:49:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Από κατανάλωση λαδιού στα ίδια ακριβώς επίπεδα, 1 λίτρο κάθε 5000 χλμ
Η τουρμπινα είχε μικροραγισματακια τα οποία δεν έβγαιναν μέχρι έξω, είχα υποψίες μήπως ειναι το προβλημα αλλά στο δυναμομετρο έδειχνε να ανεβάζει κανονικά πίεση πάντα μέσα σε λογικά πλαισια.
Για προκαταλητη όχι δεν νομίζω φίλε μου, ποιο εξάρτημα ειναι?

https://i.imgsafe.org/7d/7d40ded87a.jpeg

https://i.imgsafe.org/7d/7d514bc1a4.jpeg
Επιστροφή στην κορυφή
android (γιωργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

207 gt

Ένταξη: 30 Αύγ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 13 Ιούλ 2017, 23:28:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παντως στο dyno δειχνει να αργει δραματικα να ανεβασει
Προκαταλυτης ειναι πανω απο τον καταλυτη και ειναι στο λεγομενο downpipe
Κριμα παντως που ανοιξες τετοια δουλεια χωρις να καις κατι ιδιαιτερο σε λαδια
Καθαριζαν και αλλιως οι βαλβιδες
Επιστροφή στην κορυφή
Fragos GT (Fragos GT)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 14 Ιούλ 2017, 04:23:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν το έχω μετανιώσει που μπήκα στη διαδικασία να ανοίξω μοτέρ αφού τα πράγματα μέσα ήταν τελείως μαύρα και ο ένας κύλινδρος ήταν τελείως βουλωμενος. Πιστεύω αν δεν πάρεις το καπάκι στο χέρι δεν θα μπορείς να ξέρεις το μέγεθος της ζημιάς. Μπορεί να κάνω και λάθος.Προκαταλυτη δεν κοιταξα. Ξέχασα να σημειώσω πριν ότι έχω αλλάξει και την σκαστα βάζοντας την ίδια καινουρια από αντιπρωσοπεια. Αν μπορεί κάποιος να μου προτείνει ένα συνεργείο απο Αθηνα που να ειδικεύεται σε αυτά τα μοτερ θα με βοηθούσε.
Επιστροφή στην κορυφή
Gotcha (George)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

F20 πετρέλης

Ένταξη: 06 Ιούν 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 14 Ιούλ 2017, 09:13:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν και δεν εχω παει προσωπικα, Pavlidis competition. Θα σου πουνε και αλλοι εδω μεσα και θα βρεις την υγεια σου.

Ο μαστορας τον χρονισμο πως τον ελεγξε? Με το ματι ε?
Επιστροφή στην κορυφή
Fragos GT (Fragos GT)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 14 Ιούλ 2017, 09:38:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλημέρα
Ναι με το μάτι από ότι κατάλαβα, μου είπε ότι τα γρανάζια, γλυστρες και τετοντηρας ήταν σε καλή κατάσταση και άψογα χρονισμένο. Είχα τις αμφιβολίες μου λόγο ότι στην αντιπροσωπεία επεμεναν να αλλάξω όλο το σετ. Ίσως έπρεπε να γίνει μιας και είχα ανοίξει καπάκι γιατί σίγουρα στο μέλλον θα χρειαστεί.
Έχω ακούσει για αυτό το συνεργείο, θα ψάξω να βρω κάποιο τηλέφωνο να ρωτήσω και εκεί.
Επιστροφή στην κορυφή
Mono AEK (χρήστος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

rcz thp 156 ...και κατι παραπανω!

Ένταξη: 09 Ιούν 2014
Τόπος: Ιλιον

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 14 Ιούλ 2017, 10:25:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πιθανόν να έχεις βουλωμένο προκαταλυτη

Βγάλτον τελείως να ησυχάσεις

Γενικά πάντως ειναι πολιτισμένο αμάξι
Επίσης με τέτοια ζέστη μη περιμένεις και πολλά από απόδοση
Επιστροφή στην κορυφή
Fragos GT (Fragos GT)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 14 Ιούλ 2017, 10:50:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πολύ πιθανόν να είναι, μίλησα με το συνεργείο που μου πρότειναν"pavlidis competition" θα τον ρωτήσω και για τον προκαταλυτη. Από βδομάδα θα τον επισκεφθώ και ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μάθω που είναι η ζημιά. Έχω κουραστεί να τρέχω από δω και από κει και να μου λέει ο καθένας τα δικά του.
Χειμωνα φίλε μου με καλές συνθήκες το αμάξι έκανε τα ίδια.Ειδικα τώρα με τέτοιο καιρό δεν το ζοριζω.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Fragos GT στις Παρ 14 Ιούλ 2017, 14:32:25, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
salamanque_207 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Ένταξη: 11 Ιούν 2016

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 14 Ιούλ 2017, 10:55:11    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν μπορεις να δεις και τα long term fuel trims (LTFT) μεσω ενος obd reader
Επιστροφή στην κορυφή
Fragos GT (Fragos GT)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 14 Ιούλ 2017, 14:24:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έχει να κάνει ρόλο με το καύσιμο και τον εισερχόμενο αέρα αυτό;
Επιστροφή στην κορυφή
salamanque_207 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Ένταξη: 11 Ιούν 2016

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 14 Ιούλ 2017, 15:41:42    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ναι κατι τετοιο χοντρικα. Δε γνωριζω ακριβως να στο αναλυσω τεχνικα αλλα απο τις ενδειξεις αυτων καταλαβαινουν οι γνωριζοντες αν το μιγμα μας ειναι πλουσιο ή φτωχο.
Επιστροφή στην κορυφή
Fragos GT (Fragos GT)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 15 Ιούλ 2017, 23:08:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μπορεί το μίγμα αερα-βενζινης να επηρεαστει αν έχεις βάλει φίλτρο ελεύθερο και άλλη εξάτμιση χωρίς πρόγραμμα;
Επιστροφή στην κορυφή
Pezakias207 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

207 Rallye

Ένταξη: 06 Ιούν 2016

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 16 Ιούλ 2017, 23:50:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για να μην ανοίγω άλλο θεμα θα γράψω το πρόβλημα μου εδώ.

Εδώ και μήνες ( βασικά από οταν το πήρα ) νομίζω ότι δεν οδηγώ αυτοκίνητο 150 άλογα αλλά 110. Δεν έχω οδηγήσει παρόμοιο αυτοκίνητο ώστε να έχω μέτρο σύγκρισης. Το πήρα μαμά και του έχω βάλει φίλτροχοανη της forge, ολόσωμη εξάτμιση (70dp και η υπόλοιπη 63.5) και σωθηκά από σκαστρα vag αλλά σαν να μην άλλαξε τίποτα, μην πω ότι κρέμασε χειρότερα.
Σε μετρησεις 0-100 οι χρόνοι κυμαίνονται από 10.8s - 11s το οποίο μου φαίνεται τραγικό..
Στο torque τα LTFT κυμαίνονται από 5.5% έως 7%, μήπως θέλει χρονισμα? Τα χιλιόμετρα είναι 53.000 και δεν νομίζω ότι έχει γίνει ποτέ καθαρισμός βαλβίδων.

Πείτε γνώμες μηπως και το σώσουμε!!!!
Επιστροφή στην κορυφή
pug_rules 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Ένταξη: 21 Ιαν 2005

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 17 Ιούλ 2017, 11:04:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pezakias207 έγραψε:

Εδώ και μήνες ( βασικά από οταν το πήρα ) νομίζω ότι δεν οδηγώ αυτοκίνητο 150 άλογα αλλά 110. Δεν έχω οδηγήσει παρόμοιο αυτοκίνητο ώστε να έχω μέτρο σύγκρισης. Το πήρα μαμά και του έχω βάλει φίλτροχοανη της forge, ολόσωμη εξάτμιση (70dp και η υπόλοιπη 63.5) και σωθηκά από σκαστρα vag αλλά σαν να μην άλλαξε τίποτα, μην πω ότι κρέμασε χειρότερα.
Σε μετρησεις 0-100 οι χρόνοι κυμαίνονται από 10.8s - 11s το οποίο μου φαίνεται τραγικό..
Στο torque τα LTFT κυμαίνονται από 5.5% έως 7%, μήπως θέλει χρονισμα? Τα χιλιόμετρα είναι 53.000 και δεν νομίζω ότι έχει γίνει ποτέ καθαρισμός βαλβίδων.

Λογικό που κρέμασε, υπερβολική εξάτμιση για μαμά 150αρι.

Καθαρισμό βαλβίδων άμεσα (!!!) και έλεγχος χρονισμού γιατί έχει αρχίσει να φέυγει... Θα δεις άλλο αμάξι!
Επιστροφή στην κορυφή
Fragos GT (Fragos GT)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 17 Ιούλ 2017, 14:59:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pezakias207 έγραψε:

Μηπως αυτες οι μετατροπες χρειαζονται και προγραμμα για να δουλεψει σωστα το αμαξι? Πιστευω οτι το στεγνωνεις ετσι...
Καλο θα ηταν να το πας σε ενα συνεργειο που να εχει εμπειρια σε αυτα τα μοτερ, να κανεις καθαρισμο και χρονισμα οπως ειπε ο φιλος απο πανω..
Επιστροφή στην κορυφή
kpsig 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Ένταξη: 23 Οκτ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 17 Ιούλ 2017, 16:26:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Λάθος εξάτμιση, αλλά σίγουρα δεν φταίει αυτή για τις τόσο τραγικές επιδόσεις.
Επιστροφή στην κορυφή
makis106 (makis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 THP Rallye (2008)

Ένταξη: 15 Μάϊ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 17 Ιούλ 2017, 18:11:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Χρόνισμα δε θες.
Με 53000 χλμ, οι βαλβιδες σου σιγουρα εχουν μαζεψει αρκετα, θες καθαρισμα.
Τσεκαρε τις πιεσεις σου για τυχον διαρροες ή δυσλειτουργια της βαλβιδας διαχειρησης πιεσης (Ν75).
Ειδικα με τη φιλτροχοανη, καλοκαιριατικα τραβαει και ολο το ζεστο αερα του μηχανοστασιου, και χωρις ιντερκουλερ, το βραζεις καθε φορα, βαλε παλι το φιλτροκουτι.

Επισης η εργοστασιακη χαρτογραφηση εχει στοχο ροπης, δεν προκειται να παει καλυτερα.
Με τα περιφερειακα που φορας δε δουλευει σωστα, αν θες να ξεκουνηθει, ΒΑΛΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!

etuned
Επιστροφή στην κορυφή
Pezakias207 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

207 Rallye

Ένταξη: 06 Ιούν 2016

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 17 Ιούλ 2017, 19:10:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έγινε παιδιά, οπότε καθαρισμός βαλβίδων άμεσα και μετά πρόγραμμα.
Τώρα να δω ποιον θα εμπιστευτώ να μου καθαρίσει βαλβίδες εδώ που είμαι.
Επιστροφή στην κορυφή
Fragos GT (Fragos GT)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 17 Ιούλ 2017, 19:13:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μακι ειδες τα λινκ απο το δυναμομετρο που ανεβασα? αν μπορεις να μου πεις τη γνωμη σου
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης