Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
pegeotoula (lila) Μόλις έγραψα

Ένταξη: 22 Οκτ 2016 Δημοσιεύσεις: 4
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 22 Οκτ 2016, 23:59:50 Θέμα δημοσίευσης: Το διλημμα |
|
|
Γεια σας
Κληρονομησα ενα pegeot 307 12 χρονων 1,6 αρκετα προσεγμένο που το οδηγουσε πολυ αγαπημενο μου ατομο και ειμαι συνδεδεμενη μαζι του και ειναι ιδιαιτερα μαλακο στο οδηγημα ( σημαντικο για μενα συν ειμαι νεα οδηγος στην πολυ αρχη)
Με πιεζουν να προτιμησω ενα γκολφ 6 χρονων καλο μοντελο 1,6 δε θυμαμαι ποιο ομως ως καινουργιο αυτοκινητο αλλα μου φαινεται λιγοτερο μαλακο στο οδηγημα
Μια φιλη μου ειπε να τα πουλησω κ τα δυο κ να παρω οτι μ αρεσει, παλι pegeot θα μ αρεσε λογω αμορτισερ και ειδα ενα 208 αυτοματο 1.4 με λιγο μικρο τιμονι αλλα παντα με ενδιεφεραν τα αυτοματα. Δεν ξερω αν ειναι μαλακο και αν η ποιοτητα κατασκευης του ειναι καλυτερη δομικα απο το 307 λαμαρινες κλπ γιατι στα αλλα ειναι σιγουρα
Τι να προσεξω?
πως θα καταληξω στο τι να κανω?
Τι με συμβουλευετε? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
alexandros 207 Rallye (alexandros.K) Έχω ξεφύγει !!!

207 Rallye
Ένταξη: 23 Δεκ 2009 Δημοσιεύσεις: 1353 Τόπος: Ιωαννινα
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 23 Οκτ 2016, 07:56:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλημερα
Προτεινω να μαθεις να οδηγεις με το 307 που το εχεις ηδη
Οταν μαθεις (καλα) , μετα παιρνεις οτι σου αρεσει (ή παραμενεις με το 307)
The difference between men and boys is the price of their toys... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
TopGear (Χρήστος) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 8V (2000) no more
Ένταξη: 03 Ιούν 2007 Δημοσιεύσεις: 993 Τόπος: Pole Position
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 23 Οκτ 2016, 10:21:46 Θέμα δημοσίευσης: Re: Το διλημμα |
|
|
pegeotoula έγραψε: | Γεια σας
Κληρονομησα ενα pegeot 307 12 χρονων 1,6 αρκετα προσεγμένο που το οδηγουσε πολυ αγαπημενο μου ατομο και ειμαι συνδεδεμενη μαζι του και ειναι ιδιαιτερα μαλακο στο οδηγημα ( σημαντικο για μενα συν ειμαι νεα οδηγος στην πολυ αρχη)
Με πιεζουν να προτιμησω ενα γκολφ 6 χρονων καλο μοντελο 1,6 δε θυμαμαι ποιο ομως ως καινουργιο αυτοκινητο αλλα μου φαινεται λιγοτερο μαλακο στο οδηγημα
Μια φιλη μου ειπε να τα πουλησω κ τα δυο κ να παρω οτι μ αρεσει, παλι pegeot θα μ αρεσε λογω αμορτισερ και ειδα ενα 208 αυτοματο 1.4 με λιγο μικρο τιμονι αλλα παντα με ενδιεφεραν τα αυτοματα. Δεν ξερω αν ειναι μαλακο και αν η ποιοτητα κατασκευης του ειναι καλυτερη δομικα απο το 307 λαμαρινες κλπ γιατι στα αλλα ειναι σιγουρα
Τι να προσεξω?
Τι με συμβουλευετε? |
Εξαρτάται από το πόσο καλοδιατηρημένο και καλοσυντηρημένο είναι το Golf.
Μπορεί να είμαστε γαλλόφιλο site, αλλά άλλο αμάξι 12ετίας κι άλλο 6ετίας.
Επίσης, ασύλληπτη η ποιότητα κατασκευής του Golf σε σχέση με τις πλαστικούρες του 307, όπως και να το κάνουμε.
Σημαντικός παράγοντας για μένα, είναι το πορτοφόλι σου. Όχι απαραίτητα για το κόστος αγοράς, αλλά κυρίως θέματα service, κατανάλωσης κτλ. Μη σου αρχίσει να σου βγάζει ζημιές το 307 λόγω παλαιότητας ή για να μπορέσει να παραμείνει έτσι καλοδιατηρημένο.
Εμένα πχ σε κάποια φάση στα 10-12 χρόνια, για ένα 8μηνο, με ξετίναξε στα αναλώσιμα. Παίζει να έσπρωξα 1500-2000 σε service-ανταλλακτικά. Είτε επειδή μου έτυχε κάτι έκτακτο στο δρόμο, είτε επειδή λόγω παλαιότητας έχρηζαν αντικατάστασης κάποια εξαρτήματα.
Το αν σου φαίνεται "απότομο" ή όχι, δεν είναι κάτι, θα το συνηθίσεις και θα το ξεχάσεις. Και παρόλο που έγινες πρόσφατα οδηγός, δεν είναι δα και τραγικό να έχεις αμάξι 6ετίας. Δε σου έδωσαν και αμάξι με κορδέλα και "φοβάσαι" μην το στουκάρεις. Άσε κιόλας, που χωρίς εμπειρία στο τιμόνι, καλύτερα να έχεις ένα ασφαλέστερο αμάξι να οδηγείς, παρά κάτι παλαιότερης κατασκευής.
Εμένα άποψή μου είναι το Golf αν φυσικά έχεις δυνατότητα να καλύπτεις το (φαινομενικά) ακριβότερο service. Από την άλλη όπως ανέφερα και πιο πάνω, κάποια στιγμή, δεν ξέρεις αν και το 307, αρχίσει και ζητάει πράγματα και πληρώσεις στο τέλος κι εκεί τα ίδια.
Υ.Γ. Δες πχ αν γίνεται, κατάσταση ελαστικών και στα 2 αμάξια, μην το πάρεις τώρα και ξεκινήσεις να πληρώνεις με το καλημέρα. Ή γενικά μικροβλαβίτσες.
Υ.Γ. Ψάξε λίγο και το κόστος των τελών κυκλοφορίας, πόσο θα πάει το Golf αν μπλέξουμε με ρύπους.
My main problem with the Porsche 992 Turbo S is that I cannot afford it. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 24 Οκτ 2016, 04:07:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ευχαριστω κι ενας ταξιτζης αυτο μου ειπε να μαθω με το παλιο και μετα καινουργιο αλλος παλι επεμενε στο γκολφ οπως ο δευτερος φιλος που απαντησε.
Τι λετε για τη τριτη λυση να τα πουλησω ολα κ να παρω το αυτοματο 208? ως νεα οδηγος με συμφερει? εχει μηδενικα τελη κυκλοφοριας αλλα λιγο μικρο τιμονι και δεν ξερω αν ειναι μαλακο οπως το αλλο |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 24 Οκτ 2016, 11:51:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
pegeotoula έγραψε: | Ευχαριστω κι ενας ταξιτζης αυτο μου ειπε να μαθω με το παλιο και μετα καινουργιο αλλος παλι επεμενε στο γκολφ οπως ο δευτερος φιλος που απαντησε.
Τι λετε για τη τριτη λυση να τα πουλησω ολα κ να παρω το αυτοματο 208? ως νεα οδηγος με συμφερει? εχει μηδενικα τελη κυκλοφοριας αλλα λιγο μικρο τιμονι και δεν ξερω αν ειναι μαλακο οπως το αλλο |
Την Τρίτη λύση δεν τη συνιστώ, καθώς με το νέο καθεστώς των φωστήρων που μας κυβερνάνε, ακρίβυναν τα τέλη ταξινόμησης και γενικότερα οι τιμές. Κατάντησαν και τα μικρά αμάξια είδος πολυτελείας.
Το μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, μην το παίρνεις ως προοπτική για το μέλλον, από τη μια μέρα στην άλλη, τα καμάρια μας θα στα φέρουν τούμπα. Αναλόγως και τα λεφτά όμως που έχεις να δώσεις, είναι σημαντική κίνηση σήμερα να δώσει κάποιος τέτοια ποσά κατευθείαν.
Εγώ πάντως προσωπικά, επιμένω στο Golf. Και καινούριο σε σχέση με το άλλο και εντελώς άλλη ποιότητα κατασκευής σε σύγκριση με το 307 και ασφαλές και όλα.
Ό,τι πιστεύεις. Εκτός αν έχεις σκοπό να κρατήσεις το 307 κανά χρόνο "μέχρι να μάθεις" και το στείλεις άμεσα. Αλλά όπως σου είπα, άμα αυτό το χρόνο πληρώνεις βλάβες κτλ, δεν έχει νόημα. Θα συνηθίσεις να μάθεις και στο Golf, μη σε απασχολεί αυτό.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Snap5 (Παναγιώτης) Δραστήριο μέλος

Peugeot 206 1.4 Dynamic (2005)
Ένταξη: 22 Φεβ 2007 Δημοσιεύσεις: 263 Τόπος: Καλαμάτα
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 24 Οκτ 2016, 20:34:35 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μεταξύ των δύο κράτα χωρίς δεύτερη σκέψη το golf. Και νεότερο και γερμανικό.
  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 25 Οκτ 2016, 15:05:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
TopGear έγραψε: | pegeotoula έγραψε: | Ευχαριστω κι ενας ταξιτζης αυτο μου ειπε να μαθω με το παλιο και μετα καινουργιο αλλος παλι επεμενε στο γκολφ οπως ο δευτερος φιλος που απαντησε.
Την Τρίτη λύση δεν τη συνιστώ, καθώς με το νέο καθεστώς των φωστήρων που μας κυβερνάνε, ακρίβυναν τα τέλη ταξινόμησης και γενικότερα οι τιμές. Κατάντησαν και τα μικρά αμάξια είδος πολυτελείας.
Το μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, μην το παίρνεις ως προοπτική για το μέλλον, από τη μια μέρα στην άλλη, τα καμάρια μας θα στα φέρουν τούμπα. Αναλόγως και τα λεφτά όμως που έχεις να δώσεις, είναι σημαντική κίνηση σήμερα να δώσει κάποιος τέτοια ποσά κατευθείαν.
Εγώ πάντως προσωπικά, επιμένω στο Golf. Και καινούριο σε σχέση με το άλλο και εντελώς άλλη ποιότητα κατασκευής σε σύγκριση με το 307 και ασφαλές και όλα.
Ό,τι πιστεύεις. Εκτός αν έχεις σκοπό να κρατήσεις το 307 κανά χρόνο "μέχρι να μάθεις" και το στείλεις άμεσα. Αλλά όπως σου είπα, άμα αυτό το χρόνο πληρώνεις βλάβες κτλ, δεν έχει νόημα. Θα συνηθίσεις να μάθεις και στο Golf, μη σε απασχολεί αυτό. |
Τι ακριβως εννοεις με τα τελη ταξινομησης? και τα τελη κυκλοφοριας τι μπορει να παθουν? μεταχειρισμενο ειναι κι αυτο του 12 το 208 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
sps (Spyros) Έχω ξεφύγει !!!

206 XS Ε10
Ένταξη: 22 Δεκ 2002 Δημοσιεύσεις: 3013
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 25 Οκτ 2016, 15:39:02 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Golf εξαετιας με κινητηρα 1.6 βενζινης δεν υπαρχει. Μηπως ειναι πετρελαιο;
Messinian Houses |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT
Ένταξη: 16 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 5257 Τόπος: Πειραιάς
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 25 Οκτ 2016, 18:49:49 Θέμα δημοσίευσης: Re: Το διλημμα |
|
|
pegeotoula έγραψε: | Γεια σας
Τι να προσεξω?
Τι με συμβουλευετε? |
>επειδη χρησιμοποιησες 2 φορες τον ορο "μαλακο" κι επειδη εισαι νεα οδηγος (ολοι εχουμε περασει απο εκει και ξερουμε το αγχος του νεου οδηγου),
>επειδη το 307 το κληρονομησες και δε θα σου στοιχησει τιποτα και επιπλεον φαινεται οτι μεσα σου συναισθηματικα το προτιμας κ θελεις να το κρατησεις,
>επειδη σου αρεσουν τα peugeot λογω αναρτησης οπως αναφερεις,
ΟΛΑ δειχνουν σε ενα πραγμα
να κρατησεις το 307, να μαθεις να οδηγεις με αυτο και μετα απο οσα χρονια νομιζεις (2,3,4,...) να πας να αγορασεις ενα νεο αυτοκινητο (ο,τι θελεις) με τα λεφτα που στο εν' τω μεταξυ θα μαζεψεις.
αυτα λεει η λογικη
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 25 Οκτ 2016, 21:31:05 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
pegeotoula έγραψε: | TopGear έγραψε: | pegeotoula έγραψε: | Ευχαριστω κι ενας ταξιτζης αυτο μου ειπε να μαθω με το παλιο και μετα καινουργιο αλλος παλι επεμενε στο γκολφ οπως ο δευτερος φιλος που απαντησε.
Ό,τι πιστεύεις. Εκτός αν έχεις σκοπό να κρατήσεις το 307 κανά χρόνο "μέχρι να μάθεις" και το στείλεις άμεσα. Αλλά όπως σου είπα, άμα αυτό το χρόνο πληρώνεις βλάβες κτλ, δεν έχει νόημα. Θα συνηθίσεις να μάθεις και στο Golf, μη σε απασχολεί αυτό. |
Τι ακριβως εννοεις με τα τελη ταξινομησης? και τα τελη κυκλοφοριας τι μπορει να παθουν? μεταχειρισμενο ειναι κι αυτο του 12 το 208 |
Νόμιζα καινούριο 208 έλεγες. Και οι τιμές ανέβηκαν στα καινούρια.
Στα τέλη κυκλοφορίας εννοώ που λογικά θα σε πιάσει το σύστημα των ρύπων και θα ακριβυνουν σε σχέση με τα τωρινά.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|
|
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|