PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Τρέμουλο κατά το φρενάρισμα

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Svstouk (Στέφανος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) Color Line (2002)

Ένταξη: 09 Αύγ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 23 Αύγ 2002, 22:32:42    Θέμα δημοσίευσης: Τρέμουλο κατά το φρενάρισμα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τον τελευταίο καιρό όταν είμαι σε ανοιχτό δρόμο και πηγαίνω με πάνω από 120, παρατηρώ το εξής: αν φρενάρω δυνατά (μην φανταστείτε μπλοκάρισμα, απλά ένα δυνατό φρενάρισμα) αισθάνομαι το πεντάλ των φρένων να τρέμει και αρχίζω να φοβάμαι για στραβωμένους δίσκους. Από την άλλη, έχω κάνει μόνο 15.000 χλμ και δεν τους έχω βρέξει ΠΟΤΕ ενώ είναι ζεστοί.

Τι λέτε να είναι; Δικαιολογείται μια τόσο πρόωρη φθορά των δίσκων; Εντωμεταξύ, δεν το ζορίζω στο φρενάρισμα - είναι ζήτημα αν το έχω φρενάρει οριακά δύο φορές. Μήπως αυτές οι δύο φορές έκαναν τη ζημιά; Αλλά πάλι, είναι φυσιολογική μια τέτοια φθορά;

Αναμένω τις απαντήσεις σας!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Alex 
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XT (1999)

Ένταξη: 24 Ιούλ 2002
Τόπος: Αθήνα - Μαρούσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 23 Αύγ 2002, 22:59:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Emena mou to kanei edw kai 2 xronia alla gia kapio parakseno logo den mou irthe pote sto myalo oti einai "periergo".. an kai ontws twra pou to les mallon den tha prepe.. pantws den exw idea ti mporei na nai (h diladh exw 2-3 idees alla kalytera as pei kapoios allos pou nai pio sigouros gia na mhn lew kai blakeies)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
theflame 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) XS (2002)

Ένταξη: 06 Ιούλ 2002
Τόπος: Αθήνα - Αμπελόκηποι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 23 Αύγ 2002, 23:32:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μήπως έχεις ABS και είναι στο ξεκίνημα του μπλοκαρίσματος; Συνήθως αυτή είναι η αντίδραση του ABS όταν λειτουργεί. Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, λίγο πριν το μπλοκάρισμα εκείνο δεν είναι τρέμουλο αλλά μάλλον κλωτσιά!!!

206 reasons to live...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Svstouk (Στέφανος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 24 Αύγ 2002, 09:20:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Give me some credit! Crying or Very sad Crying or Very sad
Όχι δεν έχω ABS. Crying or Very sad Ξέρω πώς λειτουργεί το ABS και αυτό το τρέμουλο δεν έχει καμιά σχέση με το κλώτσημα, όπως σωστά είπες, του ABS.
Επιστροφή στην κορυφή
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001

Ένταξη: 24 Μάϊ 2002
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 25 Αύγ 2002, 03:11:18    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

1) Έχεις στραβούς δίσκους!
2) Έχεις σχεδόν λιωμένα τακάκια και χρειάζονται αλλαγή. Τα τακάκια όσο φαγώνονται τόσο πιο εύκολα ζεσταίνονται. Όταν είναι λίγο πριν το τελείωμα ζεσταίνονται στα δυνατά φρεναρίσματα αμέσως, σε βαθμό να παρουσιάζεται τρέμουλο στο πεντάλ του φρένου, προφανώς λόγω αδυναμίας της γόμας να πατήσει σωστά πάνω στη δισκόπλακα. Στα καλά τακάκια δεν παρουσιάζεται αυτό το φαινόμενο ούτε και ένα χιλιοστό πριν το ολοκληρωτικό λιώσιμο. Στα μανίσια πάντως το φαινόμενο συμβαίνει...
Χρησιμοποιώ Bendix (κορυφαίας ποιότητας AS) και τα συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης

Performance of Real Cardriving Club
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Svstouk (Στέφανος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 25 Αύγ 2002, 11:05:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Miltellas έγραψε:
1) Έχεις στραβούς δίσκους!

Από τώρα!!! Είναι φυσιολογικό κάτι τέτοιο τι στιγμή που τα 10000 από τα 15000 χλμ έχουν γίνει σε ταξίδια χωρίς έντονα φρεναρίσματα;;;; Αμάν, με ανησύχησες! Surprised Surprised Surprised

2) Έχεις σχεδόν λιωμένα τακάκια και χρειάζονται αλλαγή. Τα τακάκια όσο φαγώνονται τόσο πιο εύκολα ζεσταίνονται. Όταν είναι λίγο πριν το τελείωμα ζεσταίνονται στα δυνατά φρεναρίσματα αμέσως, σε βαθμό να παρουσιάζεται τρέμουλο στο πεντάλ του φρένου, προφανώς λόγω αδυναμίας της γόμας να πατήσει σωστά πάνω στη δισκόπλακα. Στα καλά τακάκια δεν παρουσιάζεται αυτό το φαινόμενο ούτε και ένα χιλιοστό πριν το ολοκληρωτικό λιώσιμο. Στα μανίσια πάντως το φαινόμενο συμβαίνει...
Χρησιμοποιώ Bendix (κορυφαίας ποιότητας AS) και τα συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Χρησιμοποιείς και δίσκους Bendix; Πού μπορώ να τα προμηθευτώ αυτά; Confused
Επιστροφή στην κορυφή
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001

Ένταξη: 24 Μάϊ 2002
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 26 Αύγ 2002, 00:52:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τότε, τα τακάκια σου θέλουν αλλαγή.
Δίσκους έχω μαμίσιους. Για δίσκους δεν την έψαξα ακόμη.
Αυτό που θα κάνω στα φρένα πρώτο είναι σωληνάκια υψηλής πίεσης. Και δε νομίζω να χρειαστεί και τίποτε άλλο. Τα ίδια φρένα με το 1.6 XS φοράει και το 2λιτρο...

Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης

Performance of Real Cardriving Club
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
johnis (johhis)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

pegeot 106 1.4 (8v) xs

Ένταξη: 11 Φεβ 2013

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 19 Νοέ 2016, 16:58:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σημερα αλλαχτικαν καινουργιες δισκοπλακες και τακακια.μετα τα 80κμ και πανω οταν παταω φρενο τρεμει ολο το αυτοκηνητο.για ποιο λογο γινεται αυτο να διευκρινησο οτι και με τις παλιες δισκοπλακες μου το εκανε αυτο και γιαυτο εγινε η αλλαγη.αλλα το προβλημα δεν λυθηκε τη μπωρει να φταιει
Επιστροφή στην κορυφή
Mono AEK (χρήστος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

rcz thp 156 ...και κατι παραπανω!

Ένταξη: 09 Ιούν 2014
Τόπος: Ιλιον

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 19 Νοέ 2016, 17:47:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μηπως ειναι στραβες?
καινουριες εβαλες?
Επιστροφή στην κορυφή
johnis (johhis)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

pegeot 106 1.4 (8v) xs

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 19 Νοέ 2016, 18:15:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ναι καινουργιες δισκοπλακες και τακακια
Επιστροφή στην κορυφή
LEONIDAS 16V (ΛΕΩΝΙΔΑΣ)
Μέλος
Μέλος

106 rallye 1.6 16v

Ένταξη: 17 Ιούλ 2005
Τόπος: 8.000 rpm

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 20 Νοέ 2016, 09:55:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Άλλαξε ρουλεμαν.....

www.stroked-up.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
johnis (johhis)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

pegeot 106 1.4 (8v) xs

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 20 Νοέ 2016, 10:24:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ρουλεμαν τροχου εννοουμαι ετσι?τα ακουσε ο μιχανηκος και δεν ακουγοντουσαν.μονο το ενα ηταν του οδιγου που ακουγονταν ακομα και στην πορεια.αυτο το αλλαξα πριν κανα μηνα μαζι με τον μπιλιαδορο..
Επιστροφή στην κορυφή
johnis (johhis)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

pegeot 106 1.4 (8v) xs

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 22 Νοέ 2016, 13:51:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εχω την εντυπωσει οτι ο θορυβος αρχισε μετα την αλλαγη του ρουλεμαν.χωρις να ειμαι σιγουρος ομως
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης