Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Dimitris_207 (Dimitris) Μόλις έγραψα

Ένταξη: 05 Ιούν 2016 Δημοσιεύσεις: 3
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 08 Ιούν 2016, 21:49:06 Θέμα δημοσίευσης: Αλλαγή φλάτζας κεφαλής 207 |
|
|
Πριν 10 μέρες αγόρασα ένα μεταχειρισμένο 207 με τον 1,4 90hp πάνω,πριν το αγοράσω όταν το πήγα στο μηχανικό να το ελέγξει μου είπε πως το αμάξι είναι καλό αλλά χρειάζεται αλλαγή στη φλάτζα κεφαλής κάποια στιγμή στο μέλλον γιατί έχει αρχίσει αυτή να χάνει λίγο λάδι και να το βγάζει μέσα στο παγουράκι του ψυγείου.
Μου είπε πως μπορεί να με βγάλει από 3 μήνες ως και 1 χρόνο απλά να ξέρω ότι κάποια στιγμή μέσα σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να την αλλάξω.
Να σας πω πως δεν είμαι και πολύ σχετικός με τα μηχανικά και έτσι άρχισα να μαζεύω γνώμες δεξιά κ αριστερά από σχετικούς (γνωστούς μηχανικούς) και μη (φίλους και διάφορους κατόχους αυτοκινήτων peugeot).
Οι μισοί μου έλεγαν να μην το πάρω καθώς πρόκειται για σοβαρή βλάβη οι άλλοι μισοί να το πάρω καθώς είναι κάτι που φτιάχνεται και δεν θα έπρεπε να με ανησυχεί πολύ.
Ο μηχανικός μου είχε πει πως είναι αναμενόμενη βλάβη για τα 207 καθώς αυτοί οι κινητήρες πονάνε εκεί και κάποια στιγμή το εμφανίζουν.
Εγώ πιο πολύ αποφάσισα με τη καρδιά και το πήρα και το αμάξι είναι πολύ καλό το έχω καταευχαριστηθεί αυτές τις λίγες μέρες που το οδηγώ.
Θέλω τη γνώμη σας για τη σοβαρότητα της βλάβης αυτής και αν πρέπει να ανησυχώ.
(400-500€ έχω πάρει τιμή για επισκευή από 2 μηχανικούς) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Driver ///M (Άρης) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 207 1.4 90hp sport
Ένταξη: 16 Νοέ 2009 Δημοσιεύσεις: 829
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 09 Ιούν 2016, 02:48:52 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ειναι γεγονος οτι αυτος ο κινητηρας εχει θεμα με τη φλατζα.
Σε ολους θα προκυψει αργα η γρηγορα ωστοσο οχι, η ζημια δεν ειναι σοβαρη με την εννοια οτι ειναι ευκολα επισκευασιμη κι αν γινει σωστα η επισκευη ξεγνοιασες για πολυ καιρο αν οχι για παντα.
Τα 500 ευρω που σου ειπαν ωστοσο ειναι αρκετα τσιμπημενα, πανω απο 350 ευρω αντε 400 δεν υπαρχει κανενας λογος να κοστισει κι αυτο με πλανισμα σε ρεκτιφιε (απαραιτητο) και καινουριες βιδες κεφαλης (που δεν βαζουν ολοι αλλα καλο ειναι να αλλαξεις).
Τα εργατικα ειναι γυρω στα 150 ευρω, το ρεκτιφιε ενα 50αρι και αλλα 150 ευρω χοντρικα τα υπολοιπα ανταλλακτικα μαζι με το παραφλου και τα παντα.
Εγω ειχα δωσει 450 ευρω αλλα ειχα αλλαξει και θερμοστατη και τρομπα νερου (καλο ειναι να την αλλαξεις κι εσυ) και ιμαντα χρονισμου.
Γενικα μην ανησυχεις παντως, απλα πηγαινε σε μαστορα που να εξειδικευεται σε πεζω.
Αν γινει η δουλεια σωστα, κατι που για σοβαρο μαστορα δεν ειναι τιποτα, δεν θα εχεις το παραμικρο προβλημα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|