Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Σέρμπης Κώστας (κώστας) Μέλος

 106 1.3 Rallye, 206 1.6 16v
Ένταξη: 07 Σεπ 2007 Δημοσιεύσεις: 104
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 06 Ιούν 2016, 12:23:35 Θέμα δημοσίευσης: Θόρυβος μετά από ώρα σε ταξίδι. 106 1.3 8ν |
|
|
Καλησπέρα σε όλους. Δε βρήκα κάτι παρόμοιο οπότε κι ανοίγω καινούργιο θέμα.
Έχω στην κατοχή μου έβα 106 1.3 8ν. Κάνοντας ταξίδι στη Β. Ελλάδα πριν μισό μήνα περίπου, ξαφνικά και πηγαίνοντας με σταθερή πορεία στα 100χλμ/ώρα εμφανίστηκε ένας θόρυβος σαν ήχος ρουλεμάν τροχού ή ο ήχος που κάνει το ελαστικό όταν πατάει στις "ραφές" ανάμεσα από δύο στρώματα ασφάλτου. Ο ήχος ξεκίνησε, μετά από δύο δεύτερα σταμάτησε και ξαναξεκίνησε. Μείωσα την ταχύτητα στα 70-80 χλμ/ώρα και ο ήχος σταμάτησε.
Πριν μία εβδομάδα ρκανα επισκευή στο κιβώτιο αλλάζοντας τα έξι ρουλεμάν, γεγονός που έπρεπε να γίνει. Θεώρησα πως ο ήχος αυτός δε θα εμφανιζόταν ξανά. Σε σημερινό ταξίδι μετά από μία ώρα δρόμου περίπου ( όπως και την πρώτη φορά που ανέφερα) ακούστηκε ξανά το ίδιο. Αυτή τη φορά σταμάτησα τελείως στη ΛΕΑ και ξαναξεκίνησα κι ο ήχος δεν εμφανίστηκε ξανά.
Να σημειώσω τα εξής:
-το ρουλεμάν μεσαίας τριβής του ημιαξονίου δεξιά είναι καινούργιο.
-ο ήχος δεν αλλάζει συνχότητα ούτε με αυξομείωση ταχύτητας ούτε με αυξομείωση σχέσης στο κιβώτιο ούτε με αυξομείωση στροφών κινητήρα ακόμη κι αν βάλω νεκρά και πατήσω γκάζ.
Ζητώ τις γνώμες σας κι αν έχει ξανατύχει σε κάποιον, θα παρακαλούσα να με βοηθήσει γιατί δεν μπορώ να βγάλω άκρη.
Σας ευχαριστώ.
Σέρμπης Κώστας |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Σέρμπης Κώστας (κώστας) Μέλος

 106 1.3 Rallye, 206 1.6 16v
Ένταξη: 07 Σεπ 2007 Δημοσιεύσεις: 104
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 07 Ιούν 2016, 14:13:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κανείς; |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Hellas4x4 (Antonis) Τρελλαμένο μέλος

 Peugeot 306 1.6 (16V) Champion (2000)
Ένταξη: 22 Απρ 2017 Δημοσιεύσεις: 634
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 22 Απρ 2017, 18:33:31 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τακάκι με δίσκο έχεις τσεκάρει;;; Μπορεί να μην ανοίγει σωστά η δαγκάνα, και μόλις ζεσταθεί ο δίσκος να κάνει θόρυβο με το τακάκι ή να έχει κάποιο "νυχάκι" ο δίσκος!!!
Live to Fly - Ride to Live
Hellas 4x4 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|