Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
limier (Theodoros) Μόλις έγραψα

Peugeot 307 1.4 (2002)
Ένταξη: 12 Ιούν 2016 Δημοσιεύσεις: 5
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 12 Ιούν 2016, 11:11:37 Θέμα δημοσίευσης: Πρόβλημα Ρελαντί |
|
|
Καλησπέρα σε όλους.
Έχω διαβάσει πολλά ποστ εδώ, σχετικά με το πρόβλημα που έχω, άλλα δεν έχω καταφέρει ακόμα να βγάλω άκρη. Σε κάποιους το πρόβλημα έχει λυθεί με την αλλαγή ενός ανταλλακτικού και σε άλλους όχι...
Έχω ένα Peugeot 307, 1400 του 2002. Είμαι στα 140000 χλμ. Στα τόσα χρόνια το αυτοκίνητο δεν έχει παρουσιάσει κανένα σημαντικό πρόβλημα. Τα τελευταία 4 με αλλαγή πινακίδων κυκλοφορεί στους δρόμους της Βιέννης. Εδώ γενικός τα συνεργεία, για να μην πω για τις ανιπροσωπείες, είναι απλησίαστα. 60 με 80 ευρώ την ώρα εργατικά και ίσως κάποια στιγμή να μην βγάλεις και άκρη.
Τέλος πάντων... εδώ και 2 χρόνια το αυτοκίνητο αρχίζει να σβήνει βγάζοντας ταχύτητα και πατώντας το φρένο για να σταματήσω στο φανάρι ή και πίσω από ένα αυτοκίνητο. Δεν συμβαίνει όμως συνέχεια. Ξεκίνησε πολύ σπάνια και άρχισε να συμβαίνει πολύ πιο συχνά. Παρατηρώντας καλύτερα το πρόβλημα είδα πως λίγο πριν σβήσει η μηχανή, βγάζοντας ταχύτητα ο χιλιομετρητής βυθίζεται με αποτέλεσμα να ανάβουν τα λαμπάκια στην Οθόνη και να σβήνει. Πολλές φορές κάνει αυτή τη βουτιά στο μηδέν ανάβουν τα λαμπάκια αλλά εκεί που πάει να σβήσει κάτι το κρατάει και επανέρχεται. Τον χειμώνα που πέρασε δεν μου το παρουσίασε ούτε μια φορά και σκέφτηκα πως τελικά τη γλίτωσα. Μόλις όμως ξεκίνησε η ζέστη άρχισε ξανά. Με τον τεχνικό που μου το κάνει σέρβις (ιδιωτικά και όχι σε συνεργείο) μου είπε ότι μάλλον είναι το μοτεράκι του ρελαντί γιατί του είχε παρουσιαστεί πολλές φορές ,αλλά όχι σε peugeot, σε άλλα μοντέλα αυτοκινήτου. Αλλάξαμε λοιπόν την προηγούμενη εβδομάδα το μοτεράκι και καθαρίσαμε την πεταλούδα (που θα μπορούσα να πω πως ήταν ήδη καθαρή) αλλά το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει. Προχτές μάλιστα άκουσα πως κάνει κάποιο περίεργο θόρυβο μέσα στη μηχανή την ώρα που το στροφόμετρο κάνει αυτή τη βουτιά και λίγο πριν σβήσει.
Να πάω στην αντιπροσωπεία ούτε που το σκέφτομαι γιατί την τελευταία φορά που έπρεπε να αλλάξω το μπροστινό φανάρι που είχε σπάσει μου ζητήσανε για το ένα μόνο 300 ευρώ μαζί με τα εργατικά, άσε που είμαι σίγουρος πως ούτε κι αυτοί θα βγάλουν άκρη.
Ενδεικτικά αλλαγή λάδια και φίλτρο 180 ευρώ περίπου....
Είχε κανείς παρόμοιο πρόβλημα ή έστω έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει??
Ευχαριστώ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
TopGear (Χρήστος) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 8V (2000) no more
Ένταξη: 03 Ιούν 2007 Δημοσιεύσεις: 993 Τόπος: Pole Position
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 12 Ιούν 2016, 15:28:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Χωρίς να ξέρω πολλά πολλά, το πιο λογικό, δηλαδή να το συνδέσουν με το διαγνωστικό και να δούνε, δεν το έκανε κανείς; Μήπως είναι κανάς λάμδα; Ας απαντήσουν και οι σχετικότεροι με το θέμα...
My main problem with the Porsche 992 Turbo S is that I cannot afford it. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 307 1.4 (2002)
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 12 Ιούν 2016, 23:27:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δεν έχω πάει στην αντιπροσωπεία και ούτε με βλέπω να το κάνω. Ούτως ή άλλως δεν βγάζει σφάλμα στην οθόνη αλλιώς θα το είχα προσέξει και θα ήξερα που ακριβώς είναι το πρόβλημα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
drdino (Kωνσταντίνος) Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)
Ένταξη: 16 Δεκ 2003 Δημοσιεύσεις: 3365 Τόπος: Βροχονήσι
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 13 Ιούν 2016, 09:04:15 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
To ότι δεν βγάζει σφάλμα στην οθόνη δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει αποθηκευμένο σφάλμα στους εγκεφάλους.
Αναφέρεις πως βυθίζεται ο χιλιομετρητής, εννοείς πως ενώ κινείσαι με πχ 20 χλμ/ώρα, σου δείχνει 0 και μετά σβήνει; Αν ναι, θα τσέκαρα/άλλαζα τον αισθητήρα ταχύτητας στο κιβώτιο.
Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 307 1.4 (2002)
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 13 Ιούν 2016, 09:17:51 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
drdino έγραψε: | To ότι δεν βγάζει σφάλμα στην οθόνη δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει αποθηκευμένο σφάλμα στους εγκεφάλους.
Αναφέρεις πως βυθίζεται ο χιλιομετρητής, εννοείς πως ενώ κινείσαι με πχ 20 χλμ/ώρα, σου δείχνει 0 και μετά σβήνει; Αν ναι, θα τσέκαρα/άλλαζα τον αισθητήρα ταχύτητας στο κιβώτιο. |
Δεν σβηνει εχοντας σταθερη ταχυτητα, παρα μονο βγαζοντας ταχυτητα και πατώντας φρενο για να σταματησεις. Κατι δεν το αφηνει να κρατησει τις στροφες του ρελαντι. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

BMW 330i (F30)
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 13 Ιούν 2016, 09:52:01 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αν δεν πατήσεις φρένο δεν θα σβήσει ποτέ δλδ; Τεσπα, το σωστότερο είναι να διαβάσεις τα σφάλματα τουλάχιστον στον εγκέφαλο της μηχανής και την BSI, αλλιώς πας στα τυφλά.
Ο αισθητήρας ταχύτητας είναι ύποπτος πριν πάνε σε ανάγνωση ταχύτητας μέσω abs.
Κι εγώ εξωτερικό είμαι αλλά η peugeot έχει ένα πάγιο ποσό για διάγνωση που δεν είναι απαγορευτικό, δεν τσεκάρεις μήπως έχει κάτι τέτοιο και στην Αυστρία; Αλλιώς πρέπει να βρεις κάποιον με pp2000/diagbox.
Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 307 1.4 (2002)
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 13 Ιούν 2016, 11:47:34 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πολλές φορές και πριν πατήσεις φρένο. Μόνο βγάζοντας την ταχύτητα αλλά όταν πας για να σταματήσεις και όχι όταν δίνεις για να ανεβάσεις. Τέλος πάντων. θα ρωτήσω να δω τι παίζει σε μια αντιπροσωπεία για έναν έλεγχο και μετά θα ρωτήσω αν κάποιος άλλος έχει αυτό το Διαγνωστικό.
Ευχαριστώ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Manos206 Moderator

Ένταξη: 02 Ιούν 2010 Δημοσιεύσεις: 860 Τόπος: Πειραιάς
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 13 Ιούν 2016, 14:12:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εαν το κοστος για τη διαγνωση ειναι απαγορευτικο παρηγγειλε απο ebay τη συσκευη που τη βαζεις στην obd και συνδεεται μεσω bluetooth με το κινητο.. Ενας φιλος ειχε παρει με κατω απο 20 ευρω αν θυμαμαι καλα..
http://www.facebook.com/sarakinikorooms |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Apostolos-106 rallye (ApostolisR) Δραστήριο μέλος

Peugeot 106 Rallye, 1.6L 16V, Year 2003
Ένταξη: 25 Οκτ 2012 Δημοσιεύσεις: 228
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 13 Ιούν 2016, 14:18:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Έτσι όπως τα λες, εμένα για πρόβλημα με τα ρεύματα μου κάνει. Τσέκαρε μπουζί, πολλαπλασιαστή κλπ
Αν δεν έχεις τροφοδοσία, τότε σβήνει μόλις το "αφήσεις" να κυλήσει. (Χωρίς ταχύτητα μέσα)
Όταν έχεις μέσα ταχύτητα, μόνο και μόνο οι στροφές της μηχανής το κρατάνε αναμένο νμζω... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

BMW 330i (F30)
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 13 Ιούν 2016, 14:52:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Manos206 έγραψε: | Εαν το κοστος για τη διαγνωση ειναι απαγορευτικο παρηγγειλε απο ebay τη συσκευη που τη βαζεις στην obd και συνδεεται μεσω bluetooth με το κινητο.. Ενας φιλος ειχε παρει με κατω απο 20 ευρω αν θυμαμαι καλα.. |
Δεν μπορεί να δει BSI ή ειδικά DTC από τον εγκέφαλο της μηχανής με αυτό.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Tzive (Λουκας) Τρελλαμένο μέλος

Citroen AX 1800cc Kit-Car + 207rallye
Ένταξη: 10 Οκτ 2007 Δημοσιεύσεις: 647 Τόπος: on tracks
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 13 Ιούν 2016, 19:00:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Manos206 έγραψε: | Εαν το κοστος για τη διαγνωση ειναι απαγορευτικο παρηγγειλε απο ebay τη συσκευη που τη βαζεις στην obd και συνδεεται μεσω bluetooth με το κινητο.. Ενας φιλος ειχε παρει με κατω απο 20 ευρω αν θυμαμαι καλα.. | Δεν μπορεί να δει πολλά πράγματα αυτο. Σε σώζει αρκετές φορές αλλά δεν βλέπει τα πάντα!
Citroen AX 1,800cc
Fastest production car @ kartodromo 52.506
Megara Curcuit 1.07.642 και εχει ακομα ΠΟΛΥ! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Hellas4x4 (Antonis) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 306 1.6 (16V) Champion (2000)
Ένταξη: 22 Απρ 2017 Δημοσιεύσεις: 634
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 22 Απρ 2017, 18:48:51 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μου κάνει το ίδιο καμιά φορά το 306! Το έψαξα λίγο και βρήκα τα εξής... Όταν το ταχύμετρο δείχνει 0 ο εγκέφαλος θεωρεί ότι είσαι ακίνητος οπότε αλλάζει τα μίγματα. Οπότε εσύ έχοντας ταχύτητα και στροφές, οι οποίες ακόμα και στη νεκρά επηρεάζονται από την κίνηση των τροχών δεν δίνει σωστές εντολές ο εγκέφαλος και σβήνει ο κινητήρας...
Λογικά καθαρίζοντας την φίσα του χιλιομετρητή σε πρώτη φάση και μετά τον αισθητήρα της ταχύτητας (όπως προανέφερε ο συνάδελφος)...
Live to Fly - Ride to Live
Hellas 4x4 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|