PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

ABS FAULT και BRAKING FAULT

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
gpol86 (Γιώργος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 206 1.4 (8v) XS (2002)

Ένταξη: 19 Ιούλ 2010
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 24 Νοέ 2016, 12:13:47    Θέμα δημοσίευσης: ABS FAULT και BRAKING FAULT Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλημέρα παιδιά!

Σήμερα το πρωί και καθώς ανέβαινα μια ανηφόρα, χωρίς να πατήσω φρένο, κάνει ένα μπιπ και γράφει ABS FAULT στην οθόνη, με το αντίστοιχο κίτρινο λαμπάκι στο καντράν. Στο καπάκι κάνει άλλα 3 μπιπ και γράφει BRAKING FAULT και αρχίζει να αναβοσβήνει το STOP.

Το αμάξι φρενάρει κανονικά, αν και μου φαίνεται λίγο πιο σκληρό το πετάλι. Δεν είχα χρόνο να το τσεκάρω περισσότερο γιατί έπρεπε να έρθω δουλειά, αλλά όταν πάρκαρα έβαλα ξανά μπροστά και δεν άναψε κάτι. Σταματημένος πάτησα 4-5 φορές το πετάλι τέρμα και πάλι δεν άναψε κάτι. Με φόβισε όμως λίγο, δεν θέλω να βρεθώ ξαφνικά χωρίς φρένα.

Είναι 206 1.4 8v του '02. Τακάκια άλλαξα τελευταία φορά το '12, έχουν περίπου 35.000. Στα ταμπούρα πίσω δεν έχω αλλάξει ποτέ τίποτα στα 108.000 που έχει, σκόπευα όμως να αλλάξω μαζί με τα τακάκια φέτος. Υγρά φρένων άλλαξα τελευταία φορά πέρυσι.

Καμιά ιδέα; Υπάρχει περίπτωση να οφείλεται σε τακάκια/κυλινδράκια που όντως πάνε για αλλαγή; Ή πάμε για κάτι πιο κοστοβόρο; Sad
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Mono AEK (χρήστος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

rcz thp 156 ...και κατι παραπανω!

Ένταξη: 09 Ιούν 2014
Τόπος: Ιλιον

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 24 Νοέ 2016, 12:35:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Να μεινεις χωρις φρενα δε μενεις μη φοβασαι
χωρις abs λογικα θα μεινεις αν ξαναανψει η ενδειξη
τωρα αυτο μπορει να ειναι καποια ασφαλεια η χειροτερα μοναδα abs

Υγρα τσεκαρες τη σταθμη τους?
Επιστροφή στην κορυφή
gpol86 (Γιώργος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 24 Νοέ 2016, 12:46:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν πρόλαβα να τσεκάρω, θα την κοιτάξω το συντομότερο. Αυτό που με προβλημάτισε και με φόβισε περισσότερο είναι ότι έβγαλε και braking fault. Από τη στιγμή που το ABS έχει δική του ένδειξη, γιατί εμφάνισε και αυτό;

Εντελώς υποθετικά (μακριά από μας...) για τι κόστος μιλάμε αν είναι μονάδα ABS; Crying or Very sad
Επιστροφή στην κορυφή
Gotcha (George)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

F20 πετρέλης

Ένταξη: 06 Ιούν 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 24 Νοέ 2016, 13:12:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μπας και επαιζε τπτ λογο ανηφορας + σταθμης υγρων φρενων?
Επιστροφή στην κορυφή
Mono AEK (χρήστος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 24 Νοέ 2016, 13:15:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

μαζι πανε αυτα μη σε τρομαζει

πολυ πιθανο αυτο που λεει ο gotcha ειδικα αν σου λειπει λιγο υγρο

γενικα ειναι ενα ακριβο ανταλλακτικο η μοναδα αλλα για το αμαξι σου δεν ειχω ιδεα
μπορεις να τσεκαρεις στο ιντερνετ τιμες αλλα σιγουρα θα παιζουν και μεταχειρισμενες με μικροτερο κοστος
Επιστροφή στην κορυφή
SnakeMJK (Ζήσης)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)

Ένταξη: 27 Φεβ 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 24 Νοέ 2016, 13:29:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μου το έβγαζε σχεδόν πάντα όταν τράβαγα χειρόφρενο μαζί με φρένο ταυτόχρονα... (ποτέ σε δημόσιο δρόμο Razz ). Αλλά αν έσβηνα μηχανή και άναβα ξανά, έφευγε και η ένδειξη.
Παρεπτιπτόντως, μου άναβαν και σε μένα και τα δύο μαζί, και abs και braking fault, οπότε πρέπει να πηγαίνουν πακέτο αυτά.

Επιστροφή στην κορυφή
gpol86 (Γιώργος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 24 Νοέ 2016, 13:46:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κομπλέ, άρα τσεκάρω στάθμη για αρχή και βλέπουμε. Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις! Ελπίζω να ήταν τυχαίο όπως όλα τα άλλα που το πιάνουν κατά καιρούς... Razz

Χρήστο έχεις δίκιο, μόλις έριξα μια ματιά στο car και κυκλοφορούν μεταχειρισμένες κοντά στο κατοστάρικο. Μακάρι να μην χρειαστεί, αλλά και να χρειαστεί ευτυχώς δεν είναι απαγορευτικό το ποσό. Άντε να δούμε γιατί το τελευταίο τρίμηνο έχω αλλάξει σασμάν, πολλαπλασιαστή, αντλία βενζίνης, και δεν λέει να σταματήσει η κατρακύλα...
Επιστροφή στην κορυφή
Mono AEK (χρήστος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 24 Νοέ 2016, 15:54:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μπηκε στην εφηβεια τωρα το αμαξι σου και αρχισαν τα εξοδα..
Laughing Laughing Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
gpol86 (Γιώργος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 24 Νοέ 2016, 17:20:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Άντε να μεγαλώσει λίγο ακόμα ο κοπρίτης να πιάσει καμιά δουλειά γιατί βαρέθηκα να τον συντηρώ Razz Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
gpol86 (Γιώργος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 25 Νοέ 2016, 11:10:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τελικά χθες βράδυ δεν άναψε τίποτα στο γυρισμό, όλα μια χαρά. Επίσης τα υγρά φρένων είναι ακριβώς στο max, και ένα ELM327 που συνέδεσα δεν έδειξε κανένα fault καταγεγραμμένο. Μάλλον τυχαίο ήταν τελικά...
Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 25 Νοέ 2016, 20:41:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το elm δεν θα σου διαβάσει σφάλματα από τη μονάδα του ABS.

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
Hellas4x4 (Antonis)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 306 1.6 (16V) Champion (2000)

Ένταξη: 22 Απρ 2017

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 22 Απρ 2017, 18:26:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κοίτα για υγρασία στην φίσα του ABS... Εμένα λόγω αυτού μου ενεργοποιόταν 1 στα 3 φρεναρίσματα!!! Wink

Live to Fly - Ride to Live

Hellas 4x4
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης