liakos (Ηλίας) Μόλις έγραψα

Peugeot 206 1.6 (16V) CC (2002)
Ένταξη: 13 Ιαν 2005 Δημοσιεύσεις: 13 Τόπος: Πειραιάς
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 17 Ιούλ 2006, 02:40:22 Θέμα δημοσίευσης: Διαρροή λαδιού σε έμβολο ανήψωσης οροφής (206 CC) |
|
|
Λοιπόν, να σας εκμυστηρευτώ τις πρόσφατες περιπέτειές μου με τον Γάλλο. Αφού πέρασα ένα ‘μαγικό’ καλοκαίρι στην Κρήτη, αποφάσισα να ανέβω στον Πειραιά να δω τους δικούς μου. Εκείνες τις μέρες παρακολουθούσα το μουντιάλ και όσο η Γαλλία κάλπαζε προς τον τελικό, το CC πήγαινε καλά. Μια μέρα όμως μετά την κεφαλιά του Ζίνταν και το χαμένο κύπελλο, το αυτοκίνητό μου άρχισε να κλαίει. Έκλεγε με μαύρο λάδι στο πίσω μέρος, στην περιοχή του μηχανισμού της οροφής.
Αφού λοιπόν συνειδητοποιώ ότι έχω ένα παθιασμένο και ονειρικό αυτοκίνητο, επηρεασμένο από το πνεύμα του Ζιζού, καταλαβαίνω ότι το πρόβλημα ήταν στο δεξί έμβολο, ακριβώς πίσω από το φανάρι. Αυτό μαζί με άλλο ένα, είναι υπεύθυνα για την ανύψωση της οροφής, προκειμένου να μαζευτεί πίσω. Συνδέεται με την αντλία, όπου με υδραυλικό λάδι πιέζει το έμβολο και σηκώνει το πάνω μέρος του πορτ-μπαγκάζ.
Εκείνες τις μέρες παρατήρησα λάδι και δεν άργησα να εντοπίσω την προέλευσή του. Η διάγνωση στην αντιπροσωπία ήταν απλή,από το βάρος της αεροτομής, το έμβολο πιεζόταν, ώσπου σε κάποια φάση έχασε την στεγανότητά του και έπρεπε να αντικατασταθεί. Ένα καινούργιο ανταλλακτικό από Γαλλία θα έκανε 400 ευρώ με αναμονή 10 ημερών, όπου συνέπιπτε με την άδεια του φανοποιού, σύνολο ένας μήνας στην καρδιά του καλοκαιριού! Cabrio ντάλα καλοκαίρι με κλειστή οροφή είναι σαν Playmate με κελεμπία.
Τελικά μέσω γνωστού και επαφών, βρήκαμε ένα ελαφρά μεταχειρισμένο, όπου το τοποθέτησε ένας γνωστός μου, τεχνικός πάνω στα Peugeot. Συνολικό κόστος : 230 Ευρώ, και έτοιμο σε 4 μέρες. Βέβαια, σε αυτές τις περιπτώσεις, η μόνη εγγύηση που μπορείς να έχεις, είναι το φιλότιμο του μάστορα, αλλά ακόμα και έτσι, το κέρδος είναι σημαντικό. Επίσης να τονίσω ότι αν προσπαθούσα να το τοποθετήσω μόνος μου, θα έπεφτα σε πολλές παγίδες, όπως λάθος τύπος λαδιού ή εσφαλμένα σωληνάκια. Ελπίζω αυτό το κείμενο να ήταν κατατοπιστικό για όσους έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα με το CC τους, γιατί δεν βρήκα άλλες αναφορές στο forum.[/img]

Saxo and Xsara and Scenic and 206 CC - être continué... |
|
Blue Cub (Δημοσθενης) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206CC 1.6 (16V) 2002
Ένταξη: 27 Νοέ 2015 Δημοσιεύσεις: 460 Τόπος: Αθηνα
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 28 Μάρ 2016, 12:10:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ποσο ζυγιζει μια αεροτομη; Ποσο πιο βαρια ειναι απο τη σχαρα του CC;
Εκτος αν ασκουσε τοση πιεση απο την καθοδικη πορεια του ανεμου πανω της, αλλα και παλι, εχουν συναντησει τετοιο προβλημα αλλοι με αεροτομη;
4 οι μεγάλες αγάπες μου. 2 κοπέλες. 2 αμάξια.
 |
|