Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
peugeokatsiou (Γιώργος) Μόλις έγραψα

Peugeot 308 1.4 (16v) vti
Ένταξη: 12 Απρ 2013 Δημοσιεύσεις: 16 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 01 Δεκ 2014, 09:40:43 Θέμα δημοσίευσης: Tablet και εγκατάσταση επί του εργοστασιακου ηχοσυστηματος |
|
|
Χαζεύοντας βίντεο ανακάλυψα πολλούς τυπακους απιστευτους που έχουν εγκαταστήσει tablet... Και μάλιστα με πλαίσιο κανονικά στο ταμπλό. Παρότι ασχολούμαι με τέτοιες gadgeties τολμώ μα πω ότι νιώθω σα να ανακάλυψα την Αμερική! Νιώθω ένα δέος, αλλά και πλήρη αμπαλιαση επί του θέματος . Στο διαταυτα, παίζει να υπάρχει κανείς να μου δώσει πληροφορίες για το πώς κάνουμε τέτοιο σκηνικό? Δεν μιλάω απλά για το πέρασμα στο ταμπλό εννοώ και συνδεσμολογια για ηχεία, πιθανος χειρισμός του υπολογιστή ταξιδιού, αν είναι δυνατή η πλήρης αντικατάσταση της εργοστασιακή πηγής, αν υπάρχει δυνατότητα χειρισμού από τα χειριστήρια στο τιμόνι και οοοοοολα αυτά τα ωραία για Peugeot 308...παιδιά αν υπάρχει κανένα thread διαφωτιστε με.... Geek χαιρετισμούς 
Η ιστορία θα μας κρίνει όλους |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
akis1976 (akis1976) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 207 RC
Ένταξη: 27 Απρ 2012 Δημοσιεύσεις: 456 Τόπος: Πειραιας
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 01 Δεκ 2014, 21:23:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κάτι τετοιο θα σε ενδιέφερε ίσως?Γιατί νομίζω θα ήταν πιο "βολικό"
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
peugeokatsiou (Γιώργος) Μόλις έγραψα

Peugeot 308 1.4 (16v) vti
Ένταξη: 12 Απρ 2013 Δημοσιεύσεις: 16 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 02 Δεκ 2014, 00:03:45 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Φίλε ναι έχω στα υπόψιν τέτοια multimedia.... Απλά τα βρίσκω πανάκριβα από τη μια και από την άλλη χαλάνε όλο το joy της custom κατασκευής... πάντως ρίχνοντας μια πιο αναλυτική ματιά βρήκα ότι μπορείς να κρατήσεις το εργοστασιακο στο ντουλάπακι, περνάς auxiliary στο tablet το μονταρεις στο ταμπλό με ειδικές προθηκες από ebay και είσαι κύριος.... Θα παιχτει βέβαια ένα άγχος με τον ήχο γτ δεν θα έχει τόση ένταση από το tablet στα ηχεία, οπότε πιθανόν να χρειάζεται ενίσχυση άμα θες να ακούς δυνατά αρκετά... Πάντως και έτσι απλά κάνεις μια άλφα δουλειά.... Τώρα είμαι σε έρευνα για πλήρη αντικατάσταση της πηγής, να τα δουλεύει όλα το tablet και τον υπολογιστή ταξιδιού και τις ρυθμίσεις και τα χειριστήρια στο τιμόνι.... Άμα βρω κάτι θα ποσταρω....
Η ιστορία θα μας κρίνει όλους |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Tzive (Λουκας) Τρελλαμένο μέλος

Citroen AX 1800cc Kit-Car + 207rallye
Ένταξη: 10 Οκτ 2007 Δημοσιεύσεις: 647 Τόπος: on tracks
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 02 Δεκ 2014, 00:06:41 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
akis1976 έγραψε: | Κάτι τετοιο θα σε ενδιέφερε ίσως?Γιατί νομίζω θα ήταν πιο "βολικό" | και 100 φθηνότερο
Citroen AX 1,800cc
Fastest production car @ kartodromo 52.506
Megara Curcuit 1.07.642 και εχει ακομα ΠΟΛΥ! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kovac (Χρήστος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 masturbisio!!!
Ένταξη: 13 Ιούλ 2003 Δημοσιεύσεις: 1201 Τόπος: Νίκαια
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 02 Δεκ 2014, 15:56:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
peugeokatsiou έγραψε: | Φίλε ναι έχω στα υπόψιν τέτοια multimedia.... Απλά τα βρίσκω πανάκριβα από τη μια και από την άλλη χαλάνε όλο το joy της custom κατασκευής... πάντως ρίχνοντας μια πιο αναλυτική ματιά βρήκα ότι μπορείς να κρατήσεις το εργοστασιακο στο ντουλάπακι, περνάς auxiliary στο tablet το μονταρεις στο ταμπλό με ειδικές προθηκες από ebay και είσαι κύριος.... Θα παιχτει βέβαια ένα άγχος με τον ήχο γτ δεν θα έχει τόση ένταση από το tablet στα ηχεία, οπότε πιθανόν να χρειάζεται ενίσχυση άμα θες να ακούς δυνατά αρκετά... Πάντως και έτσι απλά κάνεις μια άλφα δουλειά.... Τώρα είμαι σε έρευνα για πλήρη αντικατάσταση της πηγής, να τα δουλεύει όλα το tablet και τον υπολογιστή ταξιδιού και τις ρυθμίσεις και τα χειριστήρια στο τιμόνι.... Άμα βρω κάτι θα ποσταρω.... |
Πωπω, καιρό είχα να γράψω...
Καλό θα είναι πριν ξεκινήσεις ένα τέτοιο εγχείρημα να έχεις κατά νου 2-3 (ή και παραπάνω) θέματα που ίσως προκύψουν.
Πριν πάμε στα προβλήματα κατασκευής/λειτουργίας:
1. Αρχικά πρέπει να ξεκαθαρίσεις αν όντως σου χρειάζεται κάτι τέτοιο ή το κάνεις για την όλη φάση της κατασκευής της υπόθεσης. Μη σου φανεί ειρωνικό/υποτιμητικό αυτό που λέω, απλά θα πρέπει να βάλεις το χέρι σου (ίσως) βαθιά στην τσέπη (έξοδα που στην αρχή δε φαίνονται) για κάτι που στο τέλος μπορεί σε 2-3 μήνες να βαρεθείς.
2. Ό,τι και να βάλεις (tablet, pc, 2din πηγή, κλπ), φρόντισε να είναι full αντιστρέψιμο, ώστε αν χρειαστεί το αμάξι να μπορεί να ξαναγίνει όπως ήταν. Αυτό είναι εύκολο να επιτευχθεί όσο πειράζουμε πλαστικά/κλπ που υπάρχουν σαν ανταλλακτικά,είναι μικρά κομμάτια και αντικαθίστανται εύκολα.
3. Αν το αμάξι το έχεις μόνο εσύ, παρέλειψε αυτή την παράγραφο.
Όταν κάποιος παίρνει το αμάξι θα περιορίζεται αρκετά (χερισμός μόνο από τα χειριστήρια στο τιμόνι, σκύψε στο ντουλαπάκι κ άλλαξε cd, κλπ). Δεν είναι τόσο τραγικό όσο ακούγεται, συμφωνώ. Και αυτό αν όντως κρατήσεις την εργοστασική πηγή και δεν την καταργήσεις. Επίσης εκεί που έχεις την πηγή θα βλέπει ένα κενό επειδή λείπει το tablet, ούτε και αυτό είναι πρόβλημα οκ. Αν θέλει όμως να έχει και το tablet όταν πάρει το αμάξι, θα γίνεται ότι και στο 4 από κάτω.
4. Όπου και να πας με το αμάξι θα κουβαλάς μαζί σου το tablet. Εκτός και αν θες να το αφήνεις στο αμάξι.
Και πάμε στα προβλήματα κατασκευής/λειτουργίας:
1. Η λύση tablet σε περιορίζει αρκετά σε θέμα δυνατοτήτων. Χωρητικότητα (πόσα mp3, videoclip, κλπ να χωρέσει?), κάμερα οπισθοπορείας (ολόκληρη 7" οθονούλα και να μην έχεις μια κάμερα?), bluetooth να συνδέεις το κινητό (νομίζω έχουν τα tablet όμως), κλπ.
Υποκειμενικά τελείως είναι όσα σου λέω έτσι? Μην παρεξηγηθώ. Απλά νομίζω ότι στην πορεία θα θες και το κάτι παραπάνω (ειδικά η κάμερα που ο κινέζος την έχει περίπου 10€ και θα έχεις ήδη την οθόνη), που με τόσα που θα δώσεις υπάρχουν και πιο plug & play έτοιμες λύσεις, που σου παρέχουν πολλά περισσότερα.
2. Ελπίζω να έχει καλή μπαταρία το tablet σου. Η λύση με βάση φόρτισης εκεί που θα μπαίνει στο αμάξι (με διακοπτάκι για να μη φορτίζει/ξεφορτίζει κάθε φορά που το κουμπώνεις/ξεκουμπώνεις και τα παίξει η μπαταρία) θα βοηθήσει αρκετά.
3. Το θέμα ήχος δεν είναι πρόβλημα, connect2 (ή κάποιο παρόμοιο για 308) που (στα rd3) συνδέεται στην εργοστασιακή πηγή πάνω στη θέση της cd-ερας, με αποτέλεσμα να χειρίζεσαι ήχο από τα χειριστήρια και να αλλάζεις σε ραδιόφωνο. Για το 308 δεν ξέρω αν ισχύει αυτό ακριβώς, δεν ξέρω καν τι radiocd έχουν, αλλά σίγουρα υπάρχουν λύσεις. Κοστίζουν όμως.
4. Το ότι έχεις 2din χώρο είναι υπέρ σου για την πολυεστερική κατασκευή για το tablet. Για να γίνει σωστή δουλειά (εργοστασιακό αποτέλεσμα) όμως, θα κοστίσει. Και μην πας σε λύσεις βάψιμο με σπρέι κλπ, μόνο σε φούρνο θα γίνει σωστά το βάψιμο.
5. Θα σου φανεί αστείο, αλλά επιβεβαίωσε ότι το tablet σου κλειδώνει αρκετούς δορυφόρους και το gps δουλεύει σωστά όταν είσαι μέσα στο αμάξι. Στα 206 (τουλάχιστον) το τζάμι είναι αθερμικό και με το δέκτη μπροστά στο παρμπρίζ δε δούλευε καν (δε μιλάω για tablet, αλλά για usb δέκτη).
6. Αν καταργήσεις την πηγή ξέχνα το ραδιόφωνο και τα cd. Εντάξει ραδιόφωνο λογικά έχει το tablet και cd ποιος χρησιμοποιεί πλέον. Συμφωνώ και σε αυτό. USB stick από το φιλαράκι που μπήκε μέσα και σου λέει βάλτο να το ακούσουμε? Δεν είναι λίγο κρίμα τόσος κόπος και να μην μπορείς να παίξεις ένα απλό usb stick?
7. Η πηγή στο ντουλαπάκι για να μεταφερθεί, χρειάζεται προεκτάσεις καλωδίων (αν πιάνουν τα χέρια σου με κολλητήρια κλπ, είναι απλό έως αστείο να φτιάξεις, αν όχι ebay κλπ). Επίσης η πηγή θα πρέπει να στερεωθεί καλά μέσα στο ντουλαπάκι για να μην κοπανάει στις λακούβες και σου σπάει τα νεύρα.
8. Το tablet να είναι καλό αν πας για android, γιατί αν κρίνω από τα κινητά...
Τώρα αν όντως υπάρχουν βάσεις/προσθήκες από ebay, ώστε να κουμπώσει σωστά το tablet σου στο αμάξι σου(ακριβώς και όχι στο περίπου) και να δείχνει σαν εργοστασιακό και όχι σαν τα ταξί με gps, "ταμειακές", έξτρα οθόνη, και καλώδια να πετάγονται από παντού σαν τις κατσαρίδες, τότε μην το σκέφτεσαι καν και κάντο. Το δύσκολο κομμάτι είναι αυτό. Άσε που αφού θα γλιτώσεις τα έξοδα της όποιας πολυεστερικής κατασκευής, τα έξοδα περιορίζονται αρκετά.
Το όλο θέμα είναι τελείως υποκειμενικό και η απόφαση/επιλογή δική σου. Ζύγισέ τα (κόστος, πιθανό οπτικό αποτέλεσμα, πιθανό λειτουργικό αποτέλεσμα), αποφάσισε και πράξε ανάλογα.
Ό,τι χρειαστείς, εδώ είμαστε. 
Και τα παπούτσια μέσα...
ΒΤΤ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
MEMsound Υπεύθυνος Συνεργασιών

206gti
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 31104 Τόπος: Στροφοδιαδρομές
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 03 Δεκ 2014, 10:37:05 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
kovac έγραψε: | Πωπω, καιρό είχα να γράψω... |
Ε Π Ι Κ ! ! ! ! ! ! 
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|
|
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|