Σέρμπης Κώστας (κώστας) Μέλος

106 1.3 Rallye, 206 1.6 16v
Ένταξη: 07 Σεπ 2007 Δημοσιεύσεις: 104
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 09 Οκτ 2014, 20:18:07 Θέμα δημοσίευσης: 106 - Immobilizer κι απενεργοποίηση. |
|
|
Γεια σε όλους.
Ανοίγω αυτό το θέμα, καθότι έψαχνα κι εγώ να δω τι γίνεται με αυτό το θέμα και πως μπορεί να απενεργοποιηθεί, λόγω προβλημάτων που (ίσως) παρουσιαστούν αλλά είναι - σε περιπτώσεις - δύσκολο να λυθούν. Ελπίζω να βοηθήσει κάποιον που ψάχνει τον τρόπο απενεργοποίησης - μηδενισμού της μνήμης για τον τετραψήφιο κωδικό. Αναφέρομαι σε 106 πρώτης γενιάς, οπότε ξεκινάω.
Τις τελευταίες 4 - 5 ημέρες, λόγω έλλειψης χρόνου, το 106 μου "παροπλίστηκε". Έτσι, αποσύνδεσα την μπαταρία, κάτι που θα γίνεται μέχρι να εγκατασταθεί γενικός διακόπτης.
Διαβάζοντας το manual του αυτοκινήτου βρήκα αναφορά στο τι μπορεί να συμβεί αν αποσυνδεθεί η μπαταρία. Μη βρίσκοντας πληροφορίες για το πληκτρολόγιο του immobilizer και φοβούμενος ολίγον τι μήπως έκανα λάθος και μπλέξω, συνέδεσα τον πόλο της μπαταρίας ξανά, ύστερα από το προαναφερθέν χρονικό διάστημα. Το σύνηθες είναι να αναβοσβήνει το κόκκινο λαμπάκι με σταθερή συχνότητα, έως ότου εισαχθεί ο κωδικός όπου μετά ανάβει το πράσινο. Συνδέοντας τον πόλο το πράσινο λαμπάκι άναψε κι έμεινε έτσι. Άνοιξα κι έκλεισα τα ρεύματα (δεύτερη σκάλα βάζοντας το κλειδί) μπας και αλλάξει φωτισμό, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ ούτε κωδικό δεχόταν. Δοκίμασα να το βάλω μπρος και πήρε κανονικότατα.
Συνεχίζοντας, αφού έσβησα ξανά και έκανα επανάληψη των παραπάνω συμπεριλαμβανομένης και της αποσύνδεσης κι επανασύνδεσης της μπαταρίας, έβγαλα το φις σύνδεσης με το πληκτρολόγιο. Το αυτοκίνητο ξαναπήρε μπρος κανονικότατα.
Αυτό που λογικά συνέβη, είναι η εξάλειψη του κωδικού από τη μνήμη του εγκεφάλου, λόγω έλλειψης ρεύματος. Πλέον, ένας οποιοσδήποτε νέος κωδικός μπορεί να προστεθεί πιέζοντας το "C", βάζοντας το νέο κωδικό και πατώντας ξανά το "C". Σε περίπτωση που ζητηθεί κωδικός, κάτι που θα φανεί αν δε σταλεί καύσιμο κατά την εκκίνηση, θα είναι ο 1111, ο οποίος είναι ο κωδικός Service Mode.
Ελπίζω να βρει εδώ πληροφορίες κάποιος που ψάχνει τρόπο απενεργοποίησης.
Υ.Γ.: Εάν θεωρείτε πως το παρόν δεν πρέπει να υπάρχει, ευχαρίστως να διαγραφεί.
Υ.Γ.2: Εάν κάπου έχω λάθος, ευχαρίστως να με διορθώσετε.
Κώστας |
|