PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Λάδι στο κολάρο της τουρμπίνας

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
kourlis (Γιάννης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 RC

Ένταξη: 03 Ιαν 2008
Τόπος: Κολωνός - Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 06 Μάϊ 2014, 17:46:20    Θέμα δημοσίευσης: Λάδι στο κολάρο της τουρμπίνας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έχω ένα πρόβλημα εδώ και κάμποσο καιρό, αλλά δυστυχώς λόγω του ότι εδώ και πολύ καιρό έκανα ελάχιστα χιλιόμετρα και τώρα που είμαι στο εξωτερικό το αυτοκίνητο δεν κινείται καθόλου δεν έχω καταφέρει να δω τι το προκαλεί.
Σε 207 RC λοιπόν κάθε φορά που κινείται το αυτοκίνητο και λειτουργεί, ή ακόμα και όταν το παρκάρω και το σβήσω για όσο διάστημα είναι ζεστός ο κινητήρας δεν παρατηρώ τίποτα περίεργο.
Την επόμενη μέρα όμως που ο χώρος του κινητήρα έχει κρυώσει βλέπω το κολάρο σιλικόνης (Forge) που βρίσκεται μετά ακριβώς από την τουρμπίνα και το επίσης σιλικονούχο κολάρο της εισαγωγής του ιντερκούλερ στην πάνω μεριά του μόνο και όχι κοντά στο ιντερκούλερ ιδρωμένα. Αν τα ακουμπίσω με το δάχτυλο είναι κάπως λαδωμένα... Το αλουμινένιο κολάρο ενδιάμεσα αυτών των δύο (επίσης forge) δεν έχει τίποτα...
Δεν βλέπω λερωμένο με λάδι κάποιο σωληνάκι της τουρμπίνας, μόνο ελάχιστο λάδι στην αριστερή μεριά του ψευτοκάπακου που νομίζω ότι συμβαίνει σε πολλά 207... Επίσης λιγο λαδάκι υπάρχει στο εσωτερικό του κολάρου της τουρμπίνας, αλλά λογική ποσότητα θα έλεγα και όχι ανησυχητική για την υγεία της τουρμπίνας.
Τέλος νομίζω ότι παλιότερα δεν το έκανε εκτός αν δεν το παρατήρησα ποτέ...
Έχει συμβεί σε κάποιον; Έχετε ιδέα τι είναι κι αν είναι κάτι ανησυχητικό;

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
ParisMcridis (paris)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4(16v) & 207rc II

Ένταξη: 26 Δεκ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 07 Μάϊ 2014, 19:24:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τα κολαρα της forge δε ξερω τι στο διαολο εχουν αλλα πρεπει να ρουφανε λαδι.
Τα ειχαμε πανω σε 207 που ειχε αρκετο λαδακι στο συμπιεστη και ηταν καθε φορα οπως τα δικα σου γιαννη.Τα εβαλα στο δικο μου που δεν εχει σταγονα και ειναι οκ.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

Ένταξη: 05 Δεκ 2006
Τόπος: Nikaia/Argyroupoli

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 07 Μάϊ 2014, 21:30:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ta idia ειχα και γω με το κιτ που ειχα στο πτηνο....κοντ στην τουρμπινα ηταν ιδρωμενο και ολο το υπολοιμο μοτερ θεοστεγνο....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
kourlis (Γιάννης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 RC

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 07 Μάϊ 2014, 23:48:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Με λίγα λόγια δηλαδή να αλλάξω κολάρο? Αυτό φταίει?

Επιστροφή στην κορυφή
makis106 (makis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 THP Rallye (2008)

Ένταξη: 15 Μάϊ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 08 Μάϊ 2014, 00:09:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το εχω δει και εγω αυτο το ιδρωμα στο κολαρο που φευγει απο τουρμπινα για i/c (εργοστασιακο), χωρίς καμια παρενεργεια. Νομιζω οταν ειχα εισαγωγη τυπου forge, αν επαιξε καποιο ρόλο...

etuned
Επιστροφή στην κορυφή
nOkpos (Δημήτρης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

peugeot 207 1.6 GT (2009)

Ένταξη: 10 Ιούλ 2005
Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 08 Μάϊ 2014, 11:03:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

παιδες ολοι μας εχουμε εκει λαδακι ...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
kourlis (Γιάννης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 RC

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 08 Μάϊ 2014, 11:07:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τι το προκαλεί? Είναι προεόρτιο για κάτι χειρότερο?
Έχει σχεση αν έχεις κολάρο αλουμινίου μετά ή δεν παίζει κάτι άλλο ρόλο?

Επιστροφή στην κορυφή
ParisMcridis (paris)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 08 Μάϊ 2014, 11:16:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

nOkpos έγραψε:
παιδες ολοι μας εχουμε εκει λαδακι ...

Αν δεν εχεις μπροστα αναθυμιασεις μεσα η καποιο προβλημα στο τουρμπο..δεν εχει σταγονα.Τωρα η βγαλε τις αναθυμιασεις εξω η αστο ετσι...και κολαρο να αλλαξεις δε θα γινει κατι περα του οτι δε θα ιδρωνει.
Επιστροφή στην κορυφή
ParisMcridis (paris)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 08 Μάϊ 2014, 12:15:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

makis106 έγραψε:
Το εχω δει και εγω αυτο το ιδρωμα στο κολαρο που φευγει απο τουρμπινα για i/c (εργοστασιακο), χωρίς καμια παρενεργεια. Νομιζω οταν ειχα εισαγωγη τυπου forge, αν επαιξε καποιο ρόλο...

Δεν εχει σχεση με την εισαγωγη μακη.Και εγω στο φαναρι την εχω και με αλλο κολαρο δε κανει τιποτα...ειναι ολα στεγνα οτι και να κανω οτι καιρο και να εχει.Το μονο που εχω προσεξει ειναι οτι τα forge κολαρα του κιτ "ρουφανε" λαδι αν υπαρχει.
Επιστροφή στην κορυφή
kourlis (Γιάννης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 RC

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 08 Μάϊ 2014, 23:50:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τις αναυθμιάσεις τι βγάζω σε δοχείο... Βέβαια οι πίσω είναι ταπωμένες...

Επιστροφή στην κορυφή
nOkpos (Δημήτρης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

peugeot 207 1.6 GT (2009)

Ένταξη: 10 Ιούλ 2005
Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 09 Μάϊ 2014, 08:41:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Λογικα τοτε παιζει ρολο οτι και εγω εχω ταπα πισω πανω και κατω..
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
turbomaniac (alex)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

wv golf 1.6 16V

Ένταξη: 15 Ιούν 2014

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 04 Ιούλ 2014, 07:20:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ολες οι τουρμπινες βγαζουν λιγο λαδακι στην εισαγωγή, είναι λογικό και αναμενόμενο, μην σε ανησυχεί. Αν το λαδι γινει πλημμυρα και καπνιζει και στην εξαγωγή, ειναι δειγμα οτι θελει επισκευη η τουρμπίνα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
kourlis (Γιάννης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 RC

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 26 Ιούλ 2014, 14:03:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το κολάρο δεν ιδρώνει από μέσα με λάδι που όπως λες κι εσύ θα το έβρισκα λογικο, αλλά από έξω, αφού σβήσω το αμάξι και κρυώσει...

Επιστροφή στην κορυφή
turbomaniac (alex)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

wv golf 1.6 16V

Ένταξη: 15 Ιούν 2014

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 30 Ιούλ 2014, 12:13:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

αν είναι απ' εξω, τοτε εχει καπου αλλου διαροή, οχι εσωτερικά απο την φτερωτή... Μηπως απο την παροχή η επιστροφή λαδιού της τουρμπίνας? Μηπως απο αναθυμιάσεις?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
kourlis (Γιάννης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 RC

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 30 Ιούλ 2014, 13:44:18    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Είναι λίγο περίεργο γιατί τα σωληνάκια της τουρμπίνας ποθ είναι κοντά και ήταν το πρώτο που κοίταξα είναι πεντακάθαρα... Το ίδιο και οτιδήποτε άλλο είναι κοντά. Και μάλιστα όσο το μοτέρ είναι ζεστό το κολλάρο δεν είναι "ιδρωμένο", όταν κρυώνει συμβαίνει αυτό, σαν να πιάνει υγρασία, αλλά είναι λιπαρή...

Επιστροφή στην κορυφή
makis106 (makis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 THP Rallye (2008)

Ένταξη: 15 Μάϊ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 02 Αύγ 2014, 14:02:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το εχουμε παρατηρησει αρκετοι, μην αγχωνεσαι.

etuned
Επιστροφή στην κορυφή
Andreasf1 (Ανδρέας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 207 GT 1.6 (HDi) 110

Ένταξη: 05 Δεκ 2012
Τόπος: Καλαμάτα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 28 Οκτ 2014, 15:59:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αυτό συμβαίνει και στο δικο μου που είναι πετρέλαιο και έχω βάλει κολαρα σιλικόνης. Βεβαία και στα εργοστασιακά κολαρα είχα θέμα άλλα περισσότερο απ οτι τώρα.. Αλλά εμένα γίνεται και ο κακος χαμός απο αναθυμιάσεις, και γενικα σε αυτους τους πετρέλαιοκινητηρες, αν φταίει αυτο.

Peugeot 2 0 7 | GT HDI |
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης