PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Αγοραζεις από eshops εξωτερικού; Μάθε για τα τελη εκτελ/σμου
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
DimiP 
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT

Ένταξη: 16 Απρ 2002
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Αύγ 2011, 01:55:11    Θέμα δημοσίευσης: Αγοραζεις από eshops εξωτερικού; Μάθε για τα τελη εκτελ/σμου Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Όσο το ίντερνετ διεισδύει σε περισσότερα σπίτια, τόσο αυξάνεται και ο αριθμός των πολιτών που επιλέγει να κάνει όλο και περισσότερες αγορές online από ηλεκτρονικά καταστήματα του εξωτερικού. Gadgets, ρούχα και άλλα είδη, που σε πολλές περιπτώσεις μπορούμε να τα βρούμε πολύ φθηνότερα σε eshops του εξωτερικού απ΄ότι σε φυσικά ή ηλεκτρονικά καταστήματα στη χώρα μας.

Τι γίνεται όμως με τα τέλη εκτελωνισμού; Αρκετοί νομίζω έχουμε κάποια εμπειρία είτε από δική μας αγορά είτε από αγορά φίλου, που αγόρασε κάτι από ηλεκτρονικό κατάστημα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για παράδειγμα και όταν το προϊόν έφτασε στην Ελλάδα, όσα χρήματα γλίτωσε από τη διαφορά της τιμής του ξένου eshop και του ελληνικού καταστήματος, τα πλήρωσε για τον εκτελωνισμό του δέματος!

Η ΕΕΤΤ έχει δεχθεί αρκετές καταγγελίες καταναλωτών σχετικά με την επιβολή πρόσθετων χρεώσεων κατά τον εκτελωνισμό ταχυδρομικών αντικειμένων προέλευσης εξωτερικού (χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης). Για το λόγο αυτό και προκειμένου να μπορούν οι καταναλωτές να ελέγχουν τις σχετικές χρεώσεις και τα τέλη που τους επιβάλλονται, διευκρινίζονται τα εξής:

1) Η διαδικασία που εφαρμόζεται κατά τον εκτελωνισμό βασίζεται στην ευρωπαϊκή και ελληνική τελωνειακή νομοθεσία περί τριτοχωρικών εμπορευμάτων εμπορικού χαρακτήρα, με αξία μεγαλύτερη των 22€, ή μη εμπορικού χαρακτήρα, με αξία μεγαλύτερη των 45€.

2) Τα τέλη διακρίνονται στις εξής κατηγορίες:

Τέλη προς το Δημόσιο (δασμοί, ΦΠΑ, ΔΕΤΕ)
Τα τέλη αυτά καταβάλλονται ανεξαρτήτως του παρόχου που έχει αναλάβει τη διακίνηση της αποστολής. Τα αντικείμενα μη εμπορικού χαρακτήρα, των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει τα 350€ υπόκεινται σε κατ’ αποκοπήν δασμό 3,5%, εκτός κι αν ο ενδιαφερόμενος ζητήσει τον εκτελωνισμό με βάση τη δασμολογική κατάταξη του είδους. Ως εμπορεύματα μη εμπορικού χαρακτήρα θεωρούνται εκείνα που περιλαμβάνονται αποκλειστικά στις αποστολές που πραγματοποιούνται από ιδιώτη σε ιδιώτη, χωρίς οποιασδήποτε μορφής πληρωμή και τα οποία, λόγω της φύσης τους και της ποσότητάς τους, (μικρή) προορίζονται, χωρίς καμία αμφιβολία, για προσωπική, ιδιωτική ή οικογενειακή χρήση εκ μέρους των παραληπτών. Για αξίες από 22€ μέχρι 150€ επιβάλλεται μόνο ο ΦΠΑ. Αν η αξία του αντικειμένου είναι πάνω από 150€ τότε επιβάλλονται ΦΠΑ και δασμοί.

Τέλη εκτελωνισμού από ΕΛ.ΤΑ.
Τα τέλη που προβλέπονται στον τιμοκατάλογο των ΕΛ.ΤΑ. είναι:

* «Τέλος εκτελωνισμού» : 8€ για τα αντικείμενα που εκτελωνίστηκαν και εκδόθηκε γι’ αυτά τελωνειακή διασάφηση, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για αντικείμενα επιστολικού ταχυδρομείου ή δέματα.
* «Τέλος διαχείρισης δασμών» : 4€, πλέον των τελών εκτελωνισμού, για τα αντικείμενα που εκτελωνίστηκαν και εκδόθηκε γι’ αυτά τελωνειακή διασάφηση, η οποία δεν είναι «ατελής» αλλά προβλέπει την είσπραξη από τον παραλήπτη τους και την απόδοσή τους στις Τελωνειακές Αρχές δασμών ή φόρων από τα ΕΛΤΑ.
* «Τέλος αναθεώρησης δασμών» : 10€ πλέον των τελών εκτελωνισμού και των τελών διαχείρισης δασμών μόνο στην περίπτωση που ο παραλήπτης επιθυμεί την αναθεώρηση των δασμών που περιλαμβάνονται στην τελωνειακή διασάφηση για τα αντικείμενα που εκτελωνίστηκαν.

Τέλη εκτελωνισμού από εταιρεία ταχυμεταφορών
* Εργατικά και έξοδα αποθήκευσης
* Αμοιβή εκτελωνιστή, που συνήθως ξεκινά από τα 50 – 60€ και αυξάνει ανάλογα με την αξία του τιμολογίου

Εναλλακτικά ο παραλήπτης μπορεί να χρησιμοποιήσει δικό του εκτελωνιστή ή να κάνει τον εκτελωνισμό ο ίδιος. Σε αυτή την περίπτωση, δεν πληρώνει αμοιβή εκτελωνιστή στην εταιρεία ταχυμεταφορών, αλλά απαιτείται η «Έκδοση Διατακτικής» με κόστος από 0€ μέχρι 35€, συν το κόστος του τρίτου εκτελωνιστή (αν υπάρξει).

3) Τα ταχυδρομικά αντικείμενα εξωτερικού είτε διακινούνται από τα ΕΛ.ΤΑ. είτε από εταιρείες ταχυμεταφορών, οφείλουν να επιδίδονται στη διεύθυνση του παραλήπτη.

4) Σε κάθε περίπτωση οι καταναλωτές οφείλουν να ενημερώνονται από τους τιμοκαταλόγους των εταιρειών για τα ισχύοντα τέλη.

Κατόπιν καταγγελιών καταναλωτών σχετικά με την επιβολή από τα ΕΛΤΑ «τέλους παρουσίασης στο τελωνείο» στα «τελωνειακώς ελεύθερα» ταχυδρομικά αντικείμενα, η ΕΕΤΤ διερεύνησε τη νομιμότητα του εν λόγω τέλους κατά τον εκτελωνισμό των εισερχόμενων ταχυδρομικών αντικειμένων από χώρες εκτός ΕΕ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις σχετικές διατάξεις της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Σύμβασης και του εθνικού κανονιστικού πλαισίου.

Ως αποτέλεσμα, έκρινε ότι τα ΕΛΤΑ δεν θα έπρεπε να επιβάλουν το συγκεκριμένο τέλος στους χρήστες. Σύμφωνα με το Ν. 3185/03, η ΕΕΤΤ κατέθεσε σχετική εισήγηση στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την επιβολή κύρωσης στα ΕΛΤΑ και σύστασης όπως εντός 2 μηνών προβούν στον επαναπροσδιορισμό των τελών που επιβάλλουν, κατά τρόπον ώστε να καθίσταται σαφής η νομική βάση επιβολής τους και να μην προκαλείται σύγχυση στον τελικό χρήστη.

απο : http://www.xblog.gr/agores-apo-eshops-ekswterikou-ektelonismos/

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER

Ένταξη: 21 Απρ 2003
Τόπος: Ψεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Αύγ 2011, 08:32:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αποστολή ως δώρο, περιεχόμενη αξία εως 5 ευρώ, και τέλος Laughing

https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
kane (Σταύρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

SL 55 AMG

Ένταξη: 01 Δεκ 2006
Τόπος: στο συνεργείο...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Αύγ 2011, 11:33:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν ειναι τόσο απλά τα πράγματα. Οταν αγοράσεις κάτι μεγάλης αξίας, κάνει μπάμ, 2ο,αν χρειαστείς εγγύηση δε θα έχεις απόδειξη και πάει λέγοντας.

Για παπάτζες καλό είναι το gift και απόδειξη 5ε, αλλά δοκιμασε να πάρεις κάτι με 1000ε και τα ξαναλέμε.
Δυστυχώς στα ακριβά (ουσιαστικά εκεί κερδίζεις απ'το τελωνείο) δυσκόλεψαν τα πράγματα.

Kane + Steve VS 2kg αρνίσιο παϊδάκι, σημειώσατε 1
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger
Road_Runner (Νικόλας) (ο Παγκόσμιος)
Ειδ. Γραμματέας
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 OMG

Ένταξη: 27 Νοέ 2005
Τόπος: Pyongyang

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Αύγ 2011, 12:24:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλα, δεν κερδιζεις μονο στα ακριβα...
Εγω πηρα χθες πραγματα για το κινητο (θηκη, ζελατινες, πενακια) με 5 ολοκληρα ευρω, οταν απο ελλαδα για τα ίδια ήθελα κοντα στο 20ρικο..
γα** την Ελλαδα ρεεεεεεε Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
AlienHack (Alexander)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206cc 1.6 110hp 2002

Ένταξη: 10 Απρ 2008
Τόπος: Thessaloniki

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Αύγ 2011, 12:33:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

στο ebay ο λογαριασμος αγορων μου του τελευταιου χρονου εχει 2000Ε+ (πηρα και για φιλους βεβαια καποια πραγματα... )
οποτε εχω καπια εμπειρια με εκτελονισμους κτλ..

λοιπον, μακρυα απο ΑΜΕΡΙΚΗ, σφαζουνε στα τελωνια, αν το δηλώσεις κανονικα για να εχεις εγγύηηση κτλ σε βαρανε στο κεφάλι, για στερεοφωνικο αυτοκινήτου αξιας 220 ευρώ πηγα εγω να κανω τον εκτελονισμο (γιατι αν μου τον εκαναν μονοι τους ηθελαν 80 ευρώ εξτρα!!! ποιος παιρνει τετοιο μεροκαματο στην Ελλαδα για 2 ωρες δουλειά? Shocked )
και μου βγηκε 50 ευρώ! δεν καταλαβα γιατι μου βγηκε τοσο... με βρηκε ενας εκτελονιστης εκει που περιμενα στα γραφεια και μου λεει ελα να σε βοηθήσω... μετα απο 10 λεπτα ερχεται με ενα πακο χαρτια, τα οποια ειχαν μια αποδειξη πανω για 3,5+3,5 ευρώ =7Ε και αυτό... αλλα μου ζήτησε 50... και οταν πηγα να του πω μα και μου , μου απανταει "θελεις να μπλεξεις με τα γραφεια ? ουτε αυριο δεν θα τελειώσεις και θα σου βγει και ποιο πολλα..."

οποτε εκανα τουμπεκι και εφυγα, μαλιστα με ρωτησε τι δουλεια κανω και μου εδωσε καρτα και μου ειπε αν φερνω συχνα πραγματα να τον παιρνω τηλ να μου τα φτιαχνει ολα γρηγορα και ομορφα και εγω να τον βολευω με κανα δωρεαν πρωιον απο την δουλεια μου... Rolling eyes λαμογια...

Απο τοτε δεν παιρνω τιποτα απο αμερικη, μονο ebay.co.uk

ΑΠο κινα παλι και ΑΣΙΑ δεν σου βαζουν σχεδον ποτε τελωνειο γιατι ειναι ΤΟΟΟΣΣΑΑΑΑ πολλα τα δεματα που ερχονται απο κει που δεν προλαβαινουν να τα ελενξουν οποτε τα διώχνουν ετσι...

προσφατα tft touch οθόνη 150ευρώ περασε ετσι...

Spritmonitor.de LPG
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
kane (Σταύρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

SL 55 AMG

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Αύγ 2011, 13:54:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το θέμα ειναι πως έχει να κάνει με τη τύχη... Και είναι αστάθμητος παράγοντας.
Τωρα για θήκες κινητών και λοιπες παπάτζες μια χαρά είναι. Κι εγώ εχω αγοράσει ένα κάρο ψιλολόγια σε τιμές κινέζικων (που είναι κιόλα,αλλά εδω τα πληρώνομε για χρυσό).
Απλά στα ακριβά, πχ μια φωτογραφικη΄στην οποία κερδίζω 500ε σχεδόν μασάω να τη φέρω απ'εξω, γιατι ξερω 10000000% πως θα πληρώσω τελωνείο.
Οπως πολλοί τη πάτησαν με τα alienware,φωτογραφικες ακριβές,macbooks και πάει λέγοντας.

Υ.Γ. αυτό το λαμόγιο μας βολεύει άλεξ. Αν πάρουμε κάτι ακριβό και τη γλυτώνουμε με κάνα 50ρικο,κλάιν μάιν...

Επιστροφή στην κορυφή
android (γιωργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

207 gt

Ένταξη: 30 Αύγ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Αύγ 2011, 16:17:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

εγω ενα τελικο καζανι και πιο μετα ενα καταλυτη απο αμερικη που πηρα,μονο 3 ευρω στα ΕΛΤΑ εδωσα...με τροπο αποστολης USPS Priority Mail International. εχω σκοπο οταν τα καταφερω να παρω και 8πιστονα λετε να φαω καμια φολα εκει?
Επιστροφή στην κορυφή
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Αύγ 2011, 16:24:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

kane έγραψε:
Δεν ειναι τόσο απλά τα πράγματα. Οταν αγοράσεις κάτι μεγάλης αξίας, κάνει μπάμ, 2ο,αν χρειαστείς εγγύηση δε θα έχεις απόδειξη και πάει λέγοντας.

Για παπάτζες καλό είναι το gift και απόδειξη 5ε, αλλά δοκιμασε να πάρεις κάτι με 1000ε και τα ξαναλέμε.
Δυστυχώς στα ακριβά (ουσιαστικά εκεί κερδίζεις απ'το τελωνείο) δυσκόλεψαν τα πράγματα.
Παίζουν και άλλες λαμογιές, αλλά απαγορεύεται να τις πώ δημόσια Sad

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
kane (Σταύρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

SL 55 AMG

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Αύγ 2011, 23:55:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εαν μου εγγυάσαι πως αν σου δώσω χρήματα και μου έρθει προιόν των 1500ε χωρίς δασμούς κι έχω εγγύηση νόμιμα και κανονικά, δε με ενδιαφέρει να μάθω τις σόι λαμογιές είναι αυτές.
Χιντ, συνήθως οτι αποστέλλεται με ταχυδρομείο δεν το ανοίγουν.Οτι ομως αποστέλλεται με κούριερ, το ανοίγουν οι ίδιες οι εταιρίες.
Απο τα λεγόμενα κόσμου σε άλλο φόρουμ.

Επιστροφή στην κορυφή
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 05 Αύγ 2011, 17:04:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

kane έγραψε:
Χιντ, συνήθως οτι αποστέλλεται με ταχυδρομείο δεν το ανοίγουν.Οτι ομως αποστέλλεται με κούριερ, το ανοίγουν οι ίδιες οι εταιρίες.
Ορθόν Smile

Στις μπότες για snowboard πάντως που ήρθαν με UPS, δεν άνοιξε κανείς τίποτα, και υπήρχε τιμολόγιο κανονικότατα Smile

Κι άλλο ένα Χιντ: Ζητήστε τους ηλεκτρονικά το τιμολόγιο, ή σε απλή αλληλογραφία, και να τα αποστείλουν σε διαφορετική ημερομηνία από αυτή της αποστολής του δέματος Cool

Αν δε βρει τιμολόγιο ο εκτελωνιστής... δεν κ(λ)άνει τπτ Cool

Επιστροφή στην κορυφή
Ειδ. Γραμματέας
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 OMG

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 06 Αύγ 2011, 00:25:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Steve έγραψε:
kane έγραψε:
Ορθόν Smile

Στις μπότες για snowboard πάντως που ήρθαν με UPS, δεν άνοιξε κανείς τίποτα, και υπήρχε τιμολόγιο κανονικότατα Smile

Κι άλλο ένα Χιντ: Ζητήστε τους ηλεκτρονικά το τιμολόγιο, ή σε απλή αλληλογραφία, και να τα αποστείλουν σε διαφορετική ημερομηνία από αυτή της αποστολής του δέματος Cool

Απο που τις πηρες ρε Ψηλε? τις μποτες λεω
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 07 Αύγ 2011, 21:16:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Road_Runner έγραψε:
Απο που τις πηρες ρε Ψηλε? τις μποτες λεω
blue - tomato

Επιστροφή στην κορυφή
Ειδ. Γραμματέας
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 OMG

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Αύγ 2011, 00:15:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ειδες που εισαι παπ**ας?
Blue tomato ειναι αυστρια, δεν περνανε τελωνειο τα εντος ΕΕ
Και εγω απο εκει πηρα μπουφαν 150 ευρω και ηρθε κυριλε με κουριερ...
Και μην πεις οτι Γενικα η UPS δεν ανοιγει
Φιλος ειχε παρει φωτογραφικη απο Αμερικη με UPS και την ανοιξαν κανονικοτατα στο τελωνειο και πληρωσε αρκετα...
Επιστροφή στην κορυφή
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Αύγ 2011, 07:20:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Road_Runner έγραψε:
ειδες που εισαι παπ**ας?
Ανέφερα κάτι εγώ για τελωνείο ρε όργιο; Είπα ότι ήρθε χωρίς να την ανοίξουν... και είχαν κάθε δικαίωμα να την ανοίξουν, απλά επειδή δεν είχε εξωτερικά με τα έγγραφα το τιμολόγιο (το είχε μέσα στις μπότες), δεν μπήκαν στον κόπο καν Wink
Road_Runner έγραψε:
Φιλος ειχε παρει φωτογραφικη απο Αμερικη με UPS και την ανοιξαν κανονικοτατα στο τελωνειο και πληρωσε αρκετα...
Καλά να πάθει Cool

Επιστροφή στην κορυφή
AlienHack (Alexander)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206cc 1.6 110hp 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Αύγ 2011, 09:51:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Steve έγραψε:
Road_Runner έγραψε:
ειδες που εισαι παπ**ας?
Ανέφερα κάτι εγώ για τελωνείο ρε όργιο; Είπα ότι ήρθε χωρίς να την ανοίξουν... και είχαν κάθε δικαίωμα να την ανοίξουν, απλά επειδή δεν είχε εξωτερικά με τα έγγραφα το τιμολόγιο (το είχε μέσα στις μπότες), δεν μπήκαν στον κόπο καν Wink
Road_Runner έγραψε:
Καλά να πάθει Cool

απο ευρωπαική ενωση δεν μου εχει τυχει να παρατηρησω ανοιχτο πακετο... ολα ερχονται κυριλε ... και ψωνιζω 1-2 πραγματα καθε μηνα..

Spritmonitor.de LPG
Επιστροφή στην κορυφή
SnakeMJK (Ζήσης)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)

Ένταξη: 27 Φεβ 2003
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Αύγ 2011, 10:24:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

τα δέματα που είναι εντός ΕΕ περνάνε από διαφορετική γραμμή, πως λέμε αφίξεις σέγκεν κ εκτός σέγκεν. τες πάντων, τα εντός ΕΕ δεν τα αγγίζουν. τα εκτός, ανάλογα τον όγκο/βάρος τους κ την αξία που γράφει απ έξω. είναι παλιές που**νες στα τελωνεία, καταλαβαίνουν αν αξίζει να το ανοίξουν το πακέτο, μυρίζοντάς το Razz

Επιστροφή στην κορυφή
El_Griego (Δημήτρης)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

207 1.6Τ Rallye (Aug '08)

Ένταξη: 18 Αύγ 2008
Τόπος: Θεσ/νίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Αύγ 2011, 10:25:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγώ από Κίνα ψιλοηλεκτρονικά δεν έχω πληρώσει τίποτα. Νομίζω ότι υπάρχει κάποια συμφωνία με ΕΕ αλλά μην βαράτε αν κάνω και λάθος... Πάντως δεν πληρώνω τίποτα!

Από Ευρώπη δεν έχω πληρώσει ποτέ αφού είναι μια ενιαία αγορά.

Από Αμερική, αγοράζω μόνο από συγκεκριμένα μαγαζια που στέλνουν USPS Priority Mail International και αφού επιβεβαιώσω ενα-δυο πραγματάκια με μέιλ ως προς το τι σημειώνουν έξω από το δέμα, για να σιγουρευτώ. Μετά, πληρώνω μόνο τα 3ευρω (ανέβηκε τώρα;) που δεν μπορείς να τα αποφύγεις.

Έτσι ανανέωσα εξοπλισμό ρούχα snowboard πέρισυ, και γλύτωσα αρκετά.
Για σανίδα/δέστρες, δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω κατάλληλο μαγαζί Αμερικη και πήρα από WH1 (το ΒΤ δεν έχει τις ευκαιρίες που είχε παλιότερα νομίζω...).

Συμφωνώ ότι από Αμερική μερικές φορές δεν αξίζει το ρίσκο. Αν υπήρχε ένας στανταρ τρόπος να υπολογίζεις με σιγουριά τα έξοδα ίσως και να έχει νόημα, αλλά έτσι όπως είναι τα πράγματα, το ποσό εκτελωνισμού έχει τόση απόκλιση που μπορεί να κάνει και τη διαφορά στο να το αγοράσεις από μαγαζί που λένε!
Επιστροφή στην κορυφή
dimkeras (Δημοσθένης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

e-tuned

Ένταξη: 18 Ιούλ 2007
Τόπος: Λευκάδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 09 Αύγ 2011, 10:49:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Steve έγραψε:
kane έγραψε:
Ορθόν Smile

Όχι πάντα, ψηλέ.

Προ διετίας που έφερα 5 ζευγάρια xenon για τα καρούλια μας, χωρίς τιμολόγιο μέσα μας "καπέλωσε" η DHL τα νταβατζιλίκια της, μέχρι που ήθελαν να με χρεώσουν επιπλέον των υπολοίπων και 24% της λιανικής στην Ελλάδα (που τα κοστολογούσαν κατ'ελάχιστον 150€ ανά ζεύγος). Γίναμε μπίλιες αλλά τίποτα, το φάγαμε το γαλακτομπούρεκο... Και μας βγήκαν ένα 150άρι το σετ τελική τιμή.

Μετά που έμαθα όμως, μας βγήκαν στο μισό Laughing

Vroum-vroum!
Επιστροφή στην κορυφή
AlienHack (Alexander)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206cc 1.6 110hp 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 09 Αύγ 2011, 11:09:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

εγω που εφερα 5 ζευγαρια κανονικα με τιμολογιο απο κινα μου βγηκαν 35 ευρω το ζευγαρι, και δεν μου εβαλαν ουτε ευρο δασμο

Spritmonitor.de LPG
Επιστροφή στην κορυφή
dimkeras (Δημοσθένης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

e-tuned

Ένταξη: 18 Ιούλ 2007
Τόπος: Λευκάδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 09 Αύγ 2011, 12:55:38    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

AlienHack έγραψε:
εγω που εφερα 5 ζευγαρια κανονικα με τιμολογιο απο κινα μου βγηκαν 35 ευρω το ζευγαρι, και δεν μου εβαλαν ουτε ευρο δασμο

Εξαρτάται πάντα, από που ψώνισες, με τί σου τα έστειλαν κλπ.

Από ebay δεν έχω πληρώσει ποτέ, είτε Αμερική είτε Κίνα.
Σε απευθείας αγορές όμως έχω πληρώσει ανά διαστήματα.
Ταχυδρομείο (UPS, USPS) δε πληρώνεις τίποτα.
DHL νταβατζιλίκια τουλάχιστον 90€ (αμοιβή εκτελωνιστή) + ό,τι αποφασίσουν να σε χρεώσουν.
Αν και την πρώτη φορά που ψώνισα xenon μαζικά (πριν δυόμιση χρόνια), με DHL για 5 σετ δε πλήρωσα τίποτα, δε σταμάτησαν τελωνείο. Και με τιμολόγιο μέσα.

Vroum-vroum!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης