PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Κομπρεσέρ Air-Condition

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Qman (Κωνσταντίνος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

206 GTi 2.0

Ένταξη: 26 Μάρ 2004
Τόπος: Χαλκίδα - Ραφήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 19 Απρ 2004, 18:49:40    Θέμα δημοσίευσης: Κομπρεσέρ Air-Condition Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπέρα παιδιά έχω ένα προβληματάκι και δεν το έχω ξανακούσει όσα χρόνια ασχολούμαι με το αυτοκίνητο!!!Μια μέρα άκουσα έναν ήχο από το μοτέρ σαν γρύλισμα λες και είχε πρόβλημα ο ιμάντας ή κάπου έβρισκε...Εχω 65.000 χμ και πίστευα οτι είναι ο ιμάντας χρονισμού ή ο ιμάντας εκκεντροφόρου!!!!Πήγα στην αντιπροσοπεία και εβγαλε τον εξωτερικό ιμάντα και γυρνώντας την τροχαλία είδα ότι ο ήχος προερχόταν απο το ρουλεμαν του κομπρεσερ του air condition...ρώτησα αν αλλάζει ρουλεμάν και είπαν για όλο το κομπρεσέρ 500Ε!!!!Ξενέρωσα λίγο και πήγα σε άλλα συνεργεία και μαγαζιά ανταλακτικών και είπαν όλοι για ολόκληρο το κομπρεσέρ...μήπως ξέρει κανείς κάτι???Για να σωπάσει κάπως ο ήχος βάζω air condition και κάπως κομπλάρει το ρουλεμάν και δεν κάνει τόσο θόρυβο!!!!Αν μπορει κάποιος να μου βρει κάποια λύση,έστω με μεταχειρισμένο κομπρεσερ....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

Ένταξη: 15 Φεβ 2004
Τόπος: Νικαια-Περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 19 Απρ 2004, 20:22:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η μόνη λύση είναι να βγει το ρουλεμάν να το πάρεις στο χέρι και να πας σε ένα μαγαζί να πάρεις !!
Το θέμα είναι να ασχοληθεί κάποιος!!
Για μεταχειρισμένο μην το σκέφτεσαι καθόλου γιατί δεν ξέρεις τη θα σου βγει!!

ΥΓ: μην σου πει κανείς ότι δεν γίνεται!!
Wink
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
PoLiThS (Νικόλας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

306 Cabriolet 1.6 Full (2001)

Ένταξη: 15 Ιούν 2002
Τόπος: Κατηχώρι Πορταριάς Βόλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 19 Απρ 2004, 20:26:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σίγουρα δεν αλλάζει το Ρουλεμάν του κομπρεσέρ ? Τουριστα.... τα φώτα σου...

Le Tavernier....

Η Κουλαρα Ποτε δεν πεθαίνει δεν την σκιάζει φοβέρα καμια.. μονο λίγο καιρο ξαποσταίνει και ξανα προς τα γκαζια τραβα τραβα τραβα και ξανα προς τα γκαζια τραβααααα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
Sidobre (Τάσος)
Πρόεδρος - Webmaster
Πρόεδρος - Webmaster
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 XS evo2

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 19 Απρ 2004, 20:44:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

PoLiThS έγραψε:
Σίγουρα δεν αλλάζει το Ρουλεμάν του κομπρεσέρ ? Τουριστα.... τα φώτα σου...

Νικόλα τα μάτια σου!!!! Shocked Shocked Shocked Shocked

Laughing Laughing Laughing Laughing

If everything seems under control, you're just not going fast enough...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
PoLiThS (Νικόλας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 20 Απρ 2004, 02:38:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

¶ϊ βρεεεεεεεεε σαχλαααααα Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes

Le Tavernier....

Η Κουλαρα Ποτε δεν πεθαίνει δεν την σκιάζει φοβέρα καμια.. μονο λίγο καιρο ξαποσταίνει και ξανα προς τα γκαζια τραβα τραβα τραβα και ξανα προς τα γκαζια τραβααααα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
nemo (ΧΡΗΣΤΟΣ)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

206 CC ROLAND GARROS

Ένταξη: 29 Ιαν 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 20 Απρ 2004, 11:02:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Βρες ένα καλό μηχανικό να βγάλει το ελλατωματικό ρουλεμάν το παίρνεις και πας σε έναν dealer της SKF. Σου δίνει το ανταλλακτικό το παιρνάτε στον συμπιεστή και είσαι έτοιμος. Smile

nEmO
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
PoLiThS (Νικόλας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 20 Απρ 2004, 12:05:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πλήροφοριακά ολα τα ρουλεμάν στα Peugeot είναι SKF...

Le Tavernier....

Επιστροφή στην κορυφή
nemo (ΧΡΗΣΤΟΣ)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

206 CC ROLAND GARROS

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 20 Απρ 2004, 12:31:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

PoLiThS έγραψε:

Καλό αυτό! Δεν το ήξερα ότι ήταν SKF. Από τα λίγα που ξέρω πάντος τα SKF θεωρούνται από τα καλύτερα... Να και κάτι στο οποίο δεν κάνει οικονομία η Peugeot! Smile

nEmO
Επιστροφή στην κορυφή
Sidobre (Τάσος)
Πρόεδρος - Webmaster
Πρόεδρος - Webmaster
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 XS evo2

Ένταξη: 12 Απρ 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 20 Απρ 2004, 12:52:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

nemo έγραψε:
PoLiThS έγραψε:

Καλό αυτό! Δεν το ήξερα ότι ήταν SKF. Από τα λίγα που ξέρω πάντος τα SKF θεωρούνται από τα καλύτερα... Να και κάτι στο οποίο δεν κάνει οικονομία η Peugeot! Smile

Γιατί, συγνώμη.... πού κάνει οικονομία;

Bosch, Magnetti Marelli, Valeo, Sagem και λοιποί προμηθευτές είναι κακοί;

Απόσο ξέρω στο μοναδικό που "υστερεί" είναι στα πλαστικά, αφού η 3Μ είναι επίσημος προμηθευτής του VAG και χωρίς να είμαι σίγουρος είναι δεσμευμένος να μην δίνει αλλού.

Η PSA Group προμηθεύεται από τους κορυφαίους κατασκευαστές και γι'αυτό έχει πολύ υψηλά ποσοστά αξιοπιστίας. Αυτό που πάντα την ρίχνει είναι οι γκρίνιες αυτών που θέλουν να αποχρωματίσουν και αποστειρώσουν εντελώς τα αυτοκίνητα...

If everything seems under control, you're just not going fast enough...
Επιστροφή στην κορυφή
nemo (ΧΡΗΣΤΟΣ)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

206 CC ROLAND GARROS

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 21 Απρ 2004, 10:20:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Sidobre έγραψε:
nemo έγραψε:
PoLiThS έγραψε:

Γιατί, συγνώμη.... πού κάνει οικονομία;

Bosch, Magnetti Marelli, Valeo, Sagem και λοιποί προμηθευτές είναι κακοί;

Απόσο ξέρω στο μοναδικό που "υστερεί" είναι στα πλαστικά, αφού η 3Μ είναι επίσημος προμηθευτής του VAG και χωρίς να είμαι σίγουρος είναι δεσμευμένος να μην δίνει αλλού.

Η PSA Group προμηθεύεται από τους κορυφαίους κατασκευαστές και γι'αυτό έχει πολύ υψηλά ποσοστά αξιοπιστίας. Αυτό που πάντα την ρίχνει είναι οι γκρίνιες αυτών που θέλουν να αποχρωματίσουν και αποστειρώσουν εντελώς τα αυτοκίνητα...

Πιστεύω ότι τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε όλα τα αυτοκίνητα γενικά και όχι μόνο στο group PSA, οφείλονται συνήθως σε έναν από τους παραπάνω κατασκευαστές που ανέφερες φίλε Τάσο.
Κατά τη γνώμη μου μέχρι πριν 2-3 χρόνια όλοι οι κατασκευαστές που ανέφερες ήταν κορυφαίοι. Σήμερα όμως λόγο του ότι έχουν πολύ μεγάλη παραγωγή (μιας και πρέπει να προμηθεύσουν σχεδόν όλους τους ευρωπαίους κατασκευαστές) έχουν περιορίσει αρκετά το κομμάτι του ποιοτικού ελέγχου στη παραγωγή τους με αποτέλεσμα να μπαίνουν πολλές φορές στα αυτοκίνητά μας ελλατωματικά εξαρτήματα.

Εγώ πάντως το κάρο μου το αγαπάω και ας έχει τις παραξενιές του!!!
Και πιστεύω ότι όλοι εδω μέσα αν καμιά φορά γκρινιάζουμε είναι γιατί αγαπάμε τα κάρα μας!!! Γιατί αν δεν τα αγαπούσαμε θα τα είχαμε πουλήσει και θα πέρναμε έναν απρόσωπο γιαπονέζο!

nEmO
Επιστροφή στην κορυφή
Qman (Κωνσταντίνος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

206 GTi 2.0

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 24 Απρ 2004, 15:36:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ευχαριστώ πολύ ρε παιδιά αλλά άκρη δε βρήκα...Θα δω τι θα μου πουν όταν κάνω το service στα 70.000 και θα σας πω νεα

ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΤΟ ΜΑΜΗΜΕΝΟ...
ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
PoLiThS (Νικόλας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 25 Απρ 2004, 07:26:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κωνσταντίνε το πρόβλημά σου μαλλον ηλεκτρολόγος θα στο λύσει παρά το service...

Πρέπει να έχει εξουσιοδοτημένο ηλεκτρολογο η Peugeot

Le Tavernier....

Επιστροφή στην κορυφή
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

Ένταξη: 15 Φεβ 2004
Τόπος: Νικαια-Περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 25 Απρ 2004, 11:02:42    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Λοιπών ,επειδή έχω αλλάξει αρκετά ρουλεμανάκια από συμπιεστές βγαίνει σχετικά εύκολα !!Μόνο που θα πρέπει να βγεί και ο συμπιεστής επάνω από το αμάξι και η δουλεία γίνεται άνετα ,αρκεί να το κάνει κάποιος που ξέρει για να μην κάνει ζημία !
Μετά SKF νέο ρουλεμάν και όλα οκ!! Wink
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Δημήτριος (Δημήτρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 XS 1.6 16v (2001)

Ένταξη: 24 Ιαν 2003
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 27 Απρ 2004, 16:55:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Touristas έγραψε:
Λυπών επειδή έχω αλλάξει αρκετά ρουλεμανακια από συμπιεστές βγαίνει και σχετικά εύκολα !!Μόνο που θα πρέπει να βγει και ο συμπιεστή επάνω από το αμάξι και η δουλεία γίνεται άνετα αρκεί να το κάνη κάποιος που ξέρει για να μην κάνη ζημία !
Μετά SKF νέο ρουλεμάν και όλα οκ!! Wink

Παιδιά και 'γω πιστεύω ότι γίνεται.
Αν πάτε στην ιστοσελίδα της SKF θα βρείτε όλους τους τύπους των ρουλεμάν που διαθέτει η εταιρία αυτή. Κάθε τύπος έχει και έναν κωδικό (τουλάχιστον έτσι γίνεται με την FAG, που ξέρω και είμαι χρήστης της ιστοσελίδας τους)
Γι' αυτό θα πρέπει να βγει το ρουλεμάν από τον συμπιεστή και να βρεθεί τι τύπος είναι και τι μέγεθος έχει. Μετά θα πρέπει να παραγγελθεί ένα τέτοιο (βάσει του κωδικού) από ένα κατάστημα με ρουλεμάν. Προσοχή όμως! Σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει τα ρουλεμάν να τοποθετηθούν με μεγάλη προσοχή, ώστε να έχουν την προβλεπόμενη διάρκεια ζωής. Αλλά στην περίπτωσή σου (συμπιεστής) δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο...

Η αντιπροσωπεία δεν χρειάζεται να ανακατευτεί καθόλου!! Δεν είναι για τέτοια πράγματα αυτοί!!!

Όσο για τους προμηθευτές, η ποιότητα της παραγωγής τους δεν εξαρτάται από αυτούς. Εξαρτάται κυρίως από την συμφωνία του προμηθευτή με την εταιρία (π.χ. PSA, VAG κ.τ.λ.). Αν η εταιρία δώσει κάτι παραπάνω (λεφτά) στον προμηθευτή, τότε αυτός θα κάνει πολλούς ποιοτικούς ελέγχους. Αλλιώς δεν θα κάνει ενδελεχείς ποιοτικούς ελέγχους. Από την άλλη, οι προμηθευτές είναι πάρα πολλοί. Έτσι, λόγω ανταγωνισμού, έχουν ανεβάσει κατά πολύ τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους.

Ένα 206 την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!
Επιστροφή στην κορυφή
Qman (Κωνσταντίνος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

206 GTi 2.0

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 29 Απρ 2004, 15:10:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ευχαριστώ πολύ ρε παιδιά να στε καλά...

ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΤΟ ΜΑΜΗΜΕΝΟ...
ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης