Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
vasilis123 (Βασίλης) Νέος χρήστης

Peugeot 206 XS 1.4 8v (2001)
Ένταξη: 09 Ιούν 2012 Δημοσιεύσεις: 53
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 21 Ιαν 2014, 02:05:32 Θέμα δημοσίευσης: 206 - βάψιμο με plasti dip |
|
|
καλησπέρα, σκέφτομαι να βάψω να μαύρα πλαστικά που έχει στις πόρτες και στους μπροστά/πίσω προφυλακτήρες το 206. Επειδή ο φανοποιός θέλει γύρο στα 250ε σκέφτηκα να τα βάψω με plasti dip. Το έχει δοκιμάσει κανείς στα πλαστικά γιατί λίγο που έψαξα στο forum, μόνο για ζάντες λένε. Το αμάξι είναι άσπρο.
Ευχαριστώ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
reselie-206 (Αστραπόγιαννος) Έχω ξεφύγει !!!

207 522 whp
Ένταξη: 14 Ιαν 2011 Δημοσιεύσεις: 1753 Τόπος: Λαμία
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 21 Ιαν 2014, 02:55:31 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 21 Ιαν 2014, 03:39:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
γιατί είδα ένα τερμα λευκό 206 και μο άρεσε παααααρα πολύ  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

207 522 whp
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 21 Ιαν 2014, 06:58:55 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
vasilis123 έγραψε: | γιατί είδα ένα τερμα λευκό 206 και μο άρεσε παααααρα πολύ  |
Λευκό γυαλιστερό στη λαμαρίνα και λευκό ματ στα πλαστικά?
Εγώ θεωρώ οτι θα βγεί αηδία απο την άποψη οτι θα "φαίνεται κακοβαμμένο"
1000 φορές ψάξε λίγο στους φανοποιούς και θα βρείς και με 100-150€ να τη κάνεις τη δουλειά.. τουλάχιστον θα είναι σωστό μιας και όταν αρχίσει να ξεφτίζει το plasti dip θα γίνει 3 χειρότερο...!
Βέβαια η σωστή λύση είναι: βαμμένα τα πλαστικά , F/L προφυλακτήρες απο Gti/Rc , F/L φανάρια και τα φτερά του GTI/RC και θα είναι ζούπερ..
Γενικότερα προσπάθησε να μη πέσεις στη παγίδα που πέφτει πολύς κόσμος (μαζί και εγώ αφού τη πάτησα αρκετές φορές και τώρα πιά αρχίζω να μαθαίνω ) δηλαδή επειδή δεν μπορούμε οικονομικά να κάνουμε κάτι σωστά να το κάνουμε μισό.. το αποτέλεσμα συνήθως είναι απογοητευτικό και η βελτίωση που σκοπό είχε να τονώσει τη ψυχολογία μας τελικά κάνει ακριβώς το αντίθετο.. ένας παλαιός αρχηγός των κομάντσι έλεγε "με κλανιές αυγά δε βάφονται" και αυτό με βρίσκει (πλέον) απόλυτα σύμφωνο...
Φυσικά αυτή είναι η άποψη μου και ποτέ δεν προσπάθησα να την επιβάλλω!. Your money,your choice!
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 21 Ιαν 2014, 14:14:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Βασικά δεν ήξερα οτι το plasti dip είμαι ματ. προφυλακτήρας απο gti/rc είναι αυτός με τα προβολάκια και το μεγάλο "χαμόγελο"? (οχι του GT) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

207 522 whp
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 21 Ιαν 2014, 17:21:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
vasilis123 έγραψε: | Βασικά δεν ήξερα οτι το plasti dip είμαι ματ. προφυλακτήρας απο gti/rc είναι αυτός με τα προβολάκια και το μεγάλο "χαμόγελο"? (οχι του GT) |
ναι αυτός είναι ο προφυλακτήρας
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 21 Ιαν 2014, 18:45:15 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
αυτόν έχει και το δικό μου! Τώρα για τα φτερά που είπες, απο τις φοτο τουλάχιστον, δεν μπορώ να διακρίνω κάποια διαφορά ανάμεσα στο 1.4 και στο rc/gti. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT
Ένταξη: 16 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 5257 Τόπος: Πειραιάς
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 21 Ιαν 2014, 22:16:40 Θέμα δημοσίευσης: Re: 206 - βάψιμο με plasti dip |
|
|
vasilis123 έγραψε: | καλησπέρα, σκέφτομαι να βάψω να μαύρα πλαστικά που έχει στις πόρτες και στους μπροστά/πίσω προφυλακτήρες το 206. Επειδή ο φανοποιός θέλει γύρο στα 250ε σκέφτηκα να τα βάψω με plasti dip. Το έχει δοκιμάσει κανείς στα πλαστικά γιατί λίγο που έψαξα στο forum, μόνο για ζάντες λένε. Το αμάξι είναι άσπρο.
Ευχαριστώ |
φιλε επειδη εχω βαψει καποια πλαστικα μερη σε αμαξι το καλοκαιρι που περασε , ετσι δοκιμαστικα σου παραθετω μερικες πληροφοριες απο αλλο forum οπου περιεγραψα τη διαδικασια.
ελπιζω να σε βοηθησει
οσον αφορα το αν θα ταιριαζει η οχι , δεν εχω να πω τιποτα γιατι δεν εχω δοκιμασει σε 206.
.......................
1. δεν ειναι τοσο δυσκολο να βαψεις μικρες επιφανειες - στο youtube υπαρχουν video με αποτυχημενες προσπαθειες λεγοντας πως θελει πολυ τεχνη , ειδικα στομια, ειδικα πιστολια κλπ
ολα τα παραπανω βοηθουν αλλα δεν ειναι απαραιτητα για μικρα κομματια
2. θελει πολυ καλη μονωση και καλυψη των επιφανειων που δεν θα βαφτουν γιατι το ατιμο χωνεται απο την παραμικρη χαραμαδα ! - ευτυχως βγαινει ευκολα
3. θελει χρονο και αρκετα στρωματα για να γινει καλο. το καλοκ. με +30 C στεγνωνει μεσα σε 5-7 λεπτα , το χειμωνα με 10-25 C ο κατασκευαστης λεει 30 λεπτα στεγνωμα
4. ευτυχως ο τονος του χρωματος απο το μαυρο ματ ειναι ακριβως ιδιος με τα μαυρα (ματ) πλαστικα του mps, οποτε το αποτελεσμα μοιαζει και εργοστασιακο
5. πριν αφαιρεσετε τα περιτα κομματια αφηστε το να στεγνωσει καλα. χρησιμοποιηστε κοπιδι που κοβει με πολυ ελαφρεις χειρισμους για να κοψετε και μετα απλα τραβατε
6. δειτε στο youtube πως γινεται πριν ξεκινησετε και σιγουρευτειτε οτι το "κατεχετε" ωστε να ξερετε τι θα κανετε αν "κολησετε" καπου
....................
βαζω και 2 φωτο απο τον καθρεφτη πριν και μετα , ετσι για μια ιδεα

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|