Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
207Gt (dimitris) Νέος χρήστης
Ένταξη: 22 Ιαν 2013 Δημοσιεύσεις: 56
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 12 Φεβ 2013, 19:16:57 Θέμα δημοσίευσης: Εμφάνιση missfire σε 207 Gt |
|
|
Καλησπέρα παιδιά!
'Οταν πήγα μετά την τοποθέτιση front mount intercooler στο 207Gt μου για να γίνει αναβάθμιση ECU και βγήκαμε στον δρόμο για δοκιμές στο πρώτο πάτημα είχαμε εμφάνιση missfire..αυτό έγινε και στο δεύτερο πάτημα αλλά σε πιο ήπια μορφή...στο τρίτο πάτημα και αφού είχαν ζεσταθεί οι πολλαπλασιαστές και άρχισε ο εγκέφαλος να συνηθίζει τις αλλαγές δεν εμφάνιζε κάτι! αυτό που μου είπε ο προγραμματιστής είναι ότι έχω θεματάκι με έναν από τους πολλαπλασιαστές αλλά ότι δεν χρειάζεται να πάω να αλλαχθεί σύντομα αφού ήταν τόσο το πρόβλημα που δεν το διάβασε σαν πρόβλημα ούτε καν ο εγκέφαλος για να το καταγράψει και ότι θα μου βγάλει αλλα 15000χλμ ακόμα περίπου. Όντως από το τρίτο πάτημα και μετά (κάναμε σύνολο 8-9 πατήματα) δεν εμφάνισε το παραμικρό ούτε στο διαγνωστικό!
Η γνώμη σας είναι να πάω να αλλάξω τώρα πολλαπλασιαστές η να μην το βιαστώ? Το θέμα είναι πως ο εγκέφαλος δεν το αναγνώρισε ως βλάβη και έτσι θα πρέπει να αλλάξω και τους 4 αφού δεν ξέρω σε ποιον κύλινδρο αντιστοιχεί αυτός που εμφάνισε το missfire! Υπάρχει τρόπος να μάθω ποιος πολλαπλασιαστής έχει το πρόβλημα για να μην δώσω 150ευρό αντί των 40 που έχει ο ένας? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
android (γιωργος) Έχω ξεφύγει !!!
207 gt
Ένταξη: 30 Αύγ 2007 Δημοσιεύσεις: 3540
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 12 Φεβ 2013, 20:14:30 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Παρε 1 ριχτων στο πορτ παγκαζ,οταν σου αναψει λαμπακι θα ξερεις ποιος ειναι και τον αλλαζεις επιτοπου |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
bagos (bagosgt-Moderator at O.X) Έχω ξεφύγει !!!
207....
Ένταξη: 17 Σεπ 2012 Δημοσιεύσεις: 1050 Τόπος: Halkida
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 12 Φεβ 2013, 20:41:00 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τα μπουζι σού είναι καινούρια? Μήπως θέλει κανένα από αυτα αλλαγή?
μια φορα κ εναν καιρο... http://www.etuners.gr/?s=13&t=261 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
recife_rallye (lefos) Έχω ξεφύγει !!!
e-tuners stage4 from north
Ένταξη: 03 Σεπ 2008 Δημοσιεύσεις: 2420
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 12 Φεβ 2013, 21:58:36 Θέμα δημοσίευσης: Re: Εμφάνιση missfire σε 207 Gt |
|
|
207Gt έγραψε: | Καλησπέρα παιδιά!
'Οταν πήγα μετά την τοποθέτιση front mount intercooler στο 207Gt μου για να γίνει αναβάθμιση ECU και βγήκαμε στον δρόμο για δοκιμές στο πρώτο πάτημα είχαμε εμφάνιση missfire..αυτό έγινε και στο δεύτερο πάτημα αλλά σε πιο ήπια μορφή...στο τρίτο πάτημα και αφού είχαν ζεσταθεί οι πολλαπλασιαστές και άρχισε ο εγκέφαλος να συνηθίζει τις αλλαγές δεν εμφάνιζε κάτι! αυτό που μου είπε ο προγραμματιστής είναι ότι έχω θεματάκι με έναν από τους πολλαπλασιαστές αλλά ότι δεν χρειάζεται να πάω να αλλαχθεί σύντομα αφού ήταν τόσο το πρόβλημα που δεν το διάβασε σαν πρόβλημα ούτε καν ο εγκέφαλος για να το καταγράψει και ότι θα μου βγάλει αλλα 15000χλμ ακόμα περίπου. Όντως από το τρίτο πάτημα και μετά (κάναμε σύνολο 8-9 πατήματα) δεν εμφάνισε το παραμικρό ούτε στο διαγνωστικό!
Η γνώμη σας είναι να πάω να αλλάξω τώρα πολλαπλασιαστές η να μην το βιαστώ? Το θέμα είναι πως ο εγκέφαλος δεν το αναγνώρισε ως βλάβη και έτσι θα πρέπει να αλλάξω και τους 4 αφού δεν ξέρω σε ποιον κύλινδρο αντιστοιχεί αυτός που εμφάνισε το missfire! Υπάρχει τρόπος να μάθω ποιος πολλαπλασιαστής έχει το πρόβλημα για να μην δώσω 150ευρό αντί των 40 που έχει ο ένας? |
Missfires προερχονται απο..
Ακαθαρτη κεφαλη,
Φθαρμενα μπουζι,
Πολυ πλουσιο μιγμα,
Χαλασμενο λαμδα,
Και τελος πολλαπλασιαστες.
Διαλεγεις και παιρνεις
Παμε για καμμια οδικη δοκιμη επιτελους? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 12 Φεβ 2013, 22:44:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τα μπουζί μου είναι με 3000χλμ που τα άλλαξα στο μεγάλο service των 40.000χλμετρων |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 12 Φεβ 2013, 23:03:48 Θέμα δημοσίευσης: Re: Εμφάνιση missfire σε 207 Gt |
|
|
recife_rallye έγραψε: | 207Gt έγραψε: | Καλησπέρα παιδιά!
Missfires προερχονται απο..
Ακαθαρτη κεφαλη,
Φθαρμενα μπουζι,
Πολυ πλουσιο μιγμα,
Χαλασμενο λαμδα,
Και τελος πολλαπλασιαστες.
Διαλεγεις και παιρνεις |
-Φθαρμένα μπουζί αδερφέ μου δεν πρέπει να έχω καθώς έχουν πολύ λίγα χλμετρα.
-Πλούσιο μίγμα μου έχει κάνει καθώς και εγώ το ζήτησα για να αποφύγουμε τυχόν στεγνώματα κοντά στους κόφτες. Δηλαδή μπορεί να είναι από αυτό?
-Αν είχα χαλασμένο λαμδα δεν θα μου εμφάνιζε καποιο μηνυμα? Γιατί δεν μπορεί να μην το διάβαζε ως βλάβη ο εγκέφαλος...και δεν έδειχνε τπτ στο διαγνωστικό :/
-Αν είναι τελικά κάποιος πολλαπλασιατης οντως και αφησω να εξελειχθει η ζημια πως θα καταλαβω οτι ειναι για αλλαγη?
-Οσο για την ακαθαρτη κεφαλη αν μπορεις σε παρακαλω καντο μου λιγο πιο λιανα:P |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
207 gt
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 13 Φεβ 2013, 00:38:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Παντως missfire στο 1-2 πατημα μετα απο προγραμμα δεν μπορει να θεωρηθει προβλημα,γιατι ακομα ο εγκεφαλος διαβαζει λουκυ λουκ
Εδω βαρανε antipollution και μετα παιζουν καμπανα |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 13 Φεβ 2013, 00:55:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
android έγραψε: | Παντως missfire στο 1-2 πατημα μετα απο προγραμμα δεν μπορει να θεωρηθει προβλημα,γιατι ακομα ο εγκεφαλος διαβαζει λουκυ λουκ
Εδω βαρανε antipollution και μετα παιζουν καμπανα |
Λες δηλαδη αδερφε μου να το αφησω μερικες μερες να συνηθισει ο εγκεφαλος το αναβαθμισμενο λογισμικο και αν δω οτι συνεχιζει να κανει το ιδιο τοτε να ψαχτω? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
N207r (Nikos) Τρελλαμένο μέλος
Peugeot 207 Rallye f/l
Ένταξη: 21 Νοέ 2010 Δημοσιεύσεις: 567 Τόπος: Xylokastro
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 13 Φεβ 2013, 14:08:46 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
παντος εισαι στο οριο κμχ για βουλομενο καπακι απο αναθυμιασεις αν δεν τις εχεις εξω.
1 stage.. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
bagos (bagosgt-Moderator at O.X) Έχω ξεφύγει !!!
207....
Ένταξη: 17 Σεπ 2012 Δημοσιεύσεις: 1050 Τόπος: Halkida
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 13 Φεβ 2013, 16:00:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
οποτε δουλεψε το λιγες μερες κ αν το ξανακανει σου λεμε κανα 2 περιπτωσεις...
μια φορα κ εναν καιρο... http://www.etuners.gr/?s=13&t=261 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
207 gt
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 13 Φεβ 2013, 17:43:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
N207r έγραψε: | παντος εισαι στο οριο κμχ για βουλομενο καπακι απο αναθυμιασεις αν δεν τις εχεις εξω. |
Το οτι πρεπει να καθαρισει εισαγωγη,ειναι μεσα στην συντηρηση,αυτο πρεπει να γινει,εχει δεν εχει δειγματα προβληματος και καλυτερα να γινετε πριν βγαλει δειγματα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 13 Φεβ 2013, 19:07:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Φιλε μου στο διαγνωστικο να δεις τι μιγματα δουλευεις στον κοφτη.Εκει θα φανει ποσο πλουσιο δουλευει και αν ειναι αυτη η αιτια.
Για το καθαρισμα τωρα υπαρχει η περιπτωση να ειναι ακαθαρτη η κεφαλη σου που σημαινει οτι σε καθε κυκλο δεν λειτουργιας δεν μπαινει η σωστη ποσοτητα αερα στο χωρο καυσης με αποτελεσμα να εμπλουτιζεται αυτοματως το μιγμα.
Ειχα και γω τετοιο προβλημα και διορθωθηκε οταν καθαρισα κεφαλη.
Περισσοτερες πληροφοριες θα βρεις στο τοπικ με τον καθαρισμα κεφαλης στο ep6dt/s.
Ειναι αυτο..http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=23665
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 13 Φεβ 2013, 20:39:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
recife_rallye έγραψε: | Φιλε μου στο διαγνωστικο να δεις τι μιγματα δουλευεις στον κοφτη.Εκει θα φανει ποσο πλουσιο δουλευει και αν ειναι αυτη η αιτια.
Για το καθαρισμα τωρα υπαρχει η περιπτωση να ειναι ακαθαρτη η κεφαλη σου που σημαινει οτι σε καθε κυκλο δεν λειτουργιας δεν μπαινει η σωστη ποσοτητα αερα στο χωρο καυσης με αποτελεσμα να εμπλουτιζεται αυτοματως το μιγμα.
Ειχα και γω τετοιο προβλημα και διορθωθηκε οταν καθαρισα κεφαλη.
Περισσοτερες πληροφοριες θα βρεις στο τοπικ με τον καθαρισμα κεφαλης στο ep6dt/s.
Ειναι αυτο..http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=23665 |
Καθαρισμο στις βαλβιδες εισαγωγης εκανα πριν 9 μηνες παντος. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
jonnakosgt (jonnakosgt) Μόλις έγραψα
Ένταξη: 14 Ιαν 2012 Δημοσιεύσεις: 22
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 12 Απρ 2013, 20:56:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
αν δε κανω λαθοσ.και απο.μαλ**α ελατηρια βαλβιδων μπορει να διμιουργιθει.αυτο τ προβλημα.τι μοντελο ειναι τ αμαξι σου? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 13 Απρ 2013, 09:37:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
De νομιζω πριν τις 7200 να υπαρχει προβλημα με βαλβιδισμα
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 11 Οκτ 2013, 19:34:18 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το προβλημα συνεχιζεται ακομα...ενω ειναι ζεστο το αμαξι στα πρωτα 2-3 πατηματα κανει ακομα missfire σαν να μπερδευει...σαν προωρος κοφτης ενα πραγμα. μετα τα 2-3 πατηματα δεν κανει κιχ...κοιταξα με OBD τα fuel trims και παιζανε στο 10,16 Long trims και 7,81 short trims. Ειμαι μαλλον για χρονισμα...αλλα μπορει να προερχετε αυτο απο εκει? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 12 Οκτ 2013, 09:24:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εννοειται..
Τσεκαρε το χρονισμα σου
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 12 Οκτ 2013, 13:07:38 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Οκ! είμαι να παω να το κοιταξω για χρονισμα και ερχομαι συντομα με νεωτερα. thx για τισ πληροφοριες φιλοι μου! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 16 Οκτ 2013, 13:22:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλησπερα! στο αμαξι ειχε ξεφυγει λιγο το χρονισμα απ'οτι μου ειπε ο μηχανικος και αυτο γιατι ηταν αλλαγμενος ο τεντωτηρας καδενας με τον τελευταιο...αλλα εχωντας στο χερι και τους 2 ειδε οτι ο παλιος ειχε μαλακωσει αρκετα σε σχεση με τον καινουργιο και μου ειπε αφου φτασαμε ως εδω να το κανουμε το χρονισμα για να εχω το κεφαλι μου ησυχο! Ενα ερωτημα τωρα...γιατι τα long trims ηταν στο +11% αφου στο αυτοκινητο δεν ειχε φυγει πολυ το χρονισμα??? Επισης τα μπουζι που κοιταχτηκαν ειναι σε καλη κατασταση αφου ειναι φορεμενα ουτε για 10.000 χιλιομετρα... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 20 Οκτ 2013, 11:20:35 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μα γι αυτο ειχε ξεφυγει λιγο,επειδη ηταν στο 11%
Αν ηταν πολυ φευγατο θα εβλεπες τιμες της ταξης του 20+%
Τα μπουζι σου καλα ειναι να τα αλλαζεις καθε 10000χλμ.Το κακο με αυτα τα μπουζι ειναι πως επειδη εχουν υψηλη σχεση συμπιεσης αυτα τα μοτερ,ανοιγουν αρκετα γρηγορα το διακενο τους και δεν δινουν καλο σπινθηρα μετα απο καποια χλμ παρ ολο που μπορει να φαινονται σε καλη κατασταση
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|
|